Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz PpenoO #34745 üzenetére

Mindenek előtt én azt kérdezném, hogy számodra mi a "HTPC méret"?
    Mert erről erősen megoszlanak a vélemények itt a fórumban is. Van, akinek a lehető legkisebb gép, van akinek a lapos, HiFi szabvány méretű ház az, meg vannak, akik szerint a fekvő ATX ház is már HTPC, mert az állványra lehet rakni a házimozi erősítő mellé és kb. ugyan úgy is néz ki. :D

Az igényeid miatt téged ez utóbbi kategóriába sorolnálak, többek között azért is, mert úgy látom kell sok vinyó hely, dedikált VGA és hogy csendes is legyen az egész, ahhoz méretes ház kell, nagy, halk ventikkel.

Ház: egyik ajánlat Fractal Design Node 605, ezzel csak az a baj, hogy kifutott termék. Más alakú, de esetleg bejöhet a kistesó is: Node 304, vagy a nagyobb tesó Node 804, bár ez már izomkocka. :)) Másik vonal, ami jó lehet még azok a Silverstone házak, ebből is a Grandia sorozat házai között fogsz olyat találni, amiben kényelmesen elférsz majd ennyi dologgal. Pl.

Mivel ilyen nagy ház kell, ezért microATX, vagy ATX alaplapot választanék, így lesz elég SATA csati is, és AMD kizárása után marad az Intel platform, abból is a 1150-es foglalat + Haswell procikat ajánlanám. Prociból szerintem Core i3 modellek a neked valók (például) de akár egy Core i5 sem lenne még túlzás + nVidia VGA kártya (no ezekkel nem vagyok képben).

Hogy hűvös is maradjon a proci és csendes is legyen a gép én egy túlméretezett toronyhűtőt raknék a procira, ami elmegy venti nélkül is (pl. azért nem elérhető már, mert jön az utódja a 4-es) megfelelő ház szellőzés esetén! (Házszellőzés: Noctua ventik, ház nyílásainak megfelelő méretben.)

Ilyesmi jutott az eszembe.

A fentiek csak az én véleményemet tükrözik és most tényleg nem foglalkoztam az árral. :))

Új hozzászólás Aktív témák