- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
user137 #11192 üzenetére
"- nincs cover
- nincs fan-art"
Lehet a három scraper kavar be, próbáld ki úgy hogy csak a port van engedélyezve."nincs plusz infó, csak ez (plot hidden to prevent spoilers... WTF?
)"
A tartalom elrejtése nem látott filmeknél (vagy ilyesmi) opciót kapcsold át. Ha jól emlékszem pont fordítva működik, tehát ha bekapcsolod a menüpontot akkor nem rejti el. -
Attas
aktív tag
válasz
user137 #11192 üzenetére
Hááát. nem tudom...Valami beállítással van gondod... Nekem alapból ilyen.
És hidd el tökéletesen használható.
Fálj és Médiatár módban is ilyen. -
user137
őstag
na nekem ilyen frissítés cucc nincs. mutatom mi van. qrvára frusztrál már, ennyire nem lehet szar ez a cucc, én meg nem lehetek ennyire béna...
Library mód: KATT
- Film: 500 days of Summer
- nincs cover
- nincs fan-art
- nincs plusz infó, csak ez (plot hidden to prevent spoilers... WTF?)
- az l betűt megnyomva az l betűs filmhez ugrikFile mód: KATT
- Film: 500 days of summer
- van cover
- van fan-art (backdrop)
- ha elmozgok a a fájlról, akkor megszűnik mind a kettő -
Attas
aktív tag
-
user137
őstag
ezt már beállítottam, de kézzel akarom frissíteni, amit nem lehet.
és médiatár módban tök más metaadatok jelennek meg, mint fájlmódban, ez így használhatatlan.és hol van az "edit sources" menüpont? amit egyszer beraktam, az onnantól úgymarad örökre? vagy töröljem ki és adjam hozzá megint a 2-3TB filmet?
-
Attas
aktív tag
válasz
user137 #11186 üzenetére
amikor egy új forrást felveszel, ott kell beállítani egyből az OK-zás után, hogy honan szedje le az infot, és azt is hogy autómatikussan frissítsen és azt, hogy a magyar nyelvet részesítse előnybe. Tökéletessen használható. Nekem is megy ..neked is menni fog csak valami beállítást kihagysz.
-
user137
őstag
a zene "lejátszó" felülete egész egyszerűen egy filekezelő... ez még nem frissült, vagy csak ennyire buta?
-
user137
őstag
válasz
user137 #11184 üzenetére
na megvan mi a bajom az XBMC-vel, habár választ nem találtam rá.
A Videó mappában, tehát fájlnézetben minden jó, megvannak a filmek borítói, megvannak a backdrop képek is. Viszont a háttérképet csak akkor cseréli, ha rálépek a film file-jára, előtte nem.
A felismert "Filmek" résznél viszont gőze sincs ugyanazokról a filmekről, ami a fájlnézetben tökéletes... nincs borító, nincs backdrop és az infó sem jön be, viszont az IMDB adatokat odarakja... (=> inkonzisztens az adatbázis??). Ez így nagyjából használhatatlan. Lehet nem kellene 3 scraper forrást engedélyezni?
Ráadásul fogalmam sincs, h hol lehetne frissíteni a médiakönyvtárat és már 10 perce nézem....
-
Attas
aktív tag
válasz
user137 #11184 üzenetére
Én csak a Port.hu plugint használom. amúgy amelyikbe pontosabb egyezést talál. Az angol nyelvű infó nekem olyan mintha kínai lenne. A képeket is a Port-ról szedi le aszt hiszem. Nincs gondom vele. Nekem. Néha kell infót frissíteni, ha pl csak "Transformers" a cím, ugye abból 3 rész is van.. A sorozatokhoz nem tudok hozzászólni. Error log van..de csak ha hiba van azt teszi bele..Itt nem ír hibát ha jól gondolom. amúgy Rendszer/Rendszer/Hibakeresés de be kell kapcsolni a naplózást úgy emlékszem.
-
user137
őstag
port.hu jó tipp, köszi, megnézem. És ha be van állítva az IMDB és a Port.hu is, akkor melyiket adja vissza?
viszont a filmnevekre FanArt backdropok akkor se mennek, pedig a plugint telepítettem. hol lehet ezt beállítani, vagy milyen néven várná a képeket?
másik bajom, h Média Tár módban csak 2 sorozatot talált meg a 4-ből, ami fennvan, a HIMYM részeket meg meg sem találja médiatár módban
ez az elérési útja:
\\storage\Volume_1\Video\TV Series\How I Met Your Mother\Season 5\how.i.met.your.mother.s05e01-tvtime.avivan valahol error log, h hol lehet utánanézni, h miért nem találja?
-
Attas
aktív tag
válasz
user137 #11180 üzenetére
Ugye magyar nyelvre állítottad? Tölts le másik időjárás plugint. Tölst le a Port.hu plugint és akkor magyar film információid lesznek. Lehet tekerni a filmen 4 sebességgel előre hátra és van 10 perces ugrabugra is. Sőt beállított időre is ugrik (GOTO) A fagyással nem tudok mit kezdeni..Nekem még egyszersem volt ilyen. Megakadni néha szokott, ha a neten keresgél de az max 5 sec.
Milyen távkapcsod van? az XBMC/system/keymaps mappában lehet konfigurálni a távirányítót is. Persze ehhez kérj helpet. Jómagam mini wifis klaviaturát használok.
Kell pár nap míg rájössz minden funkcióra de megéri vesződni hidd el. Egyszer beállítod és jó lesz! Mégvalami. Szerintem tedd fel az új verziót. link Még nem stabil kiadás..év végén fog kijönni. Én ezt használom. Szerintem jobb mint a dharma. Gyorsabb és jobb a felülete is.. Én ezt javallom. -
canniball
nagyúr
válasz
user137 #11180 üzenetére
"véletlen jövök rá, h mire jó a jobbkatt, a nyilak, stb"
Ha belőtted már úgysem lesz (szinte) semmi másra szükséged mint a fel-le-jobbra-balra-enter-vissza gombokra és a vezérlőkre (play, stop etc.)."nincs hangerővisszajelzés a UI-n"
Minek az? Optimális esetben úgyis erősítőre van kötve az majd visszajelez."nem megy a Zidőjárás se Weather+-al se a simával"
Valami gubanc van, mert nálam korábban ment de legutóbb amikor néztem itt sem működött. Bár nem gyakran figyelgetem de bízzunk benne hogy majd javítják."...így aztán nem lehet elindítani."
Ha máshogy nem fájl módban menni fog. -
user137
őstag
nos, feltettem az XBMC-t, és úgy 2 órája túrom.
Pro:
- elsőre is egész szép felület
- mennek a feliratok és az audiováltásCon:
- unintuitív, h mit lehet hol csinálni vagy nem csinálni. véletlen jövök rá, h mire jó a jobbkatt, a nyilak, stb
- nincs hangerővisszajelzés a UI-n
- nem megy a Zidőjárás se Weather+-al se a simával
- nincsenek backdropok a filmek alatt a menüben (a weben pedig vannak, de hol kell bekapcsolni?)
- egy halom filmet megtalál IMDB-n, de aminek nincsen coverje, azt arra nem jön fel az infó tab(default action: show info) és így aztán nem lehet elindítani.
- lefagyott eddig két óra alatt kétszerKérdés még, h a távirányítót hogy eszi meg, de remélem ezzel nem lesz baja.
-
Attas
aktív tag
válasz
user137 #11178 üzenetére
Nem megbántani akartalak. akkor félreértettél. Én is küzdöttem hasonló gondokkal...Nekem is ezt javallották. Nos Én megfogadtam. Valóban megszűntek a problémáim. a tanács jó volt csak félreértetted. Persze lehet küzdeni. Majd biztos sikerül megoldani. És bocs mégegyszer..
-
user137
őstag
urak, elakadtam.
Win7MC-t okosítok Win7 ultimate-en HTPC-nek. MediaBrowser már egész okos a filmekre, és akkor eljött az ideje az extrázásnak, úgy mint:
1 - MKV-k kezelése: pipa, shark007 codec recommended settings, "it just works"
2 - feliratsáv kezelése: felraktam a Media Control Plugint de látszatra semmi nem történt
3 - duál audió kezeléseKözben látom, h beesett egy FFDShow és egy DirectVobSub a gépre, de nem akarnék egérhez nyúlni a kezeléshez, még ha ott megoldható is lenne - a végállapot az lenne, h egy Harmony-val mindent el tudjak intézni, amit kell (felirat, audio), és lehetőleg a MC felületén belül.
a 2-es és 3-as pont így végül kifogott rajtam, de már fáradt vagyok tovább keresni, help me pls!
-
tomy_cz
senior tag
válasz
dabadab #11174 üzenetére
a mínusz 20w-ot már elfogadhatónak tartom, szeretném minimalizálni amennyire csak lehet.
kénytelen voltam beszerezni egy gf210 videókártyát az integrált helyére, linux végett, így sajna kissé megugrott a fogyasztás
70-75 között mozgolódik + hozzájön az lcd tv 50% megvilágítással + 50w, tehát cirka 120w komlpettenközben még a processzor feszültségével serénykedek, de eddigiek alapján nem igazán hatékony
-
Attas
aktív tag
Tudnátok ajánlani egy nagyon csendes tápot ebbe? HTPC úgyhogy a 300w még sok is. A mostanit este már elég jól hallom, persze a CPU-hűtőt is ki kell cserélnem.
-
user137
őstag
Sziasztok Urak, egy PC-t szeretnék távvezérelni egy Logitech Harmony 300-zal (nagyrészt W7MCből). Ehhez keresek IR vevőt (külső vagy belső USB fejeset). Mivel a Harmony programozható, ezért úgy hiszem, h csak egy "buta vevő" kellene, jól hiszem?
Az adapter.hu-s távvezérlő 4.000Ft, távval együtt. Ennél van esetleg használható olcsóbb megoldás?
-
Sh4rKy
senior tag
sziasztok
lenne egy olyan kérdésem XBMC-vel kapcsolatban, hogy a kis gépem (Intel D201gly2) gond nélkül lejátsza a videókat VLC-ből, de sajnos XBMC-nél már rosszabb a kép minősége, a 720p -s videók meg már baromira beszaggatnak... a "külső alkamazás" megoldás pedig nem épp a legszerencsésebb, mer ennyi erővel feleslegesen használok XBMC-t... szóval kérdés, hogy milyen módon lehet ezen javítani? különböző codecet használhatnak? -
buca84
őstag
Letöltési könyvtár, portok stb be van állítva?
-
Attas
aktív tag
Összeraktam a HTPC..
..De még nem felhőtlen a bodoccág. Vannak videófájlok és pl a youtube is ilyen, hogy az XBMC- vel lejátszva hang nincs, illetve csak ilyen hol van hol nincs..csatogóssan. Optikán van összekötve házimozi erősítővel. Az asztali gép volt ideiglenessen a HTPC ott nem volt ilyen gondom. Az új gépben egy ASUS F1A75-I DELUXE alaplapon egy AMD F1A4 HD6410D APU-s proci van Lehet valamilyen codec hiány az oka?
Javaslat? -
canniball
nagyúr
-
törölt tag
válasz
canniball #11152 üzenetére
Szia! Nem tudom, jutottál-e valamire. Az eszközkezelőben azt is nézni kell, hogy UDMA-t, ill. pio.módot (nem Pioneer!) is korrekten beállította-e a Win? Ha csak DVD lejátszása közben fordul elő a fagyás, akkor én először ezen a vonalon kutakodnék. A meghajtók pedig akármikor elromolhatnak, akár egy villanykörte.
-
canniball
nagyúr
válasz
#03969024 #11151 üzenetére
"Akkor próbálj valami adatot másolni HDD-re, ha az sem megy..."
A film is megy, csak az említett időközönként megakad."...nézd meg, rendesen felismerte-e az oprendszer a Pio-t."
Az eszközkezelő írja hogy Pio215, ha erre gondoltál."Nem lehet, hogy a lemezek a ludasak?"
Ezért is próbáltam kettőt (az elsőnél még bíztam benne hogy ez lehet a probléma forrása). Igaz ettől még lehet, majd megnézem egy gyárival is."Néhány évvel ezelőtt az LG írók által írt lemezekkel más olvasók bizony nyüglődtek."
Mindig Pio íróim voltak és egy-két kivételtől eltekintve csak Verbatim lemezeket vettem."Esetleg haldoklik a kicsike..."
Nem volt annyit használva hogy oka legyen rá. -
törölt tag
válasz
canniball #11150 üzenetére
Akkor próbálj valami adatot másolni HDD-re, ha az sem megy, akkor nézd meg, rendesen felismerte-e az oprendszer a Pio-t. Nem lehet, hogy a lemezek a ludasak? Néhány évvel ezelőtt az LG írók által írt lemezekkel más olvasók bizony nyüglődtek. Esetleg haldoklik a kicsike...
-
canniball
nagyúr
válasz
tomy_cz #11126 üzenetére
Köszönöm a linket!
A DVD lemezes problémámra valaki?
-
zeix
senior tag
válasz
mogyesz #11146 üzenetére
Belehet állítani jól az MPC-t, csak nem tud mit kezdeni a tömörített állományokkal, meg nem írja ki a VFD kijelzőre, hogy mi megy éppen.
Én ezek miatt nem használom.
Nekem még nincs LCD-m, így gondolom azért megy tökéletesen a HD film lejátszás. A TV a másodlagos monitor 25Hz.
Ha vásárolok majd egyet, akkor majd viszem a HTPC-met a boltba, hogy próbáljuk már ki ha lehet! -
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Gondolom azért htpc-be is elfér egy vírusírtó. Melyiket javasoljátok ami nem nagyon terheli a procit?
-
törölt tag
válasz
dabadab #11136 üzenetére
Zodo, dabadab: Köszi a tanácsokat, egyelőre keresem a megfelelő házat. Így csupaszon a proci 52-55 C fokos, a lap 42-43, az utóbbi zavar egy kissé, szóval 98%, hogy lesz venti.
morfondőr Nekem LD750-es van, először szintén szaggatott a lejátszás (Win7, ION), tapasztalatom szerint a vidkari 60 Hz-es beállítása nem jó, tedd pl. 50-re, aztán van valami olyan beállítás alapban az XBMC-ben, hogy a frissítés igazítása a videóhoz, nos ez sem jó.
Érdekes módon, nekem az is javulást hozott, amikor beállítottam Magyarországot a nyelvi és területi résznél. Egyébként nekem jobban működik az XBMC, mint a MP Classic. -
morfondőr
addikt
Írtam is, hogy LG 42LK530-as TV-m van. Lejátszóra nekem is van alternatívám: Zoom Playert használok évek óta, és a PotPlayer is nagyon bevált, de tetszik az XBMC könnyű kezelhetősége, médiatárja és teljes mértékben tudom távvezérelni az androidos telefonommal. Magyarul a kanapéról tudok válogatni a filmjeim között gyorsan és egyszerűen. Ezt sajnos nem tudtam megoldani másik lejátszóval. A PotPlayert tudtam távvezérelni szintén telefonnal, de az csak a lejátszás/szünet, és hangerő állításra korlátozódott. Filmek indítása, böngészése csak fáljkezelőből. De javítsatok ki, ha ez nem így van és ugyanez elérhető pl MPC-vel!
-
dabadab
titán
-
Joshi
titán
válasz
morfondőr #11134 üzenetére
Media Player Classic HC-val próbáld, az általam linkelt leírás alapján szépen viszi a HD filmeket ráadásul a TV-d tudja a 24Hz-et.
Viszont az XBMC nálam is eszméletlenül szaggat még az előbb linkelt 11-es bétában is. Gyakorlatilag tök mind1 hogy mit állítok be a Video lejátszásban (DXVA2, freki igazítás a TV-hez stb) egyszerűen élvezhetetlen a képsebesség. Gyanús hogy neked is LG TV-éd van ahogy nekem is (PK250). Lehet hogy az LG-vel lesz a bibi. -
morfondőr
addikt
Úgy is akadozik, igen! PotPlayer-el sokkal folyamatosabb a kép, ezért gondoltam, hogy az XBMC-vel van probléma.
-
Joshi
titán
válasz
morfondőr #11131 üzenetére
Első körben olvasd el HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t!/ a topiknak az első hozzászólásában leírtakat és ha továbbra se boldogulsz csak akkor kérdezz a HD filmek lejátszása topikban.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Tud valaki tanácsot adni XBMC-hoz? Akadozik a kép a TV-men HD és SD filmek lejátszásánál is. Mit tudnék ez ellen tenni? A beállításokat végigzongoráztam, VGA drivert frissítettem, XBMC újratelepítése megvolt (10.1-es verzió van fennt).
A gép nem lehet gyenge: 3 ghz C2D, és Ati 4850. Két megjelenítő van: monitor (1680x1050, 60 hz) és TV (LG 42LK530, full HD, 60 hz). A TV egy DVI-HDMI kábellel van rákötve. Ha változtatom a TV-n a frekvenciát, mondjuk 24 hz-re, akkor még szembetűnőbb az akadozás. Esetleg hol nézelődhetek alapvető PC-TV összehangolási beállítások ügyében?
Előre is köszönöm a segítséget! -
zodo
nagyúr
válasz
#03969024 #11127 üzenetére
Jó fej családod van.
Ventit érdemes rádobni és ha valami "barkács" ház lesz akkor keres rá urbanjozsi-ra ő a szaki ebben a témában.
Coolink Swif2 tényleg alkalmas lehet a feladatra mondjuk 5V-on járatva mert nem árt tudni hogy jó légszállítással bír ami a közel lévő elemekbe ütközve a vártnál nagyobb szélzajt generál! -
tomy_cz
senior tag
válasz
#03969024 #11127 üzenetére
Szerintem majd nézd meg a hőfokokat ha házban lesz, és az alapján mérlegelj.
De én tudom ajánlani a Coolink Swif2 12cm-es hidrocsapágyas ventiket, nekem kettő is van a gépben, egy a tápban a másik a gép beljesében és csak a vinyó kerregését hallom néha! Nagyon halk ventik! Kérdés, hogy a házba bele fog-e férni a 12centis...Ettől csend marad.
-
törölt tag
Hali!
Nos, valamelyest megoldódott a gondom, kicsi családom meglepett egy Asus at3iont delux-al. Jelenleg ház nélkül muzsikál, amint tehetem , faragok neki valamit. Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e valamilyen ventillátorral támogatni a passzív hűtést, vagy maradhat szellő nélkül? (Nagyon szimpi a mostani csend.) -
tomy_cz
senior tag
válasz
canniball #11124 üzenetére
Mentsd ki a beállításaidat a profilmappából, letörlöd, majd felteszed az újat és visszamásolod. Még nem frissítettem, így nemtom hol van a lehetősége.
A 11.-es XBMC év végén jelenik meg, de már most is elég stabil szerintem. -
canniball
nagyúr
válasz
tomy_cz #11118 üzenetére
A gyári skin esetén is ott a menüpont, de nem lehet kiválasztani a yt-t, csak valami RSS-t, illetve lehet újakat beszerezni. Ha az utóbbit választom akkor ki tudom keresni a yt-t amire azt írja telepítve van (ami igaz is), de hozzáadni nem tudom, vagy legalábbis nem tudok rájönni hogyan...
És egy sokkal idegesítőbb probléma. Asus E35M1-M Pro lap + 2GB RAM + Pio215 ODD. Ha lemezről néznék filmet random 5-30 percenként kimerevedik a kép, a lejátszó szoftver nem válaszol, a lemez nem pörög. 4-5 percig így marad, majd elindul, 5-30 percig jó aztán megint fagyás. Két lemezzel is próbáltam, XBMC-vel és VLC-vel is ilyen, hálózatról semmi gond. Baromi idegesítő, mi lehet a gond és hogy lehetne kiküszöbölni?
-
tomy_cz
senior tag
válasz
canniball #11117 üzenetére
XBMC alatt pl a Transparency skin tudja azt, hogy egyedi menüpontot teszel ki a főmenübe. Lehet másik skin is tudja, meg kell nézni, az Arculat beállításában kell keresni, és ott szerepel "Egyéni". Pl én úgy pakoltam ki hálózati megosztást, hogy magát a mappát beraktam kedvencekbe, majd az Arculat beállításában Egyéni menüpontot hoztam létre, és megadtam a Kedvencekben lévő megosztást. Ugyanígy sztem bármivel meg lehet csinálni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Bitlisz #11096 üzenetére
Bitlisz & Salvador20!
Nem tudom mi lehetett a probléma, ha bekapcsoltam 1-2 másodpercenként akadt/ugrott a lejátszás, ha kikapcsoltam jó volt. Most (új rendszeren) bekapcsoltam és tényleg nem akadozik.Más.
Hogy lehet (XBMC-ben) a főképernyőre youtube menüpontot varázsolni? A megfelelő menüpontban hiába próbálom beállítani amikor kiválasztanám a kiegészítőt csak valami RSS-t tudnék beállítani, pedig a youtube is fel van telepítve (gyárilag). -
tomy_cz
senior tag
válasz
Csicsóka #11114 üzenetére
Okés, jó lett. Hatalmas köszönet!
Nekem az alábbiak vannak a by-id-ben:
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-15c2_ffdc-event-if00 -> ../event5
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-15c2_ffdc-event-mouse -> ../event3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-15c2_ffdc-mouse -> ../mouse0
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-Areson_USB_Device-event-mouse -> ../event4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-Areson_USB_Device-mouse -> ../mouse1De lényegét tekintve gondolom mindegy, az elsőt kiválasztva már működik az irw.
Megcsináltam az irrecordot, elvileg a lircd.conf-ba rögzíti a kódokat? Nem került oda semmi sem. -
Csicsóka
őstag
válasz
tomy_cz #11113 üzenetére
Valszeg nem hagyományos módon (lirc0) kezeli az eszközöd, hanem /dev/input-ként.
Nézd meg h van e a /dev/input könytárban a by-id, vagy a by-path alkönyvtárban egy event-ir symlink.Vmi ilyesmi kell:
root@lubuntu:/dev/input/by-path# ls
pci-0000:00:1b.0-event-sndjack
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.5:1.0-event-kbd
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.5:1.1-event
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.6:1.0-event-mouse
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.6:1.0-mouse
pci-0000:03:01.0-event-irHa van akkor sínen vagy.
dpkg-reconfigure lirc
Itt a linux input layer-t kell választani, majd az event-ir-t megadni.
Ha igaz akkor már látnia kell az irw-nek.Ha irrecord-al "veszed" fel a gombokat, a parancs kiadása is eltér a szokásostól.
Pld. így: irrecord -H dev/input -f -d /dev/input/by-path/pci-0000:03:00.0-event-ir lircd.conf -
tomy_cz
senior tag
Már kínlódok egy ideje imon vfd távkapcs büzemelésével ubuntu 11.10 alatt, de nem jön össze így kérném hátha tud valaki segíteni.
Ha nincs feltéve a lirc, akkor is működik valamilyen szinten a távkapcs, tehát a főbb funkciók működnek rajta, gondolom billentyűzetként ismeri fel.
Ha felteszem a lircet, akkor értelemszerűen kiválasztom a telepítéskor, a Soundgraph VFD PAD-ot, de valamiért nem a lirc kezeli továbbra sem. Próbáltam tesztelni az irw paranccsal, de nem ír ki semmit terminálba, ha nyomkodom a gombokat. Több netes leírást is próbáltam már de hiába, csak a kijelzőt tudtam életre kelteni, ez működik az xbmc alatt szépen.Egy pár logot és kimenetet kigyűjtöttem:
root@cz-htpc:~# lsmod |grep lirc
ir_lirc_codec 12770 0
lirc_dev 18700 1 ir_lirc_codec
rc_core 25797 11 mantis_core,rc_imon_pad,ir_lirc_codec,ir_mce_kbd_decoder,ir_sony_decoder,ir_jvc_decoder,ir_rc6_decoder,ir_rc5_decoder,ir_nec_decoder,imonroot@cz-htpc:/home/cz# dmesg |grep "15c2"
[ 9.085368] input: iMON Panel, Knob and Mouse(15c2:ffdc) as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.3/usb5/5-2/5-2:1.0/input/input4
[ 9.184094] input: iMON Remote (15c2:ffdc) as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.3/usb5/5-2/5-2:1.0/rc/rc0/input5
[ 9.184142] rc0: iMON Remote (15c2:ffdc) as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.3/usb5/5-2/5-2:1.0/rc/rc0
[ 9.192060] imon 5-2:1.0: iMON device (15c2:ffdc, intf0) on usb<5:2> initialized
root@cz-htpc:/home/cz#A syslog-ban ezek jelennek meg ha a távkapcsot használom:
Dec 3 10:02:36 cz-htpc kernel: [ 1683.233344] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c2e1b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.265334] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c291b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.329344] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c2d1b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.369343] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c2f1b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.433347] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c2f1b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.465341] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c2f1b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.673343] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x6aead1b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.705332] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c2d1b7
Dec 3 10:02:37 cz-htpc kernel: [ 1683.737342] imon 3-1:1.0: imon_incoming_packet: unknown keypress, code 0x68c2d1b7Az etc/lirc/hardware.conf tartalma itt: [link]
Az etc/lirc/lircd.conf tartalma:
include "/usr/share/lirc/remotes/imon/lircd.conf.imon-pad"sudo cat /proc/bus/input/devices
I: Bus=0003 Vendor=15c2 Product=ffdc Version=0000
N: Name="iMON Remote (15c2:ffdc)"
P: Phys=usb-0000:00:1d.1-1/input0
S: Sysfs=/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-1/3-1:1.0/rc/rc0/input5
U: Uniq=
H: Handlers=kbd event5
B: PROP=0
B: EV=100013
B: KEY=fff 0 0 4400000 108c0320 2d50080 0 0 30000 4 119000 4186 14000801 809e1680 0 2000000 10004002
B: MSC=10Amit furcsának találok, hogy a /dev könyvtárban nincs lirc0 "eszköz", amire elvileg hivatkozik a hardware.conf.
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni, hogy valaki tudja-e melyik catalystot, drivert érdemes használni és milyen beállítások szükségesek W7 alatt, F1A75 alaplap Amd LLano A3400 processzornál, hogy az Arcsoft TMT5 vagy TMT3 alatt folyamatos 24p lejátszás legyen? Jelenleg rengeteg variációt kipróbáltam, de mindegyik esetében film "szakadozás" volt a lejátszás során, driver és beállítás függően, hol több, hol kevesebb, de egyik sem volt tökéletes. Csak Blu ray filmekről van szó, más nem érdekes.
Ugyanebbe a rendszerbe egy 6450 vga kártyát téve egy régebbi driverrel egész jól működik, de csak a 24p felbontás hozzáadásával másik ccc kell, amivel van amelyik filmen jó van amelyiken nem, tehát ez is csak félmegoldás. Tudna valaki a fenti sw hw párosra, kipróbált, biztos megoldást adni? -
zeix
senior tag
Akinek imon vfd-je van nézze meg légyszi, hogy neki felajánlja-e a választást.
nálam inaktiv. -
zeix
senior tag
Tényleg jó hozzá az MCE!
[link]
Mondjuk nekem nem ajánlotta fel, hogy választhatok távot hozzá. Most is ha megnézem az imon vezérlőt csak az Imon Pad-et lehet választani.
Lehet, hogy ezt a fajtát csak a hozzá való távval lehet irányítani? -
Stirbi
addikt
Üdv.
Gugli ezt dobta. -
zeix
senior tag
Lehet valahol kapni Thermaltake Media Lab távot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Banggood
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest