Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregg71
csendes tag
Sziasztok!
Minidlna-t szeretnék feltenni Samsung TV-hez. Az optware-ig már eljutottam, idáig minden ok (nem kevés órám ment rá
).Úgy olvastam itt a fórumon, hogy az alábbi három csomagra lenne szükségem:
ffmpeg
ffmpegthumbnailer
miniDLNA Samsung TVhezTudnátok ezek legfrissebb/működő/kipróbált változataihoz elérést? Amiket találtam, nem működnek(együtt).
320L-em van. -
sicla77
csendes tag
Sziasztok a minap én is vásároltam egy DNS 320-ast de teljesen sügér vagyok hozzá
beállítottam formatáltam eddig ok, 1.0-ás fw van rajta de nem tudom frissíteni letöltöttem az új fw-t de nem megy fel (Upload firmware fail)
kösz -
rzerge
aktív tag
mc-vel meg lehet azt csinálni, hogy nasról pcre másolok?
-
-
glugi
aktív tag
Sziasztok!
Jogosultság problémám van, abból is kettő:1. a transmission letöltési mappáján belüli könyvtárak csak olvashatók, ezért ssh-n mindig állítani kell, hogy használható legyen az adott mappa (a gyökér letöltési mappába tudok írni)
2. win7-nél mindig kéri a jelszót, felhasználónevet, nem csatolja fel automatikusan a gyökeret.
Jelenleg ffp 0.7-et használok, a firmware 2.00 (a sebesség miatt), 1 userem van, ill. ami még fontos lehet, hogy az itt lévő korábbi leírás alapján beállítottam rajta az sftp-t is.Mivel ezekhez a dolgokhoz nem igazán értek, illetve korábban már megszívattam magam a jogosultságok állítgatásával, kérném a segítségeteket. Köszönöm.
-
bounty123
őstag
válasz
gregg71
üzenetére
Nekem ez így nem kerek. Ezzel a usermod paranccsal a root user default shelljét akarnád átállítani, sima felhasználóként. Ez nyilván nem fog menni, biztonságilag ez nem megengedhető, ezért is nem hagyja lockolni a passwd fájlt, szerintem. Kezdd tényleg teljesen az elején, gyári állapotba visszaállítástól doksi alapján.
Bladegery: a jogai jók a download mappának? (ls -la mappaneve mit mond a puttyban?)
-
gregg71
csendes tag
válasz
gregg71
üzenetére
Egyre nagyobb a baj: mivel egyáltalán nem tudtam működésre bírni a minidlna-t, visszaállítottam a NAS-t a gyári értékekre. Gondoltam, kezdem az elején.
A PuTTY SSH-n keresztül viszont már nem fogadja el az elsőként beállított root jelszavamat. Gondoltam, ezt is kezdem elölről: bejelentkeztem adminként, majd: usermod -s /ffp/bin/sh rootErre ő: usermod: unable to lock password file
Erre én: vadul kerestem a neten a megoldást, állítólag több helyen *.lock fájlokat kellene kitörölnöm, akkor megoldódna, viszont én nem találok még hasonló fájlokat sem.
Most aztán tényleg elkelne a segítség.
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap a következő probléma merült fel a 320-szal.
Több napi kikapcsolt áram után nem tudom a webes felületet elérni, telneten sem, transmission sem megy.
A csatolt meghajtókat viszont látom TC-ben.Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszi
-
gregg71
csendes tag
Sziasztok!
320L-em van.
A minidlna-t feltettem.
A minidlna.conf fájlban picit elvesztem, az elérési utak nem egyértelműek számomra.media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/Media/Filmek
A fenti sor hogy nézne ki helyesen, amennyiben a filmjeimet a "volume_1/MOVIES" mappában tárolom? Ezen a soron kívül kell-e mást is állítanom alapesetben?
Rákerestem, már már is kérdezte, de nem kapott rá választ. Legalábbis nem tudtam kihámozni.
Előre is köszönöm a segítséget!
ui.: a vi helyett van esélyem mást használni a szerkesztéshez, ami emberbarát?

-
h1ght3chzor
őstag
Tudja vki 320L-hez (DLINK_DNS320L(LW).1.02b07(3.07.0329.2013)(BETA).zip) frissítés mivel jobb, mint az előzőek, tud már több torrentet futtatni mint 10?
-
biker
nagyúr
válasz
wgaborw
üzenetére
ok, de a különbség mi?
DLINK_DNS320L(LW)_A3(A2)_FW_v1.02.bin
DLINK_DNS320L(LW).1.02b07(3.07.0329.2013)(BETA)bytera azonos a méretük.
melyik a frissebb? érted...én b07-et felraktam, most az megy, de ebben is a filemanager a bajom, elrejtettek egy fontos mappát, amit törölni kell ha kiakad a time machine, és ez csak az 1.00 esetén látható

-
biker
nagyúr
Valaki fel merte már tenni?
DLINK_DNS320L(LW).1.02b07(3.07.0329.2013)(BETA)
3 napja elérhető...
A1/A2/A3 kivitelre is jó -
Destructo
senior tag
Sikerült....

Ha jól olvastam, bennük a gyári torrent kliens nem a legjobb... 320L re mit ajánlotok? Ez a "tarmisson" lenne nekem is a megfelelő? Tud linkelni valaki egy jó verziót amit letölthetnék?

Köszönöm a segítségeteket!

-
boatkiller
tag
Sziasztok!
Valaki már kipróbálta ezt? [link]
-
wgaborw
tag
válasz
Destructo
üzenetére
Szia!
Menj fel ide: https://eu.mydlink.com/support#
Keresd meg a DNS-320L-t majd töltsd le hozzá a legfrissebb setup wizard-ot... Azzal próbáld meg...
Milyen HW / FW verzió?
G.
-
Destructo
senior tag
Sziasztok, vettem egy Dlink 320 L NAS-t. Setup Wizardot használnám,de sajnos elakadtam.
Tudnátok ebben nekem segíteni?
Válaszotokat,segítségeteket előre is köszönöm!
-
biker
nagyúr
válasz
blasemarzo
üzenetére
-
blasemarzo
csendes tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Az a baj, hogy nekem igy sem úgy müködik, ahogy kellene, de leirom a konkrétumokat, remélhetőleg kiderül, hogy hol csinálom rosszul

Van a NAS-on A, B, C könyvtár és 3 felhasználó. Az 1-es felhasználónak teljes olvasási.írási joga van a teljes tartalomra. A 2-es felhasználónak írási-olvasási joga van az A és B könyvtárakra. A 3-as felhasználónak írási-olvasási joga van a C könyvtárra. Mindegyik felhasználónak olvasási joga van a főkönyvtárra (Volume_1), mivel ha ezt a jogot nem kapják meg, nem tudnak belépni a NAS-ra.
Eddig minden szépen müködik, csak egy gond van: a Volume_1 is látszik a hálózaton, nem csak a többi könyvtár és ha valaki a Volume_1-en lép be a NAS-ba, akkor jelszó nélkül simán beléphet bármelyik könyvtárba és az ott tárolt fájlokat minden korlátozás nélkül elolvashatja. (Szerencsére módositani már nem tudja)
Hogy lehet ezt kiküszöbölni? -
wgaborw
tag
válasz
t.zolka
üzenetére
Szia!
Abban az esetben, ha a 320-ason 2.02-es firmware volt, abban az esetben van esélyed. Mégpedig azért, mert a 2.00-ás firmware-től a NAS a RAID és kötet információkat nem a flash-en, hanem a disk-eken tárolja, így kapott a NAS egy új feature-t, a RAID Roamingot. Szóval, ha 2.02-es firmware-ed volt, akkor a következőt kell tenned:
- Upgradeled a 345-öt 1.02b04-re..
- beleteszed a régi DISK-eket a 345-be
- bekapcsolod, akkor ki fogja írni, hogy the Volume is romaing, vagy valami hasonlót...
- ha nyomsz egy OK-t, akkor a talált infók alapján újra felépíti a régi kötetet a NAS....De még a HW verzió érdekes lenne, mielőtt nekiállsz...
G.
-
DonCosta
tag
válasz
t.zolka
üzenetére
A linuxhoz nem értek, de nekem egyszer volt hasonló problémám. Valami miatt eltünt pár könyvtár. A NAS sem látta. Egy Linuxos ismerős vissza tudta állítani, valami parancssoros "lemezellenőrző-szerű" programmal. Igaz nem az eredeti struktúrában, hanem egyenként valami sorszám nevű mappák jöttek létre amiből majd nekem kellett visszanevezgetni, de a lényeg, hogy nem veszett el a tárolt adat. Ne add fel!
-
t.zolka
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
Ismét itt. Felraktam a laptopra a Ubuntu-t, beraktam a HDD-t a rack-be, bedugtam és nem lát rajta semmit, csak egy 1,1GB-os kötetet!
Mindjárt a kardomba dőlök!!!! Valakinek valami ötlete? 
[link] -
aldebaran
addikt
válasz
blasemarzo
üzenetére
Kell egy júzer, akinek a volume_1-re minden joga megvan, utána lehet jogosultságokat adni júzereknek.
Az admin-nal bármikor be lehet lépni a belső felületre.
-
blasemarzo
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Szereztünk egy ilyen NAS-t irodai használatra. Rendben müködik is addig, amig nem akarok jogosultságokat megadni könyvtárakra egyes embereknek vagy csoportoknak. Amint egy felhasználó vagy csoport jogosultságot kap, nem lehet helyi hálózatról vagy távelérésből belépni a NAS-ba, hiába irom be az adott felhasználó nevet vagy jelszót. Mind win7-es, mind xp-s gépen próbáltam és mindenütt azt irja, hogy nincs jogosultsága a tartalom eléréséhez.
Gyári állapotban van, nem volt moddolva vagy módosítva.
A segítséget előre is köszönöm! -
freemanone
addikt
válasz
t.zolka
üzenetére
fel se kell telepítened, csak futtasd live rendszerként. amikor bebootolsz a telepítő lemezről, fel fogja ezt ajánlani. ha win függő vagy akkor ubit ajánlom, az egész felhasználó barát: [link]
de mindez csak akkor fog működni, ha külön volt használva a két meghajtó, amit le akarsz menteni. -
p_zsolt
tag
320L-nél lehet valahogy a ventilátor fordulatszámát szabályozni külső programmal?
-
t.zolka
aktív tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
THX!

Akkor, ha a notebookomra felteszek egy Linux alapú rendszert, és rádugom egy rack-ben a HDD-t, már látni is fogja és másolható lesz? Mindegy milyet, Debian, Fedora, SuSe, Ubuntu... (nem ismerem ezeket, Win függő vagyok
) -
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek rajtam! Eladtam a 320L-et és vettem helyette egy 345-öst. A 345-ös kap 4db egyforma HDD-t, még nem tudom pontosan milyet, de a típusuk most nem is lényeges. Viszont, megmaradt 2 HDD, amiről az adatokat nem mentettem le, és most a Win 7 Home Pro. 64 nem látja, csak mindenáron formázni akarja a partíciókat! Letöltöttem valami ext2explore nevű programot, de az sem látja! Ha belerakom egy másik NAS-ba, mondjuk egy 325-be elképzelhető, hogy megmaradnak az adatok és le tudom menteni? Nem szeretném elbukni!
Előre is köszi mindenkinek! -
amulet
senior tag
Sziasztok
Ti vagytok az utolsó reménységeim.
Van nekem egy serverem nem Dlink, hanem egy pc, amin egy nas4free rendszer működik.
Próbáltam a DLNA-t működésre bírni, ami el is indult, látom tv-n, de csak 1 mappát látok. A többi almappát nem. A DLNA csak 1 mappát lát alap esetben, vagy nálam van a baj, mert több almappát is kell látnia?
Kérlek segítsetek, mert senki nem tud a DLNA-val kapcsolatban válaszolniköszi
-
capafog23
őstag
Másnak nem csinál olyat a transmission hogy azt írja hogy a tracker nem válaszol? Több oldalnál is.
-
krealon
veterán
válasz
p_zsolt
üzenetére
http://www.openprinting.org/printer/HP/HP-LaserJet_Pro_P1102
"This printer is supported by the foo2zjs free software printer driver. "
Ha tisztesseges, PCL-t ismero nyomtatod lenne, akkor sokkal konnyebb lenne az eleted.
-
p_zsolt
tag
Sziasztok,
320L-es NAS-om van 1.02b7 FW-el.
Vettem egy Hp p1102 lézernyomtatót és nem látja,van valaki, aki ilyen összeállítást használ?
köszi, Zsolt
-
K@riK@
csendes tag
Sziasztok , kellene egy kis segitség ijból mert megállt a tudományom.

320L em van és a gyári legujabb firm van rajta, amig megy a laptop addig tudom nézni a filmeket a nasról a media lejátszóról.Ha kikapcsolom a laptopot kis idő mulva leáll a szolgáltatás.

valami ötlet? már szinte mindent kipróbáltam....
és a régen letörölt felhasználó nevével probál egy bejelentkezést? gyári beállitás is megvolt?!?
-
Alex91
félisten
válasz
freemanone
üzenetére
Ja, ha nincs benne ilyen, akkor nem tud. Jobb NAS-okban van ilyen lehetoseg.
-
freemanone
addikt
válasz
Franco007
üzenetére
150mb az nem úgy 150mb mint ahogy gondolod, az csak annyit jelent, hogy N-lite kapcsolati maximum sebesség érhető el optimális körülmények között, ha csak 1 kliens csatlakozik a routerre. a wifi miatt ilyen lassú. dugd rá kábelen és menni fog gyorsabban. olvasd vissza nemrég segítettem "lordmark"-nak is hasonló dologgal kapcsolatban kb 20 hsz-el ezelőtt.
(#2829) Alex91: a webes felületen hogyan másolsz bármit is? mert amennyire tudom a web file serverrel csak letölteni és feltölteni lehet, de egyik meghajtóról a másikra, vagy épp USB csatlakoztatott vinyóról/ra nem tud. De lehet, hogy csak én nem találok ilyen funkciót benne. Mondjuk azt még lehet, hogy parancssorból vagy ha van lehetőség midnight commander-re, akkor azzal másoljon.
-
Franco007
csendes tag
Sziasztok!
DNS320ra szeretnék másolni több GB anyagot, és azt gondoltam, ha rádugom az USB-s külső HDD-t, akkor ezt meg is tudom tenni gyorsan. A másolási sebesség 1350 kbye/s, amit elég lassúnak találok.
Egy laptopon keresztül a Total Commanderben indítom el a másolást. A laptop routeren (150mb) keresztül csatlakozik, de a külső HDD-t a NAS usb bementére dugtam.
Lehet ezen a sebeségen javítani? Függ attól, hogy a laptop wifin éri el a NAS-t?
-
[Misel]
tag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Ha jól értem akkor használtan vetted a NASt. Kérdezd meg az admin jelszót is.
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem egy DLink DNS-320-as NAS-t,
illetve van egy TPLINK WR542G router.Az illető aki hozta a NAS-t azt mondta FIX IP-je van 192.168.2.2
Bejön egy belépési felület az IP cím megadásával, viszont nem tudok belépni...
Valaki esetleg tud segíteni? Előre is köszi!
-
capafog23
őstag
Lejárt a Twonky media server trialja mi a megoldás? van valami alternatíva?
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2.42-es transmission ami fut, és ezt szeretném frissíteni. Az istennek sem tudom összehozni. Tudna valaki segíteni ebben?
Köszi -
Darknes
csendes tag
Sziasztok!
Van egy DNS-320L tipusu NAS-om. Most vettem bele egy uj HDD-t mert az 1TB-os kezdett megtelni. Problema az volna hogy beraktam az uj HDD-t fel is ismerte aztan formazta. Miuttan vegzett ki akkartam probalni hogy lehet masolni ra. De sehogy nem tudok, folyamatosan visszadobja hogy nincs ra jogosultsagom. Ezt ugyan ugy megprobaltam FTP-en azon sem tudtam se ugy hogy csinaltam egy usert es azzal. Eleg erdekes mert mellette levo 1TB HDD meg siman mukodik. Mostani egy WD WD30EFRX Caviar Red 3TB SATA NAS Hard Drive.
Talakozott valaki mar ilyennel? Elore is koszonom a segitsegeteket.
-
bounty123
őstag
válasz
agyhalal
üzenetére
Persze messze nem ideális a levegőnek az a kicsi hátsó lyuk, de nekem ez így megoldotta a zaj problémát. Hozzáteszem 1db noti vinyóval használom, de a nyári melegben rengetegszer bekapcsolt a gyári venti, ezért kellett valamit csinálnom vele.
http://prohardver.hu/tema/dns-320/hsz_2545-2545.html
http://prohardver.hu/tema/dns-320/hsz_2543-2543.html -
wgaborw
tag
Megoldás lehet még, ha elfelejtjük a 3,5"-t és 2,5"-os HDD-kkel operálunk..... Na úgy nem melegszik túl és egész nagyméretű HDD-ket is lehet már kapni....
G.
-
agyhalal
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
Ez így igaz. Két eléggé ellentmondásos dolog.

-
agyhalal
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
Egy WD20EARX van benne. Ventilátor nélkül eddig 49 fok volt a csúcs 20 percnyi másolás után. Moddolni esztétika és garanciavesztés miatt sem akarom. Arról nem is beszélve, hogy nem visz rá a lélek sem. Pénzt adtam érte, úgyhogy nem akarom szétbarmolni és próbálok rá vigyázni. A tetejét szintúgy esztétikai okokból nem vagyok hajlandó levenni. Bár gyanítom, hogy amint eléri a kinti hőmérséklet a 35 fokot, kénytelen leszek visszakötni a ventilátort. Persze 8x8x10-es ventilátort beszerezni eleve elég nehéz, de ha ezen felül még halknak is kell lennie, akkor esélytelen sajnos.
-
freemanone
addikt
válasz
agyhalal
üzenetére
merész vállalkozás. főleg ha két vinyó van benne, azok durván tudnak hőt termelni. az is baromi sokat segít ha leveszed a doboz tetejét. Nekem moddolt a hűtése, de 92mm-es ventivel sem az igazi a dolog. Nincs rendes szélcsatorna, amin friss levegőt tudna beszívni, ami lyuk van ilyen célra az előlap két oldalán, az vicc. Még gondolkozok rajta, hogy azokat szélesítsem ki, vagy a tetejére kerüljön egy lyuk. Engem irritál ha a vinyók 50°C+ felett működnek, mert tudom, hogy nem tesz jót az élettartamának.
-
agyhalal
aktív tag
Aljas módon kikötöttem a visító ventilátort és neki álltam tesztelni hogy viseli a hőséget a NAS. Transmissionben 13 torrent fut, bár sajnos egyiket sem töltik tőlem, illetve elkezdtem átmásolni a laptopomra egy 1,5 GB-os avit. Kiváncsi vagyok az eredményre. Sajnos a System Status/Resource Monitor "fülön" nincs a CPU és a memóriához hasonló megjelenítés, illetve azt sem tudom, hogy a log file-ban megjelenik-e a hőmérséklet.
-
freemanone
addikt
válasz
lordmark
üzenetére
a wifi az már csak ilyen, túl sokmindent kell tudni ahhoz, hogy megfelelőel beállítsa az ember. ami pedig nem várható el mindenkitől, de ez sajna a sebesség rovására megy. A lényeg, hogy mostmár normális sebességgel éred el a NAS-t.(#2810) wgaborw: Routere válogatja, de csak abszolút felsőkategóriára nem igaz. A TP-link pedig nem tartozik ide. Persze itt cask SOHO eszközökre gondolok, nem ipari.

-
lordmark
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Így a cat5e-s kábelen valóban sokkal jobb lett

Running a 400MB file write on drive Y: twice...
Iteration 1: 22,36 MB/sec
Iteration 2: 21,34 MB/sec
------------------------------
Average (W): 21,85 MB/sec
Running a 400MB file read on drive Y: twice...
Iteration 1: 29,79 MB/sec
Iteration 2: 31,58 MB/sec
Average (R): 30,68 MB/sec
------------------------------Köszönöm a segítséget még egyszer is.
-
wgaborw
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy minél több kliens csatlakozik a routerre, annál kevesebb adatátviteli sebesség jut 1-1 felhasználóra... A vezeték-nélküli hálózatok osztott közeghozzáféréssel működnek, az elméleti sebességekhez csak akkor kerülhetsz még optimális környezeti tényezők mellett is a legközelebb, ha egy routerre 1 kliens jut...
G.
-
lordmark
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Köszi a segítséget! Szerzek be még cat5e-s kábelt

-
freemanone
addikt
válasz
lordmark
üzenetére
"És a kábelnek a router és a laptop között is cat5e-snek kell lennie?"
nem ártana, hogy sebesség is legyen, mert különben 100mbps-en belimitál.a wlan meg nem egzakt tudomány és eléggé összetett, egy másik topik témája. ITT írd le a hálózati oldalt és kérj segítséget. Nem a NAS-al van a gond, az működik szépen.
-
lordmark
tag
válasz
freemanone
üzenetére
És a kábelnek a router és a laptop között is cat5e-snek kell lennie?
Egyébként nekem jó lenne bőven wlan-on a 20-25 mb/s, de olvasásba max 5-öt ha elérek:S
Pedig a vevő oldaláról is tudnia kéne a nagyobb sebességet:S -
freemanone
addikt
válasz
lordmark
üzenetére
hát a wlan-t eddig nem említetted....
dugd rá a NAS-t és a laptopot is kábelen és meglesz a sebesség. Neked a wifi beállításokkal, illetve a környezeti tényezőkkel, a távolsággal stb lehet bajod. TL-WDR4300 wifi-n hozná a NAS teljesítményét, ha tud menni zavartalanul 300mbps-el és a vevő oldalon is ilyen adapterrel van ellátva a laptop. De ez olyan 20-25MB/s körül be is fullad, tehát többet ne várj. Ez a legjobb vételi körülmények között jön csak létre amúgyis. -
lordmark
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Megnéztem routeren így.
De sajna ugyanolyan lassú (wlan-on).
Most dhcp-n van, de ennek amúgy se kéne bezavarnia.
Nem értem mi lehet a gondja a routernek vagy a hálózatnak
-
freemanone
addikt
válasz
lordmark
üzenetére
nézd meg ugyanezzel a beállítással routeren keresztül. Aztán indítsd el a szolgáltatásokat egyesével, de mindig tesztelj előtte. Nem tudom mi futott neked ugye van FFP is.
nekem routerre van dugva és DHCP-vel használom, nem kötelező hozzá fix IP. A routeren is és a nas-on is dhcp van beállítva.(#2802) krealon: van a NAS-nak saját DHCP service és működik is szépen. felismeri azt is ha van már a hálózatban másik dhcp server és olyankor kér magának IP-t, nem oszt ki sajátot. mondjuk nem ez szól bele a sebességbe ugye.
-
lordmark
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Így valóban sokkal jobb sebességet érek el (meg ugye ez kábel):
Running a 200MB file write on drive Z: once...
Average (W): 24,26 MB/sec
Running a 200MB file read on drive Z: once...
Average (R): 23,23 MB/sec
------------------------------De akkor mi lehet a gond a routernél?
-
krealon
veterán
válasz
lordmark
üzenetére
"Egyébként a windows "korlátozott" kapcsolatként jelzi az ethernetet:S
Mit ronthatok el?:S"Eddig a router volt a DHCP szerver, kozvetlen kapcsolatnal nincs DHCP szerver, ezt irja ki.
Ha igy akarod hasznalni, akkor kezzel kell IP-t beallitani a vegpontoknak, mert az APIPA (Automatic Private IP Address) folyamat rendkivul lassan megy vegbe.
-
freemanone
addikt
válasz
lordmark
üzenetére
IP legyen DHCP, transmission és egyebek lepucolva.
management > system management > device > name
ami ide be van írva az a NAS host neve.
ezt tudod pingelni is és elárulja az IP-t biztosan. valamint ha beírod ezt a nevet sajátgépben a címsorba, vagy böngésző címsorába, be kell hogy hozza a NAS admin felületét is. Bármilyen IP-t is kapott, ezen tuti "hallgatni" fog.A korlátozott kapcsolat azért van, mert nincs internet hozzáférése a windows-nak, mert a NAS ugye nem rendelkezik ilyennel. Azzal nem kell foglalkozni. A laptopon az IP is legyen dinamikusra állítva.
Ha a dinamikus IP és a DHCP server be van lőve, akkor működnie kell ennek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- iPhone topik
- Gurulunk, WAZE?!
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Házimozi belépő szinten
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Be Quiet Straight Power 1000W Platinum Moduláris Tápegység
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

Mindjárt a kardomba dőlök!!!! Valakinek valami ötlete? 

dugd rá a NAS-t és a laptopot is kábelen és meglesz a sebesség. Neked a wifi beállításokkal, illetve a környezeti tényezőkkel, a távolsággal stb lehet bajod. TL-WDR4300 wifi-n hozná a NAS teljesítményét, ha tud menni zavartalanul 300mbps-el és a vevő oldalon is ilyen adapterrel van ellátva a laptop. De ez olyan 20-25MB/s körül be is fullad, tehát többet ne várj. Ez a legjobb vételi körülmények között jön csak létre amúgyis.