Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lacipapa48
üzenetére
Szia, tudtommal mindenképpen formázni fogja, nem tudsz vele mit kezdeni.
-
Attila_82
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne. D-Link 320-ban egy 1 TB winyot újra formáztam utána a P2P mappámat valamiért a Volume_1 mappa alá tette. Laptop, Asus O-play, Total Commander így nem látja a mappát, Web File server-en keresztül látok mindent. 3 éve használom eddig tökéletes működött.
Valaki tud megoldást?Előre is köszönöm,
-
lacipapa48
csendes tag
Sziasztok!
Most hergelek egy DLINK DNS320-as NAS-t. Van két 1TB-os merevlemezem, az egyik félig van adatokkal, a másik üres. Szeretném használni a RAID1-et, hogy a meglévő adatokat tükrözze az üres merevlemezre. Csakhogy amikor kiválasztom ezt az opciót, azonnal formázni akarja a merevlemezt. Meg lehet-e oldani, hogy a meglévő adatok is megmaradjanak, meg tükrözzön is? Hogy rakjam be a merevlemezeket, vagy milyen varázslat van erre? -
Scrym
tag
válasz
krealon
üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Két router mögötti hálózatról van szó, erős jelszóval védve, a jelszavak csak az FTP-re vannak beállítva.
Eddig is így lett használva,gond nélkül, kb. két éve, csak múltkor törlődött pár mappa, fájlokkal és ráparáztam erre a dologra, azért szerettem volna FTPS-t.
Azóta elmélkedtem valamelyik kliens (OSX) törölhette a mappákat, lehet véletlenül én is bűnös lehettem, nem tudom ez már soha nem fog kiderülni. Remélem nem lesz több gond.Köszi!
-
krealon
veterán
"valóban olyan biztonságtalan a sima FTP-zés, vagy nem kell annyira parázni?"
Akkor elfogadhato alternativa az FTP, ha kliens es a szerver kozotti utvonalon kozlekedo csomagokhoz az internetszolgaltatokon kivul mas nem ferhet hozza.
Vagyis ha peldaul egy ingyenes Hotspot-ot hasznalsz, akkor annak a tulajdonosa konnyeden megszerezheti a jelszavadat, es ha ez a jelszo mas szolgaltatas eleresere is hasznalhato, akkor kvazi fel is torte a jelszoval vedett rendszereidet.
Ket privat interneteles (tehat mindket helyen csak a jogsultak ferhetnek a halozati forgalomhoz / routerhez) kozott nem tul kockazatos az FTP hasznalata.A Hotspot guard es hasonlo, kulso szolgaltato altal biztositott, VPN bazisu vedelmi dolgok, csak athelyezik az kodolatlan forgalom lehallgathatosagat a helyi Access Point tulajdonosatol a VPN tulajdonosahoz.
-
Scrym
tag
válasz
krealon
üzenetére
Üdv.!
Köszönöm a tájékoztatást. Akkor ezek szerint nem olyan egyszerű a történet, mélyebben bele kéne ásni magamat. Sajna most erre nincs időm/energiám.
Már csak annyi a kérdésem, valóban olyan biztonságtalan a sima FTP-zés, vagy nem kell annyira parázni?
A kommentek alapján nem sokan használnak FTPS-t, gondolom ők sima FTP-t használnak. -
krealon
veterán
"Az a leírás alapján lőttem be az FTPS-t, de nem mükszik. Az a baj nem tudom merre induljak el, nas? router? kliens? Nem tudom, lehet meg kéne próbálnom az SFTP-t nekem is, de én sem tudom mit kell állítani a NAS-on, lehet nem is támogatja."
Jo nagy faba vagtad a fejszedet.
A megoldashoz 4 dolgot kene megertened.
1, Hogyan mukodik az FTP.
2, Hogyan mukodik cimforditason keresztul az FTP (a szerver nem kozvetlenul az internetre csatlakozik, hanem egy belso halozatra). (roviden)
3, Mi az az SFTP (pontosaban inkabb SCP).
4, Hogyan mukodik az FTPS (FTP over SSL/TLS)A te esetedben a 2 es 4-es pontok rejtik a lenyeget.
-
Scrym
tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
Az a leírás alapján lőttem be az FTPS-t, de nem mükszik. Az a baj nem tudom merre induljak el, nas? router? kliens? Nem tudom, lehet meg kéne próbálnom az SFTP-t nekem is, de én sem tudom mit kell állítani a NAS-on, lehet nem is támogatja.
Mióta eltűntek múltkor a fájlok kicsit parázok, és nem merem nyíltan használni az FTP-t (lehet semmi köze nem volt hozzá), de nem nagyon találok más megoldást, a mydlink meg körülményes ehhez! Ragaszkodok a tcm-hez!
-
válasz
aldebaran
üzenetére
A leírás alapján nekem az jött le, hogy az SFTP biztonságosabb, mert ahhoz csak egy portot kell kinyitni. Jól értem?
SFTP: TC-be letöltöm a plugint, de a másik oldalon (NAS) mit kellene beállítani? Keresgéltem egy kicsit, de nem vagyok előrébb. Ez ilyen bonyolult dolog lenne? De végülis még a FTPS is jó lehet, az is biztonságosabb a semminél.
-
csikimara
csendes tag
Sziasztok.Karácsonykor megleptem magamat egy MXIII media centerrel.Így már élvezetesebb volt használni a DNS-320-at,nem voltak filmnézési problémáim.Tömör gyönyör ez a cucc,eddig általában minden cuccomat rootoltam,lecseréltem a gyári firmware-t stb...ehhez eddig még hozzá sem nyúltam,úgy jó ahogy van.
A hetekben felmerült,hogy a céges gépet kellene védeni a "locker" vírusok ellen,amihez viszont a jelenlegi Nas már kevés lesz teljesítményben. Ma megérkezett a qnap TS-212p. Ezzel már elvileg meg tudom oldani,hogy az 1.HDD torentezik ,a 2. HDD pedig folyamatosan szinkronizál a PC-vel. A régi NAS-t ezért nyugdíjba küldöm,több mint 4 évet szolgált többé-kevésbé hűségesen,hozzáteszem,hogy azért igényelte,hogy félévente foglalkozzon(szívjon) az ember vele 1-2 hetet. Köszönöm minden segítőkész embernek a türelmét,válaszát,segítségét,de sajna keresnem kell egy hasonló színvonalú qnap-os fórumot(ha valaki tud,jelezze legyen szíves). Ha a későbbiekben valaki kíváncsi a qnap TS-212p tapasztalataimra,kérdezzen.
Üdv. -
Scrym
tag
Üdv.!
Próbálok titkosított csatornát használni a FTP szerver használatához, de egyszerűen így nem tudok csatlakozni, találkozott már valaki ezzel a hibaüzenettel? Total Commander amúgy.
NAS-ban kell esetleg állítani valamit? Routerben a 21 port nyitva, az FTPS-hez kell más port is esetleg?Köszi!

-
Scrym
tag
Sziasztok!
Elég érdekes problémával álok szemben. Nem teljesen témába vág, de egy kicsit mégis.
Egy kis iroda helyi hálózattal, 1-2 windowsos gép, 1 macbook, 320l NAS 1TB HDD-vel Raid 1-be. Főleg helyi hálózatba használjuk a NAS-t, de be van állítva az FTP szerver a távoli eléréshez. Windowsos gépről szoktuk használni Total Commanderrel időnként, teljesen jól megy, de tegnap be akartam lőni az OSX-en is az FTP-t, több programmal is próbálkoztam, de nem igazán jött össze valami csatlakozási problémával. Idővel feladtam, töröltem az appokat.
Később arra lettem figyelmes, hogy hiányzik a NAS-ról jó pár mappa,fájlokkal.

Fogalmam sincs mi történhetett, de annyit megfejtettem a NAS logjából, hogy FTP-n keresztül lettek törölve a mappák, abban az időben, azzal a felhasználó által amikor kísérleteztem a programokkal!

Na erre valaki valami okosat?!?! Vírusos volt az egyik program, de hát OSX full biztonságos, vagy mégsem? Nagyon érdekelne, hogy mi lehet a para. Azóta disable-ztem az FTP-t nehogy tovább terjedjen ez a törléses story.
Esetleg valaki tud valami visszaállítót ami megmenti az állományokat, eddig csak FAT-ról meg NTFS-ről állítottam vissza és az is helyi meghajtó volt, van esetleg mód hálózatról eljátszani ezt, merjek egyáltalán evvel kísérletezni, nehogy vesszen a többi adat is?!Bocsi, kicsit hosszú lett, előre is köszi ha valaki tud segíteni!
-
muanyagos007
csendes tag
Hi,
Eddig működött, nem volt vele semmi gond. A napokban vettem észre, hogy hiába másolom fel az újonnan beszerzett filmet, nem frissül. Rányomtam, hogy frissítse, de egyszerűen nem akar végig menni a vonal...
Már egyszer megszüntettem a megosztást, és újra aktiváltam, ugyanez a helyzet.
Beállításokhoz semmihez nem nyúltam.A másik egy Zyxel NSA310 500 Gigás vinyóval. Ezt cseréltem most karácsonykor a 320L-re, mert kell a több tárhely.
-
válasz
muanyagos007
üzenetére
Az FTP-re állítottál be porttovábbítást? A másik is D-Link?
"...a tv-n nem látom a frissen bemásolt vagy letörölt fileokat"
A jogosultságok jól ki vannak osztva? Esetleg próbáld meg újra kiosztani őket. -
muanyagos007
csendes tag
Üdv,
Én használom belső hálón felcsatolt meghajtóként.
Úgy megy nincs vele semmi gond.
Viszont kivülről sajna nem lehetséges így elérni, azon keresztül csak az ftp megy. De ez volt a tapasztalatom az előző NAS-al is (még eladó...).Nekem most inkább az a gondom, hogy nem akarja frissíteni a file struktúrát, és így a tv-n nem látom a frissen bemásolt vagy letörölt fileokat.
Tipp esetleg valakitől? -
Szia!
Ezeket így megcsináltam, de dnydns-t még nem használok. De szerintem nem is feltétele az elérésnek.
Ahogy Multibit is írta, csak a külső elérés formájával van gondom. Helyi hálózaton fel is tudom csatolni meghajtóként.
Az FTP működik, de "csak" le és feltölteni lehet a fájlokat. Ha jól tudom ez normális üzemnek számít, de így elég macerás lenne munkára használni ezt a NAS-t (lementem fájlt, módosítom, majd visszatöltöm...).A WebDAV engededélyezve van, csak innentől kezdve megállt a tudományom.
-
Multibit
nagyúr
Igen, de ahogy olvashattad, Kvardlipot kolléga ezt szeretné:
A cél az lenne, hogy távolról is meg tudjanak nyitni pl. egy doksit és a fájlok ott helyben szerkeszthetőek legyenek..
Ehhez FTP helyett inkább WebDAV kéne. (Azt persze nem tudom, hogy D-Link NAS-ok esetén ezt, hogy kell konfigolni.) -
lbarna
tag
válasz
Panthera
üzenetére
Szia!
A megosztásnál ftp, cfis állísd be. Akkor a helyi hálózaton feltudod csatolni hálózati meghajtóként.
Akkor az ftp-nél már mindent beállítottál pl felhasználó/jelszó, hozzáférési szintek.
A dyndns-st azt a routerbe irdbe ott a port továbításnál az hozzá a 21-es portott.És kész is.
-
Đave
csendes tag
továbbá ha valaki akinek van TWONKY media szervere megosztaná hogyan kell felrakni?
köszönöm

-
Đave
csendes tag
sziasztok!
már olvastam az oldalon hogy másnak is volt olyan problémája h a smart-tv azt irta ki az mkv fajlra h nem támogatott fájlformátum. mi ilyenkor a teendő? továbbá nem enged nekem felmásolni nagyobb mkv fájlokat az upload résznél...vkinek 5let?
köszönöm
-
Üdv!
Beüzemeltem egy 320L-t, de nem tudom, hogyan lehetne beállítani távoli fájlszervernek. Most FTP-ként működik, de így nem lehet csak tárolónak használni. A cél az lenne, hogy távolról is meg tudjanak nyitni pl. egy doksit és a fájlok ott helyben szerkeszthetőek legyenek.
Másol ajánlották pl. az NFS-t is, de a menüben csak annyi van, hogy engedélyezés. Milyen belső portot kellene forwardolni ehhez vagy mit állítsak be? Végül pedig ezt jó lenne Total Commanderben felvenni mint meghajtó, de éppen kedvenc mappaként mentve az útvonalat is jó.
Azért ide írtam, mert az L topikja kevésbé pörgős, amúgy meg ezt tudnia kellene a sima 320-nak is.
(Dyndns-t meg hasonlókat egyelőe nem állítottam be, nem a végleges helyén van még a NAS és elvileg a szolgáltató fix IP-t is ad.)Köszönöm előre is!
-
Cobalt14
tag
Mitől lehet az, hogy betöltök egy torrentet a transmissionbe, és ha egyáltalán elkezdi letölteni, akkor az is hosszú percek után történik meg, illetve nagyon szaggatottan tölti, elindul és pl 5-10 mp után meg megáll, aztán megint elindul. Meg a sebesség se teljesen kielégítő (seeder van bőven). Van esetleg valami beállítás amit módosítani kéne hogy jobb legyen? Vagy okozhatja ezt az, hogy sima gyári UPC router van csak és nincs mögé kötve egy normális?
-
Mana86
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
ruTorrent zabálja a CPU-t, Deluge meg valamiért nem fut.
Nincs gond vele, csak nem több felhasználós a Transmission és csak így tudom megoldani. Deluge -hoz van valami remote GUI kliens mint transmissionhoz? -
Mana86
tag
DNS 320L -re Transmission -ön kívül van használható, kicsi erőforrás igényű torrent kezelő program?
-
Fery 04
csendes tag
Sziasztok!
Készülök NAS-t vásárolni, és a DLink DNS 32OL típus is eszmbe jutott. Igazából fontos lenne, hogy Apple TV-vel tudjak kommunikálni vele, mivel arról szoktam filmezni Beamer-en keresztül. Tud ebben valaki segíteni, hogy ezzel a NAS-sal menne e?
Alap felállás: jelenleg Wifivel kapcsolódom a gépről a Routerre, az AppleTV pedig összekötve a Tv-mmel, amit a routerem szolgál ki. Lehetséges ide NAS-t beépíteni?
Előre is köszönöm, Feri
-
meszadam
újonc
Sziasztok
Segítségeteket az ftp kapcsolat beállításához szeretném kérni.
Sok helyen olvastam ezt azt, de biztos az én hozzá nem értésemmel lesz a gond.Következő a gondom: Mindent beállítottam amit fórumokon, videókon olvastam láttam, sikerült is létrehoznom az ftp kapcsolatot, de csak akkor tudok rá csatlakozni ha a saját otthoni hálozatomon vagyok csatlakozva. Ha mobil hálózaton vagy a csajomnál, melóhelyen próbálom elérni a NAS-t nem tudom.
Szerintetek mi lehet a probléma oka ?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
csikimara
csendes tag
válasz
Krumple
üzenetére
Én vettem egy 12 V-os ventilátort,külső hőmérséklet érzékelő szondával van ellátva,az nem indult el az alaplapról...leellenőriztem,helyesen volt bekötve.
A végén fixen bekötöttem egy tápra,azóta megy nonstop,ha a vinyó kezd melegedni,a szonda érzékeli,és elkezd gyorsitani a venti. 47-49 C fok között tartja a hőmérsékletet. Igaz,hogy forditva van rátéve a venti a házra,tehát nem kifele szívja a levegőt,hanem befele küldi...ezért levettem a tetejét. -
-
djnyakesz
aktív tag
Hát azt szeretném beállítani amit előzetesen leírtál nekem
Ehhez csak be kellene lépnem nem? 
-
Psychopapa
csendes tag
Köszönöm Piedon fórumtársunk segítségét és hozzáértését, amivel feltámasztotta poraiból a (számomra) halott 320l-nasomat. Örök hála és hasonlók, és ha már egy sört sem fogadtál el... Iszom helyetted is! Egészség! :-) :-) :-)
-
lbarna
tag
válasz
Cobalt14
üzenetére
Akkor a másolás nagy vonalakban.
gépről a nasba.
gép hdd -->nas hddnas usb vinyóről nas vinyóra (belső fájl kezelővel)
nas usb hdd --> nas hdd (csak a belső sebeség számít)nas usb vinyóről nas vinyóra (számítógépen keresztül)
nas usb hdd -->számítógép --> nas hdd
ezért lassab. -
lbarna
tag
válasz
impmammuth
üzenetére
A upc-es rouertbe is csináld meg a port továbítást, akkor menni fog.
-
Cobalt14
tag
Azt nem értem csak, hogy mi köze a gigabites hálóhoz annak, ha a NAS-ra USB-vel direktben rákötött külső vinyóról másolok a NAS-ra anyagot. Hiszen ott az USB-n megy az adatátvitel, miért lényeges ilyenkor a hálózat sebessége? Pláne, hogy ha a NAS beépített fájl kezelőjét használom, ott normálisnak tűnik a sebesség, csak ha a total commandert meg az intézőt használom, akkor dög lassú. Még az is gyorsabb volt ennél jócskán, mikor a laptopról hálón keresztül másoltam a NAS-ra.
A másik meg, hogy már másodszor játssza el, hogy átállítottam az idle time-ot, hogy ne dobjon ki olyan gyorsan, és kizárolt kb 5 perc után az admin userből, próbálok belépni és azt mondja, hogy valaki más már be van lépve a userrel. Most várom az egy óra lejártát és remélem hogy utána beenged.
-
impmammuth
csendes tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy kell e valamit plusszban beállítani a DDNS-hez ha a TPlink 3600-as rá van dugva egy upc-s Technicolor TC7200 -as portjára. Jelen állapot: tplink-ben a DDNS be van állítva + a forwarding. A 320l nas-ban csak az ftp van elindítva. Ha pingetem a no-ip-s címet, az rendben van.
Amúgy meg nem kapcsolódik. -
djnyakesz
aktív tag
Az a baj a resettel hogy nem merem leresetelni mert rá van kötve egy hálózati nyomtató és ha leresetelem akkor mindent "elfelejt" és nem fogom tudni vissza állítani.
A hálózati nyomtató azért érdekes, mert ha szkennelünk rajta, akkor a NAS-ra kerül a szkennelt dokumentum. Ha leresetelem az 100% hogy nem tudom visszaállítani ezt
Nem értek a hálózathoz ennyire...sőt semennyire. -
Cobalt14
tag
válasz
Cobalt14
üzenetére
Annyira mégsem tárgytalan, az a gond, hogy ha pl total commanderből vagy win intézőből akarok másolni a NAS-ra USB-n rákötött külső vinyóról, akkor használhatatlanul lassú (2-3 MB/s-ről beszélünk). Ha a NAS beépített fájlkezelőjét használom, akkor a sebesség okénak tűnik, csak a másolás alatt a NAS felülete lefagy és nem használható. Ötlet esetleg, hogy miért olyan dög lassú a másolás intézőből, total commanderből, illetve esetleg mégis egy alternatív alkalmazás a gyári fájlkezelő helyett, ami jó lehet?

-
djnyakesz
aktív tag
Megpróbáltam nekifutni az általad leírtaknak de már az elején leakadtam.
A hálózaton a http://192.168.1.60/web/relogin.html címen érem el a NAS-t de nem enged belépni úgy hogy az admin a user, és üresen hagyom a pw rublikát.
Pedig tuti hogy nem volt beírva más jelszó hozzá....
Amikor konfigruálni akarom a NAS-nak direktbe a géphez kell kötve lennie, vagy elég ha routeren keresztül akarom (wifin) felmenni rá? -
Cobalt14
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Később rájöttem, hogy nem is annyira fontos, csak azért kérdeztem, mert a NAS-ra USB-vel kötött vinyóról másoltam, ami a beépített fájlkezelőjében nem volt túl kényelmes. Aztán csak később vettem észre, hogy az USB eszközt is fel tudom venni az intézőben külön meghajtóként. Szóval valóban tárgytalan a kérdés.

-
Cobalt14
tag
Tudnátok esetleg ajánlani egy jó fájlkezelőt a 320L-hez? Ami esetleg kicsit sokoldalúbb mint a gyári.
-
lbarna
tag
válasz
Cobalt14
üzenetére
Szia
Kicsit össze foglalva irom le a választ neked. Esetleg ha rosszul fogalmazok
akkor szólj.Nasban:
A nasban nem irok be semmit, ott csak megcsinálom a felhasználó nevet/ket és a megosztásokat és engedélyezem az ftp-t.Routerbe:
Ha van már valamilyen ip cim közvetítőd akkor én az a routerbe irnám be.
Mert a router amikor kap másik ip cimet akkor az mindjárt elküldi a pl dyndns-nek.
A routerbe be irom pl dyndns cimet. Utána a port továbításnál beirod a nas ip cimét pl: 192.168.0.100 és a 21-es portot
Mented és újra indítod a routert.
Kész is vagy.
Ftp-t telón én a total commandert használom. -
Cobalt14
tag
Szia,
Nekem is hasonló problémám lenne, pontosan a külső, pl mobilneten keresztüli eléréssel wifi hálón kívülről. A NAS már fut az oké, ezen kívül ezeket csináltam: a dlinkddns oldalon létrehoztam egy ddns accountot, a NAS-ban beállítottam a DDNS-t, a port forwardingot. Ezen kívül a routerben is beállítottam a port forwardot.
Első kérdés, hogy az egyik előző hsz-ben láttam, hogy ha a routerben van port forward, akkor a NAS-ban a DDNS meg a port forwarding nem kell hogy beállítva legyen?Második: a DDNS-ben a browser ip address az ami változik folyamatosan ugye? És az IP in DNS az aminek fixnek kell lennie?
Harmadik: a routerben a port továbbításnál a cél ip címe mezőbe melyik ip címet kell beírni; a router/modem ip címét, a böngésző ip címét (a ddns account létrehozásánál a dns ip címe megegyezik a böngésző ip címével), a nas ip címét vagy a nas gateway ip címét?
Tudom láma kérdések, de soha nem foglalkoztam még ilyennel, és nem akar menni az ftp a telómon.

-
morist
csendes tag
Helló!
Ha a routereden beállítod a ddns-t és a portforwarding-ot, akkor a NAS-on nem kell semmit állítani. Nekem másfél éve működik, van benne egy 2T-s és egy 320G-s HDD. Kintről elérhető az ftp, Tm, ShareCenter felület.
Amikor feltettem néhány hónapja az 1.05-ös firmet, random módon eldobta a netet, többször újra kellett indítani. Jelenleg az 1.04 van fent, 27 napja folyamatosan megy.
Esetleg megpróbálhatnád az 1.04-est. Hátha... -
bognor
csendes tag
Üdv!
segítsetek nekem, potyog a hajam már...
Adott egy NAS320L, benne egy 1T vinyó (ebben semmi extra
minden ok vele, egy gondom van, hogy nem érem el ddns-en keresztül, csak úgy, ha a mydlink oldara lépek be, és azon keresztül.
De én úgy akarom ,hogy ha csinálom egy xy.no-ip.org os ddns, akkor azon keresztül, de semmi.
A ddns beállítva NAS on is, routeren is, portok forwardova, már a DMZ-is bekapcsoltam. De nem jutok be.
(A NASnál pl nem tudok port forwardot beállítani, ott nem enged valamiért).
(firmware: 1.06)Ötlet valakinek?
-
gabor_b
tag
Sziasztok.
Némi segítségre lenne szükségem.
Végre sikerült bekonfigurálni az ftp elérést.
A kérdés az, hogy tudom beállítani, hogy adott felhasználók csak adott mappát láthassanak?
Ezidáig csak annyit tudtam beállítani, hogy melyik particiót láthassák. De nekem mappa szintü beállításra lenne szükségem. Erre van lehetőség? -
lbarna
tag
válasz
djnyakesz
üzenetére
Bocsi akkor.
1, a nasba milyen cimet irtál be? fix ip im vagy a router osztja ki? pl 192.168.1.100
Ha nem találod a nas-t akkor ezt szed le és megtalálod a hálózaton.
Utána adsz neki egy fix ip cimet. Azt beirod a böngészöbe és ott betudsz lépni a nasba.
Leirás
Dns 320 oldal2 a dyndns az egy ingyenes ip cim közvetitő, akinek változó ip cime van azt lehet vele elérni. pl ha te telekomnál vagy és az ip cimed 86.146.81.92. az (eszköz be jelentkezik a dyndns oldalra és mindig közli az aktuális ip cimet) a te dyndns cimed pedig valami.dyndns.org akkor csak ezt kell beirnod és mindig megtalálja a nas-t akkor is ha a telekom ip cimet vált neked és 1 nap múlva 79.165.89.26-ra változik.
3 a routerben egyes portok levannak tiltva a behatolások ellen. Ezeket a portokat ki kell nyitni.
[Port nyitás]
[Port ellenőrzés] -
djnyakesz
aktív tag
Öhm
Az lehet hogy ez nekem kicsit kínai?

1) A nas-ba hogy tudok belépni? Csak úgy ha direktben rácsatlakozok egy PC-vel vagy ha azon a hálózaton vagyok amin látható, esetleg itthonról is elérem valahogy?
2) Mi az a dyndns cím?
3) az utolsó mondatot pedig giga mód nem értem

Nézd el nekem, teljesen kezdő vagyok e téren, értek a gépekhez, de a hálózat egy magasabb fokozat!
Köszi

-
lbarna
tag
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok,
Az irodában egy ilyen DNS320-as NAS van elhelyezve, ezen tároljuk az adatokat, hogy mindenki hozzáférjen az irodai hálózaton... viszont én szeretném itthonról is elérni csak azt nem tudom hogy mihez nyúljak és hol kezdjem el.
Tudna nekem valaki segíteni, a kezdő lépésekben? Hol kell ezt aktiválni, hogy tudom végig vinni a folyamatot?
Köszi
-
gari24
tag
HELP!
DNS-320at használok,
Hálozati helyeknél nem látja a felcsatolt meghajtókat , vagyis nem érem el.
A webes felületét nem tudom elérni
Sem pingelni nem tudom se Storage Utility nem látja.Ellenben a működik és a hálozati kábelnél is villognak a fények.
A bekapcsoló gombbal nem tudom kikapcsolni hiába nyomom nem csinál semmit se és a reset gombra se.Bármilyen segítséget elfogadok !
-
Piedon
tag
Valaki volna olyan segítőkész, akinek DNS320L-je van és fel van telepítve neki a funplug, hogy lementene nekem három fájlt (konkrétan három partíciót a flash memóriából) a saját gépéről?
Megadom mit kell beírni SSHn belépve a gépbe. Az egyik fórumtárs halott DNS320Ljét állítom vissza, már megy a szoftver, csak a 100%os működéshez kell még a három fájl. Köszi!
-
lbarna
tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Igen.
kb 1,5 éve így megy. -
kadarcsaba77
csendes tag
Igazából nem zavar, hogy kakaón megy, mert semmi hangja nincs, a winyó hangosabb benne
. Nem vagyok benne biztos, hogy a gyárin kívül más ventit meg tud vezérelni rendesen, mert ha auto-ra állítom (auto/off/low/high) be se kapcsolja, ha auto low/high-ra, akkor meg érzésem szerint mindig low-ban üzemel, mert nem tudja rendesen visszahűteni. Egy 8 cm-es ventinek nagyságrenddel nagyobb a légszállítása, így annál simán elég a low is... Majd ha ez kezd kinyúvadni kicserélem (30.000 órát írnak rá, ami kb. 3 év folyamatos üzemnél). -
Mana86
tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Mappafrissítéssel vannak gondok Smart Sharenél és upnp-nél.
Gyári venti van benne, de én is tervezem a cserét. Egyelőre baromi hangos, de be van állítva, hogy minden nap 23:59 shutdown és 7:00 wakeup. Ajánlottak itt egy ventit pár oldallal előrébb, azt fogom kipróbálni mert nem szeretném ha folyton kakaón menne a venti.
VPN -t használja valaki NAS-on? Ebben tudna esetleg valaki némi segítséget nyújtani, hogy kell beállítani?
-
kadarcsaba77
csendes tag
Szia!
Köszi az infót, azóta már én is rájöttem, nem használom a miniDLNA-t, én is UPnP AV service-t használok, nekem az NFS service nélkül is lejátssza a feliratokat (amit legalább is eddig próbáltam) és Smart Share-ből játszom le a filmeket. Egyéb szépen jelenjen meg, borító meg stb. annyira nem érdekel, tudja tallózni a mappákat és lejátssza a filmeket, ennyi nekem elég.
Ami nekem problémám vele, hogy nem minden alkalommal frissíti a tartalmat, ha frissítést nyomok a Multimedia services-nél, van hogy csak később frissül a tartalom, és addig elég furán többszörösen jelenít meg mappákat, meg hasonlók.
De egyébként működik.
Egyéb kérdés:
Neked gyári ventilátor van benne? Én cseréltem BLACKNOISE BlackSilentFan XM2-re, bár ennek kisebb a légszállítása, mint a gyárié, viszont nincs hangja. Cserébe azonban "always on high" beállításon kell járatnom, mert lassabb fordulaton felmegy a hőfok 50 fok körülire. Gondolkodom én is 8 cm-es kókányoláson...
-
Kicsirics77
veterán
Twonky server.és még csak nem is nehéz felrakni,plussz a sima 320-ra is tökéletes.én ezt használom
-
Mana86
tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Hali!
Láttam, hogy már sikerült megoldani a problémát, de engedd meg, hogy leírjam az én megoldásom is.
Ugyan ezt a configot használom én is. Nem kell hozzá minidlna -t telepíteni. 2 opció van.
1. Egyszerűbb, stabilabb (bár nem túl igényes)
NAS-on az alábbi szolgáltatásoknak kell futni.
UPnP AV Server (filmek lejátszásához)
NFS Service (én úgy vettem észre, enélkül nem játssza le a feliratokat)
Management > Application Management > Multimedia Services menüpontban Multimedia Shares Settings -ben hozzáadni azokat a mappákat ahonnan le szeretnél játszani filmeket.
TV-n Smart Share -ben Eszközök -nél meg fog jelenni a NAS (ha nem, akkor frissíts rá) és ki tudod tallózni a filmeket.2. Szép és igényes megoldás (bár nem mindig teljesen stabil)
A fenti beállítások után telepíted a NAS-ra a Plex softwaret, amit AddOn-ként hozzá tudsz adni. Ehhez regisztrálsz egy felhasználót, bekonfigurálod a mappákat majd eljátszol vele, hogy az összes borítót és metaadatot letöltse. Ha ez kész, jöhet a folytatás.
TV-re letöltöd az XPlay app-ot (vagy ennek alternatíváit) ami alapból egy 30 napos demo lesz és ezzel jeleníted meg a Plex által rendezett filmeket.Én személy szerint a második módszert használom mert egy csomó hasznos funkciója van, továbbá igényes a megjelenése. Ehhez feltétel, hogy legyen internet hozzáférés mert XPlay valamiért kinyúl a netre, még nem néztem utána miért. Gondolom accountot ellenőriz mert csak akkor működik, ha a TV-n be vagy jelentkezve az LG fiókba. Egyébként ha lejárna a 30 nap és reseteled a TV-t, újraindul a demo XPlay.

-
Zax1231
csendes tag
Sziasztok! A napokban váltottam kábeles netre (ADSL-ről). Azóta nem működik a torrent kliens. Se fel, se l nem tölt egyáltalán. Eddig az internet elérésével is gondjaim voltak, mivel a kábelmodem után betettem a régi routerem amin meg kellett csinálom a mac cím klónozást. Most már úgy néz ki ez működik, de a torrent kliens továbbra sem (a gyári). A Transmission-t próbáltam már felrakni, de nem sikerült és annyira nem is erőltettem, mert az én kisipari igényeim a gyári is kielégíti.
Szóval mi lehet a gond? Van valakinek ötlete? -
pazzo
tag
Üdv!
Vettem pár hete egy használt 320L-t, és volt némi problémám a beindításával, ami megoldódott egy hosszú reset-el, bár sokszor kellett nyomnom, hogy egyszer működjön. Talán agyon van használva a gomb.
Mostanra sikerült egy 1 Tb-os WD Red-et vennem bele, és újfent gondom akadt az indítással. Nyomkodhattam hosszan a reset-et, meg sem mukkant. Villogott a kis kék led zavartalanul.
Aztán eszembe jutott a régi tulaj tanácsa, hogy tegyem be egy időre a NAS-t a hűtőbe.
Azt hittem, rémes ötlet, de működik a dolog.
Nem tudom, egy kis Szibéria mit ránthat helyre benne, szinte logikátlan de lehet, hogy sokaknak segíthet. -
TBGetto
csendes tag
Sikerült de akkor is elébb be kel lépni a mappába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egy kis iroda helyi hálózattal, 1-2 windowsos gép, 1 macbook, 320l NAS 1TB HDD-vel Raid 1-be. Főleg helyi hálózatba használjuk a NAS-t, de be van állítva az FTP szerver a távoli eléréshez. Windowsos gépről szoktuk használni Total Commanderrel időnként, teljesen jól megy, de tegnap be akartam lőni az OSX-en is az FTP-t, több programmal is próbálkoztam, de nem igazán jött össze valami csatlakozási problémával. Idővel feladtam, töröltem az appokat.

Ehhez csak be kellene lépnem nem?

Az lehet hogy ez nekem kicsit kínai?