- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
A minimalizálással kevesebb erőforrása lesz lekötve a gépnek, de ezt a saját erőforrásaidból kell pótolni. Ez jellemzően sokkal több belefeccölt időt/energiát jelent, megtérülés pedig aligha van.
Ráadásul az ilyen minimalista konfigok jellemzően sokkal nehezebben adaptálódnak új környezetbe, vagy nehezebben küzdenek meg új kihívásokkal. Ez egy tipikus hozzászólás, valamelyik nap láttam valahol:
Well using pipewire instead of pulseaudio breaks my volume control key bindings in dwm, so I’ve reverted for now. Shall investigate further when I have more time.
Vagy mondjuk van egy tök frankón belőtt laptopod, ami otthon teljesen jól megy, de átviszed haverhoz, és ott rá kéne dugni az USB-s hangfalat, de ez már nem fog menni neki, mert annyira ki van heréve a rendszer...A másik téma, a tiling wm-et használni, ami tök jó addig, amíg terminállal meg egy-két egyszerűbb programmal kell dolgozni. De amint képbe kerül a böngésző, a Gimp. az Inkscape, a LO... ahol úgyis egérrel kell vakarászni, ott már elveszik a tiling előnye. Sőt, történetesen épp az fogja elvenni az idődet, hogy be kell állítani minden egyes ilyen programra, hogy ne tiling hanem float ablakként kezelje...
Most egy régi Lenovo laptopról írok (i5 4300U), Fedora Gnome van rajta. Én a Gnome-mal úgy vagyok, hogy feltelepítem, max 10 perc alatt belövöm aztán jóidő. Lehetne ezen is futtatni egy systemd-mentes disztrót mondjuk i3-mal, meg pipewire helyett ALSA-t használni, meg gdm helyett lightdm-et (vagy akár xdm-et),...
és akkor nem 3,6 GB RAM lenne foglalt, hanem csak mittudomén, 1,5 GB. De minek? Álljon üresen a RAM? Akkor minek vettem?
A sebességre így sem lehet panaszom, nagyon gyors minden. A négy mag így is alig dolgozik, jellemzően 40% alatt, ritkán megy afölé, de az idő nagy részében 20% alatt van. -
-
-
cigam
titán
Akkor ne mozgasd az egeret
. Elég hihetetlen hogy az egér mozgatása ennyire beterheli a procit, viszont ha ez így van akkor érdemes azt a gépet elengedni, vagy kideríteni pontosan mi baja van, mert ez nem normális. Még a Pentiumok korában sem volt gond a GUI-n való egérmozgatás.
XFCE alatt már nem sok minden van, talán az LXDE, vagy MATE. Egy ideig játszottam az ice-wm-el, de nagyon tudni kell hozzá, hogy mi merre hány méter.
Aszenvedést-» tanulást (mi mitől működik) nem fogod megúszni egyik felülettel sem, csak a tanulási görbéjük más. Minél fapadosabb egy GUI, annál többet kell tanulnod(különböző csomagokat telepíteni, konfig fájlokat faragni), hogy azt a saját igényeidre szabd, és néha menet közben jön a pofon, hogy ezt vagy azt nem is fogja tudni.
No meg így konkrétumok nélkül nehéz mit mondani rá. -
-
gilfoyle
őstag
Kodi topicban nézz körül. Hasonló konfigon nekem ubuntu szerver (20.04) van openbox-szal, kodival.
Elindulni: https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=231955
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged