Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
djmorphy
tag
Köszönöm szépen az ötletet!
A Recycle bin volt a ludas. Csak azt nem a Volume_1-en hozta létre hanem egy könyvtárral feljebb amit a mountolás miatt nem vettem észre.
De azért válaszolok is
F6-ot nyomtam a TC-ben. NTFS-be van. Meghajtóként van mountolva. És egy 100GB-al több helyem van
-
Digger
senior tag
válasz
djmorphy
üzenetére
Most akkor másoltad, vagy mozgattad a 100 gigát? A másolás nálam azt jelenti, hogy most már két helyen van meg a 100 gigád, vagyis az eredeti helyén is megmaradt! Amúgy a nason linux van, ext3 vagy ext4 fájlrendszerrel és egy samba szerver osztja a Windowsos gépeknek a lemezterületet. A windowsos gépeden meghajtóként van csatolva a nas? Nem ismerem pontosan a Windows Lomtár technikáját a csatolt meghajtókra, esetleg próbálj egy kukaürítést csinálni!
-
djmorphy
tag
Sziasztok!
Van egy D-link DNS-320L NAS-om. Kevés volt a hely ezért USB-n kötöttem rá egy WD My Book-ot és átmásoltam róla jó pár dolgot a külső vinyóra.(Kb 100GB).
Amikor végzett továbbra is azt írta a TC, hogy 4GB hely van a NAS-ban lévő vinyón.
Újraindítottam a NAS-t adminból, ki is kapcsoltam de ugyan annyit írt holott a My Book-on megjelent az adat a NAS-ról meg eltűnt tehát a TC és a sajátgép szerint is azaz tranzakció sikeres volt és meg is tudom nyitni az átmásolt fileokat.Gondoltam valamiért nem frissítette be ezért próbálgattam az adminban utánajárni, hogyan lehet, mivel eddig csak beállítottam és használtam. Egy Asus médiacenter használja csak a NAS-t és nem igazán vagyok otthon csak az alapdolgokat tudom meg amit ír a help azt elolvasom.
Elindítottam Disk Managment/Scan Disk-et hátha befrissíti az adatokat azzal hogy átvizsgálja a vinyót. Elértem azt hogy lett 600mb szabad helyem...
Miért nem írja ki szabad helynek azt a 100GB-ot amit átmásoltam?
-
biker
nagyúr
hétvégén olyan levelet rok dlinkéknek, besz@rnak
rendszeresen futok bele AFP hibába
"Message from server: Something wrong with the volume's CNID DB, using temporary CNID DB instead. Check server messages for details!"ilyenkor ez a megoldás
Open the NAS Web Interface (0.32, usually)
Applications
Web File Server
Open the shared folder with the issue in the left hand menu.
Then also in LH menu click on the .AppleDB folder which is inside the problem share (you won't see it in the Right Hand window)
Delete or rename or move (by right-clicking on) all the files on the right, __db.001 etccsakhogy az 1.02b03 fw-ben nem jelenik meg többé a rejtett .AppleDB mappa!
vissza kellett tegyem emiatt az 1.00-át, ami meg azzal szivat, hogy egyes funkciók egyes browserekben működnek csak, egyiket firefoxban tudom beállítani, másikat chromeban -
bladegery
senior tag
Elég kicsi esélyt látok rá, de valahogy fel lehet telepíteni egy teamspeak 3 server klienst a nasra?
-
tommaso90
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy sikerült feltennem a transmissiont nagy nehézségek árán, de amikor elindítottam benne egy torrentet akkor kidobta azt a hibaüzit, hogy nincs elég hely a merevlemezen. Ezután a meghajtót nem tudtam sehogyan sem megnyitni a NAS újraindításáig. Most pedig olyan, hogy betölti a webes részét, de hiába kattintok bárhova, nem történik semmi :/ F5-re connection failed hibaüzenetet dob.
Valaki valami ötlet? Előre is nagyon köszi
-
lordmark
tag
Törölve. A probléma megoldódott.
-
teleguru
csendes tag
Sziasztok,
DNS320 hoz van vkinek vmi leírás hogyan lehet pptp vagy openvpn servert beállítani? pptp elég lenne de van vmi kerneles beállítás ami miatt az nvram nem indul alapból.
Köszi.
-
pentium4
senior tag
a 320 és 320L mennyit tud gigabites hálón átlagba irni és olvasni?
P4
-
Piedon
tag
No igen, mondjuk vegyi támadás esetén teljesen jó a mostani megoldás, mert így túlnyomás van benne

Bár ha megfordítom, akkor meg vákuum is keletkezhet belül
Hétfőn átépítem az egészet és meglátjuk mennyire változik meg a hőfok és a zaj, bár a zajra sokkal érzékenyebb vagyok. -
cSuwwi
senior tag
-
Piedon
tag
válasz
ifamester
üzenetére
A mechanikai munkákat az egyik kollégám csinálta, én csak mint jó "fővállakozó" kiadtam alvállalkozónak a munkát
, mert a mechanikai munkákhoz suta vagyok, inkább az elektronika és a programozás a szakterületem.Most jelenleg befelé fúj a ventilátor és 12V-ról jár szakaszosan, mert egy külön script állítgatja a sebességet. 47 fokos rendszerhőmérsékletnél kapcsol be alacsony fokozatra és 39-nél kapcsol ki, a merevlemezek hőmérsékletét nem is kell figyelnem, mert 40 fokot el sem érik. Így kb. 10 percet megy a venti és 10 percet áll, ami nem tetszik nekem, főleg, hogy 12V-ról járatva elég nagy a szélzaj és olyan mintha egy slag végére rosszul raktad volna fel a locsolófejet, mert orrán-száján dől kifelé a levegő a dobozból. Túlságosan sok a befújt levegő és nem tud hol távozni rendesen, mivel a doboz sarkainál elég apró nyílások vannak, ezért ezen még dolgoznom kell. Lehet, hogy sokkal jobban járok, ha megfordítom a ventit.
Hétfőn felkerül rá a te általad használt ventilátor, csak ahhoz alakítani kell felfogatáson, amint fent lesz akkor megírom mi a tapasztalat azzal.
-
cSuwwi
senior tag
A doboz csak hátul nyitott (ha a teteje is rajta van), ha befelé fújja a levegőt, valahol ki is kellene jönnie, nem?

-
ifamester
csendes tag
-
GoZoL
senior tag
Üdv!
Visszaraktam a 2.02-es fw-t de azóta lefagy a webes felület, ha belépek a managment menübe! Valaki tudna segíteni?
-
Piedon
tag
válasz
ifamester
üzenetére
Üdv!
Én is keresgéltem vékony (15mm) venti után és csak ezt találtam. Nekem kicsit máshogyan lett megcsinálva, mert kívülre egy porszűrő került, valahogy így, meg így. Ilyen lett a kivágás, meg az új venti. Ilyen meg belülről.
Amit ígértem:
Figyelem! A beavatkozást mindenki csak a saját felelősségére végezze el! Ez a beavatkozás csak a REV A1 feliratú panel esetén érvényes!
Ha valakinek nem indulna el a nagyobbra cserélt ventilátor +5V-ról, akkor az alaplapon az L1-es helyen lévő SMD tekercset átrakva az L2-es helyre a ventilátor +12V-ot fog kapni teljes fordulatszámú vezérlésnél (high), illetve 11,4 V-ot alacsony fordulatszámnál (low). Így néz ki. -
GoZoL
senior tag
A NAS-omban 2 db 500 GB-os WD hdd van, JBOD-al! Nastester 1.4 programot lefuttattam és Gbit-en 11 MB/s sebességet értem el!
JBOD miatt lehet ilyen lassú? -
pentium4
senior tag
válasz
bladegery
üzenetére
sebességügyileg hogy alakul a dolog gigabites porton?
továbbá 3 terrás vinyót bele lehet pakolni, tudom hogy 4terra a max a supportál, csak kérdés hogy ezt megtudja e valósitani egy 3 terrás és egy egyéb másik max 1 terrás lemezzel vagy csak 2db 2 terrással érhető el!?P4
-
bladegery
senior tag
válasz
pentium4
üzenetére
Mind a három 2 slotos a 320 a leggyengébb az l-es már kicsit izmosabb külsőre ugyan úgy néznek ki. A 325-ösről nem tudom sokat de ránézésre komolyabbnak tűnik ez elöbb kettőnél, de ez természetesen az árán is meglátszik. És igen tudsz streamelni médialejátszónak upnp dlna server funkció van rajta, de síma hálózati megosztással is megy rendesen nálam(asus oplay hdp-r1).
-
pentium4
senior tag
hali!
nekem lenne pár kérdésem ezzel a NAS-al kapcoslatban illetve a 325-smodellről!
a 320 és 325 és 320L között mi a különbség???
tovább még annyi lenne hogy ezek a nasok üzemképesek más hálózati média lejátszókkal, szal képesek a nas ról streamelni pl egy filmet?
mi a gyenge pontjuk?
kösziP4
-
KaZo
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Ha a betett 500M-ra raid 1-et akarsz, akkor a másik vinyóból is kell 500M
Tehát a 2G-s en kell lennie egy 500M-raid-nek, és a maradék 1,5G-t JBOD-ra formázni. Ha már van adat a 2G-n, akkor nem tudom, hogy kell megcsinálni, hogy ne vesszenek az adatok.
nekem DNS320L van -
GoZoL
senior tag
válasz
bladegery
üzenetére
RAID1-be rakod akkor midig a kisebb merevlemez kapacitását fogod látni. A te esetedben tükörben lesznek és csak 500 Gb-ot fogsz látni, a maradék 1500 Gb használhatatlan lesz. Én a helyedben JBOD-ot csinálnék és akkor lesz egy 2,5 Tb-os helyed. Ha mindenképp tükröt szeretnél akkor még egy db terrás vinyóra lesz szükséged!
-
aldebaran
addikt
a dns-320L-et használja valaki Popcorn Hour A-200-al?
Ha a NAS-nak beállítom, hogy 1GB-es legyen, akkor nem tudom a PH-val lejátszani a filmeket.
Erre tud valaki megoldást?
A routerem Gigabites. -
bladegery
senior tag
Üdv!
Tudom biztos buta kérdés, de azért megkérdezem hogyha eddig volt egy 2 terrás és most raktam bele még egy 500 gigás vinyót, szeretnék csinálni raid1-et, akkor a 2 terrásat nem fogja leformázni ha van elég helye a raidhez, ugye? -
ifamester
csendes tag
Üdv mindenkinek !
Közel 2 éve van egy ilyen dobozom.
Mostanra megelégeltem a 4 cm-es miniturbina süvítését és rászántam magam a hűtés módosítására.
Hozzávalók:
- koronafúró vagy lyukfúró
- fúrógép
- kombinált-fogó
- csavarhúzó
- csiszoló papír vagy vászon
- 4 db ventilátorcsavar
- cserventilátor (8 cm)
- ventilátor rácsKivitelezés:
Ventilátorból sehol nem találtam 8-9 cm-esben 15 mm vastagságút mert belül ez az a vastagság ami elfér a doboz és a belső fémház között (még esetleg a 20 mm-es vastagság jöhet szóba de az szerintem elég necces). Végül processzor hűtők között találtam olyat amin 80x80x15 mm-es ventilátorral van szerelve [link] [link] erről a hütöről szereltem le a ventilátort. Rendeltem még hozzá egy 8 cm-es védőrácsot [link] később rájöttem hogy sokkal olcsóbban beszerezhettem volna a rácsot mondjuk innen [link] .
Szétszereltem a dobozt leszereltem a ventilátort, a ventilátort tartó keretet egy csavarhúzó és egy kombinált-fogó segítségével [link] lepattintottam a forrasztásoknál a fém házról és lyukakat fúrtam a fém dobozra hogy nagyobb legyen a légszállító felület [link] [link] http://www.flickr.com/photos/ifamester/8558606613/in/photostream/lightbox/ a lyukak széléről csiszoló vászonnal eltávolítottam a sorját. Javaslom még a fúrás előtt eltávolítani az alaplapot mert a lehulló forgácsok miatt hogy későbbiekben elkerüljük az esetleges elektromos zárlatot. A műanyagházon bejelöltem a ventilátor csavar furatok helyeit (a ventilátor középpontja lehet a régi cooler középpontja) egy asztalos ismerősöm kifúrta koronafúróval a nagy lyukat (sajnos csak 67 mm-es lett a lyuk mert nem volt neki nagyobb fúrója de létezik belőle 80 mm-es is) . Ezután felcsavaroztam a ventilátort és a rácsot és összeszereltem a dobozt. [link] [link] [link][link] http://www.flickr.com/photos/ifamester/8558600525/in/photostream/lightbox/
A ventilátor mind low és high fokozatban hangtalanul működik így egyelőre automata módba állítottam a vezérlést. Így a nas cpu hőfoka 40-42 fok a winchester hőfok 29-32 fok között változik használat közben. -
traxy1
csendes tag
Hi.
Segítségre lenne szükségem.
Próbálok egy plex media server-t feltelepíteni egy 320-ra de sajna a legvégén elakadok.
Webes felületén a 32400-as porton be tudom hozni a plex felületét, de ott nem tudok hozzá adni mappákat, nem történik semmi.
A tallózásig eljutok, majd megmutatom hol vannak a média fájlaim de a területhez adásra nem történik semmi.Ez alapján próbálom:
Feltétel: FFP megléte.( funplug 0.7)
Lépjünk be SSH n a putyba.
töltsük le a skriptet egy nekünk tetsző könyvtárba:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txzmajd ki kell bontani:
funpkg -i path/to/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txzha ezekkel megvagyunk telepitsük:
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
itt várjuk még végez.
inditsuk el:
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
várjunk 5-10 percet még elindul.
ha minden jólment akkor elérjük a web-ui t a nasIPcíme:32400/manage porton.
Remélem érthetően írtam le.
sok sikert.Mi lehet a gond?
-
benceje
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy DNS-320 szerkezettel kapcsolatban.
Röviden: külső webről sem a webes menüje, sem a webdav nem megy.
Bővebben:
otthoni hálózatban:
webes admin felület, hálózati meghajtó (nincs kapcsolódási probléma), fun_plug, MiniDLNA (megy minden féle felirat), Transmission megy hiba nélkül.kívülről:
FTP tökéletes, hozzáférések jól beállítva és működnek, Transmission kliensek androidon, külső pc-ken tökéletes. Ez webes felületen is megy!Portok (9091, 21) a fentiek alapján működnek, bár a külsők mások, csak a routerben átirányítva....
Egyedül a webes felület nem megy (80-as port, de ez is más, csak routerben átirányítva). Addig jutok vele, hogy megjelenik a beléptető felület, aztán elszáll a login gomb után. Webdaw jelszókérés után 404es hiba.Sokat olvastam, de nem találtam magyarázatot a fentiekre. Ötlet? 2.0 a firmware...
Köszönöm... -
Digger
senior tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Nálam a router mindig is Asust jelentett!
Ha igazán stabil és jó routert akarsz, akkor azt vegyél! Nekem azon megy a letöltés is egy 2,5"-os winyóval napi 24 órában. Sajnos a mostani rt-16n-nek csak 2.0-ás usb-je van és ezért a lemezre írás/olvasás sebessége a gyenge láncszem! Most olvasom, hogy a legfrissebb Asus az rt-nk65u már 3.0-ás usb-t tartalmaz és két processzor is van benne. Az egyik a megszokott sávon, a másik pedig az 5ghz-s sávon dolgozik. Most ez a routerek Mercije vagy Lexusa és érdekes módon most ennek az árazása sem teljesen a földtől elrugaszkodott, pedig általában az új modellek az Asusnál mindig drágák szoktak lenni!
Szóval néz ennek is utána, mielőtt döntesz!
Amúgy van egy termékeny fórum ahol ezekkel és a moddingal foglalkoznak. -
aldebaran
addikt
Most vennék routert, mert ez az itthoni cloud-network-ömnek az a leggyengébb láncszeme.
Ha a gépen töltök le torrenttel, nézek a tévén filmet és internetezek közben, akkor a pc-n megszűnik a net létezni.
Milyen konkrét routert ajánlotok, ami nem kerül egy vagyonba, de a fenti igényeimet kielégíti?
-
stardust@
csendes tag
válasz
bladegery
üzenetére
Ha a transmissiont külső hálózatról, pl. mobilinterneten keresztül az androidos telóról is szeretnéd vezérelni, akkor a
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*" sort módosítsd
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,*.*.*.*" erre.Ezzel akármilyen IP-címről be lehet lépni.
A módosítás előtt ne feledd leállítani (/ffp/start/transmission.sh stop) , majd utána újraindítani. -
-
neltarion
csendes tag
válasz
bladegery
üzenetére
A settings.json file-ban van egy ilyen sor hogy "rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*"
Itt adhatod meg hogy milyen IP címekről legyen elérhető a transmission.
Ha itt jól állítottad be az IP címet, akkor ellenőrizd hogy a transmission jól indul-e.
Ezt úgy teheted meg hogy SSH-n kiadod a /ffp/start/transmission.sh start
Ha itt kiírja hogy az elérési út nem jó, akkor a fent említett file-ban (/ffp/start/transmission.sh) ha átírod az elérési utat a dns-320-nak megfelelőre menni fog. -
bladegery
senior tag
Üdv!
Ezt kapom ha kívülről próbálom elérni a transmissiont:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.Mit álítsak rajta?
Kösz. -
bounty123
őstag
Ennyit bír a hardware, a torrent, főleg ha sokat/gyorsan tölt, nagyon le tudja fogni az erőforrásait.
(A preallocation persze csak az új beállítás után letöltött torrentekre lesz érvényes, ami töredezetten jött le azon már nem segít. De erre jó teszt, ha felmásolsz valamit és azt próbálod utána letölteni - ha az is lassú, akkor nem a töredezettség a gond.)
-
Ijk
nagyúr
-
bounty123
őstag
Szerintem umask érték helyes beállításával a transmission konfigjában.
"umask": 0,A másodikra nem tudok tuti megoldást, nálam dns-320-on nincs ilyen gond. Gyári nem használt alkalmazások legyenek deaktiválva, ne fusson ezerrel sok torrent amikor lejátszani próbálsz, esetleg transmisison-ben "preallocation": 2 beállítás ami segíthet ha a töredezettség okozza a lassulást.
-
Ijk
nagyúr
Hogy tudom beállítani, hogy ne kelljen mindig feloldanom SSH-n az írásvédettséget a transmission mappában a "chmod a+w -R /mnt/HD_a2/Downloads" paranccsal?
Illetve megint felteszem a kérdést, hogy van-e valakinek ötlete miért van 5MB/s alatt a NAS-ról olvasás sebessége, miközben 10MB/s-el tudok rá írni hálózaton? Elég bosszantó kezd lenni hogy minden BD tartalmat usb-s vinyóra ki kell másolnom hogy le tudjam játszani. Nem ezért vettem NAS-t.
-
neltarion
csendes tag
válasz
[Misel]
üzenetére
Köszönöm, sikerült megcsinálni.
Ez a beállítás elkerülte a figyelmemet.
Annyit fűznék hozzá ha valaki esetleg hasonló problémával találja magát szembe, hogy nekem úgy sikerült változtatnom az umask értékét, hogy először leállítottam a transmission-t, átírtam az umaskot, aztán újra elindítottam transmission-t. Ha nem így csináltam mindig visszaírta magát az alapértelmezett beállításra.
-
Kulbi
aktív tag
válasz
tibi0930
üzenetére
Én sokáig figyeltem a piacot. Eredetileg Zyxelt akartam. Szóba jött, hogy Németo.-ból hozok, aztán lám egyszer csak megláttam a Bluechip honlapján és megrendeltem. Most már nincs ennyiért sehol. Néha ki lehet fogni, mint decemberben az Edigital-nál a zyxeleket. Érdemes nap mint nap ránézni a webshopokra, nem tudom miért van, hogy egyik nap még 30e aztán másnap 20e.
-
válasz
Tutu7030
üzenetére
LG nem szereti, a gyárit látja a miniDLNA-t nem, LG TV-seknek felesleges vele küzdeni.
Most látom, hogy véletlenül samsungot írtam korábban...
(pontosabban az eszközt látja, csak a tartalmat nem)
WD live-val mindkettő ok.
Mondjuk az LG TV beépített lejátszója is felejtős. Feliratot (DLNA-ról), DTS-t nem kezel.
Sima AVI azért megy, de miniDLNA-ról azt sem játsza az LG TV. -
[Misel]
tag
a 1043 nekem nem tudta kihajtani a 20megabites netet transmissionnel, gyenge a vas hozzá. Ha meg 1-2 torrentet futtatsz csak, amit még el is bír, azzal kár vergődni szerintem.
DNS320-ban meg cserélni kell ventit egy jó nagyra, aztán kész. Ha meg a gari miatt aggódik valaki, akkor pedig el kell dugni valahova, ahol zajonghat és Full Speed-re állítani a ventit.
-
Tapasztalatom szerint a miniDLNA semmivel sem jobb, mint a gyári.
Sőt a samsung TV-k egyáltalán nem látják a miniDLNA-s tartalmat - gyárit igen)
Szóval nem érdemes vele szenvedni. Nekem fenn van mindkettőő de a miniDLNA-t már nem használomÉn használtan vettem baráti áron, lénygében nem bántam meg, de a venti hangos és pocsék. 3.5" HDD helyett 2.5" HDD-t tettem bele, de a venti így is bekapcsol és baromi idegesítő.
Pont a ventije miatt nem érdemes transmissiont sem rátenni.
Inkább be kell szerezni egy olcsó 1043-as TP-link rootert, az open WRT-vel halkan teszi a dolgát. Egy dologra kényes csak a külső HDD-re. Nem mindet szereti, nekem a 3. vált be. -
Kulbi
aktív tag
válasz
tibi0930
üzenetére
Hali,
Ezen célból vettem az enyémet is. Talán két választás van a Zyxel és a D-Link ebben az árkategóriában. Én 18e-ért vettem a 320L-t és ennyiért abszolút meg vagyok elégedve vele. Transmission, Twonky simán felmegy rá, bár én sambát használok főleg. Jelenleg 40 torrent megy egész nap, kihasználva a teljes sávszélességet. Plusz HD filmeket nézek média lejátszón, még akadást lassulást nem tapasztaltam. A másolási sebesség 100 Mbit-es neten 10 MB/s körüli, nem egy fénysebesség, de csak egyszer kell rá felmásolni mindent. Ezért pl én nem fogok gigabites routerre beruházni, pedig minden cat5e kábellel fut. A ventije hangos ez biztos, de a Zyxel NSA 310-zé is az (öcsémnek ilyen van). Én leszedtem a fedelét és fektetve van a szekrény tetején, így be se kapcsol a venti
Ja és jelenleg csak egy 2 terrás WD Green vinyó van benne.Remélem segítettem üdv...
-
-
tibi0930
csendes tag
Üdv.
Mostanában gondolkozom egy NAS beszerzésén. Szerintetek jó döntés lenne a DNS-320l, vagy másfajtás vegyek? Vélemények? Főként torrenetezésre, adattárolásra és tv-n keresztüli hd videó stremelésre szereném használni.
A válaszokat előre is köszönöm. -
bladegery
senior tag
Üdv!
Valaki meg tudná nekem mondani hogyan kivitelezhető az hogy nfs-en mindenki lássa belső hálóról user és pw kérés nélkül a mappákat, ugyanakkor ftp-n meg csak belépéssel lehessen böngészni?
Köszönöm a válaszokat, ha lesznek. -
aldebaran
addikt
válasz
bounty123
üzenetére
Köszi!
Azt hiszem, a ghost commander lesz a befutó.
Azért, mert a lényeg, hogy a gyerekek a rajzfilmeket a megosztáson egyből lássák, amint rákattintanak egy ikonra, ne kelljen össze-vissza bóklászniuk menükben. A mappa felcsatolás is azért kellett volna, hogy az mx playerre ha rákattint, akkor ott vannak a kis képek és látják egyből a rajzfilmeket.
A ghost commandernél beállítom a megosztást, házikóval kilépek és amikor rákattintanak, azonnal ott van a megosztás ismét. -
neltarion
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült felraknom az ffp-t és a transmission-t gond nélkül, ezt a leírást követve: http://klseet.com/index.php/d-link-dns-320-nas/173
Azt figyeltem csak meg, hogy amiket letölt, azokba a mappákba nem tudok írni csak root felhasználóval, amiket a nasban létrehozok azok látják és futtatni is tudnak de írás jogot nem kapnak. Megnéztem a jogokat, az owner nobody:allacount és a groupnak r-x joga van. Be lehet azt állítani valahogy, hogy a w jogot is megkapják a frissen letöltött dolgok? -
Ijk
nagyúr
Az a gondom, hogy a hálózati adatátvitel az 5MB/s-et sem éri el. Már rákötöttem közvetlen a számítógépre is, ami gigabites hálózat de ugyanolyan lassú, 4,5-4,7MB/s.
-
aldebaran
addikt
válasz
[Misel]
üzenetére
Thx

Csak az a baj, hogy ez a progi saját magának ugyan felcsatolja a mappákat, de a fájlok nem jelennek meg a video lejátszóban.Az eddigi leghasználhatóbb, az a mount manager volt, de sajnos az csak a zte skate-emen működik, a tableten nem. Pedig ugyanazt állítom be.

Mondjuk végülis nem kompatibilis a tabletemmel, de azért na...
-
-
jfcvfc
tag
Üdv! A miniDLNA telepítésénél az nem világos hogy hova másoljam fel a 3 ipk fáljt! Simán csak a vol1-be valahová?
-
aldebaran
addikt
Tudom, hogy ez nem az a topic, de hátha tudtok tanácsot adni:
Van olyan androidos alkalmazás, amivel Local-ban a NAS-on tárolt fájlokat elérem, illetve olyan lejátszó, amivel a videó fájlokat le tudom játszani? Néztem most párat, de egyik sem jó. Ha valaki használ most ilyet a gyakorlatba, ossza meg légyszi.
-
ge.k.ko
tag
Tesztelgetem a gépet. A torrent olyan, mintha lefagyna. Egy torrentet raktam be, de 20% körül megáll, aztán a lemezeket is lekapcsolja. Tipp?
Köszi, G.
-
-
ge.k.ko
tag
Sziasztok!
Két fontos kérdésem lenne, melyekre az elvi választ tudom (manual+google+fórum), de ha lehet, gyakorlati megerősítést kérek (320L rev. A2):
1. WD Red 3TB merevlemezt teljes méretben kezeli-e?
2. Amennyiben most csak egyet rakok bele, akkor később a raid mirror (raid 1) létre hozható-e adatvesztés nélkül?Köszönöm, G.
-
jfcvfc
tag
Na jól teleírom a fórumot.
Sikerült pár problémán túllépnem újra. Holnap folytatom a szenvedést. Most ott járok hogy felkerült az optware és az mc is. Már csak a minidlna kell aztán elvileg nem hányom tele a fórumot a hülyeségemmel. 
-
jfcvfc
tag
Annyit olvasgattam már hogy kezdem megértegetni hogy megy a telepítgetés. Viszont úgy nem megy hogy nincs net a NAS-on. Nem értem miért tünt el. Nem cseréltem semmi eszközt (router, laptop) Nem változott szerintem meg semmi és nem is állítgattam el semmit. A NAS-t elérem ftp-n (igaz ehhez nem kell internet) be tudok lépni telnet-tel és ssh-val is. Nem értem a problémát! Valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lenne is néhány kérdésem.
JBOD miatt lehet ilyen lassú?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)