Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38701) cacasz02 válasza a2d2 (#38687) üzenetére


cacasz02
aktív tag

Jobb bal tolás és süllyedés emelkedés elkerülhetetlen az új bányászatnál, ráadásul az elsö töltet után még kapkodni is kell mert lejár az idő. Harcközben meg sikerült párszor elkerülnöm a railgun hitet, ami akár az egész palyzsot is lekaphatja. Ja és szeretem ha minden kormányzás és irányítás a kezemben van.

(#38702) duvi válasza ForRedGlory (#38700) üzenetére


duvi
nagyúr

Az EDHU csoportból többen is használják és általában mindenki elégedett vele, DE (mert mindig van egy de)! Rendszeres karbantartást és zsírzást igényel a gázkar és a sín, mert hajlamos gyorsan összeszedni a port. Én inkább az X52 Pro-t javasolnám, ha kettőjük közül kéne választanom.

[ Szerkesztve ]

(#38703) bellamy


bellamy
csendes tag

Sziasztok!

Fél év kihagyás után visszatértem.. A felfedezés újítása tetszik, gondoltam megint nekivágok, maradt még pár rendszer, ahol nem jártam. Mivel kimaradtak nálam a guardian cuccok, gondoltam beszerzek pár ilyet. Pamparam elmentem egy guardianos bolygeszre, beültem egy SRV-be... és... nem tudok átkapcsolni az srv fegyverére, hogy bááááármit is lelőjjek, mert (kék a Hud), hogy a frászb a kell fegyóra kapcsolni, discovery módrol vagy mi a fenéről.... "module cannot be used in this cocpit mode". Vagy esetleg béna vagyok... Mindkét esetben köszi a segélyt előre is:)

(#38704) duvi válasza bellamy (#38703) üzenetére


duvi
nagyúr

Szia!

Az új nézetmódváltást be kell állítani a controls menüben:
Options > Controls > Mode Switches > Switch HUD Mode

(#38705) bellamy válasza duvi (#38704) üzenetére


bellamy
csendes tag

Hála és köszönet:)

(#38706) CactuS válasza bellamy (#38703) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Lassan én is vissza akarok térni, de megint kell egy hétvége, mire fel tudok szállni, a sok új beállítás miatt. :DDD

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38707) Mortel válasza a2d2 (#38653) üzenetére


Mortel
senior tag

Szia!

Végy egy thrustmaster x-flight H.O.T.A.S.-t. Azon nekem elég gomb volt, hogy vr-el csak a map miatt kellett kikukucskálnom a szemüveg alól.

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#38708) bencze válasza ForRedGlory (#38700) üzenetére


bencze
senior tag

Nekem talán 2 hete van meg, elő is jött a thruster akadozás de lazítottam a rugón és használható. Még nem zsíroztam meg mert nem szeretném nagyon olyasmivel kenni amivel sokat kell foglalkozni (pl hamar kikopik vagy port szed be stb) de a redditen javasolt anyag drága (nyogel 767a), szóval egyelőre nem találtam tuti megoldást. De amúgy tetszik. Az zavar, hogy ha valaha vr-re váltanék, a joystickon levő gombokkal nehéz lesz operálni mert az vakon nem olyan könnyű, de monitoron jó mert kb mindent a hotasra tudtam bindolni nem kell billentyűzet. Én azért vetettem el a logitecheket mert szidták netszerte, hogy rossz a minősége a thrustmasterhez képest.
Tetszeni a Virpil tetszik de az majd jó lesz ha megnyerem a lottót.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38709) CactuS válasza bencze (#38708) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Én úgy kezdtem a joynál, hogy rendesen megzsíroztam és állítottam a karon, mert akadt (az mondjuk zavar, hogy nincs középállásban semmi akadás), illetve körben leragasztottam grippel a gázkart és a joyt is, mert a műanyag elég izzadós darab. Nem vettem elő már pár hónapja, de megnézem, hogy milyen a kar (finom gépzsírt kapott, először műszerolajat, de az nem volt tartós).

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38710) ForRedGlory válasza bencze (#38708) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Koszi a leirast. En is a Thrustmasternel maradtam vegul. Ma meg is vettem. Ehhez a zsirozashoz tok hulye vagyok.

CactuS: hogy kell elkepzelni a joy zsirozasat? Picit raferne az enyemre is. Nem akad, de a bal also sarokba huzva kevesbe "smooth".

(#38711) truefx


truefx
aktív tag

Sziasztok!

En nemreg kezdtem a jatekot (november kozepe), es eljutottam addig, hogy egy ASPX-et felszereltem explorationre, es road2riches alapjan tettem is egy kisebb tesztkort a szomsedsagban, rendszereket es bolygokat mappelni. Minden szep es jo, de 1-2 kerdesem lenne mielott egy nagyobb utat megterveznek.

DSS: ha sikerul a target probe-ot felhasznalva felterkepezni egy bolygot, akkor ugye bonusz jar, de sokszor nagyon furan viselkednek a probe-ok. Neha ha szembol ralovom a bolygora, akkor latszik hogy mappel, neha meg nem. Ha a bolygo oldalat (horizont fele) love terkepezek, akkor max 17% jon ossze, mikozben lattam olyan YT videot, ahol sokkal tobb volt alapbol. Azt sem mindig ertem, hogy a mar lemappolt teruletek miert tunnek el. Tud valaki egy olyan DSS oktato videot, vagy leirast, ahol erthetoen el van magyarazva a mukodese?

Hull: A rovid kis 80 jumpos explobol visszaterve is sikerult leamortizalni 3%-ot a hullbol, mert tul kozel hagytam menni a gepet egy naphoz. Egy hosszabb uton siman el birom kepzelni, hogy elbambulok es meg tobbet is elvesztek. Melyik modullal lehet hull-t javitani? Egyebkent AFMU-t felszereltem.

Uticelok: Azon is gondolkodom, hogy merre induljak el. A galaxy mapon sok erdekes dolog van, elsosorban valamelyik nebula fele mennek, csak azt nem tudom, hogy erdemes belejuk repulni, hogy ott mit fogok latni, vagy x fenyevre megallni, es ott fotozgatni? Legszivesebben egyebkent a Distant Worlds 2-hoz csatlakoznek, de ahhoz nyilvan idomilliomosnak kene lenni, es a hajomban es hajozasi ismereteimben sem bizok meg annyira. Talan majd legkozelebb, ha lesz DW3 ;)

o7 commanders
Cmdr Cokecowboy

(#38712) CactuS válasza ForRedGlory (#38710) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

A gázkart egyszerűbb, azt csak alul bontod, joy bonyolultabb egy fokkal. Azt ugye páran javasolják, hogy felülről tolj rá valami cuccot és az jó lesz, de valójában le kell szedni a talpat, mert a lényeg alatta van, ahogy fentről nem jut le a cucc. YTn van videó róla, vigyázni kell a kábelekre, hogy ne csípődjenek be, szóval óvatosan. :) (A garancia pedig gondolom ugrik a szétszedéssel, de engem nem érdekelt, mert annyira rossz volt a gázkar)

Más: Dss probe? Megint lemaradtam? Volt egy revamp? :Y

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38713) kiskuplung válasza bencze (#38708) üzenetére


kiskuplung
őstag

"Az zavar, hogy ha valaha vr-re váltanék, a joystickon levő gombokkal nehéz lesz operálni mert az vakon nem olyan könnyű, de monitoron jó mert kb mindent a hotasra tudtam bindolni nem kell billentyűzet."

Én nem is értem a problémádat. Mi az összefüggés a VR és a HOTAS használata közt?
Te nézegeted a kezedet a HOTAS-on mielőtt megnyomsz egy gombot?

Azt írod, hogy találtál egy kényelmes HOTAS konfigurációt. Akkor azt VR-ban is pontosan olyan jól lehet használni.

(#38714) -Solt- válasza bencze (#38708) üzenetére


-Solt-
veterán

Van jogosítványod? :)

www.smart-bus.hu

(#38715) a2d2 válasza Mortel (#38707) üzenetére


a2d2
addikt

Sima HOTAS nélküli X flightom van. Egy shiftet használva jelenleg elvagyok vele (még nem harcolok és nem bányászok csak szállítgatok).
Galaxis mapnál pedig rányúlok még vakon az egérre mert azzal tudom kijelölni a rendszereket. (Bár itt vannak problémáim mert kell kicsit mozgatni erre-arra az egeret hogy ki tudjam jelölni őket).
Tegnap megvolt amúgy az első kiugrasztási kísérlet de ráirányoztam a kék célkeresztre a hajót és sikerült elkerülnöm.
Meg bénáztam egy jó nagyot mert eddig csak árubeszerzős küldiket nyomtam tegnap viszont jött egy sima áruszállítós és a célállomáson jöttem rá hogy bizony fel is kellett volna vennem a cuccokat, nem kerültek egyből a raktérbe :D

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#38719) bencze válasza kiskuplung (#38713) üzenetére


bencze
senior tag

Nem értem mit nem értetek. A joystick talapzatán levő 12 gombot elég nehéz megtalálni vakon, még ha a grip alján levő támasz nem is lenne útban. Biztosan van az az űrhajós kiképzés ami után könnyű lenne. Autóban bekötött szemmel tuti, hogy a légkondi vagy a rádió megfelelő gombját megtalálod?

Persze gondolom voice attack...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38720) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

A chapter 4ról van esetleg elérhető szájbarágós guide? A bányászat elég izginek tűnik, a kérés inkább talán az, hogy mennyire profitáló dolog? Engivel még mindig nem állok közel sem fullosan, szóval remélem, hogy koca játékosként is lehet robbantgatni. :D

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38721) duvi válasza truefx (#38711) üzenetére


duvi
nagyúr

Szia!

A probe százalékos értékei két szempont alapján alakulnak. Egyrészt a bolygó méretéből adódik (minél nagyobb annál kisebb a %), másrészt az átfedések mértékből (ha már felderített területen szkennel, az semmit nem ér). Itt van két bemutató videó (ha még nem láttad volna) az új felfedezési mechanizmusokról. Engineereknél lehet növelni a szkennelési hatósugarat.
- How to use the new Discovery Tools
- Pilot Training - Exploration

Hullt a Repair Limpet Controllerel, illetve a Decontamination Limpet Controllerel (bár ez utóbbi inkább a thargoidok caustic damage ellen hatásos igazán) lehet javítani.

Az AFMU a sérült modulok javítására szolgál.

A nebulák teljesen jók kezdeti uticéloknak :K

[ Szerkesztve ]

(#38722) -Solt- válasza bencze (#38719) üzenetére


-Solt-
veterán

Én tényleg nem értem... kb 1 hét után bármelyik gombot csukott szemmel megtaláltam a G940-n és nem is igazán hallottam olyanról akinek ez gondot okozott volna. Egyébként a kezem közelébe lévő gombokat csukott szemmel megtalálom az autóban.

www.smart-bus.hu

(#38723) duvi válasza CactuS (#38720) üzenetére


duvi
nagyúr

(#38724) ForRedGlory


ForRedGlory
félisten

Ez mi akar lenni? Ahogy látom megint el kell kezdenem olvasgatni az újdonságokat, kiesett 1 év.

Vettem a piacon szükséges alapanyagot és elvittem oda, ahova kérték. Pakolnám ki, erre ez fogad. Most ezeket mégis hogy kellene teljesíteni? Van annyi a raktérben, amennyi kell. :F

(#38725) CactuS válasza duvi (#38723) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

:R

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38726) bencze válasza -Solt- (#38722) üzenetére


bencze
senior tag

az egéren pl én is meg szoktam találni, sajnos a t16000en nincsenek annyira a kezem alatt, biztosan tökre ergonomikus ha neked nem okoz semmi gondot csak az én ügyetlenségem. ha azt írtam volna, hogy más joystickem van elnézést csak elírás lehetett.

amúgy azt hiszem te kifejezetten bőven átlagon felül ügyes vagy

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38727) duvi válasza ForRedGlory (#38724) üzenetére


duvi
nagyúr

3.3-ban megváltoztak a szállítós küldetések. Ha elvállalsz egy ilyen küldit, akkor külön be kell pakolni a raktérbe a szállítandó árut. Nem kerül be automatikusan, mint régen. Azért változtatták meg, hogy a kis rakterű hajókkal is fel lehessen venni a nagyobb rakományokat szállító küldetéseket. ilyenkor többször kell fordulni, de mégis kivitelezhető.

(#38728) ForRedGlory válasza duvi (#38727) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Oh b+ :DDD

Akkor ki is próbálom mindjárt. Köszi. :R

(#38729) -Solt- válasza bencze (#38726) üzenetére


-Solt-
veterán

Szerintem gyakorold, menni fog az...

www.smart-bus.hu

(#38730) a2d2 válasza ForRedGlory (#38724) üzenetére


a2d2
addikt

Hehe akkor nem csak én szívtam meg ezzel :DDD
Látod, olvasnád rendesen a fórumot (38715-ös hsz) akkor nem mentél volna felesleges köröket.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#38731) bellamy


bellamy
csendes tag

Sziasztok!

A felfedezésről lenne egy gyors kérdésem. Belépek a rendszerbe, discovery scannerrel megnézem, hány bogyó van, aztán az FSS scanneren a Sokol-rádión megkeresem őket egyesével. Olvastam még vmi szondázásról is, ez a surface scann lenne, vagy van még valami más is, a frissítésben? Köszi!

(#38732) duvi válasza bellamy (#38731) üzenetére


duvi
nagyúr

Igen, az a surface scan :K . 10 hozzászólással feljebb írtam róla...

[ Szerkesztve ]

(#38733) steven84


steven84
tag

Sziasztok!
Létezik nagy magyar PS4 klán?

(#38734) duvi válasza steven84 (#38733) üzenetére


duvi
nagyúr

Ha jól emlékszem, EDHU FB csoportban nemrég kezdtek bele egy squadron alakításába PS4-en.

(#38735) ooooobi


ooooobi
senior tag

A FSD engi fejlesztésekhez gyüjtögetek és kicsinyom a cargot, hogy elkapjak valamit azt irja, Cargo Bay Full. Hogy lehet onnan csak bizonyos dolgokat kidobálni? Mennyi fér el ha nincs Cargom egyébként a hajón?

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#38736) duvi válasza ooooobi (#38735) üzenetére


duvi
nagyúr

Az engineer materialok begyűjtéséhez nincs szükség cargora. Minden materialból limitált mennyiséget lehet begyűjteni. Ez a mennyiség változó.

Ha elérted a maximális mennyiséget az egyik fajtából, akkor már nem tudsz többet felvenni belőle. Kidobni nem lehet (minek is kéne?), max a material tradereknél becserélni őket másik fajta nyersanyagra.

[ Szerkesztve ]

(#38737) ooooobi válasza duvi (#38736) üzenetére


ooooobi
senior tag

Köszönöm, akkor most már tudom, hogy biztos nem engineer kelléket jelöltem ki azért volt ez az üzenet. Nem is értettem, hogy elöször kiírta, aztán meg fel tudtam venni egy olyat ami kellett, aztán meg megint írta.

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#38738) wollnerd válasza ooooobi (#38737) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Ha a kijelölendő elem nevében CANISTER (és aztán zárójelben a tényleges neve) van, akkor az egy rakomány, aminek kell raktér.
Amit te keresel, az MATERIAL. :)

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#38739) ooooobi


ooooobi
senior tag

Na a Distant Worlds 2 start úgy néz ki megölte a szervert :)

[ Szerkesztve ]

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#38740) CactuS válasza ooooobi (#38739) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Ja, végre rákészültem, hogy építek egy ASP Xet bányászni, összekonfigoltam, lenne is egy pici időm játszani, alszik a két gyerek, erre naná, hogy nem megy a szerver. Remélem plazmaviharba kerül az egész csapat. ;]:DDD

Ezt valaki meg tudja nekem nyitni? Elvileg ez is egy ASP build lenne, de nekem folyamatosan elérhetetlen.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38741) duvi válasza CactuS (#38740) üzenetére


duvi
nagyúr

"Ezt valaki meg tudja nekem nyitni?" Nem :( Mikori link? Tavaly visszatértek az eredeti oldalukhoz és az átmeneti oldal leállt.

(#38742) CactuS válasza duvi (#38741) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

A cikk elvileg pár hetes csak. Érdekelt volna a srác konfigja.

Én valami ilyesmit néztem ki, de lehet elrontottam.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38743) bencze válasza CactuS (#38742) üzenetére


bencze
senior tag

Rossz hajó, nem Asp Minert akartál? :/

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38744) CactuS válasza bencze (#38743) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Én nem találok olyan hajót, Asp Miner névvel. :F

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#38746) duvi válasza CactuS (#38744) üzenetére


duvi
nagyúr

Szerintem bencze az előre definiált miner fittre gondolt:

Hosszabb kihagyás miatt és az újfajta bányászmechanizmus elsajátításáig én feltennék egy pajzsot + egy kis erősítést (SB) is. Robbantásnál sérülhet a hajó, ha közel vagy, illetve amint bekerül a cargoba az érc, számítani lehet támadásra a hazaúton. Gondolom, hogy az Abrasion Blaster bug miatt pakolt fel ennyit belőle a srác (egyszerre használva, mindegyik találat után ad +1 rögöt), de szerintem kettő is elég :) A következő patchben ezt úgyis javítják. Ha belerázódtál, akkor lehet még könnyíteni a hajón, illetve beruházni egy Pythonra ... Itt egy biztonsági fitt kezdéshez.

(#38747) bot1978


bot1978
senior tag

Bocsi, de van valami gomb a kameravezérlők között, amit ha nyomva tartasz kívülről mutatja a hajót igaz? Nem igaz?
Rift miatt idáig nem hiányzott ilyesmi, de vettem egy Belugát és néha kifelé menet beakad a farka a levélbedobóba, mert forog az az átok és nagy a csónak. Nem tuti. Kéne valami más nézet. :B

(#38748) macy válasza bot1978 (#38747) üzenetére


macy
addikt

Alapból a CTRL+ALT+SPACE a külső nézet.

(#38749) truefx válasza CactuS (#38740) üzenetére


truefx
aktív tag

Meg tudom nyitni. Miert van benne 5 Abrasion blaster?

(#38750) bot1978 válasza macy (#38748) üzenetére


bot1978
senior tag

jaj köszi :R
...akkor ezért nem adta "zongorára", végigtunkoltam, de semmi :)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.