- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zzenit
tag
Sziasztok! Eléggé sokáig végigolvastam a fórumban kb. májusig, de sehol sem találok olyat, hogy vkinek tapasztalata lenne az Asus E35M1-I Deluxszal teljesen passzívban, ha mégis kérlek írjátok meg a linket. A dillemám a házvásárlás egyébként, jó lenne egy paneltápos jószág amiben van még egy bővítőkártyahely (lehet riserrel is) és emberi az ára is. A laptopokban is paneltáp van? Kiszehetném egy selejtes darabból és használhatnám az alaplanak, a hdd/odd-nek esetlegesen a ventinek áramforrásnak? Származik jelentős előnyöm abból, ha később rakok az alaplapba egy asus aeh6670-et ugyancsak csendes verzióban, ezt is elbírja még a paneltáp?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
priti
addikt
válasz
v.attis #10294 üzenetére
Arra tekintettel, hogy a felsorolt csatlakozók alapján egy régi generációs TV-ről és analóg átjátszásról, azaz alacsony felbontású képről van szó szerintem a legolcsóbb megoldás egy SCART csatlakozóval ellátott DVD vagy házimozi lejátszó, ami USB-ről (pendrive) lejátsza a filmeket, zenéket. Én nem ragaszkodnék a gép közvetlen összekapcsolásához a TV-vel, mivel az S-Video kimenet képminősége elmarad a SCART-tól, távolsági átjátszás esetén meg egyenesen egy orosz rulett. Zajos, szellemképes moslék marad a képből ha nem használsz jelerősítőt, zajszűrőt, minőségi vezetéket és ez a rengeteg pénz és energia mind feleslegessé válik egy új TV vásárlásával.
Gondolj bele. Veszel egy új FullHD LCD/Plazma TV-t aminek az oldalán van egy USB csatlakozó. Abba fogod bedugni a HDD/Pendrive-ot és HD/FullHD felbontásban fogod nézni a filmet és a TV optikai hang kimenetét fogod dugni az erősítődbe, vagy a dolgózóból fogsz svideo-n pöcsölni? Szóval az új TV eljöveteléig vegyél egy lejátszót amit később el is tudsz adni.Előnyök:
-A nappaliban távirányítóval tudod kezelni a képet. Megállítás, beletekerés stb.
-Szebb képminőség, mert analóg képátjátszáskor nagyon fontos az átjátszási távolság lecsökkentése.
-Biztos hogy nem ér meglepetés, nem kell szétfúrni a lakást.
-*Olcsó megoldás.*lejátszótól függ.
Hátrányok:
-*A film avi file-ja nem lehet nagyobb 4GB-nál, mert az ilyen régebbi generációs tévékhez szánt DVD lejátszók, amiken van SCART csatlakozó többnyire olyan USB bemenettel vannak szerelve amik nem kezelik az USB-s HDD-ket, csak a peneket és azokat is csak max 4GB-os méretig.
-*A hang két RCA csatlakozóra képeződik le, így bukod az 5.1-et, hacsak az erősítő nem keveri fel a stereo jelből az ál 5.1-et.
*csak olcsó lejátszóknál, drágábbakon van optikai kimenet és kezelik az USB-s HDD-ket is, így nem kell kompromisszumot kötni, de régi TV-hez szerintem butaság drágát venni, mert a TV felbontása túl alacsony ahhoz, hogy a drágább lejátszó előnyeit élvezni tudd.
-Át kell másolni penre, usb-s HDD-re a filmet, mielőtt megnézed. -
v.attis
őstag
Köszönöm, nem is gondoltam, hogy ilyenek léteznek!
-
válasz
v.attis #10294 üzenetére
A sima HDMI max 15 meterig mukodik, onnan kezdve aktiv (beepitett erositos) kabel kell.
Az FM-et falakon at nyugodtan elfelejtheted, amugy is tragikus minosege lenne.
Van eleg olcson USB1.1-es USB-ethernet-USB adapter, amivel eleg sokaig el lehet vinni az USB-t, illetve van hasonlo varazslat analog videojelre is es jo esellyel SPDIF-re is. -
v.attis
őstag
Többen is említették itt, hogy nem abban a helységben van a htpc, mint a tévé. Ez abban az esetben, ha csaka fal túloldalára kell vinni a kábeleket, nem jelent gondot. De mi van akkor, ha a két egység nem egymás mellett van, hanem egy teljesen másik pontján a lakásnak, mondjuk kb 8 méter légvonalban és kacskaringós falak által határolva. Hogyan történik meg olyankor a jeltovábbítás. Találtam erre kifejlesztett eszközöket, de mivel FM modulációval dolgoznak, gondolom nem teljes tartományban továbbítják a digitális adatot, hanem mondjuk konvertálva rádióhullámokra, melyek az FM sávban nem túl jó minőséget eredményeznek.
Szóval érthetőbben:
-Nagyszoba és tévé házimozival a lakás egyik pontja.
-Dolgozó szoba számítógéppel, lakás egy távolabbi pontja.
Ezeket kellene összehozni a következő feltételekkel:
-digitális hang továbbítása az erősítőbe, mely lehet koax, vagy optikai.
-Kép továbbítása, egyelőre scart, svideo, vagy kompozit bemenetre, de a gépnek csak svideo kimenete van, meg vga.
-a gép irányítása egy távirányítóval a szobából.
-XBMC.
A kábelezés nem megoldhatatlan, de kb 20 méter kell mindenből a megfelelő elrejtéshez.Megoldható?
-
Mexy91
csendes tag
válasz
Salvador20 #10290 üzenetére
köszi, elgondolkodtat az ötleted... tényleg elég sok plusz jár hozzá jó áron...
-
Bandus99
őstag
válasz
Salvador20 #10291 üzenetére
Hat kabel egy normal kialakitasu hdmi nem tudom mennyire van szigetelve.
a koax az vekony kivitel nem az a szokvanyos vastagsagu koax kabel.Azt nem ertem hogy ha csak siman az asztal kepet jeleniti meg akkor nem csinalja,... pedig akkor is megy jel at a kabeleken mi valtozik akkor mikor megnyitok bongeszoben egy lapot?
-
Salvador20
őstag
válasz
Mexy91 #10289 üzenetére
én ajánlanám az Xtreamer Ultra-t, az mindenre megfelel, hibája, hogy nincs még benne merevlemez. Cserébe viszont kapsz hozzá jópár más kiegészítőt, amik egytől-egyig hasznosak. Ez kb 82.000Ft+merevlemez+Windows 7
Annak megfelel, amit írtál. Mondjuk az autocadnak nem tudom mi az igénye, de ha jólsejtem ez valami tervező program lehet és én úgy tudom, hogy annak a processzor igénye magas, abból pedig nincs elég egyik ion os vagy brazos rendszerben sem.
Ja, hopp, most olvasom, hogy vinyód van, akkor ez fantasztikus
xtreamer ultra
-
Mexy91
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy htpc-t és a segítségeteket kérném! Legfőbb cél, hogy keveset fogyasszon, nagyon halk legyen, torrentezésre, film nézésre (fullHD), ritkán ArchiCAD/AutoCAD-re alkalmas legyen...
Gondoltam a Zotac Zbox id41-re, de az hangos?!, ezért össze állítottam magamtól egy konfigot, melyből ez született:
Asus AT5IONT-I DELUXE
2GB DDR3 mem
500 GB WD Caviar Black (ez adott, van belőle 2db)
Gigabyte i3140 160W ház vagy a szellősebb Codegen MX-31
na és akkor jön az, amiért felétek fordulok, mivel teszteket nem nagyon találtam:
1. ez a konfig megfelel-e az elvárásoknak amit leírtam?
2. bírja majd a 0-24h üzemelést? az alaplap passzív hűtésére gondolok itt(plusz venti esetleg...)?
durván ez olyan 70-80k körül van, ha valaki tud olcsóbb/jobb megoldást, szívesen várok minden ötletet... -
Bandus99
őstag
sziasztok
adott egy samsung lcdtv 32C550 (talan)
hdmi kabellel 1080p felbontassal 60Hz rakotve egy asrock E350M1 alaplap.netezes kozben hasznanlnam a pip funkciot es foldfelszini digitalis tv adast neznem.
ha az asztal van csak a gepen akkor tokeletes, de amint megnmyitok egy weboldalt azonnal szetesik a kep, ha lecsukom a bongeszot megint szep a kep.
otletek mit lehet ez ellen tenni? -
Ch4os
aktív tag
Esetleg ha valakit érdekel (PH hír):
Csendben megjelent az új generációs Atom -
Tonyo
őstag
válasz
wiggen123 #10282 üzenetére
Nekem azért szimpatikusabb a Brazos platform, mert nem kell vga külön, nincs benne ventis táp(persze függ a választottt háztól), van hangkártya(optikai kimenet) Nekem sztereó erősítőm van DAC-al, ezért fontos. Memóriát HP-nál is egyből venni kell, mert a hozzá adott 1 GB kevés HTPC-nek. Egyedüli előnye,h egy házban elfér a HDD. Ilyen héz vehető mondjuk Brazoshoz is..
Teljesítményben melyik az erősebb?
-
wiggen123
senior tag
válasz
Enszuke #10274 üzenetére
Enszuke - Nem menne állandóan. Torrent menne rajta, meg ezen tárolnám a filmeket, zenéket. 15W TDP cpu van benne. 4 2TB winyóval kb. 40W-ra számítok fogyasztásban.
Tonyo - Tudja az alvó üzemmódot, most W7 Pro van rajta, de Windows Home Server 2011-et tervezek rá véglegesre. Hangkártya nincs benne, ezért is kell a vga bele, hogy legyen hdmi kimenete és azon keresztül tudja kitolni a hangot és a képet. Wake on Lan-t használok, akár neten keresztül is fel tudom ébreszteni és távolról elérni. Ha épp nem használom semmire lekapcsolom. Nem fog menni 24/7-ben.
dabadab - én is nvidiara gondoltam, köszi, hogy megerősítettél ebben.
Miért ezt a megoldást választottam?
A későbbiekben csak mobil gépeket akarok a lakásomban tudni, nem lesz asztali monstrumom, ami csomó helyet elfoglal, így szükség lesz egy hálózati tárolóra. Ez volt az elsődleges szempont a választás során. A kész NAS-ok hasonló árban vannak, mint ez és kevésbé testre szabhatóak, amelyik hasonlóan 4 hdd hellyel rendelkezne arany árban van. Hangja nem veszélyes, most 7200rpm-es hdd van benne és így is elviselhető a hangja egy csendes szobában, de tervezem, hogy veszek 3-4 5400rpm-es 2Terás hdd-t bele, így még csendesebb lesz.
Később jött elő az az igény, hogy tv is legyen a nappaliban... (ilyenek ezek a barátnők) és ha már veszek egy méretes tv-t, inkább azon nézem majd a filmeket is.
Nektek van jobb ötletetek, amik kielégítik ezeket az igényeket?
-
válasz
wiggen123 #10273 üzenetére
Videokartyabol en Nvidiat vennek, mar csak a jobb linuxos tamogatas miatt is.
"Továbbá hogyan, mivel lehetne megoldani, hogy xmbc-t + panasonic plazma tvt egy távirányítóról lehessen vezérelni?"
Ha a TV taviranyitojan eleve vannak plusz gombok ilyesmire, akkor egy tanithato IR vevo a HTPC-be jo megoldas lehet, par hsz-szel ezelott volt linkelve
Azt mondjuk mar tobben irtak, hogy ez a mikroszerver HTPC-nek eleg gyenge valasztas, igy ezt inkabb nem ismetlem meg
-
sb
veterán
Asrock A330ION lap elvileg tudja az usb-s indítást, ugye? Nem csak alvó állapotból. Mi kellene ehhez Win7 alól?
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. HP Proliant Microserverből csinálok nas/htpc kombót. Low profile vga kártyából melyiket érdemes venni? Nvidia jobb cuda miatt, ahogy olvastam, tényleg igaz ez?
Továbbá hogyan, mivel lehetne megoldani, hogy xmbc-t + panasonic plazma tvt egy távirányítóról lehessen vezérelni? -
bozsozso
őstag
Sziasztok!
XBMC alatt nem él a médiatár. Biztos én vagyok a béna, de nem tudom videónál bekapcsolni a médiatár módot, mert ki van szürkülve.
Miért nem lehet bekapcsolni?
Ha tudtok légyszíves segítsetek.
Köszönöm. -
elmouse
aktív tag
válasz
Salvador20 #10267 üzenetére
Így néz ki a playercorefactory.xml-em:
<playercorefactory>
<players>
<player name="PowerDVD ISO" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\pdvdiso.bat</filename>
<args>"{1}"</args>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
<player name="PowerDVD" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\pdvd.bat</filename>
<args></args>
</player>
<player name="TMT5 ISO" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\tmtiso.bat</filename>
<args>"{1}"</args>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="iso" filename=".*iso" player="PowerDVD ISO"/>
<rule filetypes="iso" filename=".*ISO" player="PowerDVD ISO"/>
<rule name="dvd" protocols="dvd" player="PowerDVD"/>
</rules>
</playercorefactory>Mint látható, a batch file-ok a VirtualCloneDrive mappájában vannak.
pdvd.bat (ez játssza le a normál dvd-ket, ezt akár közvetlenül is bele lehet írni az xml-be)
"C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD10\PowerDVD10.exe" d:
pdvdiso.bat (ez játssza le alapértelmezetten iso file-okat)
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 %1
"C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD10\PowerDVD10.exe" f:
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 /utmt5iso.bat (ezt néha használom az iso-k lejátszására)
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 %1
"C:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uTotalMediaTheatre5.exe" f:
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 /uPersze a meghajtók betűjeleit meg kell változtatni.
-
elmouse
aktív tag
válasz
laca500 #10263 üzenetére
Most nem vagyok otthon, de a lényeg, hogy a playercorefactory.xml-t kell úgy módosítani, hogy meghívja az adott programot (itt egy batch file-t) az adott kiterjesztéshez (itt ISO).
Amúgy sokan így szokták az MPC-HC-hoz rendelni az egyéb videók lejátszását is.
Nekem még be van állítva a PowerDVD a normál DVD lejátszásához is, ill. opcionálisan választható az ISO-khoz a TMT5 is.
Ha otthon leszek bemásolom majd az egész xml ill. bat file-ok tartalmát. -
M@trixfan
addikt
válasz
elmouse #10261 üzenetére
Ezzel a módszerrel teljesen az XBMC GUI-n belül lehet maradni és akadásmentes? Pont ez az egy dolog tart vissza attól, hogy összerakjak egy HTPC-t és ne vegyek egy jobb lejátszót amivel kihúzok pár évet. A másik kérdéses dolog nálam a tökéletes 23.976 Hz, de az más tészta.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Most készülök egy HTPC-t összerakni.
Valószínűleg egy win 7 lesz rajta. Melyik az a lejátszó progi amelyik minden formátumú filmet letud játszani? Főleg az érdekelne, hogy BD iso-t menüjével együtt, mountolás nélkül. Csak katt az iso-ra és lejátsza. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
canniball #10246 üzenetére
Valami: Model No.:LPI-PCRC, Brand Name: LPINTE
Max betanulós RAW módban megy.
Megjegyzem volt ehhez hasonlóval dolgom, de a kukában végezte, emiatt is...RAW módban iszonyat lassú volt a Harmony 555-el, főleg könyvtár lépegetésnél, kb 1sec/lépls volt a max.
Oszt vettem egy olyat ami tuti megy XBMC-vel: "Noah Company MediaGate HA-IR01SV"
Igaz Windows alatt ezt is hekkelni kellett... -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #10247 üzenetére
Ja, úgy hívják: PC Remote.
-
canniball
nagyúr
Vajon mennyire sanszos hogy a távrángató vevőegysége más varázspálcával (Logitech Harmony) kommunikáljon?
-
v.attis
őstag
válasz
Enszuke #10242 üzenetére
Hát ha ki is jön, még akkor sem biztos, hogy normálisan tudom használni: Telepítésig bármivel akadhat gondom. Mivel monitorom nincs, ezért egy vga átalakítóval az is előfordulhat, hogy nem lesz teljes a kép a tévén, így nem tudom telepíteni sem. Aztán, ha sikerül is beüzemelni, akkor az átalakítás miatt lehet, hogy nem ad jó minőségű képet filmnézés közben.
Egy "elavult" rendszerbe akarok beilleszteni egy modern eszközt, rizikósnak látom nagyon. Félek, hogy kidobom a pénzem. De azért még maradok, hátha meglessz a tuti.
Egy dolgot sajnálok: az XBMC-t. Megtetszett. -
v.attis
őstag
válasz
Bitlisz #10239 üzenetére
igen, ezt néztem én is.
Hát fiúk, szerintem én kihagyom ezt a módszert. Az árából két médialejátszót is kapok, vagy egy Dune 53 D Lite-ot, hdd-vel, usb odd-vel, tv tunerrel. Szóval abszolút fullosan. Azt meg csak rádugom és megy... Egyelőre ennél kell maradjak, mert a htpc-re való átállás százezrekbe kerülne nálam és még akkor is kínlódnék egy csomót a konfigurálással. Nekem sajnos se pénzem rá, se időm...Azért nagyon köszönöm mindenkinek a sok türelmet és a segítséget.
Továbbra is maradok olvasója a fórumnak, hátha egyszer eljön az én időm is. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
v.attis #10238 üzenetére
Naigen, max valami VGA-TV átalakító jöhetne szóba.
Az S-Video gyakorlatilag kihalt, már 1-2 generációval előbb lehagyták a videókártyákról, alaplapokról...
-
v.attis
őstag
-
canniball
nagyúr
-
v.attis
őstag
válasz
Enszuke #10234 üzenetére
Ez is tervbe van valamikor, de ez sem egyszerű dolog. Egy nagyon fiatal crt tévém van ami nagyon jól megy. Ráadásul köré van építve az egész szoba és a bútorzat. Úgyértem méretileg most nem fér be sehova lapos tévé, ezért át kellene kicsit építeni a szekrénysort, vagy újat venni. Így már egy 150 ezres tévé is minimum 230 ezerbe kerülne, annyi meg nem nagyon fussa...!
Fent vagyok a plazmás topikon is és ott mindenki azt hangoztatja, hogy egy 10 ezres médialejátszó is többet ér, mint a tévé saját lejátszója. -
v.attis
őstag
Valaki, akinek van e25m1-m, vagy deluxe, vagy ilyesmi alaplapja otthon (mindegy melyik, csak passzív hűtéses legyen) Az tegyen már nekem egy próbát: Ha lehet rendszer nélkül, vagy ha anélkül nem megy, akkor figyelmesen nézze a tévét. Az érdekelne, hogy a boot közben működik-e az svideo kimenet? Tehát egy ilyen kábellel rákötöd a tévére és elindítod a gépet. A boot látszik-e a tévén?
Ha menne, akkor még csak nem adnám fel a reményt és a tervezgetést.
Akinek működik így a képátvitel, az írja már meg legyen szives melyik típussal.
Köszönök eddíg is mindenkinek mindent! -
v.attis
őstag
válasz
Bitlisz #10231 üzenetére
Tavaly feltettem egyedüli rendszernek az ubuntut, közel két hónapíg azt használtam. Alapfogalmakat talán még tudom, meg előkeresem.
Itt azon kell nagyon elgondolkodnom, hogy a htpc nyújtotta előnyök megérnek-e közel kétszer annyit, mint pl egy WD TV Live Hub...? Mármint pénzben kétszer annyi. Valamint az összes előnyők és a drágább hozzávalók mellett még jó sok gondot is a nyakamba vennék, mert ha linux + windows, akkor abból sosem jön ki jó dolog. Márpedig a laptopon nem fogok megválni a win7-től. Ellenben ha win alatt futtatom az xbmc-t akkor meg kell egy rakás periféria hozzá.
Jó lenne nagyon, főleg a későbbi bővítés miatt, de vajon tényleg megéri? Ráadásul nem is használnám sokat, hetente max 5 órát. -
válasz
v.attis #10228 üzenetére
"Amennyiben pendrive-ra teszem az xbmc live-ot azt sem lehet megoldani úgy, hogy felteszem a laptoppal a kis kütyüre és utána csak át dugom a htpc-be?"
Igen, én is így gyártottam, mert a HTPC-ben nincs ODD.
Onnantól kezdve meg már tudod ssh-n keresztül bizergálni a Linux lelkivilágát mélyebben érintő dolgokat, magát az XBMC-t meg távirányítóval. -
v.attis
őstag
válasz
Advent #10227 üzenetére
Ó! Egyre nyűgösebb ez a dolog... Egy szál laptopom van, nem elég, hogy a htpc-t még össze kell raknom, de nincs sem monitorom, sem billentyűzetem, sem plussz egerem. Magyarul kell egy komplett gépet vennem. Ez most azért a sima médialejátszó felé lendíti a mérleg nyelvét...
Amennyiben pendrive-ra teszem az xbmc live-ot azt sem lehet megoldani úgy, hogy felteszem a laptoppal a kis kütyüre és utána csak át dugom a htpc-be? Ha lesz hálózat elméletileg tudna drivereket leszedni magának.... Vagy nagy hülyeség?
-
Advent
tag
válasz
v.attis #10226 üzenetére
Hali !
Nekem Soundgraph Imon VFD van Imon PAD távval és egér billenytyűzet nélkül nem lehet telepítést és hasonló konfigolást végezni. Az meg hogy S-video kimeneten egyből menjen ki jel a TV-re video kártya függő, volt olyan kártyám anno hogy csak a driver telepítése és TV kimenet engedélyezése után adott képet de volt olyan is amin már a bootolást is végig tudtam követni.
-
v.attis
őstag
válasz
wd.taz #10201 üzenetére
Na? Nem jött még meg a távcsi?
Más: Lehet-e telepíteni beüzemeléskor rendszert monitor, egér és billentyűzet nélkül?
Monitor helyett esetleg direktbe a tévét használnám s-video kábellel, egér+billentyűzet helyett esetleg a Rii mini-t, vagy valami olcsóbb, de jó távirányítót.
Csak mert majdan a tévéasztalban lenne a kicsike helye és ha nem muszály nem kínlódnék ezen perifériákkal, hanem egyből a helyére téve végezném el a beüzemelést. -
válasz
v.attis #10220 üzenetére
"1., Hogyan kell pendrivera telepíteni?"
(Ne hallgass Vladira!
)
Kiirod az XBMC Live ISO-t CD-re, bebootolsz, es amikor elindul, bedugod a pendirve-ot, a programok (pluginek? nem emlekszem pontosan) kozul kivalasztod a Bootable Disk Wizardot (vagy valami ilyen neve van, a Wizard az tuti) es az szepen felinstallalja oda, HDD-hez hozza sem nyul. (A pendrive-os install tok mas, mintha csak siman installalnad az XBMC Live-ot, direkt pendrive-ra van optimalizalva)
"2., Mekkora eszköz kell hozzá?"
Legalabb 2 GB.
-
v.attis
őstag
Nem keresek most vissza, nemrég valaki említette itt az ASUS E35M1-I Deluxe alaplapot. Ebben elég szegény a belső bővítőhely, konkrétan egy db 16x pcie. Ezzel vége is.
Ha akarok hozzá távirányítót, tunert, odd-t, esetlegesen idővel audio, vagy video kártyát, akkor ezt hogy oldom meg? USB-vel?
Nem szívózok, keveslem a bővítési lehetőséget a gép belsejében, félek, hogy ez majd pont annak szab gátat idővel, amiért most érdemesebbnek tűnik ezt venni egy médialejátszó helyett: a bővíthetőségnek. Pedig a beépített dolgok nagyon vonzóak. -
Vladi
nagyúr
válasz
v.attis #10220 üzenetére
Meg tudod. Naja. Lehet.
1. Bedugod a gépbe. (Ha jót akarsz magadnak, akkor lehúzod a hdd-t) Majd simán telepíted, mint egy merevlemezre és kész. Beállítod biosban a boot sorrendet, első a pendrive legyen. Ha a gépbe dugod elindul, ha nem akkor ami a gépen van.
2. 1-2 gigás szerintem elég. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
v.attis #10218 üzenetére
Menni fog, persze. Az xbmc lényegében csak egy media lejátszó program. Alá kell egy operációs rendszer. A live esetében ez linux. Tedd fel pendrivera te is. Ha kész, mindent beállítottál, akkor lehet tükrözni a hdd-re és kész.
Ha meg nem megy a mount, legközelebb dobj egy
sudo mount -a -v
parancs kimenetet. -
v.attis
őstag
Ezt nagyjából meg is csináltam, mégis valahogy nem mountolt automatice. Mindíg hibaüzenetet dobott.
A végeredményt eggyel előrébb olvashatod.
Épp ezaz, hogy én nem akarok feltétlen két rendszert! nekem elég lenne majdan a live! Csak most tesztelni, tanulni akartam és máris bonyodalmakba ütköztem.
Nekem a htpc lenne majd egyben a NAS is és routerrel használnám itthon a számítógépről és majd valamikor további médialejátszókon. De ugyanakkor természetesen médialejátszóként is üzemelne.
A lényeg az lenne, hogy a gépen lévő tartalamakat elérjem a htpc-vel és viszont. Nekem tökéletes lenne, ha csak az xbmc live maradna rajta, csak lehet nem lesz majd jó.Egyébként a perifériákat hogy kezeli a live? Valami normálisabb távirányító, digitális tv tuner kártya, külső adathordozó, optikai meghajtó biztosan lesznek és ugye, a hálózat. Ez menni fog ha csak xbmc lesz rajta és csak win7 lesz a gépen?
-
v.attis
őstag
Képzeljétek hogy jártam:
Ugye fent volt a laptopomon a win7 már régen és leválasztottam a D partícióból egy darabot, hogy kipróbáljam az xbmc live-ot. Nem igazán akart menni a partíciók kezelése, mivel a D egy ntfs és nem ment az indításkori mountolás a live-ban. Na, mondom ezzel csak a bajom lesz, lemondok róla és inkább használom Win7 alatt az xbmc-t. Annak rendje és módja szerint leszedtem, helyreállítottam az mbr-t (látszólag) és restartot adtam. Mit ad Isten, nem indul a win! Na, mondom ebből gebasz lesz, főleg ha elűnt a D-m is, mert azon voltak fontos cuccok!
Nagy nehezen egy csomó boot és live cd segítségével kiderítettem, hogy megvannak a partíciók érintetlenül, de valahogy a windows eltünt a C-ről. De teljesen eltünt, nyoma sincs! Holott a partíciója megvan!
Na, ha már megmenekült a D, akkor egye fene újratelepítem a wint. Sikerült is. Indul is. D nincs sehol...! Eltünt a betűjele, de a partíció megvan és sértetlen. Nagy nehezen sikerült helyrehoznom. Most megvan minden. Csak van egy újonnan installált oprendszerem.Tanulság: Neeeeeem kell nekem CSAK a linux a gépemre. Jó lesz ide a windowsos xbmc is!
-
Vladi
nagyúr
válasz
v.attis #10212 üzenetére
Na szépen sorban:
win alá tedd fel ezt a segédprogramot, akkor olvassa az ext2-3 partíciókat. Bár nem ajánlott módszer, de ha muszáj, akkor elérhető.
Ha nem mountolja automatikusan, az nem baj. Csinálj neki egy könyvtárat /mnt alá, mondjuk:
/mnt/win Adsz olvasási jogot a userednek és felcsatolod az fstabbal így.Hálózaton nem lesz gond, mert a szerver operációs rendszer olvassa a partíciót. Aztán valamilyen protokoll használatával megosztod a hálózat felé. Ha win a kliens, akkor samba megosztás kell. Ha linux, akkor nfs jó pl.
De végül is minek rá win?
Ha csak csupasz media player (nagyon helyesen
) akkor az xbmc live-ot felteszed, konfigurálod és kész.
Nálam konkrétan úgy van, hogy egy pendrivera tettem fel a renszert. Igaz lassabban bootol, de utána nem lassú. Viszont keveset eszik és csendes. Aztán vagy pendriveról megy a film, vagy a házi szerverről. A szerver nfs-el osztja meg az adatot a hálózaton.
De szerintem neked ez kell majd: link.
-
v.attis
őstag
válasz
canniball #10213 üzenetére
Azt tudom! Csak ha nem muszály nem tartanék rajta windows-t. De ahogy olvasgatok muszály lesz...
Cd-vel nincs gond, csak ha semmi más nem indul a bootolás után, csupán egy telepített xbmc. Na azzal már nem egyszerű.Lehet, hogy sokkal jobban járok, ha a win mellé teszem fel, főleg, hogy távirányítóval akarom csupán használni a gépet...?
-
v.attis
őstag
De igen, az van a gépen, de az a helyzet, hogy van időm bőven a vásárlásíg, úgyértem hónapok múlva invesztálok. Addíg van időm tesztelni, hogy mi-hogy működik. Egyetlen befektetésem egy távirányító lesz. Ezért feltettem a live-ot egy külön partícióra, hogy lássam mennyire jó nekem. Így már jó előre kiszűrhetem a hibákat, megkereshetem a megoldásokat és nem akkor kell kínlódni, ha már ott figyel a gép a tévéasztalban. Rögtön bele is futottam az első hibába: partíciók! A win nem látja az ext3-at, az xbmc nem akarja autómatikusan mountolni az ntfs-t. Ez most gond, kérdés, hogy ha külön gépen lesznek ezek a partíciók, akkor hálózatban gond lesz-e? Szeretném mindkét irányban látni a partíciókat, tehát a gépről elérni a htpc-t és a htpc-ről lejátszani a gépen levő tartalmat.
És, hogy miért nem win alá teszem az xbmc-t a htpc-n? Egyik nyomós ok az idő: 9mp alatt indul a kopasz xbmc live. Ez azért nagyon csábító. Másik ok: minek? Nem akarok netezni, meg ilyesmi, nekem csak médialejátszásra kell.
Ha minden kötél szakad akkor marad a win-es megoldás.Írhatna valaki konkrét példát, hogy Ő hogyan oldotta meg. Tehát a gépen win 7, a htpc-n xbmc live csupán és mindkét irányban megvalósított hálózati elérés.
-
-
v.attis
őstag
Nos: leválasztottam a laptopomon 8 gigát és feltettem rá az xbmc live-ot. Az adataim egy ntfs partíción vannak ugyanazon a hdd-n. Miért nem látja ezeket a program? Vagy hol kell keresnem?
Ki akarom néhányszor próbálni élesben a dolgot és ha jól muzsikál akkor megtervezem leendő htpc-met. A közeljövőben veszek távirányítót is és azzal is szeretném tesztelni. -
v.attis
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest