Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobaHWSW
aktív tag
Nalunk macska 6-fel7 korul egy nyavogassal beprobalkozik. Ha reagalunk OK, ha nem akkor elfekszik valahol a agyon aholvan helye es var amig mi ki nem kelunk. Szerintem jolnevelt es illedelmes. Neha odajon a mellkasomra purrogni de azt amugy is szeretem.
-
BobaHWSW
aktív tag
Mi vettunk valami allatszorre specializalt miele cuccot. Eddig jol viszi a padloszonyegrol is a hosszu macskaszort.
Van 3 kefenk. Egy kis puha fesu amit imad es az inkabb ajandek es cuddletime, van egy gumis a mindennapokra es heti 1szer megfogom es egy surubb femes kefevel is atfesulom. Ennyit tudok tenni. A femea fesure neha megnyavog es akkor abbahahyom.
-
FőDudu
veterán
Fiam imadja, es macskak is imadjak a fiamat.
Volt mar olyan, hogy parkoltak az utcan, lattak egy erkelyen egy gyonyoru macskak. Elmentek vasarolni, aztan visszafele macsek lejott az erkelyen es a kocsi elejen ulve varta a fiamat.
Simi, dirgolozes, majd visszafele az erkelyre.Nejem le is fotozta, ranezesre a kek macskanak nevezett fajta volt.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #14582 üzenetére
Nyilvan az osszes hozzaerto otthagyta mar oket.
Ismerost megtalalta fejvadasz. O meg el szokott menni interjukra, tudja mennyit is er. Soha nem megy el irodaba dolgozni, tavmunkat vallal.
Elment az interjura, devops-os embert keresnek (valami Dockeres tortenet). Mondta, hogy foallasban nem megy, max tavmunka. Ok, akkor legyen napi 4 ora. 750e netto. Rendben. De azert el kell mondjak, hogy ez Fidesz kozeli ceg - volt mar aki azonnal nemet mondott. Isneros sem ugral, kert gondolkodasi idot. 2 nap mulva hivtak, hogy megadjsk a 950 nettot is, csak vallalja el.
Azt mar en kerdeztem, hogy a 950 nettot hogyan, hiszen a KATA az tan 8 millioig eri meg. Nem gobd, valami afa koron kivuli szamlazassal siman meg lehet kerulni.
Es akkor marad a KATA fele havi 50e plusz iparuzesi plusz STB - a 950 meg megmarad hiszen ez csak az egyik allas es nem a fo.Tehat ugy tunik tenyleg szakember hiany van.
FőDudu
-
-
veterán
müpa honlapjáról szedegetek le videókat, de valahogy nem az igazi... aztán tessék.
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 25.000 FPS
Minimum frame rate : 6.250 FPS
Maximum frame rate : 100.000 FPSés csodálkozom, hogy darabos a lejátszás, meg a szájszinkron is sokszor szét van csúszva. újramuxolva fix 25-tel meg nyilván hibátlan (dehogy hibátlan... valószínűleg eredetileg 50i anyag volt, amit valami béna megoldással alakítottak 25p-vé). közben meg 10 mbps a videó bitrátája... de ki volt az a kretén, aki ilyenné tette?
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
En ennel kicsit okosabb voltam, mert tudtam a nagy igazsagot : macskanal onzobb allat nincs
Azaz a macska kedves veled amig eteted vagy epp akar valamit - ha az lement a fejed tetejere is allhatsz akkor is szarik rad. Nem erdekli te mit akarsz vagy kersz, csak az o akarata letezik.
Nos ezen elmeletet kovetve bennem fel sem merult a macska tartas lehetosege. Mondtam, hogy max etetem, de amig koran reggel nyivakol addig tuti nem johet be ejszakara.
Nejem probalta, negyed ot korul az emeleti haloszoba ajto elott vernyakolt. Azota persona non grata, este ki kell rakni.
Ennyi a tortenet. Summazva: aki macskat tart lakasban az magat szivatja.
Akarkit jerdeztem eddig az volt a valasz: a macska ilten, nem fog kussolni. Ha pedig nem marad csondben amikor az ember meg edesdeden szunyokal, akkor nem lehet vele egy fedel alatt elni.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #14571 üzenetére
Szerintem meg a laptopot használók a más identitásúak. Ráadásul az épített gép a kezdeti belépőszinttől eljuthat a pro kategóriáig, egy laptop - pláne a maiak - meg nem. Persze van, amikor nincs más, de jellemzően van asztali gép ott, ahol vagyok. Helyváltoztatás közben meg nem akarok gépelni.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-igu-
addikt
nálunk van kaparófa, használják is
mást nem kaparnak szét
ellenben a cipőfűzőmet ma pótolni kellett, az kapott a pofájának
szerintem beszólt, hogy a macskák büdösek, vagy nemtommacskaszőr az cinkesebb
az van mindenhol
mármint mindenhol IS
rendszeresen kifésüljük, meg kapnak szőroldót is, az utóbbi fél évben nem is volt szőrgombócos öklendezés
szőnyeg meg a kanapé takarítása viszont macerás[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
válasz FőDudu #14567 üzenetére
A naivitásod mindig elgyönyörködtet. A hangszóró védőhálóján és a függönyön karmoltak. Meg a szófán. Meg a szekrényen.
Aztán elkezdtem vágni a körmüket. Érzéssel lehet, csak figyelni kell nagyon hogy nehogy túlvágja az ember. Mert nem megkínozni akartam őket, hanem ápolni.
A bundájukat is lehet kifésülni, akkor kevesebb hullik a lakásban.
Volt kaparófa, de leszarták. Mármint nem úgy ténylegesen, mondjuk mindenhova oda is szartak, ha éppen büntetni akartak. Aztán amikor jött a gyerek akkor mondtam asszonynak, hogy ennyi volt az állatokkal. A macskák mentek a lokális aprónetre, egy fiatal pár elvitte őket boldogan. Soha többet nem akarok állatot. Semmilyet. Növényt sem. Se kintre, se bentre.
Képen lehet nézegetni a macskát, bár mindegyik róka amióta az AI generálja őket.
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #14553 üzenetére
Hát, ez lehet, hogy egy műanyag kitűző, amire öntapadót lehet ragasztani. Arra meg azt nyomtatsz, amit akarsz. Ezt nem művészet megtervezni. Mondjuk eléggé réteg igény (tekintettel mondjuk a Lenin kitűzőkre).
Le"gyártani" se kunszt, mert egy ilyen karika kitűző kell, és kismillió másikra is alkalmas. Az a cél meg lehet, régebben kellett, és már megvan 10mrd ilyen korong. Csak ragasztgatni kell.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Rendes(ebb) géphez nekem is lenne rendes(ebb) állvány, de ez a szerencsétlenség is minek van még meg.?
A Hama pont jó volt arra, amire kellett. Ez a Camedia még megvan, eladni lehetetlen, használni minek...
Azóta gondolkodtam másik gépben, de igazából nem akarok megtanulni fotózni, meg mindenféle objektívekkel rohangálni, ami nem 1-2 fizetés, hanem akár 1-2 évi is tud lenni. Maradok másik hobbiknál, amik kicsit olcsóbbak, de lekötnek így marad a mobilos fotó, egyelőre AI mentes. Nekem amire kell, általában megfelel.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
veterán
válasz FőDudu #14568 üzenetére
amíg nem csak az eszköz számít, hanem a kompozíció, hogy én hogyan világítok (szoftver nemigen tudja kiszámolni, hogy nézett volna ki a kép, ha közvetlen irány helyett a plafonról vertem volna vissza a fény 80%-át), és főleg hogy mikor nyomom meg a gombot, addig nem félek az enyémek miatt
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
En max megetetem.
Mondtam, amig koran reggel nyavog, addig nem lehet lakasban.Es a macska nyavog, tehat este kivagjuk, mint macskat szarni...
Anyameknak van ketto.
Azok fel ot korul ebresztenek.
En elso alkalommal kitekernem a nyakat.Nem en akartam macskat, talalt allat, csak etetem. De azt mondjak ez meg mindig jobb, mintha menhelyre vittem volna. En azt akartam.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
válasz zetor2000 #14556 üzenetére
Rákerestem és kicsit beborzongtam. Nekem is volt hasonló Oly, de nem az f1.8-as, hanem a sima plebsz verzió talán f2.8-al. Én ráadásul nem is Hamával nyomtam, hanem ükapám állványával, ami valami elképesztően törékeny és instabil cucc volt. Semmiféle határolás nem volt a lábakon, csak a megfelelő kis egyenetlenségekbe "beakasztással" lehetett megakadályozni a "spárgázást". A fej egy kábé borsó méretű gömböcre alapuló gömbfej volt, eléggé esetleges rögzítési lehetőséggel.
Amikor váltottam saját spórolt pénzből vett tükörreflex cuccra (nem egy fizu volt, nem is 3...), akkor egyből vettem hozzá egy Manfrotto 190DB állványt és valami Cullman gömbfejet. 2003-ban asszem. Akkor voltam fiatal....
-
npera
addikt
válasz Gabibácsi #14555 üzenetére
Ha zselés táp kell, akkor le tudnám önteni a szárazat kis zselatinos vízzel, aztán lehet zabálni. Vagy el lehet tolni a kerékpárt a p*csába. Macska, vadásszon és ne házikaján hízzon, mint egy disznó. Volt macskánk, én etettem, almoztam, körmöztem és fésültem őket. Meg takarítottam utánuk. Semmi romantikát nem érzékeltem a macskatartásban, csak végtelen meló volt velük. Biztos velem van a gond, mert sok ember teljesen boldog tud lenni a kis szőrös mókamesterekkel. Nem első eset lenne, hogy csak én vagyok elképesztően antiszociális
-
zetor2000
őstag
Nekem valami pusztulat Hama van, de amire kellett, bőven elég. Messze van a Manfrotto minőségtől, de nem is került annyiba, és az első "meló" kitermelte. Még sok is volt... Azóta se "dolgoztam" vele.
Annak idején megkértek, hogy csináljunk zoknikatalógust. Szóval tárgyat kellett fotózni, zoknikat. Se "fény", se jó masina (Olympus Camedia 5050), se semmi nem volt, de a katalógus elkészült, a megrendelő cimbora örült, ki lett fizetve mindenki. A bolti neon adta a fényt, vettünk A0 kartont, az volt a háttér, volt ez a Hama állvány a masinával, meg én, aki kattogtat, a megrendelő meg aki hozott kismillió zoknit. Egy ismerős fotosoppolt, fater összerakta az anyagot lemezre, a nyomda, ahol fater melózott, meg kinyomtatta. Mindez cca. 10 éve.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
addikt
Ma fantasztikus lépést hajtottam végre IT-területen. A felső szintre egy powernet adapterrel jön fel a net. Abból egy elképesztő medúzafő nőtt ki, mivel egy 5-portos switchbe ment a kanóc, abból pedig ment tovább a cucc a printerbe és a gépembe és az AP-be.
Mára már jobban van annyira a hátam, hogy neki tudtam állni a szerelésnek. Kapott az AP egy hosszabb kanócot, hogy felérjen a könyvespolc tetejéig, aztán szépen levezettem a drautot a könyvespolc mögött és kötegelővel rögzítettem. Mivel a polc new england style, ezért fehér kábel és fehér kötegelő ment rá. Álomszép lett, elégedetetten csettintettem a marhanyelvemmel.
Az íróasztal lábára duplaoldalú ragaccsal feltapasztottam az elosztót, majd kötegelővel ráhúztam. Jó magasra raktam, így a drautok nem lógnak le a földre (padlóla!!!), tehát tudok majd porszínyózni alatta. A kis 5-ös switchet szintén felkötegeltem a polcra, így kis helyet foglal, nem porosodik annyira és nem fog beleakadni a porszívó sem.
A következő manőver az lesz, hogy kipakolom a maradék 3 kartonomat és megy minden a már lepucolt polcokra. Az egyik ládában egy csomó DVD van a régi szép időkből, azok szerintem mennek a szemétbe.
Ezután pedig leköltöztetem a gépet az íróasztal alá egy kis kerekes állványra, így tudok majd porszívózni alatta és nem az asztalon áll a masina. Egy fekete gépház antracit előlappal, szépen meg tudja majd húzni magát az asztal alatt. Dudu inkább ne nézze meg a videót, mert fényképezőgéppel fotóztam és a képek nem olyan jók, mint mobillal.
Túl kicsi zaj, nincs eléggé szétmosva és nem szétkent vízfestékes minden átmenetfotóbuzisak a képek.... -
FőDudu
veterán
Ha mar elovettem a Pana-t, megfrissitettem rajta a vaz es a lencse firmware-t.
Mar naprakesz, nem mintha ez barmit is valtoztatna.Kikuksiztam a hasznalati adatokat - azt kb fobe kene loni aki kitalalta ezt a buzi modot ahogy elojon a szerviz menu. Mi a fenet kell titkolni mennyi expo van egy gepben? Miert nem hozzaferheto ez a sima menubol?
27500 Expo es 1600 bekapcsolas. Nem keves.
Na mentem Lidlibe, nehogy ehen pusztuljanak az allatok.
Makka is olyan keservesen nyavogott, hogy csak lestem.
Egesz nap elo sem jon, de ha ehes akkor nyavog veszettul.
Pedig ki van neki rakva a szaraz kaja, de ez a dog a nyalkasra vagyik[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Grillo
őstag
Szerintetek hogy lehetne megoldani egy régi Nokia 6058ról adatok és képek lementését? Kábelem nincs hozzá.
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #14543 üzenetére
Az tuti.
A zoom átfogása tuti tetszeni fog, az elkészült fotókért nem vállalok felelősséget. Ahhoz mások jobban értenek. Az állvány szerintem kötelező ilyen géphez, eleve dögnehéz, megtartani sincs kedve az embernek, sokáig. Cipelni még csak-csak...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #14533 üzenetére
A P900 lassan nem lesz elérhető, a P1000 váltja, asszem. Legalábbis nemrég jelent meg egy ilyen Nikon a boltokban, mégnagyobb zoommal, innen gondolom, hogy ki fog fuutni előbb-utóbb a P900, szóval igyekezzetek a vásárlással. Használtan 130 körül egész jókat látni eBayen, ennyiből szerintem objektívet nem kapsz, max egy lencsét . A P900 normális használatához vegyél egy tisztességes állványt, mert kézből kitartani kölköt / rókát fotózni nem hiszem, hogy ideális. Túl nehéz / nagy.
Távolra fotózni biztos jó, csak kell egy remegésmentes környezet, mert egy pár milis kilengés métereket / kilométereket jelenthet, ehhez kell a rendes állvány. Mivel nem az objektív van menettel ellátva, olyan kell, ami rendesen tart is, nem "csak úgy".
Indexen van/volt nemrég egy cikk, pont a P1000-ről, hogy mivel jobb / másabb, mint az előd.Én nem értek a fotózáshoz, kattogtatok csak. De azt látom, hogy pl. vagyok egy koncerten, színpaddal szemben, látom a zenekart, akármit. Fogom a mobilt, legyen egy Xiaomi Redmi Note4x, vagy Alcatel Onetouch Idol, Blackberry Dtek50, Samsung Galaxy Ace, vagy ilyen "optika nélküli bármi", a ledfal, meg a bevilágított szereplők g*cire "kiégnek", hófehér minden, a többi meg mindenféle színben játszik, minden, csak nem élethű. Ha viszont a Samsung Galaxy S4 Zoomot használom (ezen van 10x optikai zoom), akkor az előző cuccokhoz képest fényévnyi a különbség, nagyságrendekkel jobb a kép, élethű, nagyjából jók a színek, kivehető a ledfal mellett az összes zenész, stb.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Tolem kerdezed?
Amugy az en vadiuj T400s gepemen sem volt cimke - pedig dobozos es ott volt az SLIC-ben a W7 kulcsa is.
Es gyarilag W7 volt rajta..... Se hazon, se akku alatt, sehol.Pedig valoszinu, hogy ha mar touchscreen meg 3G modem volt benne akkor W7 is jart hozza
Foleg mivel azzal lett rendelve...FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #14531 üzenetére
Mondjuk a 14-140-nel nagyobb zoom sem artana, de erre a Panara egy normalis zoom objektiv annyi mint egy masik gep.
Igy asszony kap egy nagy zoomos gepet (pl. P900) ez meg elfer a fiokban. Lesz nagy zoom, a tobbi ugysem lenyeg.
Persze ha a P900 araba belefer egy jo nagy zoom obi, akkor ne hallgassatok...
Le lehet majd fotozni a madarat 250 meterrol is...
Vagy nem.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
blueboi69
senior tag
Koszi a velemenyeket!
Yaris annyira nem tetszik asszonynak, a bakancs-swift igen, viszont az 2* annyiba kerul. Cserebe lehet olcsobb hozza minden. Lehet egyelore kivarunk fel evet mire meglesz a jogsi, aztan ujratervezzuk a dolgot. 206-osbol az arak alapjan a felso szakaszbol tudnank venni, a swiftbol meg a legalja is draga. Persze osszejon ra a penz, nem arrol van szo, csak hat na.Btw lesz meg egy kutyank, ez mar nagyobb
-
FőDudu
veterán
X200-ra volt product key gyarilag a biosban. Nincs benne veletlenul?
Slic adatokat kiolvasva lathato volt-e gyarilag W7 azon a gepen.http://www.voidcn.com/article/p-gnbqofio-bqb.html
RW everything kell a kiolvasashoz.
Ha volt, akkor csak a megfelelo product key kell - az is publikus info es a W7 automatikusan aktivalja magat.Ha nem volt, akkor is lehet olyan biost felrakni amiben benne van az SLIC data es akkor ugyanigy megy majd a W7 aktivalas. De ez mar szurke zona...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Es most latom, hogy a G7 oraja is siet egy orat.
Nyilvan nem allitgattuk ha nem is hasznaljuk. Gyanus volt, hogy a friss telefonos fotoim miert kerulnek a G7-rol felrakott kepek moge...FőDudu
-
Samott
addikt
válasz ncc1701 #14481 üzenetére
Igy nyert majdnem vaktesztet a pocophone: The Blind Smartphone Camera Test 2018! - az egyszeri juzer dijjazza ha jol latja a kep targyat, igy lett elpicsazva mindket Iphone az elso korben, mert kicsit sotetebb (de valosaghubb) kepeket csinalt.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
veterán
Az meg elofordulhat, hogy idonkent megall mint a szog.
Van valami Sata Sleep Timeout - ha elojonne dobje egy privit es eloturom a szukseges registry fixet.Valami olyasmi a tortenet, hogy egy ido utan az OS elkuldene sleepbe a vinyot, de ettol az SSD deep sleepbe megy es megfagy partiz masodpercre mint a szog. Aztan megy tovabb. Tipikus Thinkpad betgseg volt.
Es persze ha felrakod a thinkpad megfelelo SATA meghajtojat, akkor utana elindul majd AHCI modban is - de ha eleg igy a sebessege akkor ne bajlodj vele mert sok kekhalalon at vezet az ut odaig.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
Gabibácsi
őstag
Én telefonnal fotózok, a canont az exfeleségemnél hagytam.
Vita lezárvaHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
npera
addikt
-
FőDudu
veterán
M mod? Olyat csak a BMW-n lattam
Manualisan tekergetni valamit az olyan mint gyalog jarni.Fotobuzinak nevezni engem az kb a legnagyobb sertes
En meg a macskat es a rokat is osszekeverem.Azert az ornitologus venajuakatol megkerdeznem, hogy az a kis barnasvoros torku madarka a betonon micsoda.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
Az AI megőrült a fekete doboztól és a világos háttértől. A telefon default HDR megoldása, amikor megpróbál több képből magas dinamikatartományt varázsolni. Aztán a mobil kijelzőjén nem látszanak a ronda vonalak. De a rendes monitoron igen. Mondjuk instára tökéletes, a sok
csíradrága követő hadd irigykedjen az XT cuccokra. Ami igazából a plebejusoknak való, mert komolyabb helyeken úgyis Campagnolo és SRAM fut. Melóba menet makettkodni jó a Shimano Deore XT is..... -
FőDudu
veterán
Vagy sata vagy proci baja van.
Sata emulaciot tudod esetleg a biosban allitani?
Lehet AHCI helyett csak compatible vagy hasonlo kell.Esetlg boot to safe mode es ott megnezni mi a halal.
Vagy bootnal bootlog-ot csinaltatni es megnezni hol pusztul ki.Ha meg megvan a regi en siman attolnam Acronis true image progival mentesbe aztan annak van olyan restore opcioja ami hardver fuggetlen. Sot a TIB fajlokat meg a Vmware converter is elolvassa.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Itt van par G7 foto, most lottem oket.
Ugysem hasznaljuk, nejem el se vitte Budapestre.https://photos.app.goo.gl/6KHzyUqSYEzKitTo6
A kekes kepek P modban, a tobbi AI.
Az AI (vagy IA) egesz jo - bar itt is lathato, hogy nem tudok fotozni.
Kb. 5 meterrol zoommal lottem oket.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Sipi-
őstag
Problémám van: Esprimo V6555-ből átraktam az SSD-t egy Thinkpad X200-ba, de kékhalálozik indításkor a Win7, majd utána az indítási helyreállító sem tudja meggyógyítani. Mit lehet kezdeni vele, hogy menjen a Win7 és ne kelljen újratelepíteni?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest