- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
Két és fél év után előjött az első linuxos/debianos hibám. Éppen egy filmet néztem mpv-vel, amikor is a kép megfagyott a laptopomon. A hang ment tovább, de a kép teljesen megfagyott. Az egeret lehetett mozgatni, látszódott a kis nyíl, mikor jobb gombot nyomtam, akkor meg is állt a videó (hangja), de a kép ott maradt kimerevedve a képernyőn. Próbáltam kijönni teljes képernyőből, próbáltam bezárni a programot, de nem lehetett, a film egy képkockája foglalta el a képernyőt, akár mit nyomtam. Csak arra reagált a gép, hogy hosszan megnyomtam a kikapcsoló gombot (favágó módszer, tudom), így újra tudtam indítani a gépet. Nem tudom, mi lehet ez. Nézegettem a logokat, de semmi érdemlegeset nem találtam...
-
kovaax
őstag
válasz
olivera88 #6856 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond, csak kíváncsi voltam, hogy mi a franc lehet ez. Nem az rpcbind-del van amúgy gond, hanem valahogy körbemegy az indulási sorrend, ezt próbálja meg kezelni a systemd. Korábban volt már ilyen bug: https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=763315. Most ez úgy tűnik, hogy máshol is előjött, gondolom javítják idővel.
Van valami működési problémád a hibaüzeneten kívül? Mert ha nincs, akkor várjál türelemmel, hogy megjavuljon. Legalábbis ha jól látom a problémát.
-
olivera88
veterán
systemctl status rpcbind
rpcbind.service - LSB: RPC portmapper replacement
Loaded: loaded (/etc/init.d/rpcbind)
Drop-In: /run/systemd/generator/rpcbind.service.d
└─50-rpcbind-$portmap.conf
Active: active (running) since sze 2015-05-20 10:46:09 CEST; 2min 16s ago
Process: 534 ExecStart=/etc/init.d/rpcbind start (code=exited, status=0/SUCCESS)
CGroup: /system.slice/rpcbind.service
└─551 /sbin/rpcbind -w
oliver@supercell:~$journalctl /sbin/rpcbind
-- Logs begin at sze 2015-05-20 10:45:54 CEST, end at sze 2015-05-20 10:49:54 CE
Nálad is ez a gond?
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #6852 üzenetére
Először nem oldódott meg, csak az ellenőrzés tűnt el. Vagy csak nem értettem.
Az lsbk -f lett volna a megoldás, de én blkid-t írtam be, kimásoltam az swap UUID számát és FSTAB-ban átírta régire. És így jó lett.Ez mit jelent? systemd1 : Job rpcbind..service/start deleted to break ordering circle starting with basic.target/start
A másik rendszeremen jött elő az a baj.
-
válasz
olivera88 #6851 üzenetére
Újra megoldódott vagy erről van szó?
Nem túl figyelmesen olvastad a válaszokat, mert akkor feltűnt volna a 6 perc múlva érkező hsz- ben is az UUID beírása:
és ebben a hsz- ban is előjön a megfelelő válasz!
Egyébként igazad van, a visszaolvasás és a kereső használata is hasznos segítség lehet!
-
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #6841 üzenetére
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sdb7 during installation
UUID=5ddfef35-cabc-4a5f-ab36-8e9402003ac2 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb6 during installation
UUID=952b465f-a73c-41c2-999f-d727d0d51a44 none swap sw 0 0
/dev/sr0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0 -
olivera88
veterán
Adtam inkább új UUID-t a SWAP-nak, Gpardteddel. De hiába, továbbra e tudja felcsatolni. De nem világos az amit h odaírom ahhoz a partícióhoz h none akkor továbbra se lesz jó, mert azt írom hogy nincs ott.
Ubyegon Egy swap volt, de aztán lett valami kavarodás, és gondoltam csinálok mégegyet a másik hdd-re is.
-
válasz
olivera88 #6834 üzenetére
Minek minden rendszernek külön swap, egyszerre csak az egyik fut, azt az egy swapot beírhatod az összes rendszer fstabjába, ahogyan a fórumtársak írták.
ALT+F2
gksu gedit /etc/fstab alapból Debianban is gedit a szövegszerkesztősudo lsblk -f parancsra kiírja az UUID- et
beírod így külön sorokba és elmented:
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=aa21759a-63cb-4efe-981e-9a4fc3dbcc96 none swap sw 0 0megnézni a terminalból cat /etc/fstab parancs:
ubyegon@debian:~$ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
#
# / was on /dev/sda7 during installation
UUID=f11962a0-1e9d-4db1-9f8d-29065d8eb34c / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
#UUID=aa21759a-63cb-4efe-981e-9a4fc3dbcc96 none swap sw 0 0 -
válasz
olivera88 #6836 üzenetére
Ahogy előttem már írták alt+f2 -> gksudo gedit /etc/fstab (Lmde alatt gedit van, de hogy Debian alá milyen deafult text editort telepítettél azt csak te tudod), vagy terminálból nano-val, de előtte derítsd ki a swap partíciód adataid pl gparteddel vagy terminálból lsblk -f paranccsal.
-
olivera88
veterán
Láma kérdés de azt hogy lehet szerkeszteni? Mert csak olvasható.
Ezt írja amúgy ott:
#
# / was on /dev/sdb7 during installation
UUID=5ddfef35-cabc-4a5f-ab36-8e9402003ac2 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb6 during installation
UUID=952b465f-a73c-41c2-999f-d727d0d51a44 none swap sw 0 0
/dev/sr0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0 -
-
olivera88
veterán
Megint jelentkezett ez a hiba: start job is running for dev-disk-by. Pedig most már van minden rendszernek saját merevlemezén swap-ja. Valamiért nem tudja felcsatolni a rendszer a swapot, se a Debian se az LMDE, Gparted-el bekapcsolom de a következő rendszerindításnál ismét ez van. Mit lehetne tenni ellene?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #6829 üzenetére
Nálam egyedül KDE-n nem zavar be a gyökér pulseaudio, máshol nem tudtam megoldani. Csak a skype miatt van fent a pulse, egyébként alsa rulz. Jelen esetben már csak a skype használja a pulse-t, viszont pl. a hangerőgombokba nem szól bele, úgy mint más DE-n. (Erre írt nekem megoldást a Jester, de az anno nem működött az akkor még béta jessie-n.)
-
spammer
veterán
-
válasz
ubyegon2 #6825 üzenetére
Reboot után már lecserélte paman a kimenetet:
Kicsit galádul szól ez a kimenet a Defy fülesével a teszthanggal, de már beljebb vagyok. Egyébként se zenére kell a hang, csak időnként belehallgatok a letöltött fájlokba.
Itt semmi nem változott:
-
válasz
Geller72 #6824 üzenetére
A lakat a csatornák összekapcsolása lenne, de semmi nem változik, ha rányomok.
A paman is ezt a IEC958- at mutatja, nem tudom eltávolítani ezt a s/pdif- et.Érdekes, a hangbeállításoknál továbbra is a digitális van, de pavuval már át tudtam állítani analóg stereo kimenetre, tesztelni nem lehet a hangot, de YT- nál már van hang.
Viszont fogalmam sincs mitől, mert sok mindent leszedtem- visszaraktam, egyedül a pulse- t nem lehet leszedni, mert viszi magával a DE- t is. -
Nem működik a hang Jessie- n, telepítéskor valami digit hang illesztőt rakott fel, világít is a kimenet az alaplapon, de mezei jackdugós kimenetre nincs hang. Hangkártya beállításokkal ritkán trükközök, ez is a Mint hibája, de most be kéne állítanom Debian 8- ban is a hangot.
Most csak a felső van, hiányzik az analóg, ami a Mintes képen ott van:
Ha van tippetek, örömmel hasznosítanám!
Alábbi infókat szedtem össze:
lspci | grep Audio
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Trinity HDMI Audio Controller
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH Azalia Controller (rev 01)alábbiakat pastebinbe raktam:
aplay -l
aplay -L
lsmod | grep snd
cat /proc/asound/cards
cat /proc/asound/card0/codec*
cat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Path of Exile (ARPG)
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest