Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi mindenkinek! Ping után sincs ICMPv6 protokoll. Ez ennyire extra dolog lenne?
Összes profilra engedélyezte.ICMPv6-ot is mindenhol.
Egyébként a 18/20 eredmény milyen hátránnyal jár, így is jó vagy jobb kikapcsolni?
Illetve ha valakinek ASUS (65P) routeren megvan a 20/20 írja meg legyen szíves, talán kiderül mi a gond. -
Dave567
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem igazán szoktam ilyeneket csinálni, de majd megpróbálkozok vele, annyi biztos, hogy ez így nem frankó....
-
MasterMark
titán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi! Ez lesz a gond, ASUS 65P-n nincs ICMPv6 Protokoll.

-
pinnacle
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi! Magánhálózaton vagyok. ZTE ONT Bridge-ben van, akkor az ASUS 65P gateway. alul hozzáadod hogy minden ip-re engedje az ICMPv6 protokollt.ezt, hogy kell beállítani? Windowson alapbeállítás a minden IP cím, minden ICMP üzenet.
Most látom, hogy pár ICMPv6 szabály ennek ellenére nincs engedélyezve? Lehet ez a probléma? -
MasterMark
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Na jó, akkor még egyszer. A gateway tűzfalán is át kell engedni, és a kliens tűzfalán is. Igazából minden tűzfalon ami az alkalmazás és az internet között van.
Ha a routeren kikapcsolod (ne kapcsold ki, mert tűzfal nélkül közvetlenül elérhető a géped a netről, csak a windows tűzfal lesz ott te és a net között, nincs NAT!) és ezután sem megy, akkor a kliens tűzfala fogja.
Ha az alapján csináltad amit linkeltél, akkor lehet publikusra van állítva a hálózatod, emiatt nem érvényes rá az a tűzfalszabály amit ott csináltál. Vagy bejelölöd rajta hogy publikusra is érvényes legyen, vagy privátra állítod azt a hálózatot.A routerben pedig úgy kéne beállítani, hogy az IPv6 tűzfalat bekapcsolva hagyod, és alul hozzáadod hogy minden ip-re engedje az ICMPv6 protokollt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi! Hol kell azt beállítani? Akkor sincs változás, ha kikapcsoltam az IPv6 tűzfalat.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem végre sikerült, de közben cseréltem routert az Asusról egy Tplinkre. Azt nem tudom, hogy a router váltás hozta meg, vagy addigra érett meg a tűzfal szabályok változtatásának hatásai a kliensen.
Viszont a Tplinkkel is dobálja fél óránként a kapcsolatot. Mostmár merem állítani, hogy nem nálam van a gond, miután az Asus ac656p openwrt és gyári fw-vel, az Asus TUF-AX5400 és a TPlink Archer C6 is ugyanazt csinálja. Ha elindítok száz feletti torrentet, akkor nagyjából fél óránként megszakad a net. Most pl.: "ppp receive LCP TermReq".
Ha az ont eszközt router módba rakom és mögötte a saját routeremen a pppoe helyett dhcp-t állítok, akkor nem találtam szakadást, de akkor nem érem el a saját szolgáltatásaimat pl. nextcloud, joplin, plex ... mivel nem megy át a portforward az ONT-on.
Holnap felhívom őket és megpróbálok egy ONT cserét kérni. Más ötletem már nincs. -
z-csongor
csendes tag
válasz
z-csongor
üzenetére
Na megoldodott a gond...
Arra jart egy digis szerelo, elkaptam, rendes volt nagyon, megnezte es 6 port volt szabadon a kis eloszto dobozkajukban, megnezte a csoveket, az is tetszett neki.
Betelefonalt, jovo heten kotik is a netet

Azt mondta, hogy valaki tevesen ugy jelolte meg a cimet, hogy nem lehet kotni... Az ugyfelszolgalat meg borzasztoan "segitokesz" volt...
Tanulsag: ha egybites problemanal nagyobb gondod van, akkor az ufsz-tol nem tul sok jora szamithatsz
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Á már az 1000x volt full reset, amúgy pppoe-ba van összekötve alapból a Digis routerrel, vagyis máshogy nem is megy. De ez úgy a jó nem?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Természetesen.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Qos, szülői felügyelet meg ilyen hülyeségek
Neked hülyeség, mert a routered rá van szorulva, hogy ki legyenek kapcsolva. Másnak szüksége lehet rá. Ő meg elégedjen meg a moderált sebességgel. -
Multibit
nagyúr
válasz
zsolt_64
üzenetére
Az én felfogásomban először a vezetékes rész legyen rendben maxigázon
Na, majd mindjárt meg kapod Te is
Amúgy, igen. Kábelen legyen minden rendben, minden szolgáltató arra vállal garanciát (minimum, elvárt). A rádiós sebesség/stabilitás ezer dologtól függ. Aki szerencsés, annak bejön. A fizikát átverni akarók meg... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Közvetlen digi router lan:
Speedtest alkalmazás: ~400
Parancssorból mérve: ~420Digi és saját Asus router lan:
Speedtest alkalmazás: ~520
Parancssorból mérve: ~550 -
TeeJay
félisten
Nincs valakinek BP-en szerelő száma? Van egy ismerősöm aki lakást újítja fel és ha előre megkapná a 30 méter optikai kábelt behúznák a szerelő meg később ráér össze hegeszteni azt. Én sajnos nem mentettem el azt aki tavaly hívott
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Én bolond meg a router tűzfalát piszkálom...
Windows 10-en sem ment át, de ott van eset is rajta tűzfalnak. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Olvasd is végig, amit a másik ír. Ne böngészőben mérj, hanem a speedtest alkalmazással és parancssorból. A routered kiméri a gigabitet, akkor megvan a sebesség, innen kezdve nálad van valami gond a mérésnél, gyenge cpu, de manapság ez ritka, böngésző vagy annak valamelyik kiegészítője akad össze valamivel, vagy a védelem... Ezeket lehet kikerülni az említett két lehetőséggel. De ha számodra könnyebb, hogy kimegy a digis és ő mér a laptopjával gigabithez közeli értéket, akkor válaszd azt.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
De nem megy. Írtam közvetlen Digi routerből lan-on 300-at mértem speedtesten, most szervert váltottam legjobb 500 volt. Letöltésekben is ennyit tud, azaz ~50mb/s jönnek le max a dolgok. Szóval így kizárnám az én oldalam. Viszont így az se egyértelmű hogy ha rákötöm a routerem, és routerből mérve akkor hogy van meg a majdnem 1000, de ugye egyedül csak itt látom.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
300 böngésző igen. Igen szoktam váltogatni speedtesten a szervereket. Most is megnéztem, közvetlen 500 volt a legjobb eredmény most közvetlen digin...
Szerintem így digi lesz a ludas, azért látok 500at wifin mert ennyit enged ki, az oké hogy saját router és digis router között ott az ~1000, de azt nem adja le. És ha speedteszteket el is engedem letöltésben is látom 45-55mb/s tudok csak tölteni...Ilyenkor mit tudok csinálni? Kihívom a digit gondolom lesz@rják mert a garantált 300 az megvan...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
A 300as sebességet böngészőben mérted? Ha igen nézd meg a speedtest alkalmazással és a parancssoros megoldással is. A másik topikban a wifire is írtam, hogy melyik szerveren mérted, mert más is írta már, hogy több szerveren csak 400 körül mért wifin, míg kábelen ugyanazokkal megvolt a gigabit. Az antenna hungária mindkét esetben jól ment.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
dchard
üzenetére
Köszönöm a választ.
Mondjuk az disznóságnak hangzik hogy:
"láttunk már olyan routert, amiben a 2.5G WAN port és a switch között gigabites interfész volt, tehát LAN irányban összesen 1 gigabitet tudott forwardolni, így két gépen is csak összesen 1 gigabit elérhető." (már úgyértem a gyártók részéről...)Az én felfogásomban először a vezetékes rész legyen rendben maxigázon
Belenéztem futólag ax86U-s review-ba és sehol sem tesztelik a vezetékes részt....Ja és mivel a Digi bővítés még arréb van a router vásárlást nem kapkodom el...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez még új nekem, de leszedtem, milyen paranccsal tudom lemérni a routerem gép közötti kapcsolatot?
MadMancs: Mindjárt megnézem, azt még nem csekkoltam. De már nekem az is magas közvetlen Digi routerből kábelen hogy érek el csak 300-at...
-
dchard
veterán
válasz
zsolt_64
üzenetére
Ez attól függ, hogy melyik SoC vendor milyen platformja van az adott routerben. Az RT-N66U B1 és B2 mind Broadcom chipet tartalmaznak, én ezeket nagy ívben elkerülöm. Azt nem hiszem, hogy nincs bennük valamilyen szintű hardveres gyorsítás, de az is lehet, hogy PPPoE-n nem működik valami jól.
Az RT-AX86U megint Broadcom alapú, tehát a biztosan van benne gyorsítás, a kérdés hogy elég jó-e.
Az hogy hány LAN gépet tud kiszolgálni egyszerre az a belső felépítésétől függ: például több esetben is láttunk már olyan routert, amiben a 2.5G WAN port és a switch között gigabites interfész volt, tehát LAN irányban összesen 1 gigabitet tudott forwardolni, így két gépen is csak összesen 1 gigabit elérhető. Viszont AX wifi plusz LAN-on lévő gép egyszerre tudott többet mint 1 gigabit. Ezt akkor lehet eldönteni, hogy kiderül, hogy az adott routernek milyen a belső felépítése, nem annyira a HW NAT-tól függ.
Tudom, ez nem sok vígasz, de pillanatnyilag nehéz megmondani. Én a helyedben picit kivárnék a router vásárlással, amíg tisztul a kép. Karácsony előtt amúgy sem szaad venni semmi ilyesmit

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Asus router -> notebook lan: 1Gbps
Asus router - notbeook wifi: 2,4Gbps
Digi router -> notebook lan: 1GbpsKábel Cat6.
-
B-L-A-C-K
titán
Kezdem elveszteni a fonalat, már Asus csoportban írtam pár bejegyzést, lényeg:
Az eredetin problémám az volt wifi miért csak 500-at lát Digi1000-nél, mikor a router notebook közötti kapcsolat 2,4Gbps...
Most kötötték be optikán az 1000-et, eddig simán egy bejövő LAN-on volt 500-as digim...
Na most eddig vezetéken csak Asus routerből (AX82U) csekkoltam a sebesség, úgy az 1000 megvan vagyis egész pontosan 950, Wifin 2 eszközöm tudja az AX-et, mindkét eszközön ~500 körüli sebességet értem el, miközben semmi nem indokolja hogy ne lehetne meg ugyan úgy a 950, de már egy 700nak is örülnék. Már minden beállítást néztem de semmi.
Most kábelen lecsekkoltam a sebességet, és Asus Routerből 300 mértem speedtest szerint 2 eszközön is 1Gbps Lan portból (router menüből mérve megvan a 950 szintén). Utána hagytam az Asus routert, közvetlen Digi routerből kábelen szintén csak ~300-at mértem. Ha rákötöm vissza a routerem és router menüjéből csinálok speed testet újra ~950-et lát, wifin 500at speed testből...Most itt akkor mi a turó van?
Már eleve az nem tiszta ha közvetlen Digi routerből megyek akkor hogy lesz 300 csak a sebesség? Ha rádugom az Asus routerre ott meg hogy mér routerből 950-et...
Illetve ha 300-at lát kábelen speedtestbe, wifin hogy lesz 500-am? Szóval nekem ezek misztikus dolgok, de valaki segítsen már mi a túrót csináljak. Gondolom ha közvetlen digiből már 1000-et látnék akkor Wifi-m is jó lenne egyből a max sebesség...
-
TeeJay
félisten
válasz
zsolt_64
üzenetére
AC65P-ben rendes HWNAT van
Amint jön a 2,5gigás net elsőnek azon fogom kipróbálni bár mivel lefelé a gigás sebességet is erőlködés nélkül röhögve kihajtja így az 1/1gigabit sem fogja meghatni.
Aztán ha az ONT elég stabil lesz akkor átállok arra router módban és az AC65P csak AP lesz onnantól ott meg még annyi terhelést sem kap -
zsolt_64
senior tag
válasz
dchard
üzenetére
Végigolvastam a Multibittel történt eszmecserét és ennek kapcsán kérdés fogalmazódott bennem , a NAT témakörében:
Honnan lehet tudni hogy a most kapható routerekben milyen NAT van ? konkrétan hogy valódi hardweres NAT vagy CTF működik benne ?
Eddig a Xiaomi Mi R3G-, RT-AC65P ről derült itt ki a hardweres NAT (MT7621 SoC)Egy 2,5Gb wan porttal rendelkező router-re ha két 1 Gb -es gépet csatlakoztatok, az a jövendőbeli 2.5 ös Digis esztözzel tud egyszerre 1Gb/1Gb-et ?
Pillanatnyilag egy ac66U_B1 em van, de arról már tudom hogy CTF-el működik, tehát a router processzora jelentősen terhelődik akár 1 sppestest, vagy gyors torrent letöltés esetén.
Ha emellé még Usb-s nas funkciót is használok akkor simán sikerül szétterhelni a router.
Valódi hardweres NAT esetén ez nem jelentkezne..Mi lehet a helyzet pl RT-AX86U val ahol már 2.5Gb wan - van ?
Sokat érdekelhet ez a kérdés, mert ha eléhető lesz, sokan váltanának 2.5Gb-re , úgy hogy a munkaállomások maradnak 1Gb-en.
-
MasterMark
titán
válasz
dchard
üzenetére
Ez már valóban filózófiai kérdés. Ha a közeget fixnek tekintjük akkor a technológia az ami korlátoz, mivel az az amit mindig lehet fejleszetni.
Ha a technologiát vesszük fixnek (ami szerinted már elérte a korlátait, de ez csak jelenleg van így, simán lehet később finomabb kódolást tudnak csinálni, jobban tudják érzékelni a jelváltozásokat, stb.) akkor a közeget lehet cserélni vagy fejleszteni akkor az ami a fizikai korlátot adja.
-
MasterMark
titán
válasz
Tarokk79
üzenetére
Nem valamit kell, hanem a laptop tűzfalán be kell engedni az ICMPv6 forgalmat. De már vagy ötszázszor le lett írva.
De ezt se értem, hogy ez miért nem alapbeállítás a tűzfalon? Windows-ban alapból engedi az ICMPv6 azon type-jait, ami kell az IPv6-hoz mindenképpen. (Ami az említett RFC-ben van.)
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
egykori
üzenetére
Nekem gép újraindítás után meg van a 18/20 semmi szívás nem volt benne, majd leírom, csak ezzel szenvedek:
"
Your router or firewall is filtering ICMPv6 messages sent to your computer. An IPv6 host that cannot receive ICMP messages may encounter problems like some web pages loading partially or not at all.
"
Viszont mivel a routeren kikapcsolt tűzfal mellett is ezt adja, ezért lehet a laptopon kellene állítani valamit. Még nyomozom. -
dchard
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem szeretném a topikot filozófiai irányba elvinni, de azért felteszek egy kérdést: amikor azt látod, hogy az újabb "technológiák" csak úgy tudnak érzékelhető sebesség növekedést elérni, hogy növelik a csatorna sávszélességet - mert már minden más szóba jöhető dimneziót kihasználtak és ezzel megközelítették a közeg fizikai korlátait - , akkor mi korlátoz végső soron: a technológia vagy a közeg?
A koaxos példánál maradva: tudod miért fejlődik a CATV hálózat a mikro-szegmentálás irányába? Pontosan azért, mert a technológia már nem tudja leküzdeni a közeg által meghatározott fizikai korlátot. Így az egyetlen lehetőség a nyers erő. Ebben az esetben nagyobb sávszélesség, rövidebb réz szakaszon. Wifi ugyanez: 80 helyett 160MHz. A többi fejlesztést csak marginális 5-10-15%-os javulást hoz. -
MasterMark
titán
-
dchard
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Értem hogy hogy értette, csak nem jól fogalmazta meg

Mondjuk a wifis példából kiindulva: változik attól a közeg átbocsátó képessége, hogy 64 helyett 256QAM-ot használunk? Vagy attól, hogy 20 helyett 80 vagy 160MHz-es sávszélességet használunk? Esetleg a MIMO miatt megdőlt a Shannon-szabály? Nem. Csupán - optimális körülmények között (!) - több bitet tudunk átsajtolni ugyanazon a közegen. A keretet tehát nem a technológia, hanem a közeg adja meg végső soron.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
ha volt tőlük interneted, akkor egy utp is bemegy, nem csak a koax.
a régi hálózat úgy nézett ki, hogy a lépcsőházba bejön az üveg, ott utp lesz belőle és koax a tévének, ezek bemennek hozzád. az új felállás szerint meg bemegy az üveg, ebből lesz koax a tévének és utp a netnek (ehhez vagy egy, vayg két eszközt használnak). koax az utp-ből biztos nem lesz
esetleg akkor jöhet a net is koaxon, ha régi docsis hálózaton szolgáltatnak, de nem tudom, hogy ezeket is átépítik-e mostanában.
-
MasterMark
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Eddig két kábel jött be a lakásba, egy UTP az internetnek és telefonnak, és egy KOAX a tévének.
Most behozták neked az optikait, az UTP-t és a KOAX-ot pedig beledugták ebbe az új eszközbe. Azaz már nem kintről jön az UTP meg a KOAX hanem bent teremti elő neked az új eszköz amit hoztak.
Eddig az üvegszál a lépcsőházba ment, és ott választották neked szét UTP-re meg KOAX-ra. Most az üvegszálat megkaptad a lakásodba, és az új router választja szét UTP-re meg KOAX-ra.
Ez is volt az értelme, hogy ne kint kelljen nekik menedzselni mindenkinek a szétosztást, hanem bevisznek a lakásba 1 db üvegszálat és azon jön minden.
A te szempontodból nem változott semmi, csak közelebb került a szétosztás az optikáról. Ezért nem nyúltak se a TV koaxjaihoz, se az UTP kábeleidhez. Nem is kell nekik ahhoz hozzányúlni.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Calogero
üzenetére
A szerelő semmilyen UTP kábelt nem kötött/ húzott sehova , hacsak nem valami leválasztó egységet a koaxról amit a digi router UTP portjába dugott. Ezt majd meg kell néznem délután , erre nem gondoltam mikor itt feltettem a kérdésem.
Eddig koax jött be a lakásba , ment a két SetTopBox-ba elosztva , és egy UTP kábel volt bedugva az otthoni routerembe. Lehet ezen van egy UTP elosztó egység ami leválasztja a koaxról , vagy nem tudom , nem is emlékszem rá , vagy 3 éve bent van az íróasztal mögött
.
Szintén meg kell néznem , hogy pontos képet kapjak.MasterMark: Igen koax van a routerbe dugva
meg a PS5-be
, bakker ennyire nem vagyok IT analfabéta.Drenadar: nem mértem , mert csak Cat5-ös UTP kábeleim vannak otthon. Meg most láttam , csak , hogy módosult a csomagom is . A régi 100-as csomagom , már nem is látható ( megszűnt) szerintem a diginél.
-
MasterMark
titán
válasz
dchard
üzenetére
Szerintem ezt a sebesség szempontjából értette. Ott ugyanazon a vezetéken lesz egyre jobb és gyorsabb az adatátvitel. A kábel nem változik, de a kódolás, a jeltovábbítás, a jel mérése, időben gyorsabb jelek küldése stb. ott ahogy fejlődik a technológia, úgy fejlődik a sebessége / sávszélessége.
pl. Wifi, a közeg ugye a rádióhullám, az nem változik, csak az ahogy azt használjuk hogy egyre gyorsabb legyen.
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
"nem a közeg hanem a technológia szab határt"
Valójában a közeg szab határt, ami engedelmeskedik a fizika törvényeinek. Amit a technológia csinál "csak" annyi, hogy megpróbálja ezt a keretet feszegetni újabb és újabb dimenziók kiaknázásával, alulról megközelítve annak határát. De átlépni soha nem fogja azt.
-
Drenadar
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
és sebességet mértél e miután láttad hogy 1000es csomagban vagy?
-
MadMancs
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
1, koaxnak nem 100mb a vége, ez így amúgy is értelmezhetetlen mert nem a közeg hanem a technológia szab határt.
2, digi esetén koaxnak semmi köze a nethez.
dchard , jogos.

-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"A koaxnak pedig a maximális sebessége én úgy tudom 100Megabit... Ezen sehogy nem fog jönni az 1000-res net , nemhogy a 10 gigás."
Az optika beérkezik az ONT-be, az ONT-ből pedig háromféle kábel távozhat:
- koax, kizárólag TV adást továbbítva
- UTP - internetkapcsolatot igénylő vezetékes eszközökhöz
- Telefonkábel, vezetékes telefonhoz -
válasz
WhiteWalker
üzenetére
a koaxon csak a tévéadás megy a tévébe, az üvegszállal meg nem tudnál mit kezdeni a digi eszköze nélkül.
egyébként a telekom és a upc is ad gigabites netet koaxon, de itt nem erre használják. -
MasterMark
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A koax a TV-hez kell, az internet nem azon megy.
Vagy nálad a számítógépekbe koax kábel van dugva mert azon kapja az internetet?

-
Calogero
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A koax az csak a tv-ig megy nem?
A digis routerből UTP kábel nem jön ki?
-
Brandynew
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A digi egy ONT-ot ad, abba megy az üvegszál. Hogy onnantól mit csinálsz vele, az csak rajtad múlik. A legtöbben átkérik bridge módba a Digi ONT-ját és a saját routerüket kötik rá egy UTP kábellel. Ez azért jó, mert az ONT wifije nagyon gyenge (alapvetően nem egy dedikált router eszközről van szó).
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam...
A lakásba bejön az üvegszál , be a digi routerbe.
Viszont innen a digi routerből ugyanaz a koax jön ki ami eddig volt használva/bekötve az adott eszközökbe. Szóval az üvegszál csak a digi routerig megy.
Ezért nem értem ...Jah és most nézem a digi ügyfélkapun , hogy péntek óta módosult a csomagom is 1000Megabit-re a 100-as csomagról.
A koaxnak pedig a maximális sebessége én úgy tudom 100Megabit... Ezen sehogy nem fog jönni az 1000-res net , nemhogy a 10 gigás. -
MasterMark
titán
válasz
Tarokk79
üzenetére
Ha csak TCP vagy UDP forgalmat tudsz állítani ott, akkor vagy rossz helyen vagy, vagy simán csak nem lehet beállítani. Az ICMPv6 az nem TCP vagy UDP forgalom.
Ugyanabban az RFC-ben ott van hogy mit kell a kliens tűzfalán beengedni: [link]
Gyakorlatilag ugyanúgy az ICMPv6 kell, csak abból több type is. De úgy is jó ha az egész ICMPv6-ot beengeded a kliens tűzfalán ha nem akarod külön felkonfigolni. -
Tarokk79
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem értem. A tűzfalon portot tudok átengedni és ez meg egy protokol nem?
Ha kikapcsolom a routeren, akkor is ezt írja. Lehet, hogy a Debian 10-en tilt valamit? -
MasterMark
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Pont ez volt a lényege, hogy az optikai a lakásba menjen be.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
az, hogy eddig egy utp-n kaptad a (jobb esetben gigabites, de inkább 100 megás) netet és egy koaxon a tévét, most meg mindent egy üvegszálon, amin később akár 10 gbites netet is kaphatsz.
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem követem a topicot , szóval előre is sry ha volt már.
Szóval minap cserélték , vagyis beraktak egy digi routert , valami FiberHome nevűt ... Panel lakás , a külső szekrényből optikai netet szereltek a routerbe , a routerből ugyanaz a coax kábel maradt ami eddig volt és az elvezetett coax kábelhez hozzá se nyúltak lakáson belül.
Ennek így mi értelme volt? Semmi más változás nem történt. Konkrétan beraktak egy fogyasztót (digi router) az optikai és a coax kábel közé. -
MadMancs
veterán
válasz
dchard
üzenetére
Ezek szerint ne kunyeráljak munkahelyemről?
PCE-E foglalatú FPGA, QSFP csatlakozóval, node és TOR Switch van összekötve ezzel, felirat szerint 100gbps sebességgel. Sima RJ45 az csak Management Switch és Node között található. (Microsoft Azure szerverek).
Talán megbirkózna 10gbps el

-
dchard
veterán
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Otthonra nincs. Nem offload-ol olyan protokolokat a szerverbe szánt kártya, amikre neked otthon szükséged lehet. GENEVE/VXLAN/MPLS, néhány egyéb egzotikus core protokol mint a GTP, ezek neked otthonra nem sokat érnek, viszont a beépített FPGA-t meg kell fiezni. Szerintem bármilyen kártyát lehet venni, úgy is 1-2 gyártó chipje lesz rajtuk, amiket már elég nagy számban adtak el ahhoz, hogy legyen tisztességes támogatás meg driver hozzájuk. Nem gyártanak olyan sokan 2.5/5G/10G képes chipseteket, hogy nagy legyen a választék

-
dchard
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Még szép. Az egész NPU lényege az, hogy kikerülöd a kernelben lévő hálózati infrastruktúrát, ezért sokkal gyorsabb a forwarding. Az IPQ807x szériában az NPU elég fejlett, így például shapinget, Cake-et ilyesmit lehet vele használni, de hogy ez például mikor lesz OWRT-ben elérhető, az erősen kérdéses. Pillanatnyilag örülünk neki, hogy megy a NAT meg a PPPoE offload. DPI szerintem sosem lesz HW gyorsított egy közép kategóriás SoC-ban.
-
Multibit
nagyúr
válasz
dchard
üzenetére
itt viszont - főleg a megfizethető, elfogadható fogyasztás miatt - csak az NPU jöhet szóba
Az újabb SoC-ok esetén is vannak korlátozások HWNAT tekintetében a használt funkciókra vonatkozóan? Korábban az volt, hogy ha az ember valamilyen DPI alapú funkciót használt a routeren, bukta a HWNAT-ot. -
dchard
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Erről beszéltem. Én semmi jelét nem látom annak, hogy ez a probléma belátható időn belül megszűnjön. Bár a személyes tapasztalatom az hogy úgy általában, és ezen a fórumon is sokan túlbecsülik a PPPoE által okozott többlet terhelést. A PPPoE önmagában egy végtelenül egyszerű protokol, nem okoz számottevő többlet terhelést beágyazott rendszereken sem. A valódi probléma a NAT és forwarding performancia (ez már több-szálas végrehajtásban működik), itt viszont - főleg a megfizethető, elfogadható fogyasztás miatt - csak az NPU jöhet szóba, ha gigabit fölötti sebességről van szó.
-
Sumi
aktív tag
Lehet akkor a helyi (csepel) központ lassult le kicsit az elmúlt hónapok során. Ugyanarról a gépről, ugyanúgy mérem, mint eddig.. (linux, console-os program)
Speedtest by Ookla
Server: Digi Kft - Budapest (id = 31717)
ISP: Digi TV
Latency: 1.93 ms (0.22 ms jitter)
Download: 734.39 Mbps (data used: 959.2 MB)
Upload: 324.93 Mbps (data used: 259.3 MB)
Packet Loss: 0.0% -
Tarokk79
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen olvastam a korábbi írásodat is, de nem tudom mit is kellene megengedni. Az általános fülön a "Respond ICMP Echo (ping) Request from WAN"-t?
Vagy a network services filter-t kellene jól beálltani?
Ezt most nem tudom
. -
Joe123
senior tag
Mértem most párat, régebben 930/320 alatt szinte soha nem mértem, a DL most 100-150-el kevesebb, az UL viszont 310 fölött volt most is mindig.
-
MasterMark
titán
válasz
Tarokk79
üzenetére
Ezeket kell átengedni a tűzfalon a gateway tűzfalán: [link]
o Destination Unreachable (Type 1) - All codes
o Packet Too Big (Type 2)
o Time Exceeded (Type 3) - Code 0 only
o Parameter Problem (Type 4) - Codes 1 and 2 onlyo Echo Request (Type 128)
o Echo Response (Type 129)Valószínűleg nem tudod ilyen részletesen konfigolni, akkor simán csak az ICMPv6 protokollt engedje be.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
egykori
üzenetére
Rám is. Elkezdtem beállítani, de csak 14/20-at kaptam.
A fő probléma a ICMPv6, de nem tudom hogyan kellene beállítani.
Az IPv6 beállításaim.
A tűzfal általános beállításai.
Szerintem itt kellene valamit beállítani, mint amit el is kezdtem.
A teszt ezt tanácsolja:
"Your router or firewall is filtering ICMPv6 messages sent to your computer. An IPv6 host that cannot receive ICMP messages may encounter problems like some web pages loading partially or not at all."A fallback ellen mit tudok tenni?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Aztán ha az ONT elég stabil lesz akkor átállok arra router módban és az AC65P csak AP lesz onnantól ott meg még annyi terhelést sem kap
meg a PS5-be 

.