Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitboy51
csendes tag
Segítséget kérek !!!
Felraktam egy béta fw-t.
Vissza akartam rakni egy stabil fw-t és nem fogadja el !
Ezt írja ki: Upload firmware fail
Gyári CD-vel sem megy !Köszi.
-
biker
nagyúr
válasz
marloksolt
üzenetére
1.02b05
csak itt kellene a keresőt használni, be van linkelve ide is
-
marloksolt
csendes tag
Sziasztok!
Én ma vettem egy dlink dns-320L NAS-t és a kérdésem az lenne, hogy nem jött még ki hozzá az 1.0-nál frissebb firmware? Az enyémen azt írja, hogy 2012-08-05 a verzió, a hivatalos honlapon van fent egy 2012-08-30 1.0 b08 is, de hiába rakom fel marad minden eredetiben pedig sikerest ír a frissítésre! Lehet, hogy több mint fél éve nem jött ki rá új firm? -
Sword
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Nem. Ezek szerint kellett volna?
Lehet, hogy a logikáját nem értem a NAS-nak? Olyan usert hoztam létre, aminek full access-t adtam.
A helyzetet árnyalja, hogy az egyik media player NFS-t tud, a másik vmi C-vel kezdődőt kezelni.
A Popcorn-nak kéne írási jog, hogy a borítóképeket le tudja menteni, stb.Ha így írtad, biztos kéne egy ilyet létrehozni, rákeresek, hogy mire gondolsz.
-
Sword
őstag
"Viszont, ha kirakok az FTP-re pár olyan mappát, amit tartalmaz a Volume_1 is, és megadtam, hogy mely userek férnek hozzá milyen jogokkal, az is látható lesz nekem, ha rámegyek az 'X' meghajtóra. És pass-t kér a hozzáféréshez. Persze, ha a Volume_1-re kattintok, ott nem kér jelszót a hozzáféréshez ugyanaz a mappa. "
Hát, erre egyedül nem jöttem rá.... Olcsó hús, híg lé :/
Mindenesetre köszi, így legalább nem kell kínlódnom a refresh all-al, egyszerűen horror ez a szoftver.
Egyébként az semmi, hogy jelszót kér, de nem is fogadja el. -
Digger
senior tag
Szeretném linux rendszerhez csatolni a NAS kötetet. Csinált valaki ilyet?
Konkrétan az fstab bejegyzésre vagyok kíváncsi, illetve, hogy a NAS felhasználók közé kellett-e újat fölvenni. Ahova csatolni szeretném az egy D-link router linux állomány rendszere. -
Sword
őstag
Van valami jó ötletetek arra, hogy osszak meg UPNP AV-n keresztül egy ilyen struktúrát úgy, hogy fel lehessen bele venni új filmeket, ha vannak és ne dumáljon vissza nested directory hibaüzenetet?
NFS-t nem tudok használni, képtelen belépni a Popcorn Hour-öm rá, mindig valamit kitalál, hol jelszó hibát (nyilván nem az) vagy éppen nem elérhető a megosztás marhaságot.Szóval a struktúra:
-Volume_1/X/1-XY
/2-XZ
/3-ZZ
-Volume_1/Y/1-YY
/2-ZZ
stb. stb.
Nekem az volt a logikus, hogy felveszem a Volume_1-et és használom. Hát ez nem működik, mert ha 1 új állomány is bekerül a struktúra alá, refresh all-al tudom csak frissíteni, ami x óra. -
aldebaran
addikt
http://hup.hu/node/118355
Google 3. találat a tenga.gen kúlcsszóra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoliba
csendes tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Szia!
Nem fertőz, csak tele van vele a gép! A Nod nem engedi át a windows gépekre.
Valami Tenga.gen vírus, a legkülönbözőbb fájlnevekkel.Minden mappa és fájl nevével csinál egy új fájlt .bat, exe, vagy scr kiterjesztéssel,
ami kb. 750 Kb méretű, így egy idő után elég sok helyet lefoglal.Üdv!
B.
-
Zoliba
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami megoldást a vírusok ellen a NAS-ra?
Most is 3000 vírusos fájlt töröltem le.A Nod32 megőrül tőle, ha bekapcsolom a PC-t

Üdv!
B.
-
h1ght3chzor
őstag
Vki tudna kis segítséget nyújtani ezek bekonfigurálásában, amiket kiad lehetőségek mire jók?
CIFS,NFS,WebDAV
Illetve ha létrehozok photo albumot, akkor azt feltölti vhova, ha nasról csinálom, vagy csak linkeket hoz létre rájuk? Hogyan tudok egy-egy albumot publikussá tenni, mert jelenleg csak admin tudja megnézni.
320L-ről van szó!
-
Sword
őstag
Nekem a legújabb van, de csak béta. A magyar oldalról végleges (10.hó) firmware nem elérhető:
"A ftp://ftp.dlink.eu/Products/dns/dns-320/driver_software/DNS-320_fw_revAx_2-03b03_all_en_20121005.zip weboldal lehet, hogy ideiglenesen nem érhető el, vagy véglegesen új címre költözött."
Lehet, hogy ez lesz a bibi.
-
Piedon
tag
Vigyázz, mert ami a linkben van az 0.5-ös funplugra van és szerintem neked már a 0.7 van, mintha én egyszer belefutottam volna ilyen hibába, hogy a kettő nem kompatibilis, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Én ez alapján csináltam az egész fun_plug telepítést.
-
-
cSuwwi
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
debiant lehet rá varázsolni (a sima 320ra legalábbis biztos), van arm verziója
arra meg azt teszel amit akarsz -
bladegery
senior tag
Jó reggelt!
Az elöbb megpróbáltam puttyból belépni ssh-val, de azt írta network error: connection refused.
A telnet beenged, nem tudom mi lehet a baj, valaki? -
krealon
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ugy, hogy a tetejere pakolsz egy PC-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Forraskod vagy arm binaris hianyaban semmi esely, hogy rakeruljon.
Radasul a DNS-320-ban levo proci valoszinuleg keves is lenne ehhez a funkciohoz. -
h1ght3chzor
őstag
-
Sword
őstag
válasz
gabika1969
üzenetére
Sziasztok
Én is vettem egy ilyen csodát, persze kb. 3 perc alatt szembesültem azzal, hogy nem lehet másolni "belül".
Root, putty stb. megvolt, egy gáz van, hogy az optware-t nem tudom telepíteni, mert az a német oldal wget után 404 errort dob. Van valami alternatív megoldás?Köszi
-
Barnee90
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
FTP-ről lenne szó.
Ugyebár maximum 10 felhasználó csatlakozhat egyszerre vagyis ennyi adható meg maximumnak.
Ezt a számot valahogy megtudnám növelni? Ilyen 30 körülire szeretném max.
Arra esetleg van valamilyen progi vagy akármi amivel nyomon tudnám követni, hogy egyszerre hányan vannak csatlakozva rá??Köszi előre is a segítséget.
-
Pikkolo^^
addikt
Az otthoni lejátszón nem kezeli NAS-t, így mindenképpen DLNA-s NAS kell, így ez a típus még mindig játszik.
2011 április hozzászólás: "Az mkv nincs támogatva, az avikat viszont viszi." Ezt viszi már azóta? Mennyire problémás bekonfigolni a DLNA-t?
-
bozsozso
őstag
Itt van az igért teszt:
NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 1000MB file write on drive W: 5 times...
Iteration 1: 42,51 MB/sec
Iteration 2: 39,66 MB/sec
Iteration 3: 42,81 MB/sec
Iteration 4: 42,95 MB/sec
Iteration 5: 40,14 MB/sec
------------------------------
Average (W): 41,61 MB/sec
Running a 1000MB file read on drive W: 5 times...
Iteration 1: 68,61 MB/sec
Iteration 2: 75,42 MB/sec
Iteration 3: 71,08 MB/sec
Iteration 4: 71,16 MB/sec
Iteration 5: 59,80 MB/sec
Average (R): 69,21 MB/sec
Running warmup...
Running a 2000MB file write on drive W: 5 times...
Iteration 1: 42,32 MB/sec
Iteration 2: 41,92 MB/sec
Iteration 3: 40,43 MB/sec
Iteration 4: 39,63 MB/sec
Iteration 5: 42,10 MB/sec
Average (W): 41,28 MB/sec
Running a 2000MB file read on drive W: 5 times...
Iteration 1: 68,60 MB/sec
Iteration 2: 70,09 MB/sec
Iteration 3: 69,68 MB/sec
Iteration 4: 66,06 MB/sec
Iteration 5: 67,68 MB/sec
Average (R): 68,42 MB/sec
------------------------------ -
Pikkolo^^
addikt
NAS vásárlása előtt állok és több eszközt is kinéztem, újat és használtat is egyaránt. 2 db 2,5-es noti HDD-t raknék bele, mert ezek vannak itthon és majd később bővítenék ha szükségem van rá.
Mennyire egyszerű konfigolni ill. ha letöltök vele valamit ftp-n keresztül akkor azt ki tudja-e csomagolni saját magán? Mennyire megbízható?
-
bounty123
őstag
válasz
bladegery
üzenetére
A power recovery-vel azt tudod beállítani, hogy ha áramkimaradás miatt levágódik a nas, akkor ha visszajön az áram, induljon-e el. Számítógépek bios-ában is van hasonló opció.
Nekem amúgy a 320-asomban 1db kis noti hdd van, és így is állandóan elindult a venti 20-30 percekre, főleg mostanában ahogy melegedett az idő. Megpróbáltam szétcincálás nélkül megoldani, és úgy néz ki sikerült, 1 napja nem kapcsolt be a venti.
A szabad hdd helyre tettem egy 3.5-ös hdd keretet, erre rácsavaroztam egy 8 centis ultrahalk ventit (8 decibel) ami áramot a szabadon álló sata tápról kap (sata-molex átalakítóval). Hangja semmi nincs, a gyári venti pedig még nem indult el. Ha ez nem jött volna be, akkor a tetejét fúrnám ki és oda szerelnék egy nagy ventit.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
bozsozso
üzenetére
winyótól is függ (wd greenekkel nem menne ennyit), ha vmi normális (akár nasba szánt) 7200-es winyót teszel bele gyorsabb lesz
az L verzió 2x annyira ramja is számítnekem gigabites routerrel wd greenekkel ~20-23 mega körül ír/olvas nagy fileokkal is
a wd greenek 5400 rpm-esek, adattárolásra sztem felesleges 7200-es winyó -
Digger
senior tag
Ledöbbentem azon, hogy ha pihiben van a NAS, állnak a wincsik és mégis be-be kapcsol időnként a ventilátor!
Nooormális?
Mondjuk egy szekrényben lakik, de eléggé nagy szabad légtér van körülötte és hátul pedig egy eléggé nagy méretű nyílás is van a szekrény hátlapján. Majd átköltöztetem idővel egy jobb helyre, de azért mégis furcsa! -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Olvasgattam itt méréseket a sebességről, hogy kinek milyen sebességgel megy az írás olvasás. Mivel még csak most sikerült beszereznem gigabites portokkal rendelkező router-t így én csak most tudtam megcsinálni a tesztet. A teszt lefuttatása után kellemesen csalódtam mivel az olvasottakhoz képest jelentősen nagyobb sebességek voltak. Tehát a teszt eredmény:
NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 400MB file write on drive W: 5 times...
Iteration 1: 45,61 MB/sec
Iteration 2: 39,57 MB/sec
Iteration 3: 39,19 MB/sec
Iteration 4: 46,78 MB/sec
Iteration 5: 38,81 MB/sec
Average (W): 41,99 MB/sec
Running a 400MB file read on drive W: 5 times...
Iteration 1: 76,92 MB/sec
Iteration 2: 77,11 MB/sec
Iteration 3: 60,24 MB/sec
Iteration 4: 57,99 MB/sec
Iteration 5: 55,85 MB/sec
Average (R): 65,62 MB/secRunning warmup...
Running a 100MB file write on drive W: 5 times...
Iteration 1: 47,01 MB/sec
Iteration 2: 50,45 MB/sec
Iteration 3: 50,66 MB/sec
Iteration 4: 50,55 MB/sec
Iteration 5: 51,78 MB/sec
Average (W): 50,09 MB/sec
Running a 100MB file read on drive W: 5 times...
Iteration 1: 83,61 MB/sec
Iteration 2: 80,97 MB/sec
Iteration 3: 84,53 MB/sec
Iteration 4: 83,61 MB/sec
Iteration 5: 83,54 MB/sec
Average (R): 83,25 MB/sec
------------------------------szerk.: hoppá az lemaradt 320L-es NAS-om van
-
bladegery
senior tag
Valaki meg tudná-e nekem mondani hogy:
Mit takar a "Power recovery" beállítás?
Ki lehet-e kapcsolni valahogy ezt a szerencsétlen légkavarónak sem nevezhető vackot(venti)?
Esetleg ha nem lehet a ventillátort kikapcsolni akkor azt látam hogy a rendszert be lehet állítani hogy leálljon, bekapcsolást valahogy lehet esetleg? -
Panhard
tag
Sziasztok! DNS-320-ra keresek olyan progit, ami automatikusan fel tud tölteni ftp-vel egy szerverre fájlokat. pl: Ha van egy .txt fájlom a nas meghajtón, és ha változik a tartalma, akkor a progi automatikusan feltölti egy szerverre. Tudtok ajánlani valamit? Üdv!
-
válasz
krealon
üzenetére
LAN-on is jelentkezik.
21-es alap portot használok amúgy FTP-nél.
Azért fura ez, mert nem csak hibát kapok... hanem másol másol és időnként megszakad a kapcsolat.
Mit állítsak a szoftveres tűzfalon?
Jó persze, elsőre teljesen kikapcsolom és kipróbálom...
Kikapcsoltam őket (Win és Eset), most indítok egy másolást... mindjárt kiderül -
-
h1ght3chzor
őstag
Csináltam fotó albumot, de amikor megosztottam linkel, emailben, hiába nyitom meg máshol, nem működik, illetve ha egy képre kattintva a linkjét kiválasztom, akkor sem jó. Csak akkor működik, ha adminnal belépek előtte! Lehetséges olyan, hogy a link tudatában vki láthassa, bejelentkezés nélkül?
-
No és egy harmadik hsz, FlashXP-vel felcsatlakozva, is rendszeresen lehal a másolás:
Socket error 10054 connection reset by peer
Leválasztom az elérést, újra felcsatlakozom, és újfent megy minden... egy darabig.
-
Sziasztok!
DNS-345-el kapcsolatban lenne gondom, és szeretnék egy kis segítséget kérni.
Egyszerűen nem tudok rájönni a hiba okára... és nem tudom használhatóvá tenni az eszközömet.
Végigmentem a teljes telepítési meneten, elvégeztem a legfőbb beállításokat.
Azonban másoláskor rendre hibákat kapok...
- írásvédett, nem másolható
- hozzáférés le van tiltva
Törlésnél is jelentkezik hiba
- mappa nem elérhető
Ötlet javaslat?
Legfrissebb driver van fent, mindezeket produkálja tc-ből és simán fájlkezelőből is.
W7 alatt
Újrahúztam már teljesen nulláról a kötetet... az sem segített.
Most felteszem a béta verziót áprilisit, hátha... -
bozsozso
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Melyikre frissítetted? A legfrisebbre?
-
h1ght3chzor
őstag
Lenne még egy kérdésem: ha Photo Albums-ban upload from nas-t választom, pontosan hogyan tölti fel, egyáltalán feltölti a képeket, vagy csak mappákba rendezi, és linkeket rak a már nason létező fotókat nyitja meg utána, ha rákattintok?
-
bozsozso
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Szerintem 2.02-es nincs 320L-hez.
Itt keresgélj.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Fogalmam sincs honnan kell letölteni, én ezzel hoztam haza.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Megnéztem a videót erről az appról, de szerintem nem is említette hogy tud ilyet. Ha gondolod akkor holnap felrakhatom ipadre, de az az igazság hogy én nem használom az upnp-t és igen sok idő mire felállítja a servert.
Az fw-vel nincs bajom.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
ha belső hálón gondolod akkor csak tölts egy file explorert(nem igazán ismerem az ios-eseket, de azt hiszem az ifiles tud ilyet), ha így nem megy akkor aktiváld a dlna/upnp server-t.
Az előzőre meg igen a válasz, nálam stabil a cucc, ezzel kaptam egyébként.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Másik kérdés, hogy a képeknél hogy működik a cooliris? Mit kell tennem, hogy pl Iphone-n elérjem szépen a képehet, amit a nason tárolok?
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
igen akkor jól gondoltam, nekem 2.02-es.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nekem ilyen nincsen, úgyhogy nem hinném hogy ugyan az a firm van fent nekünk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Arc Raiders
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- BestBuy ruhás topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem is értem, ez miért nem fordult meg a fejemben...