Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pittlaren
csendes tag
Megjött a Fenix LD22V2, ami kapcsán első blikkre meglepő volt számomra, h. mennyivel kisebb, mint a V1. A fénye - szerintem - jóval hotspotosabb, viszont - legalábbis szemre - jóval messzebbre dob. Változott a lámpatest texturázottsága, illetve a farokkapcsoló mintázata, érzetre viszont - szerencsére - ugyanúgy határozottan, magabiztosan kattan, a fokozatváltó maradt ua, szerintem az rendben is volt. Tegnap este próbálgattam, külterületi kutyasétáltatás örve alatt, közel 1,5 órán járattam magas fokozaton a gyári akksival, sztem meggyőző volt. Szeptemberi éjszakai túrán majd kattintok a fényéről is pár képet, mindenesetre megelőlegezhető, h. az önbizalomhiányos ffiak jelszava ez esetben is igaz, size does not matter
[ Szerkesztve ]
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
z123456z
őstag
Nincs valakinek infója Acebeam Rider RX 2.0-ról? Miben lesz más?
-
H-Zol
senior tag
válasz MittuDomain_ #75591 üzenetére
Hozzánk egy kicsit keletebbre akkor drágábban jön , nekem 2 eurót ír , de az már se nem oszt se nem szoroz !!
-
MittuDomain_
őstag
válasz alexandrosz #75586 üzenetére
BG-n vettem, nekem 08.25-re írja a szállítást.
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
ace22
tag
Mi lehet az oka, hogy némely USB Type-C töltőcsatlakozójú lámpák (pl. Wuben C3) nem hajlandók Type-C - Type-C csatlakozójú kábelről töltődni, míg mások (Wurkkos FC13, Nitecore MH10S, Wuben C2) elfogadják?
Ugyanarról a töltőfejről van szó, csak USB-A és USB Type-C csatlakozókról, több márkás kábellel végigpróbálva.
-
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #75586 üzenetére
Itt [link] találom meg a leg olcsóbban , de ez előrendelés szeptember 20 ra várják ők, és hozzád október 20 ra becsülik az érkezést
Esetleg ide valami kupon és akkor ott van az ára 8 körül!
Végül is posta nélkül ott van 20,80 euró + 2 euró posta ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
-
alexandrosz
aktív tag
válasz MittuDomain_ #75575 üzenetére
Hol 8e ez? Ajcsit keresek valakinek, aki szerintem örülne neki.
Köszi! -
z123456z
őstag
válasz WestBam #75584 üzenetére
Nyilván halványul, már csak a hővédelem miatt is. De ( mégegyszer mondom, minden esetben teljesen amatőr módon, saját kútfőből mérek speciális eszközök nélkül ) mint már írtam, az első másfél perc után kb 4 percenként csökkent néhány százalékot, és azt két csökkenés között atomstabilan tartotta. Gyakorlatilag egy lépcsős grafikont lehetne belőle rajzolni, nem olyat, mint Zeroair. Olyan, mintha két külön lámpa lenne. Az egyetlen dolog, ami magyarázhatja, az amatőr felszerelés, de ekkora eltérést az sem indokolhat.
Ó, már van Striker Mini bemutató? Köszi.
De most felébresztetted bennem a kételyt, levettem volna ezzel? Mármint azt, hogy stabilizált. Már bizonytalan vagyok, de mégis úgy emlékszem, hogy T1 Pro-ról olvastam. Na mindegy, elengedem. Talán befigyel egy mini is?[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz z123456z #75583 üzenetére
Ez jó kérdés, hogy hogyan lehet. Természetesen a kettő együtt változik, tehát a lux csökken akkor a lumen érték is csökken. A grafikon ha lejt akkor folyamatosan halványul a fénye, ahol vízszintes, ott stabilan tartja a fényét. Elég ha 5-10 percenként mérsz egyet, akkor láthatod, hogy tartja-e a fényét stabilan, vagy halványul.
[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
z123456z
őstag
válasz WestBam #75581 üzenetére
És az hogy lehet, hogy Zeroair tesztben fokozatosan csökken a lumen, én pedig, ugyan telefonos lux mérés amatőr módon, de fix helyzetben, és a visszalépések között egyetlen lux vesztés sincsen? Sült hülye vagyok hozzá, de csak van összefüggés a lumen és a lux között? Ha az egyik értéke csökken, az a másikban is csökkenő érték kell, hogy legyen?
-
z123456z
őstag
válasz WestBam #75579 üzenetére
Én valahol pont azt olvastam, hogy stabilizált, nem függ a merüléstől a fénye. Csak a hő győzi le, és a lemerült akku. Én még az elején töltöttem fel, azóta nagyon sokat játszottam vele, most a méricskélés után 22%-kal tettem a töltőbe. De ha nem stabilizált, akkor becsaptam valakit a múltkor, valamit vélreértettem.?
Amúgy érdekes, hogy H15V2 még sehol nem került tesztre, videós review sincsen.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz z123456z #75578 üzenetére
Nem kell, hogy csalódott légy az Acebeam H15 miatt, egy rúdlámpa sem tudna tartani 2800 lument ekkora méretben, ráadásul a specifikáció is 40 másodpercet ír, majd visszalépést 900 lumen fényáramra. Aztán lehet, hogy jobban visszalép és a 900 lmen csak 500, ezt már nem lehet tudni, mert nincs teszt méréssel.
Ellenben a Weltool T1 Pro meg lett mérve, és ugyan nem stabilizált, de ebben a kis méretben valóban jól meg van hajtva.
Reálsian kell hozzáálni ezekhet a hatalmas számokhoz, rúdlámpa 1 darab 18650 akkuval normális méretben 8-900 lumen körül tud tartani úgy, hogy nem forrósodik annyira fel, hogy foghatatlan legyen. Fejlámpa még ennyit sem, vagy max nagyon szórt fénnyel.
Jók ezek az új csoda LED-ek, de azért az igazi áttörés, vagyis melegedés nélküli tartósan magas fényerő és fényáram az még mindig nem létezik. Sokkal jobban túl lehet az emittereket hajtani, mint 4-5 éve, az IMR akkuk bírják is, de a csodára még várni kell. Remélem, hogy nem sokat, és tök jó lenne, ha olyan ütemben fejlődne tovább a technológia, mint az elmúlt pár évben. De a fentiek miatt ecseteljük sok esetben, hogy a jól elosztott fokozatok, a számodra megfelelő arányban lévő fényáram és fényerő sokkal fontosabb, mint az az egy adat, hogy a maximális fényáram mennyi. Néha a kevesebb több[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Unalmamban elkezdtem méregetni, hogy melyik lámpám meddig bírja. Elég hamar feladtam, kettőt néztem meg, ezt is meguntam. Mindenesetre Acebeam H15 2.0 csalódás, igen gyorsan visszavesz ( még bénáztam a méréssel, de úgy 30-45mp közé saccolom ) turbóból, de úgy istenigazából, kb ötödére vagy alá esett a fény ( szokás szerint csak luxot mérek, nem tudom átszámolni, a pontos adatok nem is érdekelnek ). Ezt az alacsony szintet tartotta, de ez nem kunszt, bár még bőven használható fény szerintem, de semmi a turbóhoz viszonyítva. Gyanítom, hogy magas vagy közepes szintről indítva sokáig tartaná, és még azok is nagyon jó szintek, de erre voltam kíváncsi. Talán vissza tudtam volna kapcsolni turbóra, de inkább kikapcsoltam. Tehát a turbó itt is csak gyors körbenézésre van.
A második alany ( és egyben utolsó is, mert rohadt unalmas ezt bámulni ) a Weltool T1 Pro. Hát gyerekek, ez parádés lámpa. Itt már nagyjából pontosan mértem, csaknem 15 percig, majd eluntam. Az első visszalépés 1:43-nál történt, a többi nagyjából 4 percenként, de minden visszalépés nagyjából az aktuális érték kevesebb, mint 10 százaléka volt, úgy 8-9%. Visszalépések között atomstabilan tartja a fényt. Amikor megfogtam, hogy kikapcsolom, majdnem eldobtam, olyan forró volt, tehát kesztyű nélkül ez kivitelezhetetlen lenne. Egy szóval hihetetlen ez a pici lámpa, én nem hittem volna, hogy egy 14500 "játéklámpa" ilyet tud.
-
Szulita28
senior tag
válasz WestBam #75574 üzenetére
akkor nem írok egy litániát
Irj, lécci, minden ilyet nagyon szivesen olvasok (es talan nem vagyok egyedül).
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
MittuDomain_
őstag
Több mint egy éve nem vettem semmit, de tegnap impulzusvásároltam egy MATEMINCO FT02-t.
Sajnos csak utána olvastam el a tesztet, hogy a 6k lumen valójában a fele. Oké, 8e-t így is ér talán, de akkor is...
Minden esetre beszámolok majd.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
WestBam
Topikgazda
válasz csibe1 #75573 üzenetére
Mikor válaszoltam neki még nem írt keretet, az közben került be a fórumra
HC65 v2 kuponnal 30e alatt van, ami a keret másfélszerese, ellenben nem nagyon kell kompromisszumot kötnie semmi téren vele. Hidd el, én csak neki akartam jót, ha ír keretet elsőre, akkor nem írok egy litániát⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #75571 üzenetére
Fejlámpám csak egy van SP40 , valahogy nem szeretem őket
De van sok mágneses azokkal vagy mágnessel , vagy megtámasztva , megoldom a dolgaimat !
Most nincs úgy kinézve semmi de ha lessz egy TS30SPro jobb akcióba abból be húzok egyet mert a sima tesójába ki fogom cserélni a LED et, és az már más lessz , megpróbálom a hétvégén ki cserélni , ha össze jön! -
z123456z
őstag
Én úgyis csak két lámpára vágyom, Lumintop Ant Man és Weltool T2 EP vagy Tac, esetleg még 1-2 Fenix fejlámpa. De ennyi pénzt egyikért sem adok, majd talán az év végi akcióknál. Egyébként Weltool oldalán sportlámpa meg van nevezve, mint itteni forgalmazó, de nem találtam náluk.
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #75569 üzenetére
Így van , ki várjuk amíg a mi is azt érezzük , hogy mostmár jöhet
Én az ismeretségi körömben el se mondom a lámpáimat.
Én el mondtam , kaptam , kapok is értük de nem lett egyik ismerős , rokon , barát sem ilyen megszálott , mint én , hogy egyik ilyet vesz másik olyat és össze tudnánk hasonlítani őket , itt én vagyok az egyetlen
Legtöbb akinek megtetszett egy lámpába be fektetett egy van akinek van 3 darab de neki is elég -
z123456z
őstag
Egyedül a közelségérzékelőre és a változó frekvenciás villogásta kaptam fel a fejem mostanában, de ennyi pénzt én sokallok ezekre. Idővel úgyis lejönnek ezek a fejlesztések a mi árszintünkre is. Van időm.. Az utóbbi már van is a P16-osomban, bár nem reklámozták sehol. A többi lámpát nem is próbáltam, még a végén kiderül, hogy nem is annyira új extra.
"Sokan ezekre is azt mondják , hogy te nem vagy normális , enyit ki dobni lámpákra :U"
Én az ismeretségi körömben el se mondom a lámpáimat.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #75564 üzenetére
Én is szeretem a lámpákat , meg van is egy kettő de anyi pénzt én egy lámpáert nem adok , nem , hogy nem tudnak , mert ha valamit akar az ember azt előbb utóbb úgy is megszerzi de nekem az sok , hiába a szöveg ,hogy enyi , meg anyi , meg amannyi , a tudásuk , hatásfokuk stb , engem ez az olcsóbb réteg is kielégít
Sokan ezekre is azt mondják , hogy te nem vagy normális , enyit ki dobni lámpákra -
H-Zol
senior tag
válasz Cyborg #75559 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk akinek bejön a turbóhoz kétszer bögd meg két rövid nyomás de ne kattanjon , és ott a turbó , de ha el engeded el alszik de ha úgy érzed , hogy tovább kel a turbó nem csak egy pillanatra akkor nem el engeded hanem kattintod és turbon megy és utánna vagy ki kapcsolod , vagy kezeled tovább az oldalsó kapcsolóval !!
-
H-Zol
senior tag
-
Cyborg
őstag
válasz z123456z #75549 üzenetére
hát ez nagyon baba kis lámpa... ...lehetne
Láttad a zeroair tesztet róla?
Csak az 500 lumen a használható rajta, bár abból is lassan, de folyamatosan esik, a high-turbó az már csak villantani van rajta.A HS40 legalább a 800-at tartani tudja, igaz, hogy nehéz lámpa, de talán több használható fokozat van rajta
-
z123456z
őstag
válasz nepszter1 #75550 üzenetére
Wurkkos oldalán WK03, ugyanaz, mint a Sofirn SC18, de innen szerintem olcsóbb picit. Bár ha Sofirn oldaláról veszed mindkettőt, akkor már ott is ingyenes lesz a szállítás, nem tudom, nézd át.
Ja, megelőztek...látod más is ezt ajánlja.
50 dollár alatt megvan a 2 lámpa és a kupak ezzel a kuponnal ( S9G1R9V3 ) lejön egy pici az SC18-ból.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz nepszter1 #75548 üzenetére
Sofirn HS41 minden igényednek megfelelhet, picit nagyobb akkuval, igen jó áron. 30 dollár mindennel ( akku+tax+szállítás ) házhoz. 4000lumen, 300 méter feletti táv. Kukkants rá. Nem egy Nitecore, de az ára sem az, és a márkát már ismered.
https://www.sofirnlight.com/products/sofirn-hs41-4000-lumen[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz nepszter1 #75542 üzenetére
Feltételezem, hogy nem kisebb fejlámpát szeretnél, hanem legalább ilyen szintűt, tehát 18650 akkus fejlámpa érdekel. Amennyiben dedikált fejlámpa ait keresnél akkor én a Nitecore HC65 V2 típust ajánlom. Saját tapasztalatom, amit a blogomban már megírtam a mai napig csak visszaigazolni tudom. Mindent tud amit kell egy fejlámpának, plusz a TIR lencse vetítési képe kifejezeten jól sikerült , a hotspot erős és távolra visz, és mellette van szórt fényed is, hogy ne bukj orra.
Ennél jobbat talán értelmezhető méretben a HC68 ad, ahol az E-focus miatt te tudod beállítani azt, hogy szórt, vagy spot fényre, illetve a kettő fokozatmentesen állítható keverékére van szükséged. Sokkal többet tud, de ebben nincs CRI szórt fény. Mindkettő felsőpolcos, de még elérhető árú fejlámpa. Drágábbakat én nem ismerem, drágább de sokkal nagyobb tömegű/méretű amiket nem csak képen láttam már nincsenek forgalomban.
*kiegészítés:
Az SP40 egészen távolra világít már, szóval annál sokkal távolabbra már csak fókuszálható, vagy túlzottan nagy méretű fejlámpával fogsz elvilágítani. Sok lumen nem egyenlő nagyobb távolsággal, akkor a szórt fény lesz több, pl. HC35 2700 lumen, de kisebb a hatótávja. Acebeam-nek vannak irreális fényáramú fejlámpái, tudják azok is vagy pár másodpercig tartani, aztán szépen visszalépnek, mert túlmelegednek mire ezt a mondatot elolvastad[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
válasz UberMutant #75543 üzenetére
Bocsi igazatok van , szóval szerintem 20 környékén. Illetve szeretném hogy erősebb legyen a fénye távolabbra lassak vele.
-
z123456z
őstag
válasz UberMutant #75543 üzenetére
És hát mit jelent a jobb? Kisebb/nagyobb? Könnyebb? Kényelmesebb ? Erősebb? Szórtabb/spotosabb? Magasabb cri? Kiegészítő fény? Stabilizált? Stb.?
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy sofirn sp40 fejlámpam van horgászathoz használom és szeretnék mostmár vmi jobbat vásárolni.
Miket ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz z123456z #75535 üzenetére
Mindenkinek más igényei vannak. Alapvetően 2 fokozat elég a mindennapokban igen. Aztán van, mikor jól jön ha 3 felé van bontva. Vannak helyzetek, mikor a több fokozat hasznos lehet. De pl. annak én látom értelmét, hogy a holdfény nincs az alap menüben, mikor kell akkor viszont van lehetőséged bekapcsolni. Ez szintén pozitív változás szerintem.
Szulita28
Konkrétan semmi infó nincs a LED-ről azon kívül, amit a gyártói oldalon megosztottak. 99%, hogy 5500K körül lesz ez is, ami egyébként szerintem már kellemes, még nem sárgás, de már nem is kékes árnyalatú. CRI gondolom alacsony, 72 körüli értéket tippelnék.
Sokan várjuk az első "normális" teszteket⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
válasz z123456z #75535 üzenetére
Ha megengedeg én válaszolnék.
Csoportok
Pl Armytek Prime (PRO) - 3 fő csoport (alacsony, közepes, magas). Mindegyik csoport több fokozatot tartalmaz. Az alacsony az inkább holdfény, eko fokozat. A középső csoport a legtöbbet használt. Sétára, pakolni, kertben körbe nézni. A magas csoport meg ugye a nagyobb fényt biztosítják. Nem kell a 9 fokozatot végig kapcsolni, csak a csoporton belüli 3 fokozatot.
A Fenix, Nitecore 2 módcsoportot szokott használni. Az alap napi az összes fokozatot, emelt sorban használják, míg a "taktikai" csoport esetben a turbó és még valami fokozat van kiválasztva, csökkenő sorban. Lényegében, kevesebb fokozat.
Az Olight a holdfényt és a turbó fokozatot kihagyja az alap sorból, de a turbó 2C kapcsolással elérhető, a holdfény meg kikapcsolt állapotból hosszú gombnyomással. Az Acebeam is másolja ezt a vezérlést.
A Zebralight 3 csoporttal rendelkezik. 1 félig és 2 egészen programozható. Vagy a kapcsolási módokhoz rendelem fokozatokat, vagy fokozatokon belül választok fényáramszintet. Ha be lett állítva, nagyon gyors a kezelése.
A Led Lenser Signature 4 teljesen testre szabható csoporttal rendelkezik. A csoportok között a gyűrűs kapcsolóval váltok. Csoporton belül a hagyományos e-kapcsolóval. Fokozatot, villogó funkciókat, piros fényt ezzel váltok. A P7R SIGNATURE nálam most így van beállítva: 1Cs (piros fény, fix 10 lm); 2Cs (fix 500 lm, 1200 lm); 3Cs (dimmelve kb 100 lm); 4Cs (2 villogó funkció). A 2C kapcsolás meg ugye a boost fokozat bárhonnan.Nem kell 50x kapcsolnom ha valamit szeretnék.
-
z123456z
őstag
válasz WestBam #75534 üzenetére
Ez a rengeteg mód és csoport minek? Használja valaki? Mindkét Convoy M21B ( SFT40 és Culpm1 ) és L21B-t is a három fokozatúra állítottam, Acebeam P16-ot soha nem váltogattam taktikai/napi csoportok között, elérek azonnal egy villogót és a legmagasabbat, elég. Két kedvencem, a Manker Striker és a Weltool T1 Pro is csak 2 ( kettő ) fokozattal rendelkezik, tökéletes. Tudom, hogy lámpások között én külön állatfaj vagyok, de nem értem a lényegét, különösen annak fényében, hogy nemrég lett kitárgyalva, nincs mindenre jó lámpa.
Viszont biztosan szuper kis lámpa, csak marha drága. Nekem.[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
Mindenki legnagyobb meglepetésére:
Tadá: MH12 Pro UHi40 LED-del!
Rákérdeztem direkt, nem elírás, ennyi! Olcsóbb, mint az előd modell
Ha engem kérdeztek már nagyon nyomkodnám! Nagyon sok az a 3300 lumen, de még jó is lehet "villantani" ha szét kell nézni. 1200 lumenes fokozat sem stabil szerintem, de legalább teljesen használható elosztásban vannak a fokozatjai.
Azért érdemes egy pillantást vetni az evolúcióra, főként mert az MH12S mai napig az "én lámpám", számomra hibáival együtt is "A lámpa".
MH12S - hibái: nincs közvetlen turbó vagy holdfény elérés (taktikai csoportban mindig turbón indul, tehát ez félig igaz csak), illetve sötétben nekem nehéz volt a fej oldalán lévő kapcsolót kitapintani.
MH12SE - javították a fej oldalán lévő kapcsolót, már vakon is kitapintható. A közvetlen elérések még mindig hiányoznak, ellenben nőtt a fényerő és egy nagyon izmos, jó LED került bele, az SFT40.
MH12 Pro - mindent kijavíítottak mondhatjuk! Turbó elérhető azonnal taktikai módcsoportban, holdfény elérhető mindkét módcsoportban azonnal (bár kétkezes a kapcsolása), módmemória van a napi csoportban. Felállítható gyertyaként, de kapcsolható kesztyűben is! Végre nem mint taktiaki lámpa került a palettára. Ez egy jó outdoor lámpa, kiváló képességekkel. Jobban illik hozzá a talpra állítható zárókupak! Az új LED mindenki számára rejtély! Semmi infó nincs róla, de valószínűleg hasonlóan hotspotos, mint az MH12SE, csak jobban hajtható a LED. Turbó és magas módban működő közelség szenzort kapott, hogy ne égessük ki a ruhánkat/táskánkat vele. Azt gondolom ennek is eljött az ideje, kíváncsian várom, hogy hogy fog működni! Az akkukapacitás is nőtt, ha nem is sokat, de már 5300mAh! Persze két irányban is felszerelhető a klipsz, ez sem maradt ki, illetve az új design is szép lett, bár ez szubjektív, de szerintem mindig jól néztek ki a lámpáik, ez is bejön nekem. Az új fajta töltöttség visszajelzés is tetszetős, ezt nem kell senkinek elmagyarázni, egyértelmű, akárcsak az aktív fokozat visszajelzése, bár ennek én nem látom hasznát különösebben (valaki mondja el mire jó ez?). És ami még nagyon várós részemről: "New generation holster". Én csak reménykedni tudok, hogy egy minőségi gyöngyvászon tok lesz hozzá patent zárással, és nem valami taktiaki műanyag övtok megint.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
H-Zol
senior tag
válasz MittuDomain_ #75526 üzenetére
Nem belül nem jó a Convoy gyárilag belül volt vezetékelve és pár kupak levétel után el tört a vezeték, ez így anyira keveset hajlik , hogy szerintem ez soha nem fog eltölteni!
Attól , hogy egy picit hosszabb a vezeték nincs baja és elég vastag vezetéket használtam , a lényeg hogy így a rugó nem úgy viselkedik mint egy ellenállás!! -
pittlaren
csendes tag
válasz z123456z #75529 üzenetére
Ez elég jó árban van: Nitecore HA11 6 610 -
-
pittlaren
csendes tag
válasz WestBam #75530 üzenetére
Yepp, bocs, off. Elvileg regisztrációhoz is adtak, nem tudom, hogy az él-e még, de ha termékértékelést írsz, adnak kupont. Kb. 1 hónapja a Swisschampot -10 kuponnal tudtam elhozni, most a Fenixet mar csak 5-el. Írsz egy pársoros értékelest [ nem is feltétlen kell releváns, szűkszavú általanos is okés] és emailben küldik a kupont. Fontos. h. azután írd be a kupont miután beléptél, mert fordítva 1. temék kosárba, 2. kupon, 3. belépés, törli a kupont. Hajrá
-
pittlaren
csendes tag
válasz z123456z #75527 üzenetére
Azért nem írtam konkrétabban, mert ahogy tapasztalom, változó. A Victorinoxok kb. 17 óra után mennek le, a pilácsok később. Tegnap pl. 18 után tudtam elütni a Fenixet. Pl a Vic Swiss Soldier 19 980,- jelen pill, 17 körül lemegy 14k-ra. Ne felehts kuponozni
-
pittlaren
csendes tag
Knifestockra érdemes ránézni esténként, mert változatos időközben leviszik néhány termék árát. Este lecsaptam egy Fenix LD22 V2 -re, 17k, akkuval, ráadásul ez még [ termék értékelésének írásával] kuponozható, 16 169 lett a vége. Tervezek egy összevetést a V1el.
A Fenix Cl lámpás a nagyobbik, 18650 akkus verzió is 17k, ez mondjuk nem mozgatott meg, a tavalyi 12k-s akcióban behúztam a 14500-as változatot. Mellékszál, de este a Victorinox bicskák is atomjó árakon mennek.Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
H-Zol
senior tag
Nincs két ilyen lámpám és mérés nélkül csak a hőre és a szemre tudok nyilatkozni , szemre is van javulás de viszont másodpercek alatt kezd sütős lenni , nem engedtem olyan melegre , hogy a hővédelem be avatkozzon , vissza vettem én egy Samsung 30T aksival próbáltam az bele is ad anyait apait
Rövid villantásokkal akkor is egy jól használható kis lámpa !!
Ezt "iatti" felhasználónak írom szinte Emisar tudással és fele olyan mérettel !! -
H-Zol
senior tag
Ma áthidaltam az Sofirn IF25A rugoját elől nincs hátul meg borzasztó gyenge a 3800 lumenhez, én nem tudok mérni de viszont sokkal hamarabb melegszik úgyhogy ért neki sokat , estére ki próbálom a hőfok vissza vétel is fel van nyomva , úgyhogy nem lép rögtön vissza [kép] egy kicsit macerás volt mert ki pattintottam a rúgot és a vissza tétele is anyi idő volt mint az áthidalas !!
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nekem ezekből egyik se nincs , de ami késik nem múlik
TS30S van de abba LED csere lessz és nem fog olyan messze dobni de viszont sokkal szélesebben fog világítani !!
Úgyhogy erősen eszelek a pro verzión , úgysem nincsen színjátszós kapcsolós lámpám , ez már egy komoly érv
Kíváncsi leszek , hogy neked hogy fognak tetszeni !! -
RZS
tag
válasz z123456z #75517 üzenetére
Eddig barmit rendeltem kinabol, fizettem ra afat es 400Ft kezelesi koltseget....most sem fogok meglepodni, ha kell.
Persze volt olyan is, amikor a kifizetettem az afat es kulddtek a levelet, hogy ujra fizetnem kell afat🤣, de akkor mar az 1x kifizetett afas arat tekintettek nettonak.... -
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #75507 üzenetére
Hát igen, a P6R Core / Signature, P7R Core / Signature fókuszálva is nagyon szélesen világít. Szokatlanul szélesen. Ma már tetszik, de az elején furcsa volt. A P6R tényleg gyengécske. A P5R Core pont a P6R és P7R közé van belőve. A P5R Core szűkebb szórt fénnyel és szűkebb fókusszal is rendelkezik. Elég a kevesebb fényáram is. És az a "szögletes" vetítési kép, meglepő, de a járdán, a parkban, beltérben, ahol amúgy is mindenhol él van, meglepően használható, kellemes. Nem túl apró, nekem pont kézre áll. Na és a programozása, mikorra átérek az úton, már át is programoztam. Ezért is használom a P5R Core lámpámat városi harcosnak.
Kerestél már elhagyott dolgokat a fűben? A P7R Signature vitte a prímet. Az a széles fókuszált fény, aminek ereje is van. És ilyenkor több a szórt fény is, mint a tir lencsés lámpáknál. Mintha az Olight Batton lámpám fel lenne turbózva. A szórt fényre állítva, szélesebb szórt fényt kapok. Viszont az ezen fénykör körüli fény ereje csökken. Esti sétára be van állítva (vagy beállítok) alacsonyabb fényáramot, amivel kényelmesen sétálok. Meg 1 villogó funkciót, amivel felhívhatom magamra a figyelmet. (A P5R Core és a P7R Signature esetében is.)Tömeg - mihez hasonlítunk. A P7R Signature 21700 -as akkuval, 200 g. A Nirecore MH10S csak 130 g. Az Armytek Viking PRO 18650 akkuval 180 g, Acebeam L16 18650 akkuval 200 g.
Méret - mihez képest. A MH10S nyilván apróbb. A Viking feje meg már szélesebb. Az Acebeam L16 meg kb ugyanaz a hossz.
Én az akkuját lecseréltem 5100 mAh, 20+ A leadásúra. A saját akkuját csak vészfény üzemmódban (mikor elmegy az áram) használom, az asztalom hátuljára van felhelyezve.
És ez (Signature) még oda kapcsol ahova akarom. (A Core már gyengébb.) A Nitecore MH23 még tudta ezt, de a MH10S már megbutult.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz FBLLMAG #75506 üzenetére
Igen, ma már én is tudnék az aktuális igényeknek megfelelő lámpa párost kiállítani. Nem igazán tudok részemről olyan szituációt elképzelni ( értelemszerűen nem professzionális felhasználásra gondolok), amikor 2db 14500-as lámpa nem tudna kompromisszummentesen kiszolgálni. De ha mégis, a 18650-esek mindenre jók lehetnek. Egyszer vittem magammal a Bükkbe egy 21700-ast, azt is leginkább powerbanknak. Mondjuk az nappal volt.
-
WestBam
Topikgazda
Számomra feleslegesen nagy méretű az akkuhoz képest, és ez az összes modellre igaz, a 14500 akkus P5R Core akkora mint egy 18650 akkus lámpa, a P6R Core pedig már a jelenllegi 21700 akkus lámpákal azonos méretű.
18650 akku, S2+, P5R Core, Sunwayman T25C, C8+, Armytek Viking, MH12S, P7R Signature látható a képen egymás mellett.Ez az elsődleges gond. Aztán nem csak nagyok, de relatív nehezek is.
Nekem a P6R Core hatótávja messze nem adta azt amit vártam. A P7R Signture már alakult, de az sem volt az igazi. Ezen a téren régen jobbak voltak, jobban lehetett a fényüket fókuszálni, mint ezeket a textúrázott lencsés modelleket.
Számomra hiába próbáltam megszokni, de a fényprofiljuk sehogy nem lett a szívem csücske. Már alakultak ezek a Core és Signature modellek, de mé így is lencsés lámpa érzésem van ha egy reflektoros vagy TIR lencsés lámpa után fogom a kezembe. Ettől még lehet, hogy valakinek pont ez jön be, de nekem ezek végülis mind negatívumként jelentek meg. Szerettem amennyire lehetett a P7R Signature modellt, de az ára azért számomra is túl volt a lélektani határon, bőven.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #75500 üzenetére
+1
Pont erről írok évek óta. Velem is előfordult, hogy 1 lámpát bevágtam az autó csomagterébe, mert valami apróságot nem találtam meg a fűben vele. Pedig nem rossz lámpa. Azt hiszem, hogy a Nitecore MH23 volt. (Szerintem jobban használható mint a MH10S.) És amivel jobb volt keresésre, az a Zebralight SC5W. Ebben is találsz hibát.
-
FBLLMAG
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest