- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Debian-os laptop amire most felraktam az Opera-t és két dologban szeretnék helpet kérni (ami nem biztos, hogy 100%osan linux related!)
1. Amikor megnyitom az Opera-t mindig kéri a rendszer, hogy adjam meg a jelszót a "Bejelentkezés és jelszókezelő" kulcstartóhoz (lehet nem pontosan ez a neve). Személy szerint Én nem adtam meg ilyet és a login/su jelszót nem is fogadja el. Megnéztem és a seahorse-t használja már azt is letöröltem és továbbra is kérdezi. Előtte még a seahorseban is megpróbáltam belépni és ott sem fogadta el, szóval azt gondolnám NEM valami opera jelszót kér. (Mondjuk kicsit eleve furi, hogy kéri amikor megnyitom az Opera-t)
Esetleg valaki tud ebben segíteni, hogy pontosan mi lehet ? Valahogy resetelni vagy valami ilyesmire gondolnék.
2. A másik, hogy néhány streaming oldalon eléggé laggos a kép. A gép az tuti bírja- De ugyan akkor a YT az nem az. Esetleg valami kieg hiányozhat ? Tipp ?
Válaszokat előre is köszi ! -
Roxkex
senior tag
válasz
sh4d0w #10056 üzenetére
Pont ez a fura :\ Semmit
Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...
és vége nem indul a TV..
Persze felmerült, hogy sudo-val futassam DE az sem jó, mert akkor meg a TV szól, hogy nem lehet. (hacsak nem vagy kemény és --allowRoot-ot hozzá rakod de NEM AJÁNLJÁK! szal nem szeretném)
------------------------------------------
Más: Ki hostolok a Linuxon egy vino-servert annak megadok jelszót a gsettings set org.gnome.Vino vnc-password "teszt" paranccsal és a gsettings set org.gnome.Vino authentication-methods "['vnc']" paranccsal pedig beállítom, hogy legyen authentication és erre rá csatlakozok Win-es gépről a TightVNC viewerrel akkor a jelszót miért nem fogadhatja el ? :\ És kapjuk az "authentication failure" eredményt pedig isten biza, hogy én a megfelelő jelszavt írom be :\
Meg hát ugyanitt felmerül a kérdés, hogy mennyire "secure" az, hogy egy iszonyat egyszerű paranccsal egy ssh connection után lekérhető a jelszó: "gsettings set org.gnome.Vino vnc-password" de akár ott van az is, hogy historyból lekérhető, hogy mit írt be az ember mint jelszó ha esetleg nem törli az ember a historyt persze.... :\ -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy régi laptop amin volt egy Debian 11 Cinnamonnal. Erre felraktam az openmediavaultot és minden szépen is megy amit szeretnék.
Ritkán van arra igényem, hogy ezen a gépen indítok egy x session-t, mert kell a desktop.
Szerettem volna felrakni a TeamViewer-t ami sikerült is, hiszen a TV honlapján ott van és vidáman letölthető. Viszont amikor elszerettem volna indítani akkor istennek se indul el.
Terminálból futtatva csak annyit mond, hogy indul a gui ... Aztán a lónak a kaszát semmi sem indulEsetleg valaki tudja mi lehet a megoldás, mert Én már kifogytam az ötletekből.
(TeamViewerre lenne szükségem, hogy egymásik gépet tudjak vele remoteolni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- LEGO klub
- Tesla topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Sorozatok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest