- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
74000 - 73901
85061 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
-
MC Pite
veterán
-
Lacerta
aktív tag
Mondom én, hogy jó a H30, csak nem tetszik a színe.
Ennyiből már megépíteném inkább a saját lámpámat. Arról nem is beszélve, hogy egy 2018-as lámpa, és se facelift, se big sale nincs.
Neked tetszik a H300 UI, nekem pont hogy nem.
A H04 sorozatban nagyon bejött hogy felprogramozhatok magamnak szinteket, és a H300-ból ezt kidobták. És már a H04 sorozatból is, és köpködik is sokan.
Igazából érthetetlen, hogy ha a mikrovezérlő tud 2 UI-t is tárolni ( mint a korábbi H04 sorozatnál ), akkor miért nem hagyták meg ezt az opciót mondjuk úgy, hogy az egyik a módprogramozós, a másik meg az Armytek UI? De sztem simán akár mindhármat is tudhatná, és akkor a fanok használhatnák a régi Skilhunt UI-val is. -
MC Pite
veterán
Ez a H30 ez még a HM70R-nél és a HD20nál is jobbnak tűnik elsőre neked. Már csak gyűjteni kell rá, és remélni hogy az új pánttal jön

Szerk: H04em volt és H300R-em van, a kettőnek nem egyezik a használta (volt hasonló módja a H04nek, de csak hasonló).
Az összes lámpám közül a H300 UI-e a legjobb szerintem!
Here’s a UI table! : [kép]Available modes: L2, L1, M2, M1, H, T2, T1 (in increasing order)
From OFF:
Press and Hold: turn on in last Low (L1 / L2) mode
Single click: turn on in last Common (H / M1 / M2) mode
Double click: turn on in last Turbo (T1 / T2) mode
Triple click: turn on in Strobe (S1 / S2 / S3)4x click: enter Lock-out modeFrom ON:
Press and Hold: switch between the available modes, so in Low mode it switches between L1 and L2 (only), Common mode switches between H, M2, and M1, while Turbo mode switches between T1 and T2
Single click: turns off
Double click: switch between Common and Turbo modes
Triple click: switch between Common/Turbo and Strobe modesShortcuts:
To Low: press and holdTo Turbo: double clickTo Strobe: triple clickLow voltage warning:
When voltage is getting low, the H300 will quickly blink once every two minutesLock-out mode:
From off, a 4x click will enable lock-out mode which will be confirmed by a double blinkBy default, a location indicator light behind the switch will start blinking. It can be disabled with a double click.A 4x click exits lock-out mode and goes directly to Low modeAdditional info on the UI:
The LED in the switch serves as a power indicatorWhen you turn the light on, it blinks:
4 blinks: 100-80%, 3 blinks: 80-50%, 2 blinks: 50-20%, 1 blink: 20-0%
When the battery drops below 3.0 volts, the indicator will begin to flash -
Lacerta
aktív tag
Skilhuntra haragszom, amióta az Armytek UI-t erőltetik a lámpáikban. A H300 ezért nem játszik. Meg a mágneses töltés miatt. És rohadt drága is lett.
HS20 nem stabilizált, ahogy a HD20 sem, a HM70R is visszaléptet, ami egy ilyen lámpánál finoman szólva pofátlanság.
Nitecore HU60-assal szemeztem, amikor elviselhető ára volt, de igazából az is csak egy 500lm-es lámpa, ahhoz meg még úgy is drága volt.Hát ez az, ezért akartam/akarok én saját lámpát építeni.

-
MC Pite
veterán
Én vagy egy H300at vagy egy HD20at vennék első olvasásra erre; utóbbiban azért akad akarat kapacitás ügyileg. A szórt emittert nem is biztos hogy ilyenkor használnám, inkább kézközelbe. H300 meg stabil, jó fokozatokkal, jó pánttal, bár ott is mágneses a töltés.
Ha 'jó' 2 emitteres lámpa kellene, akkor meg a HS20-ra céloznék (nekem bukóval nem jó).
Vagy nem aprózzuk el a kérdést és HM70R![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De mindegyik kompromiszumokkal jár.
-
Lacerta
aktív tag
Köszi, de ennyire azért nem adom le.
Ilyen f*s lámpáim vannak még a ledes hőskorból, gondolkodtam hogy hostként átépítsem, de végül arra jutottam, hogy a led is hulladék, driver is sz*r, és a lámpatestnek is ótvar a hővezetése, szóval kb. a Kossuth bicskájának az esete lenne, amiben cserélték a pengét is, meg a nyelet is, és még mindig a Kossuth bicskája.
A régi lámpám kompakt fénycsöves, 12V-ról megy és két fokozatban lehet állítani a fénycső teljesítményét. Ezt kellene leddel kifinomultságban is überelni.
Egész komoly terveim voltak egy komoly, nagyteljesítményű ledes barlangászlámpa építésére, amihez aprólékosan megterveztem és meg is vettem mindent, csak aztán voltak közbejövések, és a technika túl is haladta már, de nem tettem még le róla.
Csak most épp olyasmiben gondolkodom, ami nem ennyire specifikus ( tudom másra is használni ), és egyszerűen össze tudom dobni. -
Lacerta
aktív tag
Ezer köszönet!
Barlangban többnyire szórtat használ az ember, én egy 7W-os reflektorbúrás csövet építettem be, olyan 130-140 fokban szór, és kb. 350-400lm lehet.
Most azon agyalok, hogy kellene egy jó szórt pipalámpa, meg egy másik ami szúrófény.
A szórtnál szempont lenne, hogy számottevő árammal lehessen tölteni, mert az menne sokat. Itt jött be a képbe a HS40. Szórtnak gondoltam korábban a Skilhunt H04RC-t, de nehézkes a töltőkábelt rögzíteni rajta. Habár terveim vannak rá.
Jó lenne még az Imalnt HR20-as is TIR optikával, mert rolleres a fényerőszabályozója, de az csak 1A-el tud tölteni, és az enyémen be is sz*rt a töltés, szét kéne bombázni, csak nincs hozzá lelkierőm.
Viszont a gyári optikájával isteni szúrólángot tud, és akkor még a töltés sem annyira fontos, mert nem megy olyan sokat.
-
Cyborg
őstag
Lehet, hogy valami olcsó szutykot kellene venned erre a célre, valami zoomos sz.rt, aminek hátul 4x18650 van, és kábelen jön előre a delej a ledekhez , párszáz lument tudnak azok is.
Boruitnak rengeteg ilyen fajta van pl.
Vagy vmi ilyesmire gondolok, amihez mondjuk ez kompatibilis, vagy max csatikat kell cserélni rajtuk.Ezekkel a 90fokos type-c kábelekkel se lesz kényelmesebb szerintem.
-
MC Pite
veterán
Helyesbítek, a Mediumos kép medium alatt volt, de nem tudom pontosan mennyi, kb 2/3ánál lehetett. Plusz nyilván a telefon éjszakai módja miatt sem könnyű egzaktul megmutatni

[link], videónSzerk: Ramping módban maxig is fel lehet tolni (2000/1500lumen). Egy-egy villanással jelzi a végét mindkét irányban. [link]
-
MC Pite
veterán
Átkapcsolod bekapcsolt módban steplessbe (azt hiszem 4 gyors nyomás, most nincs nálam), és akkor
1, Hosszú nyomásra moonlighton kapcsol be
2, Rövid nyomásra Highnak megfelelő fényen kapcsol be kb.Nyomvatartod, elindul valamerre (asszem alapból fel) a fény. Ha elengeded és másfél másodpercen belül újra nyomvatartod, ellenkező irányba megy. Lefelé 10 lumenig megy, nem moonlightig.
Ha megszokja az ember akkor megy gyorsan.A 240 lumen és a korábbi lámpád érthető, viszont annak nem tudom milyen volt a fénye, itt a spot és nagyon széles spill miatt elég jól használható távolra, hasonlóan látni mint az SP40 450 lumenével, messze nem érződik a (több mint) másfélszeres lumen mennyiség. [Medium], [SP40 vs HS40]
-
Lacerta
aktív tag
Barlangban nem lehet ötóránként cserélni akkut?

De, lehet, csak 1., lusta vagyok, és rühellek nyakig sárosan matatni, 2., High fokozatban nem 5 óra az akkuélettartam, a med 240 lumene meg nincs annyi, mint a régi fénycsöves barlangászlámpám.
Megnéztem, 2/3-ig lévő akkuval L-M-H megy a töltés.
Megathhx!
Más kérdés hogy fejen/sisakon nem hiszem hogy lehet tölteni, mivel hátrafelé van a csati.
Ó, dehogynem, sőt, az a tuti! Elvégre pont hátrafelé a legjobb elvinni a kábelt.Nem lenne jobb akkor HD20 ha ennyire nem játszik az akkucsere? 20 óra kb 260lumennel azért megteszi szerintem.
Nem, mert nem stabilizált, és nekem van egy ilyen fétisem.
És mivel nem stabilizált, biztos hogy nem 260 lumen 20 óráig, hanem a vége felé már csak kb.120-130. Annyival világítottam, amikor halogénizzóm volt.
21700-asból az Acebeam H30 tetszene, csak nem ennyiért.
Az buck driveres stabilizált, és van neki 23+ órás fokozata. 120 lumen. Márcsak ezért is ordas kamu a HD20.
A mid 7.5 óra, 350 lm, nem túl szopatós túrára már okés, néha felkapcsolt high mellett.Vagy vedd meg ezt, próbáld ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sportra az egyik, ha nem a legjobb fejlámpa 25ezerig
.
Azért kérdeztem, mert lehet hogy behúzok egyet.
A ramping része az UI-nak hogy működik? És meddig lehet ramping módban felmenni? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az igen, gratula! USB töltős nekem is van, szintén LIDL-s.
Mondjuk én nem vagyok ennyire a lámpák megszállotja, inkább csak annyi van, amit használok is, most épp 4 darab. A legkisebb kulcstartón fityeg, az utána következő egy két ceruzaelemes darab, a harmadik USB töltős, sosem szedtem szét, hogy mi van benne, lehet egy 18650-es cella, a lámpa méretéből ítélve, a negyedik meg a fentebb említett 9 elemes lámpa. Most nem akarok én lámpát venni, ez is csak olyan "impulzusvásárlás" volt. -
H-Zol
őstag
Hát akkor hanyagolni kell az Aldit, lámpa ügyben !!
Nekem nincs se ilyen se olyan, én a Kínaiakra mentem rá , abból is az olcsóbb megfizethetőbb kategóriára, az idéntől visszább fogom magam
itt a kis gyűjteményem [kép]
A Pepszis palack a méret kedvéjért került oda !
Ezek mind li-ion aksikkal működnek, sőt java részének már van Usb töltési lehetősége !!
Ha egyszer meg gondolod magad itt mindenki tud valamit ajánlani , kinek ez jött be kinek az , sokszor már azt se tudja szegény érdeklődő , hogy mi is kell neki !! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Van egy LIDL-s nagyobb méretű lámpám, az hibátlanul működik már jó pár éve, az udvaron nappali fényességet csinál este, csak az a baj vele, hogy 9 darab ceruzaelem kell bele. De vannak kisebbek is szintén LIDL-ből, azok eddig mindig beváltak. ALDI-ban kétszer próbálkoztam lámpát venni, mind a kétszer befürödtem vele. Egyszer pár éve vettem már ott egy három góliáttal működő méretes rúdlámpát, de az is meghalt pár nap alatt, így annak is visszakértem az árát. Velük nincs szerencsém...
-
H-Zol
őstag
Nem is szó szerint értettem , de azért csak bántja az embert hogy ilyen szemeteket árulnak !
Akkor az tényleg egy rakás vacak, hogy ne írjam csúnyábban
ha három is tönkrement percek alatt
Itt azért ijet én még ezen a fórumon, nem olvastam lámpákról , akad egy egy hibás az olcsóbb szériákból is de a drágábakból is romlik egy egy de ritka mind a fehér holló !! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
A története röviden annyi, hogy megvettem az ALDI-ban, de sajnos kidobtam a blokkját. Kb. 3 percet világított, majd egyszer csak működés közben kialudt, és utána soha többet semmi életjel. Na ennek apropóján vettem egy másikat, és annak a blokkjával kicseréltem az első, így már volt két jó lámpám... körülbelül újabb öt percig, mert nagyjából ennyit bírtak az újak is, szóval háromból három megmakkant. Így aztán az egyiket visszavittem, visszakértem az árát, ez meg blokk híján rajtam maradt.
Idegesség? Arról szó sincs, azért egy lámpa miatt nem megyek a Dunának!

-
H-Zol
őstag
Akkor kuka, és nincs idegesség , egy gonddal kevesebb
Költeni rá ezreket nem szabad mind ahogy írtad is , nem ér annyit az egéssz !! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
saril
senior tag
De ha meg sem próbálod akkor nem derül ki hogy mi van benne, ha úgy is kukáznád, szedd szét, és fotózd le a drivert, lökd fel ide, legalább mi lessünk rá

-
MC Pite
veterán
Barlangban nem lehet ötóránként cserélni akkut?

Megnéztem, 2/3-ig lévő akkuval L-M-H megy a töltés.
Más kérdés hogy fejen/sisakon nem hiszem hogy lehet tölteni, mivel hátrafelé van a csati.Nem lenne jobb akkor HD20 ha ennyire nem játszik az akkucsere? 20 óra kb 260lumennel azért megteszi szerintem.
Vagy vedd meg ezt, próbáld ki
Sportra az egyik, ha nem a legjobb fejlámpa 25ezerig
. -
Lacerta
aktív tag
A cső gondolom nincs beragasztva a fejbe, mint a Skilhuntnál. Merthogy adnak hozzá 18350 csövet is. Az optika kicsavarható. Akkor valszeg hozzáférhető a driver is.
Lenne gyakorlati jelentősége a töltésnek, mondjuk amikor barlangba megyek, és power bankot akasztok rá. 2A-re biztosan külön tőltőáramkör van benne, nem próbálnád ki a két szép szememért, hogy töltőre akasztva mennek-e a magasabb fokozatok?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Köszi, de ez kizárt. Max. pár száz forintot (<1000) áldoztam volna rá, ezreket biztosan nem, mert bizonytalan is a siker, meg igazából nagy szükségem sincs rá. Csak azért kérdeztem, hátha van olyan, hogy különböző méretben adott feszültséghez vannak ilyenek készen Ali-n, eBay-en, onnan megrendelem pár száz forintért, csere, és működik. De ha nem hát nem.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
saril
senior tag
Kell bele egy új driver, új leddel azt tuti meg lehet oldani, a kérdés hogy neked ér-e annyit.
Olyan 3~6 ezer a mutatvány, persze csak az után hogy multiméterrel ki lett mérve.. -
H-Zol
őstag
Alkatrészt biztos nem találsz hozzá , esetleg LED -et de azt be kell azonosítan szerintem vagy Q5 vagy T6 LED van benne de nekem már több lámpám hibásodott meg általában esés miatt de soha nem a LED hanem a driver ment tönkre !
A LEDnek lehet adni áramot , és akkor ki lehet zárni, hogy jó vagy nem jó, kell tudni hány voltos a LED és anyi áramot kell neki adni én is úgy szűrtem ki őket !
Jobban jársz ha nézel egy olcsó kategóriás komolyabb lámpát !!Ami fontos, hogy ha LED et mérsz + a + ra mínuszt a mínuszra !!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
H-Zol
őstag
A LED általában, nem szokott tönkre menni !!
Át kell nézni az érintkezőket , esetleg meg takarítani őket , egy kicsit meg ütögetni kézzel , ha kontakt hiba akkor be villanhat , de ha driver, vagy ha LED hiba akkor már bonyolultabb a javítása !! -
saril
senior tag
Szét lehet szedni, nincs ragasztva.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott egy nagyobbacska (4db LR14 Baby C elemmel működő) ALDI-s lámpa, ami egyszer csak megszűnt működni. Nem tudom, hogy a LED halt meg, vagy a driver, ezért csak kérdezném, hogy van-e bármi esély ennek a javítására, vagy hajítsam a kukába? Próbálkozott már valaki ilyennel?
-
z123456z
őstag
-
H-Zol
őstag
Igen kikapcsolva , és van amikor csak egy kicsit a tenyeremhez verem és jön a hiba , de van amikor erősebben meg kocogtatom és nincs hiba , de a hiba a kocogtatástól jön !
Másnál is van és most olvastam , hogy ha jön a hiba az oldalsó kapcsolót pár másodpercig nyomva tartani és újra megy !
Ki próbáltam és működik !!
Most megpróbálom szikszallagal be tekerni , lehet teszek neki egy mágnest is és akkor még kocogtatni!!Vajon érdemes nekik meg reklamálni , töllük vettem direkt a Wurkkos oldalról !!
-
H-Zol
őstag
-
MC Pite
veterán
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Hát ez érdekes, és bosszantó. Nekem Acebeam L18 csinálta a kikapcsolást rövid, lapos akksival, de ott nem kellett trükközni a bekapcsolással. Aztán a mágnessel meg lett toldva, pici szalaggal az átmérő is jobban kitölti, és a jelenség megszűnt. Talán nálad is rövid az akku.
Ja, semmi. Átolvatam figyelmesebben, te kikapcsolva kocogtatod, és úgy jön a hiba.
-
iatti
aktív tag
-
H-Zol
őstag
Végül is nem a Wurkkos aksival volt , van a gond hanem a Wurkkos FT12 lámpával lámpákkal !! Egy kicsit erősebben megkopogtatom hogy rezegjen benne az aksi , kikapcsolt állapotban és onnan többet be nem kapcsol
Le veszem a hatulját az oldalsó gombot kétszer megnyomom és megy megint , egy kis ütögetés és megint le fagy , de vettem 4 darabot kettő nállam van kettő ismerősnél mind be gyüjtöttem és mind azt csinálja

Itt találtam egy hasonlót ő nem veszi le a hatulját csak kapcsollgatja össze vissza és hejre jön nekem is úgy csinál de nagyon sokat kell kapcsollgatni [link]
Szerintetek mi lehet a gond
Vagyis le veszi a hátúlyát de nem nyomja meg az oldalsó gombot legalább kétszer , mert utánna menne rögtön!!
-
Lacerta
aktív tag
Valami standard lehet az optika, csak szeretek ilyesmivel játszadozni, azért érdekel.

Driverhez, hozzá lehet férni?
Minden fokozat megy töltés közben, nem csak a low?Itt azt írják stabilizált. Meg látszik is a runtime-on. Mondjuk a hőszabályozás egy f*s, nem is értem, miért hajtják ki ennyire high fokozaton a ledet. Ezzért érdekelne a driver hozzáférhetősége is, ha mókolnék a current sense resistoron, akkor a high mehetne kevesebb lumennel, de a thermal protection beröffentése nélkül.
-
MC Pite
veterán
-
Lacerta
aktív tag
Most láttam egy tesztet az 1lumenen, és rájöttem, hogy a HS 40 nem SP 40, és hogy ez tulajdonképp egy rendes stabilizált driveres lámpa. Hülye kínai modelljelölések.
Így eddig a radar alatt volt.
Szóval ami így hirtelen érdekelne:
- Turbó benne van a kapcsolási sorban, vagy csak 2 klikkel aktiválódik?
- Optika cserélhető-e benne?
- Drivert ki lehet-e venni?
- Töltés közben tud-e világítani?Előre is köszi!
-
MC Pite
veterán
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Épp a Wurkkos 18350-sel csinálok egy kapacitás tesztet és valamit nem értek. Ötvenegynéhány százaléknál megállt a kapacitás 929mAh-nál, azóta csak a feszültség nő szép lassan. Most 70%-nál tart és 3.89V, 500mA-rel tölt. Jól van ez így, vagy nem jó a Vapcell töltő?
-
Lacerta
aktív tag
Srácok, Sofirn HS40-ese van itt valakinek?
-
H-Zol
őstag
Azért itt már van különbség, mérni biztos lehet a fény különbséget, szemmel nem tudom de kiváncsian várom , hogy mit tapasztalsz
Ha két lámpa volna egyik ijen aksival a másik amolyanal akkor valószínű látható volna a különbség!!Most tesztelek egy Wurkkos aksit olyat csinál, hogy le se merem írni
még egy két mérés , próba és írom
-
z123456z
őstag
Redditen valaki csinált pár mérést Wurkkos TS11 -el, és érdekes eredményt kapott. Ezen fellelkesülve rendeltem is egy keepowert. Ez a közel 3A plusz látszik vajon a fényen? Mégis csak +50%. Mondjuk én így is elégedett vagyok vele, nagyon jó kis lámpa, valamelyik nap is levittem kutyázni, nagyon szépen világít. De ha nem sokat számít, visszamondom, még nem adták fel. Nem egy komoly tétel, 3400-ra jött ki Nkon.nl-ről, de feleslegesen nem szórnám a pénzt.
-
Vlah
tag
-
MC Pite
veterán
Sofin HS10nek nincs olyan konkrét spotja.
Legolcsóbb szórt fényt is tudó 18650-es tudtommal a Wurkkos HD15. Utána H04R.
D25L ami még esetleg jó lehet. Esetleg Armytek Elf LH351D-vel (de lehet a H04 jobb lenne nekik).Szerk: közelre SP40-ek közül az SP40A-nak a legnagyobb spotja, de az LH315D-s nek is nagyobb, és jobb a színhűség/színhőmérséklete. [link]
-
H-Zol
őstag
-
MittuDomain_
őstag
-
z123456z
őstag
Jófogáson van régóta egy polgári hirdető, van néhány sp40-e.
-
MittuDomain_
őstag
Srácok, tegnap a szerelő ismerős elvitte az öszes tartalék pipalámpámat, 2db SP40-et.
És kérte, hogy vegyek még neki. (Így már csak 4db van, de azok napi használatban forognak
)Mi most a bestbuy megoldás az alábbi paraméterekkel?
- mindegy hogy hazai (bolti és HA, jófogás, marketplace stb is játszik), vagy külföldi forrás (Ali, BG CN, BG EU, wurkkos saját webáruház whatever)
- pipalámpa 18650-el, beépített töltéssel, normális talpmágnessel és csíptetővel (fel tudja rakni a munkáskabátra is)
- fejpánt jó ha van de nem muszáj
- színhelyesség nem szempont, de nem hátrány
- inkább diffúz, mint szúró fényHa még mindig az SP40, akkor mi erre a legjobb beszerzési forrás?
Hiába lenne tök jó pl. a sofirn D25s (én nagyon szeretem a sajátom), de nekik nem pálya.
Köszi!
-
FBLLMAG
senior tag
Azért volt pár fejlesztésük. Kezelés, kialakítás. Az UI talán még tetszik is a Prime esetében. A Viking, Predator esetében a régi jobban bejön. Ezeknél is megjelent a belső töltés. Ami gyorsabb is lett.
A fényáram is emelkedett. A fényerő a Prime esetében csökkent. A Wizard, Prime szélesebben világít. A Wizard bicajszereléket is kapott alapból.
-
Vlah
tag
-
Lacerta
aktív tag
-
MC Pite
veterán
Szeretem a H300R lámpámat, XHP 50.2 HD NW verzióm van.
Van most egy pár új verzió:
Azon morfondírozom, hogy milyet próbáljak ki mellé.
Ha jól értem, a HI dóm nélküli verziója inkább szúró karakter, és várhatóan a tint shift is nagyobb (de hasonló lehet mint a HS40, throvy spottal).
A HI CRI értelemszerű, a tűrhető cri helyett korrekt, cserébe (csak?) némi fényerőt áldozok be.
A Nichia 144AR 4500K 90 CRI, ami már majdnem meleg, meg csak a simába (TIR) elérhető, de szeretni szokták (a kisebb) Nichiákat, nem tudom milyen lehet.Most vegyes lámpaként használom, ugyan OP refis, de nagy, lágy spottal (a közepén visszaesik a fényerő), akár ez a lightos szórólencsés változat is jó lehet, meg nyilván a ledtől is függ. Azaz főként szereléshez, gyalog, futva; szódával bringára is ok.
Akinek van tapasztalata, infója 50.2 HI CRI vagy 144AR-el, megköszönöm ha megosztja

Jut eszembe, HL55, BC25R, B01 ultranagylátóval összemérve: [link]
-
z123456z
őstag
Végre feladta a nealsgadgets az Acebeam P16-ost. Nem tudja valaki, kb mennyi idő, míg ideér? Ali nagyon gyors volt a kínai újév előtt, remélem ez is az lesz.
-
Vlah
tag
Lehet, hogy rosszul látom, de nekem úgy tűnik, h az armytek kb 5 éve nem fejleszt terméket. Még a ledeket sem cserélik modernebbre, a hibákat nem javítják. A vevőket és a kereskedőket cserben hagyják, csak az utolsó bőrökat akarják lehúzni a döglődő márkáról. Nem tűnik úgy, hogy hosszútávon gondolkodnának. Lehet, hogy csak nem tudnak versenyezni a kínai prémium márkákkal, de szerintem eljött az ideje, hogy elfelejtsük őket.
-
WestBam
Topikgazda
Újabb döfés az Armytek importőrökbe:
Armytek Official Aliexpress Store -
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
Gondolom, jó lesz.

-
alexandrosz
aktív tag
-
alexandrosz
aktív tag
A sorozatban meg Ellie használ ilyesmit, de sztem ez már nem a Fulton, de a szakik majd megmondják.
Szóval, visszatérve a drop in opciókra, van az aliexpress és a sokszor csak 1000 ft körüli, 3W-nak hirdetett ledek. Ezeket szerintem érdemes kipróbálni, olcsók.
A minőségibbnek tűnő, lassan kihalófélben lévő opció a TTS:
[link]
Ilyen még kapható és szállítanak is hozzánk.
Vannak még mindenféle csodák, pl. AA-s akksi/elem konverter + nagyobb fényerejű LED -> ezt maga a Fulton készíti sok éve, összesen 1W és 50 lumen, na ezért nem vesződöm.
Esetleg még ilyesmit kellene nézni (de nem innen), ezek 3 és 5W-ot tudnak, szerintem az utóbbi megsüti a Fulton elülső részét, hosszabb használat alatt..
Jelenleg itt tartok. -
chatran
őstag
A jó öreg pipalámpa. Anno az Uncharted részekben tűnt fel, hogy Drake mindig ezzel az őskövülettel világít. Aztán feltűnt valamelyik Silent Hill-ben, meg talán a Last of Us-ban (nem a sorozatban) is ilyesmit használ Joel. Végül a sok vietnámi témájú filmben látott pipalámpa után döntöttem el, hogy nekem is kell egy ilyen.
Ez volt a legelső külföldi rendelésem, 2011-ben rendeltem az Ebay-ről összesen 12 dollárért az USA-ból.
Régi szép idők. Azóta megvettem az utódját egy Streamlight Sidewinder-t.Pár éve egy angol e-bay store-ból rendeltem a Fultonba led-es égőt. Egészen jó, egyetlen problémája, hogy eltolódott a fókusz. Gondolom hozzá való foncsor is kellene bele, de annyira már nem voltam elvetemült, hogy azt is vadásszak hozzá.

Majd megkeresem pontosan honnan rendeltem, de a Brexit miatt talán már annyira nem releváns. -
t72killer
titán
az izzószálas tuti többet melegített, de ja bőven elég ennyi ha nem stadionkivilágítást tervezel vele.
#73929: na őt én is garantáltan modernizálnám, de akkor már az áramellátást is cserélve pl 18650-es foglalattal.
-
alexandrosz
aktív tag
-
H-Zol
őstag
Ezek már tényleg csak arra jók , hogy megmutassa az ember , a fiatalabbaknak, hogy ezzel kezdte a lámpázást , egy kis nosztalgia
Nekem is voltak de sajnos már nincsenek meg kínai , Goliát ellemes , ha jól emlékszem tigris fej volt a hátulján, toldó is volt hozzá azzal már önvédelemre is lehetett használni
-
Tamás9x
őstag
Villanyász boltban lehet érdemes lenne megkérdezni, nincs-e nekik.
-
Cyborg
őstag
Nekem van egy öreg 3d LED Maglite. Az első lámpám, de ahogy megvettem az első kínai xml-t6-os skyray lámpát, többet nem nagyon használtam 🙂
Vettem hozzá bővítő műanyagot aliról, és eneloopokkal használtam. Nagyon kopottas emlékeim vannak róla, asszem távolságra nem volt rossz, de csak egy pontban, szórt fény szinte semmi. Nagyon alul van hajtva a LED benne, mondjuk hűtése nulla, üresen nagyon könnyű lámpa 🙂 -
alexandrosz
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
Alin olcsóbb. Mondjuk nem idehaza, de kiviszik neked házhoz.

-
alexandrosz
aktív tag
Kicsit visszamennék retróba a következő kérdésemmel
Be lehet még szerezni idehaza klasszik PR6-os izzó helyetti LED upgrade izzót? Régebben TerraLux, stb. néven futottak.
Ilyesmiket tettünk anno a hagyományos 2-3 D-s MagLite-okba is, de nyilván sok más lámpába is jó. Nekem is van egy öreg, 2D-s lámpám, ami csupán a szívemnek kedves, de a fénye gyér, szívesen felújítanám alkalomadtán.
Ilyesmire gondolok, de elég húzós a szállítás:
[link]Ha valakinél lapul otthon ilyesmi, az is érdekelne, megvenném.
Köszi előre is!
-
alexandrosz
aktív tag
Na, fasza amúgy a Petzl Tactikka 3, bár messze nem elképesztő a fényereje, aki ezt várná tőle. De épp ezért ideális sötét, zárt térben (építkezések, pincék, padlások, stb.). Még épp elég szélesen világítja meg az utat az erdőben, vagy a miskolci mordorban
3AAA elemmel megy, AAA akksi nem opció, egy rendes Petzl Li-Ion akksi jó lenne azért hozzá.. ma este megpróbálok pár fotót lőni. -
H-Zol
őstag
-
Cyborg
őstag
-
iatti
aktív tag
-
Cyborg
őstag
-
iatti
aktív tag
-
H-Zol
őstag
Amikor te már itt lámpáztál én még nem voltam az oldalon , de már volt egy T 6 LED es lámpám

Ezekben a lámpákban amik neked vannak , van anyag a mai lámpáknál már ott is spórolnak de ahogy ZozzV6 meg gondolom te is pakolt bele rezet
Kiváncsi leszek, hogy fognak muzsikálni ha az építed őket !! -
Cyborg
őstag
-
korn
aktív tag
Nekem is megvan még. A press fit driverre néha nyomj rá 2 hüvelykujjal, csak hogy felfrissüljön a kontakt.
Pár darab régi kopott lámpám (a 3x xm-l-nek jó poros a lencséje
) :
-lencsés dedómolt xm-l2 300000 lux feletti
-courui dedómolt xm-l2 280-300e lux
-3x xm-l2 3500lm OTF
-smallsun ZY-T08 150e lux ha jól emlékszem
-
korn
aktív tag
Majd adja magát. A sok ampert szeretem.
A réges-régi 3 x xml-2-s kommersz lámpám is 15A körül szippant, amikor már nem lehet fogni, akkor kénytelen kelletlen lejjebb veszi az ember.
Nem kell akkora led, a régieket akarom feljavítani kicsit, csak hogy ne unatkozzak. Mert egyébként így is jók, csak ha van jobb, akkor miért ne. -
iatti
aktív tag
-
Cyborg
őstag
-
Vlah
tag
Azért csak óvatosan, mert a hotermeles is 2x akkora lesz... Ha az ultrabrutal megauberhyperled érdekel az az sbt90.2, de ez sokszorosa árban az előzőeknek, kicsit jobban terít, de 20A mellett 5000 lument ad le. Azt a 70 Watt hőt viszont csak hatalmas lámpák bírják leadni és azok is csak rövid ideig.
-
korn
aktív tag
-
Vlah
tag
Ha fontos a footprint(5050), meg amúgy is égen földön az sst-40-et használják. Elvileg az Osram P9 többet tud, és talán 3737es, rámegy a 3535ös csillagokra. Ezeknek viszonylag alacsony a nyitofeszultsege, szóval könnyen kihajthatoak, ha valakinek ez szempont. De szinvalsztekban és criben nem jeleskednek. Ha ezek is szempontok, akkor az egyik legjobb kompromisszum még mindig a Samsung lh351d, bár ennek a feszültsége sokkal magasabb. A legújabb hasonló méretben a Luminus Sft-70 hasonló méretben, bár ez kicsit szűkebben hord.Ez 6V-os változatban elérhető, de elvileg 2500 lumennel gond nélkül lehet hajtani. Az utóbbihoz hasonló a Nichia 519A vetítésben, de ez a színhűsegben, nem lumenben erős.
-
korn
aktív tag
Sziasztok!
Jó rég jártam itt már. Xml-2-höz hasonló karakterisztikájú újabb, jobb ledek mik vannak most? Ha valaki felvilágosítana nagyon megköszönném.
Egyébként a fullra tuningolt összes lámpám a mai napig hibátlanul működik. Hála a rézcsillagra közvetlenül forrasztott emittereknek. -
t72killer
titán
Közben révbeértem végre a 12,8v lifepo4 áramellátással: egy autós "túlokos" töltőt sikerült beújítani a kis 7.2Ah-s miady mellé, ami ma meg is érkezett és fel is töltöttem vele az akksit: ami nem túl szimpatikus, hogy 14,2V-nál elvágja a töltést úgy, hogy ha akarnám se állíthatnám magasabbra. Pozitívum persze h így kíméli az akksit.
Merítős teszthez sajna a régi töltő-merítő voltcraft b6-om nem akart kötélnek állni, úgyhogy egy multiméter+autós hűtőtáska (fogyi kb 3,5A) páros végezte a merítőmunkát: 70 perc után 13.05V-ot mértem (13,5V-ról indult), ma később v holnap folytatom még a merítősdit, kideríteni mennyi szufla van még benne.
-
sarajhvh
tag
-
alexandrosz
aktív tag
Megérkezett a Wuben C3 és a Tactikka+ a cégtől.
Holnap beszámolok róluk. -
FBLLMAG
senior tag
Megint az a fényáram (lm). Pedig nem ez a leglényegesebb. (Számomra nem.) Mint írtam, főleg a 20 és 92 lm fokozatokat használom napi szinten. És nem csak sétára. Pl gyertyaként is ezek közül választok. Ez is van beállítva. Úgy fele - fele arányban vagyis 200 perc + 900 perc. Tehát 1100 perc a tényleges üzemideje. Míg a Wuben E05 esetében 70 perc + 330 perc = 400 perc a valós üzemidő.
Zebralight SC5W / Wuben E05 = +2.75 a ZL SC5W részére
Méret, tömeg, klipsz, nincs különbség. Bár van, a Wuben 2 oldalas klipszet használ. Akár sapkára is felrakható. Energiaszit kijelzése is van mind a 2 db -nak. Gyertyaként is megállnak. +1 az E05 számára
Holdfény van mind a 2 lámpában, de a ZL SC5W esetében azonnal elérhető. +0.5 a ZL SC5W számára
Turbó is van mind a 2 lámpánál. A Wuben +40% -kal erősebb. Azonnal elérhető mind a 2 lámpánál. +0.4 a Wuben részére.
A ZL kapcsolója mélyebben helyezkedik el, a Wuben esetében 3x kattintás a zárás.
Éjjel 0.1 lm fényárammal 5 mp -ként villant a ZL, így jelezve helyzetét. A Wuben ezt nem tudja. +1 a ZL
A Wuben esetében ha túl gyorsan nyomom meg 2x egymás után a kapcsolót, a STROBE indul be. Ezért lassú a fokozatváltása. A ZL nem szenved ilyen problémákkal. -1 a Wuben részére
Mást is figyelembe vehetek, vehetünk. Ezek szerint
Zebralight SC5W 4.25
Wuben E05 0.4Vagy úgy is írhattam volna, hogy a Zebralight SC5W +3,85 ponttal kapott tőbbet. Ebben az összehasonlításban.
Napi használatra más a fontos mint az erdei sétánál. És nem vagyunk egyformák. Ez az összevetés csak példa volt. Akármilyen táblázatot készíthetünk.
-
FBLLMAG
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
74000 - 73901
85061 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennyiből már megépíteném inkább a saját lámpámat. Arról nem is beszélve, hogy egy 2018-as lámpa, és se facelift, se big sale nincs.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.

) :