Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
A port forwarding-ot a UPC Router beállításainál kell elvégezni, ugye?
Ami a régi játékot illeti... ne is mondd! A "Fifa 98 - Road to World Cup" a legnagyobb kedvenc. Ezen kívül még a "World Cup 98", és a "FIFA 99".
Csakhogy ezek már nem indulnak el Windows7 alatt. Trükköztem már mindenféle kompatibilitási beállításokkal, de nem jött össze.
Ezért próbálkoztunk most a FIFA 2005-tel...
(A régi PC-met lehet, hogy összerakom, és telepítem rá a Win 98 SE/WinME kombót, mint régen... frankó lenne a korábbi játékokhoz. Csak hát egy ilyen multiplayer játéknál azokat a régi OS-eket kiengedni az internetre... nem volna okos dolog.)
"Aquila non captat muscas."
-
Jahno
veterán
válasz BobaHWSW #15041 üzenetére
Meg mittomén ha Oly akkor 15 másodpercnél ne legyen többzáridő, Nikonnál megkb. 19. Bocsmá ha képben vagy vele. Annyifélét olvasni. Ez a marharépa megmondó is egyszer visszakapja majd a magáét:
1 másodperc jahh. Meg negyven másodperc és ami képet mutattam és írta rá, az éppen 8 képes panorámából lett összelegózva.
-
Piftuka
veterán
válasz ncc1701 #15190 üzenetére
Régi FIFA, még a 2005-ös...
De ennyire bonyolult? Anno, a 99-essel, meg 2000-essel simán játszottam cimborávan így "Direct IP" kapcsolattal.
Csak ugye akkor még szimpla ADSL modem volt... nem kellett "trükközni" bármiféle TCP, vagy külön port engedélyezéssel.
-
Sipi-
őstag
válasz FőDudu #15183 üzenetére
Mi nyáron vonatoztunk normál személyvonattal, másodosztályon. Teljesen jó volt, atánylag tiszta is. Késni persze késett.
De a tisztaság lehet, hogy annak volt köszönhető, hogy a Balaton déli partján vonatoztunk nyáron és az a vonal olyankor kiemelt figyelmet kap.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Piftuka
veterán
Segítsetek nekem, kérlek!
Unokatesómmal "Direct IP"-n keresztül FIFA-znánk egyet, de hiába host-olom a játékot, ő az IP címemhez nem tud kapcsolódni.
A "UPC Connect Box" beállítások felületen pontosan melyik menü, melyik pontjában, mit kell bekapcsolnom/kikapcsolnom/átírnom, hogy működjön a kettőnk gépe közötti kapcsolat?
-
FőDudu
veterán
válasz hobizoli #15177 üzenetére
Nem is izgulok nagyon, csak feltunt, hogy a hutoviz mar nincs maximumig.
Kb 1 deci desztvizet tudtam ratolteni.Most jol felhigitottam a -39 fokos fagyallot
(szervizesek mindig rairjak az ABS kockara akasztott muanyag tartoba rakott munkalapra az aktualis szerviz alkalmaval mert adatokat)[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Elso blikkre a saveltolast megtervezo (kivitelezo) sem volt normalis.
Bevezetni a kozepso savot a buszsavba mindenfele jelzes nelkul?Persze lehet nem jol lattam, de a Corollas csak kovette a saveltolast....
Nem vetlen, de a sarga auto kb a holt tereben volt.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Csalad hazaert.
Na akkor intercity:
Sima vonat kozepen egy IC vagon, az is csak masodosztaly.
Full retkes, tok ures. WC tiszta szar.
Legalabb nem tomegnyomor, embereknek nincs penzuk potdijra.
Igy az IC vagon kb ures, a tobbi tele.
Oda/vissza hasonlo volt - pedig nem ugyanaz a vonat.
Amugy nem kesett, hely is volt, csak nagyon koszos es szakadt az egesz.Bejott a joslatom, innentol eszukbe sem jut vonatozni.
Orulnek, hogy van auto a segguk alatt.
Talan tul optimistak voltak.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
Hong és Kong vezetni tanul. Még mortális kombat is van benne.
-
npera
addikt
válasz FőDudu #15162 üzenetére
Nem ebben az országban laksz? Google első találata.
A szöveget nem értem, de mivel ott élsz évek óta ezért gyanítom, hogy folyékonyan írod-olvasod és beszéled.[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Azt az Octaviát láttam én is, ami a video elején még a Hegyalján áll, csak akkor még egy merci állt előtte, én meg alulról jöttem. Egyébként elég szar az a hely, mert a zebra miatt van, hogy fékezni kell hirtelen, a sorban meg mindig van pár fasz, aki tolja lefelé/felfelé, mert csak.
Ahol meg ő kapott, na azzal is kezdhetnének lassan valamit, mert az elmúlt hónapban vagy 10szer variálták át a sávelhúzásokat, és sokszor hiányos is a jelzés, mert nem festik, csak ragasztják, az meg néha elfogyósra sikerül. -
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #15058 üzenetére
Ma már kezdtek megőrülni, elég jól adták az ívet az 1.0 júzerek, aki eleinte magyarázta, hogy nem megy a VPN, aztán úgy 3 óra alatt kiderült, hogy a gépre sem tud belépni, incorrect password... Sokszabaság utáni jelszó lejárós, meg "előbb még jó vót", meg az ünnepek közti főnöki kapkodós hülyeségek most visszarúgnak. Következő 2 hónapban nem sok málna hegesztés lesz odabent.
Ja, haversrácot összetolták, csöppet sem boldog. Olyan 2:30tól érdemes nézni, balról érkező a világát nem tudja csak bóklászik bele:
https://www.youtube.com/watch?v=XLJGschCqQc
-
Jahno
veterán
-
Grillo
őstag
Én a Vitara-S-Cross-Toledo-Crafter vonalon úgy vagyok vele, hogy alapban nem zavar, de ha már egy kicsit sűrűbb a városban a forgalom, kapcsolom is ki, mert annál útálatosabb nincs, mint amikor pont akkor áll le, mire indulnék tovább, és akkor ott bohóckodhatok a pedálokkal, vagy a kulccsal.
Ja, új Vitarához rendes kulcsot kaptam, azt kell mondjam, hogy az adaptív tempomat mellett a kulcsnélküli indítás az, amiért fizetnék pluszban.
-
FőDudu
veterán
Valaki elokapta a Psion 5 terveit es aktualizalta?
Olyanom meg volt anno...FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #15150 üzenetére
Igaz. Bar az ujabb hutofolyadekok tan nem glykol alapuak es annak mas a szaga.
Ebben ilyen rozsaszin van, az meg tiszta. Ha valahol keveredne az olajjal, akkor a tartalyban nem lenne tiszta a lotty. Ezert lehet mashol a gond. Gumicso/huto/futoradiator/termosztat/stb.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Gabibácsi
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #15147 üzenetére
Azt neztem, ott normalis minden.
Lehet a futoradiator lesz, eleg paras volt par napja belul. Belul volt az uvegre fagyva a para.
Mondjuk a bor ules pont nem szivja be a parat, meg amugy is ily 80% koruli paratartalom volt (full kod mindenutt). Igy nem volt gyanus.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz hobizoli #15143 üzenetére
Nekem ilyen van.
Ugyanilyen atlatszo kekben.
A haz teteje elengedett (es lejar), kicsit szorult az OBD csati az egyik autoban.
Ettol eltekintve amivel eddig probaltuk (Alfa 156/159, Opel Antara, Opel Astra H) mukodott.Persze Alfakkal az Alfa specifikus AlfaOBD, tobbivel csak Torque Pro progival ami kilovas, HUD es kodtorlest tud.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #15143 üzenetére
Jo az fiathoz? En csak szoptam veluk, aztan kiderult hogy nekunk speci kabelek is kellenek hozza. Vagy csak a puntohoz?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
veterán
válasz JonesC #15138 üzenetére
Vannak, de sajattal is jarok.
Most eppen 540i ami van.Amugy lehet elgondolkodom a cseren, ha valami komolyabb motorikus baja lesz az Alfanak.
Ugysem er mar kb ropit sem - erre rakolteni nem feltetlenul erdemes.
Igaz, hogy lovesem sincs mi lenne jo helyette.Addig jarok cegessel, vagy hasznalom tartosan. Ugyis lassan 2-3 szalloda tartozik majd alam es akkor lesz jarkalas 3 orszag kozott. Es a vicc, hogy mindegyik max 20km a hazunktol
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
válasz hobizoli #15130 üzenetére
Akkor az tud drágítani rajta. Eszméletlenül útálom a stop-startot, a legrosszabb kik*rás a tulajjal a NEDC miatti optimalizálás kedvéért. A legtöbb OEM inkább befizeti a büntetést és kikapcsolhatóvá rakja. Ha a szabályozáson múlna, akkor ki sem lehetne kapcsolni ugyanis.
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #15136 üzenetére
Árukeresőn azért eléggé nagy a szórás, huszonezertől indul... Persze nem Volvo feliratos, de majd' a fele, mint amennyiért nektek adták / szerelték be. Igaz, ez nem fedezi a 2-3 klikket, hogy a hibakód törlődjön. Persze a szellemi munka szokott sokba kerülni.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
hobizoli
nagyúr
válasz FőDudu #15132 üzenetére
egy 70Ah-snak jelolt kerult bele
fix meretu a akksitartoja, nagyobb nem fer bele, csak a pont akkora
ezek az akksi meretek szabvanyositva vannak amugy:L0 175x175x190
L1 207x175x190
L2 242x175x190
L3 278x175x190
L4 313x175x190
L5 353x175x190ez a 278mm hosszu, L3-s meretu akksi
ebben a meretben 60-80Ah a kapacitas legtobbszor (gyartotol fuggoen)
több drón kell ;P
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #15125 üzenetére
A "habkarton" elég jó szó rá, akár szlengnek is.
Ha rákeresel a googleban, elég sok találat van rá. Van aluborítással is, esetleg poli(sztirol? valami műanyag) hordozóval, szendvicslemez néven emlegetik.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Tudja valaki hogy hivjak azt a kb 1cm vastag anyagot amire a hordozhato reklamokat nyomtatjak?
Olyan mint 2 muanyag folia es kozte valami habszeru cucc. Habositott muanyag lemez neven emlegetik, de biztosan van valami szakzsargon ra.FőDudu
-
WiZARD
addikt
Na megvolt ma az első kör kérdezősködés Leaf témában.
A neten készleten lévőnek hirdetett autó persze nincs készleten ("kollégák eladták pár napja").
De igazából tökmind1, mert 2-3 hónap mire megvan az állami támogatás, addig max a kereskedés udvarán áll. Gyárból újat rendelve kb 2 hónap alatt megjön...Első kereskedő: tavalyi ár alapján számolt, 7% kedvezményt ajánlott elsőre (4% flotta+3% egyedi), mellé 2,67% THM lízing
Második kereskedő: idei ár alapján számolt (+100ezer), viszont 8% kedvezményt ajánlott, mellé 3,07% THM - de nézzünk szét, és hívjam mindenképpen, hogy hogyan döntöttem, mert hátha tud még valamit ígérni/szépíteni
Harmadik kereskedő: idei ár, 5% kedvezmény. Mondtam hogy finanszírozást meg se nézze, mert más 7,5%-ot adott (most itthon láttam csak hogy eleve 8%-ot adott a kettes versenyző). Ok ő még csak 1 hónapja dolgozik itt, főnökétől kell többre engedélyt kérni, holnap hív. Majd megkérdezte hogy ha ő 8%-ot ad, az elég-e. Mondtam hogy nem feltétlen, attól függ többiek mit szépítenek, úgyhogy valami jót találjon kiIsmerősön keresztül külső lízingcégtől is holnapra kapok valami finanszírozási ajánlatot.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
FőDudu
veterán
1500km alatt kb 1 deci hutovizem eltunt (annyit toltottem utana).
Mire gyanakodjak?Csopogest nem latok, nem fustol az auto.
Azt hiszem a Januar a szerelok honapja lesz.
Asszony bal hatso kereke ereszt. az elso ketto kivul jobban kopik, itt meg valami a vizzel van....[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #15115 üzenetére
Duct tape-bol van valami speci verzio amivel akar a kilukadt muanyag tartalyt is lehet javitani.
Hajozos kollegam meselte, siman meg lehet vele ragasztani egy kessel szurt lukat a vizesballon oldalan ugy, hogy kozben folyik a viz. Valami jobban tapados cucc lehet, hajos shopokban lehet kapni.
Nem is kell korbe tekerni, siman tepsz egy darabot, ranyomod, kesz.FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz Frawly #15112 üzenetére
A nagyjából elhanyagolható ritka, -100 fokos kinti légkörbe egy tízszeres sűrűségű bentit ha bezúdítanak, szerintem elenyésző lesz a külső légköri hideg, inkább az áthűlt űrruhát rúgnám le magamról én is hamar.
Inkább a homokviharba az elején bele lehet kötni, mert ilyen ritka légkörben gyakorlatilag enyhe szellőnek éreznék a durva vihart is. A Nasa is ennyit nyilatkozott róla, hogy ez arra volt jó, hogy beindítsa a sztorit, miért is maradt ott, a többi rész rendben volt. A kacsaszalag csak részben. A könyvben a nagyobb felületek javítására nem fóliát használt, hanem egy javítóponyvát és speciális tömítőragasztót, de volt nála duct tape is bőven más dolgokra. Múltkor meg a nemzetközi űrállomáson az Oroszok ujjal dugtak be egy rést, amíg meg nem javították rendesen, akkor ennyi belefér.“Also, I have duct tape. Ordinary duct tape, like you buy at a hardware store. Turns out even NASA can’t improve on duct tape.” and “Yes, of course duct tape works in a near-vacuum. Duct tape works anywhere. Duct tape is magic and should be worshiped.”
-
FőDudu
veterán
Mivel nem kell kijelzo (vagy HDMI-n ott a TV), igy siman elfer a TV hatuljan valamelyik VESA mount csavarra felkotve. Ugyis ott van a kornyeken minden ( szunetmentes, router, Poe injector, muholdvevo belteri, WD Mybook Home, cordless Telefon, TV STB).
Nem volt eleg a router 4 ethernet portja, igy mar ott egy 8 portos gigabit switch is. Szoval van port is hozza.Nem is rossz otlet, VESA mount meretre kell egy fa vagy muanyag lap es arra felszerelni mindent.
TV mogott ugyis elfer, senki nem latja, kabeleket is jol el lehet rejteni.
400x400 pedig nem is kicsi.
Sot. VESA mountba egy-egy 20 centis tocsavart, aztan arra akar szendvics szeruen tobb retegben is mehet a sok eszkoz a megfelelo meretu fa/muanyag lapokon.
1-1 muanyag tavtarto a retegek koze es minden fasza.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Frawly
veterán
válasz -NoVa- #15061 üzenetére
Az a baj, hogy ahány forrás, annyi adatot adnak meg legalacsonyabb hőmérsékletre. Már a Wikipedia sem egységes, a Mars főcikkben -143 C-t ír, a marsi éghajlatos cikkben már -153, de más források emlegetnek -178-at is. Jó, de ne legyünk rosszindulatúak, mert napos, nappali jeleneknél mutattak ilyet, szóval akkor árnyékos rész kiesik, meg ne feltételezzünk éghajlati negatív rekordot, de azért az egyik jelenetben volt arra utalás, hogy nagyon hideg volt, mikor a légzsilip felrobbant neki, és kővé szétfagyott másodpercek alatt a veteményese, ez azért nem +20 C-ről tanúskodik, de -60-nál is alacsonyabb hőmérsékletet feltételez. Én abban nem hámoznám le magamról az űrruhát másodperceken belül.
Azt látod nem tudom, hogy az űrruhában milyen nyomás van. Azt gondolom nem olyan magas, mint a földi légkörben. Az űrben viszont majdnem tökéletes vákuum van, azok a részek semmiképp nem védhetőek ponyvázással, meg szigszalagozással.
A magyar spellcheckerek meg mondjanak le, hogy egyik sem ismeri a szigszalag szót, baromi idegesítő, hogy 100-adszorra is aláhúzgálja, én meg azt hiszem rosszul írtam.
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #15103 üzenetére
Anno raktam be pár képet róla, ismétlés:
Röviden tömören, mindenféle driver hegesztés és OS buzerálás nélkül működik jól, raspbian támogatja, házon belüli cuccal az ellenkezője lenne fura. Futureproofság oldalról ez biztatóbb. A betekintési szöge az egyik irányba jóval nagyobb, úgyhogy úgy kell beépíteni, hogy előre tudod, hogy inkább lentről, vagy inkább fentről nézed majd. Amúgy a kis felbontáson túl nincs rá panaszom, ad képet, kezel érintést, és a "gyári" rendelhető display case hátulja lepattintható, a GPIO szerszám nélkül hozzáférhető, csavaros akasztócuccra rálógatható az egész mindenféle 3D nyomtatott adapterek nélkül.
A fényerőt állítani macerás, egy cfg fileba kell kiírni egy számot 0-255 között, mentésre átáll. Bashból ki tudod iratni simán egy paranncsal is, de hogy miért nem csináltak erre egy alapparancsot eleve, nem értem.Részemről jobban örülnék, hogyha 4-5" körüli kijelző lenne kisebb kerettel, de olyanból csak nem hivatalos, nem ilyen egyszerűen használható változat van, és értelmes kockaház sincs hozzá. Meg persze sokkal több GPIO portot foglal úgy az egész, a DSI szabadon hagy mindent.
Egyébként meg ha vezérelni akarod, semmi szükséged kijelzőre beépítve valahol a lakásban. Van a zsebedben, van az asztalon, csinálsz rá webservert, bookmarkot a telefonodra, kész.
-
FőDudu
veterán
válasz blueboi69 #15106 üzenetére
Neztem mar ezeket a kapcsolo helyere berakhato meretu dolgokat. De igazabol meg mindig a Sonoff elolappal ellatott erintos verzioja lenne az elegansabb megoldas.
Kar, hogy nem dimmelos.
Akkora doboz ugysincs a kapcsolok mogott ahova ez pluszban beferne, igy a Sonoff a leginkabb kezenfekvo megoldas.Nalunk raadasul 8db keresztbe kapcsolas is van ( ahol 2 kapcsoloval tudsz fel/lekapcsolni 1 lampat) sot a 2 haloszobaban 3 kapcsoloval adod elo ugyanezt.
Utobbirol lovesem sincs milyen kapcsolok, majd kibanyaszom az egyik Gewiss betetet es lelesem a tipusszamat.
Abbol mar kisakkozom melyik 3 kapcsolos megoldast hasznaltak.Szoval van mit elore eltervezni
Itt nagy vezerles nem lesz. Klimak ki/be es adott uzemmodra, a tobbi az lampa es akvarium.
1-2 homerseklet es paratartalom erzekelo.
Nem kell kazant vezerelni[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
blueboi69
senior tag
válasz FőDudu #15103 üzenetére
Ebben en is benne vagyok, csak a domotiz, nekem nem tetszik annyira, en node-red -ben csinalom meg a vezerlesi logikat.
Jelenleg a kazannal 5ponton merem a hofokokat, be tudom kapcsolni manualisan. Karacsonykor igy utaztunk el nyiregyre, hogy 12fokra allitottam a termosztatot, aztan aznap amikor hazajotrunk, reggel bekapcsoltam. Ugy nezett ki a dolog, hogy 24orankent hult 1 fokot a haz, 4-5fok kulso homerseklet mellett es kb 2orankent futott rajta 1fokot a futesi rendszer. Mindenfele vilagitas is errol lesz automatizalva, csak sajnos kabelezni kell a villanykapcsoloknal. Az erintokepernyos cucc az eleinte jo, de igazan attol lesz a dolog tuti, ha nem kell hozzanyulni. A top kategoria, ha ontanulo a rendszer, de ettol en meg messzebb vagyok. Nekem sima atom procis szerveren fut, marmint tenyleg szervervas, de sztem le fogom cserelni valamelyik orangepi-re. Egyebkent en is 3B+ amit vennek, csak nekem draga volt. Shelly1 es Shelly2-ra is keress ra -
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #15104 üzenetére
Koszi!
Akad itthon mindenfele POE adapterem a Mikrotiktol a Ciscon at az IP kamerahoz valoig. Ezek 9 es 57V kozottiek.
48 voltos Cisco es AAstra IP Telefon tapbol is van kb tobbszaz darab (bent a cegnel), leven az osszes eszkoz POE switchen log es a tapja ki sem lett bontva.
Szoljon aki epp ilyesmire vagyik.
Igaz ezek valami 15,4W max teljesitmenyre keszultek, tehat elvben jo lesz pihez is kis rahagyassal szamolva.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #15099 üzenetére
Ezek szerint neked a 7" kijelzo is megvan hozza.
Jo, vagy inkabb sokkal szarabb mint barmelyik 7" tablet kijelzo?
Ha mar okos otthon, akkor lehetne erinto kepernyos kijelzo is, de ha fos a minosege akkor inkabb lesz egy kiszuperalt iPad mini amirol tapizassal lehet majd iranyitani a dolgokat.
3B+ amiben gondolkodok, az lesz a leginkabb future proof.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
150-160 euro korulre jon ki a 7" kijelzo a hazaba epitett pivel meg a kartyaval es a tappal.
Poe taplalast nem tudom milyen feszultsegrol kerne. Ugyebar 5V 2,5A kellhet neki, de a Poe adapterrel siman lehetne tavtaplalni.
A legkiralyabb egy Poe powerline lenne, azzal barhova el lehetne rakni ahol aram van. Persze ahol aram van ott a tapja is elfer.
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Bundle topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestbuy játékok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest