Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

válasz Vladi #5945 üzenetére

Nem probléma, csak 10 verziós különbség után ez egy kicsit fura. Tudom, hogy a Linux a szabadságról szól, de néha jó lenne egységesíteni a dolgokat..., mint amit írtam, hogy ez a partícionálás telepítéskor, azért legalább disztró, és disztró tudja már kezelni ugyanzt a fájlrendszert.

Egyelőre tetszik, megvett magának a Fedora, 10+ év hardcore Ubuntu-s desktop használoként (igaz Windowsot is használok ASP.NET fejlesztések miatt :) )

A másik topicban kifejtettem, hogy nekem a Gnome-al van bajom, vagy Gnome shell?! A Unity sokkal jobban kézre állt munkában 2 monitor esetén, ez sajnos nem, de hátha idővel változik pozitív irányba.

Egyelőre marad a Fedora, mint fejlesztő környezet a PC-n. (Laptopon az Ubuntu, lehet ott is lecserélem). Viszont amikor webet fejlesztek a virtualizációban egyelőre marad az Ubuntu/Debian a Vagrant/Docker alkalmazásokban.

Ezt csak kíváncsiságból kérdezem mindenkitől és nem flame miatt, hogy a Fedora szerver miért nem lett elterjedt weboldalak üzemeltetésénél, mint oprendszer?
    (Ilyen téren szó se róla, hogy a Debian és az Ubuntu elég nagy uralomra tett szert, de nem igazán látom a Fedorat jelen ebben a témában, és itt nem mint Enterprise-t értem, hanem ha saját webszerver akarok csinálni, ami kiszolgáljon n számú weboldalt)

• csendes

addikt

válasz Vladi #5945 üzenetére

Csak hogy nehogy valaki félreértse, Red Hat sok nyílt forráskódú projektet támogat, azokat amiket felsoroltál (viccből fordított előjellel) és még sok másikat is. Ugyanakkor emögött egy jelenleg sikeres üzleti stratégia áll, ami az egész modellt hosszú távon is működőképessé teheti.
    A mérleg másik oldala, hogy mivel Red Hat adja a pénzt, ezért az érdekeit is erősebben tudja képviselni, tehát a saját szempontjai szerint nagymértékben tudja befolyásolni a szoftverfejlesztés irányát. Például szerintem a Gnome3 fejlesztésénél egy egyszerű, hatékony, letisztult üzleti asztali környezet létrehozása tűnik a legfontosabbnak, mivel ebből lehet később árbevétel a RHEL-en keresztül, és kevésbé az otthoni felhasználókat célozza.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés