Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
fpeter84
üzenetére
Predictive tuning a beállítás neve. 16-os Kodi és legfrissebb HTPS kliens kell hozzá. Végülis a kliens oldalon történik a gyorsítás. Csatornaváltásnál a kliens elkezdi behangolni a lehetséges következő csatornákat is, amit a user vélhetően kiválaszt. Ha a user nem ugrik tovább, néhány másodperc múlva az előre hangolások leállnak, és a tunerek felszabadulnak.
A kliens oldalon történik a konfiguráció is.Itt egy videó. A készítő szerint a szerver egy raspbery pi, a feature itt még bugos volt, illetve a kódolt csatornáknál a kártyaszerver okoz fél másodperc késleltetést. Látni, hogy ha távolabbi csatornára ugrik, akkor lassabb a váltás, de léptetésnél időnként bitang gyors.
-
Celtis
veterán
válasz
fpeter84
üzenetére
Érdekes. Én semmilyen jelentős különbséget nem tapasztaltam a csatornaváltás sebességében Pi és HTPC és Windows PC között, illetve akkor sem, ha a TVheadend szerver a HTPC-n fut vagy külön eszközön. A fentiekből csak a Tvheadend szerver windows PC-n kombinációt nem próbáltam, és nem is fogom nálam előfordulni. Az igaz, hogy mérni nem mértem.
Érdemes az újabb Tvheadend verziókkal próbálkozni, mert abban viszont voltak csatornaváltás sebesség javítások. Már van egy zero switch time képesség is, de ehhez sok tuner kell.
-
róland
veterán
válasz
fpeter84
üzenetére
Rápillantottam erre a Multiseat funkcióra. (HTPC vonalon a videójel megjelenítőre való eljuttatása a kritikus pont. Amúgy életképes alternatíva egy munkahelyen, ahol egymáshoz közeli dolgozók irodai alkalmazásokat használnak, és kevés a hely külön gépeknek. Otthon esetleg olyan felhasználásként, hogy a nappali falának túlsó oldalán van egy dolgozószoba, amibe elég egy monitor+billentyűzet+egér triót beszerezni és lehet dolgozni, míg a nappaliban ott a tv-re kötött HTPC.)
Amúgy elég sokan használjuk az N3150-et. De inkább a HTPC+NAS+letöltés (pl. torrent)+tv szerver (pl. tvheadend/mediportal tv server) vonal életképes. S a többi tv-hez akár 1-1 db RPi is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xbox Series X /// 2 TB Model! // Számla + 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi