- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Nem. Úgy értem, hogy nekem olyan Gimp nem kell, ami nem fér hozzá a saját fájlaimhoz. Ha elindítom a Gimpet, és odanavigálok a Pictures könyvtáramhoz, akkor érje el, ami abban van, tudjon belőle olvasni és írni abba.
Az megint más kérdés, hogy a portal API épp az ilyen jellegű problémák megoldására jött létre. Egy korrektül összerakott flatpak csomagnak az esetek túlnyomó többségében nincs szüksége arra arra, hogy filesystem=home jogosultságot kérje magának, tehát hogy egy az egyben elérje a user dolgait. Ehelyett dbus-on keresztül megüzeni az org.freedesktop.portal.FileChooser portalnak, hogy legyen kedves megnyitni egy fájltallózó ablakot, hogy a user ki tudja választani azt a fájlt, amivel dolgozni szeretne, és akkor a rendszer ezt megteszi neki, és innentől fogva a program eléri azt az egy fájlt. És innentől fogva nem lehet megcsinálni az ilyen echo download_and_execute_evil >> ~/.bashrc jellegű aljasságokat, mert a program csak és kizárólag azokat a fájlokat éri el, amiket a felhasználó explicit módon megenged neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest