Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
válasz bedvóter #75399 üzenetére
Akkor kollégák vagyunk.
A válasz a költői kérdésre nagyon egyszerű.
Pont úgy, ahogy egy európai vagy egy amerikai.
Dolgoztam pl. autóiparban, mesélhetnék, égnek állna a hajad, és soha nem ülnél olyan autóba. Pedig az összes többi se jobb.A termék teljes életciklusának minden egyes fázisában ott eszi a fene azokat a kígyóbőr cipős managereket, akik a saját anyjuk hamvait is eladnák szappannak, ha ezzel meg lehetne spórolni néhány eurocentet, és ezzel a következő negyedéves bónuszuk ki lenne pipálva. A kínaiak sem különbek, csak náluk van 4000 évnyi hagyománya a pénzkeresésnek, az európai értelemben vett normáknak viszont nincs. És nem is fontos nekik, hogy legyen, elvannak anélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
válasz Lacerta #75397 üzenetére
A minőségbiztosítással kapcsolatban nem állok le vitatkozni, mert abban eléggé otthon vagyok.
Egy világszerte elismert kínai audióeszköz gyártó hogyan adhat ki olyan terméket, amiben 11 db égbekiáltó hiba van ? Hogyan nem vette észre azt a minőségbiztosításuk ?
A válasz egyszerű. Úgy, hogy csak papíron létezik.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Lacerta
aktív tag
válasz csibe1 #75389 üzenetére
Nekem gyanús, hogy ki van szervezve az ügyfélszolgálat valami call centernek vagy gyakorlatos diákok nyomják gebinben.
Biztos lesz majd rendes review előbb-utóbb, bár amióta beütött a válság, már nem osztogatják olyan lelkesen a kínaiak sem a lámpáikat a tesztelőknek. Csak győzd kivárni. Meg aztán a következő jó akciót hogy olcsó legyen.
Az a baj, hogy lusta vagyok rendesen dokumentálni a lámpáimat. Meg időm sincs rá.
És most már nem is túl jó buli beszállni az influenszer bizniszbe. -
Lacerta
aktív tag
válasz bedvóter #75387 üzenetére
Hátöööö.
Lámpa vonalon elég nehéz megkerülni a kínaiakat, esetleg ha kizárólag Maglite-ot veszel, bár szerintem az is sz*r, csak máshogy.
Talán van még néhány elmebeteg réteggyártó, aki nem kínában gyártat, de azt meg élő ember meg nem fizeti, vagy ha igen, akkor csalódott lesz, mert jobb esetben nagyon szűk körű a felhasználhatósága, rosszabb esetben meg simán vitrinbe való, nem használni.Egész életemben minőségbiztosításban vagy annak közelében dolgoztam, nagyjából sejtem, mi az.
Egészen biztos vagyok benne, hogy van nekik olyan, de a gondolkodásmódjuk nagyon eltér az európaitól. -
FBLLMAG
senior tag
válasz lkristóf #75383 üzenetére
Hát 10$ körül már nem kapsz. A legolcsóbbakat már említették.
Az Armytek Prime A1 (PRO) 30 alatt megcsíphető, de keresni kell. Mindegy neki a 14500 vagy NiMh, a 600 lm így is úgy is megy.
Az EagTac 25A és 3A már 50$ körül vannak. Ti test, kemény tok, foszforeszkáló kapcsoló, stb.
A Wuben E05 egészen használható. Az E06 meg távolabbra hord.
A Zebralight már 50+ $ kategória. Testreszabható, magas hcri -vel. Mindez apró kivitelben. Nagyon, nagyon kemény felületkezeléssel. Csak AA -t eszik (NiMh). A SC5C az erősebb a SC53cN meg az apróbb.
Fenix E12 V2.0 többünknek nagyon bejön. Kb 30€ körül beszerezhető. Szintén csak AA.
Fenix LD12 (2017) - viszonylag alacsony fényáramból egészen szépen világít.
A LedLenser P5R Core csak 14500 -as, belső töltéssel, és ez is személyre szabható. Fókuszálható, de így is IPX8 -as besorolású.
Az Acebeam Rider RX nekem is nagyon tetszik.
Az Olight S1A -t ha valahol még megtudnád szerezni, ezzel sem nyúlnál mellé.Van még pár. Majd körbelesek.
-
z123456z
őstag
válasz papucsiga #75392 üzenetére
Nagyon. Pont annyira, hogy el sem hiszed, hogy ebből az apróságból jön. A hét elején jártam hajnalban egy honvédségi telepen, jó hosszú kivilágítatlan út vagy járda az épületek között, hát megdöbbentem.
Papíron 290m. 5-6 méterről falon összehasonlítva kb akkora a spot, mint Sofirn IF22A vagy Wurkkos TS11-nek. Abból a pici fejből! És van némi szórt fény is a spot körül. Egy dolog nem tetszik, hogy nincs módmemória, bár két módhoz nem is kell, de legalább ne a közepes lenne az alapértelmezett, hanem a magas. Szemre ugyan nincs nagy különbség, de nekem az jobban bejönne.
Acebeam E10-et mellé rakva sokkal nagyobb a spot, az egy abszolút szűk nyalábú, igazából használhatatlan poén lámpa ( talán fegyvere tudnám ezt a fajta vetítési képet elképzelni, de persze nem arra van ). Mondjuk szeretem azt is. -
papucsiga
csendes tag
Attól függ mennyit szánsz rá. Ha kevesebbet akkor Sofirn sp10, sp10 pro( akkuról és elemről is megy), Lumintop edc aa, Tool aa, fw aa, árban feljebb például ott van a Skilhunt m150, h150 is. Itt nem nagyon szokott róla szó lenni, Reylight pineapple (ez is megy akkuról és elemről is). Jut eszembe a Convoynak is vannak aa lámpái.
-
z123456z
őstag
De, hogy konkrétumot is mondjak, legutóbb egy Weltool T1 Pro -t vettem, ez minden várakozásomat felülmúlja, egy apró, stabilizált, kisfejű taktikai dobó ( 290m és használható fény ), szaros ceruzaelemmel is brutál jó a fénye. Nem olcsó, 56$ volt szállítással. A legkényelmesebb viszont az Acebeam Rider RX, küllemre és kezelésre is prémium érzés. Akcióban néha ki lehet fogni jó áron, gyönyörű darab. Amik nekem vannak, azok közül a legjobb ár/érték a Lumintop Tool AA, alin 8k HUF alatt is fellelhető. A legsokoldalúbb az Acebeam H16, csodaszép apró pipa, ha kell, fejlámpa, ha kell, edc, ha kell, munkalámpa. És van egy, amit nem ajánlok, ez a Wurkkos TS10. Csak 14500 megy ( az előbbieknek jó a NiMh és AA is ), ennek ellenére nincs beépített töltés, az akku sem usb-c, olyan pici, hogy már kényelmetlen. Egyébként kár érte, mert jó fénye van. Én ennyit tudok segíteni. De ha jól láttam, az említett Sofirn mai változata is belefér 20$-ba, ha az bevált, minek változtatni?
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz Lacerta #75386 üzenetére
Jah, hát ez a nesze semmi fogd meg jól.
Találsz videót róla, csak éppen semmire nem való.
Amúgy valami normálisabb tesztre gondoltam, de akkor az nincs.Nem baj, rendelsz egyet, alaposan kiteszteled, felteszed valahová, utána meg mehet ajándékba.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
bedvóter
tag
válasz Lacerta #75384 üzenetére
Majd egyszer ti is rájöttök, hogy kurvára vigyázni kell bármilyen (!!!) kínai termékkel.
Csak hogy mást ne említsek, a minőségbiztosítás ismeretlen fogalom náluk, ami beláthatatlan következményekkel jár.
Egy világhírű kínai, audio eszközöket gyártó cég egyik termékét vettem kíméletlenül alapos teszt alá, melynek eredményeként ideiglenesen beszüntették a forgalmazását.
Jelenleg a javított verzión dolgoznak.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
csibe1
addikt
válasz Lacerta #75384 üzenetére
"Az új HS41-re is rákérdeztem a Sofirnnél, mert sehol egy runtime-os review, és csak akkor venném, ha stabilizált, de akkor nagyon. És nem tudják megmondani!
Szó szerint az volt a válasz, hogy ezt a gyártó tudja megmondani, ők csak megrendelték a gyártást."Ez nem is olyan meglepő, ez megy a játékoknál is.
Vedd meg, és örülj, hogy fizethettél a bétatesztelő státuszért.Nincs még róla sehol teszt?
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Lacerta
aktív tag
válasz Lacerta #75378 üzenetére
Na teszteltem ezt a kis lámpást, érdekes.
Nem tudom, ki az OEM gyártója a Sofirnnek, de lehet hogy ütném, amíg meleg.Eleve ahogy néztem a review-kat, nem volt két egyforma runtime, de az azért lejött, hogy turbó módban kb. 60%-ra szabályoz vissza a hővédelem.
Na mondom akkor ha a 20mOhmos áramérzékelőt kicserélem 30mOhmra, akkor a turbó high lesz és atomstabil.
Megjött a lámpa, ráeresztettem a ceilingbounce-t, és meglepődtem. Egyrész mindegyik kimeneti szint tök vízszintes, semmi olyat nem mértem, mint a többi tesztelő, hogy turbóban, vagy a piros high fokozatban esik egy darabig a fényáram, majd azután stabilizálódik. Ez végül is jó hír.
Másrészt viszont, a turbó rohadt fényes, és nem is 60%-ra esett vissza amikor melege lett, hanem 40-re, illetve sehol sem láttam azt a 15-20 percet, mint a többi tesztelő, már 2-3 perc múlva ejtette a teljesítményt erre a 40%-ra.
Itt éreztem, hogy a 30mOhm nem lesz elég, de azért beforrasztottam ( nagyobb nem volt otthon ilyen méretben ).
Aztán megmértem, és tényleg. Megy kb. 15 percet, és visszavesz 80%-ra, ott ketyeg tovább.Szóval mókoltak a vezérlőszoftver beállításán, nem is keveset. De a manual persze pont ugyanaz.
Az új HS41-re is rákérdeztem a Sofirnnél, mert sehol egy runtime-os review, és csak akkor venném, ha stabilizált, de akkor nagyon. És nem tudják megmondani!
Szó szerint az volt a válasz, hogy ezt a gyártó tudja megmondani, ők csak megrendelték a gyártást. -
lkristóf
senior tag
14500-as akkuval működő lámpából melyiket ajánljátok? Tönkrement a Sofirn SP10, gondoltam veszek helyette valami mást, hát az árak picit feljebb mentek, ezt még anno 2018-ban ~10$ volt.
-
z123456z
őstag
Megjött a filléres ( 1k HUF ) szilikon taktikai gyűrű. Sokkal jobb lett a fogása, mindenképpen ajánlott egy ilyen erre a partvisnyélre. Nem is értem, hogy miért nem így adják eleve?
[kép][ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
23.14$ a Sofirn LT1S coinnal az Alin.
Óriási szerencse, hogy épp tegnap érkezett meg az enyém, amit 28$-ra coinoztam le. -
H-Zol
senior tag
válasz Lacerta #75373 üzenetére
Igazad van , szét kell szedni , mindkét végén van két műanyag korong
A kontakt a csavarja , én vettem szerszámot , de egy jó hegyes zéger fogó is megteszi , a többi az úgy néznek , ki , hogy 6 sarkos csavarok, de még oda nem jutottam
A másik oldalt szerintem be esik a műanyag karika ha szét szedődik a csavarokból , és ott még rugó is van a kontakt alatt és az mozog nem csavar mint a másik vége ![ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz seniorvs #75360 üzenetére
és
Cyborg #75361
Sok esetben kevés az, ha csak button top az akku, nekem az Imalent DT70 nem ment a button top 30Q-val mert rövid volt bele. Két megoldás van tutira, mindkettő drága viszonylag:
esztergályossal kell csináltatni az akku negatív pólusa alá pogácsát rézből. Ez csak akkor éri meg ha van “cimbora” aki megcsinálja, egyébként aranyárban lenne.
Másik megoldás itthonról: Acebeam akku beteg lámpákba.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Lacerta
aktív tag
válasz jozsi252 #75362 üzenetére
Ez úgy néz ki, mintha forrasztópaszta lenne, amit nem olvasztottak le rendesen. Valszeg ezért vált el a rugó.
Én előbb szétszedném ( nem tudom, vannak-e műanyag alkatrészek a környéken ), mert ha nekiállsz megforrasztani, akkor igen hosszú lesz, amíg az a sok cucc átmelegszik ott, és rendesen megfolyik az ón, másrészt pedig minden is nagyon meleg lesz.
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
válasz seniorvs #75360 üzenetére
https://eu.nkon.nl/rechargeable/keeppower-18650-3000mah-protected.html
Nem olcsó darab. Szállítanak Magyarországra is.
Vagy nem védett, márkás, itthonról: https://www.sportlampa.hu/Molicel-INR18650-P28A-nagy-terhelhetosegu-KUPOS-to
[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
-
veterán
Sziasztok
A BLF GT lámpámnak az egyik akkutartóján belül a - pólus rugója elvált. A kérdésem az lenne hogy ez a szürke cucc mi akar lenni pontosan? Ha egy forrasztó pákával felhevítem ezt a szürke dolgot akkor a rugót vissza tudom bele nyomni ahogy a másik rugó is van?
Vagy érdemes a rugóhoz érinteni a páka hegyét és úgy belenyomni abba a szürke cuccba?iPhone 16 Pro Max
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Van egy Imalent DT35 típusú lámpám, amiben tönkre mentek a gyári MRB-186P30 akkumulátorok.
Ezek az akksik 18650 méretűek, védelemmel ellátottak (majdnem 69 mm hosszúak), és button top kialakításúak, amelyek 15A-es maximális folyamatos terhelésre vannak specifikálva.Tehát amire szükségem van, az olyan 18650-es akku, amely kúpos pozitívos, tudjon legalább 15A-t, legalább 3000 mAh kapacitású. A védettséghez nem feltétlenül ragaszkodom.
Keresgéltem a neten, de nem nagyon találtam ennek megfelelő akksit, illetve nem ismerem a típusokat, hogy mit szabad megvenni.
Ha valakinek lenne javaslata, hogy honnan, melyiket, mennyiért lenne érdemes beszerezni, megköszönném. Az eredeti Imalent akkut is szívesen megvenném, de olyant egyáltalán nem találtam, de nem feltétlenül ragaszkodom hozzá.
-
-
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Rég nem töltöttem a zseblámpáimban az akksit, most megtaláltam a töltőt, feltettem, egyet pukkant és vége.
TrustFire TR18650 250mAh 3.7V az akksi.
Tudtok ajánlani egy töltőt hozzá légyszi?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
FBLLMAG
senior tag
válasz sarajhvh #75349 üzenetére
És a Zebrához tartozik élménybeszámoló is, a Győri lámpás találkozóról. Valami leesett az autó körül az egyik bicikli szerelékről. Az éppen kézben lévő lámpával kezdtem keresni. Majd bevágtam a kocsi csomagterébe. Ekkor került elő a Zebra, és pillanatok alatt meglett a csavar, vagy valami hasonló.
Ezért is van nálam mindig legalább 1. És mérete végett nem is probléma, hogy kéznél legyen.
-
z123456z
őstag
Láttatok már ilyen akkut [kép] ? 14430, ezzel jött a Weltool. De belemegy a 14500 Vapcell is, csak az hosszabb ( nincs ám 7mm a különbség, szerintem talán 3-4mm, legalábbis nem lóg ki többel a másikhoz képest ), félek, hogy összenyomja nagyon a rugókat. A Zeroair tesztben ugyanez a tipusszámú ( UB14-09 ) akku 14500-ként szerepel. Érthetetlen. Az amatőr tesztemmel nincs mérhető változás luxban a két akku között, de eléggé kényelmetlen mérni és olyan kicsi a visszaverődő lux, hogy talán nem is összevethető a két mérés.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Megjelent Manker Striker Mini. 14500 lett, ugyanazzal a leddel, mint Acebeam E10. Az tényleg tudja az 500+ métert, jópofa, de használhatatlan fénnyel. Én csak betörő lámpának hívom ( a betörők ragasztották le a lámpák üvegét és csak egy apró lyukat hagytak rajta ), zéró szórt fénnyel. Mini is ilyen lehet 50 dollárért. Nem csigázott fel, akkor inkább Wurkkos TS12 20 dollárért.
-
FBLLMAG
senior tag
-
z123456z
őstag
Megjött a pici Weltool. Gyönyörű, kényelmes és besz@rás a fénye. Ez a Manker Striker után a második olyan lámpám, amiből minden zseblámpa rajongónak kellene egy. Mondjuk azért egy ilyen drága AA-nak csinálhatnak volna saját csipeszt, ez ugyan az, mint a Lumintop Tool AA -é.
[ Szerkesztve ]
-
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #75308 üzenetére
Ez a Nealsgadgets marha gyors, 5 napja adta fel, holnap hozza a futár. Pedig más is küldi yunexpress -szel, de még egy se volt ilyen gyors. Nealsgadgets legutóbb is fürge volt. Nem tudom, ez mitől függ. És semmi extra, az 5 dolláros alap shipping. Mindegy, ez jó.
Más...
Múltkor írta valaki, hogy li ion akkut nem engedik fel a repülőre. Én a kis lumintopot vittem magammal múlt héten, senki nem szólt érte. Mellesleg az elején leszóltam, pedig tök jó kis lámpa. Állandóan korrigálni kell a véleményemet.[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
válasz WestBam #75287 üzenetére
Megérkezett a NU25. Néhány negatívum a dobozból kivétel és kb fél óra tesztelés után.
Nálam az USB c fedele katasztrófa. Kinyitottam de nem tudom normálisan visszazárni. Próbáltam már többször, többféleképpen, de nem záródik vissza normálisan, mindig kilóg. Van 3 nitecore lámpám, tube, tini2 meg a kempinges, de mindegyiknél normálisan meg tudták oldani ezt a kiegészítőt. Mindegy még szórakozok vele egy darabig.A mode gomb kapcsolója túl kemény, a fejemen szenvedés kapcsolgatni. Nem tudom, hogy ezt szándékosan csinálták-e ilyenre. A bekapcsológomb sokkal könnyebben kapcsolható.
A lámpatest szíjhoz rögzítésével sem vagyok teljesen kibékülve, eltartott egy darabig mire normálisan tudtam rögzíteni, eleinte az egyik klipsz folyton kilógott, nem pattant be rendesen.
Pozitívumokat nem írok, azt már megtette WestBam.
-
Kameleon5
csendes tag
Üdv!
14500-as akkut keresnék lámpába ami USB-C-vel tölthető magában. Skilhuntéknak és Lumintopéknak van, de a szállítási költség duplázza az árát. Van alis megbízható bolt ahonnan esetleg occón elhozzák? Más márka is lehet ha jó....
Köszönöm előre is! -
Lacerta
aktív tag
válasz Cyborg #75332 üzenetére
Az különösen tetszik, hogy nincs turbó, meg ilyenek, egyszerűek a fokoztaok, és rögtön tudok a legerősebb fokozaton indítani.
De, van turbó, a legmagasabb fokozat visszalép.
Két UI-e van, ha átkapcsolsz a másikra, akkor 4 fokozatod lesz, és minden fokozatnak 2 alfokozata. Mindegyiket megjegyzi. Na ebben az állapotban a legmagasabb fokozatban, a kisebbik az nem lép visza ( ez kb. 900 lm ).A bezelen tudsz állítani, ha zavar az elcsúszás, illetve ki lehet portalanítani a fej belsejét, de mint fentebb elhangzott WestBamtól és tőlem is, van kockázata a dolognak.
Mondjuk ha amúgy sem tetszik a led ami benne van, akkor mindegy, mert egyúttal ki tudod azt is cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz Cyborg #75117 üzenetére
Megjött a 2.kör a olcsó bizbaszokból, és végre kezemben a skillhunt s3 Pro is
Rendeltem még egy ugyanolyan kempinglámpát is, mint a múltkor, csak beépített akkuval, szuperul működik, csak nem fotóztam leA kulcstartó azt hittem ugyanaz lesz, mint, ami már van, de ez nagyobb, nagyobb a feje, a teste, meg ilyen akasztó bigyó is van az oldalán, fluoreszkál a háza, meg az egész talpa mágneses, így az erősebb, de amúgy valami gagyi led van benne, rosszabb a fénye, mondjuk réz helyett aluminium a "hűtőborda" benne, karikás , gyenge, mint a régi varta/energizer lámpáknak, nem szép homogén, mint a másiknak, és kényelmetlenebb is a mérete, nem ajánlom kulcstartónak.
A munkalámpa az király, igaz, benéztem a méretét, jó kicsi, de erős fénye van, tölthetős, erős a mágnes, van rajta egy gagyi akasztó is, de működik. Viszont a zseblámpa része az semmit nem ér, egy szem led van a munkalámpa tetején, harmat gyenge, sehova nem fogsz bevilágítani vele.
A Skillhunt S3 Pro-ból a a HD CW verzó jött, sajnos nem volt más akkor, most bezzeg van NW verzió is már. Ami azonnal kiszúrta a szemem, hogy poros volt, és, hogy a felirat nincs a gomb síkjában, hanem el van csúszva majdnem egy centivel, ez halálra idegesít
A menetek is elég szárazak, pedig amúgy nagyon prémium minőségnek tűnik a kidolgozása. Még nem teszteltem sötétben, de jó lesz szerintem, illeni fog a portfólióba Az különösen tetszik, hogy nincs turbó, meg ilyenek, egyszerűek a fokoztaok, és rögtön tudok a legerősebb fokozaton indítani. -
z123456z
őstag
Megjött H05B, gyorsan a gyereknek is adtam. De mégis mit vártam ennyi pénzért? Rossznak nem mondanám, de nem való a többi közé, pedig van ott is olcsó darab. Kb mint WK03. Az a fajta, amire nem kell vigyázni.
-
FBLLMAG
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #75328 üzenetére
Én is csak a negatívnál akarom , ami lámpa kéri a kakaót annak általában a pozitivnál nincs rugó !!
Vagy amit most akarok csinálni ez egy Convoly C8 Osram LED el annak a pozitivnál dupla és nagyon erős rúgója van hátul meg szimpla és gyenge , de ez úgy jött convoyéktól áthídalva , csak nem sokat tartott !! -
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #75320 üzenetére
Azt észre vettem én is , hogy nagyon könnyen megy a kapcsoló gombja , az összes lámpám közül ő kapcsolódik be a leg könnyebben oda kell rá figyelni és ha olyan helyen van le kell zárni !
Nállam egy asztalon áll a sorba onnan csak le veszem és már kapcsolom is be , őt csak ház körül szoktam használni -
z123456z
őstag
válasz papucsiga #75325 üzenetére
Én véletlenül vettem észre, ez a box lent van a két első ülés között, egyáltalán nincs látótérben. És nem csak a fej, hanem teljes hosszában, a mágneses kupak is tűzforró volt, és benne az akku is. De a tűzforrót szó szerint kell érteni,.egy pillanatra sem tudtam tartani. De semmi baja, működik.
-
-
papucsiga
csendes tag
válasz z123456z #75314 üzenetére
Jó pofák, de nem fogott meg egyik sem.
Kicsi a teljesítmény leginkább, vagy nagy a méret.
10kcd körül szerintem simán tud az fwaa-m. Manker T01 volt, túl nagy volt a feje, elajándékoztam.Őszintén szólva nem tudom mi tud szivárogni, eddig csak egy cellát láttam szétszedve abban nem volt semmi folyadék. Úgy gondolnám nem tud mi szivárogni, de mégis ocsmányul nézett ki a soshine, lámpában vagy tokban volt mindig. Az egyik h10 button top volt. Arra gondoltam, hogy a ponthegesztés miatt lehetett, de két flat top feje szélén is megjelent néhány pötty, a fehér szigetelő gyűrű alatt. Azokból már kiszedtem, hogy könnyen figyelemmel kísérhessem.
-
z123456z
őstag
WK03-mat érdemes ám lezárva tartani. Nekem itt van a középső boxban, egy üres kaukázusi kefír doboz dölt rá ( vagy palákoltam rá én ), és csak jóval később vehettem észre, hogy világít, mert olyan forró volt, nem tudtam megfogni, eldobtam. Ez veszélyes!
-
H-Zol
senior tag
-
z123456z
őstag
-
papucsiga
csendes tag
válasz FBLLMAG #75311 üzenetére
Jó pofa kis lámpák, de egyik sem alternatíva.
A zebralight hiába prémium minőségű kivitelezés, nem bízok benne már, amúgy sem ilyen kialakításút keresek. A foursevens meg cr123 al megy.
Inkább dobó, 14500, kis méretű lámpát keresek. Az fwaa -t nagyon szeretem. Kétszer alakítottam már át, mindkettő nagyon jól sikerült. Apró, nagy potenciállal rendelkező kis lámpa. Ezért agyaltam sokáig (túl sokáig) az fw1aa-n. -
papucsiga
csendes tag
Kifutottam az időből.
Amúgy ilyen viszonylag sok helyen elérhető, ilyen paraméterű akku, mint a H10 nem nagyon van. A kapacitása elmarad az 1000-től jócskán, új korában a hétből talán kettő érte el a 900-at. Mindezek ellenére megsincs vetélytársa. Ami érdekesség még, hogy nekem van 7 darab, abból 3-nál korrodálódási nyomok találhatóak. Még nem vészes de figyelni kell. Egy kb 3 éves Soshine akkut most dobtam ki szivárgás miatt. Érdemes időnként ellenőrizni az akkukat
-
papucsiga
csendes tag
Fw1aa-hoz hasonló méretű lámpára mit ajánlatok?
-
FBLLMAG
senior tag
Had mutassam be az egyik EagTac lámpámat. Az EagTac ugyan nem manapság kezdte ezeket a hibrid lámpákat gyártani. Van Li-Ion -os és AA akkukat használó is. Én a GX30A3D mellett tettem le a voksomat.
3 kapcsolós.
Nekem nagyon tetszik, hogy szinte minden fokozata azonnal elérhető, stabilan megáll a talpán, és nem is túl nagy. A kemény oldaltokja is bejön. Igen, ez is NiMh akkut használ. De nekem ez nem okoz problémát. -
z123456z
őstag
válasz FBLLMAG #75307 üzenetére
Ó, köszönöm a részletes információkat, de szerintem komolyabban vetted a kérésemet, mint kellett volna. No para, nem akartalak lelejmolni, csak egy rossz poén akart lenni.
Más.
Láss csodát, Nealsgadgets feladta a Weltool T1 Pro-t, és hétfőn H05B is megérkezik. Úgyhogy nem kell kényszerűségből Wurkkos-t vennem. Na jó, talán egy TS12 jöhet.[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz z123456z #75306 üzenetére
Nem válogatott. "Csak 1x volt Budán kutyavásár."
A LL M5 már 10+ éves lámpa volt. Évek óta abahagyták a sorozat gyártását. A másik meg a P5R volt, amit G@ben kapott tőlem. Már évek óta ismerjük egymást. Apróbb lámpákra volt szüksége. Meghívott vacsorára. Nálam meg a fiókban pihiztek az utóbbi időben ezek a lámpák. A M5 túl apró volt a kezemnek, ki is pottyant belőle, a P5R helyett meg ott van a P5R CORE. Hasonló paraméterekkel. Csak a CORE személyre szabható, oldal kapcsolós, végre a talpára állítható, és bármilyen 14500 -as akkut tud tölteni a testében (ha kell). Az M5 helyett, hamarabb kaptam kézbe a TT, T² modelleket. Ezek biztos, hogy nem esnek ki a kézből. Elég agresszív a felületkezelésük. Bár ezek 3x AAA -sak (lényegében hasonló akku kapacitással bírnak), az alacsonyabb fokozaton tovább bírják (20+ óra). Ja és a hatótávjuk hasonlatos a P5R szintjével.
100 szónak is 1 a vége. Nála jobb kezekben lesznek ezek az apróságok.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Diamond500 #75296 üzenetére
Ja és még valami. 7 év a gari. De én nem régen 11 - 12 éves lámpát "adtam el". Betonkerítésnek is volt rúgva. Szerintem az új tulaj még ezt sem veszi rajta észre, nem hogy a napi használatot. Igaz, az LL M5 -ös.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Diamond500 #75296 üzenetére
Ezt kicsit elszámolták. Bárki hozzá tud jutni 40€ -ért. Ez azért más ár. Sőt olcsóbban is.
A LL H5 CORE esetében egyébként 160 m, 6400 cd társul a 350 lm mellé. És a vízállósága is jobb az átlagos zoomos lámpákhoz képest.
Ja és akár 20 órán keresztül sétálhatsz vele.
A LL H5R CORE már Li-Ion -os, 200 m hatótávval, 10000 cd fényerővel, 500 lm fényárammal. Akár 50 órát is sétálhatsz vele. Ugyanaz a méret. Ez kb 60€.
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #75292 üzenetére
Ebből se lesz semmi, már péntek van. Még egy darabig várok, hátha hetente hozzácsap valamit, aztán visszakérem a zsozsót. Az élet úgy látszik nem akarja, hogy legyen egy Weltoolom. Akkor lehet, hogy megveszem TD01-et és van egy 14500 dobó is új, csak nagy a feje. A kényszer...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Lexus, Toyota topik
- Elite: Dangerous
- Háztartási gépek
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest