Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
jogyur
csendes tag
-
Zolee11
senior tag
Én ilyennel nem találkoztam, félig csatlakozik üzemmóddal. Vagy létrejön a kapcsolat vagy nem, minden más folyamatra van egy delay (várakozási idő), ellenkező esetben szétkapcsolás, megszakítás folyamatának kell működnie. Vagy nem.

#11979: Ingerlés alatt a kapcsolódási kérelmet értem. Ha egy kliens adott kérelmet továbbít a router felé. Ha megnézel egy csatlakozási folyamatot, akkor láthatod, hogy ha a távoli számítógép nem válaszol, egy ideig vár, majd újrakezdi a csatlakozási folyamatot, és ezt végtelen számban teszi, kivéve, ha korlátozzuk ebben, és akkor átvált manuális üzemmódra, tehát, hiába akar valaki csatlakozni a netre, nem fog magától csatlakozni a router, de "félig automatikus" üzemmódot nem láttam még, persze lehet ettől még ilyen is.

#11984: Elméletileg mondania kellett az üzletkötőnek, hogy ez először és egyben utolsó alkalommal így fog történni. A többi már csak 1 havit fog tartalmazni.
-
Zolee11
senior tag
Nem igazán értem a problémát. Beállítható milyen a kapcsolat típusa így annyiszor próbálkozik a kapcsolódással, amíg a mégse-re nem nyomunk... A router pont ugyanezt csinálja, addig addig próbálkozik, amíg jön válasz. Tudtommal a windows alatt is teljes körűen beállítható, a kapcsolódás.
#11968: A rourter nem tárcsáz, csak a modem tárcsáz.
#11969: Én még nem láttam olyan routert, ami egy idő után feladja, főleg akkor, ha folyamatosan kapja az "ingerlést".
-
-
rocket
nagyúr
"A legalacsonyabb LAN-os csomagjuk sávszélessége is magasabb, mint a legmagasabban a garantált. Ki a fene fizetne akkor elő a legnagyobbra, ha igazad lenne?"
Az a sok ezer user akinel megvan a 80/40-hez kozeli sebesseg, ha meg nincs akkor alacsonyabb csomagra kell valtani.
Attol mert nem vagy kepes felfogni, hogy ez bizony igy mukodik, meg nem lesz hulyeseg.
Nem viccbol vannak a garantalt savszelessegek, es azert ilyen alacsony, hogy szepen le legyen vedve a szolgaltato."Csak éppen a gyakorlatban olyan nincs, hogy speedtest.net-en ~40/20, a saját mérőjükön pedig ~80/25..."
Ettol meg a speedtest.net eredmenyeit nem fogadjak el, nem en talaltam ki ezt se, ez teny.
BIX-en tul konyebb problemakba utkozni, mint halozaton belul amit a szolgaltato kontrollal."Kérjük, hogy a sebesség mérést az alábbiak szerint végezze el:
Legyen szíves mérjen sebességet a http://speedtest.digikabel.hu/ oldalon, a kapott eredményt le és feltöltésnél egyaránt fényképezze le (PrtScr) úgy, hogy a tálcán szereplő ikonok is láthatók legyenek.
Router használat esetén a mérés előtt iktassa ki a routert a hálózatból!
A mérés előtt javasoljuk, hogy zárjon be minden háttérben futó alkalmazást, ami a le és feltöltési értékekre hatással lehet. (Pl: MSN, Skype, Torrent-kliens programok)
A sávszélesség a maximális illetve a hatályos Általános Szerződési Feltételeinkben megtalálható minimális értékek között ingadozhat terheltségtől függően: Hatályos ÁSZF-ünk megtalálható az oldalunkon: http://www.digikabel.hu/Internet.html
Amennyiben a mért érték kisebb, mint a garantált sávszélesség, akkor kérjük küldje el részünkre a mérésről készült képeket a szerződésszámával együtt! Köszönjük együttműködését!" -
BullZeye
veterán
Ez a hiba akkor léphet fel, ha az alábbi két feltétel közül mindkettő teljesül:
Microsoft Windows 98 Second Edition vagy Microsoft Windows 98 rendszerről frissítette a számítógépet Microsoft Windows XP rendszerre.
A Windows beállításjegyzékének alábbi bejegyzései közül legalább az egyik sérült, vagy helytelen beállításokat tartalmaz:Sajna nem ez a megoldás, hisz Win98-at sose látott a gép, és töröltem registryben ezt a bejegyzést is biztos ami biztos alapon, de nem segített.
Az a bajom, hogy 2 XPs gépnél 2nél rossz, úgyhogy most újrahúzom Windows XP-t és nem rakok fel semmi más programot, hátha úgy jó lesz.
-
zka67
őstag
Bocs, de te nem vagy tisztában azzal, hogy mi is az a half open kapcsolat.
A half open az az, amikor a TCP kapcsolatban álló állomások közül az egyik (vagy rajta az alkalmazás) újraindul, ilyenkor a másik fél élőnek hiheti a kapcsolatot. Küldhet adatot, ez meglepetés lesz az újra indult oldalon, ilyenkor RESET a válasz.
Magyarul semmi köze a feltöltési sebességhez.
-
zka67
őstag
XP-ben csak a half_open kapcsolatokra van korlátozás, mégpedig 10 db. Ezt át lehet patch-elni egy programmal, de ettől még mennie kéne a feltöltésnek.
@lord_m: a routered-ben nyitva van-e a port amit a utorrent használ? A Portchecker programmal meg tudod nézni.
Mindenesetre a következőket kell beállítanod:
a gépnek adj fix IP címet (pl. 192.168.1.101) természetesen a routeredben beállított tartományból. (DNS-nek a routered címét add meg)
A uTorrentben állíts be egy fix portot, mondjuk a 40000-50000-es tartományban, nincs jelentősége, hogy melyiket. Pipáld be, hogy adja hozzá a windows tűzfal kivételekhez a utorrentet. Aztán a routerben az IP címedre nyisd ki a beállított portot. A [portforward.com]-on szájbarágósan megtalálod a routeredhez a beállítás menetét. A titkosítást állítsd erőltetettre és hasítania kell mint a szél.
-
attiati
veterán
Megpróbálom.
És még azt, hogy most lementek egy olyan rendszerállapotot, ami a visszaállítás után és IP cím beállítás után van, és arra állítom vissza legközelebb. Ha úgy is jó lesz, akkor más gondja van. Hátha valami a windows-ban történik (vírus, akármi), amin nem segítenek a hálózati kártyás, ip címes dolgok, csak a rendszervisszaállítás. -
attiati
veterán
Leírom röviden, mert nem értek hozzá annyira.
TCP/IP protokolnál most automatikusra van beállítva az IP és a DNS kérés is.
És amit így kapok IP címet (ipconfig-nál amit látok), azt küldtem el sms-ben a szolgáltatónak, és arra állítottak be. Ez az IP nem változik (ez a hálókártyáé?).Viszont a régi, digi-s korszak előttről lementett XP-ben beállítottam egy fix 192.168.2.1-es IP címet és 255....DNS átjárót (a hálókártyának?), mert az olvastam, hogy úgy valamivel gyorsabban bootol a gép. Szóval ez az állapot és beállítás kerül visszaállításra az image fájlból, és utána ezt átállítom automatikus IP cím kérésre és újra van net.
Akkor lehet, hogy elég lenne ilyenkor csak annyit tennem, hogy beállítok egy fix ip címet, majd visszaállítom automatikus IP cím kérésre?
-
attiati
veterán
köszi szépen!
Akkor neked sincs fogalmad, hogy mi az, amit egy újraindítás nem old meg, de egy rendszer visszaállítás meg megoldja? Vajon mit láthat másként a szoftverük a rendszervisszaállításom után? Mitől szűnnek meg létezni a kapcsolatok az ő "nyilvántartásukban" is egy rendszervisszaállítástól?
Eventlogban vannak 4226-os ID hibák, de több évvel ezelőttről. Ha legközelebb újra elmegy a net, megnézem még visszaállítás előtt.
-
attiati
veterán
Digi vonalat vesz a ditel, és azt szórja szét a társasházban lan-on, és gondolom a ditel-nek van ez a korláta, nem a diginek. És a Ditel-es emberkével beszéltem, őrá értem a rendszergazdát.
Azt mondta, hogy amint a rendszer úgy látja, hogy nem érkezik 200 lekérdezésnél több a gépemről, akkor helyreáll. De hiába állítok le minden le és feltöltést, akkor sem áll helyre. Viszont egy rendszer visszaállítás egyből megoldja, és van újra net.
Szerintetek ilyen lan kapcsolatnál hogyan lehetne elérni azt, hogy 0-ra vágjam a kapcsolatok számát? Vagyis "bontsam" a kapcsolatot, mint adsl-nél. Bocs, de nem értek a lan-hoz.
Nem a 200-as korlát zavar igazán, hanem marha kellemetlen állandóan rendszervisszaállítást csinálni.Az az eventlog hol található?
-
attiati
veterán
belső hálós: 192.168....
Igazából nem attól félek, hogy a digi-nél ezzel szórakoznak, hanem hogy a társasház rendszergazdája.
Szóval a böngészőben mentett jelszavakat, felhasználóneveket lazán?
Msn, skype levelezést is?
Fórumhozzászólásokat is?(pénzügyi tranzakcióktól nem félek, mert az mindenhol https)
-
sfdrakex
nagyúr
Ja, vágom, azt direkt erre találták ki úgy tudom, hogy ne keljen usb stick, hanem a mobilnethez kapott simkártyát beledugod és megy a mobil net. Szóval mivel ezzel a céllal lett kitalálva menni kell.
Bár azt nem értem mit értesz usb-s mobilkártya alatt, a stickre gondolsz amiben a sim kártya van és ami a mobilnet modeme? A laptopban lévő mobilkártya alatt pedig a simkártya foglalatot érted?
-
sfdrakex
nagyúr
Hogy érted hogy saját mobil kártyával? Amit amúgy telefonhoz kapott, és nem kifejezetten mobil net csomaghoz? Azzal is működik tuti, mivel mobilon is megy a 3G, csak akkor arra kell kérni megfelelő net előfizu csomagot, meg akkor felesleges a mobilnet stickje is, elég kábellel, vagy bluetoothal összekötni a gépet a telóval és a telefon modemként működik. Iphoneval már próbáltam működött rendesen, laptop + iphone kombóval.
-
Boeing737
tag
Felhívtam az ügyfélszolit és végül sikerült megcsinálni
Az volt a baj, hogy a @ipmedia.hu -s címek már lejártak, nem működnek. Telefonon keresztül csináltak egy @digikabel.hu -s címet, jelszót megmondták, és mostmár működik újra a levélküldés
A jelszót is elmenti, nem kéri újra és újra mint az ipmediasnál 
-
Jag
senior tag
Hát akkor a Digi nem a te "Trabantod".
Csak nem értem, akkor miért nem váltasz az általad említett rengeteg szolgáltatásra, ahol még nem bontanak.Bár gondolom a digi a gyökér, hogy miattad, - mert néha 2 percet kellett várnod egy távoli elérésre - nem csap a homlokára, hogy: b+, brd most mit fog csinálni?????
Bár kiváncsi lennék, te hogyan próbálnád meg eladni a drága üzleti csomagjaidat, ha nem bontogatsz 24 óránként.
Zsolteaa:
Említenél párat? -
Jag
senior tag
Nem azt mondtam, hogy ez az egyetlen oka a bérelt vonal vásárlásának, ne ferdítsd el a dolgokat.
Meg aki nem engedheti meg magának, hogy a céges adatok mentése közben legyen az aktuális 24 óránkénti bontás. Természetes.Igen emlékszem, és azt is megbeszéltük, hogy megoldható a bontás időzítése és nem hiszem, hogy azok az esetek számítanának, ahol a kedves user 24 óránál többet tölt el egyhuzamban a gép előtt. Közel 0 azoknak az események száma, illetve a kit érdekel kategória, pl. hogy leesik az IRC-ről. :-)
-
cascada
senior tag
3:0 - 2:58 -nál Ugyanazt írja.
0:0 - 23:59-et elfogadja. Ez van alapból is beállítva. Ennél csak az a gond, hogy 23:59-kor fogja megbontani. Pont amikor a leginkább használná az ember
Tehát ez semmiképpen nem jó megoldás. 5 órakor szeretném megbontani, akkor már mindenki alszik 
-
szvl
tag
Ez a mondatod eddig fel sem tűnt:
Persze be lehet állítani mondjuk hajnal 3-ra egy automatikus bontást-csatlakozást, csak ez nem mindenhol megoldható (automatikusan, technikailag) sajnos.
Az előző hozzászólásomban mégis megválaszoltam: digitális időzítő kapcsolóval mindenhol megoldható a hajnali automatikus bontás-csatlakozás.
-
szvl
tag
Agyam dobom. 2500/3500/4500 Ft-ért hűségidő nélkül kapsz 20/40/80 Mbit-et, ami rendszerint meg is van. Semmilyen torrent vagy bármely más korlát nincs.
És most az a probléma, hogy 24 óránként pár másodpercre a reconnect erejéig megszakad a net?!?!?
És ha ez probléma, akkor nem tudod megoldani?
OK. Van két javaslatom is.
- mielőtt olyan ki**szott fontos exkluzív driver-t töltenél csinálj saját magad egy reconnect-et. 24 óráig garantáltan nincs szünet.Ha router nélkül netezel, akkor nyilván nincs gond a 24 óra utáni szakadással, mert el nem tudom képzelni, hogy 24 órán keresztül aktívan folyamatosan használod a számítógépet. Tehát kevesebb mint 24 órája bootoltál (vagyis csatlakoztál a netre), vagyis nem lesz reconnect.
Ha pedig routerrel nyomulsz, akkor egy digitális időzítővel minden éjjel 3-kor amikor rendszerint alszol 1 percre kapcsold le a routert. Aktív óráidban sosem fog a net reconnect miatt megszakadni. 2-3.000 Ft-ból megvan: [link]
-
ArchElf
addikt
Akinek ilyen "prémium" célra kell, az fizessen prémium árat "prémium" netért. Ott biztos nem lesz 24-órás disconnect. Ne felejtsük el, hogy ez egy mezei júzereknek készült szolgáltatás, ahol nem a routeres torrentcsászár a generic user, hanem az egy laptopos, vagy asztali gépes, napi max 4-6 órát netező átlagember. Ő konkrétan észre sem fogja venni soha, hogy 24 óránként bont a net, mert nincs is annyit folyamatosan bekapcsolva gépe.
Aki meg szervertermet üzemeltet - vagy rendszeresen 56 órán kereszül akar letölteni 5 mb-os drivereket zimbabwei oldalakról, az szerezzen be bérelt vonalat. Nem véletlenül kerül 10-20x annyiba az a szolgáltatás, mint a DIGI Lannet.AE
-
Jag
senior tag
Még mindig nem értem.

Ha van router, akkor nem gond.
Ha nincs, akkor szoftverrel konnektál'.
Ha bekapcsolja a vasat, akkor van net, tehát onnantól kezdve 24 órája van. Egyedül akkor lehet gáz, ha 24 óráig fent van és épp a 24. órában csinál valami eszméletlen fontosat - ami nem is tudom mi lehet, hogy ne bírjon ki egy reconnectet :-)Kizártnak tartom, hogy ne lenne valami reconnect progi. Régen volt adsl autoconnect, az tudta emlékeim szerint. Belövi, hogy hajnali 3-kor reconnectáljon.
Vagy hogy nyilvánul ez meg? Bekapcsolod reggel hétkor, egész nap tolod, majd alszol és reggel fél 7-kor kezdesz neki valamit letölteni egy olyan szoftverrel, ami nem tudja folytatni a letöltést és soha többé nem lesz elérhető az anyag? -
sfdrakex
nagyúr
Szerintem értem mit mondasz, mondom nekem kimenp hotmaillel 25 helyett 587 megy is jól. Értem hogy kifelé csak a digis smtp-n megy a 25 ös porton, más smtp felé nem engedi azon küldeni, de ha a saját géped az smtp szerver akkor onnan tudni kell kimenni más gépek bejövő portjaira mai nem? Alapból sok helyen a bejövő 110 es az már menni fog nem? Csak a digi a sajtá hálózatán a 25 ösön ne menged ki semmi mást csak ami a mail.digikabel.hu -s smtpjükre megy. Nem vágom egyébként ezeket csak számomra ha saját smtp megy a saját gépemen itthon akkor gondolom olyan porton küldök vele levelet amilyenen akarok és akkor nem lesz vele gond mivel a digi a 25 ösön nem engedi ki.
-
sfdrakex
nagyúr
Tudom hogy nem magát az smtp-t szűrik, de ha a kimenő port pl 500 as, és megy egy szolgáltató akármilyen bejövőjére akkor megy, nem? Csak a digi a saját hálózatán kifelé csak úgy enged a 25 ös porton bármit ha az a mail.digikabel.hu -s címen keresztül megy, ha máson akarom küldeni nem engedi a 25 ös porton, de másikon megy.
-
sfdrakex
nagyúr
De ha az smtp a saját gépéről megy (úgy értelmeztem a hszből hogy a sajátgépére telepített egy smtp server progit)és nem a 25 ös porton küldi akkor mennie kellene nem ? Azt tudom hogy nem engedi másikkal 25 ösön küldeni nekem is asszem 587 esen megy a hotmailes kimenő smtp-m.
-
prisz
senior tag
"Az IP az csak egy adat a hálózatnak, a sebességgel csak úgy függhet össze, ha valaki szándékosan ez alapján korlátoz, de ennek mi értelme lenne a DIGI részéről?"
Hát ez jó kérdés, fingom sincs. Ezért kell kipróbálni, nálam müxik. Napközben megvan a sebesség, este esik néha le, akkor azonnal váltok. Azért ajánlottam, próbáljátok ki, és mérjetek különböző IP-kről. Aztán ráérünk agyalni

-
prisz
senior tag
"....5 napja ugyanaz az IP-m, és ez általában így szokott lenni, és nem függ össze vele, hol rossz, hol nem. Miért is függene?"
Látod, ezt nem tudom, valszeg az ip-k egy csoportba vannak osztva, és vannak terheltebb csoportok, vannak nem terheltek. Bár ez csak egy retorika... Nekem is a 20Mbit valamikor este leesik 15-re, ip-t váltok lesz 10Mbit, megint váltok, lesz 22Mbit. Tehát egyértelmű az összefüggés. De próbáld ki, és csodát látsz....

-
Blackhawk
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Szerencsére ékezet nincs benne, viszont a kötőjelet nem akarja elfogadni (alsó aláhúzással menne csak azzal meg bejelentkezni nem tudok)
Hihetetlen, hogy soha nem lehet 1 perc alatt beállítani ezeket a wifiket, valami eget verő hülyeségbe mindig muszáj belefussak

A firmware-t elkezdtem letölteni, de nem értem, hogy miért 250 megás?!?!
http://www.smc.com/index.cfm?event=downloads.doSearchCriteria&localeCode=EN_USA&productCategory=1&modelNumber=1693&partNumber=4327&downloadType=2&knowsPartNumber=false
Lehet ez az utolsó smc vételem...
-
Beri
addikt
Nem vagyok bennfentes digis, viszont ha az ő "szerelőjük" lennék, akkor nem is láthattam volna olyan switchet, aminek vannak 100as és gigabites portjai is, mivel nem pakoltak olyanokat

catty21: Tehát találtál egy "szakembert" a cégnél, aki írásba adta, hogy nálad nem tudnának annyit szolgáltatni, amennyire szerződést kötöttél? Kabaré, esküszöm

Nos, ennél a szolgáltatónál nem lesz ekkora mákod. ADSL-nél még lehet hivatkozni a központtól való távolságra, meg arra, hogy hulladék a vonal, meg stb., de itt bármelyik előfizetőnél ki tudják rántani a kábelből a 80/25 dupláját is akár (kivéve a már emlegetett 1200 éve 100as switchekkel teleaggatott házakban, viszont ott nem is szolgáltatnak 80/25öt), ha épp nem torrentezik mindenki a házban. Arra meg nem kapsz "szakvéleményt", hogy nálatok mindenki koppon tölt. Mondom, ne lázadj, próbálkozz. El fognak hajtani a fenébe. -
maláj
addikt
elbírja a maxot asztalin is, netbookon is, mobilon nincs lehetőségem kipróbálni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: közben látom megelőztek

-
cascada
senior tag
Értem. Köszi szépen a választ!

Ezek szerint a Digi (jó esetben) az XP-vel is tud jól együttműködni
Drivert feltettem a legfrisebbet (2009-es), próbáltam már hálókártyát is cserélni, igaz ugyanilyen Realtek rtl8139 kártya volt (ugyanez volt a helyzet, hogy web-en lassú volt a feltöltés), de állítólag ennek bírnia kéne. FTP-re most már megy max sebességgel a feltöltés, csak web-en és MSN-en nem akarja az igazát.
Próbáltam újratelepíteni az XP-t, nem változott a helyzet. -
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali játékos kérdések órája
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)