Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Delila_1

veterán

Furcsa eset történt velem.
    Valahol ezt láttam: Selection = Munka1.Range("A1")
    Ezt a hivatkozást ki akartam próbálni, és egy másik lapról indítottam (a Munka1!A1-be beírtam előtte egy számot). Az eredmény Antal (!) lett.
    A Munka1 változtatása nélkül a sort betettem egy ciklusba, mire produkált nekem 40 nevet az indító lapon egy oszlopban.
    Feltámasztottam a leesett államat, és elkezdtem gondolkozni. A beállításoknál vannak előregyártott egyéni listáim (nevek, helységnevek, római számok, foglalkozások, stb.), hogy szükség esetén előkaphassam a feladatba illőt.
    A most kihozott névsor viszont nem egyezik a jelenlegi névsorommal, de magyar nevek.
    Az XLSTART menüben pihen egy régebben megírt Munkafüzet.xlt nevű sablonom, ami az Excel indításakor betöltődik. Ebben olyan beállításokat hajtottam végre, mint pl. a függőlegesen középre igazítás az összes cellában. Behívtam, megnéztem, hogy anno nem hagytam-e benne egy régi névsort, de üres minden lapja.
    Mostanában mindent újra kellett telepítenem – a tápegységem ráunt a szolgálatra –, de a régi xlt-t és a personal.xls-t a lementett helyről pótoltam.
    Mivel a telepítés után nem jutott azonnal eszembe, hogy az egyéni listáimat is elmentettem régebben, a nevekhez új listát vittem be. A többit már az elmentettből pótoltam.

Meglehet, hogy az első névlistát valamikor a Munkafüzet.xlt-ben írtam meg, onnan másoltam be az egyéni listába, de a sablon mentése előtt kitöröltem, hiszen a sablon látszólag most is üres.

A kérdésem, honnan kerültek most elő a régi adatok?
    A ciklus bevitele előtt miért nem a Munka1!A1-be bevitt számot produkálta a Selection = Munka1.Range("A1") sor?

Új hozzászólás Aktív témák