- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Csicsóka #10894 üzenetére
Nagy bőszen graf felületen átírtam nem ment...
terminálba átírva meg kapásból működik.Nem is értem miért nem próbáltam ki úgy.
Ott tartok, hogy scanneltem a csatornákat, betettem a channels.confot az etc/vdr-be, xbmc szépen be is olvassa, és le is játsza őket...már majdnem készen vagyok.
Nagyon köszi a segítséget!
-
wiggen123
senior tag
XBMC-n egy gombos felirat és hangsáv váltás megoldható valahogyan?
Jelenleg androidos remote controllert használok telóról. Kicsit nehézkes a felirat váltás / kikapcsolás, és a hangsáv váltása. -
Csicsóka
őstag
válasz
tomy_cz #10892 üzenetére
Akkor vmit rosszul csinálsz. apt-get update volt utána?
Volt fent nekem is oneiric és átírva a az /etc/apt/sources.list.d/lars-opdenkamp-xbmc-pvr-oneiric.list fájlban natty-ra,
deb http://ppa.launchpad.net/lars-opdenkamp/xbmc-pvr/ubuntu natty main
Vagy simán hozzáírod /etc/apt/sources.list végéhez.
Simán lehúzta, és telepítette is hiba nélkül. És persze működött is szépen. Egyébként pont ezért nem használok oneiric-et, unom a sok buherálást ami van még vele. -
Giot
addikt
válasz
Tomix24 #10889 üzenetére
Persze hogy elfogadom THX!
De, nekem adottak a következő alkatrészek, amiket szeretnék behasználni (az egyik gépet beáldozom HTPC-nek valójában ezt akarom a jövőben átalakítani) egy AMD Athlon X2 5050e processzor (45W) és 2x1G 800Mhz DDr2-es memória.
Milyen alaplapot, tápot ajánlasz vagy ajánltok? Eddig ezzel szemezgettem [link] amiért szimpatikus az egyrészt az RCA kimenet így a sztereó erősítőmbe egyszerűbb csatlakoztatni és a minősége is jobb. Ez azért lényeges mert sokat hallgatok zenét.
És persze az is tetszetős hogy van távirányítója.
De ha van olyan lap ami árban kedvezőbb és hasonló felszereltségű természetesen inkább választanám azt. -
knbs
senior tag
Ki mit hasznal, felirat es hangsav valtasra win7, WMC-Media browser kombo alatt??? Van egy Imon-os taviranyitom de valahogy nem talalom meg a jo megoldast. MCE remote plust es Media controlt probaltam, de bugosak, es valahogy nem tudom felulirni a taviranyito alap programozott gombjait. Meg a szamokra is probaltam oket berakni, de valamiert a szamoknal mindig atugrik a TV-adora WMC-ben. Pedig az Imon beallitasainal mindenhol kitoroltem a szamok parositasat... nem ertem
-
Bitlisz
aktív tag
"...codec csomagot telepíteni hogy lejátssza normálisan a BD50-et vagy BD25-öt"
Pl a Daum PotPlayer-t csak felteszed és bárminemű hekkelés nélkül visz mindent (igaz a felülete nem tud magyarul). -
Giot
addikt
válasz
Tomix24 #10886 üzenetére
Már miért ne fognék bele?
Mit gondolsz a mostani gépemre nem kellett win7-et telepíteni, vagy codec csomagot telepíteni hogy lejátssza normálisan a BD50-et vagy BD25-öt? Szerinted a gépemen nem szoktam filmet nézni? (Meg szerinted ki pakolta össze a gépem a szomszéd "Pistike"??)
Nekem most pont az a lényeg hogy legyen egy olyan gép is ami csendes, legyen nagy tárhely, és fogyasszon keveset. Erre tökéletesen alkalmas a HTPC.
Amúgy köszi hogy rávilágítottál a lényegi különbségre a HTPC vs Média Player témában.
Ez ügyben nem igazán vagyok otthon.Tehát milyen alaplapot és tápot ajánltok? Eddig ezzel szemezgetek: [link] vagy van olcsóbb alternatíva? Ami hasonló igényeknek megfelel?
-
Tomix24
addikt
Az a különbség hogy a Média Player-t nem építed. Bedugod a konnektorba, rányomod a pendrive-ot, és nézed a filmet különösebb hozzáértés nélkül, azonnal.
Ha így kérdezed, szerintem a HTPC-be ne is fogj bele
Ott Win7, codecs telepítések, beállítások, rendszer finomrahangolás, stb.HTPC - Előny a torrent, a böngésző, world/excel, stb. De filmre ugyanúgy jó mindkettő, nincs eltérés a lejátszott minőségben.
Használható Media Player 20-30K , használható HTPC 50K minimum.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Csicsóka #10880 üzenetére
Ezekkel a repokkal nem telepíti. Hiába hozzáadom őket, már az apt-get update hozza, hogy: W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/lars-opdenkamp/xbmc-pvr/ubuntu/dists/oneiric/main/source/Sources 404 Not Found
Próbáltam ezzel a scriptel is, de ugyanaz a helyzet.
Egyetlen szkriptet találtam amivel felmegy az xbmc, de az nem tudja a LiveTV funkciót. -
Giot
addikt
Sziasztok!
HTPC vagy média lejátszó építésén gondolkodom. (Mi a különbség?)
Ami adott egy AMD Athlon X2 5050e processzor (45W) és 2x1G memória. Milyen alaplapot, tápot ajánltok? Eddig ezzel szemezgettem [link] bár nem olcsó és én szeretnék külön VGA-t a gépbe így az integrált felesleges. -
tomy_cz
senior tag
válasz
Csicsóka #10880 üzenetére
Most találtam ezt a magyar oldalt: [link]
Ez alapján már feltettem a vdr-t összes pluginnal együtt...röhejes, de nem tudom indítani a vdr-t. grafikus felületen nincs a programok között, terminálban pedig a runvdr parancsra vdr: unknown user: 'vdruser' hibát dob.megint mástészta, hogy a digitális skystar hd2 tunerhez szintén a fenti oldalon szereplő drivert tettem fel, de próbáltam Kaffein-el scannelni, ámde "unknow device"-t ír.
szóval még szövevényes, de próbálkozok vele...
-
Csicsóka
őstag
válasz
tomy_cz #10879 üzenetére
Asus My Cinema-P7131H kártyát használok, de csak a digitális részét.
Ez sem megy a tvheadend-el, bár látja a Philips TDA10046H-t, ezért váltottam VDR-re. A korábbi bóvli USB-s DVB tuneremet kiválóan kezelte a tvheadend.
A VDR, a yaVDR-től származik, a fejlesztői ágból, mert csak itt van VNSI plugin. Ez streameli a csatornákat a hálózatba, és Lars Op den Kamp XBMC-je szépen kezeli is.Telepítés:
sudo add-apt-repository ppa:yavdr/testing-vdr
sudo add-apt-repository ppa:lars-opdenkamp/xbmc-pvr
sudo aptitude update
sudo aptitude install vdr vdr-plugin-vnsiserver
sudo aptitude install xbmcNézd meg a dmesg kimenetét, mert sok tunernek firmware kell. Ha hiányolja, tedd fel linux-firmware-nonfree csomagot, abban rengeteg eszköz benne van.
-
-
válasz
tomy_cz #10870 üzenetére
Elmondom, hogy mit gondolok: a mythtv frontendet ne hasznald.
A backend tok jo cucc, debianon gyakorlatilag magatol telepul, gondolom ubuntun is ez van, van hozza webes felulet, az XBMC legjobb emlekeim szerint kozvetlenul is tudja kezelni, szoval az jo cucc.
Viszont a frontend az valami rettenet. -
tomy_cz
senior tag
Kb itt tartok én is.
Jelenleg W7 és XBMC + DVBViewer van fenn a tvzéshez, jah és iMon vfd.Ezt szeretném öszegyúrni, linux alá, még keresem az ideális és működőképes megoldást, ezért próbálgatom a mythtv-t is.
Jelnlegi állás szerint, xbmc-t szeretnék futtatni ubuntu alatt ami kezelné a tuner kártyámat is tvheadend progi segítségével, jelenleg a skystar hd2 driverével bíbelődök...
így egy felületről menne minden.az imon telepítésébe még bele se kezdtem, de "jó" lesz már látom...
mod:
Bitlisz:
na úgy látszik fején találtam a szöget, kíváncsi vagyok meddig tart az akaraterőm -
Joshi
titán
válasz
tomy_cz #10872 üzenetére
Én anno az Ubuntu+XBMC kombót kezdtem el erőltetni aztán belefulladtam a mindenféle iMON VFD driver és egyéb nyalánkságok miatt. Most ott tartok hogy W7+XBMC van fent úgy hogy szinte semmit nem kellet külön telepítenem, annyi hogy több erőforrást igényel a rendszer ill. kicsit lassabban bootol be.
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Ha valaki használ mythtv-t légyszi segítsen.Ubuntu 11.10-re feltettem a mythtv-t, viszont hiába konfigolom a backend-setup-ban, folyamatosan mysq hibára hivatkozik ha a mythtv frontend-et indítom.
Ez alapján telepítettem, a backend-setup / general menüpontban akár localhost-ot, akár a valós helyi hálós ip-t írom be, akkor is az alábbi a hibaüzenet: "mythtv could not connect to the master backend server"
Minden adat megegyezik a home/user/mythtv/mysql.txt -ben szereplővel.
Már próbálgattam többféleképen is... -
Osibaa
senior tag
válasz
Klemens #10863 üzenetére
Mai hirdetés az apróban - ebben már UVD 2-es motor van, ami a filmek többségével elboldogul.
-
Klemens
őstag
-
Klemens
őstag
Ha netán ragaszkodnék a kimondottan HTPC-hez és netán a 30-nál többet ki tudok sprórolni, akkor lehetne akár egy ilyen is. OEM, pesti átvétel és 6 hó gari.
-
Klemens
őstag
válasz
canniball #10856 üzenetére
A hirdetésben nem szerepel.
Van ilyen ház, kicsi táppal, ahhoz az ITX-es laphoz elég lenne szerintem, bár tudom, nem egy minőségi, de idővel lehet cserélgetni a dolgokat.
Ilyen is van, bár ez kicsit csúnyácska ház, de át lehet alakítani.
Az egér és bill. az a 30K-n felül lenne. Elméletileg azokat még kifogom tudni spórolni a fizumból.
-
Bitlisz
aktív tag
Szerintem P3
-
canniball
nagyúr
válasz
Klemens #10855 üzenetére
Az elsőnél hiányzik a ház, illetve nem tudom a CPU box-e, ha nem akkor még kell rá a hűtés.
A másodiknál a "pici táp és házikó" nem feltétlenül olcsóbb mint a "nagy", persze szubjektív hogy melyik tetszik és szerencse kérdése hogy milyen áron tudod megvenni.
Egér-bill. mindkettőnél kimaradt, esetleges házhűtés, kábelek, mint írtad még a posta is játszik...szvsz közelebb lesz a vége a 40-hez mint a 30-hoz. De ne legyen igazam!
-
Klemens
őstag
válasz
Osibaa #10853 üzenetére
Tehát akkor nem lesz jó az a lap sem?
canniball:
MSI 760GM-P23 12 150Ft (Ipon)
Sempron 140 (2 magosított) 7500Ft (irány ár)
2x1Gb Kingstone 1333Mhz 2,5K
80Gb Samu Sata 2 2,8K
Asus ODD 3,5K
AOpen (FSP) AO350-12APNF 3KEz így 31 450Ft, kicsivel több, mint a keret, de még lehet beleférne. Természetesen nem néztem, hogy a cuccok közül mi jönne postával vagy ilyen, tehát még számolni kellene esetleges postával.
Itt pedig a másik:
Asrock E350M1 19K (plusz posta)
2x1Gb Kingstone 1333Mhz 2,5K
80Gb Samu Sata 2 2,8K
Asus ODD 3,5KEhhez így valami pici táp és házikó. Postaköltség nélkül 27,8K.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Klemens #10847 üzenetére
Hali!
A linkelt 760G laphoz infó, hogy nincs benne UVD motor, ami hardveresen lejátszaná az 1080p videókat, marad a kis Sempronra a feladat.
canniball-t idézve - "Elég mission impossible a dolog..."
-
Klemens
őstag
válasz
MZperX75 #10845 üzenetére
Nézegettem ilyen dolgokat is, 19K-ért találtam egy ilyet, de ezt Sopronból jönne postával.
Ez jó lenne, mert nagyon keveset enne és azért adna sebességet a 2 mag.Néztem ilyet is. Ez nagyon tetszik.
canniball: Semmim sincsen, mindent venni kell, kivéve a monitor.
-
MZperX75
addikt
válasz
Klemens #10844 üzenetére
Brazos(persze ezek újannani árak,ennél azért használtat is nézhetsz)
MSI E-350IS E-45 lap+proci +memória kijön 30.000Ft-bol!
(AMD dualcore 1.6Ghz-DDR3)+HD6310Igp
de lehet Asrock,gigabyte alaplappal is.
mondjuk a ház+táp az még vagy 8-12ezer+vinyó.......(50-ből de az kompletten)ProHardvare aprót nézd át ,multkoriban egy egész konfigot láttam 34.000Ft-ért
Táp+Ház+proci+memó csk vinyó nem volt hozzá...
Brazos-at!
Vagy kérdezz egy Brazos klubbot!
[link] -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Akarok valami HTPC jellegű gépet összepakolni.
A lényeg az, hogy azért ne fogyasszon sokat, HDD, ODD legyen benne és ne okozzon problémát neki az 1080p-s filmek lejátszása, DVI vagy HDMI csatlakozó és beleférjen egy előreláthatólag 30K-s keretbe.
Kinek, milyen ötlete van erre? -
MZperX75
addikt
válasz
Enszuke #10835 üzenetére
Természetesen a APU E-350(brazos ,erőforrásigénye)
A te tesztedben, mért fogyasztás és erőforrásoddal ellentétben a torrentezés ,nem 90% procihasználat mellet müködik ,ill
nem 70% procihasználat mellet.) 50-és 25 aktív torrentnél,és az így mért fogyasztási adat is téves!
Kár ,hogy tegnap nem fotóztam le 52Aktív torrentel a 17%-os procihasználatot!
Valamint a tesztedben nagyon benéztél sajna,
pedig tudom sok munkád van benne,de megtévesztő lehet kis olvasóid számára,ha ezt te tényként közlöd,és ebből prószálsz végeredményt kovácsolni.
A brazos használók tapasztalata,merőben más.
A videók akadásai ,nem brazos hiba
1. júzzer error
2. Videó tömörítés error
Törölni!más formátum,vagy átkonvertálás a megoldás
Tapasztalat ami videó akadt a brazoson,akadt egy 4870-en is X4-el. -
-
canniball
nagyúr
"Ezért vettem egy lapot 20ba plusz a házat."
Ha már megvetted (jó áron) akkor nincs miről beszélni. Teszteld és kiderül."Win7? + xbmc?"
Jó lesz az."Láttam itt a fórumon sokan szidják a brazos alapokat."
Én nem sok ilyenre emlékszem..."De ha egy kis energiát fektetem bele, akkor gondolom finomhangolással kezesbárány lesz"
Rakd fel a W7-t és az XBMC-t, utóbbiban kapcsold be a DXVA-t és kb. kész vagy. -
Osibaa
senior tag
válasz
Csicsóka #10826 üzenetére
Köszi!
Szerk: a fórumban egyébként találtam leírást, hogyan lehet betenni új wifi drivert, de mint említettem, nem értek a linuxhoz, nekem nem mond semmit
-
Csicsóka
őstag
-
Osibaa
senior tag
válasz
Csicsóka #10823 üzenetére
Szia!
Most nézegetem az OpenELEC-et, kipróbálnám én is egy ION-os gépre... kérdés, fel lehet tenni valahogy erre Edimax wifi drivert? (A honlapjuk szerint csak D-Link, TP-Link és még valami gyártó driverei vannak benne a telepítő csomagban.) Láma vagyok a linuxhoz.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dabadab #10822 üzenetére
Kisebb, gyorsabban bootol, mint egy alap NAS is megállja a helyét.
Alig eszi a procit, és a ramot. Nem egy meglévő Linux disztróra épül, hanem a build alatt az összetevők forrását tölti le, és fordítja le. Maga az init rendszere is egyedi szkriptekből áll, sem a System V-hoz sem az ubuntu upstart-hoz sincs semmi köze, csak a cél feladatra orientál, és ezért is olyan gyors. Az /sbin/init sem egy bináris, hanem egy szkript. Pld. az Xorg-ban nem fordul be az összes video, input driver, csak az adott projektnek megfelelő (ION, Intel, Fusion), ezért lett ilyen kicsi a mérete.
Nekem sokkal jobban tetszik mint az xbmc-live. -
Csicsóka
őstag
Feltöltöttem a napokban forrásból forgatott OpenELEC-Fusion.x86_64 fejlesztői verziót....
Tovább itt.
-
GRaul
őstag
válasz
canniball #10819 üzenetére
Igazából azért döntöttem egy kis gép építése mellett, mert a tv-m beépített lejátszója nem jó a 1080as filmekhez (gondolok itt arra h nem tudja dekodolni a hangot stb) és szerencsés helyzetbe vagyok, mert van pár cuccom elfekvőbe.
Mint pl bluetoothos egér+ bill, n-es wifi vevő usb-s, 2x2 giga ram, vinyó stb.Ezért vettem egy lapot 20ba plusz a házat.
Szóval olcsón megúsztam.(Szerintem )Meg fogom nézni, hogy mennyire melegszik a vinyó a házikóba.
Rendszernek mit ajánlasz?
Win7? + xbmc?
Vagy esetleg van e vmi jobb kombó.Láttam itt a fórumon sokan szidják a brazos alapokat.
De ha egy kis energiát fektetem bele, akkor gondolom finomhangolással kezesbárány lesz -
Bitlisz
aktív tag
válasz
tigipuf #10815 üzenetére
Itt vettem.
Ja, Windows 7 Home Premium 32bites van fenn (gyári winyót el sem indítottam, ment a vitrinbe). Tettem bele SSD-t, +4GB RAM-ot.
De nem HTPC-nek használnám, csak érdekelt mit tud ezen a téren.Megmértem, és max 17,5W (ennél többet nem sikerült fogyasztatni vele a prime95+több youtube video
).
Wifi bekapcsolva, kijelző kikapcsolva az idle 7,5W (ugyanez kikapcsolt wifi, de LAN kábel bedugva 6,8W).
XBMC mkv lejátszás (wifi-n) 1080p 14W (LAN és kikapcsol kijelző 10,4W), 720p 12W (LAN és kikapcsol kijelző 9,6W).Nem lenne rossz ötlet, ha egy ilyen AMD C-50/C-60-at leintegrálnának passzív hűtéssel mondjuk fél/harmad Mini ITX méretre.
Lehetne rajta 1 mem foglalat, 1-2db SATA, 1-2 USB, (Gigabit?) LAN meg HDMI csatival.
És mindezt adnák max 20ezerért -
Bitlisz
aktív tag
Kicsit drága lehet HTPC-nek, de van kijelző....szal:
Annó volt egy kérdésem amire nem kaptam választ, de most saját szememmel meggyőződhettem.
Szóval zökkenőmentesen viszi az AMD C-60 az XBMC-vel az 1080p-s videókat (Acer Aspire One 522).
24p/50p/60p nem akadály a deinterlace, éd az utófeldolgozás sem.
Annyi még, hogy be kellett állítani, hogy a videó fps-hez szinkronizálja a kijelzőt.
Hangot is kiteszi amit tud, pl XBMC a DTS-HD esetén a DTS magot tolja (várható volt, de gondolom TMT kitolja azt is).
Max kb 65% volt a proci (60p, deinterlace, utófeldolgozás legjobb DXVA, átlag 30-40%) Blu-Ray fájlokból is megy a lejátszás, max kicsit lassabban puffereli be. -
laca500
aktív tag
válasz
canniball #10810 üzenetére
Kipróbáltam azt is amit te ajánlottál, vártam 15 percet de nekem csak nem megy tovább az XBMCLive login-nál. Ez az MSI 560Ti VGA-s gépemnél van így.
Kipróbáltam a Sapphire hd6850-nel is. Na itt szerencsém volt mert elindúlt!
Bár sok jót nem tudok írni róla, mert olyan az egész mint a diavetítés. Még az egér kurzolja is centinként ugrál tovább. Be van lassulva az egész. Talán a HDD-re kellene telepítenem. Nem tudom, ezek után nem sok bizodalmam van benne. Ha valamiért win7-nél sem tökéletes, akkor mi lenne linuxnál? (tök hülye vagyok hozzá) Mindent külön kellene felinstallálnom, beállítgatnom, főleg VGA-ra és hangkártyára, illetve hálózatra gondolok. Így cd-ről bootolva se a hang,se a hálózat nem működik, a kép is csak 1280x1024-es. Ennél magasabbra nem lehet állítani. Hát én kezdem feladni. Azért még egy darabig próbálkozom. Win7 alatt már majdnem minden sikerült, csak hát az az istenverte hálózaton keresztüli lejátszás nem jön össze sehogy. Illetve megy csak félpercenként megáll és valami előtöltést csinál kb.8 másodpercig, aztán megy a lejátszás tovább. -
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #10811 üzenetére
"Bemesz a video v audio menupontba, "Add source", Windows network ... Hol akadtal el?"
Ott hogy nincs "Windows network". Kézzel meg hiába adom hozzá azt mondja Kapcsolódás sikertelen anélkül hogy a jelszavas részig eljutnék.
Először azt hittem nincs háló, de nem ez a gond mert a net-elérés megvan.
Bázz, nem láttam a fától az erdőt, csak lejjebb kellett volna görgetni."A nemismeres miben nyilvanul meg?"
Semmiféle hang nincs (csak néha egy kis "fehér zaj", de az lehet nem onnan jön), illetve amikor bármit indítanék akkor azt mondja Failed to initialize audio device."Ha bessh-zol, az "aplay -L" mit mond?"
Ez nekem semmit sem mond... -
válasz
canniball #10809 üzenetére
"hogy lehet a hálón (Win alól) megosztott, jelszóval védett mappához történő hozzáférést beállítani? Egész pontosan az ebben a mappában lévő újabb mappá(ka)t szeretném a (videó és zene) források közé beapplikálni."
Bemesz a video v audio menupontba, "Add source", Windows network, aztan odanavigalsz ill. amikor keri, adsz usernevet meg jelszot. Hol akadtal el?
"úgy tűnik nem ismeri az Asus E35M1-M Pro mobo (analóg) hangkimenetét; ezen lehet segíteni?"
A nemismeres miben nyilvanul meg? Ha bessh-zol, az "aplay -L" mit mond?
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #10809 üzenetére
Még egy probléma: úgy tűnik nem ismeri az Asus E35M1-M Pro mobo (analóg) hangkimenetét; ezen lehet segíteni?
-
canniball
nagyúr
válasz
laca500 #10807 üzenetére
A dabadab kolléga által ajánlott Programs-> Bootable Disk Wizard menüpont elindítása után 15-20 perccel a pendriveról fut a rendszer.
Csak arra nem tudok rájönni: hogy lehet a hálón (Win alól) megosztott, jelszóval védett mappához történő hozzáférést beállítani? Egész pontosan az ebben a mappában lévő újabb mappá(ka)t szeretném a (videó és zene) források közé beapplikálni.
-
laca500
aktív tag
válasz
dabadab #10805 üzenetére
Egy MSI 560Ti a másikban Sapphire HD 6850.
Kipróbáltam megint.
Cd be, gép újra indít, A feljövő menük:
- XBMCLive
- XBMCLive safe mod
- XBMCLive Install
- boot a fentlévő eredeti oprendszerről
- mem tesztItt kiválasztottam az elsőt (XBMCLive) és enter. Ekkor bejön egy fekete képernyő az XBMC alatta a Media center felirattal. Itt dolgozik egy kicsit, majd ugyan ezzel a felirattal egy újabb képernyő csak itt a felirat alatt kis futó pontok jelzik a töltés.
Ha ezzel kész akkor eltűnik ez a képernyő és felülre a következőt írja ki:Ubuntu 10.04.2 LTS XBMCLive tty1
XBMCLive Login:Itt beírom: XBMC
majd ez jön:Password:
Ide is beírom: XBMC
Ekkor tovább fut és a következőt írja ki:
Linux XBMCLive 2.6.32-29- generic #58-Ubuntu SMP Fri Feb 11 19:00:09 UTC 2011 i686 GNU/Linux Ubuntu 10.04.2 LTS - XBMCLive Dhrama
Welcom to Ubuntu!
* Documentation: https://help.ubuntu.com/The programs included with the Ubuntu system are free software; the exact distribution terms for each program are described in the individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Ubuntu comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY to the extent permitted by applicable law.
xbmc@XBMCLive:~§
És ennyi, itt már csak a kurzor villog. Hozzáteszem, hogy ha az XBMCLive Safe mod-ot választom, akkor pont ugyan ide jut a gép!
A pendrive-ra való telepítés nem is volna fontos, csak kiszeretném próbálni, hogy live alatt is szaggat a hálózaton keresztüli filmnézes. -
laca500
aktív tag
válasz
dabadab #10803 üzenetére
Hát így is próbáltam már, de pont ugyan addig jut a gép mint pendrive-ről.
Cd-ről bootoltam, kérte a jelszót ami ugye XBMC/XBMC, majd lefut egy-két sor és marad a villogó kurzor, ahová ha beírom a fentebb említett help-et akkor feljön egy tájékoztató rész a utasításkészletről.
Na de mindjárt megpróbálom mégegyszer. -
válasz
laca500 #10802 üzenetére
Akkor azert nem jo.
Bootolj be rendesen CD-rol, hogy elinduljon az XBMC, es ott az XBMC-ben a programok(? vagy valami ilyesmi, most nincs elottem) menuben van egy Bootable Install Wizard nevu darab, azt hasznald.(#10801) jkutya: az a harom perc nekem nagyon soknak tunik, az Atom + occso pendrive kombom se tokol annyit, marpedig annal lassabb cucc nem nagyon letezik
-
laca500
aktív tag
válasz
dabadab #10800 üzenetére
Cd-re kiírtam, a cd-ről bootolva indítottam a gépet, majd az ott feljövő menüből kiválasztottam a XBMC Live install-t. Elindúlt az install amiben megkérdezi a telepítő nyelvet meg, hogy hová szeretném telepíteni, itt kiválasztottam az USB pendrive-t. Végig futott minden, de indításkor a már fent említett problémába futok állandóan.
jkutya
Vártam már többször 3 percet is.
A jelszó megadása után amikor egy-két sort kiír és villog egy kurzor várnom kellene még?
De pl. ha beírom, hogy help akkor feljön az utasítás készletről egy tájékoztató. Gondolom akkor nem bootol már tovább. Vagy igen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest