- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ZCoyote #3895 üzenetére
Hát igen. Nekem az ottani féléves release kiadás nem tetszik, hogy ha törik, ha szakad, akkor is kiadjuk a rendszert, mert ez van előírva. Véleményem szerint ez a minőség rovására megy. Valahol az Intrepid Ibex után éreztem azt, hogy na ez nem nekem való.
Aztán jött az Unity, és az Ubis GF5200-as vga-val szerelt gépen az ikonok helyett fekete kockák voltak. Persze klasszikus gnome rendben volt, de mondom ez így nem frankó. Pont akkortájban kezdtük el használni a Debiant embended progira, na onnantól Ubinak lőttek nálam.
Csak a fene vigye az ezer éves csomagjait a stabil ágnak.
Bugos a KDE, régi a kernel. Áhh. És ugyanazok a bugok vannak benne, amik már márciusban is benne voltak, azóta sem javult semmi. Testing ágban pl jó a kde és van friss kernel, de több dolog meg nem jó és pont tegnap halt meg a rendszer vele... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ZCoyote #3893 üzenetére
Szerintem kezdőknek is oda lehet adni. Pl. Ubuntut szokták mondani, hogy kezdőknek vagy Windowsról jövőknek való, na de ott is egy rakás dolog miatt a terminálba kell menni. (sőt, Ubuntus időszakomban állandóan gond volt valamivel, ami miatt terminálban kellett matatni)
Összehasonlítva, átlag használathoz itt sem kell több terminál használat, mint Ubuntun, márpedig ettől félnek az emberek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ZCoyote #3731 üzenetére
Ez így van, valamint első Linuxnak nem a Debiant szokták választani, hanem valami ráépülőt, mint az Ubi, Mint, vagy a másik oldalról az OpenSuse.
A gond itt úgy kezdődőt, hogy kolléga elfeledkezett az adsl betárcsázós voltáról, ami nélkül nehéz a netinstallos isonak boldogulnia.
-
-
-
Jester01
veterán
válasz
ZCoyote #2823 üzenetére
ctrl alt + és control alt - segítségével váltogathatsz a felbontások között, hátha valamelyik működik.
Jelen esetben amúgy nem modeline-t kellene írogatni, hanem egyszerűen megadni a monitorod korlátait és akkor automatikusan jó módokat használna.Pl. valami ilyesmivel:
Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
HorizSync 28.0 - 96.0
VertRefresh 43.0 - 60.0
EndSectionÉrtelemszerűen a megfelelő számokkal.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ZCoyote #2450 üzenetére
Dirrrr... csörömp,csörömp... rezignált arckifejezéssel új billentyűzetet elővesz...
Nem hiszem, hogy gondot fog okozni. Nekem egy év működés után 10 megás a /var/log könyvtáram. De időnként tömöríti is a régieket. *.log.X.gz. Ezeket időnként törölheted, ha szaporodnak.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
ZCoyote #2440 üzenetére
jogosultsagnak leginkabb 644-et, vagy 640-t szoktak hasznalni, hogy csak a tulaj tudja irni
viszont ha akarsz olyan mappat is, ami vedve van, kenytelen leszel a security = user beallitast hasznalni
azt, hogy ugy fog-e mukodni a fenti megoldan, enm tudom, nem probaltam meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest