- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
Köszi a megnézést és a megerősítést! Legalább kiderült, hogy én is jót nézek
Igen, olvastam róla, hogy nem valós idejű árfolyammal vált a Curve, csak Oliverda hozzászólása alapján (amire eredetileg válaszoltam), a múlt héten úgy tűnt, hogy gyorsult az árfolyamok frissítése.
Időnként azért még próbálkozok, és remélem, nem feszítem addig a sikertelen próbákkal, hogy zárolódjon a kártya
-
pictigjis
Topikgazda
úgy tűnik, mindent jól csináltál. nekem a curve árfolyama megfejthetetlen talány. egyszer jó, máskor baromi rossz, ezek szerint hol így, hol úgy viselkedik. nekem USD-vel volt rossz tapasztalatom kb. másfél éve, vagy 5 forinttal szarabbul váltott, mint kellett volna, de a support megmagyarázta, hogy nem történt semmi hiba, akkor annyi volt az annyi és kész
-
vnorbi
aktív tag
válasz
pictigjis #6143 üzenetére
A "folyamatosan" félrevezető volt, csak tranzakciók után utólag látom.
TransferWise kártya van berakva jelenleg mögé forintra állítva, a Curve-re pedig euróban érkezik a terhelés. A TW appban csak forintos terhelés látszik (nem a TW vált), és ha jól gondolom, akkor az itteni forintos összegből valamint az eredeti eurós összegből kiszámolható, hogy milyen árfolyamon váltott volna a Curve az adott időpontban (ezek egyébként sikertelen tranzakciók, mert 365 forint körüli árfolyammal kalkulálva tettem forrást a TW számlára, és most már jó három órája azt látom minden próbára (eddig 5 próbám volt), hogy elégtelen fedezet miatt nem teljesül a tranzakció, és mindig pont ugyanakkora összeggel akarta a TW forint egyenleget terhelni).
Amúgy kezd kicsit gyanússá válni, hogy én nem értek valamit, vagy valamit rosszul csinálok.
-
emeritus
tag
válasz
pictigjis #6140 üzenetére
Mondjuk adott bankkártyaszám csoportot egy Curve/Google megállapodás a GPay-képes kategóriába sorol át. Felteszem most is van ilyen csoport, hiszen másképp a topikban említett magyar BIN-es kártyák nem lennének használhatók. Ebben a csoportban pl. Pixel telefonokon, vagy GPay előélettel szerzett jogon - nem tiltott, akár idegen - forrásból származó applikációk használatával is lehetséges lenne a GPay használat Magyarországon.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
emeritus #6139 üzenetére
tök komolyan kérdezem, hogyan oldjon meg a curve egy olyan problémát, ami abból fakad, hogy egy olyan szolgáltatás, amihez köze nincs, nem támogatja magyarországot? én meg baromira nem értek egyet azzal, hogy ilyenekkel fárassza bárki az egyébként is harmatgyenge supportot, így azoknak sem jut segítség, akiknek problémáját lehetne orvosolni
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
besaints #6136 üzenetére
őszintén megmondom, hogy erre tök feleslegesen vársz választ. a google pay hivatalosan nem támogatott itthon, ennyit tudnak mondani. hogy másoknak esetleg miért sikerült, az igazából nem rájuk tartozik. a labda alapvetően a google térfelén pattog, a korábbi ügyeskedések is csak kiskapuk voltak
mellesleg ennél sokkal egyszerűbbnek tűnő, a biztosan a saját rendszerükön belüli problémákat sem tudnak gyorsan kijavítani, szóval ezt próbáld meg lélekben elengedni
vagy vegyél egy régi iphone se-t gombokért, azzal már megy az apple pay, és gond nélkül fogod tudni használni a kártyát
-
besaints
tag
válasz
Somatom #6135 üzenetére
Egyetértek.
Ezt írtam vissza, erre még nem reagáltak:
Hi there, thanks for your reply. After googling around and reading some forums it seems that the problem is not with the country, because many users from Hungary are able to use Curve with Google Pay contactless. The issue has something to do with the new bank card number (BIN 557444). Are you sure it cannot be fixed somehow? Most of the users are able to use it from Hungary, only a recent minority has issues (including myself).
-
Somatom
veterán
válasz
besaints #6134 üzenetére
Sztem ez egy kicsit fals infó. Néztem a Google Pay legutóbbi frissítését. Tényleg dolgoznak az ügyön, mert csomó országban bekerült a Curve is. Csakhogy azokban az országokban már volt Google Pay. Amíg a Google Pay nem lesz nálunk támogatott, addig a Curve nem tud dolgozni az ügyön.
-
besaints
tag
Nekem sem sikerült az új Curve digitális kártyámat a Google Pay NFC-vel összehozni. BIN 557444. (Google Pay: "Can't complete set up for contactless payment") (Online vásárlásra tudtam használni már amúgy, eBay).
Írtam a Curve Help-nek, és ezt írták ma vissza:
Thanks for getting in touch - sorry for the delay in getting back to you, our customer support isn't a live service.
At the moment, support for Google Pay isn’t currently available in Hungary. Sorry!
Rest assured, we’re currently working on rolling out Curve with Google Pay very soon. We’ll send updates as soon as this is available in your country!
Stay tuned and have a nice day!
Best wishes,Léa
Team Curve
-
pictigjis
Topikgazda
attol tartok, hogy a magyar bin-es kartyakkal nem mostanaban fog mukodni a go back in time :/ most x ideig hasznalhatom a felesegem kartyajat, nagyon megbantam a kartyacseret...
I’ve raised the issue with our team but it will probably take some time to investigate and resolve. I’ll let you know as soon as I have an update but I can’t confirm a timeframe for anything right now.
-
Andreas2
tag
Megjött a fizikai kártyám, de nem sikerül aktiválnom.
Kéri az utolsó 4 számjegyet, beütöm, erre felül megjelenik:
"To activate, verify a card that's yours & issued in Europe"Már hozzá volt adva egy kártya ellenőrzéssel, de hozzáadtam még egyet, itt is sikeres volt az ellenőrzés, mégsincs változás, ugyanez az üzenet jelenik meg. Mit akar ez tőlem?
-
hyper83
tag
Sziasztok,
van valakinek eseteg mukodo megoldasa az uj bin-es 55744489 Curve kartya es GPAY erintesmentes regisztralasara? VAgy sajnos akkor ez a megoldas is ennyi volt?
Koszi elore is! -
Oliverda
félisten
válasz
st3v3np3t3r #6125 üzenetére
Csak az már július óta nem érvényes.
Curve and Mastercard extend their partnership
"Becoming a principal member means that Curve is able to work more directly with Mastercard, take control of its own card issuing, and take advantage of a wider range of products and services to enhance their proposition." -
JóGéza
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #6125 üzenetére
A Wirecard biztos nem kártyakibocsájtó már.
-
-
-
pictigjis
Topikgazda
-
emeritus
tag
válasz
vodrosjozsi #6117 üzenetére
Fordulj a kibocsátóhoz, ami értelmezésem szerint az a bank, amelynek a kártyáját a Curve mögé kívánod regisztrálni. Ismerve a számítógépes üzenetek kapcsolatát a valósággal máshol is lehet a gond, de ezt javaslom első lépésnek. (A leghosszabb utazás is az első lépéssel kezdődik: Lao Ce)
-
Oliverda
félisten
válasz
vodrosjozsi #6117 üzenetére
Akkor ezt valószínűleg buktad, mert a Google Pay továbbra sem támogatott a magyar felhasználóknak.
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Agusztusig tudtam regisztrálni a curve kártyát nfc-s fizetésre, viszont azóta lecseréltem az androidos telefonomat egy iphone-ra ahol nem kellett a curve, viszont most visszaváltottam és nem tudom beregisztrálni.
Azt írja, hogy a kibocsátó nem hagyta jóvá a kérését, érdeklődjön a kibocsátónál.
Mi a lópikulát tudok most ezzel kezdeni? -
norrberth
addikt
Meddig lehet aktiválni a Curve kártyát?
Megjött 1 hete, de még nem aktiváltam. -
zerodot
aktív tag
válasz
István89 #6110 üzenetére
Miért hívod a virtuális kártyát Curve Cashnek? Hiszen tudtommal a Curve virtuális kártya a fizikaival analóg módon működik, azaz kiválaszthatsz "mögé" egy saját bankkártyát, amit fizetéskor terhelni fog. Ezek mellett van egy speciális "kártya", a Curve Cash, amin a cashback és néha a refund összegek parkolnak, amit szintén kiválaszthatsz és akkor az terhelődik.
Ha a virtuális kártya azonos lenne a Curve Cashel, akkor csak a Curve Cashen lévő összeget tudnád vele költeni. Tudtommal ez nem így van, mert bármelyik, a Curvebe beregisztrált kártyádról költhetsz a virtuális kártyával is. -
István89
tag
válasz
zeon.hu #6109 üzenetére
Az a virtuális kártyának a (Curve Cash) száma. Lehet az utolsó 4 száma más lesz a fizikai kártyának, így aktiválni akkor tudod biztosan, ha megérkezett. Addig ezt tudod használni online vagy Google/Apple Pay vagy valami olyan appban, ahol tudsz vele vásárolni. Pl. Simple.
-
zeon.hu
nagyúr
Megrendeltem hétfőn (meg tudtam végre) a Curve kártyát.
Aktíválni csak érkezés után lehet? Csak mert egy kártya már látszik az alkalmazásban.
A kód a kártya utolsó 4 száma vagy külön verify kód kell hozzá? Azt hol látom? Mert 100 forintos levonás nincs a számlámon (legalábbis egyelőre). -
Fifi
őstag
válasz
Oliverda #6105 üzenetére
Ez a curve konverzió hogyan is történik pontosan?
Május óta van curve kártyám, de a konverziót mindig a mögötte lévő tényleges bankkártyát nyújtó pénzintézet végezte. Valahol be lehet állítani, hogy a curve váltson és ő már forintban terheljen a mögötte lévő kártyának?
-
Oliverda
félisten
Ma kora délután bő egy órán belül vásároltam néhányat a Curve konverziójával (HUF->EUR). Úgy látszik, átálltak sűrűbb frissítésekre:
12:18 - 365.12
12:19 - 364.96
12:29 - 364.99
13:21 - 365.11Ezek elég jó árfolyamok, picivel még a Revoluténál is jobbnak tűnnek, bár ott utólag nem lehet percre pontosan visszakeresni az értékeket.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
norrberth #6101 üzenetére
köszi, de ugye tudod, hogy az icsekk a díjnet appja?
a "probléma" nyilván az volt, hogy fizettem sorra a számlákat, és gyanús lett a rendszernek az azonos elfogadóhelyen történő, több egymás utáni vásárlás
de ha nem nullázódott volna az account historym, a risk engine "tudhatta volna", hogy ez szokásos használatnak minősül, de most ezt a fajta historyt fel kell építenem újra. az is lehet, hogy ez a history kártyaszámra épül, az előzőt meg végül is lecseréltem, annak így viszlát, ez az új kártya meg tiszta lappal indult
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest