- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
olizatriznyá #5895 üzenetére
Csak, ha kérsz. Viszont per pillanat csak iPhone-hoz vagy Watch-hoz tudod hozzáadni a kártyát, a Google Pay vagy a Samsung Pay egyelőre nem támogatott.
-
olizatriznyá
tag
válasz
SzabóTamàs90 #5896 üzenetére
Pl nfc-s fizetésre.
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok!
Fizikai kártyát mindenképp küldenek a reg. után, vagy csak akkor,ha külön kérek? -
emeritus
tag
válasz
mr. bryan #5891 üzenetére
Én még nem adnám fel, ellenőrizném a GPay beállításokat. A Curve topikban is segíthetsz a tapasztalataid, illetve a végeredmény megosztásával arról, hogy esetedben a magyar BIN-es Curve alkalmas-e GPay fizetésre, vagy nem? Simple kérdés, Simple topik: guruk vannak ott. Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
mr. bryan #5886 üzenetére
erről van egy topik a curve fórumán, valószínűleg olyan listát nézel, amit nem frissítettek. de ha "ukrán" a szám, akkor biztosan nem az
ebben a táblázatban is nézd meg
-
mr. bryan
tag
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
gzbotii #5864 üzenetére
oké, de ennyire rövid idő alatt két regisztráció? meg sem várta, hogy válaszoljanak érdemben. ha én ülnék a túloldalon, ezt nem nagyon értékelném, de azért persze drukkolok
csak hát angol tudás nélkül nehéz lesz kommunikálni is
(nem véletlenül válaszolt neki a robot...)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
MrPeekaboo #5863 üzenetére
igen, a mastercard táblázata alapján én is erre számíthatok az új kártyán:
Curve OS Limited 5375903800,5375904099 - Debit MasterCard,DMC,HUN
-
pictigjis
Topikgazda
-
norrberth
addikt
Ezek a Curve sök ha nem fognak reagálni.
Akkor megcsinálok mindent...Másik szám, másik név, telefonszám stb, igaz a cím marad a régi.
Velem nem basznak ki.
nyehehe
Senki nem állíthat meg [link] -
gzbotii
nagyúr
válasz
Hegeduselekt #5854 üzenetére
Nem. Legtöbbször csak akkor kapod meg, amikor a vásárlást jóváírták.
-
ricsi0307
senior tag
Sziasztok. Rendeltem kártyát kuponnal, meg is jött a kártyát aktiváltam és fizettem vele nem érintéssel hogy kérje a pin kódot, mégis pending felirat van az 5£ alatt. Mit rontok el?
-
-
norrberth
addikt
Mikor csináltam a Curve reget.
Belekezdtem félig megcsináltam, aztán másnap reggel folytattam.
Személyimet lefényképeztem meg minden.És legvégén valamiért annyiba maradt.
Lehet az volt a baj hogy másnap folytattam a reget?
Ezért bolondult be. -
norrberth
addikt
válasz
Oliverda #5834 üzenetére
Ezt írtam nekik
Registration error
Dear Curve!I did the registration fail process throughout.And this picture is received.
They could help?
Meg mellékeltem nekik a fenti képet... [link]Ez jött válaszként:.
Hi Kiss
Thanks for sending us a message!
I’m Curve’s half-robot, half-human who’ll be helping with your initial request, which appears to be related to a change of phone number. Once we get to know each other a little better, one of our Champions will be more than happy to review it in detail for you!
For security, could you please confirm the following details so we can help you further?
- Your year of birth
- The last 4 digits of your old mobile numberWe’ll also need you to confirm your new phone number.
If your query isn’t related to the above, a human will review your message and will be in touch with you as soon as possible!
Küldjem vissza a születési évem meg a telefonszámom utolsó 4 számát.
És ennyi? -
balinlin
senior tag
Van valakinek tapasztalata, hogy mostanság meggyütt az átfutási ideje egy paypal refundnak?
Tegnap jött refund pp-ra, de eddig a curveben nem látszik semmi. -
norrberth
addikt
Múltkor megszakad a regisztrációm.
Újra akarom csinálni.
De azt írja a telefonszámom már használatra kész.Most mit csináljak?
Másik számmal próbáljam? -
viktorhu
veterán
válasz
gzbotii #5829 üzenetére
Samsungon is be kellett állítani. A régi mobilfizetéses megoldások nfc-s sim kártyával működtek, és a sim kártyák közül még ma is sok NFC-s, ezért van ez a beállítás, ahol kiválaszthatod, melyiket akarod használni. Most nem nfc-s a sim a samsungomban, így nem is látom a beállítást, de amikor vodás simmel állítottam be, akkor át kellett állítanom.
-
emeritus
tag
A GPay, Samsung Pay és több más megoldás HCE-t (host card emulation) használ, a SIM-re aktivált virtuális kártyák (mobiltárca) felejthetők, bár ez volt az alapbeállítás pl. a Huaweinél is. Ha a HCE választás megoldja az NFC fizetést, azt a GPay elvileg az appban "nyugtázza."
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy NFC-s telefont, Google Pay-hez hozzáadtam a Curve kártyát, de semmi sem történik terminálhoz érintésnél. Mi lehet a probléma, hogy tudnám kideríteni?Köszönöm
-
norrberth
addikt
Végig zongoráztam jó bonyolult ez.
Lefényképezni a személyimet meg ilyenek.Csak töröm az Angolt.
Remélem fog sikerülni -
norrberth
addikt
Sziasztok!
Curve kártyát az appon belül kell regisztrálni és igényelni?
Végig csináltam a lépéseket.És végén kiválasztottam a kék kártyát, majd kéri a bankkártya adatokat.
Ez így ok? -
eastsider
nagyúr
válasz
Criminal017 #5800 üzenetére
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #5789 üzenetére
az a form is a szokásos módon, emailben küldi be a kérést a supporthoz, szóval kellett egy kis idő, amíg válaszoltak. írták, hogy tényleg 5 fontot kérnek ezért, és hogy melyik kártyára terheljék be. megírtam, melyikre (utolsó négy számjegy), de hozzátettem, hogy fontos, csak akkor kérek új kártyát, ha magyar BIN-je lesz. azóta csend van
-
kukac7
tag
válasz
-
zerodot
aktív tag
válasz
zerodot #5798 üzenetére
Tegnap jött végül a valós összegű terhelés. A Curveben maradt az eredeti, szombati dátummal, az alatta lévő kártyán viszont új tranzakcióként, az új (tegnapi) dátummal jelent meg.
Az fx részét nem sikerült kinyomozni, végül hagytam HUF beállításon. Majd talán legközelebb -
gzbotii
nagyúr
válasz
Nekem más országból származó kártyáim is voltak, MC és Visa is, azokat már rég tudta (Banca Transilvania, ro)
-
válasz
Ha olyan kártyád van, akkor a regisztálásakor azt kezdi el használni.
Ha nem tetszik neked, akkor átállíthatod.
Ez csak vizuális megjelenítés. -
Oliverda
titán
válasz
Beletették őket, azt jelenti. Mi mást jelenthetne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest