Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz alexandrosz #73925 üzenetére
az izzószálas tuti többet melegített, de ja bőven elég ennyi ha nem stadionkivilágítást tervezel vele.
#73929: na őt én is garantáltan modernizálnám, de akkor már az áramellátást is cserélve pl 18650-es foglalattal.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73647 üzenetére
Közben révbeértem végre a 12,8v lifepo4 áramellátással: egy autós "túlokos" töltőt sikerült beújítani a kis 7.2Ah-s miady mellé, ami ma meg is érkezett és fel is töltöttem vele az akksit: ami nem túl szimpatikus, hogy 14,2V-nál elvágja a töltést úgy, hogy ha akarnám se állíthatnám magasabbra. Pozitívum persze h így kíméli az akksit.
Merítős teszthez sajna a régi töltő-merítő voltcraft b6-om nem akart kötélnek állni, úgyhogy egy multiméter+autós hűtőtáska (fogyi kb 3,5A) páros végezte a merítőmunkát: 70 perc után 13.05V-ot mértem (13,5V-ról indult), ma később v holnap folytatom még a merítősdit, kideríteni mennyi szufla van még benne.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73762 üzenetére
Mobilisnak ez egész szimpatikus
-
t72killer
titán
válasz Lacerta #73751 üzenetére
Az enyémre is 14,8V a töltési határ, annál zár a bms. Hnap megmérem, hány voltot ad az itthoni autós töltőm a high és a low beállításokon. Mondjuk amellé keresek majd még egy mobilisabb megoldást is, dög nagy darab.
-
t72killer
titán
válasz Lacerta #73734 üzenetére
Igen, lehet csak egy kis töltőáramkört veszek, 12V-os táp több is van elfekvőben
-
t72killer
titán
válasz Lacerta #73719 üzenetére
. A balancer cellafeszkókat mér és az alapján vezérli az egész töltési folyamatot, úgyhogy nem 1xerű átverni. Közben találtam ezt az apróságot, ennek is ott figyel a balanszer port, de nem tudom, kötelező-e használni ? Mondjuk tény, ha abból veszi ki az infót, h hány cella van sorbakötve, akkor ez se jó:
-
t72killer
titán
Ide is bedobnám a kérdést: megérkezett a szép új 12.8V-os LiFePO4 akksim, a Voltcraft B6 töltő viszont balanszerért visít mind1 hogy "balanced" vagy nem "balanced" a töltés beállítása. Hogy tudnám ezt az olthatatlan vágyát kikapcsolni ? Az akkuban van BMS és természetesen semmiféle balanszer kimenete nincs, lezárt tömb.
Esetleg ráteszem 6s ólmos programra?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz FBLLMAG #73675 üzenetére
Az izzószálas világ bár romantikus, de katasztrofális volt energiahatékonyság szempontjából. Ráadásul akkoriban földi halandónak még nem volt több Amperórás lítiumakksija, tekerni kellett a dinamót keményen, amit gyerekként nagyon utáltam.
Ja, és az égők időnként fogták magukat és kiégtek, ami LED-nél azért ritkaságszámba ment.Emlékszem, volt egy tényleg komoly 10-12W körüli halogénes kézilámpánk: 6db D cella kellett bele, volt vagy 2 kiló a szerkezet. Ma egy db 18650-es akksiból, maroknyi kínaikacat lámpácskával többet lehet kihozni. Arról nem is beszélve, hogy a fentebbi halogénes gyönyörűség az első éjszaka még szépen világított mondjuk 2-3 órán át, de aztán ahogy esett az elemek feszkója, szépen kezdett halványodni és lehetett is menni újabb adag cinkszén elemért.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Tamás9x #73533 üzenetére
Nna, igértem visszajelzek, ő lett a végleges megoldás, elvileg jövő 7végére itt lesz . Kicsi kedvezménnyel 37.83£-ba került, ennyiből nem hoztam volna ki egy 6Ah-s 4s 32700 pakkot még doboz nélkül se.
Ahogy megérkezik, ráeresztem a töltőt-merítőt és jelentkezek, hány Ah-t találtam benne
-
t72killer
titán
mire jó az akksi végére ragasztott nikkelbolha ? Ezt mar szabad/lehet forrasztani?
-
t72killer
titán
válasz Tamás9x #73531 üzenetére
Az építésben a ponthegesztés az extra, máshol nem hasznosuló ktg, bms, tok megvan aliról.
jelenlegi alternatíváim:
1.építés: 8db, darabonként 5£ 32700 cella (uk ebay)+bms+tok (ali). Csavarozható vagy füles cellákkal kb 60£. Hátrány, hogy az alis bms-t ki kell várni. Kérdőjeles, hogy a brit ebayes cellák hozzák-e a 6Ah-t. Előny, hogy a csavaros dizájn mellett bármikor javítható a rendszer.2.kész vétel: 2x35£, mínusz 2x10£ ajándékkupon, amit most nemigazán tudok másra költeni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Varta, 5k0 915 105 E, skodától.
#73529: ezt gondoltam elkerülni, de lehet nem úszom meg. Bár a külön vásárolt cellákkal is lehet nyűg, ugyanúgy tesztelni+ visszaküldözgetni kell, ha 8ból 2-3 feleannyit tud csak, mint a többi.
Az amazon haszna, hogy "helyben van", sokkal egyszerűbb panaszkodni, mint alin.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73523 üzenetére
komolyan elgondolkodtattak ezek az 1kg-40£/4Ah környéki real-life mérések. ugye a reklámszöveg azt nyomja, hogy húdemilyen szuperjó az ólomakksihoz képest, 3x-os fajlagos kapacitás, mélykisütési lehetőség, stb. Még kutakodok a témában, de esélyes, hogy csak 50% körüli lesz az a 200%-osként eladott előny .
élettartam kérdés is nyitott, 2 hónapja kukáztam a kocsink akksiját: 11éves volt, amiből minimum 8at hibamentesen futott.Li ionba persze kicsit több fér.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
3600mAh-re mért, 6Ah-ra hirdetett amazonos akksipakk (egyik képes feedback), súlya 760g
860g-osat szerencsésebbek nagyobbra mérték - mások halott akksit kaptak.
Mivel a bms elég jól behatárolja a kivehető kapacitást, teljes mértékben amazon visszaküldésre jogosít, ha vki 7 helyett <4Ah-t mér.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73440 üzenetére
re csavaros: még 1 "apróság" jutott eszembe: ha én a cuccal bármikor repülni akarnék, hóttziher, hogy amatőr összehegesztett-forrasztott lítiumketyerével fel nem engednek. viszont ha kiszerelem a cellákat, akkor azok önmagukban full legit feliratos egységek.
-
t72killer
titán
A nyelveset már szabad kőkorszaki pákával abuzálni?
Csavarosat is dobott fel a helyi íbéj, lehet (ha belefér a dobozba) kikerülöm a hegesztősdit:
Ezek árakban kb uott vannak mifelénk (brit ebay és pár netes bolt), ahogy a normál cellák kaphatók, az egészen biztos, hogy 50 cella alatti szumma projektforgalom nem hozza ki még a leggagyibb ponthegesztő árát sem.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz ZolkoW #73425 üzenetére
, ez lesz akkor. A forrasztgatást kihagyom, nem egy csúcsmodell a pákám .
Ponthegesztésnél oda kell vmire figyelni/ott nem tudom túlhevíteni a cellát, vagy tiszta felületen odanyomva már ragad is?szivesebben dolgoznék az AA/AAA világban megszokott rugós elemtartókkal, de nagyobb lítiumcellákra még a kínaiak se csinálnak ilyet
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz ZolkoW #73425 üzenetére
Maradok a ponthegesztőnél, főleg, hogy valszleg lesz még akksiépítős feladat.
Érdekes, hogy ponthegesztőből látom ezeket a pici powerbankos darabokat akkupakkhoz reklámozva - máshol meg brutál trafóval üzemeltetik, remélem elég lesz az első típus...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Kémiának tökéletes lesz a lifepo4, főleg, hogy hidegben is használnám. Rádió tápegysége lesz, ami 12-13V közötti minimális RFI-t produkáló áramot igényel: Li ion-nál tartok tőle, hogy a nagy feszültségváltozásokag kompenzáló buck-booster bezavarna.
++ponthegesztőt már néztem az akkupakk-varráshoz, de ha van 5let olcsóbb de működő megoldásra, az is érdekel
-
t72killer
titán
Saját LiFePO4 akkutartó tervezésénél van bármi érdemi hátránya, ha kevés nagy cellával (36650, 32700) tervezek sok 18650 helyett?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Sziasztok, a kérdéseim csak határosak a lámpatémával, de látom itt meg az akku-diskurzus is
#1: használ valaki ilyen 4x26650-es alis akkutankot?
Vagy esetleg a 6x18650/12V-os tesóját? <<- az első tartja bármennyire a feszültséget, ahogy a cellák merülnek (=van benne buck booster) vagy elengedi magát? A másodiknál mennyi pontosan az a 12V 2-3A terhelés alatt?#2: tud valaki megbízható alis forrást LiFePO4 akksikra?
#3: Azt látom, hogy LiFePO4-ből könnyebb nagyobb, 32700-as cellákat venni, ehhez viszont senki se árul 4x-es, vízálló hordozható akkutartót. Vagy benéztem és mégis van?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Zoli-bácsi #61416 üzenetére
Tárgytalan lett, feladta mietőtt rákérdeztem vna a sztornóra. Mind1.
-
t72killer
titán
válasz Zoli-bácsi #61412 üzenetére
Ja, csak az eladó nem hiszem h úgy sztornózza a boltot, hogy nem nála veszem a másikat. Egyébként meg az sp40 ugyanaz, kétlem, h más gyártaná.
-
t72killer
titán
Most nézem, a Boruit-nak is van az errefelé kedvelt formájú lámpája. A szenzorosat, amit rendeltem még nem adták fel postára (vagy buliztak vagy lenyomta őket a vírus...), megpróbálom cseréltetni a boltnál.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz ZozzV6 #61151 üzenetére
Köszi . Akkor ez lehet rövid barátság lesz Vajon beázik esőben?
#61152: LoL, jó látlelet a kínai iparról/"marletingről" ez a cucc...
A Boruit "búvár" lámpái mennyire kerülendők? Egy normál zseblámpát is keresek 1-2db 18650es cellával, szabályozható fényerővel. A vízállóság nagyon fontos, csónakban/esőben is dolgozna.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Rendeltem egy Boruit xpe-t próbaképp, van hasonló vkinek, védett v csupasz cella kell bele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest