- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #15291 üzenetére
Valamilyen. Majd válogatsz. Azért ha nem is teljesen, de ez a játékkalapos tákolmány már kezd párban lenni akármivel is. Csak már minden memkártyámból kifosztottam magam, annyit befogtunk tesztelni. Tumornak mondtam, hogy GAB/GBC legyen rajta, meg Commandosban kilépés aztán jó idő. Pár PS-es játék így elsőre teljesen jól megy, max. nem mindig tudom melyik gomb melyik. És persze iszonyat gány módon néz ki az egész cucc, de még a koncepció valamint a hardver is erősen bétás. Persze akkut ha ki akarom venni tölteni, akkor szét kell csavarozni, vagy marad a kütyüben USBről lassan töltés, áááááá. Kíváncsi leszek a végére. Ha lesz vége :-D
-
Jahno
veterán
A7-III körül elégedett lennék, pár kolléga célirányosan el van 1-2 objektívvel is, nekem azért tágabb lenne a megfejtésem. Igaz haversrácnak is azt mondtam, hogy bekaphassák a pro cuccok, ide faluba bohóckodni elég valami 10-20as egyszerűbb Canonsigma és társai, aztán majd kiderül érdemes-e etetni. Listám az lenne végtelen, nem arról van szó :-D
-
zetor2000
őstag
Ilyen kőkori Silicon Graphicsot használ valamelyikőtök? Van bele pár memóriám, nem a sima SD/DDR foglalatos, hanem valami saját... 64MB
van vagy 6-8 db,
Meg egy másik fajta is van, az 512 megás. SGI Originbe valók, eBay szerint. ~90-95%, hogy működnek.
-
npera
addikt
válasz
Piftuka #15258 üzenetére
Nem is értem a "cserélj gépet, játsz új címekkel" hozzáállást... Kíváncsi vagyok, van-e bárki, aki az elmúlt ~10 évből fel tudna sorolni mondjuk 5 olyan játékot, ami minőségben, jellegében, élményben tudja azt, mint a régi, nagy címek!?
Nem mindegyikkel játszottam, de amivel nem arról sok jutúb videót néztem.
- Enemy Engaged: Commanche vs Hokum
- Cold Waters
- World of Warships
- GTA3
- Elite 2 -
npera
addikt
válasz
BobaHWSW #15256 üzenetére
14-42 kitobi van, az a "nagylátó" most. Ahhoz képest a 12 nem túl nagy ugrás, bár ott már minden mm nagyon számít. A 10 mm lenne az igazán nagylátó, de 7,5mm Laowa lehet igazán durva. Ott viszont már célszerszámról beszélünk amire a "néha jó lenne" nem igazán megalapozott érvelés (számomra).
A helyszínt felismerem, a sörnyitós épületben (jobbra) voltam már 2x is. A baloldaliról pont lekéstem, zárás után érkeztünk. Az nem alapfokon magasabb...
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #15252 üzenetére
Az egyelőre senkié, de lehet rá licitálni :-D A kék az már lassan mindenkié is, nem sejtettem, hogy ekkora az érdeklődés. Másik még bétás, de érintőképernyő, rendes felbontás, végén még a PS2es játékok is futnak rajt mindenestől. Kéken most teszteltem a GameBoy Color/Advanced játékokat és ha valaki nem gyűjtő, akkor jobb ötlet, mint egy eredeti Nintendo. SNES sajna zűrös, majd nézek hozzá valami firmware-t és elbaszom rendesen :-D
Na, közben elindult a PS2es GTA. Teljesen jól megy :-O Hangerőt még nem lehet állítani, de ez ilyen. Szerintem Tumor ma éjjel összekalapálná, ha el nem vinném :-D
-
-NoVa-
veterán
válasz
Samott #15278 üzenetére
A Far Cryban több az irányíthatatlan cutscene, mint ezekben. De ha már Far Cry sorozat, ez a legjellemzőbb rá. Tisztességes iparosmunka kerülve az extrém megosztó vagy túlságosan egyedi dolgokat, repetatív bázistámadásokkal meg vadászatokkal kitöltve az időt. Egy idő után rettentő üres lesz az egész, de néha jó elővenni egy ilyet és céltalanul ámokfutni benne.
-
Samott
addikt
válasz
FőDudu #15276 üzenetére
Ezek uj jatekok ahogy nezem...
En se ismertem oket, de a youtube videok alapjan azok a reszek dominalnak bennuk amiket en skippelni szoktam jatek kozben. Nagyon gyulolom amikor moziznak ahelyett hogy en iranyitanam a cselekmenyt. Ha filmet akarok nezni akkor filmet nezek es nem jatszom.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Piftuka #15258 üzenetére
"Kíváncsi vagyok, van-e bárki, aki az elmúlt ~10 évből fel tudna sorolni mondjuk 5 olyan játékot, ami minőségben, jellegében, élményben tudja azt, mint a régi, nagy címek!? :F"
- Hellblade: Audiovizuális eszközökkel skizofrén belső vívódást így még semmi sem adott át. Mestermű. Youtubeon kommentár nélküli végigjátszást simán végigültem sorozatként nézve, és ámultam.
- The Last of Us: Szintén youtube cinematic végigjátszást legalább érdemes róla megnézni, a narratív történetmesélés egyik legjobbja.
- Inside: Ha már Prehistorik, vagy épp Prince of Persia szinten egyszerű oldalnézetes minimális eszköztérat felvonultató platformjátékból akarunk kihozni valamit, ami sokkal több.
- Ori and the Blind Forest: Még egy oldalnézetes platformer, csak nem a nyomasztó végéről.
- Papers, Please: Semmit nem használ az utóbbi huszonsok év grafikai fejlődéséből, de rengeteget felhasznál abból, amit azóta játékdesign terén tanult a szakma, és tapasztalt.Aztán ezzel még inkább csak 5 évet nyúltam vissza, az elmúlt 10 évből minden évből is simán tudnék 5 remekművet felhozni, amiből bármelyiket élmény elővenni.
-
ncc1701
veterán
válasz
blueboi69 #15262 üzenetére
Szerinted.
Ha valaki azzal foglalkozik, amit szeret csinálni, akkor az számára nem elbaszott idő, másnak pedig semmi köze nincs hozzá. Ha játszik, akkor játszik, ha edz, akkor edz, ha a kocsiját buzizza élvezettel, akkor azt csinálja, érted.
A munka viszont tuti elbaszott idő.
-
Samott
addikt
válasz
Piftuka #15258 üzenetére
En most a Far Cry-okat toltam/tolom vegig, azt kell hogy mondjam a 4-5 majdhogynem kifogastalan. Es ilyesmi regen sajna nem volt. + Minecraft, emlekeim szerint olyan se volt regen. Ezek a szabad, openworld tipusu dolgok hihetetlen jok. Nincs annyira megkotve a kezed mint a regi jatekokban, ahol kb egy csoben haladtal vegig.
-
Jahno
veterán
válasz
Piftuka #15258 üzenetére
Meg kell nézni, hogy /órában mennyit foglalkozik az ember egy WoW-val, Bombermannal vagy fél éjszaka alatt letolja az új Diablot és kb. eddig tartott. Lehet ezekben az a jó, hogy végig sem lehet játszani. super Mariot meg főleg :-D
Bár van akinek eddig tart, egyelőre nem látom rendesen azt sem, hogy csalt-e:
https://www.youtube.com/watch?v=j8CHsUFsi1A
-
Jahno
veterán
Azt a Sigmát szórják 100 Euró alatt, de tudja már a fene. Lehet más rendszer is lesz még ebből, igaz addig meg azzal kellene gazdálkodni, ami van. Végén még egy 8mm-es lesz Canonra és az később is jó akármire. Én is ezekkel a 8-10-16 környékiekkel vagyok meglőve, még akkor is ha nem csillagfotós, csak valami konzumer fos lesz.
-
Piftuka
veterán
"Pedig a Prehistoric meg a többi izé is teljesen jó."
Jó bizony!
Bár ha már Hobizoli emlegette a "Street Rod"-ot... azzal éppen hétvégén játszottam egyet, Commodore 64-en.
Meg a "Microprose Soccer"-rel. Számomra ezek a régi klasszikusok mindennél többet érnek. És ha "retro", akkor inkább ezt a 8 és 16 bites "érát" preferálom.
Nyilván vannak kedvencek a DOS-os időszakból is, meg a Win95/98 korszakból is, de a szívemet igazán a régi Commodore gépek, a SNES és a Mega Drive dobogtatja meg.
Meg aztán ott és akkor még volt "átfedés". A legtöbb DOS-os cím megjelent a korszak többi gépére is, vagy éppen onnan indult. Pl. egy "Maniac Mansion"-t is éppen emiatt C64-en játszanék.
A többire pedig ott a "ScummVM", azzal remekül tudtam futtatni az "Indiana Jones" LucasArts féle kalandjátékot is.
Egyébként az elmúlt 2 évben sikerült pár gyerekkori álmot is megvalósítanom. Vettem magamnak egy Amiga 500-ast, egy Action Replay 7-es cartridge-et a C64-emhez, meg egy RCA AV kábelt, amivel sokkal jobb képet ad, mint a hagyományos RF antenna kábellel...
Nem is értem a "cserélj gépet, játsz új címekkel" hozzáállást... Kíváncsi vagyok, van-e bárki, aki az elmúlt ~10 évből fel tudna sorolni mondjuk 5 olyan játékot, ami minőségben, jellegében, élményben tudja azt, mint a régi, nagy címek!?
Így kapásból nekem egyedül a "Witcher" jut eszembe, ami méltó arra, hogy a számítógépes játék történelem "Hall of Fame" tagja legyen.
-
törölt tag
Tegnap Zell am See-ből jöttünk haza, 425 km. 9 óra volt, hajnalban elkezdett szakadni a hó, egészen a svájci határig tartott.
-
-NoVa-
veterán
Odaláncolja az objektívpark is, evvan. Mondjuk sötétben jól jön a nagy, <lehet vele szar képeket csinálni>, miközben mással meg semmilyet.
-
Gabibácsi
őstag
flickr letörölve, google photos-ra átköltözve
-
npera
addikt
Én nem tervezek drámai vásárlást 2019-re. De jó lenne valami szélesebb nagylátó, itt alighanem valami manuál cucc lesz talán 10 mm körül. Meg egy Sigma 60 mm f2.8 is erősen tetszene.
Samyang 10mm vs 12 mm a két potenciális versenyző.
A 60-as Sigma pedig egy no-brainer igazából.
-
npera
addikt
Erre mondják, hogy őszinte állapot? Amikor le van fingva durván?
Megállapítható, hogy a Yaris kiállja az idő(járás) próbáját, mert ez az autó sosem parkolt garázsban. Még a Google Streetview-n is látható, ahogy otthon az akácfa alatt álldogál.
-
Piftuka
veterán
válasz
qnadam #15208 üzenetére
Igen, jól látod.
Egyébként én az első rész, a "Fifa International Soccer" megjelenése óta követtem a sorozatot, egészen 2004-ig.
Aztán egy darabig hosszabb szünet következett, de nemrég, utólag sikerült több részt beszereznem, és kipróbálnom... Továbbra is állítom, hogy a FIFA 97 és EURO2000 részek között történtek a legjobb dolgok.
Előbbi a teremfoci miatt különleges, a '98-as epizódban a játékmenet és remekül kidolgozott, teljes selejtező sorozat, a World Cup 98 a VB, a játékmódok és az archív, régi döntők újra játszása miatt, a FIFA 99-ben a legtökéletesebb szerintem a játékmenet (egyszerű, de már plusz cselekkel, megoldásokkal bővült), és Ligákat játszani a legjobb, az EURO2000 pedig ezt örökölte meg, de EB-t lehet játszani vele.
Utána mindig csak rosszabb lett a FIFA. (A grafikai upgrade-től én pedig nem esem hasra, mert számomra nem az a lényeg.)
Megvettem akciós áron a FIFA17-et és FIFA18-at is nemrég, de ezek (már valamikor FIFA08 óta) nem működnek a hagyományos, 8 gombos gamepad-del. Ahhoz, hogy játszani tudjon velük az ember, venni kell egy XBox controller-t is. (Ami drága mulatság.)
A fentiek miatt cimborával, és unokatesómmal a régi részeket nyomatnánk, de hát nem indul el.
Az összes kompatibilitási módot, beállítási trükköt végigcsináltam, amire vonatkozóan az interneten fellelhető, de egyik sem vezetett eredményre.
A virtuális gépet még nem próbáltam. Azzal teszek majd egy kísérletet.
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #15220 üzenetére
Jaja, nemiláttam a MÁV oldalának, ezer oldalas leírás, kedvezmény, akció, tököm. És csak regisztráció után. Regisztráltam, körbe-körbe mentem ugyanazon menüpont körül és ez nemzetközi, így regisztráljak a MÁV-starthoz külön és az jó lesz. Már az összes akciót és EU-s diákkedvezmény végigjártam, de egy nyüves menetrendet nem találtam árakkal. Már ott tartottam, hogy kinézek Keletibe vagy Vácra és analóg módon megfejtem a menetrendet...
-
npera
addikt
válasz
BobaHWSW #15243 üzenetére
Ha 18-55-el csinálsz értékelhető képet az éppen elkapott antilopon marakodó gepárdokról akkor szerintem az erősen listás lesz a következő NatGeo válogatásban. Szigorúan JPEG és full auto, hogy esélyed sem legyen belemoddolni utólag. A RAW a gyávák mentsvára, akik nem bíznak a szerencsében....
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #15217 üzenetére
Jelentem Törökbálintról belvárosba haladtam nyáron vonattal. Fényképezni és fröccsözni Jahnóval, kaptam otthonról eltávot. Törökbálinton fel a vonatra, aztán onnan 4-es metró és a belvárosban már helyre is tudtam állítani a véralkohol szintemet szinte azonnal. Remegő kézzel nem lehet fotózni....
-
npera
addikt
válasz
qnadam #15206 üzenetére
Én azért rühellem nagyon a stop-startot, mert abban csúcsosodik ki legjobban, hogy a NEDC mennyire nem valóság. Amikor mész vele a dugóban és szerencsétlen pont addigra állítja le a motort, hogy éppen gurulhass 2 métert előre. Agyhalál. Össze-vissza leáll és beindul. És ha nem lenne elég hozzá a forgalom "zavaró hatása", akkor ott van az akksi töltöttség, a klíma és a kabin fűtése. Eleve maximim 3 perces ideig állhat csak le a fentiek miatt, tehát az egész egy kamu csak. Ha hosszabb ideig kell várni mondjuk vasúti kereszteződésnél vagy olyan csomópontban ahol a buszok és a villamosok prioritást kapnak akkor simán lejár a 3 perc és beindítja a motort úgyis.
Ehhez képest egy jó Toyota hibrid maga a megváltás. Ott van értelme is annak, hogy leáll vagy beindul a motor.
-
npera
addikt
Én Södertäljébe vonatoztam tavalyelőtt, amikor egy osztrák céghez mentünk speciális optikai mérést végezni (72-csatornás optikai rendszer, ami 0,2-fokos főtengeylelfordulás lépésekben tud méréseket végezni az égéstérben és analizálni a történéseket). Másodosztályon utaztunk, be tudtam dugni a laptopot tölteni, a WC teljesen oké volt és éppen nem volt késelés és allahakbáros fenyegetőzés sem a vonaton. Teljesen oké volt. Persze itt is akkor késik vagy áll le a vonatközlekedés, ha fúj a szél, hideg van, meleg van, vagy csak kedd....
-
-NoVa-
veterán
válasz
BobaHWSW #15230 üzenetére
Evolúcióban sógornál is elültettem a bogarat. Én fikáztam az 1DX-et, hogy nagy, nehéz, és igazából borzasztó nagy érv amellett, hogy telefonnal fotózzak. Most EOS M50 lóg a nyakában 22mm F2.0 pancake objektívvel, és rájött, hogy mindennapi kattogásra tényleg nem akar másfél kilós vázat hurcolni.
-
BobaHWSW
aktív tag
Jahno, egyeb. A Mark Gee atallt nikon d850re es a 12-24 f2.8G-re. Bar ez engem mint foldi halandot nem erint.:)
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #15217 üzenetére
Jah, a Flirtekkel nekem is jók a tapasztalataim,
Egyszer jöttem haza Mezőkövesdről, hogy nem volt ülőhely. Ilyen nyár eleje volt, diáksereg, meg mindenki megmozdult, a MÁV nem kapcsolt, és tele volt a vonat. Hatvannál meguntam az ácsorgást, leszálltam, fel a Piroskára, aztán az klímás, sötétített ablakos, tele volt ülőhellyel végig, rendezett WCje volt, ésatöbbi. Igaz, 30-40 perccel nőtt a menetudő, de belefért. -
-
törölt tag
válasz
FőDudu #14465 üzenetére
7xx hozzászólás, majd egyszer végigolvasom.
Voltunk egy nagyon jó dokinál Bp-n, azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, csak azt mutatja az eredmény, hogy majd egyszer lehet, hogy nem lesz képes megmeészteni rendesen a tejet, de mivel semmi tünete nincs most, hagyjuk az egészet. -
blueboi69
őstag
Nekem akkor nagy mazlim van ezzel a vonalall, en kifejezetten kellemeset csalodtam a mav-ban. A Flirt vonatok tisztak, kenyelmesek es kb 2honapnyi napi hasznalati talasztalat alapjan nem kestek soha, leszamitva egy esetet, amikor valaki ongyilkos lett es a teljes vonalat lezartak a baleseti helyszineles idejere.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #15207 üzenetére
Pedig a Prehistoric meg a többi izé is teljesen jó. Most megtaláltam végre a Pushovert SNESre is, csak a PSP klónon elmásznak az időzítések. Régen DOS alatt sokat nyomtam, most majd nem fogom :-D Létjogosultságuk azért bőven van. Konzolnak meg végy egy PS2est, az occsó és jó. Max sírsz, hogy nagytévén mennyire pixeles. Engem meg pld. sosem érdekelt a Colin McRae, most meg sorban veretem a köröket.
-
válasz
hobizoli #15207 üzenetére
Piftu keres egy megoldást a régi, de szeretett játékainak futtatására, mire te javasolsz neki egy páréves irodai gépet, mert azon jól megy a w10. Sipi megemlíti, hogy azon ugyanúgy nem fog menni a játék, erre te leérveled, hogy miért nem játszik valami újabbal. fuck logic.
-
hobizoli
nagyúr
hat jatszon talan vmi ujabbal
johogy nem a DOS-s Prehistoric-l akar nyomulni
vagy a StreetRod-l, ami meg 286-son is menttesom baratjanak, is volt vmi ókori autos jatek a notijan, azert akarja visszarakatni a WinXP-t ra, hogy az menjen, mert Win7-8.1-10 alatt XP modban sem megy
ja multkor aszondja anyam nem tudnam-e megcsinalni neki azt, hogy TV-n tudjon jatszani vmi F1-s game-val
eloszor csak pislogtam, hogy WTF? volt ez az otlet pont tole
Boba-ra gondolvan megneztem ezeket a konzolgeciket mennyibe fajna az, de...
na annyiert veszek egy RX580-t vagy inkabb egy 1070TI/1080-t a gepebe meg egy Logitech wireless gampad-t, es akkor nem frutti 30fps-l megy, meg nem olyan FOV-l, meg olyan textura reszletesseggel, a PC siman jobb kepet csinalPC-je meg amugy is van
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W