Hirdetés
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Ha Isten létezik...
- gerner1
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Egy teljesen belakott 12.10-es Bookworm-ot használok. Gondolotam, dobok egy trixie-t a sources.list-be és futtatok egy Trixie/sid update/upgrade/dist-upgra-det, hogy megnézzem, hogy milyen lesz majd az augusztusban megjelenő 13-as Debian.
Első nekifutás totálisan bukáshoz vezetett. Csomó teljesítetlen függőség és a legrosszabb, hogy egy aktívan futó GUI-n próbáltam ahol a terminál emulátor (terminator) frissítés közben elszállt, és a dpkg-val a kapcsolat megszűnt, így gyakorlatilag rakhattam vissza a rendszert mentésből.
2. alkalommal végigment a frissítés, de a grub2 összeomlott és folyamatosan a BIOS főmenü jött fel, a welcomte grub! felirat után. Fórumon visszaolvasva a frissítés miatt a grubenv fájl a /boot/grub-ban nem firssült, és a hiba miatt gyakorlatilag a grub elcrash-elt.
Túrtam a fórumot, és a megoldás a grub-setenv-vel a next_boot_entry-t 0-ra állítva sikerült életet lehelni a rendszerbe
Gondoltam megosztom a tapasztalatom.
A gép egy HP2170p elitebook volt, dokkolóval használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gondoltam megosztom a tapasztalatom.