Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
igényfelmérés.
2 héten belül eladó lesz a 320L nasom telepített transmissionnal,minidlna-val.
még a fólia rajta van, lehet lesz vele egy 2TB WD purple is,hátha valakit itt érdekelne. -
Kicsirics77
veterán
én 11-ért adtam el a sima 320-at pár hónapja
-
Kicsirics77
veterán
válasz
_CsViktor_
üzenetére
Kapcsold ki egy félórára,hátha észhez tér.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Lehet,csak a csomagok hiánya erőteljes akadályt szab ha nincs meg.De hátha valakinek meglesz.Lehet a sima 320-at beállítom média szervernek vagy csak simán back-up tároló lesz itthon.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Akkor bukó mert nemnagyon érhetők el a csomagok.Ezért váltottam 320L-re én is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
krisztosz89
üzenetére
Ja,ott hasaltál el.A nas webes felületén keresd meg a kiegészítők telepítését és a letöltött fájlokat ott tudod betallózni és feltölteni,utána a megfelelő ip cím és port megadása után tudod a szolgáltatás oldalát megnyitni.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
krisztosz89
üzenetére
A 320L-hez nem kell a fun_plug mivel van hozzá egy rakás kiegészítő. Itt keresgélj,ja és formázz újra mindent a tiszta indulás miatt.
http://dlink.vtverdohleb.org.ua/Add-On/ -
Kicsirics77
veterán
válasz
Goldenboy83
üzenetére
ez odáig oké, hogy wdr-4300 de ha gyári a firmware rajta akkor sem ismerem a beállításait,mivel openwrt-t használok.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Goldenboy83
üzenetére
hiába is akarnék,mivel azt sem tudom milyen a routered de ha tudnám sem biztos,hogy menne mivel openwrt-t használok.
a helyedben ha kínai ez neked akkor keresnék a közeledben informatikust,mert könnyen gubanc lehet ha piszkálod a tűzfal konfigot a routerben. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Goldenboy83
üzenetére
a routerben a tűzfal konfighoz kell hozzáadni mint kivételt.
megadni a belső ip címet meg a portot és megadni neki hogy milyen külső ip cím és port az amire válaszoljon,majd akkor tudod csak elérni kívülről. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Goldenboy83
üzenetére
nekem changeip.org-os van de vagy 4 éve nem is nyúltam hozzá,mert megy,de a dlinkes is ugyanaz.
routerben is kell konfigolni,hogy elérd k<vülről,ez még csak a nas konfig. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Goldenboy83
üzenetére
hát keress rá a ddns szóra a google-ban meg a dns-320-ra.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Goldenboy83
üzenetére
ddns+port nyitása és már megy is.
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
openwrt van a routeremen,és bizony hozzá kellett adni a tüzfalhoz a TM fix portját és a nas ip címét mert ugyanezzel a gondal kűzdöttem ha ment az upnp ha nem,azóta meg 30TB a feltöltésem amióta a tűzfalhoz hozzá van adva vagy 3 éve

-
Kicsirics77
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
nem vitázom
de ha nem nyitja ki a portot manuálisan a routerben és a TM-ben nem ad meg állandó portot akkor bizony ez lesz a baja.
de segítsen a nőtanács
majd rájön magától,nem hülyeségből írtam le. -
Kicsirics77
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
érdekes nálam ki van kapcsolva a wdr3600-ban és semmi köze hozzá,normálisan tölt le és fel is,úgy ahogyan bekonfigoltam,de ezen nemfogok vitázni senkivel sem

de ha a routerben nem engeded ki a TM portot akkor a tracker állandóan closed-nek fogja látni.
hiába van az upnp ki vagy bekapcsolva.
mondjuk arról nem esett szó,hogy éppen milyen és melyik firm van a routeren például. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Csibész
üzenetére
ki kell engedni a tm portot a routerben illetve egyszerre csak egy torrentet tölts a többi addig várólistán legyen
javaslom,hogy keress rá a google-el a transmission settings.json kifejezésre vagy a transmission configra
az upnp-nek semmi köze ehhez.
valószínűleg a feltöltésed azért 0 mert láthatatlan vagy a többieknek amiért a tm portja nincs kiengedve a router tűzfalon. -
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Elég régen babráltam a funpluggal és azóta cseréltem 320L-re igy a netes olvasgatás marad neked is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Ha működik rendesen és semmi baj nincs vele akkor teljesen felesleges,momentán az enyémen szt sem tudom milyen van,bekapcsoltam beállítottam és teszi a dolgát.
-
Kicsirics77
veterán
Egyem a szíved sóderral,ha figyelmesen olvasnál és nem csak write only lennél akkor érzékelhetted volna,hogy nem én akarok összekötni sem menteni,főleg nem tévéről meg főleg nem usb porton,de semmi baj,elnézem mert meleg van.
Legközelebb meg légyszives inkább először olvass vissza aztán írj hülyeséget.
Peace. -
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
1 hhd-vel is lehet használni,ugyanúgy a riad választási lehetőséget válaszd csak éppen a raid jbod funkció nem lesz elérhető,simán leformázza,és. Sak ext particiót tud formázni,de tökéletesen elérhető bármilyen gépről csak a megosztást kell beállítani rendesen.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Reset?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
bigsteve77
üzenetére
alapvetően hibák vannak a config fájlban
keress rá a neten a transmission config.txt szóra és mazsolázz belőle de itt például ez sem az igazi download-queue-size 9999
ez nálam momentán 1 mert minek töltsön egyszerre 10000 torrentet mikor egymás után is lehet.
encryption 0 ez is inkább 2
umask 2
de keresgess a neten. -
-
Kicsirics77
veterán
válasz
csaszar338
üzenetére
Companion-nal próbáld ipadről.
-
Kicsirics77
veterán
Twonky server.és még csak nem is nehéz felrakni,plussz a sima 320-ra is tökéletes.én ezt használom
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Nem tudom mivel nekem sima 320 van és ott az ffp alatt máshogyan működik.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
Ja nem láttam,hogy 320L-d van.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kadarcsaba77
üzenetére
De abban egyszerre csak 10 torrent aktív a többi csak ott van,ffp meg teansmission kombó a nyerő torrentezésre.
-
Kicsirics77
veterán
320L tulajokat kérdezem, hogy az add-on-ként telepített transmission kezeli rendesen a torrenteket,és nincs pl 10 db egyidejű letöltési korlát?
illetve a 320L-hez akkor ha jól gondolom már nem kell ffp mókolás mert add-on-ként telepíthető simán a TM. -
Kicsirics77
veterán
ha reseteled a nast utána ujra indítod és a belső fáljkezelőjében másold fel a gyökérkönyvtárba a fun_plug-ot majd indítsd újra,hogy települjön.
ezután először telneten kell belépni és engedélyezni hogy ssh-val kapcsolódni tudja hozzá,szerintem ez kimaradt és ezért nem éred el ssh-val.
Parancssoros hozzáférés konfigurálása: ssh
Nyissunk a számítógépünkön egy terminál ablakot és először a telnet segítségével lépjünk be a gépre. Ehhez semmilyen felhasználónév, jelszó nem szükséges, csak a gép IP címe a telnet parancsnak.Ezután adjuk ki a következő parancsokat a root felhasználó könyvtárának és jelszavának kialakítása érdekében:
usermod -s /ffp/bin/sh root
mkdir -p /ffp/home/root/
sed -ie 's#:/home/root:#:/ffp/home/root:#g' /etc/passwd
pwconv
Ha olyan üzeneteket kapunk, hogy “usermod: no changes”, vagy “pwconv: failed to change the mode of /etc/passwd- to 0600”, akkor ne aggódjunk, ez teljesen normális.Ezután hozzuk létre a root felhasználó jelszavát és jelentkezzünk is be vele:
passwd
login
Mivel egy ramdisk-en fut a NAS operációs rendszere, a jelszó csak ott kerül tárolásra, ergo egy újraindítás után elfelejti a gép. A következő szkripttel tudjuk permanensen tárolni:wget http://wolf-u.li/u/172/ -O /ffp/sbin/store-passwd.sh
store-passwd.sh
Állítsuk be automatikus indításra és indítsuk is el az ssh démont:chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
sh /ffp/start/sshd.sh start
Egy új terminál ablakot nyitva a számítógépünkön próbáljunk ssh paranccsal csatlakozni a NAS-hoz. Ha sikerült, állítsuk is le a telnet démont, nincs rá szükség:chmod -x /ffp/start/telnetd.sh
sh /ffp/start/telnetd.sh stop -
Kicsirics77
veterán
CIFS kérdéskörben érdeklődnék,miért van vele tele a log a NAS-on,nemigazán találtam kielégítő választ és megoldást sem rá,főleg nem magyarul.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
nexuspolaris
üzenetére
lehet,hogy nem is kell cserélni a polaritást,nézd meg,hogy visszacserélve elindul-e.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
nexuspolaris
üzenetére
Lassabban fog forogni
-
Kicsirics77
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
ettől még az ffp ugyanúgy kell szerintem.
linkeld már be hol olvastad..ezt most találtam. erről lenne szó???
-
Kicsirics77
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ha van ffp könyvtár akkor töröld a nas file kezelőjével majd restart.
-
Kicsirics77
veterán
nem ártana normálisan a tm-et bekonfigolni,hogy ne zabálja fel a nas erőforrásait.
itt a fórumkeresőt használva lesz hozzá normális leírás mit kell átírni a tm konfig fájlban.
illetve a letöltési sebességet sem árt normálisra állítani mivel így a teljes sávszélt használja a tm. -
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
cifs authentication for user admin has failed
erre mi a megoldás? a log tele van vele.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kollarpityka
üzenetére
Muszály,mivel ext4 particio kell neki,addig nem is fogja látni.
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok.
valaki használ win 8.1-et?lehet,hogy lerágott csont de hogyan lehet hálózati meghajtót csatolni úgy,hogy ne kérjen hitelesítő adatokat,kezd az őrületbe kergetni mert nem tudom a nas-t hálózati meghajtóként csatlakoztatni sem intézőben sem toal commander alatt.
bocs a láma kérdésért.
ftp kapcsolat az megy. -
Kicsirics77
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
persze mivel nem állítottál vbe jelszót neki a passwd parancsal.
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok
ma lettem tulaja egy sima 320-nak és kellene egy kis segítség.
ez alapján próbáltam feltenn ia Transmissiont
de a végén can't load library 'libevent-2.0.so.5' hibával el sem indul.
valaki adna egy jó kis leírást?
tuti én vagyok a tök és benézek valamit.
ssh kapcsolat már van és a fun plug megfelelően fel is települt.
ha kérhetem ne ilyen félszavas leírás legyen már,mert azt találtam már ezret de semmire nem mentem vele.
valami fogalmam van a linuxról és a terminálról.
válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)