Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBGetto
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Az NVR ami a riasztáskor mentené a kamera felvételt nem tud tallózni.
-
TBGetto
csendes tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni.
Hogyan lehet beállítani a DNS-320 FTP csatlakozást, hogy belépéskor már ne a Volume_1 re hanem már azon belül esetleg egy mappába nyílon belépéskor.
Minden segítséget nagyon köszönök.
Firmware Version 1.02 -
Aram
tag
Sziasztok!
Egy DNS-320-ast használunk külsős munkatársak munkáinak megosztására, fogadására.
Sajnos egy idő után nagyon belassul az elérése az eszköznek. LAN-on a legszembetűnőbb, 30MB/sec-ről leesik a sebessége 12KB/sec-re. Úgy tűnik viszont, hogy nem a foglalás %-ával van összefüggésben, hanem a tárolt fájlok számával.
Ha több partíciót hoznánk létre, megoldaná a problémánkat? Mi a javaslat, milyen irányba induljunk el?
2 db 4TB-os Seagate HDD (ST4000DM000-1F21) van a dobozban. A Firmware 1.02-es.Üdv és köszi!
-
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
-
kadarcsaba77
csendes tag
Sziasztok!
Tényleg hangos ebben a cuccban a ventilátor. Ha jól olvasom fórumokban a 320L-ben már 12V-os a venti, de fordított polaritással van bekötve. Valakinek van infója róla? Délután szétszedem, megnézem, mert az sem egyértelmű nekem, hogy 4 vagy 5 cm-es venti van benne.
Itt találtam róla infókat:
-
csikimara
csendes tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére

-
csikimara
csendes tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Nekem a sima 320-as van,de mióta negvan,egyszer sem tudtam elinditani a TM-t ha "true" volt a whitelist-nál. Ha "false" szerepelt akkor szó nélkül ment...most is így használom,igaz nem is akarok más halózatról belépni.
-
lbarna
tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Szia!
A settings.json mivan beirva?
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true, -
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Valakinek egyéb ötlete van?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Nem tudom mivel nekem sima 320 van és ott az ffp alatt máshogyan működik.
-
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Telepítettem, köszi. Launch interface-re kattintva 403: Forbidden error-t hoz:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
Beállításokban át kell írni valamit?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Ja nem láttam,hogy 320L-d van.
-
lbarna
tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
A 320-hoz kell, egy program ami a háttérben futt és kiegészítőket tudsz telepíteni és futattni vele.
A 320L-hez nem kell ilyen. Ott a nas-on belül tudsz kiegészítőket hozzá adni. -
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Gondolom a transmission-ra gondoltál, azt megtaláltam, de mi az ffp?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
De abban egyszerre csak 10 torrent aktív a többi csak ott van,ffp meg teansmission kombó a nyerő torrentezésre.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Update: Mégis megy, tegnap valamiért nem akart menni, ma meg már működik...
-
kadarcsaba77
csendes tag
Újabb kérdésem van... A gyárilag telepített torrent kliens nálatok rendesen működik? Betöltöm a torrent fájlt, beteszi a letöltési listába, nem nem tölt semmit...
-
szendo777
tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Szivesen, nálam is az lett a nyerő.

-
szendo777
tag
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Két megoldás van, engedélyezd az UPNP-t, vagy töltsd le és telepítsd a minidlna-t.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem egy DNS-320L-t, be is üzemeltem, tökéletesen működik, de a TV-m nem látja jelenleg (LG 50LF652V) kell valami médiacenter alkalmazást telepíteni rá, hogy a TV is lássa a hálózaton? Ki mit javasol? Laptop látja tökéletesen.
Előre is köszi!
Csaba
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Na siker. Kapott egy új gyári firmware-t a nas, és fel raktam a 7.2.8at. Most van minden.

-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nem értem én sem. Mert pl a laptopra fel tettem a 8.2t az mindent lát és le is játszik. Ugyanúgy látom vele az mkvt, avit. A 7.0.11 meg csak avizik

-
Sziasztok. DNS-320ra fel tettem a twonky-t (7.0.11) annyi bajom van vele hogy az mkv fileokat nem látja a tv vele, nekem pedig azok kellenének hogy le tudjam játszani a tv-én. Van frissebb , vagy más hasonló program amivel le tudnám játszatni az mkv fileokat?
-
Kicsirics77
veterán
320L tulajokat kérdezem, hogy az add-on-ként telepített transmission kezeli rendesen a torrenteket,és nincs pl 10 db egyidejű letöltési korlát?
illetve a 320L-hez akkor ha jól gondolom már nem kell ffp mókolás mert add-on-ként telepíthető simán a TM. -
Haugland
aktív tag
Valaki próbálta már ezt a megoldást, hogyaz L1 -re forrasztott ellenállást átteszi L2 -re és így elvileg (ha jól értem) a NAS képes meghajtani a 12V-os ventillátorokat is?
Ha működik, akkor szerintetek mire kell figyelni a 12V-os venti kiválasztásánál? Milyen áramerősségűt kellene választani?Itt van egy fórumban megemlítve és képekkel is illusztrálva:
[link] -
Piedon
tag
válasz
Psychopapa
üzenetére
Igen, a JP1 az.
-
Piedon
tag
válasz
Psychopapa
üzenetére
Te csak azt hiszed, hogy nem lehet rontani az állapotán...

Belül a házon van egy soros port kivezetés amire egy megfelelő kábellel (nem szimpla soros kábel!), mint például amilyen a régi Nokia mobiltelefonokhoz való soros kábel (Nokia CA-42 vagy DKU-5) rácsatlakozol (Kép), aztán az itt lévő hozzászólás/leírás alapján megpróbálod életre kelteni. De ha budapesti vagy akkor inkább keress meg és egy köszönömért cserébe megpróbálom neked rendbehozni.
-
lbarna
tag
válasz
Haugland
üzenetére
Én a nasra telepíteném a torrentet.
Nekem a régi asus wl-500g torrentezet akkor az nagyon lefoglalta a router prociját.
A nas pedig jó hozzá.
A DNS-320 nem a sebesség bajnoka azt azért tudni kell.1. a nas
2. másolás sebesége szerintem lassú. Egyik vinyoról a másikra tudsz a nas-os kezelő felületem belül másolni akkor kicsit gyorsabb.
3.dyndns a routerbe ott port nyitás. A nasban ftp beállítás (jelszavazás, jogosultság). A transmission telepítésekor jelszó beállítás és a "settings.json"-ban ezt a két sort erre átírrni:
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,Ftp-re pl total commander
Torrent kezeléshez pl Transmission Remote GUIHa a nas nincs meg akkor szerintem ezt érdemes megnézni ZyXel NSA325v2.
ui: Szerinted a multinál foglalkoznak azzal, hogy a nas-uk tudjon torrentezni?
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok Urak!
A véleményetekre lennék kíváncsi / tanácsotokra lenne szükségem.
Egy Asus-N66U routert és D-link DNS320 nas-t állítok otthon hadrendbe és azt szeretném megkérdezni, hogy Ti hogyan állítanátok be a transmission alkalmazást vagyis inkább, hogy melyik eszközön? (kapacitás és megbízhatóság szempontjából érdekelne a dolog..)egy multicégnél szerintetek milyen IT embert keressek meg aki tudna ilyenekben tanácsot adni, mint pl.: 1, melyik megoldás javasolt a transmission-re -> router vagy NAS -on futtatni?
2, szeretnék a NAS-on belül másolni nagyobb sebességgel (volume_1 dedikálva lenne a torrentezésre Volume_2 pedig lenne a családi archív ahová a fényképeket, doksikat és olyan filmeket másolnék át amiket nem osztanék meg a torrenttel
3, szeretném mindkét tárhelyemet és a transmission felületét is elérni külső hálózatról (transmission web felület, többinél pedig ftp vagy más megoldás is szóba jöhet) biztonságosan (pl.: vpn-vel)Ezekre a kérdésekre nem tőletek várom a választ, inkább csak szerettem volna bemutatni, hogy milyen kérdéseim lennének amikhez keresnék egy olyan embert aki irányelveket ad mert van tapasztalata. Azt, hogy hogyan kell mindezeket majd megcsinálni azt kitúrom majd valahogy a netről és megcsinálom én, csak próbálnék elsőre jót csinálni

-
szendo777
tag
BÚÉK! Tegnap frissítettem a 320L firmverét 1.5-re, azóta belépés után beenged, de ha akár a managementre, akár az applicationsra kattintok, kilépteti a felhasználót, visszadob a bejelentkezési oldalra. Reset megvolt, ugyan az a helyzet. Mit lehet tenni?

-
Piedon
tag
válasz
Psychopapa
üzenetére
Elméletben menthető, soros porton keresztül bele kell tölteni egy ideiglenes programot, aztán amikor az megy akkor ráfrissíteni. De ez már nem teljesen felhasználói szint (saját vélemény, nem megsértődni).
-
csikimara
csendes tag
Megoldottam másképp...fogtam egy 12 voltos tápot,rákötöttem fixen a venti piros és fekete szálra...most alaphangon forog lassan folyamatosan, de mivel van neki egy hőmérséklet érzékelő szondája amit betettem a vinyó mellé szorosan,amint melegszik a vinyó,elkezd gyorsulni a ventilátor. Jelenleg 47-48 fok között mozog a hőmérsékket. Nem tudtok valami programot amit ha rátelepítek a nasra akkor folyamatosan lehetne ellenőrizni a hőfokot? Mondjuk egy androidos telefonról?
Majd ünnepek után lehet,hogy nézek egy 5 voltos ventilátort...addig ez is jó lesz. Nem emlékszem már,hogy a gyári ventilátor a nasból szívott vagy a nasba fújt? -
Psychopapa
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég hozzájutottam egy 320L-hez, amit firmware frissítés közben hazavágtak, pont akkor volt áramszünet.
(Murphy)
Azóta bekapcsolás után csak villog a Power LED, de mást nem csinál. Winchestereket sem indítja el, kikapcsolni ki lehet és utp-t rádugva a csati melletti LED-ek villognak, ám IP címet nem kap, router nem látja.
Kérdés menthető-e valahogy?
USB-n pendriveról nem frissíthető, vagy a firmwaret lanon ráküldeni valahogy?
Valamikor régről emlékszem volt valami program,de nem emlékszem a nevére sem, talán PUTTY?
Köszi a segítséget. -
-
csikimara
csendes tag
-
csikimara
csendes tag
Valaki tudja azt,hogy max. mennyivel illik letölteni a nassal?
-
csikimara
csendes tag
Értem. Köszi,hogy megosztottad. Remélem,hogy nem lesz ezzel gond.. nagyon szuper ez a MXIII-g cucc. A nasról szépen szedi le a filmet,az 5-8 gigás mkv-t wifin szaggatás nélkül tolja. Majd be fogom kötni a gigabites hálózatba kábellel,csak ünnepek alatt nem akartam falat fúrni panelban. Egyelőre minden szép és jó,nem melegszik,teszi a dolgát. A nas torrentezik,erre tökéletes.
-
FNZ
őstag
válasz
csikimara
üzenetére
boccs, hogy csak most válaszolok:
a garanciára, mert boltit ad. anno vásároltam tőlük, de lett egy kis hibája. nem csináltatták meg gariidő alatt, mivel közben más lett a nevük (220v-ról 220v magyarország kft lett) és azt mondták, hogy nem tőlük vettem és nem jogutódja az előzőnek (a weboldal és az elérhetőségek pedig minden ugyan az maradt, de nem jogutód ami elég érdekes szerintem!!!). holnapután megint nevet változtatnak és már ugrott is a gari. -
H.M's V.
csendes tag
Szevasztok srácok, valaki el tudná nekem gyorsba mondani, hogy mi a különbség a sima 320 és a 320L között? (az ég és föld típusú válaszokat most hagyjuk
)
üdv
nembéla -
Aki Ross
tag
DNS-325-ös kérdésekkel fordulhatok ide? (nem találtam külön topicot)
-
csikimara
csendes tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Sima vagy L?
-
csikimara
csendes tag
Már régóta agyalok azon,hogy mennyire lehet felhúzni a sávszélességet a L nélküli nason? Lenne sávszélesség (digis 200/100),de azért nem szeretném kipurcantani a jószágot. Van erre valami maximum?
-
csikimara
csendes tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Reset után menj végig a setup wizard-on,majd ha ezt befejezted,akkor a disk management-en. Működnie kell.
-
csikimara
csendes tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Szerintem kövess el egy resetet,10-15 mp-ig nyomd a gombot,úgy hogy benne van a vinyó,majd menj végig a beállításon.
-
csikimara
csendes tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Ha a dns-320-ról van szó,akkor igen,elmegy 1 vinyóval...évek üta 1 darab 2 terrás WD red-el használom.
-
csikimara
csendes tag
Elegem lett a minidlna-ból...Rendeltem a 220-tól egy MXIII-G (2GB/8GB) Android TV-t,a nason csak a transmission marad,remélem,hogy innentől kezdve megoldódik a problémám. A gondom csak annyi,hogy még várni kell a cuccra.

-
benga78
újonc
Sziasztok!
Ha a DNS-320-ról képeket szeretnék nézni (Windowsról), akkor használhatatlanul lassú. Ennek azaz oka, hogy a háttérben 85-95%-on pörgeti a CPU-t az unlzma. Ha olyan könyvtárban tallózok amiben "sok" (>20) kép van, akkor ez 10-15 percig is eltart. Utána már lehet nézegetni a képeket. Ha könyvtárat váltok, akkor újra kezdődik.
Ha feltöltök file-okat, akkor is az unlzma 75%-os CPU-t vesz el, de csak azért mert a maradékot a do_thumbnail veszi el.
Lehet ezzel kezdeni valami?
Köszi! -
Mana86
tag
Azt tudja valaki, hogy 320L -et hogy lehet teljesen resetelni úgy, hogy az addon -okat és minden mást eltávolítson, kiéve a HDD-n lévő adatokat? Csináltam egy Factory resetet, de csak a beállításokat törölte, AddOn -ok és adatok megmaradtak. Nem sok hangulatom van lementeni minden adatok majd HDD format után visszamásolgatni őket. Szerintem nem elég ha a Nas_Prog mappát törlöm.
-
Mana86
tag
Reset tényleg megvolt rendesen? Kicsi vékony kihajlított gémkapocs alakú precíziós manuális dlink nas újraindító kézi-készülékkel nas hátulján lévő reset felirat alatti nyílásba gyengéden behelyezve majd vad-romantikusan nyomva tartani legalább 10mp-ig, míg a nas elkezd villogni és hevesen zakatolni, majd a gombot felengedni. Ekkora nas magától újraindul és törli az összes beállítást, olyan lesz mint mikor először kiszedted a dobozból. Ha ilyen állapotban rakod a routerre, a gyári CD-vel látnia kell a varázslónak.
Ha ez nem segít, nincs több ötletem, esetleg a router beállításait végignyálazni, hogy nincs-e valami kliens korlát vagy bármi beállítás ami meggátolja, hogy IP osszon a nasnak.
-
Mana86
tag
Hali!

Plex -et próbálom felhegeszteni a NAS-ra (320L). Egyszer már sikerült, de szerintem akkor sem működött teljesen jól és TV-m sem volt, így csak kipróbáltam és töröltem a user-ével együtt. Most viszont van már Tv-m hozzá, de a Plex Addon telepítés után azt írja a Plex, hogy "Nincs jogosultsága a Plex szerver használatához". Gondolom azért mert most nem hozott létre user a megfelelő jogosultságokkal a NAS-on. Valaki el tudná küldeni, hogy milyen néven és milyen jogokkal kell usert csinálnom, hogy Plex rendesen működjön?
Amúgy ez a Plex teljesen ingyenes? Mi után kell hivatalosan fizetni?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
Mana86
tag
Reset után az IP beállítások visszaállnak dinamikusra, így a NAS a DHCP-től fog IP-t kérni. Ha más subneten vannak, akkor ez nem működik (bár ez is router/maszk beállítás függő). Ha sehogy sem találja, próbáld meg a nas CD-ről futtatni a varázslót, de előbb UTP kábel csere.
-
Mana86
tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Transmission folyton kidöglik?
24/7 -ben ment eddig a 320L(1.05 firmware), Transmission aktív(kb. 300db torrent), mellette disabled -ben még pár program (sshd, miniDLNA, Deluge) és pár nap után lehalt a Transmission. A NAS webes felületét elértem, minden ment, de a Transmission nem futott, bár annak jelezte a NAS. Mióta beállítottam, hogy éjfélkor kapcsoljon le és reggel 7kor álljon munkába a NAS, azóta ezt nem csinálta, de idegesít a dolog.
Amúgy a miniDLNA -nak van bármi értelme? Úgy értem a NAS magától tök simán lekezeli a dlna -t a Multimedia Shares Settings -ben megadott mappákra. Vagy létezik olyan opció amit tud pluszban a külön feltelepített miniDLNA? LG TV-vel használom és hát tökéletesen fut a gyári beépülő is.
-
Mana86
tag
Miért nem úgy csinálod, hogy feldugod hálózatra a NAS-t, majd a router DHCP client listában megnézed a hozzá rendelt címet és azt írod a böngészőbe? Egyébként az is elképzelhető, hogy tök más subnet-en van a NAS mint a router, ezért nem tud neki címet osztani. Legegyszerűbb ha nyomsz egy resetet a NASra.
-
Mana86
tag
-
pazzo
tag
Üdvözletem!
Minap szert tettem egy használt DNS-320L-re. Összekötöttem a TP-Link wifi-routerrel.
A NAS hasán lévő MAC-címnek a routeren kiosztottam egy ip-címet, mégsem látja a gépem, ha beírom ezt a címet a böngészőbe, és a D-Link telepítő Dumbledorja sem találja.
Mit kell még beállítanom ahhoz, hogy lássam a NAS-t?
Illetve, ha nincs benne HDD, attól még látható az eszköz a hálózaton?
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Linux Mint
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Végig nem volt semmi baja. 

)