- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Ez a konfig is lehet, ha ez tetszik... de
A Gigabyte Brazos lapja a legdrágább a piacon lévők közül: Asrock 24K, MSI 30K, Sapphire 33K - szerintem nem éri meg ezt a felárat. Nekem Asrock van és kicseréltem a hűtést egy 4 cm Scythe ventire, így csendben van.
Ezt a házat szintén nem ajánlom: a 250W-os aktív hűtésű táp szerintem felesleges ehhez a konfighoz, egy 60W-os passzív hűtésű paneltáp is megteszi, ami nem csak nem zúg, de kisebb helyet is foglal. A másik ezzel a házzal kapcsolatban, hogy rossz a hűtése és a merevlemez hajlamos bemelegedni. Én inkább olyan házakat javasolok, mint Gigabyte MIB T5140, vagy Modecom Feel 202 / 302.
-
gban
veterán
Ide is tartozik meg nem is, de mindenképp itt érthet hozzá valaki:
Hogy tudom az XBMC innen letöltött live iso-ját "pendrájvosítani"?
CD-re kiírva bootol arról, de ha azt a tartalmat rámásolom egy pendrive-ra, akkor nem bootol.
Hogy kell csinálni
odateszik a pendrive-ot de nem írják le hogy kell, fórumba belenéztem, tele van HOW-TO topicokkal de ezt nem találtam. -
Bitlisz
aktív tag
A vicces, hogy szerintem win7 lesz RiccO gépn, szal a téma kb tárgytalan
Én is örülök ennek a fejlődésnek, de Brazost linuxra még én sem ajánlanám, pláne amíg mint írtam "almost all hd movies (HP@L4.1 / AP@L3 max - xvba limitation)".
Azt tudom, hogy nem nagyon volt film amit nem játszott le az ION-om XBMC-vel linux alatt, de mégis volt pár amivel meggyűlt a baja (a Pana fényképezős HD MOV pl, meg HD WMV-be a beletekerés nem ment, de Win7 alól ezeket is viszi)
De jó lenne látni egy tesztet ami megmutatja a két hw platform különbségeit linux alatt is. -
RedCat
senior tag
A belinkelt hosszászólasok egy része ráadásul windows-os. Szép volt
De fejezzük be az offot... Mindenki azt épít magának amit akar. Én is sokat próbálkoztam és agyaltam hogy jó lenne az atomot lecserélni, de eddig még nem győzött meg az amd, hogy minden ugyanilyen szépen fut a linuxos xmbc-n, mint az atomon. Ha ez változik (remélem fog), akkor elgondolkozom hogy érdemes e váltani.
Jelenleg pl a 3650-es notin csak win alól hajlandó az xbmc futni, egyszerűen a linuxot képtelen vagyok rávenni, hogy 100%-ban menjen rajta minden film... De ez már nem ide vágó dolog. -
-
RedCat
senior tag
A fröcsögő válaszaid mellett valószínű összefolytak a betűk a szemed előtt! Hogy is kezdtem a hozzászólásom? "Én nem építenék..." Azaz én nem tenném. De mielőtt elfajulna ez a dolog én befejeztem veled a vitát, még ennyit sem érdemel... Jössz itt a 1-2 napos/hetes hozzászólásokkal. Évekig csak a szívás volt az ati-val linux alatt.Lehet hogy mindez változóban van, aminek örülök. Legyen és maradjon ez így. Ideje volt már az atinak/amdnek észbe kapni...
Egyébként egy nyilvános fórumban miért ne írhatnám le a véleményem? Mert te nem engeded?
A személyeskedést meg fejezd be... -
GerykO
aktív tag
A szerkesztési idő lejárt, de neked külön kiemelem a forrás linkjét, hogy ne kelljen végigolvasnod a hozzászólásomat, és az összes linket megnyitogatnod, mert a végén még hasznos infó is jut hozzád.
Na de nem gonoszkodom tovább, csak azért "lelkes újonc"-ként ne tégy ilyen állításokat nyilvános topikban.
Ugyanis a hozzá nem értő felhasználok itt szerzik be a tudásukat, így könnyen félrevezetődnek, még ha nem is szándékos volt.
-
GerykO
aktív tag
Téged szoktalak néha az Atom klubban látni?
Csak mert ott úgy nézett ki, mintha értenél a linuxhoz.
Mint említettem nem ellened, hanem az adott hozzászólás nem pártatlanságára akartam reflektálni a hozzászólásommal. Bár amint látom a szövegértés néha nehéz némely embereknek -akinek nem inge, nem hordja másét.
Csak hogy említsek néhány dolgot, amit az általam LINKelt topikban fel lehetne fedezni, ha venné(d) az ember a fáradtságot, és rákattintana a linkre -bár ezek szerint már ez is nehéz feladat.Ja ez erre volt a válasz, illetve erre.
Aztán lehet ilyet is olvasni a topikban. A kis "sz@r" teljesítményéről egy, két, három infó. Ajánlom a hozzászólás dátumát is meglesni, hogy beláthasd, nem ma került oda.
Akkor egy, két logout írás kedvcsinálónak azoknak, akiknek a kedvét el akarta(d) venni a hozzászólás(od).
A képminőségről, ha valaki lusta lenne visszaolvasni.Tehát még mielőtt elsütnéd az AMD fanboy kártyád, szeretném leszögezni, hogy nem vagyok egy cég fanboy-a sem!
Ellenben mindig a jobb termékeket favorizálom, ebben az esetben HTPC célokra messzemenőkig a Brazos a legjobb platform, és mára kiforrta magát szoftveresen is, és jön a durvítás az E450 személyében, elég jó kis energiagazdálkodást kap a low-cost/budget kategória is.
Szoftveres témában is még egy kis gondolatébresztő azoknak akik HTPC építésbe fognak [link1], [link2].
Ismét elmagyaráznám akkor, hogy nem ellened irányult a hozzászólásom, csak az ilyen beböfögéseket nem szeretem, hogy ne építs ájemdére, mert az sz@r... Itt a példa miért nem, és ez nem hit-vita, hanem tény, fekete-fehér tény!
-
RedCat
senior tag
"képzeld van a neten olyan XBMC-live verzió -ami ugyebár ubuntu alapu-, amibe integrálták a catalistot, és alapból be van élesítve a gpu-s gyorsítás is."
Képzelem, képzelem, de nem látom
A hívatalon oldalon semmi info erről. Vagy valami házi barkács, ami 1 gépen, 1 konfiggal működik? Esetleg ha egy linket mutatnál, akkor szívesen utána olvasnék én is... -
Osibaa
senior tag
Nekem van mindkettő (ION+Atom és Brazos) és videót nézni, zenét hallgatni, fényképeket nézegetni mindkettő megfelel. Ha Windowst használ az ember, akkor szerintem mindegy melyik, bár nekem a Brazos jobban bejön, mert kevésbé melegszik.
Ricc0: példa konfig
Mini-ITX lap (ION/Brazos) - 25K
2 GB DDR3-1333 - 5K
Mini-ITX ház, passzív táppal - 15K
Venti, gagyi távkapcs / billyentyűzet - 5K
ODD és HDD igény szerintSzal 50K-ból + HDD ki lehet hozni egy ilyen kisgépet.
-
RedCat
senior tag
Egyrészt nem szoktam teli szájjal zöldségeket beszélni. Először is ez egy fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, tapasztalatait még én is emberi hangnemben. Mivel van otthon egy ati3650-et tartalmazó acer laptopom (amit szeretnék htpc-nek is használni), ezenkívül egy 5750-es asztali gépem is, tesztelgettem az xbmc live verzióit. Hardveres gyorsítás nélkül tökéletes mind a két gépen. De a noti procija gyenge a 1080p-hez, így szükség lenne a gpu teljesítményre. De ez még nem tökéletes. Néhány filmnél "nincs kép", néhánynál "bezöldül", néhánynál tökéletes. Szóval ezt még nem mondanám 100%-nak, ezért ÉN nem ajánlom még linuxhoz az amd-t. Ezek a filmek az atom alapú "gagyi" htpc-men tökéletesen futnak. De ez a saját véleményem. De ha utána olvasol, akkor rájössz, hogy másnak is van hasonló véleménye (Pl #9260)
Másodszor: azt hiszem ez a "leugatós" stílusnak nincs itt helye. Én se neked, se az általad "istenített" amd-nek nem ártottam, nem szóltam se be- se le-, csupán elmondtam a véleményem. Épp ezért arra kérlek, hogy ezentúl -ha képes vagy rá-, ha hozzám szólsz akkor kevesebb "ugatást", több tiszteletet. Köszönöm!
Konkrét konfig? Talán 1 oldallal korábban volt erről szó: Asrock A330ION, 2 GB DDR3 ram, valami neki tetsző házikó, egy hdd és ennyi. Fogyasztása: (mielőtt belekötnél SAJÁT mérés) 30-37w, és tökéletes 1080p-hez is. -
GerykO
aktív tag
Ha valamiről nem tudsz konkrét információt jobb lenne arról nem teli szájjal zöldségeket beszélni!
Ugyanis az utóbbi időben semmi baja nincs linux alatt sem az AMD cpu-knak, sem az AMD gpu-knak. Sőt továbbmegyek, képzeld van a neten olyan XBMC-live verzió -ami ugyebár ubuntu alapu-, amibe integrálták a catalistot, és alapból be van élesítve a gpu-s gyorsítás is. Ami megy pl a Brazoson is -ugyanis ez is egyre fontosabb, de arra a 3~4% linux felhasználóra eddig nem igen gondoltak, aki a piacuk igen kicsi részét képezte, de ez megváltozott. 22-23ezerért már van APUs alaplap ami mellé pl elég akár 1 GB memória, de a jövőre gondolva 2 GB az ajánlottabb. Szóval ha csak és kizárólag HTPC célra épít valaki felesleges ennél erősebbet összetenni, mivel itt csak 35~40W max fogyasztása van a teljes rendszernek 1 vinyóval, ezért szerintem elég korrekt.
És én meg Intelre nem építenék a 23.987-as hiányossága miatt. De nem ezt szajkózom, hanem azt, hogy mire miért érdemes. És az az 50-60 az konkrétan miből is állna? Mutatsz te is valami példát, mint én a linkekkel?
És ide is linkeltem már képminőséggel kapcsolatos teszteket, ráadásul Intel, és nVidia által pénzelt oldalról, ahol az AMD megoldásait hozzák ki győztesen, képminőségben elsöprő eredményekkel. Vedd a fáradtságot és lapozz vissza egy párat.Nem ellened irányult a hozzászólásom, de elegem van a sok Intel szemüveges emberkéből -az nVidiásokból, és az AMDsekből is-, aki azt hiszi csak az a cég létezik. Nézd meg az adott szegmensbe tartozó megoldásokat, és az ÁR/TELJESÍTMÉNY/FOGYASZTÁS paraméterek alapján válaszd a legmegfelelőbbet. Amíg nem így teszel, az adott márkád topikjában osztogass tanácsokat, és ne pedig egy olyan fórumban, ahol konkrét célirányos gépre keresik a legköltséghatékonyabb, legmegfelelőbb konfigurációt!
-
RedCat
senior tag
Kinéztem magamnak a Spire Powercube házat. Van e valakinek ezzel tapasztalata? "élőben" mennyire gagyi? A 300w-os táp mennyire megbízható és főleg mennyire csendes? Érdemes ezt választani, vagy keresgéljek tovább?
A feltételek:
- 1 db pci-e kártya (VGA) beleférjen
- csendes, lehetőleg hangtalan legyen
- 2 db 2.5" vinyó beleférjen (1 ssd, 1 tároló hdd)
- minél kisebb legyen (i3 konfigot tervezek bele, vmi jó csendes hűtővel, erre ötletek?)Köszi
-
GerykO
aktív tag
Kijelzővel együtt. De pl Brazos alapokon igénytől függően 50~80 közt. Ha viszont egy-két dolgod van már otthon, akkor közel sem ennyi...
-
Ricc0
csendes tag
Sziasztok
Menyiből lehetne kihozni egy olcsó htpc-t ? A lényeg h lejátsza az 1080p videókat .
Előre köszönöm a segítséget. -
ruhk
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehet itthon imon taviranyitokat venni?
Koszi!
-
bencze
senior tag
Hali!
Tápot keresek a kis pc-mbe, tanács kellene. A doboz ilyen:
http://bolt.demand.hu/index.php?page=prod&cat=98&id=18690
A default gyári codegen van benne amit kidobnék.
A konfig:
- ASUS AT5NM10-I alaplap (nincs venti rajta)
- 1x 2gb ram
- 1x slim dvd
- 1x sata hdd 3.5"Hosszú távon lehet, hogy beleteszek egy kis ssd-t külön oprendszernek, és egy pci-os videót (hogy tv outja legyen, crt tv-re kötni, tehát sima sd videóra kell).
Kicsi (kapacitású) tápot keresek bele, ami HALK. A mostani eléggé szól, éjjel idegesítő Nem kapcsolgatnám, pont ez a lényeg benne.
Más, ha a fenti konfig abban változna, hogy később egy ion/atom-os alaplapot tennék bele (akkor nem lenne a pci-os vga), ez mennyit dobna a fogyasztásán, ill. esetleg érdemes olyan tápban gondolkodnom, ami elviszi.99%-ban csak úgy fut Linuxxal, ssh szerverként stb, idővel médialejátszársra (is) használnám esetenként.
Milyen táp lenne jó (azt sem tudom milyet lehet belecsavarozni), meg mekkora kell, hogy elég legyen, de nem akarok túl nagyot aminek 20%-át használom ki... megbízhatóság szempont, ne égjen le a lakás ha 1 hónapig megy otthon és egyszer csak úgy dönt, feladja
Előre is köszönöm az ötleteket!
-
Biznisz Elek
senior tag
-
tomi319
tag
Megérkezett végre az 5670-es kártyám
Szépen megy minden, csak 2 dolog nem.
1. Nem tudom Hdmi-n kiküldeni a hangot
2. Ha beállítom, hogy a képfrissítési frekvenciát igazítsa a képkocka sebességhez akkor a 23.98 és 24 hz-es filmeket is 50-en játssza. Ha manuálisan állítom be akkor pedig 1000p-t ír a vga drivere és rossz a kép. Valaki segítene mit rontottam el?Egyébként a lejátszó Xbmc
-
fgordon
senior tag
Melyik házat vennétek? Szempont, hogy 1 db 5,25-ös, és 2 db 3,5-ös hely legyen benne (2 db hdd-nek).
Enermax fma2 eg465ax-ve tápot tervezek majd belerakni, ha nem elég megbízható az alap táp.
THERMALTAKE Ház Mini ITX Element Q 200W Táppal, Fekete
CHIEFTEC Ház Mini ITX 180W BT-02B
PoV ITX PVRCTOKYOB fekete ház 180W
Codegen MX-31-A2 ITX 300W házAz utóbbinál biztos táp csere lenne, a megbízhatóság (hiánya) miatt.
-
fgordon
senior tag
Mit gondoltok erről?
Van ezzel valakinek tapasztalata?
Ennél egy i3/i5-ös Sandy Bridge belső vga-val gyorsabb lesz? -
zsola32
őstag
válasz
fgordon #9266 üzenetére
szia
nekem I3-as az egyik gépem.
a gyári hűtőt levettem és egy NOCTUA NH-U9B-t tettem a helyére.
így tényleg hangtalan a ketyere.
azért arra figyeljél, merre kavarja a levegőt a procihűtő.
én egy Silverstone LC20-as házikóba pakoltam a gépemet, a hűtő nem fölfelé/körbe kavarja a lebegőt, hanem előről hátrafelé szellőztet.
ezért ideális az említett házba is.
(pont belefért, 0,8 cm-el magasabb a ház)nekem egy 400 w-os tápom van, venti nélküli, tehát ez is hangtalan.
a házba NOISEBLOCKER ventiket választottam, eddig rendben működnek.
-
Osibaa
senior tag
válasz
fgordon #9266 üzenetére
Szia!
A HD filmek lejátszását ma már jellemzően nem a proci végzi, hanem egy "dedikált chip", ami a GPU-ban található - épp ezért egy egymagos Atom procis gép is lejátsza az 1080p-t, mivel nem a proci dekódol.
Az Atom 330-as arra jó, hogy filmet nézzél, zenét hallgass, fényképeket nézegess, torrentezzél, netezzél, esetleg néha egy kis office is befigyelhet, de másra nem jó, lassú kis dög. Ha ennél többre is használnád (pl. irodai munkára, kép és videó szerkesztésre, vagy bármire ami FPU-t használ), akkor erősen ajánlott az erősebb proci.Ha mini-ITX méretben gondolkozol, akkor ott a Gigabyte H55N-USB3 alaplap (25K) + Core i3 proci (25K) + Scythe Shuriken hűtő (8K) és kaptál egy erős gépet halk hűtéssel.
Ezt többféle házba is be lehet rakni, a LianLi házakat és Silverston SG sorozatot nézd meg szerintem. A LianLi általában ATX tápra építkezik, ez a vágyad is teljesül benne, de a Silverstone-okban lévő SFX tápok is jók (80+ FSP van bennük).
Ha mini-ITX méretben gondolkozol, akkor a Mini-ITX topikban tudnak neked segíteni olyan kérdésekben, mint az "Ebbe a házba ez a hűtő befér?". Többen is pakoltak asztali procit mini-ITX méretű gépbe, logout-on is van több cikkjük erről. -
fgordon
senior tag
Akkor pontosítok: fogyasztás NEM SZÁMÍT, csak hogy csendes legyen, és jó lenne intel i3/i5 procit csendben hűteni, integrált VGA-val, vagy ugye a prociban van...
Mit bír ez az ASROCK ION-os Atom Dual Core 330 proci, 720p-s filmet is elvisz, vagy 1080p-t is?
Milyen házat javasoltok Micro vagy kisebb méretben, amiben elfér egy normál táp?
-
jkutya
tag
Köszi.Mindegy mikor nézed meg az O-val, akár a végén is - kimutatja az összest.A film elején eldobott néhány frame állítólag normális - nem probléma.
Most már hasonló a helyzet nálam is - némi internet túrás - corg.conf módosítás, nvidia driver frissítés után - remélem így is marad.
-
RedCat
senior tag
Megnéztem több filmnél is többszöri indítással: Amikor indul a film nem látszik hogy eldobna egyetlen frame-et is, de amilyen gyorsan meg tudom nyomni a gombot 3-at ill 5-öt mutat. De ez utána nem változik, többet nem dob el... Mintha a legeslegelején induláskor ezt a 3-at illetve másik filmnél az 5-öt eldobná, de utána viszont egyet sem... Szemmel ez nem érzékelhető.
-
tomi319
tag
Megrendeltem a HD5670-esemet hdmi kábellel most majd kiderül milyen
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
PeterPH #9258 üzenetére
Utánanéztem ennek a Brazos témának linux alatt, de úgy olvasom, hogy még egy kicsit várni kell rá, hogy tökéletes legyen. Kb 2-3 évvel le van maradva winhez képest.
Egyébként én is ezt találtam: "almost all hd movies (HP@L4.1 / AP@L3 max - xvba limitation)".
De az előny win alatt donborodik ki, a HD Audio támogatásnak hála (DTS-HD/DDTreHD de nem az alap XBMC-ből). -
jkutya
tag
Samsung 46b6000
Nem valószínű hogy tv probléma - a WD TV live sosem szaggatott.Igazából ez sem gáz, megpróbálom logolni aztán majd meglátjuk.Egyébként IONon sokat panaszkodnak erre a legutolsó XBMClive verziónál - de még nincs megoldás.
Neked melyik XBMC live verzió van fent?
-
canniball
nagyúr
"e350-et nem ajánlom ha xbmc live-t akarsz használni, az ati-n nem működik rendesen a hardveres gyorsítás."
XMBC AMD-re. A topikban arról számoltak be hogy működik.Más.
Sikerült-e esetleg valakinek a következőket összelőni: iMon VFD+Mediaportal+analóg tuner? -
RedCat
senior tag
e350-et nem ajánlom ha xbmc live-t akarsz használni, az ati-n nem működik rendesen a hardveres gyorsítás. Pl ion330-on tökéletes.
Igen tökéletesen lehet tekerni a filmeket vele.
Igen, tudják a HD hangokat.
HDMI-n tudsz képet és hangot is vinni.
A különbség az ár, a bővíthetőség és a ventilátor zaja (ami tv nézés közben idegesítő tud lenni). Te tudsz "szinte" hangtalan megoldást építeni, amit csak 10 cm-ről hallasz (pl hdd hangja). -
RedCat
senior tag
válasz
fgordon #9243 üzenetére
A helyedben ketté bontanám: Egyrészt a fogyasztás, másrészt a hang miatt. Nem tudom egy i5-t hangtalanul meg tudsz e hűteni, főleg ha még pici házat is szeretnél?
1. Desktop gép: tetszőlegesen az igényeidnek
2. Multimédia gép (filmnézés, torrent, NAS funkciók). Pl asrock Ion lap: passzívra alakítható, így hangtalan, xbmc live tökéletes multimédia pc-t varázsol belőle és max 40 W a fogyasztása.Ha 1 gépet akarsz, akkor az atom kevés lesz hozzá. Igaz, egyik haverom használja win7-tel, de nem egy kapkodó idegbeteg a gép
-
RedCat
senior tag
Nem, ennek nem volna szabad beszaggatnia. Nálam ugyanilyen lap van, xbmc live és tökéletes a kép. Sony 40w4000-es tévén használom. Nem lehet hogy a tv valamelyik képjavító "feature" zavar be?
Én nem használom azt az opciót, azt hiszem a másik van bekapcsolva (nem vagyok otthon, nem tudom fejből). -
kojak007
csendes tag
üdv mindenkinek,
kérdésem lenne, sztetek a dinovo mini klavi jó választás lehet egy htpc/xbmc mindenes távirányitójának? vagy ahhoz még kelleni fog egy másik távirányitó is?
-
jkutya
tag
Sziasztok,
A hétvégén néztem filmeket, és fura dologra lettem figyelmes(ASROCK 330ION -XBMC LIVE):
Néhány percenként az 1080p-s mkv beszaggat néhány másodpercre.A SAMSUNG TV-t 24p-ben hajtom, de a "szinkronizáció a megjelenítőhöz" nem volt bekapcsolva - lehet-e ez a probléma? A proci terhelés 20%alatt, memória dettó. A "killa sample" hibátlanul megy.
Valaki nyugtasson meg, hogy nem kell ennek szaggatnia! Ti használjátok a video megjelenítéshez a "szinkronizáció a megjelenítőhöz opciót?
-
fgordon
senior tag
válasz
heckbert #9250 üzenetére
Én is keresek távirányítót, de infrásat nem akarok... Még 10 éve vettem pár ezer Ft-ért olyat, ami com porton kommunikálva tökéletes, de olyan távirányítót akarok már (mert működik és van), csak ami nem ilyen infrán keresztül menne, tehát nem kellene rálátnia a vevőre a küldőnek... Érdekes, hogy kevés ilyen van, vagy irreálisan drágán...
-
heckbert
csendes tag
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék összerakni, ami gond nélkül lejátszik 1080p videokat, belefér legalább 4 HDD és 1 DVD lejátszó. HTPC házra nem költenék, nem fontos hogy néz ki és mekkora. Kéne hozzá valamilyen infra-vevő, amivel a gép is bekapcsolható (később valamilyen Harmony távirányítóval is), ilyet találok a legnehezebben. Az Antec Veris Basic Internal megfelelne, de nem találok sehol. Ha később képes lenne 3D Blu-Ray-t lejátszani, az is jó lenne. Persze minél olcsóbban szeretném kihozni. Milyen konfigot ajánlatok (processzor, alaplap, táp, távkapcsoló)? -
Bitlisz
aktív tag
válasz
maestro87 #9247 üzenetére
Azért 2 legalább van a TVken. Meg lehet venni HDMI switch-et is.
-
maestro87
őstag
válasz
Bitlisz #9245 üzenetére
"pl 2 forrást is tud HDMI-n fogadni."
Jah, hogy például blueray lejátszó és számítógép! Akkor gondolom, hogy ha csak 1 HDMI van rajta, akkor mindig ki kellene húzni pl. a blueray-ből és átteni a számítógépre. Mondjuk most még se blueray-em nincs, se FullHD-ra képes számítógépem, de a későbbiekben akkor ez gondot okozhat. Igazából TV-t is most szeretnék venni, de akkor már oda fogok figyelni rá, hogy 2 HDMI bemenete legyen. -
fgordon
senior tag
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
HTPC-t fogok építeni film és desktop célnak hamarosan (játékra használat nélkül). A követelmények, amik fixek:
* alaplapi raid 1 (mirror) támogatás, intel chipset
* 2 magos intel processzor
* megfelelő integrált grafikus chip (i3/i5?)
* 1 db 5.25-ös hely a DVD írónak
* fanless hűtő, esetleg halk jobb táp hűtő
* lehetőleg minél kisebb pc ház legyenÁr: áfásan hdd-k nélkül maximum 160 ezer, de inkább kevesebből jó lenne, ha kijönne...
Ami érdekel mit ajánlatok, konkrét típusok, fontossági sorrendben nekem:
- ház, aminek van 1 db 5.25-ös helye a DVD írónak
- tápegység (ha nincs a házban) és megbízható, csendes
- processzor hűtő, ami csendes
- alaplap (integrált vga-val), ASUS nekem bevállt, ezt preferálnám, esetleg Gigabyte
- processzor: i3/i5, vagy inkább atom-ok?Más nem is kell, mármint ram-nál kingston-ra gondoltam, az a legkönnyebb része.
Köszönöm a javaslatokat, akár egyenként is. -
jkutya
tag
Asrock 330 ION alaplapban bootoláskor a 2x2 GB RAMból csak 3328MB -ot lát.Másnál is így van ez?
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
maestro87 #9235 üzenetére
"Azt, hogy érted, hogy USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t?"
pont így, procinak kell számolnia."Egy USB-s bővítőnél akadozna a kép nagysebességű filmeknél?"
nagy valószínűséggel igen."És az integrált HDMI-s alaplapok azok megfelelő sebességűek?"
Ez proci és Integrált VGA függő."Vagy ez kevés lenne neki (mondjuk Linux rendszeren)?"
Mint mondtam, ez proci és az integrált VGA függő. Az 512MB RAM sem sok.
De mivel kimondtad DDR, nem fog menni.
Az integrált VGA megoldások, HDra tuti hogy DDR2-es lapoktól jók.
PCI-Expressbe tett VGA bővítő is jobban kezeli mint az AGP-be tett."Meg azt honnan lehet tudni, hogy a VGA támogatja-e ezt a DXVA-t? Gondolom ez is fontos lehet FullHD-nál."
Gyártónként egy bizonyos típustól felfelé támogatott (kevés kivétellel), de minél újabb valami annál bővebb ez a támogatás.
ATI/AMD (ajánlott UVD 2.2-től felfele)
nVidia (min VP2-től felfele, VP3 ajánlott)
Intelt meg már írtam. (G45-től ajánlott, de min G41)
Ha le szeretnéd venni a terhelést a prociról, akkor fontos. -
user137
őstag
urak, némileg offtopik (nem HTPC célra készül), de épp egy alu házat tervezek szétvágni. pesti elérhetőségek kellenének nekem úgy mint: távtartó csavarokhoz, lapszabászathoz, esztergályos/fúrós/csiszolós/polírozós szakemberhez.... ha valakinek van kedve (ideje, szerszámai és kézügyessége) segíteni, azt is megbeszélhetjük.
megtervezni meg tudom, h mi kell, csak a kivitelezéshez nincs eszközöm és inkább nem veszek meg mindent...
-
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #9233 üzenetére
Kénytelen vagyok megcáfolni a hozzászólásod egy részét. XBMC liveból van kint egy brazosra optimalizált változat, ami kapásból mindent visz, nem kell állítgatni igazán semmit. Az meg ugye ubuntu alapú. Ha nekem nem hiszel ajánlom a Brazos klub topikban a visszaolvasást, már többen próbálták és elégedettek vele.
Na erről lenne szó, és páran kipróbálták, a válaszokat már nem keresem össze, azt a hitetlenkedőkre bízom. -
maestro87
őstag
válasz
Bitlisz #9233 üzenetére
Köszi!
Ezt se tudtam, hogy még oprendszer függő is lehet a HD lejátszás.
Azt, hogy érted, hogy USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t?
Én csak azért kérdeztem, mert a legtöbb ilyen kis alaplapon nincs HDMI csatlakozó, de legtöbb LCD-hez meg már azzal célszerű csatlakozni.
Egy USB-s bővítőnél akadozna a kép nagysebességű filmeknél?
És az integrált HDMI-s alaplapok azok megfelelő sebességűek?A legolcsóbban szeretném az egészet kihozni úgy, hogy még a házat is magam csinálnám neki. Jó lenne ha annyiból tudnám kihozni, hogy ne érje meg jobban egy 10"-os laptop megvétele. Tehát nem szeretnék még pluszba rákölteni PCI-E-es videókártyára. Még az lenne a legjobb ha lenne sima DDR-es alaplap, mert van itthon egy 512MB-os RAM elfekvőben. Vagy ez kevés lenne neki (mondjuk Linux rendszeren)?
+ a mostani gépemből egy régebbi 120GB-os vinyót is hajlandó vagyok feláldozni, persze WiFi-n tartanák egymással a kapcsolatot.:-DMeg azt honnan lehet tudni, hogy a VGA támogatja-e ezt a DXVA-t? Gondolom ez is fontos lehet FullHD-nál.
-
kasee
aktív tag
Hello
Úgy döntöttemmédiaplayerről váltanék htpc re, mert meguntam h nem lehet torrentezni normalisan...
Lennepar kérdésem:
Médialejatszoban ugye van felskálázás, ittvan e ilyenre lehetőség ?
Olvasgattam a fórumot ugy gondolom a asrock ion330 v asrock e350-mi alaplappal indulnék.
Ebbe ugye dual memoria,vinyo,tap,haz kell
720p,1080p filmek +torrent,nasXbmc nagyon tetszik, de mivel nem láttam ilyen gépről filmet nem tudom hogy
elviszi e akadásmentesen a tekeréseket is???,
Egy hd av erősitöre lenne rákötve,ezek az alaplapok ugye tudjak a hd hangokat?
Hdmi n ugye képet és hangot is továbbit? Ez 1.3a hdmi?miben különbözik a saját magam épitett rendszertől pl egy ilyen nettop:
http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330HTUgyanaz az alaplap,proci,vga igaz??
Kisebb ház?
Hátránya csak annyi hogy nem bővithető?köszi
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
maestro87 #9232 üzenetére
Sajnos az atom az inteles integrált VGA-val nem jó FullHD filmezésre, sőt még 720p-re sem ok (többnyire). Felejtősek. Ezek saccra kb 15-25W körül esznek teljes terhelésen.
Atom D410 max valami nvidia/amd karesszal lehet ok, de ritka a sima atom procis lap PCI-Express-el (talán nem is létezik?).Integrált VGA-val:
Atom ION-al integrálva már ok (linux is, pl ASRock A330ION, csak itt a hűtés hangos/gyenge), vagy AMD Brazos (E350, ennek mostanában nagyobb a hátszele, de linux nem ok), esetleg kb E3300/3400/3500-as szintű intel proci (ami keveset eszik, de elég a FullHD-hez Win alatt (Win7), megfelelő alaplappal (G41 feletti chipset, de inkább min G45), de az intel VGA-k linux alatt itt is visszahúzó erő, annyira, hogy maga a proci nem vitte a FullHD filmeket linux alatt).
Mindegyik rendszer kis fogyasztású (20-40W) lehet PICO PSU vagy kis panel tápegységgel (ami jó 90% feletti hatásfokú).
Linuxot azért írom, mert hátha XBMC Live-al próbálod etetni, aminek linux az alapja.Tudtommal az USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t. Szerintem nincs is mögöttük elég sávszél, bár az USB3.0 lehet elég, ettől függetlenül kihagynám ezt is (meg viszonylagosan drága is). PCI szintén felejtős...
-
maestro87
őstag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy mire képesek ezek a miniITX-es lapok integrált Atom processzorral és integrált VGA-val? Vagy FullHD-ra felejtősek?
(az alsó árkategóriára gondolok: 20 000Ft alatt)
Illetve mennyit fogyasztanak kb?
Például Intel ATOM D410 processzor megfelelne-e erre a célra?Meg az olyan lapoknál amelyiken nincs HDMI, azokhoz létezik valami PCI-os vagy USB-s bővítő kártya, vagy ez nem így működik?
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Lett egy ilyen távirányítóm:
http://cgi.ebay.com/USB-PC-Laptop-Remote-Control-Controller-XP-Vista-/250536310342?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5520b646A legolcsóbb fajta - itt a fórumon is lehet kapni.A vevőjét a Windows HID-ként ismeri fel és működik is vele.
Nekem live alatt kéne használnom - a gombok többsége működik is, de ki és bekapcsolni nem tudom alvó állapotba . mindenütt azt olvasom, hogy ennek mennie kéne - nem tudja valaki mit kell tennem, hogy működjön a ki-bekapcsolás?
-
Osibaa
senior tag
válasz
szőröscica #9228 üzenetére
Próbáld meg szerintem itt: Hardverapró
-
szőröscica
addikt
Üdv!
Nem kell valakinek egy thermaltake mozart sx vc7001sns HTPC ház?
PCI (express) riserrrel együtt eladó, szép, gyakorlatilag karcmentes állapotban.
A távirányítója is megvan. -
anti22
tag
Valaki nem tud megoldást arra hogy a windows media centerben rendesen lehessen használni az imon pad távirányítót?Jó lenne ha a teletextet lehetne rendesen használni a piros kék zöld sárga gonbokkal és nem a zene vagy videó nyílna meg.Valami rendesen beállított .imo fájl kéne ami nem az xpmedia centerre lett belőve hanem már a win7-re.
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen htpc a téma, de talán tudtok segíteni. Van valakinek 5lete, hogy lehet 5,1/4"-es helyre hotswappelhető módon beépíteni sata slim dvd-t? Valami "rack" vagy keret kellene, de nem találok sehol
Köszi!
-
-
g0dl
addikt
Egy HTPC-ben gondolkozom talán brazos alapokon. Viszont linuxot szeretnék rajta (talán mythtv-vel, mert tuner is kell), de nem tudom melyik disztribúció volna a legjobb erre a célra. Én leginkább z opensuse-t ismerem, de az talán túl általános erre a célra.
-
kutga
félisten
Ez milyen lenne (ha belemegy az alaplap):
[link]Mondjuk ennél az zavar, hogy csak 1 db 3,5"-os vinyó megy bele, én kettőt szeretnék (1 rendszer+1 tároló). MOD Osibaa HSZ-sze alapján marad az egy HDD, csak azt kell megoldanom hogy újrapartícionáljam hogy ne vesszenek el az adataim Leginkább vmi ilyen fekvő kialakítású házat keresek.
Ehhez a paneltáphoz tápadapter is jár?
Memóból jöhet mondjuk ez:
[link]ODD-ből elvileg SLIM megy bele, mondjuk ez (blueray nem kell):
[link]A lapról amúgy mi a véleményed? Ezt is azt is hallani róla.
-
madgie
titán
"Erről a CFI házról azt kell tudni, hogy SFX táp van benne, ami HTPC-be sztem hangos, nem jó a ház szellőzése és a merevlemez(ek) befűtik a gépet, illetve a 150W táp talán túlzás egy ilyen 40-45W körüli fogyasztású konfighoz."
Sajnos egyetértően bólogatok, nekem is meleg volt gyárilag ez a CFI ház egy szem vinyóval is, most egy plusz nyolc centis venti besegít kicsit.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Ez az alaplap megfelelő a célra, van rajta HDMI, DVI és DSUB kimenet is. Ez elviszi az 1080p-s filmeket is, ha mégis rákapnál a HD-ra. (Ha a nagy fájlméret zavar, akkor ajánlom a figyelmedbe a DVD5 méretű 720p-s filmeket, látványban sztem érezhető ugrás van a DVD és 720p felbontás között.) A lapon a ventit érdemes kicserélni egy halk Scythe ventire, úgy szépen eltűnik a hangja.
Memóriának 1x2 GB elég ezekre a feladatokra.
Külön rendszerlemeznek egy HTPC-ben nem látom sok értelmét, a sebesség itt kevésbé fontos, ellenben melegszik, fogyaszt és hangja van.
ODD-nek mit szeretnél használni, DVD-t vagy Blu-rayt? A méret miatt kérdem.
Ház választásában tudunk segíteni, ha megírod milyen méretű, elosztású (book, desktop, torony, vagy kocka), színű jöhet szóba, mi fér el, illetve mennyi merevlemeznek kell beférnie. Ebben szokott lenni tápegység is.Erről a CFI házról azt kell tudni, hogy SFX táp van benne, ami HTPC-be sztem hangos, nem jó a ház szellőzése és a merevlemez(ek) befűtik a gépet, illetve a 150W táp talán túlzás egy ilyen 40-45W körüli fogyasztású konfighoz.
-
GerykO
aktív tag
Van a lapban HDMI. Inkább paneltápos/PicoPSU (60-90W) verziót keresgélnék a helyedben, de ez sem a legrosszabb megoldás. És igen memó kell, meg odd, ha szükséged van rá a telepítésen kívül bármi másra, a vinyóra mehet a rendszer is, ha meg xbmc live, akkor elég egy pendrive is. Logitech, és trust kinálatában láttam olyan vezetéknélküli billentyűzetet, amin van tapipad, de akár egy mediacenter távirányító is elégséges lehet...
-
kutga
félisten
Sziasztok!
LCD TV mellé szeretnék összerakni egy kisebb konfigurációt, ami állandó HDMI összeköttetésben lenne a TV-vel.
Főleg AVI formátumú anyagokat használok, HD felbontásúakat nem igazán, szeretném ha a videólejátszás, torrent, internetböngészés egy gépről lenne megoldva.
Amit szeretnék vmi kisebb ház, alap processzor, passzív VGA, halk táp, 1 TB-os merevlemez (ez már megvan), és még egy a rendszernek.
Mivel nincs sok helyem fontos a kis méret, a halk működés.
HTPC-k terén abszolút kezdőként tudtok ajánlani egy konfigot erre a feladatra?
-
jkutya
tag
Egy kis infó az LC Power 1320 tulajoknak:
A doboz tápcsatlakozója meglehetősen gyatrának tűnik - már 1-2 ki-bedugás után is lötyög, lehet problémaforrás.Az elektronikai boltokban kb 150Ft-ért korrekt fémházas darabot lehet kapni - igaz a hátlapon fell kell fúrni a lyukat.
-
RedCat
senior tag
Fel kell telepítened egy samba szervert (vagy egy ftp szervert) a LIVE-ra:
1. Nyitsz egy konzolt a live-os gépen, vagy putty nevű programmal ssh a gépre, bejelentkezel
2. A kiadadandó parancsok szépen egymás után:
sudo apt-get update
sudo apt-get install samba mc
3. ha lefutottak, akkor: sudo mc
Ez egy totalcmd "szerű" fájlkezelő. Elnavigálsz az etc ---> samba könyvtárba. Itt szerkeszted a smb.conf nevű fájt. Ezt illeszd bele:[media]
path = /media
public = yes
guest only = yes
writable = yes
browseable = yes
force user = xbmc
inherit permissions = yesA path= sor adja meg, hogy hol vannak a vinyóid. Alapból a /media könyvtárba mountolja fel a rendszer, de ezt ellenőrizheted a mc-ben.
4. restart és készen is vagy
-
jkutya
tag
Köszönöm a tippet, végül is ez került bele:
Azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyet tudtam hirtelen venni.Úgy látom, hogy a venti ugyanaz benne, csak itt még van egy alu keret - amit könnyedén a ház héjhoz ragasztottam.A video csipszet hűtőt zalmanra cseréltem, ill. a procit is ujrapasztáztam.
(érdekes:eredetileg valami öntapadó cucc volt a hűtobordán, mely elég aszimmetrikusan feküdt fel a két magon -mindegy, most már jó)A venti tényleg hangtalan - melegedés nincs.
Még valami szép előlapon gondolkodom - valami nemesfa v. szálcsiszolt fém.
-
jkutya
tag
Még egy kérdés:
Hogyan láthatom-írhatom-olvashatom a LIVEra dugott USBs NT FS vinyók tartalmát WIN7 alól?
-
zsola32
őstag
igen, ha pendrájvra teszed a LIVE-ot, az sajnos lassú.
nekem vinyón van a LIVE, egy másfél terráson.
(először feltettem a win7-et, 60 gigára.
a többi részt, ami visszamaradt a vinyón, még nem formáztam.
utána feltettem a LIVE XBMC-t
ez 10 giga ugyanazaon a vinyón és kapott a LIVE egy 5 gigás SWAP csere fájltárolót.
ez a két partíció /ext4-re van formázva.
utána WIN7-ből leformáztam a megnaradt 1.5- 75 giga részt
XBMC LIVE-ban be kell mountolni a NTFS vinyót és kész.)a LIVE partíciókezelőjét picit szokni kell, de értelemszerűen végig lehet menni rajta.
nekem ezen kívül még két vinyóm van a gépben, ezeket is láthatóvá tettem a LIVE számára.
a mountolással sokat szívtam, Bitlisz fórumtárs sokat segített.
meg persze másban is.
XBMC LIVE-ból is láthatod a többi géped - ha van.
előtte a WIN-es masinákon meg kell osztanod a winyókat, egyébként nem látja az XBMC.más: járt már valaki így?
ha WIN7-re feltelepítem a LIVE mail-t, nem működik a hálózat win7-LIVE XBMC között.erről olvastam külföldi fórumokn is, meg én is így jártam.
-
Osibaa
senior tag
Nem megy el passzívan ilyen kis bordával az ION, de van rá bevált megoldás, amivel szinte hangtalanná tehető a gép: Scythe venti és így néz ki. Én raktam chipsetre egy másik bordát, így egy szintbe került a CPU bordával, de megdöntve fel lehet szerelni a gyári Asrock bordára is, úgy szépen kifújja a levegőt az LC-1320 oldalán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest