Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz Lacc #5944 üzenetére

A yum lecserélése miatt kár hanyagolni a fedorát. Mivel az új, a dnf gyakorlatilag a yum kódjára épül, az lett kissé átalakítva, modernizálva. A neve is az, hogy dandifield yum, vagyis "kicsinosított" yum.

(yellow dog updater and modified, volt régen egy rpm alapú disztró, a yellow dog, sárga kutya. azok fejlesztették eredetileg a yumot, a redhat csak átvette. Onnan ismert, hogy ps3-on ez volt A desktop disztró. De ez egy másik történet.)

Egyébként ugyan úgy kezeli a repókat, majdnem ugyan azok a parancsai, kapcsolói: link.
    Meg amúgy is pythonban van írva. Meg egy csomó plugint integráltak ami logikus.

Amit megállásnak tapsztalsz, szerintem az a csomag építési fázis. Mert frissítésnél nem szedi le a komplett csomagot, pl: 200 megát kernelnél, hanem csak annyit, ami változott. Van, hogy 20 kbyte-ot 20 mega helyett. Majd a te gépeden újraépíti a csomagot és úgy telepíti. Ez a deltarpm, drpm.

Csak magunk között mondom - bár tudom, hogy itt is nekem fognak jönni ezért - hogy a dnf/yumhoz képest a apt-get például primitív. 2017-ben nem tud mirrort váltani... :U

szal csak ezért dobni felesleges. a dnf gyakorlatilag yum 4, illetve mosstmár 5. :D

(#5943) csendes:

A nyílt forrású közösségnek a red hat is tagja, igen, mint mutlicég. Ez szeirntem egyáltalán nem gond, sőt. A centosnek is kifejezetten jót tett. Gyakorlagilag eltűnt a frissítésre várakozás. Anno az is gáz volt, hogy akkor most a 7-et építsék, vagy a 6.5-öt. Mert a kettő együtt nem ment. :U

A redhat sok esetben csinálja ezt. Jó oké tudom, nem fejleszti sem a gnómot, se a libreofficet, se a kernelt, se az x-et, se a waylandot, se a network managert, se az izét meg a többit.
    Nem. csak a lóvét adja hozzá.
    Meg a fejlesztőket. Nem mindet, csak úgy 70%-át.
    Meg némi szervert. Kb... mindet. Meg lóvét.
    De persze nem fejleszti. :)

Új hozzászólás Aktív témák