Hirdetés
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Vettem két ilyen Samsung 18650 akkut. Nagyon jól bírják, viszont a lámpához adott 2 forintos kínai töltőm (amire az van írva hogy "churger base"
) nem akarja tölteni őket. Tudtok ajánlani valami töltőt? Nekem annyi a lényeg hogy feltöltse az akkut, és lehetőleg ne robbanjon fel. Elég olyan ami egyszerre 1-et tud tölteni.
-
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
Convoy s2+ 7135*8 mennyire melegszik max fokozaton? Bírja huzamosabban is vagy lejjebb kapcsol ha túlmelegszik vagy nem történik olyan?
Illetve mi a különbség s2+ és s3 között?
-
bul07
nagyúr
Újra akciós a Liitokala Lii - 500, ponttal vihető ahogy fentebb képen
Akinek ilyen van leírná nekem mit hogy kell rajta állítani, melyik funkciót hogy lehet előhozni(teszt funkció)
Előre utána akarok nézni hogy ha megjön már csak használni keljenLámpa új gazdára talált
-
erik365
senior tag
Megérkezett a Black Diamond Spot fejlámpa, eddig nagyon tetszik, este teszek fel képeket.
A 200lm körülbelül valós érték, anyagminőségre nincs panasz, jó a spot és a flood módja is, mehet külön-külön és egyszerre is a két mód is.
Egy gombnyomásra 20lm-ről rögtön átlehet váltani 200lm-ra, és egy gombra vissza is(elvileg ez a power tap lényege). -
bul07
nagyúr
válasz
erik365 #24443 üzenetére
Nem marad.
Jó lámpa, és erősebb olyan 10-20%-al mint a zoomos(fent a képen jobbra a s2+-től)
De nem annyival erősebb hogy meg is tartsam
Nagyon jó kis lámpa tetszik hogy az üveg mögötti tömítés foszforeszkál, és a kidolgozás is nagyon jó, de nem maradPont olyan távolságra világít hogy messzire még nem elég nekem közelre meg ott a másik és azt még nem is sajnálom ha landol a betonon, így hiába is tartanám meg úgy járna mint a C8 hogy otthon a szekrénybe pihenne
XML2 U2-1A verzió és nem is annyira jég kék a fénye mint számítottam, nekem nagyon természetes
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
bul07
nagyúr
válasz
Kozy10 #24439 üzenetére
Akciós és toltam rá még pontot
De most nézem hogy linkelésem óta is változott, lekerült az akció
Hú most kezdhetek izgulni, gearbest képes rá hogy hetekig nem küldi a cuccot mert nincs nekik , de magukkal tolnak ki ha nem jön meg időbe, mert fizetéstől számítva olyan 45-50napon én nyitom rájuk az ügyet(#24440) -westbam-
Annyiért nem
10-11$+postára gondoltam de így elsőre de ez még a jövő, mert amúgy nagyon baba lámpa csak kezd sok lenni a lámpa és ha nem használom akkor minek legyen
(Van még C8 is de az otthon mert azt nem használom, a Small Sun ZY-T08 százszor jobb) -
bul07
nagyúr
Tegnap megjött a Convoy S2+ Blue 7135*8, ma lesz a próba, ha nem hozza a elvártakat akkor megy az apróra
Elvárt pedig az hogy a ebay-ről vett zoomos 1800Ft-os lámpát aláznia kellHa ilyen a driver akkor az ugye 7135*8-as?
Rendeltem egy Liitokala Lii - 500 töltőt 16.31$, tudtok valahol angol vagy esetleg magyar fordítású használati utasítást?
-
Csaszu2
csendes tag
Itt pedig 3,5 A-en kevésbé esik be a Sanyo GA az Lg MJ1 hez viszonyítva. Bár az Lg a végén jobban kitart...
[link] -
Csaszu2
csendes tag
válasz
SchumiBácsi #24431 üzenetére
Itt pedig az LG van felül 1-10 A-ig mindenhol...Ilyenkor nehéz eldönteni, ki hazudik kisebbet
-
hpsafl
tag
-
Csaszu2
csendes tag
Ha 8 akkuval használod akkor vedd meg a Samsungot, ha 4-el, akkor pedig az LG-t.
Nagyon max. 2 A-es terhelés lehet a 8 akkuval cellánként. -
válasz
Csaszu2 #24430 üzenetére
Köszi a linkeket. Úgy tűnik a Rózsaszínű Samsung a legjobb ha csak hajszálnyival is a mezőnyben, de mindhárom "új" cella jobb mint a meglévő Panasonic NCR18650B készlet.
1A módban komparáltam őket, de igazából azt kellene megtudni hogy a TK75 teljes fényerőn 8akkut hány amperrel terhel de lehet felesleges már ezen is agyalnom, mert terheljen bárhogy is a jelleggörbe ugyanaz lesz és akkor is a Samsung fog vezetni vélhetően.
-
jeriba
csendes tag
válasz
supertrezi #24427 üzenetére
A 7135 X 3-al, ha jól emlékszem talán 1 A-t vesz fel, azaz kb harmada a fényáram mint a 8-assal tud. Ilyet már kb. 12 dodóért is láttam. Egy jó akkuval kéthavonta kell majd tölteni
Ha leejtené anyud kibírja és nála örökös darab lesz. -
válasz
SchumiBácsi #24415 üzenetére
-
válasz
jozsi252 #24423 üzenetére
LOL a teste olyan mint a TK61-é a runtime kit meg a régi TK75-é. Még szerencse hogy van TK61-em, így ha megjön valahára az enyém is, akkor át tudom rakni... legyen egységes a teste nekem
Most nézem a bordázás kevesebb én ezt nem értem, ha 4000lumenes hogy nem fűt annyira mint a régi 2900-as, pedig ugyanaz a led csak 1el több van belőle.
-
jozsi252
veterán
Ma meg is érkezett a várva várt Fenix TK75 2015 lámpa, amit Banggood-ról rendeltem.
Mivel nagyobb értékű dologról van szó, ezért nem akartam kockáztatni, és DHL-el rendeltem. A DHL csütörtökön vette át, ma meg ide is ért, szóval tartották a szállítási időt bőven! És csak 1900ft volt.
Amit jelenleg nem használok aksit az a LG 18650MJ1 illetve gyári Olight 18650 3400mAh aksi, mind a kettőt belepróbáltam az aksi tartóba, de még a védett Olight is kényelmesen elfért benne. Védelem nélküli is stabilan benne volt, szóval nincs gond azzal hogy pár mm-el rövidebb az Olight-nál.
Volt Acebeam X60-as lámpám, de az bazi nagy volt, meg nehéz is volt, de ez a Fenix lámpa nagyon kézre áll nekem, illetve nem is nehéz. Nyilván Runtime Kit sokat rontana a hordozhatóságon, de ez eszembe sem áll hogy vásároljak azt hozzá. Inkább cipelek magammal több aksit, de maradok ennél a normális méretnél.A lámpa minőségére egy szavam sem lehet! A kidolgozás, a menetek, eloxálás, ledek, refi minden hibátlan. Járt hozzá 2 O gyűrű, váll tartó, csukló tartó, illetve egy nagyon jó kis műanyag hordozó.
Throwerként eddig Olight M3XS-UT használtam, de megpróbáltam keresni egy olyan lámpát, ami mind közelre, mind pedig távolra is jó. Szerintem megtaláltam a nekem valót.
Pár db nyers adat: 4000 lument tud a lámpa, 105k cd-t, 650m-re világít gyári adat szerint, illetve IPX-8 a vízállósága neki.A lámpába 4 fokozat van, illetve 2 villogó
- Low: 35 lumen (270 óra)
- Mid: 600 lumen (11 óra 20 perc)
- High: 1600 lumen (3 óra 40 perc)
- Turbo: 4000 lumen (1 óra 40 perc)
- Burst & Strobe: 4000 lumenAksi merültség jelző
Nagyon jól oldották meg ezt a részét is a lámpának. Amikor nem világít, 2x meg kell nyomni a bekapcsoló gombot, és akkor jön elő az a funkciója amiből meg tudjuk állapítani hogy az aksi hogy áll.
Ha
- mind a 4 led világít akkor teljesen fel van töltve
- ha 2 világít 2 villog akkor magas az aksik töltöttsége
- ha 2 világít csak, akkor az aksik merülőbe vannak
- ha 2 villog akkor kritikus az aksik feszültségeNyilván van akinek jobban bejön az Imalent megoldása pl. hogy kijelzi a feszültséget, de szerintem aki nem kezdő, az tisztába van vele, hogy egy adott lámpával mennyit lehet világítani.
A lámpát ha huzamosabb ideig maximumon járatjuk, akkor abban az esetben vesz csak vissza, ha eléri a 65 fokot. De akkor is csak 1-5%-ot vesz vissza (3800-3600 stb..), nem pedig egy adott lumenszámra, ami szintén nagyon jó megoldás.
És akkor itt lenne pár kép a lámpáról
-
jeriba
csendes tag
válasz
supertrezi #24418 üzenetére
Miért nem veszel még egy s2-t vagy S2+-t? 7135X3, vagy x4 driverrel 13-14 dodóért megkapod és az biztosan üzemel, anyudnak is van egy jó lámpája.
-
Anubis_9
addikt
válasz
supertrezi #24418 üzenetére
Szia! Ha már ismét említésre került a 18650B aksi, újra felteszem a kérdést, amit korábban. Arra sajnos nem érkezett válasz. Mi a különbség a 18650B és a 18650 közt? Köszi!
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
1. Köszönöm a múltkori segítséget lámpa ügyben. Nagyon elégedett vagyok a vásárolt kék Convoy S2+-szal.
2. Anyukámnak is szeretnék venni egy lámpát, mert ami most van neki, az kritikán aluli. Van 2-3 ezerért jó, ajánlható lámpa, amibe belemegy az NCR18650B védett (elég hosszú) akku? (Vettem két ilyet, mert Banggoodról másfél hónapja nem akar megjönni a 2 Sanyo...) A fénye nem kell olyan brutál legyen, mint az S2-é - ha nagyjáből eléri annak a 30-40%-át már bőven megfelel.
Köszönöm a választ előre is.
-
válasz
WestBam #24416 üzenetére
Ma illetve holnap is melózni kell kint pár órát és ilyenkor nem árt ha egy 400méterre lévő dolgot megpillantok a sötétben hogy működik e még. Kíváncsi leszek a ledómolt TK61-re elvisz e odáig. TK75 inkább a szereléseknél dolgozik, de ha nézelődés van akkor megy minden maxon és az úgy szép
Egyébként így félhobbi, de ha összejön akkor az RC40 6000lumenes verziója is begyűjtésre kerül... fényből sosem elég.. mindig több kell
-
WestBam
Topikgazda
válasz
SchumiBácsi #24415 üzenetére
Atyaég, paks + ha kevés akkor szorgalmazd a paks 2-t
Talán még a kérdésem is off: mire használsz ekkora fényerőt? Vagy nálad is "csak" hobbyból van?
-
Üdv all!
Gondoltam egyet és lényegében feltöltött aksikkal, kimértem a meglévő "nagy" lámpáimat "valamennyi" módon az alábbi feszültség eredményekkel. Bízzunk benne hogy pontosak mert egyébként félhulla vagyok, csak unatkoztam
Az adatsor: akku neve és mennyisége = kikapcsolt/1fokozat/2fokozat/3fokozat/4fokozat akkupakk és [cellánkénti feszültség]
TK75
NCR18650B 4× = 8,29/8,11/7,96/7,78/7,24 [4,15/4,05/3,98/3,89/3,63]
NCR18650B 8× = 8,27/8,12/8,01/7,91/7,67 [4,14/4,06/4,00/3,96/3,84]
NCR18650PF 4× = 8,28/8,19/7,94/7,75/7,20 [4,14/4,10/3,97/3,87/3,60]TK61
NCR18650B 4× = 8,29/8,08/8,03/7,96/7,76 [4,15/4,04/4,02/3,98/3,88]
NCR18650PF 4× = 8,30/8,08/8,02/7,94/7,72 [4,15/4,04/4,02/3,97/3,86]A 18650B 3400mAh míg a 18650PF 2900mAh. Feszültség alapján a "B" alig van előrébb a "PF" megoldástól, egyedül csak 8x kiépítésben húz el igazán. TK61-ben nem csináltam 8x-et mert még 4×-ben is tovább tart üzemidőben a "PF"-el mint a TK75 8x-ben a "B". A 18650B 4x átlagolva van, mivel kettő van belőle, az eltérés maximum 0,01. Miért fontos ez a mérés?
Útban van (remélhetőleg) a TK75 4000lumenes verziója, ami szinte biztos hogy többlet fogyasztással jár. Milyen akkut vegyek hogy az üzemidő legalább annyi legyen mint most a 2900lumenesnél, de ha több az se baj
Előköszi!
-
ZozzV6
senior tag
Elszaporodtak
Legkisebbtől a legnagyobbig plusz a két fejlámpa. -
mailman
tag
válasz
Kozy10 #24412 üzenetére
Nekem ezek Kronosban vannak (acel-rez es alu verzioban is) de ha valaki azon gondolkodna milyen lampat venne mindennapi hasznalatra ami egyszeru de odaver fenyeroben es throw-ban az szerintem ne agyaljon tovabb, megtalalta. Van par cuccom ezeken kivul, de nem tudom azt mondani, hogy barmlyik is megeri a ketszeres arat ezekhez kepest, sot. Erosen ajanlott
-
Kozy10
tag
BLF X6-SE V2 + X5 CREE XPL-HI 1A 1400LM
és
BLF X6-SE V2 + X5 CREE XPL-HI 3B 1400LMUS$ 58.47
coupon code: 3aeb2e (kupon a BG Staff-tól) -
WestBam
Topikgazda
válasz
erik365 #24405 üzenetére
F@sza lámpa, én mondjuk nem gondoltam, hogy egy reflektort szeretnél a fejedre
A sima pánttól nem kell tartani, teljesen jól tart, nekem is csak egy pánt van rajta mégsem volt még vele bajom, sosem húzódott el a lámpa. Mondjuk fusson a fején lámpával akinek nincs jobb dolga, ilyen felhasználás nálam nem jellemző. Az enyém 70 lumen max de erdőben az is elég volt még mindenre amire a fejlámpát használom, szereléshez sem éreztem még kevésnek sosem, soknak a csillanás miatt igen.
Szememben az örök darab az a petzl de elég jó speckója van ennek is, szerintem 10 évet ha nem töröd össze ez is ki fog bírni -
csucsotke
aktív tag
válasz
erik365 #24400 üzenetére
Már több mint másfél éve használom ezt a fejlámpát. Valójában a legtöbbet használt lámpám(pl. forrasztásnál rágumizom ásványvizes üvegre, de van hogy a lakásban ezzel bóklászok, vagy szerelek valamit,szóval elég gyakran). 1AA-val megy, 4 módos, közepes fokozaton kezd. Ha 3 percnél tovább van bekapcsolva, akkor következő gombnyomásra nem módot vált hanem kikapcsol, továbbá át lehet kapcsolni a két szélső ledre. Viszonylag erős, és középső fokozaton kellemes az üzemideje, nemtom mennyi, de jó, nem kell állandóan akkukat cserélni benne. Az egész kialakítása, műanyagok , tapintás, jó minőségű, jól visszapattan a helyére, az akkucsere után. Ez is talán black diamind koppintás, de biztos hogy nem vennék olyat helyette, mer minek
Van 3AAA-s verzió is, de annál ugye 3 kiselemmel kell izélni, hát nemtudom hogy üzemidőben, megmutatkozik-e a hatása.
Ja és a fejpánt teljesen elégséges, nem kell hogy fejtetőn még valami kettéválassza a frizkóm -
jozsi252
veterán
-
Ra3
őstag
válasz
jozsi252 #24404 üzenetére
Ezt nézted már? Mondjuk csak 100lm max, de powerbank is egyben, kuponnal, pontokkal még faragni is lehet az árából.
-
erik365
senior tag
válasz
jozsi252 #24404 üzenetére
Én is féltem tőle, hogy csúszkál, de elolvastam egy pár tesztet róla, és azt írta mindenki, hogy stabil.
Így megnyugodtam, futni úgysem tervezek vele.
Az a baj, hogy az ember hozzászokik a jó minőségű lámpákhoz, és utána már nehezen szánja rá magát, hogy gyengébb minőségűt vegyen.Kgyuri7: tényleg azt írtam, hogy csak arra kell, de viszont olyat szeretnék ami sok évig kitart.
-
jozsi252
veterán
válasz
erik365 #24400 üzenetére
Jónak néz ki maga a lámpa.
Bár én valahogy az ilyen fejpántokat nem találom annyira stabilnak, aminél csak oldalt vannak pántok. Varta annyival jobb, hogy ott fej felső részén is van neki pánt, így biztos hogy nem csúszik le a lámpa.
Én meg most napok óta keresek egy jó Li-ion aksival működő kempinglámpát. Fenix CL25R lenne a legjobb választás, de az ára ahhhh.. Nézegettem hogy vannak ezek a sok ledes csodák, de azoktól túl sokat nem várok. Fenix-hez hasonló lenne jó, mondjuk úgy max 8-10k környékén.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Sram gx eagle axs elektromos váltó upgrade kit
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztal
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest