Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Egy teljesen belakott 12.10-es Bookworm-ot használok. Gondolotam, dobok egy trixie-t a sources.list-be és futtatok egy Trixie/sid update/upgrade/dist-upgra-det, hogy megnézzem, hogy milyen lesz majd az augusztusban megjelenő 13-as Debian.
Első nekifutás totálisan bukáshoz vezetett. Csomó teljesítetlen függőség és a legrosszabb, hogy egy aktívan futó GUI-n próbáltam ahol a terminál emulátor (terminator) frissítés közben elszállt, és a dpkg-val a kapcsolat megszűnt, így gyakorlatilag rakhattam vissza a rendszert mentésből.
2. alkalommal végigment a frissítés, de a grub2 összeomlott és folyamatosan a BIOS főmenü jött fel, a welcomte grub! felirat után. Fórumon visszaolvasva a frissítés miatt a grubenv fájl a /boot/grub-ban nem firssült, és a hiba miatt gyakorlatilag a grub elcrash-elt.
Túrtam a fórumot, és a megoldás a grub-setenv-vel a next_boot_entry-t 0-ra állítva sikerült életet lehelni a rendszerbe
Gondoltam megosztom a tapasztalatom.
A gép egy HP2170p elitebook volt, dokkolóval használva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Ryzen 7 5800X3D // számla // garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gondoltam megosztom a tapasztalatom.