Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• föccer

nagyúr

Sziasztok!

Csinálom a következő fejlesztésemet, már a vége felé járok.

A rendszer egy tisztességes kupac adatot megcsócsál és rendszerez. Ezt a rendszerezett adathalmazt mutatja be a felhasználónak, minden féle segédszámítással egyetemben. A rendszerezés egyik alapja a receptszám, alapesetben 6+2 karakter. Előbbi 6 maga a recept szám, utóbbi kettő pedig a verzió.

A felhasználó most a felrakott nyilacskákkal tud lépkedni a receptek között, de szeretném a cellákat "kattinthatóvá" tenni.

Ehhez a laphoz rendelve Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) eljárást használom, ellenben nem indul el a makró .. :-/ Nem ezt kellene használnom?

Illetve szeretnék még egy olyat megoldani, hogy a makró futásának legelején szeretnék megjeleníteni egy felugró üzenetet, hogy dolgozom, várj. Ha lefutott a makró, akkor ezt eltüntetem. Ha addig elveszem a lehetőséget, hogy az UI-n kattintsanak az még jobb. Ezt egy userform-al tervezem megoldani. A kérdés az, hogy ha megjelenítem az userform-ot, akkor még végig fog futni a makró, vagy csak akkor ha zárom az userformot?

Köszi :R

ps: ez utóbbit kipróbáltam csak akkor fog tovább menni a makró, ha eltüntetem az userformot. :(

Új hozzászólás Aktív témák