Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mittu88
senior tag
Ez Q5 ledes, az max. 252lument tud és 1A-rel szabad hajtani maximum. A váz ugyanolyan lehet, mint a többi C8-é, de a fényerő elmarad. T6 vagy U2 leddel szerelt verziókat nézz, azok 900 lumen körül tudnak, igaz 3A-ig lehet hajtani.
Ilyen Q5 ledek vannak amúgy a modernebb police lámpákban. -
tjano8
csendes tag
Üdv mindenki!
kis segítséget szeretnék kérni egy nagy fényerejű zseblámpa vásárlásához, vissza olvastam kicsit a fórumba, és ahogy láttam az Ultrafire WF 505B és a C8 ami a kisebb és olcsóbb kategóriába van, és ebből a C8-as ami a jobb. ebayen nézem párat , de csak nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni, hogy azért nem legyen túl gagyi se, mert már $12 tól van (gondolom ami ennyire olcsó az kamu lámpa lehet) mert leírás alapján ugyan az mint a többi, mindenhol csak az a pár sor van róla. Aki kicsit tapasztaltabb ilyen téren tudna linkelni egyet az alsóbb árfekvésből, ami már valószínűleg nem a gagyi kategóriába tartozik?
-
Zsolt74
senior tag
Ez nem semmi...
Zsolt
-
veterán
Sziasztok
Van ez a Akku nomeg ez a Töltő.
Ugye a töltő 500mA-el tud tölteni. Ami azt jelenti hogyha beletolok 2db akkut akkor akkunként 250mA-el tölt? Amit ha jól számolok akkor az álltalam linkelt akkut 10 óra alatt tölti fel?
Úgykell ezt számolni hogy akku áramerősségét úgy tudom elérni ha felszorzom a töltő áramerősségét? Szóval ha 1 akkut töltök csak épp ezzel a töltővel akkor 5 óra alatt felis tölti azt a 1 akkut? Feltéve hogy lehet csak 1 akkut tölteni ezzel a töltővel.
iPhone 16 Pro Max
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Láttátok a marsfire lámpákat Manafonton? 5-6-7 ledesek is vannak, STL V2-nek tűnő utánzat stb. Írhatnátok róluk, ha valaki találkozott már ilyennel.
-
tomab04a
aktív tag
Sztem 501b is jó.Mind2 volt, most 502b van.De az 501b "kupakja", amiben a kapcsoló van szerintem normálisabb megoldással csatlakozik a testhez.Azonkívül, ha esetleg elhajlik, vagy letörik a clip az 502b-ről akkor vagy 2 csavar vagy 2 lyuk csúfoskodik a helyén.Vagy beragasztod(ez se jobb).
Tök jó lenne ha lehetne clip nélkül is venni az 502b-t.
Bár nem volt trustfire akksim, de én inkább a japán gyártmányú sanyora szavazok, mint a kínai trustra.[ Szerkesztve ]
Nincs ekezet.
-
Mittu88
senior tag
sziasztok!
tudnátok ajánlani EHHEZ hasonló drivert, amin van Hi, Mid, Lo, Strobe vagy Lo, Mid, Hi, Strobe mód? Csak a 17mm-es játszik, mert egy kis lámpába lenne.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
mik ezek az úl ledek?
SSC P7 LED
SST-50Tényleg ennyivel jobbak mint egy XM-LT6?
plata o plomo
-
szbalogh
addikt
Dinos akció 501 T6 10.99 USD
Nick: HE_Storm
-
veterán
válasz arti1121 #6978 üzenetére
Oksa köszi megpróbálom holnap. Illetve azlenne a kérdésem még hogy ugye ez 5 módos. Viszont észrevettem hogyha csak egy picit nyomom le a gombot akkor nem kapcsol ki, hanem ígyis lehet vele módot váltani. gondolom baja nemlesz tőle ha így váltok módot ugye?
iPhone 16 Pro Max
-
arti1121
senior tag
válasz jozsi252 #6977 üzenetére
multiméter fekete vezetéke a COM-ba a pirost dugd abba ami fölé vagy alá 10A vagy 20A-ba nem tudom neked milyen van. Ezután csavard le a lámpa hátso részét állitsd a fejére és rakj bele egy akut majd a multiméter egyik vezetékét az akura a másik a lámpa menetére és olvasd le az értéket.
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
veterán
sziasztok
Kerestem a topicban, de nem akadtam rá valami rajzféleségre vagy magyarázatra, hogy hogyan kell megmérni hogy hány A-el hajtja az akku a ledet. Ezt hogy lehetne megmérni? Csakmert szeretnék képbe lenni hogy mégis mennyit ad le az akkum.
Illetve ha alakítgatnék 1-2 dolog, akkor jóval nagyobb fényerőt lehetne elérni, vagy nemlehetne annyira észrevehetően plusszt kihozni a lámpából?
Egy UF C8 XM-L T6 ról lenne szó
köszönöm
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Cyborg
őstag
Ez érdekes darab, már a neve is
[BIG HEAD K8]
Olcsó, és szintén elérhető neutral fehér leddel -
Cyborg
őstag
Aki C8 vásárlást tervez, ajánlom
[EZT]
Választható módok, és neutralban is elérhető -
korn
aktív tag
válasz belsodavid #6969 üzenetére
Én kénytelen voltam mosni, törölni a citipower X7 foncsorát, mert összefujik-oztam, és totálisan aprókarcos lett, de! gyakorlatilag nem történt változás a fényerőben, vagy nagyon minimális. Mértem összfényerőt és lux értéket is.
Apró porszem vagy akármi miatt nem érdemes belenyúlni. -
arti1121
senior tag
A Cree-nél elérték a 254lumen-per watt-ot cree link
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
belsodavid
aktív tag
Ne nyúljatok hozzá, én két hétig lelki beteg voltam, pedig mint utólag kiderült nem is karc volt a lámpába. (egy újabb tisztítás után eltűnt.) Máig nem értem hogy, de NE NYÚLJATOK HOZZÁ!!!
A levegő spray-ből nekem néha jön gáz 8folyékony) is, ha az rámenne a foncsorra, annak sem lenne jó vége nem? Vagy ha függőlegesen tartom, biztosan nem jön gáz belőle?
-
veterán
Foncsorról lenyomatni a port a kis flakonos sűrített levegős megoldást ajánlom. Minden számtech boltba lehet kapni. Kompresszorral az a baj hogy ugye valamennyi kondenz van a tartályba aztán attól foltot hagyhat a foncsoron.
Amúgy vettem a telefonhoz spéci képernyőtisztítót, ami extra puha törlőkendő. Ezis összekarcolná a foncsot szerintetek? Esetleg vatta?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Mittu88
senior tag
válasz macikos #6959 üzenetére
Ilyet vettem, ami a második linken van. Hát sok levegőt nem mozgat alapból, hatalmas a lyuk a fején, nagyon széles. Fogtam egy söröskupakot, körbevágtam, csavarhúzó fejével meg egy kalapáccsal kilyukasztottam és pillanatragasztóval felvittem a cuccot. Na most 2 BAR-ral tolja a levegőt
-
zoli03
őstag
Ilyen 18650 akkutartót (vagy nem tudom hogy hívják pontosan) lehet itthon elektronikai boltban kapni? Arra gondolok, hogy mennyire lehet elterjedt, mert van a városban pár kisebb bolt, de ha ritka, inkább el se megyek megkérdezni, hanem egyből rendelek eBay-ről.
-
tbesze
tag
válasz tomab04a #6952 üzenetére
Csak kifújni szabad. A víz mindegy milyen, foltosan szárad. Természetesen a türülgetés szoba sem jöhet. Vagy valami kis kézi pumpával, vagy sray-s sűrített levegővel. A kompresszoros levegőt nem ajánlom, mert abba olaj és víz lehetséges. A kézi pumpás megoldás már volt itt előbb is téma. Ha van időd nézd vissza. Ha jól emlékszem képekkel is voltak hozzászólások.
-
arti1121
senior tag
kérdezném itt valanennyi forumtárstol hogy bontottam laptop akut és vannak sony cellák 1,39V és Panasonic 1,98V-al. az 1,98V nincs akkora gondom meret azt bátrabban nekiállok használni töltés után de a 1,39V-al már vannak fenntartásaim. KORN kolléga neked mi a véleményed??
-
zoli03
őstag
válasz Lacika007 #6941 üzenetére
Kaidomain-en olcsóbb. Ráadásul van, ahol még olcsóbb (régebben linkelték valahol, csak ott kettőnél még van posta, de ha többet veszel, akkor már jobban jársz, mert nincs posta).
Hasonló áron van Sony 2600mAh (bár kicsit drágább) meg Panasonic 2250mAh (ez is kicsit drágább). Szóval az olcsók közül a Sanyo nyújt a legtöbbet. -
Lacika007
csendes tag
Szerintem ez itt legolcsobb : sanyo 2600mAh
Vajon eredeti? Nem furdok be vele?
Jelenleg Ultrafire 3000mAh-t hasznalok, de nagyabbol 1200-at tud -
zoli03
őstag
Szerintem még mindig 501B/502B XM-L leddel és OP refivel (bár SMO-val is eléggé flood).
Ha valakit érdekel, van DX offersen leárazva Ultrafire akku, bár ezt a fajtát még nem is láttam.
-
a000
őstag
Van most best-buy flood lámpa, 1x18650?
-
a000
őstag
Hatha valakit erdekel. keygos ke-5
Amugy ez milyen minosegu lampa?
-
a000
őstag
Kicsit mericskeltem
Uniquefire uf-v2: 350meterre a fakat megvilagitotta.
Epuletet 428meterre is, beazonosithatoan. Persze egyiket sem ugy, mintha 200m-re lenne. -
DDAVID
csendes tag
csak most látom hogy te is írtál, köszi megfogadom a tanácsotokat, te is a C8-at ajánlanád helyette? http://www.ebay.com/itm/UltraFire-1300Lm-C8-CREE-XM-L-T6-LED-Flashlight-Torch-lamp-Charger-2x18650-/150795242452?pt=US_Flashlights&hash=item231c18cbd4#ht_6493wt_1032 ez a csomag már jobb? bocs, a töltőket meg az akksikat egyelőre végképp nem ismerem, de tájékozódom.
-
DDAVID
csendes tag
köszi a tippet! megfontolom, elég durva ez a C8 az biztos azért gondoltam eredetileg egy zoomos megoldásra mert nagyon jók ezek a throwerek (igy hivják ugye?), de nem csak szabadban használnám távolra, hanem amellett akár szobában is, sátorban, ilyesmi (persze kisebb teljesítményen). úgy képzeltem el hogy emiatt jobban járnék egy zoomossal. felejtsem el, túl nagy kompromisszum? egyébként amit linkeltem eredetileg szerintem kb az lehet mint a trustfire Z3, azzal van valakinek tapasztalata?
-
zoli03
őstag
A töltő nem a legjobb, túltölt, 4,22V-ig. Az akku is elég gyenge, a lámpa szintúgy. Nagyon jó flood lámpa, valószínűleg teljesen homogén a fénye flood állásban, de nem lesz erős, nagyon nem (lakásba tökéletes, de szabadban már nem annyira). Thrower állásban nem fog annyira messzire világítani, mint várnád és a megvilágított terület se valami nagy.
Szerintem csak azért csinálnak XM-L-es zoomos lámpát, mert a zoomos lámpára mindenki ugrik, ha meg XM-L-es, akkor még jobban. Pedig zoomos lámpának bőven jó egy XR-E leddel szerelt.
-
Roliiii
aktív tag
Sziasztok.
Gondolom sokan vagytok vele, hogy csak egy olcsó, de jó lámpa kéne, nos, tegnap este megjött a kis drágám.
Az egész házhoz szállítással 4,1dollár volt ami durván 940Ft.
Tapasztalatok:
Nagyon könnyen fókuszálható és így tényleg elvisz egy 100m-t kb, de 75m nél még nagyon jól látszik, illetve halványan 170m(ha hihetek a google earth merőjének).
Anyaghasználat nem a legjobb, de a célnak megfelel, hamar le fog pattogni a festék, illetve volt egy kis sorja ahol az elemtartó alját vissza kell csavarni, de fél perc alatt eltüntethető.
Fókusz lencse a felfogatásnál kicsit lötyögött, de egy kis zsepicafat beszorításával ez orvosolható és nem lehet észrevenni a sufnituningot.Összességébe ennyi pénzért abszolút elégedett vagyok vele, pontosan 14 nap alatt jött meg, amiből 10 nap volt munkanap.
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Biciklire szeretnék egy erős világítást, lehetőleg 1x18650 akksival. Van egy másik bringám, azon SSC P7-es Spiderfire van, ha annál esetleg erősebbet tudnátok ajánlani, azt megköszönném!
-
d4d
tag
új képek, infók a Spark SP6-ról. Lesz belőle neutral ledes változat is
[link] -
DDAVID
csendes tag
sziasztok! annyira nem vagyok még képben a témával, segítséget szeretnék kérni. kinéztem ezt a szettet http://www.ebay.com/itm/180754836735#ht_7711wt_977 összehasonlítva az ilyesmi árú/tudású lámpákkal papíron elég jó ajánlatnak tűnik, viszont erről a konkrét darabról nem találtam semmi értelmes információt a neten. mit gondoltok, jó választás lehet? árban ez lenne kb a maximum amit rászánnék, és kecsegtető az xm-l led. ha felejtős, mit ajánlotok helyette? a zoom fontos lenne. köszi előre is!
-
Cyborg
őstag
Ez is így működhet akkor?
[Ultrafire UF-T50] -
korn
aktív tag
Köszi, tök jó ez a fényerő változtatás. Meg elég erős spotja van, mondjuk a 501b nem nagyon mérvadó.
Kár, hogy nem vettem akkor. Most itt a legolcsóbb: http://www.ebay.com/itm/CREE-T6-5-Mode-1200-Lumen-Memory-White-LED-Flashlight-/170823471419?pt=US_Flashlights&hash=item27c5df513b -
zoli03
őstag
30 dollár volt. Képet nem tudok sajnos (maximum a lámpáról). Eléggé automata a fényképezőm (Canon Powershot A490). Amikor vettem, akkor olcsón kellett egy elfogadható képminőségű, akkor még nem lámpáztam, nem volt szempont a manuális beállítás. Ma már mást vennék, de ez van. Vagy rekeszértéket állítok, de akkor nincs záridő állítás. Van olyan mód, ahol lehet állítani záridőt, de akkor rekeszérték állítás nincs.
Egy videót azért megpróbáltam. A másik lámpa OP-s 501b XM-L U2-vel (kb 2A-n mehet). A vibrálás a fényképező miatt van, egyik lámpa sem vibrál.
-
Dongatto01
tag
Nekem meg valami spéci fejlámpára lenne szükségem kettő darab kelene és ez ne lépje túl a 15 ezres határt.Csakis kimondottan éjszakai pecához használnám
-
a000
őstag
Hátha valakit érdekel. Stl-v2 helyett kapott uniquefire uf-v2: 320méter, most mértem.
-
korn
aktív tag
válasz jozsi252 #6917 üzenetére
2db plusz ellenállás a driverre, egy kis kenőanyag a menetre, o-gyűrűt vagy valami vastagabbat kell használni az üveg alá, vagy mókolni az eredetivel. Ezek mind filléres dolgok.
Nem volt 3 hét és itt volt.itt a driver, a nagyobb méretű ellenállás 0.33Ohm, a kis méretű meg 100-120kohm körüli, ha jól emlékszem:
-
korn
aktív tag
válasz belsodavid #6894 üzenetére
én 23$-ért vettem, de utána jópár aukció 15-20$-al végződött . Ennyi pénzért megéri.
Bár azóta magasabb áron mennek el.
Egyébként jó közepes minőségű lámpa, ahhoz, hogy közel tökéletes legyen hozzá kell nyúlni sajnos. Eleve a gyári driver csak 1.1-1.2A-rel megy 2 cellával, ez az emitteren kb 2-2.4A körül lehet. Száraz karistos menetek, ez orvosolható egy kis kenőanyaggal. Ha a dropin be van teljesen tekerve, akkor lötyög az üveg. Ez is orvosolható pl egy plusz o-gyűrűvel. Az emitter nincs ragasztva, csak hővezető paszta van alatta, és bár van központosító betét, minimálisan el tud mászni a led. Szerintem túl vastag ez a közbetét, ezért ezt is átalakítottam és beljebb engedtem a foncsorba az emittert kb 0.5-mm-el, így jobban tetszik a fénye. Megbütyköltem a drivert, most 1.4-1.5A-en megy, 2.8A mehet a ledre. Nincs memória, ez azt jelenti, hogy ha pár percig ki van kapcsolva a lámpa, akkor HI módban indul el. Ezt is átalakítottam, most pár mp és újra Hi-ban indul.
Gyárilag 30-31e luxot tudott, átalakított driverrel 38-40e luxot kb, a C8 - X8 féle lámpákat megveri simán, de egy stl-v2-től lemarad, hiszen az 50e körül tud.
Nekem jó ez a lámpa, legalább bütyköltem egyet, másnak csak fenntartással ajánlom. Bár lehet, hogy csak én kaptam ki egy gyengébb példányt. Árát tekintve azért jó.[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Új infók a ThruNite TN31-ről,
XM-L U2 és, ha igaz, 1147 lumen / 75000cd / 700m hatótáv. A reflektor átmérője 70mm (fej: 79mm) mélysége 65mm.
pl. Fenix TK41: 55746cd, Olight SR51: 56500cd
-
zoli03
őstag
válasz belsodavid #6909 üzenetére
Milyen Q5? XP-E, XP-G, XR-E (vagy nem tudom, melyikből van még Q5 bin)? Egyébként egyikkel se éri meg megvenni, hacsak nem lényegesen olcsóbb mint XM-L-el (amit kétlek, mert annyira olcsón nem fogják adni).
-
belsodavid
aktív tag
Ultrafire C8 Q5 az milyen lámpa? Valaki látott már ilyet?
-
AstraCDX
senior tag
A FENIX LD01 & E01 ajánlat, valóban nagyon jó .
Kicsit gáz az E01 pink színe, de jó készlet ára .
Csak bele kell magam ásni PayPal -ba mert már rég használtam .
Szerintem ez lesz a befutó !
Köszönöm az értékes infot !
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
A HW jónak tűnik, bár az ára elég borsos, és a beszerezhetőségét sem látom szép hazánkban .
A FENIX E01 meg nem színhelyes fehér fényű ?
A LED LENSER P3 típusról tudna valaki infot ?
Jó lehet ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Ez a FENIX LD12 majdnem jó is lenne .
Bár szétnézve a FENIX termékei között találtam megfelelőbbet is az E01 -et .
Általános tulajdonságait tekintve szinte tökéletes, csak ne csavarással kéne bekapcsolni .
Most már az szempont, hogy ne csavaros kapcsolású legyen mert nem bízok benne, hogy hosszútávon az egy kézzel is kapcsolható lesz, az pedig fontos .
Néztem még a LED LENSER P3 lámpáját ami szintén jónak tűnik, és a fentebb felsoroltakhoz képest még az ára is kedvezőbb .
Erről mi lehet az általános vélemény ?
Egyéb ötletek/ajánlatok ?
Köszi !
Üdv.
Astra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest