Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris Kiki
senior tag
AliExpress Convoy Store
Nagyon megbízható eladó.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
FBLLMAG
senior tag
Amit mások ajánlanak, azok erősebb, fényesebb lámpák. Ami lámpákat kinéztél, inkább lakásba való, minimális mértékben használható kültérben. Esti sétára még elmegy. Már nagyobb kertbe sem az igazi. Ha ezt figyelembe véve is tetszik, akkor vágj bele, ne hallgass másra. Mindenkinek más az elképzelése, mást vár el a lámpájától, lámpáitól. ;-)
Később viszont lehet fejlődni. ;-)
-
Gargouille
őstag
Ha arról van szó, hogy el akarod csak lőni a kuponod, akkor vedd meg nyugodtan mindenféle elvárás nélkül, amolyan könnyen jött - könnyen ment alapon.
Ha viszont valami használható zseblámpát keresel, akkor hallgass a többiekre és S2+ alá ne add.
Viszont ha mégis ezt a lámpát veszed akkor ha megjön írj róla, hogy milyen, had ismerjük meg ezt is, sose lehet tudni...
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
may15
csendes tag
Negaragudj, ebben az árszegmensben, ami olcsóbb mint a convoy, de van olyan jó, én nem vagyok kompetens. Nyuogodtan keresd meg gyapo11-t, aki ezen a téren tájékozottabb sokunknál, biztosan szívesen segít.
Én azt gondolom, hogy 5 dollár ide vagy oda, az nem az összeg amitől sok dolog megváltozna. Most gondolok arra hogy nem ezer forintban gonsolkozol, hanem kettőezer forintban, és teljesen mást kapsz. De ha ingyen akarod, persze érthető. De azt ami eleve nem jó, azt fogod tudni bármikor jól használni? Lehet, hogy kuponnal nem 8,5$, hanem csak 3,5, de szerintem annyit sem ér meg. Nem az én pénzem, én csak jót akarok és megkímélni téged egy felesleges vásárlástól. És részemről itt vége.
-
gyapo11
őstag
Nem lehet, hogy nincs semmi trükk? Mert pl. egy iphone alkatrészei összesen 60 kFt, a készülék meg 200-300 kFt. Tehát powerbankot ennyiért lehet eladni, a cellákat meg annyiért. A piac határozza meg az árat. És ilyen cellákat még nem láttam a webshopokban, vagyis ez a gyártó kifejezetten termékek előállításához adja gondolom hatalmas mennyiségben olcsón a gyártóknak, akik beépítik. Így néhány tíz vagy száz gyártóval kell a garanciális problémákat kezelni, nem millió vevővel, sokkal olcsóbb így.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
WestBam
Topikgazda
Úgy nézd, hogy 2500Ft kb. az S2+ postával cakk pakk és az egy vállalható minőségű jó elemlámpa. Ez se nem jó minőségű, se nem vállalható egy S2+-hoz mérten. Megkockáztatom a fénye is hagy kívánni valót maga után, arról nem is beszélve, hogy az ajánlott belépő típus is biztosan köröket ver rá és sokkal "erősebb" is.
Így megéri azt az 1000 Ft-ot?
Ha nincs postaköltség és a teljes árat ki tudod fizetni vele (vagyis lehet olcsóbb a termék, mint a kuponod) akkor próbáld meg ezek közül valamelyiket: 1, 2, 3, 4, esetleg pénzért ezt: 5.
Nem mondom, hogy jók lesznek, de ingyen még megéri őket megpróbálni. 10$-ig néztem a kínálatot, semmi más értelmeset nem láttam.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
Őszinte leszek, egyiket sem.
Megnéztem ezt az oldalt, hátha tudok segíteni, de ami normális annak az árába az 5$ kedvezménykupon bele van kalkulálva, szóval a normál ár felett árulják 6$-al.
Centekért vannak a kis SK68-ak, vegyél valami hasonlót rajta, de szerintem ezeket akkor erőltesd, ha nem kerül pénzedbe.
Ha viszont a kuponokat össze is lehet adni akkor még plusz két hónap ezen kívül és lesz egy S2+ szinte ingyen⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
may15
csendes tag
Ha előre tervezel, akkor egyet tudok mondani. Még nem tudod, hogy egy convoy s2+-t veszel majd, de miután alaposan megnézted, és rájöttél hogy egy picit több pénzért mekkora minőséget kapsz, akkor 25 nap múlva mire a vásárlához érsz, rájössz, hogy ez az, ami megéri a pénzt.
Szerintem ne vegyél olyan lámpát aminek a nevében a "cool" inkább utal arra, hogy mennyire menő leszel ha ilyened van mintsem a led színhőmérsékletére.
WestBam: na patthelyzet állt elő
-
ZozzV6
senior tag
-
Joshi
titán
Megrendelve.
ui.: nem tudom mi lesz a moddolt LiitoKala Lii-100 töltőmmel.
-
kner
csendes tag
Köszönöm szépen az összefoglalót.
A 4-5 perc számomra bőven elég egy huzamban.
Sajnos most pont sold out lett banggood-on; gearbest-en meg nincsen.Meg kellene néznem az XHP70-es Convoy L6-ot (mennyire szélesen terít, stb.). Ennek már korrekt a drivere?
Kíváncsi volnék a véleményére, akinek van ilyen.
A 26650 engem nem zavar; ekkora áramfelvétel mellett nem is baj a nagyobb akku. -
-
Vertigo18
addikt
Nekem, ha a régi, 4 elemes Mag-Lite lámpám mesélni tudna! Ezer karc rajta, tört már be teherautó szálvédőt, régi képcsöves televíziót, (...könyököt... ). Akkoriban azt hittem, annál nagyobb fényerő nem létezik, mindenki el volt dőlve a fényétől. Persze folyamatosan azzal mentem, lehúzta a gatyám. Ma meg egy Blf teljesen lealázza fényerőben...
Zozz: Gratula! Blog nem lesz róla?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tibz03
őstag
Köszi, akkor S2 lesz. Amit linkeltél, az 5 módos, ha jól látom. Tudnál olyat linkelni esetleg, ami csak 3 módos? Mert nem találtam.
Akkor tehát ebbe csak egy 18650 akksi kell, és kész? Amúgy meddig tartják a feszültséget ezek az akksik? Ha mondjuk fél évig sincs használva a lámpa, akkor se lesz gond, ha egyszer csak be akarom kapcsolni?
(#32450) Ra3: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
benfolds
őstag
nekem is jobban tetszik az s2+, de olyanom már van, úgyhogy ma inkább egy s3-at rendeltem. a kettő közül az egyiket majd muteromnak ajándékozom, a múltkori lii-100 meg a 2 db akksi mellé. kíváncsi vagyok, hogy látszik-e a különbség az 1A és az 1B színhőmérséklet között...meg arra is, hogy a kettő közül melyiket tudom könnyebben bepattintani a biciklis konzolba. a mintázat alapján (már ha számít egyáltalán) úgy sejtem, hogy az s2+-t.
akinek van s3: nem ázik be a menetes bezelnél? vagy azalatt is van o-gyűrű?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hogy egy klasszikust idézzek:
"Az S2+ és az S3 modell között méretbeli különbség szinte nincs, az utóbbi kevesebb, mint 2mm-el rövidebb, de ezt használat közben nem lehet észrevenni. Mivel ugyan azt a reflektort használja mindkettő lámpa így vetítési képük is megegyezik, ugyanazon driver esetén nincs különbség fényerőben és a bevilágított terület méretében sem...
Jól láthatóan a Convoy S2+ és a Convoy S3 között nincs különbség, szépen terítik a fényt és bevilágítják az utat kb. 50m-es távolságig."
[ Szerkesztve ]
-
hpsafl
tag
A forrasztás nyomait dremellel szépen el lehet tüntetni, és akkor sík lesz. A mágnes jó ötlet, de én fentartásokkal kezelem, és csak olyan lámpában használom, ahol az akku nem mozog, vagy csak a saját hossztengelye körül forog a tailcap feltekerésekor. Ilyen például a TM16GT,a TM06, vagy az NE01 is.
Ahol a mágnes el tud csúszni, mint például a ZY-T08, SRK, DDT40, ott nem teszem rá, mert esetleges elmozdulás esetén lezárlatolhat. Ilyenkor jobb lehet a forrasztás, ha nincs más megoldás. kicsit tisztítsd meg finom csiszolópapírral, hátha csak ennyi a gond.BudgetLightForum 348 lámpa ár:8,99$ kupon: BLF348
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
veterán
Kontakthiba lehet a forrasztás miatt.
Én inkább tudnám javasolni a mágneses megoldást, mivel az sokkal biztonságosabb! Ha itthonról szeretnél venni, akkor van rá lehetőség, nem egy nagy összeg csak 190ft. Li-ion 18650 hézagoló mágnes (flat top - button top adapter)
Illetve ebay ali bg-n 100% hogy vannak ilyen mágnesek nagyobb kiszerelésbe, kisebb darabáron.
iPhone 16 Pro Max
-
Kernel
nagyúr
Kontakthiba okoz ilyet, valahol nem érintkezik rendesen. Az ónozott felület önmagában is képes gondot okozni, le kell reszelni, vagy nem tudom, hogyan néz az ki.
Múltkor a drivert rögzítő gyűrű lazult meg nekem (nem húztam meg eléggé), az is így megbolondult.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Amikor nincs külön definiálva, vagy nem mellékelnek valamihez gyári (erősebb) töltőt, akkor csak az USB 2.0 standard 500 mA a mérvadó, ehhez szokták tartani magukat.
De a linken van egy videó is, a végén mutatja:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
PHM
addikt
Azért a kiírt belső ellenállás leginkább csak tájékoztató érték.
Függ attól is, hogy milyen töltöttségű az akku, hogy épp hogyan érintkezik,
és szerintem még talán a csillagok állásától is. De tényleg.
Ha kétszer egymás után beleraksz a töltőbe egy cellát, biztos,
hogy két különböző értéket kapsz.
Ilyen kis ellenállást nehéz korrekt módon, pontosan megmérni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
ZozzV6
senior tag
Minél kisebb a belső ellenállás annál nagyobb áramot képes leadni az adott akkumulátor. Ebből adódik hogy egy sima Panasonic NCR18650B-nek nagyobb belső ellenállása van mint a nagyáramú ipari celláknak mint pl Samsung 30Q 25R LGHG2 stb. Az 50 körüli már nagyon jó érték.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
korn
aktív tag
-
-
Ciccuka
veterán
Másik oldalon is vannak ilyesmit kicsit olcsóbban.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Kernel
nagyúr
Később láttam, SANYO is van ilyen színben, ennél van a negatív végén is jelölés, valamint az oldalába olvasztott. Mint például: NCR18650BF.
-
alex89
senior tag
Mindig csak akkor van kész ha világít az "end", ha villog akkor úgy van ahogy írod, tehát a teszt maga kész van ,de még nem töltötte fel az akkukat. Nekem ezek a cellák a gyanúsak, furák az értékek, meg az 50-60 fok is soknak tűnik
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
alex89
senior tag
A fast test kevésbé pontos, hiszen ilyenkor a betöltött energiát méri nem pedig a kinyerhetőt, de li-ion esetében nálam ilyenkor is reális értéket szokott mutatni. Szerintem a cellával lehet valami gond. Mekkora töltőáramot állítottál?
[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
bul07
nagyúr
Nem bírtam péntekig egy cellával csináltam egy Fast Testet de szerintem valami nem kóser
Ellőtte feltöltöttem a cellát majd Fast Test, olyan 140perc alatt merítette le 2.9V környékére ekkor kezdte meg a töltést, és reggel ez a kép fogadottEzt a magas mAh én hibásnak tartom, szerintem ugyan ezzel a cellával még 1x elvégzem majd
Cella nem tudom milyen, egy bordó v piros burkolatú bontott cella, oldalán MFMM4CA tintával, oldalán burkolatba hővel beleolvasztva M28A, és a negatív pólusnál SLW5, kerestem a netten de nem találtam meg hogy milyen cella is lehet ezMérési csalás lehet vagy mi miatt jöhetett ki ilyen magas szám?
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
hpsafl
tag
Felejtsd el a pontokat, mert kuponnal olcsóbb
westbam: általában hajóban használok ilyen negy lámpákat, ott annyira nem fáradsz el.
Képzelj el egy éjszakai túrát egy Olight SR90-el na az fárasztó lehet, bár ott legalább van hordszíj.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
addikt
-
őstag
És jó is ez a töltő, habár alapból 18k de most 7k-ra leakciózták? Mert ha jó talán még beeshet... aztán ott fogok állni egy halom akkuval meg két-három töltővel lámpa nélkül Jó a régiek ott vannak de ahhoz már dedikált akku és töltő van, rendkívüli esetre bővül a kapacitás hogy ha hirtelen fel kell tölteni mindent akkor ez 6óra alatt menjen De hogy a sz*rban legyen jó is, amíg nem ér ide az új lámpa addig lesz 8db pótakku...
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
bul07
nagyúr
Újra akciós a Liitokala Lii - 500, ponttal vihető ahogy fentebb képen
Akinek ilyen van leírná nekem mit hogy kell rajta állítani, melyik funkciót hogy lehet előhozni(teszt funkció)
Előre utána akarok nézni hogy ha megjön már csak használni keljenLámpa új gazdára talált
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
WestBam
Topikgazda
Ne gondolkozz rajta, mindkettőm van és össze nem lehet őket hasonlítani az S2+ javára.
Sokkal praktikusabb kis lámpa. Melegedni tényleg fog de nem kell csúcson járatni folyamatosan, teljesen felesleges, gyalog nem autó sebességével haladsz. Pont hétvégén használtam kényszerből egy sk68 klónt tök sötétben, több mint elég annak is a fénye sok mindenre, egy S2 ehhez képest atomvillanás.
Az SK98 fénye pedig ha megvetted érteni fogod miért mondjuk, hogy eltörpül az S2 mellett. Minden pontjában a megvilágított felületnek erősebb fényárt fogsz vele kapni mint a zoomossal. Ilyen 40m körüli távon kb. azt fogod érezni az S2 után az SK98-al mintha az S2 elé tennél egy matt fóliát. Boldog tulaj leszel, 7$-t pedig bőségesen megér, ne gondolkozz rajta sokat!!!⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZozzV6
senior tag
Egyáltalán nem úgy mint egy SK98. 30-40m-en még elég erős a fénye. Nem úgy mint egy SK-nak. SK maximum bezoomolva gy négyzeten tud annyit mint az S2+ spotjának egy része viszont az SK akkor körülötte semmi fényt nem ad. Valahol volt összehasonlító képem SK és C8 között de szerintem valakit kérj meg a környékeden hogy mutassa meg milyen az övé. Saját szemmel a legjobb megállípítani. A képek sokszor csalnak. Kivéve ha teljesen ugyanolyan beállításokkal és azonos körülmények mellett és helyen készültek akár egyszerre. Nekem csak az AA elemes SK68 van jelenleg amivel össze tudom fotózni az S2+-omat ha az megfelel este elkattintok pár képet.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
S2 1 cm-el hosszabb mint az S2+ és az picit messzebbre világít kisebb terítéssel. amit kinéztél kb 30-40m-re simán elvisz jó fényerővel és nem csak egy pici pontban. max fényerőn elég rendesen fogja melegíteni a kezed a 8 db 7135-el Nekem 6x7135-ös van ami melegszik de még elviselhető és elég a fénye így is bár ezért van közepes és kis üzemmód. Nem fog olyan messzire vinni mint a C8 de cserébe nagyobb területet világít be közel.
EDC = Every Day Carry magyarul olyan apró hasznos holmikat jelent amit minden nap magaddal tudsz vinni bárhová nem úgy mint egy 5 góliátos maglite-ot ami nem fér el a zsebedben könnyen Semmi köze a Led fajtájához csak a lámpa méretére utal.[ Szerkesztve ]
-
-
korn
aktív tag
Így ránézésre jó a driver (a fet is jó fajta), szerintem először valahogy áramot kellene mérni, de úgy sem tudsz majd pontosan, mert akármilyen vastag vezetéket használsz majd a multihoz, úgyis kevesebbet fogsz mérni, mint amit ténylegesen kapnak a ledek. A mért értéhez majd nyugodtan hozzá lehet adni 2-3 ampert.
-
veterán
Hulladék, szerintem szabadulj meg tőle jó gyorsan, mielőtt nem történik valami vele. Mindegyik töltőt felügyelet mellett kell/érdemes használni. Én is mikor töltök a VP2-vel, akkor is figyelek rá, pedig az egy nagyon jó minőségű töltő.
Az ilyen töltőt megnézni is kár, nem hogy megrendelni. Nem tudom hogy sokan mit gondolnak, hogy pár dollárból elő lehet állítani olyan töltőt ami arányába pontos, biztonságos..1000-1500ft környéke egy Xtar MC1 töltő, ami egy jó minőségű töltő. Annyit azért érdemes kiadni rá úgy vélem. Pár száz ft-ból nem lehet a világot megváltani.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest