Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Louro
őstag
válasz
Necronom
üzenetére
Ijj, az eredmény csak rosszabb lett. Nem este kellett volna csinálnom.
Telekom android boxból, a telekomtól kapott HDMI kábellel a soundbarral összekötöttem. Majd a soundbarból a soundbarhoz kapott HDMI kábellel rákötöttem a TV eARC/ARC bemenetre.
Az android boxon és a TV-n is a CEC be volt kapcsolva. De a box nem akart bekapcsolni a TV távirányítójára. Ha meg bekapcsoltam a boxot, akkor a TV-n hiába állítottam át a megfelelő bemenetre, úgy érzékelte/mutatta a TV mintha nem lenne bekapcsolva.
Kissé hüledezek, hogy ennyire bonyolult a rendszer összerendelése. Kellett nekem soundbar. Már arra is gondoltam, hogy a box és a soundbar mindig legyen online, de ott egy a fene, nem adom fel.
Vagy a CEC-eket ki kellene kapcsolnom és egy megadott sorrendben kellene bekapcsolnom?
(Még a TV távirányítójában is cseréltem elemet, hátha. Rendszerfrissítéseket is ellenőriztem.) -
Necronom
senior tag
Soundbar -> eARC <- TV -> HDMI <- Telekom
helyett
Telecom -> Soundbar <-> eARC <- TV
igy a TV tavja lenne a vezerlo
De lehetne igy is
Telecom -> HDMI be Soundbar HDMI ki -> HDMI be TV -> eARC vissza soundbar
+1 kabel, de igy atlag mindig mukodik...nalam a Soundbar egy AVR, konnyebb, mert sok bemenet es eleg csak egy kifele a TV fele -
Louro
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ez e a megfelelő topik, mert több helyre el tudnám képzelni, de lehet itt tudnak a leginkább segíteni.
Adott egy Telekomos mediabox (android mediabox).
Egy Samsung Q930D soundbar.
Egy TCL 55C739 TV.A TV és a soundbar eARC-on keresztül van összekötve. TV a mediabox-szal HDMI-n.
Soundbar -> eARC <- TV -> HDMI <- Telekom
Még annyi kiegészítés, hogy a CEC funkciót szeretném használni, azaz 1 távirányító mindenek felett. A Telekomos távirányító van használva.
A gondom az lenne, hogy 4-5 bekapcsolásból kb. 1x, ha a soundbar megszólal. Láthatóan bekapcsol a mediabox, a tv és a soundbar is, de valamiért a hang nem akar sikerülni. Van, hogy megunom, ha 5. próbálkozásra sem sikerül és akkor bekapcsolt állapotban a TV-ből kihúzom az eARC kábelt, majd visszadugom és jó lesz. De nem igazán 21. századi megoldás.
Van esetleg javaslatotok, hogy mit tehetnék? Vagy próbáljam meg a TV távirányítóján keresztül az egészet vezérelni?
Elnézést a hosszért, csak igyekeztem mindent leírni.
Köszönöm előre is a segítségetek!
-
róland
veterán
Sziasztok!
Megadta magát a régi TP-Link TL-WN821N usb-s hálózati adapterem.
Milyen hasonló eszközt érdemes venni most, ha LibreELEC alatt szeretném használni?
-
gdori007
csendes újonc
Hölgyek/Urak!
Van otthon egy egyszerű kis pécém:
ASUS H110M-K alaplap.
i3 6100 processzor
Corsair 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz
500 wattos tápegység
120 gigás ssd.Jelenleg nincs használatban, de arra gondoltam, hogy csinálnék belőle egy kis htpc-t, amit 4k hdr tévére kötnék, és arról játszanám le a filmeket. Első körben Libreelec/Kodira gondoltam, a filmek külön szerveren vannak. Nyilván kellene még bele vga, mivel az alaplapon nincs, abból mit érdemes venni használtan? Egy 1050 mondjuk elegendő lehet már?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Villanyszerelés
- X140M1F4N károsultjai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest