Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Á már az 1000x volt full reset, amúgy pppoe-ba van összekötve alapból a Digis routerrel, vagyis máshogy nem is megy. De ez úgy a jó nem?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Természetesen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Közvetlen digi router lan:
Speedtest alkalmazás: ~400
Parancssorból mérve: ~420Digi és saját Asus router lan:
Speedtest alkalmazás: ~520
Parancssorból mérve: ~550 -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
De nem megy. Írtam közvetlen Digi routerből lan-on 300-at mértem speedtesten, most szervert váltottam legjobb 500 volt. Letöltésekben is ennyit tud, azaz ~50mb/s jönnek le max a dolgok. Szóval így kizárnám az én oldalam. Viszont így az se egyértelmű hogy ha rákötöm a routerem, és routerből mérve akkor hogy van meg a majdnem 1000, de ugye egyedül csak itt látom.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
300 böngésző igen. Igen szoktam váltogatni speedtesten a szervereket. Most is megnéztem, közvetlen 500 volt a legjobb eredmény most közvetlen digin...
Szerintem így digi lesz a ludas, azért látok 500at wifin mert ennyit enged ki, az oké hogy saját router és digis router között ott az ~1000, de azt nem adja le. És ha speedteszteket el is engedem letöltésben is látom 45-55mb/s tudok csak tölteni...Ilyenkor mit tudok csinálni? Kihívom a digit gondolom lesz@rják mert a garantált 300 az megvan...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez még új nekem, de leszedtem, milyen paranccsal tudom lemérni a routerem gép közötti kapcsolatot?
MadMancs: Mindjárt megnézem, azt még nem csekkoltam. De már nekem az is magas közvetlen Digi routerből kábelen hogy érek el csak 300-at...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Asus router -> notebook lan: 1Gbps
Asus router - notbeook wifi: 2,4Gbps
Digi router -> notebook lan: 1GbpsKábel Cat6.
-
B-L-A-C-K
titán
Kezdem elveszteni a fonalat, már Asus csoportban írtam pár bejegyzést, lényeg:
Az eredetin problémám az volt wifi miért csak 500-at lát Digi1000-nél, mikor a router notebook közötti kapcsolat 2,4Gbps...
Most kötötték be optikán az 1000-et, eddig simán egy bejövő LAN-on volt 500-as digim...
Na most eddig vezetéken csak Asus routerből (AX82U) csekkoltam a sebesség, úgy az 1000 megvan vagyis egész pontosan 950, Wifin 2 eszközöm tudja az AX-et, mindkét eszközön ~500 körüli sebességet értem el, miközben semmi nem indokolja hogy ne lehetne meg ugyan úgy a 950, de már egy 700nak is örülnék. Már minden beállítást néztem de semmi.
Most kábelen lecsekkoltam a sebességet, és Asus Routerből 300 mértem speedtest szerint 2 eszközön is 1Gbps Lan portból (router menüből mérve megvan a 950 szintén). Utána hagytam az Asus routert, közvetlen Digi routerből kábelen szintén csak ~300-at mértem. Ha rákötöm vissza a routerem és router menüjéből csinálok speed testet újra ~950-et lát, wifin 500at speed testből...Most itt akkor mi a turó van?
Már eleve az nem tiszta ha közvetlen Digi routerből megyek akkor hogy lesz 300 csak a sebesség? Ha rádugom az Asus routerre ott meg hogy mér routerből 950-et...
Illetve ha 300-at lát kábelen speedtestbe, wifin hogy lesz 500-am? Szóval nekem ezek misztikus dolgok, de valaki segítsen már mi a túrót csináljak. Gondolom ha közvetlen digiből már 1000-et látnék akkor Wifi-m is jó lenne egyből a max sebesség...
-
B-L-A-C-K
titán
III. kerület is gatya...
-
B-L-A-C-K
titán
III. kerületbe kezd helyre állni, router újraindítás kellett.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Komoly, én ugyan ezért csak 500-as nettel meg 2 év hűséggel 6080-at fizetek.
-
B-L-A-C-K
titán
Igen, vagy a telefont 1 évre, én pont ezért választottam ezt mert nem tudtam nélkülözni se a TV-t, se a Netet 3 hónapig, telefont meg nem is használtuk ugye. De most mondták majd valami kérvényt írjak pozitív dolgokkal, de hogy konkrétan mit, fogalmam sincs. Azt hittem valaki járt már így, mert elvileg 3 hónapos net/tv kiiktatás után is ez a menet.
-
B-L-A-C-K
titán
Volt egy Digi 2 éves hűségem csomagban ami ~1 éve lejárt, mondták ha szüneteltetem a telefont 1 évig köthetek megint. Most voltam bent hogy megkössem az újat, pár hét múlva jár le az 1 év, és mondták ha ez meglesz írjak valami kérvényt, és elbírálják hogy köthetek megint 2 évre vagy nem. Mi ez a kérvényes hülyeség, mit kell bele írni?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
adika4444
üzenetére
Mondtam hasonlót, mondták akkor se tudnak mit kezdeni vele, mert június vagy július (már nem emlékszem mit mondott pontosan), semmilyen formában nem lehet hosszabbítani egyből...
Szóval annyi van hogy eddig ~5200 Ft-ot fizettem TV+Telefon+ 500-as net, most levetettem 200-asra mert azt 500-at nem is használtam ki így felesleges, telefont lemondtam, így lesz 7 ezer. Ez se annyira vészes többi szolgáltatót nézve. Ha hamarabb lehet hűséget kötni akkor meg kötök, ha nem meg kivárom, mást úgysem tudok.
-
B-L-A-C-K
titán
Lejárt a 2 éves szerződésem, hosszabítani elvileg nem lehet...Viszont ha lemondok valamit, akkor 1 év utàn újra köthetek 1 vagy 2 évre. Mivel a telefont nem is használom így akkor azt addig lemondom. Van ennél jobb ötlet, vagy valami kiskapú?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bwin.party
üzenetére
Sajnos ilyen "okosba" megcsinálom szerelőket lehet találni minden területen, ezen nem kell meglepődni. Gondolom kirúgják az illetőt (vagy már kirúgták), kiküldenek egy másikat aki normálisan megcsinálja, lehet elengedik neki az első számlát, és heló szia.
-
B-L-A-C-K
titán
A 200-as netem ugye nemrég felemeltettem 500-asra, ami miatt ki kellett jönniük, most kaptam kézhez az anyagköltséges csekket, kicsit leesett az állam, ilyen sokra azért nem számítottunk....

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Én ~1,5 év alatt nem nagyon tapasztaltam leállást (BP III. ker), múltkor volt annyi hogy az épületbe elment az áram, és mikor visszajött a digi eszközök nem álltak vissza. Betelefonáltam mondták 72 órájuk van a hiba elhárítására, de hamarosan intézkednek, rá 20 percre már meg is csinálták.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Alice90
üzenetére
Nekem már emelés előtt volt egy 3600-asom, így nem kellett venni. Amúgy wifin ~135 körül tud, de az eszközeim miatt mert nem bírják. De láttam már 3600-ason jóval jobb eredményeket wifin, de ott adott volt a jobb eszköz.
Kábelen viszont hozza a maxot... (letöltésben értem már el 61mb/s-et)
-
-
B-L-A-C-K
titán
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Varszegig
üzenetére
Ja azt hittem nincs digi felétek (nem figyeltem), így akkor feludülés lesz gondolom. Amúgy szerintem az UPC előbb utóbb kifog vonulni, mert amit a digi csinál úgyse tudja a lépést tartani vele...
Amúgy azt se értem hogy a digi miért csökkentett még így is a nevetséges áraikon, a piac egyáltalán nem követelte meg, persze nekünk csak jó.
-
B-L-A-C-K
titán
Pont most mondtam én még nem vettem észre hogy megszakadt volna a net 1,5 év alatt. Erre az épületbe elment az áram nemrég, majd visszajött, de se tv se net. Gondolom az eszközök nem kapcsolódtak vissza valamiért... Hibát be is jelentettem...
-
B-L-A-C-K
titán
Jó akkor azt mondom hogy általában 5-től otthon vagyok, és 2-3 előtt nem nagyon szoktam lefeküdni, és ilyen időintervallum alatt tényleg nem tapasztaltam még. A másik meg semmi okom nem lenne valótlant állítani, a lényeg 1.5 év alatt tényleg nem vettem észre szakadást. Persze ettől függetlenül lehet volt, de nem hinném gyakori dolog lenne, mert akkor tapasztaltam már volna.
-
B-L-A-C-K
titán
Ha okos csomagba vagyok akkor az ügyfélkapunál a teljes árú árakat kellene látnom vagy a 2 éves hűségidős árakat? Mert én TV-nél és netnél is a teljes árat látom.
-
B-L-A-C-K
titán
eisento, bolic: Köszi, de Deluge-t használok, de közbe ott is megtaláltam. Viszont nem sok változás van a külső HDD-t nézve.
-
B-L-A-C-K
titán
Egy kis teszt az 500-as netel...
Tesztkörnyezet:
Router: TP-LINK TL-WDR3600 (béta firmware)
Gép: Dell Latitude E6540 notebook (i5-4200M, 4GB, HD4600, Kingston HyperX 3K 120GB SSD + Toshiba 320GB HDD, Lan 1Gbps, Wifi 300Mbps)
Oprendszer: Windows 8.1Közvetlen bejövő kábellel:
Chrome:

Internet Explorer:

Router + kábel:
Chrome:

internet Explorer:

Wifi: ez sajnos harmatgyenge, akárhogy állítottam 135 volt a plafon, szerintem a notiban a wifi kártya lesz a ludas...
Letöltés router + kábel ssd-re:
Viszont az miért van hogy HDD-re csak ~11 mb/s tölt?
-
B-L-A-C-K
titán
Úgy látom a szerelők nem kapkodják el az 500-as net bekötését, ma kell elvileg jönniük hívtak is hogy 5-ig kijönnek. 5 percük van még...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
betyarr
üzenetére
Nekem ma jönnek ki "elvileg"...
Amúgy olvasgatva a hozzászólásokat én csak akkor hiszem el ezt az árat ha megkapom majd a számlát. Viszont nálam már az is nagy szám hogy fél év után kijönnek megemelni a topnetet, az hogy 500-as lesz elvileg olcsóbban meg már csak hab a tortán.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kecskoss
üzenetére
Az a baj nincsenek tisztában az alkalmazottak még ezekkel, ami elég szomorú. Én tegnap személyesen voltam bent, a hölgyike szintén nem volt képben ezzel kapcsolatban, felhívott egy illetékest, és ő megerősítette hogy lehet! Szóval szerintem ilyen nincs hogy X embernek lehet Y meg nem, itt az van hogy elég sok digis nincs tisztában ezzel hogy lehet módosítani új áron.
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Multibit
üzenetére
Ez elég korrekt, érdekes a N6205 is elvileg 300Mbps tud, még is túlszárnyalja bőven nálad. Ha nekem is a DW1530-as ennyit hozna teljesen elégedett lennék. Bár ha nem hozza lehet keresek egy jobb wifi kártyát bele.Ja a linkeket rossz sorrendbe néztem azt hittem a 450-et az N6205 látta...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, mivel június 1-től megváltozott árak miatt olcsóbban jövök így ki, amúgy nem emeltettem volna, de így ki az a hülye aki nem használná ki hogy 1,5x gyorsabb netet kap olcsóbban...

Bár abban a hozzászólásban ezt teljesen értelmesen leírtam (szerintem), így nem tudom mi a meglepő ezen...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lajos0001
üzenetére
Na majd kíváncsi leszek, de ahogy nézem a notiban a DW1530-as wifi 300 Mbps-t max, szóval gondolom ez 5Ghz-en jó ha ~200 lesz max jelerősséggel.
kali: Köszi a képet. Most jelenleg közvetlenül kábelen (router nélkül) a 100as neten látok 97 látok, routerrel wifin ezt szintén tudja. Szóval remélem több lesz azért ennél 500-as nettel.
-
B-L-A-C-K
titán
Na voltam a diginél a féléves sztorim miatt....
Bementem, szépen elmondtam a hölgyikének hogy a ~6 hónap alatt 6x telefonáltam, és 3x voltam bent a topnet emelésem miatt, és ez az utolsó alkalom hogy ez ügyben jövök....Meghallgatta, semmit nem szólt, csak kért egy kis türelmet és hátra ment. ~5 perc után előjön, és annyit kérdezett hogy holnap délután, vagy délelőtt menjenek ki...Na ezt nem tudtom miért nem lehetett volna legalább 4 hónappal előtte eljátszani...Lényeg holnap nekem nem jó csütörtökön délután jönnek.
Illetve megemlítettem ezt a 200-as netről 500-asra emeléssel olcsóbban jövök ki. Elsőnek majdnem kikacagott hogy ez nem úgy van, mondtam számolja ki akkor. Kiszámolta és 5600 helyett a csomagom így 5460 lesz, csak pislogott ő is. Telefonált azért egyet hogy az új árak vonatkoznak e ebben az esetben, és megerősítették neki hogy igen. Így kértem is akkor az 500-as netet. Igaz novemberben lejár a 2 éves hűségem, utána majd valamit ki kell okoskodni (kérvényezni újra a 2 év hűséget valahogy), de addig jó lesz olcsóbban a gyorsabb internet, igaz ki sem tudom használni, de ez már lényegtelen...Egy olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy egy WDR3600-as routerem van, az eltudod majd boldogulni az 500-as nettel? Notiba a lan port elvileg tudja az 1000-et, a wifije egy Dell DW1530-as, ezzel 5Ghz-en milyen sebességet láthatok majd max?
-
-
B-L-A-C-K
titán
Holnap beugrok a digihez level 12343 miért nem emelték meg a netem fél év alatt...

-
B-L-A-C-K
titán
Ma felhívtam a Digit level 54324565 mikor emelik végre a top netem...

Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)