- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Nem. Úgy értem, hogy nekem olyan Gimp nem kell, ami nem fér hozzá a saját fájlaimhoz. Ha elindítom a Gimpet, és odanavigálok a Pictures könyvtáramhoz, akkor érje el, ami abban van, tudjon belőle olvasni és írni abba.
Az megint más kérdés, hogy a portal API épp az ilyen jellegű problémák megoldására jött létre. Egy korrektül összerakott flatpak csomagnak az esetek túlnyomó többségében nincs szüksége arra arra, hogy filesystem=home jogosultságot kérje magának, tehát hogy egy az egyben elérje a user dolgait. Ehelyett dbus-on keresztül megüzeni az org.freedesktop.portal.FileChooser portalnak, hogy legyen kedves megnyitni egy fájltallózó ablakot, hogy a user ki tudja választani azt a fájlt, amivel dolgozni szeretne, és akkor a rendszer ezt megteszi neki, és innentől fogva a program eléri azt az egy fájlt. És innentől fogva nem lehet megcsinálni az ilyen echo download_and_execute_evil >> ~/.bashrc jellegű aljasságokat, mert a program csak és kizárólag azokat a fájlokat éri el, amiket a felhasználó explicit módon megenged neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest