Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
-
Cyborg
őstag
válasz BigBlackDog #7397 üzenetére
A cintől csak rosszabb lesz az érintkezés, és idővel csak még jobban romlani fog, uh inkább hagyd úgy, ahogy van.
-
BigBlackDog
veterán
Használható egyébként, használat közben van valami hibája, kívülről esztétikai hiba van rajta?
Ha nincs hibája, használható, némi cint tennék rá, nagyon finom csiszolópapírral megsikálnám, hogy eltűnjenek a karcok. Így tökéletesebb lesz az érintkezés.
Nekem nem érné meg az idegeskedés + anyagi költségek, amiket majd náluk le lehet vásárolni (mikor esetleg teljesen máshova szeretted volna elkölteni ) -
Cyborg
őstag
Link nem jó nekik, nekem is volt gondom egy termékkel, és tőlem is videót, képeket kértek, csatolva.
Igazából pontosan nem tudom, mit jelent, amit neked írtak, de nekem azt írták, hogy, ha visszaküldöm kínába, a postaköltséget jóváírják a manafont accountomon(mondjuk, ez mire kiderült, már 2 hónap eltelt). Ha pedig nem akarok várni, akkor kérhetek szintén visszatérítést ( általában ez 20% ), amit szintén jóváírnak a manafont accountodon, és levásárolhatod.
Én Januárban rendeltem a cuccot, és tegnap! került pont az ügy végére(közben már rég megcsináltam a lámpát), marha macerás, megannyi e-mailt elküldtem, napokig vártam a válaszra, uh a rám hallgatsz, vagy rögtön visszaküldöd kínába ( 2000HUF kb ), ha kérik, vagy rögtön kérj valamennyi jóváírást a manafont accountodra.
Sok sikert!
-
dale74
tag
Reagált a Manafont a reklamációmra; képeket kérnek a termékről és a csomagolásról a további intézkedéshez Amit nem egészen értek, mivel csatoltam dropboxos linkeket a képekről.
Tudja valaki, hogy a refund mit jelent pontosan ? ( "If you do not wish to wait for the claim to process, you may also request Refund/Credit/Exchange on return.")
Visszaküldeni nem szeretném; volt már rá példa, hogy egy csomagom felszívódott a kínai postánál.A F23-ról annyit, hogy elég súlyos darab; 2 mm acélcső, ahol épp nincs menet. A hotspot elég szűk. Egy review.
Rendeltem hozzá 10440-es akksit is , aminek éles a pozitív sarka, és becsavaráskor még egy kör alakú karcot is vágott a driverbe vagy inkább
Azt hiszem forrasztok a driverre egy rugós érintkezőt és megoldódik a dolog.[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
Ezt nem próbálja ki valaki? Mágneses (?) fényerő változtatás, talán fokozat mentes. Gondolom valami Hall jeladóval, vagy nem tudom.
http://www.ebay.com/itm/1500-LM-CREE-XM-L-T6-LED-Flashlight-Waterproof-Magnetic-Control-Torch-Lamp-/290718077151?pt=US_Flashlights&hash=item43b025d0df -
zoli03
őstag
válasz gepeszgyerek #7388 üzenetére
A küldemény vám elé állítva azt jelenti, hogy majd átnézik a vámosok. Ha bejövő küldemény vámkezelve, akkor átment a vámon, pár nap múlva hozza a postás (akár másnap). Ha jól emlékszem, vámkezelésre vár van akkor, ha meg lesz vámolva, de akkor kapsz levelet, nem kell sehova menned.
[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
válasz gepeszgyerek #7388 üzenetére
minden átfut a vámon...
-
gepeszgyerek
csendes tag
Közben nézem, hogy ez nem feltétlen a megvámolását jelenti a terméknek.
-
Mittu88
senior tag
válasz gepeszgyerek #7386 üzenetére
meg kell jelenni náluk? neked, személyesen? vagy hogy érted?
-
zoli03
őstag
válasz gepeszgyerek #7383 üzenetére
Itt nézzed a trackinget. Két akkuval is ugyanolyan lesz a fénye, csak hamarabb lemerül.
-
miami123
tag
Hello!
Én innen lestem: [link]
Igaz, hogya videóban nem T6 led, de a lényeg ugyan olyan.
Én gáz forrasztóval csináltam: [link]
Egy 2mm vastag alu lapot melegítettem alulról. Rátettem a csillagot, mikor megolvadt az ón beleraktam a ledet. Picit megnyomtam, hogy tuti legyen a kontakt.
A gázt elzártam és hagytam egy kicsit hűlni.
Egyszerű, csak nem remegjen a kezed (nekem remeg)Közben olvastam, hogy nem is T6-od van
[ Szerkesztve ]
-
kowik
tag
Valaki írta nemrég, hogy már cserélt ledet star-on. Leírná esetleg a pontos folyamatát.
XP-E-t kellene cserélnem XP-G-re. -
Cyborg
őstag
Köszi Zoli,
egyébként a kaidomaines 21,50-ért talán még bele is fér, mert ha veszek bele másik emittert, akkor is itt lennék árban, kérdés a drivere, de a driver csere még mindig egyszerűbb, mint egy led csere.
A drop-in már tényleg húzós.Az biztos, hogy én EDC lámpának, fejlámpának nem veszek/vennék hideg fehéret, max csak ki a pampára, ahol nem érdekelnek a színek, csak a távolság.
-
zoli03
őstag
válasz BigBlackDog #7374 üzenetére
SSC P7-est nem vennék ma már, főleg drágábban. Van OP refis 501B is (én azt használom biciklin, tökéletes rá), de lehet hozzá venni külön OP refit, ha jól emlékszem 3 USD. De olyan nagy különbség nincs az SMO és az OP refis között, próbáltam mindkettőt.
#7375 insomniac: más a LED, meg a lámpa is. De a lámpa nagyjából ugyanaz, csak máshogy néz ki a háza. Kb 1,5 órát kibírnak legnagyobb fokozaton, de elég jelentősen lecsökken a fényerő a végére. Nekem utána még legkisebb fokozaton továbbment, nem kapcsolt le.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #7374 üzenetére
Ez és a zoli03 átal linkelt között mi a lényegi különbség? Egy feltöltött akksival kb mennyi ideig bírnak ezek világítani?
-
BigBlackDog
veterán
Talán narancshély refivel, P7-es leddel még jobb is lenne biciklire szvsz. Egyenletesebb fényt ad, jobban terít. De ahogy látom, pont kifogyott.
Esetleg ellenjavaslat?
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz #35104512 #7372 üzenetére
UltraFire WF-501B-t 14USD-ért lehet kapni Manafonton. eBay-en olcsóbban is ki lehet fogni. Biciklire tartó meg csak pár dollár (egy pillanat alatt kiveszed belőle, aztán használhatod elemlámpaként). Ezzel teljesen sötétben is tökéletesen lehet látni (erdőben talán kevés nagy sebességnél, de máshova bőven jó).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #7371 üzenetére
Abszolút nem ismerem ezeket, az is kínai nekem amit kérdeztél 18650 -es akksik nem elemlámpához vannak itthon, csak gondoltam ha már van lehetne olyan lámpát venni amibe használhatom ezeket. Nem kifejezettem biciklis lámpára gondoltam, láttam én is olyanokat amik "rendes" elemlámpák, és ahogy te is írtad, egy adapterrel biciklire is szerelhető. Szóval ez a megoldás is jó nekem, a lényeg, hogy ne legyen csillagászati ára, csak lássak vele valamelyest sötétben is.
-
törölt tag
Sziasztok,
Kerékpárra kellene nekem valami lámpa, nem szánok rá sokat, de olyan kellene amivel azért lehet látni éjszaka. Tudnátok 1-2 típust ajánlani? Köszönöm
Üdv, N.
Az sem baj, ha 18650 -es akksival működik, abból már van pár darab itthon.
[ Szerkesztve ]
-
XM-L T6
tag
Ez a töltő jó fajta? Ehhez az akksihoz lenne. Illetve az előző hozzászólásomban belinkelt lámpához jó lenne ez az akksi? Úgy értem meghajtaná, vagy néznem kellene valami komolyabb akksit?
[ Szerkesztve ]
-
XM-L T6
tag
Találtam egy olcsó oldalt. Pl: TrustFire TR-J18 itt 76,8$. Itt meg csak 66,68$ . Megnéznétek, hogy biztonságos e innen rendelni? Nem nagyon tudok angolul. Illetve a szállításra nem jöttem még rá, hogy ingyenes e, vagy fizetős. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Brekecs
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek ! Végül a TrustFire TR3T6 3t6 3x CREE XML-T6 3800LM rendeltem meg már csak a 3 aksis mód miatt is ! (+ tartaléknak egy UltraFire 1300Lm C8 CREE XM-L T6-t )
Üdv
[ Szerkesztve ]
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
XM-L T6
tag
Lacika007: Neked a 7 ledes TrustFire TR-J18 van? Vagy a Sky Ray van meg?
[ Szerkesztve ]
-
focista70
csendes tag
Sziasztok! Segítség kellene elemlámpa ügyben. Bringára lenne főként, de városi használatra főúton, forgalomban munkába járáshoz, de szeretném a ház körül is használni, ha sötétben kell keresni valamit. Talán egy zoomos megoldás lenne jó. Jó lenne többféle üzemmód. Eneloop AA típusú akkuim vannak, azokat szeretném beletenni. Max 5-7 e Ft (30$)körül.
Olvasom a hardveraprós, vaterás és egyéb hirdetéseket, de nem tudom jó választás lenne-e ezen helyekről vásárolni. Egyetlen előnyét abban látom, hogy nem kellene belemélyednem a PayPal-os rejtelmekbe.
Köszönöm a segítséget. -
zoli03
őstag
válasz Brekecs #7360 üzenetére
Az a töltő nem a legjobb, nekem volt pár olyanom, kicsit túltöltött, 4,22V-nál állt meg. Az akku is elég gyenge, ráadásul nem is látszik a képről, hogy védett-e (márpedig ehhez a lámpához védett ajánlott).
Általánosságban elmondható, hogy a szettben árult lámpákhoz a legolcsóbb, leggagyibb akkut+töltőt adják. Pedig nem sokkal többért van normális is (OEM töltő+TrustFire 2500mAh). Ha több évre akarod, biztos, hogy nem ezzel a töltővel+akkuval venném.
TrustFire TR-3T6-ot nem tudom, hogy nézted-e, de az megy három akkuval is, üzemidőben nem mindegy. -
Brekecs
aktív tag
Legközelebb úgy lesz ! úgy néz ki ennél a lámpánál maradok ! ez egy kicsit drágább mint amit először kinéztem(12huf)de nem akarok minden évben másikat venni, illetve nem is találtam ettől jobbat ! de ha te tudsz jobbat ne tartsd magadban ! :-)
[ Szerkesztve ]
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
zoli03
őstag
-
Brekecs
aktív tag
válasz BigBlackDog #7355 üzenetére
Köszönöm szépen !
-
BigBlackDog
veterán
válasz Brekecs #7354 üzenetére
Mindenekelőtt le kéne írnod néhány dolgot, ha már így több típus is szóba jött:
-mire használnád
-távolra kell vagy közelre szórt fényre
-méretben mekkora jöhet szóba
-mennyit szánsz rá
-akksi, töltő kell-e, vagy már van valami
-egyéb elvárás, korlátozó tényezőNagyobb kapacitású akksi önmagában biztos nem nyírná ki a ledet. A nagyobb kapacitás csupán csak annyit jelent, hogy ugyanolyan terhelés mellett tovább bírja. Az akksik még különböznek abban is, hogy mekkora áramot képesek max. leadni. Túl nagy áram meggyilkolhatja már a ledet, de normálisabb lámpákban (legtöbb ilyen) a driver ezt megakadályozza, pontosabban ő határozza meg a leden átfolyó áramot.A led elfüstölése inkább a nem megfelelő hűtés miatt szokott lenni (kínai lámpáknál nem mindig a legprecízebb a led hűtésének kidolgozása, de házilag lehet javítani rajta).
Remélem nem írtam hülyeséget .Néhány hozzászólással lejjebb linkeltek egy ilyen összehasonlítást, javaslom nézegesd kicsit, jól láthatóak a különbségek.
Update: Itt mégegy (asszem itt van a 7 ledes fotonágyú is)[ Szerkesztve ]
-
Brekecs
aktív tag
válasz BigBlackDog #7352 üzenetére
Teljesen új, kintről lenne ! még azt kérdezném hogy ebbe 2x 18650 2400mAh aksi jár és mi lenne ha 2x 18650 GTL Li-ion 5300mAh 3.7V-t tennék bele ? kinyirná a ledeket vagy működne ?
-
zoli03
őstag
válasz BigBlackDog #7348 üzenetére
XP-G R5 LED van benne, rá van írva a képre.
-
Brekecs
aktív tag
Sziasztok !
Szerintetek érdemes egy ilyen lámpát venni ? 8000ft ba lenne !Üdv
-
tjano8
csendes tag
[UltraFire C8 CREE XM-L XML T6] $15 az ebay-en, milyen minőségűek lehetnek ezek? Szerintetek érdemes lenne ilyet venni?
-
zoli03
őstag
Ennek tényleg nagyobb a feje. Azt a gumit vajon le lehet róla szedni úgy, hogy normálisan nézzen ki utána (nekem nagyon nem tetszik rajta)? Ha megveszik az egyik lámpámat (most igen sok felesleges van itthon), lehet veszek egyet. Ez ráadásul kétakkus, talán nem csökken a fényereje az akku merülésével.
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
refi méretre gondoltam a hasonlóságot a fokozatmentessel
itt van dx-en: http://www.dealextreme.com/p/small-sun-zy-a621-xm-l-t6-5-mode-900lm-white-led-flashlight-2-x-18650-117320#open%20full%20viewnem egyforma a feje a klón lámpákkal, és nekem egyértelműen nagyobbnak tűnik
-
zoli03
őstag
Itt az eredeti X9. Nekem ez a kettő klón van (meg volt egy eredet eBay-es gyenge driverrel): [link] és [link]. Teljesen ugyanazok, csak színben és minőségben térnek el, meg egy-két apróságban. Amit linkeltél eBay-esnek szerintem ugyanaz a feje, csak a testéhez van egy közdarab (nem hinném, hogy többfajta fejet gyártanának, az nem éri meg nekik). A fokozatmentes Small Sun-nak egész más a feje.
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz macikos #7331 üzenetére
Itt csak 85 dollár, és plusz 8dollárért Neutralban is elérhető
[SolarStorm 5xCREE XM-L T6] -
korn
aktív tag
zoli03, egy újabb small sun?
http://www.ebay.com/itm/Cree-T6-5-Mode-1200-Lumen-Memory-White-LED-Flashlight-/180880506958?pt=US_Flashlights&hash=item2a1d51804e
elég nagyfejűnek néz ki[ Szerkesztve ]
-
-
korn
aktív tag
-
macikos
addikt
5xXM-L, 4x18650, elvileg még tudhat is 4000 lument 4 akkuval.
-
d4d
tag
-
dale74
tag
Ma megérkezett a Manafont-ról rendelt TrustFire F23.Egy apró próblémám van vele, hogy karcos. A driver érintkezője is össze volt karistolva. Szerintetek érdemes írni nekik e miatt?
-
Roliiii
aktív tag
Sziasztok, épp rendelnék dealextreme-ről, de fizetésnél két féle paypal opcio is van egy sima meg egy express, meik kéne?
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
dale74
tag
válasz Avicularia #7309 üzenetére
Akkor viszont lesz pár eladó lencsém 41,5mm (C8 refihez jó pl.)
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
hát, a C8 fejébe max valami 40mm körüli lencse férne bele, az meg már elég kicsi xm-l-hez. A gyári refivel majdnem ugyanolyan távolra világítana, mint a 40-es lencsével, ráadásul szórt fénnyel, ami a lencsénél nincs.
Csináltam egy xm-l-es lámpát 44mm-es lencsével, végül is nem világít rosszul. A lencsével kb 35e luxot tud, a C8 refivel meg 25 körül. Ráadásul ez a 44-es lencse bele se fér a C8-ba, faragni kell belőle. Ami pont passzolna a C8-ba, olyat nem tudok, ez nem zárja ki azt, hogy valahol mégis kapható ilyen. -
kowik
tag
Korn kollégától kérdeznék főleg, mint a lencsés lámpák nagy tudorától.
Unokatesóm motorra szeretne kiegészítő világítást, látva az én P60-as XM-L 2.8A-en hajtott saját építésű lámpámat. Viszont szerintem ennél többet lehetne kihozni valami lencsés lámpából. Úgy gondoltam, hogy egy C8-ba(mert ez viszonylag olcsó és mivel csak a feje lenne használva a méretéből adódóan a hűtése is megfelelő lehet) kellene valami lencsét rakni és úgy belőni, hogy kb. 50-80 méterre a legtöbb fényt adja.
A kérdés, hogy egy C8-ba beletehető valamilyen használható lencse? Illetve bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Kettő darab ilyen lenne a motoron XM-L U2 3A-en.[ Szerkesztve ]
-
ruger
csendes tag
válasz Avicularia #7309 üzenetére
nekem tegnap érkezett meg a DX-ről egy csomagom, amit 10 napja rendeltem!!
-
d4d
tag
Balder SE-2 képek és összehasonlítás három másik lámpával
[link] -
dale74
tag
Nincs valakinek "'véletlenül" egy 41,5mm átmérőjű eladó lencséje (üveglap inkább) ? A DX-en csak 10-esével adják és 1 hónap míg ideér.
[ Szerkesztve ]
-
arti1121
senior tag
120 lámpárol beamshot fotok 2beállitásal Katt ide/L]
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest