- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandus99
őstag
Lassan osszeall a vas resze a dolognak nalam,(E350M1) win7 +xbmc a tervezett.
igy engem is erdekelne a szoftveres reszSegisetek hol talalok vmi szajbaragos lepesrol lepesre hogyan konfigurald az xbmc-t leirast?
Beleolvasgatok itt ott forumokba es latom rengeteg lehetoseg van kiegeszito stb stb.Jo lenne vhol egy osszefoglalas errol.
-
fgordon
senior tag
-
KEAN
tag
Sziasztok!
HTPC-t építenék a hardver már megvan, engem inkább a szoftveres körítés érdekelne. Mi kell hozzá, mi ajánlott? Windows 7 + XBMC aszt' jóccakát vagy kellenek valami spéci lejátszók, codec pakkok, stb, stb...
Jah, amúgy a hardver, ha esetleg valaki hozzáfűzne valamit:
Asrock sFT1 Fusion E350M1
KINGMAX 2048MB DDR3 1333MHz
SAMSUNG 1500GB F2 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD154UI
CFI CBI-A6719 ( Nem túl jó, de legalább olcsó ház)
SAMSUNG LE40C530
-
Bitlisz
aktív tag
Ami késik nem múlik, már többen ráizgultak, de még nincs kézzelfogható eredmény (videóra):
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=84194&page=7
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878123&page=3
Bár van valami zenelejátszó szervernek már jó. -
Rawulf
őstag
Nem vagyok fotóművész...
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Szeretnek egy kismeretu gepet osszerakni a haloba letoltesre netezesre filmnezesre.
Amit szeretnekhogy tudjon.
Hangtalan uzem
Kis meret
HDMI kimenet
torrent
netezes - jellemzoen facebook flash alapu jatekai -
film lejatszas
Termeszetesen az ar is szempont.Tudtok pl az ipon kinalatabol segiteni mit erdemes?
Koszonom
-
Rawulf
őstag
Itt is megkérdezném:
Amberek!
Egyenlőre el vagyok ájulva a Zotac AD02-E cuccostól...
Azt mondták a forgalmazók, hogy veszik szépen... mégsem látom róla szinte semmit itt a ph!-n.
Másnak nincs ilyenje? -
sb
veterán
Ha már házak, igaz, hogy nem HTPC lenne, de méertre inkább ehhez áll közelebb és hátha itt többre jutok, mint a normál házas topicban...
Szóval egy i3-2100-as konfignak kellene egy minél kisebb ház, de amiben még jól elszellőzik. Előbb vga nélkül, később jöhet bele vmi kis-közepes vga. ITX vagy mATX méretben...
Valami kis kockára gondoltam, mint pl. a Codegen MX-31. Szerintem abba beférne simán... talán még a vga is ellenne benne a közvetlen mellette lévő oldallapi szellőzés miatt.
De igazából valami icipicit nagyobb kocka lenne jó (monjduk 2-3 slotnyi hellyel a vga-nál), meg nem ártana a ház tetejére is némi szellőzőrács.
Valami ötlet?szerk: Ja és szóba jöhet mellé egy 120W-os paneltáp is (vga nélkül), akkor meg aztán bőven elég lenne egy ilyen kocka.
szerk2: Ja és persze minél olcsóbban. A 70k-ból inkább 4-5 ház jöjjön ki!
-
Viktoár
addikt
válasz
fgordon #9677 üzenetére
Na igen,de egy autó azért kicsit más.Annak van "hasznos" funkciója míg egy számítógépháznak igazából csak annyi hogy ne a szabadba legyenek az alkatrészek.Meg nézzen ki valahogy passzoljon a hifi-hez.A lényeg hogy egy 0 funkcionalitású tárgyért irreálisan magas összeget kérnek a gyártók.(Itt a min. 70k-s házakra célzok) Akinek van pénze rá vegyen olyat de ettől nem lesz több mint bárki más.Csak a többség jót röhög rajta hogy milyen madár.Én magam sokkal többre becsülöm a saját kézzel készült személyre szabott házakat.Azok nem olyanok hogy bemegyek a boltba és megveszem.Na ez a presztízs.
-
Viktoár
addikt
Hát igen,nézegettem én is htpc házakat és egy valamit nem értek.Az oké hogy vannak noname kevésbé minőségi házak műanyag előlappal mondjuk 7-10k-ért.Afölött meg ugye meg kell fizetni a márkanevet és minőségi anyagot mondjuk 20-30k . Na most ami még ennél is többe kerül (pl:egy 70k-s ház) azon mi a büdös lófa.. kerül ennyibe?
Ugyanannyi/ugyanolyan anyagból,ugyanazzal a gyártástechnológiával készül gondolom akkor mégis WTF?
-
canniball
nagyúr
"Hasonlít rá a HD160, de szerintem túl magas"
Hát még az ára! -
canniball
nagyúr
HTPC házat keresek, itt leírtam mit szeretnék, ha valakinek van ötlete ossza meg!
-
zzola
titán
üdv.
Van két alkatrészem, de nem szeretném eladni őket áron alul, inkább "építenék" HTPC-t.
Egy Samsung LE40C650-t hajtanák vele.
Amim van:
alaplap: Gigabyte GA-P43T-ES3G
processzor: Intel Core2Quad Q9550ami kellene:
hangkártya: ? (Asus Xonar DS) DTS-t vigye gond nélkül
videó kártya: ? (Gainward GeForce GT520 1024MB SilentFX HDMI 1.4a)
ház: ? (Cooler Master Elite 360)
táp: ? (halk)
távirányító: ?Valaki meg tudná erősíteni a konfigot, illetve javaslattal élni?
Köszi! -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Htpc-hez keresek házikót ami fogad notrmal atx méretű tápot,alaplapot.Na és persze a bővítőkártyákból is elférjenek a normál méretűek tehát ne kelljen low profile kártyákat vadászni.Valami olcsó megoldás érdekelne (nem kell szálcsiszolt előlap,jó a műanyag is) csak nézzen ki valahogy.
-
sb
veterán
Megoldható, hogy a távirányító bizonyos gombjai csak XBMC-n belüli funkciókat kezeljenek?
Van pl. fullscreen gomb, ami leteszi ablakba az XBMC-t ill. visazteszi fullscreenre. Debug módban megnéztem a key id-t, beállítottam a keyboard.xml-ben egy másik funkcióra, amit meg is csinál szépen, de utána működik az eredeti ablak/fullscreen funkciója is. Ezt az utóbbit kellene valahogy tiltani.
Vagy ez csak vmi infrás progival lenne megoldható, pl. Eventghost-tal? -
fgordon
senior tag
válasz
dabadab #9660 üzenetére
Köszönöm.
Igen, de a bekapcsoló gombot én a ki/be kapcsolásra használnám.
A pánik gomb nagyon viccesAzt ismertem.
Létezik olyan HTPC-s ház, amin van plusz gomb, ami le lehet kérdezni?
Ez lenne a megoldás.
NAS szerű kivitelezésben látnám a szépségét, lásd: házon lévő gomb, és led visszajelzés.Úgy néz ki, a célhardverek előnye, hogy van rajtuk ilyen "one touch copy" gomb, szép, ízlésesen néznek ki és jól ki van találva a visszajelzés is, lásd amikor másol, villog, amikor kész, kialszik, stb. Ha hiba van, máshogy villog, stb. Szóval ezt nem olyan egyszerű kivitelezni, már látom...
-
sanp
tag
Gondoltam felhívom a célközönség figyelmét hogy lenne egy eladó nagyon jó kis HTPC házikóm, ideális Brazos vagy Ion platformhoz:
Silverstone LC02 -
fgordon
senior tag
Tudtok olyan házat, amin van "gomb", mint sok média player-en, ami "one touch backup"-ot csinál USB-ről, tehát ha megnyomom a gombot, akkor a bedugott USB tartalmát felmásolja dátumozva egy könyvtárba.
Ilyet HTPC-vel hogy lehet megoldani?
Linux-on biztos lehet rá okos script-et írni, lehet van Win-es program is. De a külső gomb hogy lesz megoldva?Tehát hogy még a képernyőt se kelljen nézni, se egér, se billentyűzet, csak boot, rádugom, domb, és kész az usb-s cucc felmásolása....
-
Vladi
nagyúr
-
Tomix24
addikt
Összerakás - Ház táp, vinyó , ram -ezeket kell összeszedni, és összerakni. 10 perc sima csavarhúzóval.
Plussz telepíteni Win7-et, meg a programokat. + 1-2 óra ha precíz is vagy.
Hátrány - ööööőőőő , ja megvan az egyetlen amit észrevettem. Távirányó van a Media playerekhez, tehát az a pár funkció simábban elérhető. HTPC-nél is vehető táv. és tanítható, de a böngészéshez kell rádiós egér + bill. Tehát lényegében az ár ami hátrány lehet egyedül.
Mennyit tudsz költeni? 55-60e? Ha nem akkor ne is gondolkozz, az alatt csak a Media playerek vannak.
-
madgie
titán
Egy HTPC-t nem biztos, hogy olyan egyszerűen tud kezelni egy családtag, mint egy "médiajátékost".
Habár ez nem feltétlenül igaz, be lehet állítani, hogy bootoláskor már teljes képernyőn induljon az XBMC, háttérben meg menjen a webUI-s utorrent (mondjuk ehhez már kell egy kis techb*ziság) -
Kal-El
senior tag
Ez jól hangzik. Biztos van még egy csomó hasznos kütyü, amiről még nem is tudok
De gondolom ezt összerakni és jól működtetni nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
Esetleges hátrányok? -
Tomix24
addikt
Nagyobb lehetőségek vannak egy HTPC-ben véleményem szerint. Én végigmentem a piac összes nevesebb média Player-én, és végül a HTPC-nél ragadtam le. Ha csak filmet akarsz nézni, tényleg semmi mást, akkor WDTV Live(~20K), ha boritókkal is akarsz kavarni, és kell a torrent, youtube, Blu-ray menü navigálás, akkor Popcorn a210(~40K). És ha mindezt problémamentesen akarod, sokkal magasabb szinvonalon(XMBC, qtorrent, 1080p Youtube, zip/rar , Total Commander, MPC-HC, Internetezés, Videóvágás - Win7x64 -stb-stb És némi játék, akkor HTPC , egy EPC3 mini-ITX ház pl [link] és kb méretben ott vagy mint egy vinyót fogadó Média player. Bele 2gb ddr1333 ram, meg valamilyen olcsó Brazos lap, plussz egy vinyó. Kész is. KB 50-55K max.
-
Kal-El
senior tag
Ez a htpc miért jó?
Vagy mitől másabb, mint egy média lejátszó?
Mert még csak most figyeltem fel rá, hogy egyre többször látom az emberkéket lázasan htpc-be való alkatrészek után kajtatni. -
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #9641 üzenetére
Van olyan aminek "tompa a feje", így nem ronda a kilógó rész. De jelen esetben akkor ez mindegy is.
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #9632 üzenetére
Nem is kell ventinek kialakított hely, a Modecom Feel202 házamon is ilyen rácsozat volt anno és gond nélkül hozzá tudtam fogatni gumicsavarral a slim ventit. Igaz csak két átellenes sarkát, de az is bőven elég. Persze ha a te megoldásod is tartósnak bizonyul akkor nincs miről beszélni.
Mi az az A4?
stevve!
Az hogy drága nem kifejezés, az Asrock lapjával ennyiből az egész konfig megvan... De ha úgy döntesz mégis befizetsz egy ilyenre, akkor légy oly szíves nekem is egyre! -
Tomix24
addikt
Nagyon rágerjedtem az új Liano AMD cuccokra, viszont a legkissebb lapok Micro-atx-esek.
Van egyáltalán olyan Micro-Atx-et fogadó ház ami írtó kicsi, és nincs benne 5.25-ös nek hely? Az szélesíti meg az egészet
-
válasz
canniball #9631 üzenetére
"Nem is olyan magas az a borda mint gondoltam ha ebben a kis házban még fölé fért a venti."
Mondjuk ahhoz, hogy elferjek, mindent kipakoltam a hazbol, a HDD tarto keretet, az elolapi csatlakozok vezetekeit, mindent
"Nem lett volna szebb megoldás a gumicsavar?"
Nem, mert nincsen ventillatornak kialakitott hely, igy aztan nem volt hova tenni a gumicsavart. A ragasztoszalag meg a haz belso oldalan van, ott nem latszik, es eleg vastag, igy a rezgest is csillapitja.
-
csl1982
tag
válasz
Tomix24 #9619 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
A 2 3.5"-ösből nem akarnék faragni, inkább legyen picit nagyobb, és lesz egy kvázi nas otthon, egyszerűbb, mint mindig másolgatni a dolgokat. Kívülről rádugni a hdd-ket sem jobb megoldás, több a kábel, stb.
De ezek szerint marad a microATX méret.
dabadab,
elég a 60W induláskor is, amikor a 2 nagy és egy kicsi (esetleg egy ssd) hdd felpörög? -
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #9613 üzenetére
"USB-s MCE vevok..."
Tehát aminek bent van a nevében az MCE az tuti jó lesz?"...mindig a TV-t buvoltam a HTPC taviranyitojaval..."
A TV mellé/alá kell rakni a gépet és nincs ilyen gond.Jut eszembe: ezek szerint bedobozoltad?
fgordon!
Ez az iMon VFD-mre emlékeztet...csak az nem volt olcsó... -
Viktoár
addikt
Sziasztok
HTPC-be milyen vga-t ajánlotok.Én egy gt 210-et tudnék olcsón szerezni de nem tudom hogy ez elég lenne-e a projekthez.Amire szeretném: filmezés (full hd,dvd,divx stb.. ,tv nézés,(tunerkártya: WinFast DVR3100 H) ,zene.
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24 #9618 üzenetére
PSU120W 120 W van benne, ami miniatür és egy tégla táp kívül(90w) (mint a laptopoknál). Bőven sok is, mert csúcson 30-40w a fogyasztás
Benne: ASROCK E350M1
2x2gb 1333Mhz Ram + 40GB Intel SSD.
Szerintem ODD nélkül nem is szabad ennél sokkal több helyet foglalnia egy HTPC-nek.
Lassan lehet továbblépek, ha érdekel az ilyesmi méret, akkor írj rám bátran
privit. -
válasz
csl1982 #9616 üzenetére
"Mekkora táp kell ehhez a rendszerhez?"
Amilyen kicsit csak talalsz
Az E350 rammal meg mindennel egyutt 30W alatti csucsfogyasztast produkal, a HDD-k meg par wattot fogyasztanak, szoval nincs olyan kis tap, ami ne birna el ezt a rendszert, pl ez kb jo is
A ket 3,5"-es HDD viszont ormotlanul nagy, ahhoz nem fogsz igazan kicsi hazat talani.A hazakhoz adott sima tapok mind ventisek, a paneltap + kulso kocka ilyen szempontbol sokkal jobb megoldas.
-
csl1982
tag
Sziasztok,
HTPC-t szeretnék építeni a következő feladatokra:
- mozi (1080p)
- torrent
- ftp/web/vpn szerver (de eleinte lehet, hogy csak logmein)Valami E-350 alapú rendszerre gondoltam.
Ehhez tudnátok olyan, a lehető legkisebb házat ajánlani, amibe belemegy egy rendszerhdd (akár 2.5"), és kettő 3.5"-ös hdd (raid 1) - ODD nélkül megvagyok, nem kell; vagy jobban járok, ha havonta csinálok backupot a másik hdd-re, és kisebb házat választok?
Esetleg gondolkozzak microATX méretben?
Mekkora táp kell ehhez a rendszerhez? Mennyivel jobbak a paneltápok, mint a 120-150W-os flexATX tápok, amiket a házakhoz adnak? Van egyáltalán olyan táp, amit házhoz adnak, ami passzív, vagy mind ventis?Köszönöm
-
fgordon
senior tag
válasz
canniball #9612 üzenetére
Nekem egy haverom hoz valami olyan új távirányítót a jövő hét végén, vagy ha találkozunk, ami bár infrás, de 2 usb kábel jön ki belőle:
1 * egyikkel összekötöd a géppel, hogy az infra jelet küldeni tudja
2 * a másik usb-t pedig átalakítja egy PWR/bekapcsoló formátumú alaplapi formátumra, amit a bekapcsoló gombra dugod rá az alaplapon, és a továbbcsatlakozójával az eredeti bekapcsológombot.
Tehát ez a távirányító megoldja a bekapcsolást is! Hiszen USB-n felveszi az áramot, hogy menjen az infra fogadó, és ha jelet kap, bekapcsolja a gépet úgy, mintha kézzel bekapcsolnád a gépet. Állítólag ősrégi gépekkel is működik ez a funkciója.
A távirányítója ha jól emlékszem 2 AA-s elemmel megy, és lehet az egeret is lehet vele irányítani, ebben nem vagyok biztos. Ja, és olcsó...
Ha érdekel valakit, hogy mennyire vált be, jövő hét végén, vagy amikor megkapom, elmondom, milyen.
-
válasz
canniball #9612 üzenetére
USB-s MCE vevok (altat*, ebreszt, XBMC alapbol kezeli (Mediaportalt meg csak kepen lattam, arrol nem tudok nyilatkozni)).
Szerintem 3,5"-es hely helyett sokkal intuitivabb, ha a TV IR vevoje melle tapasztod (legalabbis nekem eloszor a HTPC-n volt, aztan amikor mindig a TV-t buvoltam a HTPC taviranyitojaval, akkor rajottem, hogy oda kene rakni azt is)
*: altatni igazabol persze nem a taviranyito altat, hanem az XBMC
-
canniball
nagyúr
Létezik-e olyan távirányító, ami készenlétbe tudja küldeni a gépet és fel is tudja ébreszteni onnan, valamint XBMC és MediaPortal kompatibilis, vagy legalább valami hót egyszerű megoldással azzá tehető? Ha esetleg 3,5" helyre szerelhető az nem hátrány (de nem feltétlenül kitétel), ha olcsó az meg pláne nem.
-
Advent
tag
Vajon az nvidia-nak mikor fog megjelenni egy olyan micro atx rendszere amiben végre támogatva lesznek a HD hangok is? Valakinek van infoja egy ilyen rendszer készüléséről?
-
3P
tag
Szia!
Köszi a segítséget. Nagyon tetszik az XBMC. ATi alaplapi VGA van a gépemen az alap driverekkel elején pár film hibásan ment. Feltetem a legújabb Catalist csomagot, onnatól a kép tökéletes de a hang nem szolt, sőt a film meg akadni kezdett, ahogy AMD HDMI kimenetet válaszottam a hangnak. (TV-n kerestül szól a hang ezért kellett HDMI kimenet). Ezt nem tudtam megcsinálni. Ha SPDIF-re állítottam a hangkimenet akkor semmi szaggatás nem volt csak ugye úgy meg néma film.
Esetleg valami tipp?
3P
-
Ciripke
tag
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Sima lejátszó szoftverként (mint a Windows Media Player) a Media Player Classic-ot tudom javasolni. Van magyar kezelő felülete is és használja a VGA-t a dekódoláshoz.
Innen lehet letölteni: [link] (Induláskor csak a kiterjesztéseket kell beállítani a progin belül, amiket ezzel a lejátszóval akarsz kezelni, illetve ez a cikk foglalkozik a témával: [link].)Ha csak média lejátszásra használod a gépet, akkor a front-endek között érdemes keresgélni. Én az XBMC-t ajánlom, megéri kipróbálni. Ugyancsak ismeri a magyar nyelvet, illetve kihasználja a VGA-t.
Így néz ki: [link] Innen lehet letölteni: [link] (Amit induláskor érdemes beállítani, az a magyar nyelv, a videó beállításoknál a DXVA2 használata, illetve a videó és audió kimenetet.) -
válasz
Ciripke #9601 üzenetére
A Harmony csak egy távirányító, vevő nem jár hozzá, azt az MCE-s készletből kell használnod (és azt az XMBC alapból támogatja), a Harmonynak meg beállítani az MCE kódjait (és onnantól kezdve mindegy, hogy a Harmonyt használod vagy az eredeti MCE távot).
"valahol azt olvastam, hogy a HDMI a vezérlőjeleket is átviszi"
Ez a HDMI-CEC és ez egy nagyon szomorú história: az iparági bénázásnak az lett a vége, hogy a gyártóknak lett saját, nem túl sokat tudó, egymással kevéssé kompatibilis implementációja, PC-s támogatás meg gyakorlatilag nem létezik.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
XBMC live-ot szeretnék irányítani Logitech harmony-val. Az USB-s infrát felismeri a linux? Van valami, amire érdemes odafigyelni? Van egy Microsoftos MCE távirányítóm is, de gondoltam, akkor már a Logitech irányíthatna mindent.
Másik kérdésem, hogy HDMI-n valóban lehet irányítani a HTPC-t, a tv-ről? (valahol azt olvastam, hogy a HDMI a vezérlőjeleket is átviszi.)
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Acer notebook topic
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Nintendo Switch 2
- Hollow Knight: Silksong - Szeptember 4!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vallás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest