- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
A yum lecserélése miatt kár hanyagolni a fedorát. Mivel az új, a dnf gyakorlatilag a yum kódjára épül, az lett kissé átalakítva, modernizálva. A neve is az, hogy dandifield yum, vagyis "kicsinosított" yum.
(yellow dog updater and modified, volt régen egy rpm alapú disztró, a yellow dog, sárga kutya. azok fejlesztették eredetileg a yumot, a redhat csak átvette. Onnan ismert, hogy ps3-on ez volt A desktop disztró. De ez egy másik történet.)
Egyébként ugyan úgy kezeli a repókat, majdnem ugyan azok a parancsai, kapcsolói: link.
Meg amúgy is pythonban van írva. Meg egy csomó plugint integráltak ami logikus.Amit megállásnak tapsztalsz, szerintem az a csomag építési fázis. Mert frissítésnél nem szedi le a komplett csomagot, pl: 200 megát kernelnél, hanem csak annyit, ami változott. Van, hogy 20 kbyte-ot 20 mega helyett. Majd a te gépeden újraépíti a csomagot és úgy telepíti. Ez a deltarpm, drpm.
Csak magunk között mondom - bár tudom, hogy itt is nekem fognak jönni ezért - hogy a dnf/yumhoz képest a apt-get például primitív. 2017-ben nem tud mirrort váltani...
szal csak ezért dobni felesleges. a dnf gyakorlatilag yum 4, illetve mosstmár 5.
(#5943) csendes:
A nyílt forrású közösségnek a red hat is tagja, igen, mint mutlicég. Ez szeirntem egyáltalán nem gond, sőt. A centosnek is kifejezetten jót tett. Gyakorlagilag eltűnt a frissítésre várakozás. Anno az is gáz volt, hogy akkor most a 7-et építsék, vagy a 6.5-öt. Mert a kettő együtt nem ment.
A redhat sok esetben csinálja ezt. Jó oké tudom, nem fejleszti sem a gnómot, se a libreofficet, se a kernelt, se az x-et, se a waylandot, se a network managert, se az izét meg a többit.
Nem. csak a lóvét adja hozzá.
Meg a fejlesztőket. Nem mindet, csak úgy 70%-át.
Meg némi szervert. Kb... mindet. Meg lóvét.
De persze nem fejleszti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Napelem
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest