Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz zolikaDB #73594 üzenetére
SST40/XHP50.2/SST20+LH351D
1 perc 2000 lumen után
HS40 37⁰ H300R 29⁰ HD15 34⁰
+5 perc 800 lumen után
HS40 39⁰ H300R 34⁰ HD15 40⁰[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz zolikaDB #73594 üzenetére
HS20ból SFT40est érdemes venni. Nekem nem igazán melegszik az 50.2.
HS20ban van kotta, még hasznosabb a 2 emitter (xhp mellett csak szerelni, minimumin van a floodnak értelme). Jó lehet, nekem az alakja és gombok miatt mivel nem jó bringázni, kimaradt. Képe kb a HS40 és xhp-s HS20 között van.
[link] (helyenként hibás a képen a felirat)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Cyborg
őstag
Sárvár
Ikerváron van 17db 2Megás tornyom.ZolikaDB
Szerintem a HS20 nem jó futni a kialakítása miatt. Nehéz is kicsit, meg a súlypontja is más, minél közelebb van a lámpa a fejedhez, és a kialakítása is minél közelebb esik az akkuhoz, vagy hogy fogalmaztam, annál kevésbé fog billegni futás közben. Minél kisebb a lámpa kiterjedése, és minél közelebb van a fejedhez, annál kevésbé fog lötyögni.Szerintem kialakításban a d25 is alkalmasabb futásra.
Más:
Rohangáltam kint egy kicsit az Astrolux BL03-mal sötétben, és brutális fénye van, a minimum fokozat is tök elég mindenre, már azon jobban világít,mint az eddigi bringalámpáim.
-
zolikaDB
veterán
válasz MC Pite #73580 üzenetére
Befejeztem, de bedobnék még valamit a futóslámpa témába: Sofirn HS20?
Bááár... Itt nem látok olyan borzasztó eltérést a két lámpa közt. De az én szemem se túl jó már
XHP50-el meg gondolom a fejemre olvadna a HS20[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Convoy 4X18A SBT90 videó.
Nem nagy szám, csak egy kis kardozás.
Nem rossz lámpa amúgy, de az FT03 mellé nekem fölösleges volt. És a kettőből csak egy maradhatott(#73592) z123456z: Manker U22-II és III már-már LEP-szerű fényt produkál LED létére
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Cyborg #73590 üzenetére
Igen, L8 bitang lehet, TS30S -sel nem lennél sokkal előrébb dedómolt ft03-hoz képest, szerintem, már én még nem néztem együtt a kettőt. Minden tesztben lényegesen kevesebbet mérnek a gyári értékelnél, lm-ben és cd-ban is.
L8-at láttam nealsgadgetsen és ami még jó lehet kuponnal a 4x18A[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz z123456z #73589 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek,
Ja igen, az enyém dedómolt sst40-nel van szerelve, tehát a gyárilag megadott ~160?kcd-nél azért többet tud. Nem annyira kényelmes, és nem rövidnadrág zsebbe való, de kabátzsebben simán viszem az FT03at, esti sétákra imádom, mert terít is, meg pirít is, ha kell. Árban olyan 20ezer HUF körül maradnék, azt.most nem is tudom mennyi, olyan ~60Usd?
A felhasználás vegyes, de inkább kint kell a pampán, őzeket lesni, meg 2 szélturbina közt világítani, az FT03 nem mindig ér el a másik toronyig, hogy lássam, megy-e, meg kardozni a levegőben
Utálom a seggkapcsolót, vagyis a fejkapcsoló annyival kényelmesebb lenne, de nem vagyok filmsztár, hogy minden apróságon hisztizzek, uh hajlandó vagyok kompromisszumra, akár kicsit ár, akár gomb tekintetében, de méretben is lehet kicsivel nagyobb, csak ne legyen akkora, mint a Thorfire s70s. Szóval, kicsit mindenben rugalmas vagyok, ha megéri, nyilván a keret szűkössége miatt.L8at néztem ki először, de alig lehet kapni, és asszem már 100usd felett van, aztán találtam az L21Bre, TS30Sre.
-
z123456z
őstag
válasz Cyborg #73587 üzenetére
Én csak gyüjtögetem őket, nem használom. Lőnék szívesen pár képet, de alighanem hülyének néznének, normális helyért pedig elég sokat kellene autóznom. Nekem is xhp50.2 az FT03, mint H-Zolnak, neked nem tudom milyen. Ha a másik, az tudomásom szerint szűkebben hord és távolabbra. Amit zolikaDB említett Manker, abból nekem a III van Osrammal szerelve. Elvileg pont úgy világít, mint Acebeam L18 ( papíron 250.000 cd, 1000 méter ), de zsebben jobban elfér, rövidebb és van saját töltése, viszont nem igazán használható a fényük ( nincs szórt fény , TIR lencse ), hacsak nem kimondottan valamit akarsz megvilágítani, mert akkor mindkettő brutál. De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, nekem SFT40 leddel van az L21B. Méretre kb akkora, mint FT03. Ha az neked zsebbarát, akkor ez is. Csak hátsó kapcsolója van, nekem az egész kényelmetlen, mintha egy sima partvisnyelet markolásznál ( a többi hátsó kapcsolós lámpám viszont mind kényelmes ). Ezt leszámítva ez dob a legtávolabbra a lámpáim közül, csodaszép az SFT40 fénye, és van némi használható leeső fénye is, de inkább csak magasabb fokozatokon. TS30S pedig mondtam, hogy nem rossz, csak valahogy nem érint meg semmilyen tekintetben. De van még millió más jó dobó, körül kell nézni. Nem mondtad, mire kell és mennyiért. Ha viszonylag olcsót szeretnél, nem zavar a partvisnyél, és a hatótávolság a legfontosabb, akkor szerintem L21B jó választás lehet. Mondom ezt az általam ismert lámpákból kiindulva, de én összesen ennyit láttam, amennyim van. Vannak itt sokkal nagyobb szakik a témában, én ennyit tudok segíteni.
H-Zol szeret fotózni, talán ő össze tudná fényképezni az FT03 -at és TS30S -t.
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz z123456z #73559 üzenetére
Gondolkodom vmi b.szó lámpán, a cél 1km feletti táv olcsón, de azért használható fénye legyen, ne csak egy pontszerű fénynyaláb .
Az FT03-at szeretem, messzire visz, de közelre is használható fénye van, zsebben is elfér, valami ilyesmit keresnék, csak messzebbre világítót.Látom Neked is van FT03, meg jópár lámpád. Mennyivel tud többet az L21b a Ft03-nál, jelentős a különbség, érezhető a diffi, nem tudnád egyszer, ha épp olyanod van, összefotózni a kettőt? A TS30S-t írtad, hogy nem nagy előrelépés az FT03-hoz, uh azt nem kérdezem
Előre is köszi.
BTW,
megjött közben az Astrolux BL03 bringalámpa, azért van súlya, érződik a 6000es akku, de ehhez mérten a tartója is elég strapabíró. A tompított szélesen terít, és neutrál színű, a távolsági meg szúr, és hidegfehér. Egyelőre nem próbáltam élesben, de eddig tetszik a lámpa.Olyan 50-60 centiméterről telefonnal fotózva ilyen a vetítési képe:
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz bedvóter #73572 üzenetére
1. Nincs oldalkapcsolója, így ha változtatni akarsz valamit, akkor két kéz kell vagy fogásváltás.
A bazinagy kapcsoló miatt ez nem feltétlen igaz, én lógatom a kezem és benne van a lámpa. Ha be van kapcsolva akkor a kisujjammal váltok fokozatot. Bekapcsolni nem tudom csak erősebb nyomással.2. Egy 2,5 cm-es fejjel rendelkező lámpa ugyan zsebbarát, de a fénye sosem lesz olyan, mint egy 5 cm-esé.
Ez tény, a fizika az fizika. Én még mindig a kényelmet preferálom, főleg a mindennapokban.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Vlah
tag
válasz bedvóter #73582 üzenetére
Komoly. Egy ugyanolyan vetitesű lámpát lehet csinálni. Kevesebb lesz a lumen, meg a candela, kicsit gyengébb lesz az üzemidő, a fenntartható fokozat erőssége, cserébe kisebb lesz a fej. Lesz egy kicsit kevésbé hatékony lámpád, aminek hiányzik a legmagasabb fokozata és nem fog tudni akkora fényt tartani. Hol van az ideális kompromisszum a méret és a teljesítmény között?
-
bedvóter
tag
Ez most komoly ?
Csak azt nem értem, miért nem vesz mindenki inkább 1 cm-es fejméretű lámpákat, hisz azok ugyan azt tudják, mint az 5 cm-esek.
Írj az Acebeam L35 fejlesztőinek, hogy csinálják meg 1"-os verzióban is és majd osztoztok a nyereségen. Majd meglátod, mit válaszolnak (de nem a nyereség miatt).Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #73578 üzenetére
Lejárt a szerkidő: Igaz, ennyibe kerül a HC60 V2 is kb mint az NU43, de én nem szerettem a hogy a turbo után moonlightra vált mikor tekerés közben visszaváltanék highról mediumra (HC33 dettó), ennyiben jobb az NU43, sőt, a fokozatok is szerintem hasznosabbak (az 1 helyett a 8 lumen).
Ráadásul képeken, videókon egész jónak tűnik a két foncsorozás, olyan bringalámpás jellegű, egy közepesen széles spot meg egy közepesen szűk spot. Ha lenne NW verziója, rendelnék is egyet összemérni a HL55el (bár az elvileg 5000es SST20 is a szokásosnál kicsit hidegebb, bár tint mentes).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
zolikaDB
veterán
(#73576) H-Zol: huha, azt már el is adtam, de jó rég. Nekem (!!!), az én szememnek többet nem adott, nem volt használhatóbb az FT03 SST40 ~5000K lámpámnál. Egyébként is nálam az az etalon, amire nekem kell, eddig nem találtam jobbat. Van szűkebb, hosszabb, "thorwabb" lámpám, de nem mindig jó. Van kis pocket rocket-em, de az meg nem visz elég messze.
Persze, ne higyjétek azt, h az FT03-at a spájzban használom a lekvárokat keresgetni
Ez hibátlan. Nálam, annyi pénzért az SBT90-es 4x18A nem volt jobb. Majd keresek videót róla, és felteszem ide(#73577) Cyborg: alapból én is a neutrált szeretem, jelenleg egy darab 6000+K-s S2-m van, annak nem is szeretem a fényét, a másik S2-met át is alakítottam 219B 3500K-ra.
(#73578) MC Pite: köszönöm újfent, jó lesz az 5000K Egyelőre pedig árban nem találok jobb lámpát ennél futásra. (26$)
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz FBLLMAG #73571 üzenetére
Magában simán jó erdei futásra is papíron az NU33; de ha 28 és 29 ezer forintba kerülnek az NU33 és az NU43, és most kellene venni, nem lenne kérdés. Jó ára lett az NU43-nak.
zolikaDB: Az 5000es és a 6500ös HS40 között annyi a különbség, hogy a spillnek milyen a színe. Szinte semmi a difi egyébként, max hogy mégjobban eltér a spot és a spill. Valószínűleg ezért is térhettek át pl a Lumintop B01nél a 4500K (inkább tűnik 4000nek) változatra.
Nem ugyanakkor, de ugyanott készült képek, korai batches 5000K, 6500K, későbbi 5000K: [link]
Én is inkább a neutrált preferálom, kellemesebb szerintem, élőben leginkább így néz ki: [link] . Erdőben kevésbé feltűnő.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
bedvóter
tag
Megjelent az Olight Baton 3 Pro Max. 90$ az ára.
[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Cyborg
őstag
válasz bedvóter #73572 üzenetére
Nekem még kérdéses ezeknek a gyűrűs kapcsolóknak az időtállósága is, a gombok egyszerűbbek, de tartósabbak is, nem megy alá a kosz, satöbbi.
Továbbá természetesen ennyi pénzért 3-4 komolyabb lámpát veszek, ami nagyobb, de még mindig zsebbarát, ezáltal többet tud, mint a pd36 -
bedvóter
tag
válasz WestBam #73566 üzenetére
Egyetértek veled is, meg FBLLMAG kollégával is.
Nem vonom kétségbe, hogy jó lámpa a Fenix PD36 TAC lámpa. Csak két gondom van vele.
1. Nincs oldalkapcsolója, így ha változtatni akarsz valamit, akkor két kéz kell vagy fogásváltás.
2. Egy 2,5 cm-es fejjel rendelkező lámpa ugyan zsebbarát, de a fénye sosem lesz olyan, mint egy 5 cm-esé.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
MC Pite
veterán
Bocs, az NU33 kimaradt, de azonos áron kb azonos súllyal, gyengébb mechanikával és akkuval, nálam nem lenne kérdés.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Meglestem a mostani Nitecore felhozzalt.
Az új NU25 potensebb, de sztem nem erdőbe való 650mAh-val, hasonló az NU32.
Az UT27 dupla ekkora akksival már szerintem használható, de itt se sokáig merészkednék konvele télen erdőbe (Ill nekem fura a két külön színhőmérséklet, akárcsak a nagytesónál).
NU32 1800mAh-val korrekt (runtime adatok csalókák).Viszont az NU43 nekem új. Persze megint két (fő) emitter(SST20?), de 18650-el, 3400mAh. HC60 utódnak tűnik, de elég könnyű. Teszt érdekelne, félek megint benne a turbo a körben.
Szerk: a 8 és az 1400 lumen nincs a körben (L/M/H 100/300/600)
Kinizsi 100at futóknak hára lehet majd pattintani egy második akksit (a sajátja nem cserélhető).[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #73566 üzenetére
Hát erről írok én is. Már régebben mi ezt megbeszéltük. A hátsó kapcsoló mindig ott van. Vagy a gyűrűs kapcsoló is a helyén marad. Ugye. Oldalkapcsolósból is vannak jók, bár amiket keresni kell, elveszik az ember kedvét. Ilyenkor hiába fényesebb kicsit a lámpa, a kapcsolója végett a másikat választom.
Értem a M1 hasonlatot is (nekem is van). Már rengetegszer írtam, hogy a szűk fénycsóva, közelre, nem sokat ér. Pláne a gyengébb szórt fénnyel. 10 m -ről 1 m alatti átmérőjű fénykör, lehet kapkodni ezzel a fénykörrel. A 4, 5 cd/lm szórt fényű lámpák meg a természetben kevésbé használhatók. Pláne az apróbbak, amik talán a 600 lm -t tudják stabilan tartani (2400, 3000 cd). Talán ha 15, 20 m -re elegendőek. Persze, pár mp -ig, percig akár 30, 40 m is lehet a használható táv.
Ráadásul, ha az ember keze kicsit meg van dermedve, be van görcsölve, ha a cukor leesik, vagy csak fáradtabb az ember, na akkor nyomogasson 3x, 4x, 5x, ... kapcsolót az ember. Vajon hányadikra sikeredik?
-
MC Pite
veterán
Igen, vannak dolgok amik egy yt videóból meg szobában használva nem derülnek ki.
PWM, laza tartó fejlámpán, elöl lévő csatt/fix pánt bukóval, körülményes UI (bringán menet közben kesztyűben gyorsan hármat vagy négyet nyomni a gombon pl), hideg ujjakkal/bukóval/kesztyűben nehéz gombkezelés, menetben akár használhatatlan (mágneses)töltőadapterek, vagy éppen túl könnyen bekapcsolódó gomb (mikor a forró bekapcsolt lámpát veszi ki az ember a táskából).Ezért keressük a megfelelőt
olyan megszálottan, és próbálgatjuk ha van valami újdonság.A Lumintop B01 lassan feldásra kerül már ; de ha láttok kupont, akciót készleten lévő Fenix BC25R -re, szóljatok légyszi!
Ez főleg 20k alatti árat jelent . Várok legalább januári alis kuponra, és remélem nem szűnt/szűnik meg a gyártása. Itthoni jobb ára helyeken nincs készleten, BC05R-es csomagban sem.[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz bedvóter #73561 üzenetére
"Próbáld ki az erdőben, sötétben, mire mész egy 2 km-re világító lámpával. Elmondom, semmire."
És még megannyi helyen nem mész egy ennyire hotspotos lámpával semmire. De a túlsó fele sem annyira jó annak a lónak. Ki kell tapasztalni, hogy az adott ember adott felhasználására mennyire hotspotos lámpa kell. Mert egy full flood sem túl hasznos. Nézd meg azt egy erdőben, pont annyit ér vele, mint a 2km hatótávú lámpával. Táborhelyen jobb lesz, de amint kilép a "vadonba" máris a hajára kenheti. Én a kezdetekben pont így jártam egy C8 és egy S2+ társaságában. Aztán vettem egy M1-et és örültem szépenEgyébként aktuális kedvencem a Fenix PD36 TAC. Elmosott a hotspot és széles. Cserébe már 150 lumenes alacsony módban is jó a hatótávja, sokkal jobb, mint papíron kéne legyen. Ha kell oda tudok vele pirítani, ha épp hideg van a kesztyűben is könnyen kezelem. A forgó gomb pár problémát megold az egy gombos kezelésben, pl. így van azonnali turbó elérés is (duty mode-ban általában beállítom az alacsony fokozatot, majd eltekerem a gyűrűt a taktikai állásba. Így ha valami miatt kell azonnal szét tudok vele nézni. És még egyszer: ideális téli lámpa, nagyon jól kezelhető kesztyűben, nincs gombkeresgélés. Amennyire szokatlan volt az elején annyira megszerettem azt a nagy bumszlit a végén
A PD35 V3.0 tesóját ha kiviszem csak forgatom a kezemben kesztyűben és fojtogatom, forgatgatom, mire megtalálom azt a fránya oldalsó gombot. Kesztyű nélkül még csak-csak, de télen ez sem nyerő annyira.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZolkoW
őstag
válasz bedvóter #73561 üzenetére
elfogadom, hogy másnak más a jó, de nem elméletből beszélek, ezeket szoktam használni.
Pl. a színhőmérséklettel sem térítek senkit, az megint más kérdéskör, de régen NW-t kerestem, akkor nem is igen voltak még nagyobb teljesítményű high CRI LEDek, aztán átszoktam a hidegfehérre, de baromi jó a 90-95 CRI is, csak olyan nincs nekem fejlámpában, de a régebbi, sárgás fényűek már zavarnak.
Bringára (terepen) nekem is alap a kormány+fejlámpa, és futni pedig úgy megyek, hogy kézben a C8, és ha kell, csak akkor kapcsolom fel.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
MC Pite
veterán
válasz ZolkoW #73555 üzenetére
Nem vagy egyedül ezzel.
Csak nem olyan egyszerű mennyi a jó arány, csőlátása se legyen az embernek, meg a lába elé is lásson valamennyire.
Pl HD15 csak spoton nekem erdőbe kevés, de városban remek futáshoz. A két emitterel jobb terepe, de nem olyan jó mint a HL55 és HS40 amik messze (középen spotban sok fény, messzire) is világítanak, de mellette a flood is elég, hogy rendesen lássak (főleg bringán).Futáshoz a H300R nekem talán még kellemesebb, egy lépéssel szórtabb mint két másik.
Bringával erdőben mindig kormány+fejlámpával megyek, mert anélkül nem érzem magam biztonságban, vagy a talajszinten csorbul a láthatóság, vagy pofánver egy kisebb ág/nem látok oldalra/lefelé szükség esetén. Meg mert szórt és szúró fényre is szükségem van egyszerre.
zolikaDB: HD15R nem jó neked, a flood megyegyezik a HD15-el, homogén, de relatív szűk. A spot nélkül nem látsz vele messzire, és abban a piros a spot (rohadt erős ugyan, de piros).
P9 nem hiszem hogy high cri, amiket próbáltam nem olyanok, inkább mint az SST20, rideg, fakó fénye van (P9 eggyel jobb). Az AUX fény lesz a hi cri.
H1-et nem próbáltam, nem szeretem mikor a szerelős (5-20) fokozat külön emitter, tök más színhőmérséklettel.HS40 tintje ha nem zavar, forint/látótáv/szórt fényben verhetetlen. A fokozatok nem a kedvenceim, és szerintem tré a fokozatmentes állítása, de ha nem állítgatod sokat, nem zavaró, vagy ha a 300 lumennel futsz végig.
Steplessben sima nyomásra kb 800 lumennel kapcsol be, vagy hosszan nyomva moonlightban, de külön túl kell nyomni rajta hogy elinduljon felfelé a fény. Az alacsony fényerőkön elég gyorsan megy át, és következőleg ugyanarra indul tovább, amerre nyomtad utoljára, nem ellenkező irányban, ahogy logikusabb lenne.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz MC Pite #73552 üzenetére
ZolkoW: hát, inkább elvetettem ezeket a Decathlonos lámpákat.
MC Pite: hu, hát ez alapos volt, hálásan köszönöm!
Tkp, ár-érték arányban a HS40 most eléggé verhetetlen, 26$ lenne lekuponozva. 1000 éve volt egy sima SP40-esem, az is ennyi volt, talán még covid előtt, persze más árfolyamon
Azt látom, h bazi nagy udvara van, ilyesmire lenne szükségem azt hiszem. Ehhez képest nekem a kis HS05 futáskor olyan throw-os. Persze itthon gépet szerelni, kutakodni a szekrényben, kocsiban matatni stb, nagyon jó. Azt hiszem, amikor vettem, a te ajánlásod alapján történt a döntésem.
A HD15 a kalapácsdesign-nal annyira nem gyerebe, de ha jól látom van egy high CRI verzió is piros SST20-as LED-del, ez már érdekes lehet. Ezek is 30$ körül állnak meg.
Szerinted? Amikor még alkonyodik, és biciklisek jönnek mennek, nem kell még fény, de jó, ha látják, hogy jövök. Ugyanis a rutinom olyan, h amikor kezdem, így téli időszámítás szerint még épp sötétedik, mire befejezem, már "éccaka" van És igen, olyan 1+ órát használnám.
Aztán nézegetem a Trustfire-t, ez meg 33$ lenne talán. A hideg fehér nem gond, mert ide nem kell magas színvisszaadás.
És még leltem egyet: Wuben H1. Osram P9 LED, piros fény, 30$ magassága, de még akku is van a csomagban (nem kell amúgy, barna LG-kből akad pár fölösleges). Sportlámpa highCRI-nek írja, meg azt mondja, h extrém széles, 100 fokos látószög...?! -
bedvóter
tag
válasz ZolkoW #73560 üzenetére
Nem egyszerű a helyzet. Van egy pár lámpám, de azok közül igazán egyetlen egy van, ami tényleg jó (Acebeam L35). És nem azért jó, mert drága volt, hanem mert tényleg jó a fénye és öröm használni.
A másik dolog. Próbáld ki az erdőben, sötétben, mire mész egy 2 km-re világító lámpával. Elmondom, semmire.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
ZolkoW
őstag
válasz bedvóter #73558 üzenetére
o k k é é é...
csak olvastam már itt olyat, hogy valaki megvette a hűdefasza (Armytec?)fejlámpát, aztán fikázta, hogy nem jó... ja, nem hát, mert gyönyörűen terít, csak semeddig nem lát el vele előre. Ő bringára akarta használni.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz zolikaDB #73547 üzenetére
és ez? (nem próbáltam) [link]
úgy tűnik, eléggé egyedül vagyok ezzel, de én a messze világító lámpákat szeretem, és a legtöbb fejlámpa nem olyan. Xtar H3-asom van, az már egész jó, rendszerint a 2-es fokozata is elég erdőben, néha a 3-as. Minap állítgattam a pántját, és rájöttem, hogy nem is biztos, hogy kell másik, így már nem lifeg.
De a széles terítés nekem a fentiek ismeretében is (és hogy tudom, én lógok ki) furán hangzik, mert ez azonos lumenszám esetén rövidebb hatótávot jelent. van 1000 lumenes másik pipalámpám, ami használhatatlan sportoláshoz, annyira flood..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MC Pite
veterán
válasz Cyborg #73553 üzenetére
A wurkkos most színes kartonban jött (korábban az is sima kartonban), de ez már belül egy mágneses doboz, és rá van húzva ez a szép külső
Törzsvásárlóknak járó VIP edition ez a szép fehér dobozEgyszerre nem próbáltam SP40et HS40 ellenében, de általában a Cree XPL illetve 50.2 amikkel a legkontrasztosabban látok - vagy nem tudom hogy írjam le... Legtermészetesebb a szememnek? Bringalámpáknál is az SST40, P9 kicsit másabb (bár az osram is elég kontrasztos, csak kicsit egybeolvadnak vele a távolban a színek). Részben ezért is voltam kíváncsi a BC25R-re milyen a G3, de mylitee bedobta negyed év után a törülközőt, addig ideiglenesbe rendeltem egy Lumintop B01-et, míg akcióban tudok lőni Fenix-et valahol.
Nyilván az összes emittert az összes lencsetípussal nem tudtam összemérni, meg egyik sem rossz; de erdő, vizes aszfalt, stb-nél mozgás közben(!) olyan mintha a tisztább fehér (vagy a fehér mellé nagyon nagyon enyhe inkább vöröses tint járul) jobb lenne picit.
SST40 megszokás kérdése, meg az LH351D se rossz (bár sokszor enyhe zöldes színezete van); sok lámpában láttam, bár leginkább az OP reflektoros SP40-ben tetszett.Nichiát még szívesen kipróbálnám mert sokan szeretik (bár a samut is) - de sajna még nem adatott meg.
Ha valaki venne ilyenH04-etH300at (már van ebbe is ), Wizardot, vagy Pandát, szóljon, beszerzem és tesztelem
Sőt, High CRI J2 5000K H300R is játszik, bár nincs hiányérzetem az 50.2 színhelyessége terén. Illetve úgy látom 50.3-al is van, úgyhogy egyből kellene egy 50.2, 50.3, HI CRI J2, Nichia 144AR összevetés[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
HS40 (és egy H300R hasonló helyen) : [link]
Nem túl tudományos képek HS40: [link]
HS40-HS05-SP40 falon.
Olcsón moonlight nélkül SP40 (LH351D leheletnyit szélesebb).Illetve gifen[SP40 vs HS40].
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Legolcsóbban pedig a D25L oldhatja a futást, ami már többet ad mint a HS05; bár én inkább picit hozzátennék és inkább SP40-et vennék.
Ha kell a moonlight fokozat is, akkor HS40, esetleg HS10.Jut eszembe, HS05 és az SP40 XPL, SP40 LH351D és SP40A: [link]
Előzőhöz: [H300R], illetve [HS40] .
Most nézem hogy igazából a H300R az össze kültéri fotózásból kimaradt (ami az albumba bekerült).[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
NU25 szerintem kevés. Városba, vagy aszfaltra elég.
Parkba, erdőbe hidegben legalább egy órás futáshoz nem hiszem, erre legalább egy ezres akksi és 100-250 lumen fény tartósan kell.18650es könnyebb lámpákat nézegetnék, középső pántosat.
Ahogy írták a HS40 elég széles szórt fényt tud az erős spot mellett, futáshoz szerintem remek (főleg erdőbe/gyorsabb futáshoz szerintem) - 1-2 napja linkeltem ide videót és képet a fényéről.
Amit én még szeretek(futáshoz ezt szeretem a legjobban), az a Skilhunt H300R, de az drága lesz (ha nem tudsz más lámpát is kiváltani vele - viszont a H04F talán szóbajöhet (bár az is 60€ hivatalosan, 72 a H300R)
Van Wurkkos HD15, azon külön van szórt és szúró és együtt is mehet, bár súlyban határeset a kényelmeshez, és nekem a HS40 fénye jobban bejön futáshoz/bringához. De akár SP40 sima vagy samu ledes, nem az SP40A. HS10em nem volt, de hasonló igen, az is jó lehet, csak akkuban nem erősebb mint a HS05.Ha túl szórt fénye van, akkor messzebbre nem látsz el vele, ezért ezzel óvatosan kell bánni mennyire legyen szórt.
És lehet hogy megéri egy picit megnyomni az összeget, hogy egy tényleg megbízható, tartalékokkal rendelkező masszív lámpa legyen, ne csak félig előrelépés a HS05-rőlszerk: Csak a kistesóját használtam, itthon is kapni, de aliról belefér a keretbe is, lencséje remek futáshoz (bár fénye hidegfehér), könnyű és normális pántja van (a töltőjét nem szeretem de legalább van ilyen opció), futáshoz pont jó fokozatokkal: [Trustfire MC18]
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
Ez teljesen egyéni dolog, hogy kinek mennyi az elég.
Nekem kell legalább 4-500 lumen futni, próbáltam kevesebbel is, nem esel orra vele, de Nekem ennyi a kényelmes, terít is, meg előre is világít. Futottam már a borju Rj02-vel, meg sofirn D25 koppintással is, egész jók.
Ha már van sofirned, én vennék egy HS40-et , Nekem is van, még nem futottam vele, de sokkal jobban terít, mint bármelyik, sokkal kevésbé lesz zavaró, ahogy mozog a fejed, és vele együtt a bevilágított kör is.
Ezeket a Forclazokat szerintem a kis Sgodde lámpa is megszorongatja ~2000ért[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Sötétedés után futok, és kellene egy fejlámpa, ami szélesen terít. Nagyrészt rossz úton/erdőben, emiatt ez a kérés. (van, ahol van közvilágítás, de nem szűrődik be az útra elég fény, van ahol nincs...)
Van egy Sofirn HS05-ösöm, 2700K-s verzióban, amit szeretek, ezt szögezzük le. 14500-al használom, ha lemerül, akkor még az AA opció. Túlzottan sokat nem bír, de futás közben van hűtés, nem melegszik, de ezzel a LED-del maxon sem terít olyan hatalmasat.
Nem is kell mondanom, hogy ágak, gödrök, kátyúk tudnak gondot okozni, jó az, ha jó a lámpád.
Namost, azt én sem tudom, hogy a valóságban hány lument tud a 2700K-s LED-del... Meg mennyit tud 20 perc után mid fokozaton 14500-al/AA-val. Súlyra 92g akkuval, kényelmes, a lenti lámpák is 100g körül vannak.
Szóval nem cél egy 21700 akkus full alu Wurkkos10-15k HUF lenne a célösszeg, pár lámpáról olvastam jókat, meg hogy más is fut velük, de kíváncsi lennék az itteniekre, tudom, hogy van köztetek nagy fejlámpás
1, Decathlon: Forclaz HL500 V2 - USB-s, piros fény is van (félhomályban jó lenne nagyon), a max 200 lument sokáig tartja, jó áron van, pánt levehető, mosható, de pl akku nem cserélhető, viszont papíron 1800mAh, a mid 80 lumen
2, Decathlon: Forclaz HL900 V2 - töltéshez az akkut ki kell venni, így fixen vízálló, piros is van, viszont ez is max 200 lumen sokáig, mert a 400 lumen csak arra elég, hogy 10mp-re felvillantsd - DE: az akku kivehető, és adnak mellé egy olyan "keretet", amibe 3db AA elemet/akksit tehetek és azzal megy tovább (valszeg azokkal is tudja a 200 lument)
3, Nitecore NU25B: mit is jelent a B? (egy webshopban így szerepel) Itt erősebb a piros (nem tudom, mennyire fontos amúgy), akksi beépített és 600mAh, 360 lumen turbó, 30 percet ír rá, de nyilván sose lesz annyi, itt a mid 38 lumen, szerintem ez kb semmire nem elég...
Szóval, ki ismeri ezeket, mire használja, akinek van, mennyire terít használat közben, van-e ezeknél jobb vétel, és ezek a 200 lumenek mennyire elegendőek futni?
-
Tamás9x
őstag
válasz Lacerta #73542 üzenetére
Méregetni szeretném a megvett cellákat, illetve azt ami helyére be fogom tenni, hogy sac/kb nagyobb kapacitást sikerült cserélni, vagy a rendelt kamu, vagy esetleg hibás, de folyamatosan változó.
gps, telefon, lámpa, kommunikáció, óra...
Így nem tudom azt mondani, hogy specifikusan 1 dolog, hanem minnél többet tudjon.
Ennél vacakabb pedig nincs
Az nem baj ha csak 3V-ig tesztel, mert akkor mindkét aksit 3V-ig teszteli eltérés pedig azonnal mutatkozik, elméletileg.Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Lacerta
aktív tag
válasz Tamás9x #73538 üzenetére
Welcome.
Tölteni sztem a legegyszerűbb egy ( vagy több ) charger boardot venni. Olyat, ami állítható feszültségű, és a switchoff treshold is állítható ( ezek 3 potisak ). Néhány dollárért többféle is van Alin.
Ha méregetni is akarsz, akkor marad az Opus, és a kapcsoló hackelés. De kisütést az is csak 3V-ig csinál, a gyártók pedig 2.7..2.8V-ig adják meg a kapacitást. Mondjuk összehasonlítási alapnak így is jó.
-
saril
senior tag
válasz Lacerta #73536 üzenetére
Nekem volt ilyen töltőm, el is adtam, ár/érték arányban nagyon rossz, meg tényleg "túl" sokat tud, az árából vettem két opus töltőt, és még maradt is pénzem
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
-
Tamás9x
őstag
válasz Lacerta #73534 üzenetére
Nézegettem a modellezős töltőket, de még nem nagyon elterjedt a magasabb feszültség ott. Ahol igen ahhoz gyári töltő jár. De már karórákban, drónokan, telefonokban mindenhol 4,35-4,4V van szinte.
Megnézem az Opus-t köszönömInternetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Tamás9x
őstag
válasz t72killer #73532 üzenetére
Majd szólj, ha körvonalazódott a végső elképzelés.
Nyilatkoznék arróla celláról, de még sosem volt a kezemben.Közben más: Még mindig keresek valami akkumulátor töltőt ami lekezeli az akár 4,4v-os cellákat is, és tud mérni belsőellenállást és kapacitást. Sac/kb. LII-500 már ide butuska.
[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
t72killer
titán
válasz Tamás9x #73531 üzenetére
Az építésben a ponthegesztés az extra, máshol nem hasznosuló ktg, bms, tok megvan aliról.
jelenlegi alternatíváim:
1.építés: 8db, darabonként 5£ 32700 cella (uk ebay)+bms+tok (ali). Csavarozható vagy füles cellákkal kb 60£. Hátrány, hogy az alis bms-t ki kell várni. Kérdőjeles, hogy a brit ebayes cellák hozzák-e a 6Ah-t. Előny, hogy a csavaros dizájn mellett bármikor javítható a rendszer.2.kész vétel: 2x35£, mínusz 2x10£ ajándékkupon, amit most nemigazán tudok másra költeni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tamás9x
őstag
válasz t72killer #73530 üzenetére
Vagy akkor építtetsz, rengetegen vannak ráállva a roller akkumulátorok építésére, ami messze sokkal durvább technikai paraméterekkel rendelkeznek, mint egy kocsi vagy teherautó akkumulátor. BT-Wifis intelligens balancerekkel, ami szól ha bármi van.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
t72killer
titán
Varta, 5k0 915 105 E, skodától.
#73529: ezt gondoltam elkerülni, de lehet nem úszom meg. Bár a külön vásárolt cellákkal is lehet nyűg, ugyanúgy tesztelni+ visszaküldözgetni kell, ha 8ból 2-3 feleannyit tud csak, mint a többi.
Az amazon haszna, hogy "helyben van", sokkal egyszerűbb panaszkodni, mint alin.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz t72killer #73527 üzenetére
Jobban jársz ha építesz, olcsóbb is, kapacitása is nagyobb, na meg a minősége is jobb
Nekem már a motor 1 éve azzal megy. Kb 500 ciklust bír, 3 év múlva kíváncsi leszek milyen álapotban lesz, fűtetlen garázsban.Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73523 üzenetére
komolyan elgondolkodtattak ezek az 1kg-40£/4Ah környéki real-life mérések. ugye a reklámszöveg azt nyomja, hogy húdemilyen szuperjó az ólomakksihoz képest, 3x-os fajlagos kapacitás, mélykisütési lehetőség, stb. Még kutakodok a témában, de esélyes, hogy csak 50% körüli lesz az a 200%-osként eladott előny .
élettartam kérdés is nyitott, 2 hónapja kukáztam a kocsink akksiját: 11éves volt, amiből minimum 8at hibamentesen futott.Li ionba persze kicsit több fér.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
3600mAh-re mért, 6Ah-ra hirdetett amazonos akksipakk (egyik képes feedback), súlya 760g
860g-osat szerencsésebbek nagyobbra mérték - mások halott akksit kaptak.
Mivel a bms elég jól behatárolja a kivehető kapacitást, teljes mértékben amazon visszaküldésre jogosít, ha vki 7 helyett <4Ah-t mér.
-
Cyborg
őstag
válasz MC Pite #73519 üzenetére
Jók lettek a képek, videók, köszi, király vagy.
Tökéletesen látszik,hogy mennyivel jobban terít a HS40, mint a többi. Nekem is megjött a héten, nagyon tetszik, és annak ellenére, hogy nagyon nagy a kontraszt a szórt fény, és a spot között, nagyon bejön a vetítési képe is, a gyakorlatban baromi jól használható, olyan mint egy szuper kis edc, csak ez még ugyanakkora távolság mellé sokkal nagyobb szögben terít is🙂 ...ergo, szerintem egyetlen lámpának is jó választás 🙂
Én a neutralt rendeltem, nekem a szímhőmérséklet és jó, enyhén sárgás, ahogy szeretem, de igaz, nincs összehasonlítási alapom a korábbi HS40-ekkel....egyetlen negatívum szerintem, hogy a fejpánt gyenge, kicsit puha a műanyag, annyira fogja a lámpát, hogy alig bírom benne forgatni. Nehezen is raktam bele, de talán ez idővel megoldódik, vagy bekenem disznózsírral, oszt jóvan
-
MC Pite
veterán
válasz bedvóter #73507 üzenetére
Kb igen. HS05 is kellemes élőben, átlag embernek tökéletes lámpa. Volt; mert úgy látom lekerült a kínálatból.
HS40 kb hasonló spottal, körülötte picikét jobban visszaesik, de utána jó nagy spill, ami még elég erős (nem úgy mint a TIR lencséseknél, SP40A vagy HD15). Ez a második legjobb terepre.
HD15 sportja relatív nagy és homogén, utóbbi van amikor előny, de pl terepen hátrány.
H300R megint rendek általános, ez a 'szórt’ lámpám, pedig nagyon finom OP, majdnem SMO, élőben az enyhén fánk alakú sporttal mégis kellemes, nem erős a folt. Így terepre megint nem a legjobb, de ha nem próbáltam volna ennyi lámpát, simán ellennék vele, főleg a jó szín, pánt és szintek miatt
Szerk: autóban is próbálok ha jobb helyet látok menetben videózni, szintén limitekkel: [link] vagy [link].
Szerk2: Zsír nem jó a sofirn pántokhoz, hidegben dermedt. Vazelin vagy glicerin jobb, esetleg szilikon.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
A három 'értelmesebb' lámpát hátrébb is raktam. Áh, 1méterről a HS40 bevilágítaná plafonig a falat magában H300R, HL55, HS40 vetített kép
Fotózásra nincs nagyon fasza helyszínem. Itt szoktam, és most próbáltam kiegészíteni egy második képpel ami jobban mutatja talán messzebbre hisz visz, de ez se tökéletes, és állvány meg gép is kell (meg türelem a családtól ), mert telefonról most is lőttem kézből itt, de nincs azonos expó, ISO, eb, mert amit összeszenvedtem FV5 Lite programmal, értékelhetetlen fos lett megint, mint amikor éjszaki módban próbálok bármilyen 3rd party appot a pixelre.
Még egy helyszín van a közelben amit megpróbáltam a kormánnyal bővíteni, hogy jobban látszódjon hogy szór, de ez se győzött meg utolsó kép. A lakotton kívüli rész jó lenne, csak nedves aszfalt tök mást ad mint szárazon, és arra csak bringával tudok menni (ha nem túl vizes az aszfalt).
És igen, az automatikán múlik így az eredmény, úgyhogy vagy egy képre pakolom a lámpákat, vagy állvány és fényképező - de ahol erre nincs mód, ha pontos összehasonlítás helyett kézzel próbálom olyanra korrigálni mint élőben volt, kb-ra látszik hogy világítanak.
Videónál megint kellene (2) állvány, hogy rendesen függetlenül tudjam mozgatni a fényt/ körbemutatni.SC31 ill SC18 teszteket is kerestem runtime értékekkel, úgyhogy a 8 órás HS40 300 lumenes értéke értelmes fénnyel inkább 5,5 óra (lemerülésig kb 6-6,5). Sajna HL55-ről sose találok (relatív hamar visszavesz Highról szerintem, egy órát se engedi, 3,9V-nál kb, de mindig vegyesen használom, így nem tudom kimérni sem).
Szerk: HS40 doboz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
Senki nem veszekedett, csak próbáltam irányt mutatni.
Amúgy az ilyen hozzáállással az országban is minden rendben, nem igaz ? (mert Magyarország előre megy, nem hátra)[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
válasz benfolds #73510 üzenetére
Sajnos az említett úriember sem tudja, hol célszerű egy ilyen videót készíteni.
Pl. egy olyan nem túl szűk földúton, amit mindkét oldalon fák, bokrok szegélyeznek.
Érdemes megnézni a német kolléga videóit.[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
válasz MC Pite #73506 üzenetére
Kiváló fotó, köszönjük. Remekül összehasonlítható vele a lámpák vetítési képe.
Ez alapján a HL55-höz a HS05 áll a legközelebb, de ez utóbbi hotspotja egy leheletnyivel kisebbnek tűnik.
Ezek ismeretében nem csoda, hogy a HL55 adja terepen a legkellemesebb fényeloszlást.
Jól látom ?[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Mai kocogásra a HS40-et vittem. Menő új doboz (papíron kép, mágneses zár a dobozon), új tipográfia. Ez a példány nem annyira zavaróan zöldes spotot ad, ezzel már együtt lehet élni.
A többi a 'szokásos'. Ugyan van fokozatmentes módja, de én az SC31/SC18 mintájára a 80/100 lumenes állás nekem nagyon hiányzik, szokszor lenne pont jó.
Bringázásnál ha nem támaszkodik a szemüvegre, a gumi felfogatás miatt kicsit rezeg, szerencsére szemcsire támaszvta illetve futásnál nem jelentkezik.
Fényéről egy kis videó: [HS40]Turbo: HL55ön konkrétan kb egy percig engedi a turbo módot 8azt hiszem 900 lumennel pirít az XPL, úgyhogy nem nagyon lehet tulzásba vinni. Inkább arra használom, ha a sok idi...akarom mondani mindenféle fény nélkül kutyát sétáltatót vagy futót utolérek a bringaúton, hogy már messziről láthassák hogy jövök.
Más kérdés hogy ö0%ban szerintem azt hiszik hogy autó jön a közeli úton, mert amíg nem csöngetek, jellemzően az út közepén kóricálnak, vagy hagyják a (láthatatlan) pórázon keresztbe császkálni a kutyát...szerk: Ha már HS40 és HL55 és bringaút, nem túl bonyolult rejtvény hogy melyik melyik lehet:
Max annyi az érdekes, hogy lelkes kutatómunkám ellenére még mindig a HL55-el látok a legjobban tekerésnél, ha nehéz is megfogalmaznom miért. Természetes, kontrasztos, kellemes az eloszlás... Igazából nem tudom. Az 50 lumenes állással kb úgy látok mint más lámpák 90-100-ával (ez az MC12 és H3-nál is fennállt, így ez a középen lévő fénymennyiséggel függhet össze).
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nincs olyan ,hogy paraméter ami segít
Ezek a lámpák mind túl vannak hajtva legyen az olcsóbb drágább a turbó az olyan mind az autónál a Nitró rövid időre szól !!
De okosan kell velük bánni nem kell addig turbón hagyni ameddig nagyon vissza veszi a fenyerőt, nállam én veszem vissza és minden lámpám jól hasznàlható, én ezért szeretem a fokozatmentes állítást !De ezért van egy pár nagy, nagyobb, lámpám, azokat jobban meg lehet küldeni !!
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok van most valami best buy töltő, ami már ismeri a magasabb feszütségű lipo cellákat is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Milyen egeret válasszak?
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest