Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Egy teljesen belakott 12.10-es Bookworm-ot használok. Gondolotam, dobok egy trixie-t a sources.list-be és futtatok egy Trixie/sid update/upgrade/dist-upgra-det, hogy megnézzem, hogy milyen lesz majd az augusztusban megjelenő 13-as Debian.
Első nekifutás totálisan bukáshoz vezetett. Csomó teljesítetlen függőség és a legrosszabb, hogy egy aktívan futó GUI-n próbáltam ahol a terminál emulátor (terminator) frissítés közben elszállt, és a dpkg-val a kapcsolat megszűnt, így gyakorlatilag rakhattam vissza a rendszert mentésből.
2. alkalommal végigment a frissítés, de a grub2 összeomlott és folyamatosan a BIOS főmenü jött fel, a welcomte grub! felirat után. Fórumon visszaolvasva a frissítés miatt a grubenv fájl a /boot/grub-ban nem firssült, és a hiba miatt gyakorlatilag a grub elcrash-elt.
Túrtam a fórumot, és a megoldás a grub-setenv-vel a next_boot_entry-t 0-ra állítva sikerült életet lehelni a rendszerbe
Gondoltam megosztom a tapasztalatom.
A gép egy HP2170p elitebook volt, dokkolóval használva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4513
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gondoltam megosztom a tapasztalatom.