Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ny.janos

tag

válasz andreas49 #53601 üzenetére

Szia!

Az MNB oldaláról történő árfolyamkereséseket én meguntam egyszer, ezért PQ-t akalmazok a lekérdezéshez.
    Az excel-bazison van egy ingyenes anyag erről.

Én az alábbi kódot alkalmazom (értelemszerűen ha más időszaki árfolyamokra vagy kíváncsi, vagy más devizanemek is kellenek, akkor módosítható).

let
        Forrás = Web.Page(Web.Contents("https://www.mnb.hu/arfolyam-tablazat?deviza=rbCustom&devizaSelected=HUF&datefrom=2020.01.01.&datetill=2029.12.31.&order=1&customdeviza%5B%5D=CHF&customdeviza%5B%5D=EUR&customdeviza%5B%5D=USD&customdeviza%5B%5D=GBP&customdeviza%5B%5D=RUB")),
        Data0 = Forrás{0}[Data],
        #"Oszlopok átnevezve" = Table.RenameColumns(Data0,{{"CHF svájci frank 1", "CHF"}, {"EUR euro 1", "EUR"}, {"GBP angol font 1", "GBP"}, {"RUB orosz rubel 1", "RUB"}, {"USD USA dollár 1", "USD"}}),
        #"Típus módosítva" = Table.TransformColumnTypes(#"Oszlopok átnevezve",{{"", type date}, {"CHF", type number}, {"EUR", type number}, {"GBP", type number}, {"RUB", type number}, {"USD", type number}}),
        #"Oszlopok átnevezve1" = Table.RenameColumns(#"Típus módosítva",{{"", "Dátum"}})
    in
        #"Oszlopok átnevezve1"

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák