Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
ToBeY_
csendes tag
-
Atapi
senior tag
hozd létre a fiokot ahogy ajánlja (már ha nem zavar téged az imap), majd a programban jobboldalon a postafiokra katt jobb gombbal --> beállítások --> bal sávban alul van az smtp beállítás --> amit ide létrehozott azt szerkesztd --> azonosító és jelszó használatát pipáld be, és add meg a mailcímed és jelszavad. hmm?
-
ToBeY
nagyúr
Thunderbirdbe nem megy a kimenő mail.Valami tipp?
íme -
kkf
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja úgy érzem homokszem került a gépezetbe.

A 30/20-as csomagom van, a feltöltés rendre max. 14Mbit-et ér csak el (ezt nem csak speedtest-tel mértem), illetve a böngészés is sokkal "akadósabb".
Ezzel kapcsolatban is kérdezném, hogy az alábbi nómális?

-
Tosee
őstag
Nem írtad el véletlenül?
Bejövő: pop.hdsnet.hu
Kimenő: smtp.hdsnet.hu -
ToBeY
nagyúr
Thunderbird nem fogadja el a kimenő kiszolgálót mail címnél csak a bejövőt ez miért van?
-
Tosee
őstag
digikabel.hu-n a webmail belépés résznél ott van a jelszómódosítás!
-
ToBeY
nagyúr
Na felhívtam az ügyfélszolgálatott elvileg 20perc múlva aktív a mail cím.
Azt mondta a fickó hogy meg lehet változtatni majd azt a pass-t amit ő most adott nekem.Kérdésem az hogy hol és hogyan?
-
Tosee
őstag
Szerintem jobban jársz az 1043nd -vel, mert lehet, hogy a 941nd-n nem férne át a 80/25! Ha jól tudom akkor ilyen nethez már gigabites router kell!
+1 kérdés a 3 mail cimet hogyan lehet igénybevenni?
Igényelsz még kettőt a szolgáltatótól, vagy regisztrálsz magadnak valahol! -
ToBeY
nagyúr
-
Tosee
őstag
-
ToBeY
nagyúr
TP-Link TL-WR941ND megfelel 80/25 nethez? Vagy a drágább TP-Link TL-WR1043ND kell?Csak mert mind a kettő 300Mbps!
-
tdudus
csendes tag
Lehet, hogy félreértettél, a linux magán a router-PC-n fut, nem a felhasználó gépén. Az teljesen mindegy, hogy a belső hálózat gépein milyen oprendszer van.
Tehát nálam van egy kis PC a szekrényben linux-szal, ez a router, ehhez kapcsolódnak a többiek bentről, a net kintről.
A boltban kapható routerek közül úgy tudom a linksys wrt54gl tudja ezt a tempót, csak nem az eredeti firmware-jével, hanem tomato-val (ez is egy picike linux, ami a router processzorára lett megírva, és a router flash memóriája tárolja). Ez egy nagyon stabil konfiguráció, de sajnos az ilyen router ára is ~14e Ft újonnan, használtan csak kb. 10 ezer.Az újabb routereket nem ismerem sajnos.
-
ToBeY
nagyúr
Na holnap kötik a netet (80/25). Ha nem lenne jó a mostani routerel (dl-604),kérlek ajánljatok valami nem túl drága routert amivel menne rendesen.
-
Zood
csendes tag
Szia tdudus!
Köszi a kimerítő választ, nagyon részletes.

Ez egy régi P4-es gép és valójában 30/20-as DIGI-hez fog kelleni, csak gondoltam (és jól éreztem), hogy ha esetleg csomagváltás lesz felfelé, akkor már nem fogja bírni az olcsóbb router.
Tehát 30/20-as net részérére lenne szükség routerre, talán ez belefér 8.000-9.000 Ft körüli összegbe.
A gép pedig családi használatú, (nem mindig vagyok a közelében) így a Linux most nem jön szóba, de nagyon köszi a segítséget.
-
Davzone
senior tag
Ez csupán annyiban nem mind1 hogy azóta a ping mind itthoni mint külföldi cimekre majd 5x akkora lett...
Illetve a dyndns által frisitett ipre nem lehet kívülről csatlakozni bizonyos internetszolgáltatóktól.
Hiába nézem meg az ipmet a roterbe azt kivülről nem tudom pingetni holott eddig jóvolt...
a 4-5ms pingből most 18-21van itthon külföldön meg nem 150 hanem 400 vagy több.
Eddig románián keresztüli routolás sem volt.
Persze tudom ez ellen nem tehetek semmit de sztem emiat jogossan panaszkodhatok... -
tdudus
csendes tag
Sajnos vannak, amik rosszul kezelik, ha a PPPoE új IP-t ad hirtelen, nem hajlandóak maguktól újra csatlakozni és elküldeni az új IP-t, vagy ellenkezőleg túl sokkal árasztják el a központot, aztán kitiltanak...
Hát, igen ez a megoldás olyanoknak való, akinek van egy vagonnyi maradék alkatrésze, én ilyen vagyok
Ja, ami miatt még ez lett, az az, hogy képes level7-es szűrésre és forgalomszabályozásra is. Ez kellett, hogy a torrent ne ölje meg a belső gépek netjét, meg a VoIP kapcsolatot. -
Márton
nagyúr
off: m1 foci vb SD adás nálatok is nézhetetlen?
Valahogy nem jött össze a korrekt HD->SD konverzió, a pályacsíkok
annyira recések, hogy az már ordít. -
tdudus
csendes tag
Persze, attól függ, mire kell. Nekem fontos volt, hogy több WAN-t kezeljen failover-rel és még sok más is. (DynDNS, QoS, stb...)
Lehet, hogy ez esetben kicsit ágyúval verébre...
Én azért választottam, mert volt otthon minden hozzá, így egy fillérbe sem került.
Nem tudom mennyit fogyaszt, mini-ITX alaplap van benne 600MHz VIA proc, flash drive-ról boot-ol, érzésre teljesen hideg.A boltban kapható routerekkel kapcsolatban átadom a szót a tapasztaltabbaknak, én maradok a pingvinnél

-
tdudus
csendes tag
Szia Zood!
Ennyi pénzből (8-9e Ft) nem találsz olyan routert ami bírja a Digi 80/25 tempóját. Egyszerűen túl sok csomag címét kell fordítani (NAT). Ha elsőre megy is, könnyen kiakadhat előbb-utóbb, és "lefagy" a router.
Inkább javasolnám, hogy állíts be egy régebbi PC-t erre a célra (P3/P4, 256/512M ram), és tegyél rá egy direkt erre a célra készült linuxot (én a ZeroShell-t használom). Ha teszel a gépbe wlan kártyát (vigyázat, nem minden wlan kártya megy linux alatt!) akkor WiFi-router lesz. Kell még bele egy LAN-kártya a digi felé és esetleg egy másik a switch felé. Ha az alaplap engedi, hogy usb-ről bootolj, akkor HDD helyett egy pendrive is elég (1 GB), így az sem melegít és nem zörög.
A ZeroShell router-linux beállításához- a nevéből adódóan - nem kell parancssor, böngészőből konfigurálható szinte minden.
Nagyon sokat tud a rendszer, sokkal többet, mint BÁRMELYIK boltban kapható dobozos router, csak többet fogyaszt.
Nagyon sok dokumentáció van hozzá a weboldalán képekkel, példákkal, sajnos csak angolul/olaszul. http://www.zeroshell.net/engHa segítség kell hozzá kérdezz bátran, én maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
KTTech
veterán
A UPC kb. 1 éve állt át a házakig optikára... tudom, mert olyan előfizetésem volt, és az első ilyen modemet én kaptam
(még nem járt le a hűség sem, csak közben el kellett onnan költöznöm).Nem FTTH, de optika megy a házakig.
Ps.: én 2000-ben már optikai hálózatot építettem az iskolám és a közművek közt...
-
Zood
csendes tag
Üdv!
Olvasom a fórumot, de a segítségeteket kérem.
A DIGI 85/25 csomaghoz lenne szükség vezeték nélküli routerre 8.000-9.000 Ft körül.
Jelenleg XP-hez lenne és 2-3 gépre leosztva a net.
Nagyon sokat segítenétek a véleményekkel és tapasztalatokkal.Előre is köszsönöm a segítséget

-
McLaca
őstag
UPC-nél biztosan nem. Sima koax megy mindenhol. A területi node-okig esetleg optika, de a házakba garantáltan koax megy be. Egyrészt túl vastag optikának, másrészt kb. 15 éve nem nyúltak hozzá, akkoriban meg az optika még hírmondóban sem volt ilyen célokra.
Persze új kialakításoknál már lehetséges, de régieknél biztos, hogy nem. Nálunk elég sokan panaszkodnak a csúcsidős órákban, hogy képtelenség elérni a maximumot, sőt, általában lassú a UPC csúcsidőben errefelé.Digi egyébként nálunk is 100Mbites eszközöket használ, 15 lakásos társasház, ide nem is kell több. 2×100Mbit elég. Asszem, 7 előfizető van a házban.
Márton: olyan szolgáltatót kell keresni, akinek a nemzetközi sávszélessége nagyobb. Vagy mélyen a zsebedbe nyúlni, és venni saját magadnak nemzetközi sávszélt.

Ha az adott országban tárhelyet veszel, arra ugyanúgy csak 2Mbittel tudsz feltölteni.Davzone: normális. Ugyanis a nemzetközi sávszél Romániában olcsóbb, és a digi ott vásárolja.
Eleve minden külföldi címnek Románián keresztül kéne mennie.Üdv!
-
FNZ
őstag
hali!
érti valaki a 07.01-től bevezetendő új 28 internet csomagokt és árait? nekem első olvasatra elég bonyolult!
valszeg az én felfogásom gyenge egy kicsit.
vagy rosszul értelmezek valamit? -
Davzone
senior tag
Az normális hogy az utóbbi 1 hétben(amióta szakadozik a net naponta többször is),a routolás külföldre románián keresztül megy???
Akármit nézek akár amerikában akár kinában,hongkongban nyomok rá egy tracertet és a digi felnyom pestre onnan romaniába 2-3-4 állomás és utána megy nyugatra,frankfurt és onnan usa.
Hongkong szintén románia felé megy utána megy keletre.Győrből vagyok szóval elég érdekes...
Másnál is igy van vagy valami helyi dolog lehet ez? -
moklys1
aktív tag
Na végreeeeeeeeeee
Hálózat Karbantartás - Budapest X. kerület
2010-06-14 16:58:32Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2010. 06. 16 -án 05:30 -tól 06:00 - ig Budapest X. kerületi hálózatunkon fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet és telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő egyes szolgáltatási területen. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
-
-
Márton
nagyúr
üdv,
bocs a kérdésért, de ha 20/10-es diginettel USA irányba csak 2-vel megy a feltöltés, akkor 30/20-assal is ennyi lesz a max ugye? Nem az előfizetésem a korlát..
Mit lehet tenni, ha nekem mégis gyorsabb tempó kéne? Előfizetni egy kinti tárhelyre? 20-30GB-ról lenne szó
-
ToBeY
nagyúr
Nálunk most telepítették a cuccost, 4emeletes 80 lakásos társasház remélem nem probléma a sebességgel.Bár szerintem routeremet cserélni kell (Dl-604 van jelenleg)
-
McLaca
őstag
Bár tegyük hozzá, a jelleg hasonló, a lépcsőházi switch lehet a szűk keresztmetszet, de ahol Gigabites van, ott valószínűtlen a lassulás. Az utána lévő optika az meg bírja a zúzást. A kábelnetnél inkább az a gond, hogy egy adott node sávszélessége kicsi, max. párszáz Megabit, így ha mondjuk a UPC-t nézzük, 4-5db 120Mbites júzer már ki tudja fullasztani. A diginél azért az optika lényegesen többet bír, ezért sem tapasztalható csúcsidőben - hálón belül - lassulás.
Üdv!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Valaki megtudná mondani hogy ez a technológia kb olyan mint a kábelnet,hogy ha sokan használják akkor belassúl (Most T kábelnet van nappal stabil 8Mbit,de du és este olyan 6Mbit-re csökken)
Vagy olyan mint az ADSL hogy van egy sebesség és azt fixen hozza? -
McLaca
őstag
válasz
moklys1
üzenetére
Így van, net nélkül nincs telefon sem. Bár nálunk nem igazán volt gond még a szolgáltatással az elmúlt másfél év alatt, de kétszer emlékszem, hogy hülyéskedett a net, és olyankor pont a telefonnal ellenőriztem, hogy most a diginél van-e a hiba, vagy itthon keresgéljek, de mivel a telefon sem ment, könyvelhető volt a tőlünk független hiba.
Üdv!
-
Dot
őstag
Hali!
Ma néztem a letöltési sebességemet és 10Mbittel elmarad a szokásostól, csak 73Mbit.
Digi oldalán néztem a közleményeket karbantartás volt.
Amit észrevettem trancerout-olásnál az én routerem utáni 1 ip más. Eddig 10.0.0.1 volt most 92.249.xxx.xxx. Remélem majd visszacsinálják!
-
törölt tag
Nálam a Speedtest.net ezt hozta ki, 20/10 Megabites Digi előfizetésnél

-
brd
nagyúr
válasz
Villanyász
üzenetére
Nálam nem oszt, nem szoroz, ugyanúgy tévesen mér.
-
Phvhun
őstag
moklys1, Reag3nS : Köszi a tippeket, de magától megjavult, visszaolvastam és másoknak is volt olyan, hogy az első 2 hétben nem volt tökéletes a net, és utána minden okés lett.
-
brd
nagyúr
válasz
Viper26
üzenetére
Már jó ideje össze-vissza mér (legalábbis ilyen sebességeket), nekem (szintén 30/20) most pl. ezt dobta:

Én inkább ezzel mérném, úgy általában (más, hasonló sebességű internetelérésnél esetén is) pontosabb eredményt ad. Pl. 100/100 Mbit esetén a speedtest.net eredménye:

A datanetes mérő 94/87 Mbit-et mutat.
Egy 25/5-ös internetnél pedig, most éppen ezt méri:

A datanetes mérő ugyanennél az internetnél 25/4.8-at mér.
-
Viper26
nagyúr
30/20-al ez meg hogyan??

-
k.soma
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
1. Én pont távközlést tanulok 11.-es vagyok középiskolában szakmai osztályban. És mikor kötötték be nálunk a digit ottvoltam végig a szerelő mellett, és beszélgettünk közben. Megkérdeztem, hogy mi a szakmája pontosan. A válasz: villanyszerelő volt. Megnéztem utána az UTP felénk eső végét és nincs is pontosan, szabályosan plugolva a dugaszba a kábel, épp hogy az erek tartják benne magukat.. kár, hogy nincs olyan plugolófogóm, mert eskü megcsinálnám én normálisra..

2. Ma ritkagyenge volt a net. MW2-ben hostoltam Spec Opsban és laggoltunk percenként 1-et. Youtube nagyon nehezen hozza be a videókat. Tegnap még jó volt..
3. DIR-100-as routerem van most épp (pénzhiány miatt), és azon nekem átjött a 10,3MB/sec le és 3.0MB/sec torrenten. Igaz nem egyszerre, de azért megteszi amit megtud..

Ui: Panelban lakom, Budapesten XX.kerület -
moklys1
aktív tag
Próbálj meg pingelni! De ne a speedtest.net oldaláról! Ha windows-t használsz akkor ne a sima ping parancsal, hanem: ping-t google.hu
És hagyd a pingelést akár fél óráig is futni. Ebből ténylegesen meg fogod látni a net működését/minőségét.Amikor a felhasználó a http://www.pingtest.net oldalát használja vagy a sima ping parancsot akkor ezek kb. 4-5 másodperc ideig tesztelik a netet. Ez a 4-5 mp vagy akár 10-20mp jó lehet. De viszont 25 mp-nél meg szakad vagy magas lesz a pingelési idő. Nálam is így van. Van, hogy minden 4-5 mp szakad ve van viszont, hogy csak minden 20-30mp ben szakad vagy magas a ping. idő pl 5000 ms a 3ms helyett.
-
TIT
veterán
Lehet win7 is!
-
Phvhun
őstag
Kb 1 hete bekötötték hozzánk a 20/10-es netet, és kb egy olyan 3 órán keresztül nem működött a net. ( kislaptopot hoztak magukkal, azon működött, gondoltam szoftveres gond szal mondtam hogy mehetnek, majd megoldom ) Ezután magától megjavult, szóval nem nálam volt a gond.
Speedtest, Pingtest tökéletes eredményt hozott, legujabb linux is tökéletesen lejött torrenten, és ment rendesen az összes multis játékom.
2 nappal ez után valami történt, és azóta nem tudok rendesen játszani, minden ugyanolyan mint volt, torrent jól megy, Speedtest és Pingtest tökéletes eredményt mutat, de a játékaim úgy laggolnak hogy teljesen használhatatlanok.
Semmi változás nem történt a bekötés óta a géppel, nincs vírusom, stb..
Szerintetek mi lehet a probléma ?
( router nincs )
-
moklys1
aktív tag
Kijöttem ma újból a digis kollégák! Itt voltak egy jó órát. Lent voltak a lépcsőházban. Amikor feljött az egyik szerelő, hogy begyűjtse az aláírásokat én megpróbáltam kikérdezni. Azt mondta, hogy újrahegesztették a kötéseket és ha jól értettem a jel is erősödött egy picit. Volt nála egy paksaméta munkalap. Ezek átlagban telefon hibabejelentések voltak (megkérdeztem). Bízom benne, hogy megjavult az internet és lezárulnak a 4 hónapos net-szakadások és már nem kell többször telefonálnom az ügyfélszolgálatra. Sajnos már kívülről ismerem a szerződésszámomat, pppoe felhasználónevemet, jelszavamat, 1272 (Telefonos ügyfélszolgálat) menürendszerét.
-
moklys1
aktív tag
válasz
szabjan
üzenetére
Remek. Nálad legalább méricskéltek

Nálam viszont erre sem voltak hajlandóak. Azt mondták ha megy akkor megy. Max pingel tudják tesztelni. Ennyi.Tudjátok, kitaláltam valamit! Ha kijönnek a "digisek" és nem tudják elhárítani a hibát akkor ebben az esetben velük kellene fizettetni az 5000 pénzt. Ha netán nálam van valami akkor én fizetnék. És így lenne korrekt kétoldalú. Nekem is ott kell maradni hétköznap amikor ki méltóztatnak jönni.
Ahogy fentebb olvastam, ilyennel fenyegetőznek ha kijönnek és az előfizetőnél találnak valamit. Nekem szerencsére ilyet soha nem mondtak. Csak 4 hónap alatt nem oldották meg a szakadásokat
-
szabjan
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nekiálltak méricskélni egy ilyennel: Futófény ez ha mondom :-))
[url=http://kephost.hu/share-9E94_4C0D1BF9.html][img]http://kephost.hu/thumb-9E94_4C0D1BF9.jpg[/url]Majd mondták, hogy minden oké, bár a középső kicsit világító leden elgondolkodtak kicsit. Azután mondták gyorsvágtatva, hogy a közösített telefon miatt van. Ennyi. Gyerekek én sejtem, hogy mindenhol máshol jó a 1043 as router, csak én vagyok ez a peches

Mondanom sem kell, hogy rádugtam ismerősnél - közöltem vele, hogy márpedig most routered lesz és pont - és hibátlanul megy több napja. /Igaz nem digi/. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabjan
üzenetére
Dobd fel apróba, vagy helyi kereskedős topikba.
De hallod! Jol kötötték be a Digisek az aljzatot? Ahol a teló meg az ethernet csati van? Mert ha valamit elbaszcsiztak, az okozhat problemat. 100mbps-os ethernetnél nem használt eret hasznalnak telóra, nalunk pl. olyan erővel "tuztek" fel az UTP kabelt a padlóba/ajtofelfaba, hogy féltem hogy elnyomjak az ereket.
Mivel a TP-link WAN portja is gigabites azaz az összes eret használná, ha valamit elkurtak kabelezésnél akkor okozhat problemat!! A bejovo aljzatból még megpróbálhatsz egy nem szetnyomott UTP kabelt esetleg...
-
szabjan
tag
Köszi gyerekek mindenkinek. De meg kell valljam most is egy 3 éves TP 642-es routerem van.Hibátlanul megy mai napig. Fibernetet kiszolgálta tökéletesen. Torrent sem terheli le /Wifi-jét nem használom/ viszont 70 megánál többet nem tudok átvinni vele. A gond az, hogy most kifogytam a további beruházásból. Ezért kéne megszabadulnom a 1043-astól. Lehet meg kéne próbálnom beszélni az AQUA-val. Beszámítják e használtba.

-
brd
nagyúr
Egyszer úgy szeretném az ilyen emberek gondolkozását megérteni.

Ajánlasz egy routertípust, de egy topictárs felhívja a figyelmed, hogy az kevés lesz az adott sebességhez; erre te: azt nem tudod, de a te interneted sebességéhez jó. Aztán a topictárs megkérdezi, hogy elolvasod-e, amit mások írnak; erre te felszólítod (ha egyáltalán, mert ahhoz igazából felkiáltójel kellene a mondat végére), hogy olvassa el újra, amit írtál.
Tényleg nem érzed, mi baja? (Tudom, egy város -mármint nagybetűvel kezdve-, de most nem úgy értem.)
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest