Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Hm, pár napja nem megy a mail a
pop3.hdsnet.hu
smtp.hdsnet.huszerverekkel.
mail.digikabel.hu -val meg megy, érdekes.
-
mikk2000
őstag
Hát nálunk miskolc belvárosban kegyetlen lassú a digi, a betárcsázós modemes időkben is gyorsabb volt. Pár napja gyengélkedik, de egyre durvább.
-
mikk2000
őstag
válasz radi8tor #15111 üzenetére
Nem sok kedvem van hozzá, mert az ügyfélszolgálat általában egy rakás szar. Kezdve ott hogy órákig fel sem veszik. Ha meg felveszik, akkor meg közlik, hogy ők problémát nem látnak, de kijönnek, és ha úgy gondolják hogy semmi gond, akkor én fizetem a kiszállási díjat... Na de attól hogy amikor kijönnek jó, az nem jelenti azt hogy a bejelentés pillanatában ne lett volna szar...
-
mikk2000
őstag
Na, most meg az SMTP nem megy, dehát ez a digi. Döglődik jó ideje. Milyen alternatív SMTP-t érdemes beállítani? Ha egy google fiókom SMTP-jét adom meg, akkor annak a fióknak az email címe lesz a válaszcím, szóval az nem jó, egyéb ötlet?
-
mikk2000
őstag
SMTP megy már, mióta a felhasználónevet átírtam az emailra, ahogy amúgy a leírás is írja a diginél...
Ettől függetlenül használható SMTP-re tippeket várok.
-
mikk2000
őstag
válasz Tharkoul #24108 üzenetére
A digis ismerősödnek higgyél, meg a szemednek, az ügyfélszolgálat úgy hazudik mint a vízfolyás, akkor is hazudnak ha kérdeznek. Már gondolkodtam hogy váltok másik szolgáltatóra, mert a sebesség az egy dolog, de a szakadozás, meg nem megy, aztán meg az ügyfélszolgálat hazudozása az nem járja.
Első körben azért letesztelném a "gigabites" gépet tényleg tud-e fölé menni valamilyen hálózaton.
Ja igen, meg nekem is mindig ezzel a pár ezer forintos kiszállási díjjal jöttek, úgy látszik ebből élnek, de rólam nem húztak le pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
Helló,
ismerősnél XP-s régi gép, adott időben este mindig megszakad a net kb. egy hónapja, nagyjából azóta, hogy szerelt valamit a digi a házban, és nem lehet felmenni aztán netre csak egy óra múlva vagy másnap. "A hálózati kábel nincs bedugva" ez villog szinte folyamatosan. Ez így nagyon szolgáltató hibának néz ki. Ha kábelhiba lenne, nem kötődne időhöz.
Viszont az az érdekes, hogy linux alól meg simán konnektál és van net folyamatosan. Biztos van valaki nagyobb digis tapasztalattal aki tud erre valami okosat mondani -
mikk2000
őstag
válasz radi8tor #31914 üzenetére
Az a baj hogy így ha valakinek gondja van akkor esély sincs arra hogy segítséget kapjon, mert aki még nézni is szokta a fórumot nem fog átolvasni 200 hsz-t ami mind arról szól ami őt nem érdekli Persze ez nem feltétlen a fórumozók hibája, inkább a tiétek ha ezt hibának vesszük, mert pont ilyen esetek végett a nagyobb témákat meg szokták bontani, itt is lehetne mondjuk megszakadás, routerbeállítás, szerződésmódosítás/csomagváltás altéma... és rögtön tisztább lenne a helyzet.
-
mikk2000
őstag
válasz B-L-A-C-K #32032 üzenetére
USB2-esen nem is fog nagyon 20-30MB/s fölé menni az írási sebesség, de ez alaplaptól függ. A beépítőkeretnek meg nem kéne levennie a sebességet, talán ki kéne próbálni első körben egy sima tesztprogrammal vagy egy fájlmásolással valami nagy fájllal (8GB körül) hogy mennyivel tudsz rá másolni mondjuk ssd-ről. Mert ha így sem megy kb 10MB/s fölé akkor fölösleges kínlódni. Ha utorrentet használsz, akkor a gyorsítótárat beállítását épp belinkelték, az új verziókban persze kicsit változtak a beállítási lehetőségek.
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, nem mai csirke, de megfelelő sebességű kétmagos gépeken, vinyó, frissített Win7 SP1-eknél azt tapasztalom, hogy az automatikus digi betárcsázás (mondjuk indítópultba rakva) gyakran nem indul el első betöltés után 711-es hibára hivatkozva (a távelérési csatlakozási szolgáltatást nem lehet betölteni). SSD meg router javaslaton kívül, hogyan lehet megoldani azt, hogy automatikusan legyen internet login után "lassabb" gépeken is?
-
mikk2000
őstag
válasz < CyberBob > #35424 üzenetére
Helló!
Kösz, ezt próbáltam már, de félmegoldás, és nem mindig működik, változó a rendszerek elindítási ideje, van az néha több perc is.
Egyszerűen annyi kéne, hogy amikor a tárcsázáshoz szükséges modulok betöltődtek, azután hívja meg a tárcsázást, a fos linux ebből a szempontból nem ilyen degenerált, ott beadom az adatokat a többit ő intézi, nem kell ilyen alapvető dologgal szívni a 21-edik században mint a sima internetre csatlakozás
-
mikk2000
őstag
Szia!
Egyáltalán nem off az, hogy emberi módon automatikus a gép internethez csatlakozzon. Tulajdonképpen ennél fontosabb téma nincs is. Az hogy a warez (torrent) adja ki a téma 90%-át inkább az az off
Én is nézegettem azt, hogy eseményhez köthető az indítás, csak nem találtam olyan eseményt ami ránézésre hozzá tartozna. Mindenesetre kösz a javaslatot!
-
mikk2000
őstag
válasz DonMaster #35442 üzenetére
Nem az én gépemről van szó, hanem teszem azt olyanokéról, akik csak szeretnék használni az internetet, és mondjuk nem 20 évesek hanem 3x annyi korúak. Elhiszem hogy mondjuk egy elkényeztetett tacskó (nem feltétlen te), akinek a mamája évente tolja a pofájába a 100 ezres legújabb csilivili mobilt, nehezen tudja elhinni, hogy az országban legalább 2 millió ember nyomorog miközben hülyére dolgozza magát teszem azt gyárakban, és nem telik neki 20 ezer forintos routerre csak azért, mert a diginek ilyen idióta megoldása van. Tehát ha már nem tudsz konstruktívan hozzászólni egy problémához, akkor legalább maradj csendben. A témafelvető hozzászólásban is írtam, hogy SSD, vagy router megoldás nem jöhet szóba, mivel egyrészt felesleges pluszkiadás, másrészt ez egy alapvető szolgáltatás kellene legyen.
Mellesleges akárhányszor néztem ide, mindig az volt a téma, hogy nem jön a torrent xxx megabyte-al. Ezért is javasoltam már, hogy ketté kéne bontani a topikot, lehetne egy warezes, meg egy normális általános, mert így a lényeges dolgok háttérbe szorulnak.
-
mikk2000
őstag
Hellósztok, csak kíváncsiságképp, ha a digi hozzáférési jelszavammal elmegyek az ország másik végébe, ott be tudok lépni vele? Persze ha van amúgy élő előfizetés az adott helyen, nyilván
-
mikk2000
őstag
válasz kevinium #44075 üzenetére
Nem nagyon értem a logikádat, továbbra sem Figyelj, ha veszek egy autót mondjuk Pest megyében, akkor szerinted azzal a Balaton környékén nem kéne mennem? Sőt büntessen meg a rendőr mert szerinted nehogy már máshol is használjam?
Nézd, amikor megvettem a digi internet szolgáltatást, akkor kaptam egy név/jelszót, ami azt jelenti (gondoltam és mint kiderült így is van) hogy bárhol a digi infrastruktúráján én képes vagyok a saját hozzáférésemmel azt a szolgáltatást használni, amiért fizettem csomó pénzt eddig és valószínű fogok is. Több olyan eset is előfordulhat amikor erre szükség lehet, és ebben még nincs is benne az amiről te gondolkodtál, hogy a gyorsabb csomag előnyeiért. Nekem alap csomagom van, és még ez is bőven jó nekem.
-
mikk2000
őstag
válasz poli27 #44086 üzenetére
Az a baj hogy nem érted miről van szó És ha valaki nem érti, akkor aztán lehet ragozni a végtelenségig. Szóval tévedésben vagy, és el is mondom miben tévedsz. Én feltettem egy kérdést, hogy fel tudok-e csatlakozni máshol is név/jelszóval, azt mondták igen. Erre írta valaki hogy hát ezt a lehetőséget be kéne tiltani. Én meg mondtam hogy miért kéne betiltani ha egyszer vettem egy szolgáltatást, miért ne használhatnám máshol is, ha lehetőség van rá? Nem tudom érted-e már. Én nem azon pattogok hogy lehessen használni bárhol, csak ha már lehet, és logikus is, akkor ugyan miért kéne betiltani? Nem olvasom el a szerződést, de nyilván abban az van, hogy adott ponton biztosítják a szolgáltatást, aminek nyilván az az értelme, hogy garantálják hogy ott működni fog (behúzzák a kábelt, letesztelik anyám tyúkja), de persze ez nem zárja, ki hogy az infrastruktúra más pontján is működjön ez a szolgáltatás. Ha megoldják hogy nem lehet, akkor nem lehet, annyi.
-
mikk2000
őstag
Miskolc belváros, másnak is szarakodik a digi?
-
mikk2000
őstag
válasz NotBlank #47059 üzenetére
A saját sebességmérőjére csak ne hivatkozzon, mert amikor netet használsz, az nem a saját sebességmérőjét jelenti Hiszen az emberek weboldalakat böngésznek stb...
Nem olyan rég volt egy olyan hiba diginél, hogy a feltöltés rendben volt, a letöltés meg vagy nem is ment, vagy 1-2MBit/sec. Reklamálni esetleg amiatt lehet necces, hogy a garantált minimum megvan.
-
mikk2000
őstag
válasz wwenigma #47102 üzenetére
Nem tudom miért kell nekiesni annak aki hibát jelent. Főleg hogy a digi egy nagyon szar szolgáltató. Az egyetlen ami mellette szól, az ár. Érdekes, hogy egy másik topikban mikor írtam pár szót a digiről, senki nem kezdett leugatni, tehát tényleg gyanús hogy valamiféle érdekeltség vetődik fel, de ez a ph-n időtlen idők óta megfigyelhető.
Egy másik topikban ezt írtam nemrég csak hirtelen ami eszembe jutott a digiről:
...nekem pár év alatt pár telefonom volt feléjük (a digi felé) amikor szarakodott a hálózatuk, és akkor elkezdték mondani hogy vezérlőpult anyámtyúkja mondom most álljunk meg mert az előbb néztem meg, és linux alatt is szar, szóval felejtsük el hogy OS, hogy nálam van a hiba, router meg nincs (akkor nem volt). Volt úgy hogy hívom őket, mondom szar, azt mondják okés, újraindítjuk az eszközt. Utána jó lett. Legközelebb mikor nem volt jó hívom őket, és akkor jött az azóta bevált idióta mondókájuk: náluk tökéletes. Mondom kenjék a hajukra ha "náluk tökéletes", akkor indítsák újra az eszközt. Olyat nem lehet... Elmentek ti a... de érdekes hogy miután hívtam őket, egy idő múlva csak jó lett...
Egyik ismerősnél este 7 körül pontban megszakadt a net mindig, mióta átdugták egy másik aljzatba. Szerencsétlen hívta őket többször is, én is, de ezt mondták csak munkaidőben tudnak kimenni, és kb 2000ft ha nekik jó. Mondom ha adott időben romlik el akkor akkor jöjjenek amikor menetrend szerint rossz!!! Nem, ők csak munkaidőben... Elmentek ti a jó...Ez szolgáltatás??? Persze ha máskor jönnek, akkor nyilván jó, tehát ez tulajdonképp lopási kísérlet.
Más, frekventált helyen lakás, kérdezem a digit elérhető-e ott az internet. Azt mondja nem, mert műemlék az épület, és nem lehet fúrni. Oké. Az UPC-nél érdekes mód az épület nem volt műemlék, és volt internet és TV hozzáférés is!...Amúgy hibáról beszámolni olyan tud, aki valamelyest képben van arról, minek hogy kéne működnie, és képes ezt megfogalmazni, és képes beírni is. Ebből van szerintem a kevesebb, főleg ha azt látja hogy minden ok nélkül leugatják aki panaszkodik. De kicsodák is ugatják le?
[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
Fentebb azért írtam be a valós tapasztalataimat a digiről mert nem tetszett hogy csesztetnek téged, mert hibát írsz a digiről, de lassan tényleg a te személyes naplóddá válik ez a topik... Miért nem írsz egy akármilyen hosszú logoutos bejegyzést a tapasztalataidról, aztán belinkeled ide? Az hogy több autóval megy ki a digi és dolgoznak a problémádon, annál többet is a fórumon se tud tenni senki sem, főleg mert nincs is joga a digin kívül senkinek sem hozzányúlni a berendezéseikhez.
Nekem az ismerőst le se szarták mikor pontban este 7 körül elment a net, holott pont akkortájt felelt volna meg beszélgetnie a külföldön élő fiával... de a digi csak munkaidőben jött volna ki, persze ha nincs hiba akkor 2e ft körüli összeg... ami nem éppen tiszta haszonszerésre utal, nagyon finoman fogalmazva. -
mikk2000
őstag
válasz Hunork #47199 üzenetére
Nem rosszak azok a mérők szerintem, max ha valami túlterheltség van, akkor lehet eltérés, de akkor tömegével kapnának visszajelzést hogy valami nem oké. Amúgy a hálózati szolgáltató a saját hálózata felé nyilván nagy sebességet ad, viszont átlépve más hálózatba, ne adj isten külföldre, a sebesség drasztikus mértékben visszaeshet. Szóval internetezés szempontjából és kevésbé tartanám fontosnak hogy a digi saját sebességmérője (saját hálózatán belül) mit mutat.
-
mikk2000
őstag
Üdv, Miskolc-Diósgyőrben a digi megy rendesen ma (vasárnap)?
[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, hugom hívott hogy kint volt a digi "hálózatbővítés" ürügyén, azóta meg nincs netük, mivel az új eszköz amit hoztak nem wifis. Magyarázták is a "szerelők" hogy nem kötelességük wifis routert biztosítani. Ezek normálisak? Ez tényleg így van?
-
mikk2000
őstag
válasz CirrMee #90868 üzenetére
Én nem voltam ott, másrészt nem életszerű, hogy pikpakk behúznak egy kábelt és addig te 10 apróbetűs oldalt végigolvasol. Szóval te azt akarod mondani, hogy ezek tényleg annyira abnormálisak, hogy hálózatbővítés ürüggyel elveszek a netet előfizetőktől? Most akkor vegyen egy routert (milyet?), hívjon szakit aki beállítja összeköti anyámtyúkja meg bridge módot könyörgni gondolom meg egyebek, mert olyan olcsó szar eszközt adnak ami wifit se tud?
Régen voltam a diginél, ennél gennyesebb szolgáltatóval dolgom nem volt. De úgy látom van lejjebb!
mpo: Ha hazaér majd leolvastatom vele. Ennyire abnormáiis társaság tényleg a világon nincs. Ez sima tolvajlás, megkárosítás, lopás,
[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
válasz CirrMee #90873 üzenetére
Nem értem minek válaszolsz ha ennyire nem vagy képben mi történik? Te most a szolgáltatónál vagy azért beszélsz ennyire mellé jó pénzért?
Normális józan paraszti ésszel, ha én vagyok egy szolgáltató, és változtatni akarok, ergó új eszköz kell, akkor fogom, megnézem a szerencsétlen előfizetőnél (aki eltartja!) milyen eszköz van, és ha látom hogy wifis, én meg olyat vinnék neki ami nem, akkor előre szólok még beszerelés előtt (!!!) egyeztetésnél hogy figyu, sajnos ez meg az van, spórolunk, szegények vagyunk, olyat vinnénk ami nem wifis, és amúgy hülyék vagyunk megoldani esetleg ráfizetéssel mert leszarunk benneteket, igaz belőletek élünk tudom, de továbbra is leszarunk benneteket, de mégis szólunk hogy előre tudjatok készülni hogy ha beszereljük nem lesz wifitek addig, amíg az új router be nem lesz üzemelve. Normális józan paraszti észzel ügye! Ami ezek szerint hiánycikk.
Tiszta röhej ez az egész! Én távközlési cégnél dolgoztam, de ha ilyet tettem volna lehánytam volna magam.
Aki meg azon élcelődik hogy egy router 15e az nem pénz, az írjom rám privátban, megadom a címet, vehet egyet és be is állíthatja, mert sajnos akinél a szolgáltató ellopta ilyen módon a netet hiába talpal 12 órát naponta, nem telik neki 15 ezres routerre!
Értelmetlen hozzászólásokat nem kérek többet, köszönöm!
-
mikk2000
őstag
Üdv, digi bekötéskor lehet olyat kérni, hogy kettő szobába is vezessék be a kábelt, és van-e ennek feléra? Elég sok fal van a két szoba között (wifi), ezért lenne jó, ha mindkettőben lenne vezetékes net elérés. Itt 1000-es net elérhető egyébként, ami optikát feltételez. Alapból nem gondolnám hogy ilyennel foglalkoznak pluszban, de tv bekötésnél mondjuk evidens, hogy mindkét szobában menjen a tv.
-
mikk2000
őstag
válasz Dragon3000 #103472 üzenetére
Figyelmesen néztem, csak mivel az eleje azonos, megtévesztett, ezek szerint az optikai FFTH, és azon kívül van a korábbi, az FFTB. Köszi az infót.
-
mikk2000
őstag
válasz Cr00py #103471 üzenetére
Ma volt a digi bekötötték a netet, az összefoglalóban is említett Fiberhome HG6544C lett a router.
Működni működik legalábbis amíg ott voltam, csak olyan égett szaga van, nem is mertem bekapcsolva hagyni mikor eljöttem. A kereső a barátom, így látom több helyen is, hogy panaszkodnak a szagra, ami nem biztos hogy elmúlik. Égett szag képez csere indokot? Maga a készülék amúgy újnak tűnik.
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, kötöttem ügye egy digis netet (optika), volt már egy meglévő ügyfélkapum digimobilra, legnagyobb meglepetésemre nem látom ezt a szerződést az ügyfélkapun.
Hozzá lehet adni szerződést, csak pin kódot kér, ami nincs nekem (honnan?), illetve számlasorszámot kellene megadni, de még számla sem jött.Másik, ha az optika ont-t átrakom vagy átrakatom bridge módba, a ppoe adatokat hol találom meg? A szerződésen nincs rajta. Bridge módot azért is jó lenne kipróbálni, mert nagyon érdekes dolgok történnek AP mód esetén (nagymértékű sebességcsökkenés). Persze az is lehet alapból ennyit tud az egész szolgáltatás.
-
mikk2000
őstag
válasz Cr00py #103528 üzenetére
Na röviden... megadták a ppoe adatokat telefonon, végülis csak a jelszó kellett, hiszen a felhasználó az ont-ben látszik. A pin kód is meglett, és egy idő után működött is. Átraktam hát híd módba a fiberhome-ot, AC1200 a router (2.4 ghz van csak használva az eszközök miatt), de nagy javulást nem érzékelek. Végülis ha megnézem most 12 eszköz lóg a 2.4 ghz sávon, nekem pedig a bérházban 3 fal van a router és a gép között, igaz csak tégla. Viszont a digi nem rakta volna át máshová, mivel már be volt kötve az egyik szobába, és azt mondták, neki elsődlegesen wifit kell szolgáltatni, nem kábeles netet... érdekes hugoméknál pont a fordítottját mondták pár éve. 144Mbps a csatlakozás, mivel 20Mhz fölé nem érdemes menni, még ha az auto mindig 40-re rakná is, 40 Mhz-en a sebesség az kritikusan lassú lesz. Hiába állítom a routert szabad csatornára, legjobban a sáv eleje fele megy, még ha vannak is ott. A jelerősség -68 és -70db között ugrál. A speedtest erősen változatos, most pl. le/fel 0.8/11Mbps. Érdekes, hogy általában a feltöltés gyorsabb, akár a duplája. Most 20/30Mbps. majd 16/38Mbps. Nem nagyon értem, miért mér feltöltésnek általában többet, a digi optika szerintem ki tudná szolgálni a letöltési sebességet is, ha már gigabites... Ebből kábelezés lesz úgy nézem... mert ez a sebesség nem komfortos. A wifis kártya egy két antennás n-es TP-LINK TL-WN851ND ami amúgy teszi a dolgát rendesen.
-
mikk2000
őstag
válasz Cr00py #103531 üzenetére
Pár napja kötöttek át FTTH-ra ha jól értem. A Pigtail-t oda húzzák be, ahová kéred.
Nem jól érted, lehet ha írnék 30 oldalt minden benne lenne Ahová költöztem, be volt húzva már az optika, erre írtam hogy mikor morfondíroztam azon, hogy a másik szobában jobb lenne, azt mondta a szerelő, ő nem köti máshová, mivel elsődlegesen wifit kell szolgáltassanak, az meg elér bárhová ügye (kérdés milyen sebességgel). Mondjuk az igazság az, hogy egyik szobába sem nem ártana normális sebességű net.
-
mikk2000
őstag
válasz Dragon3000 #103533 üzenetére
Már megszoktam hogy mindig mindenki azt mondja, ami éppen a legjobb neki...
-
mikk2000
őstag
Na ismét itt. Mert ügyebár megjött az első számla, ügye nemrég köttettem be az internetet (optika). Ami ügye alapból be volt kábelezve, tehát a lakáson belül nem sok semmit kellett csinálni már, bedugott egy új eszközt amiből ügye árad a büdös égett szag.
Kicsit sokallottam a számla összegét, ami abból fakadt, hogy 6000ft szerelési díjat számoltak fel. Ezzel annyi gondom van, hogy az ügyfélszolgálaton ilyet nem mondtak. A szerelő se mondott ilyet, és nem is kellett aláírni semmit se. Átnyálazva a szerződést amit kaptam, azt látom, hogy "a szerződés tárgyát képező szolgáltatás szerelési díja 0 ft". Tehát ha jól értelmezem, át akarnak vágni, főleg mivel a szerződéskötés előtt mondani kellett volna, és legfőképpen a szerződésen rajta kellene legyen a szerelés díja.
-
mikk2000
őstag
válasz Dragon3000 #103546 üzenetére
Elolvastad amit leírtam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest