Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Quentin Ruby
üzenetére
Ok.

Eleve nem voltak 1000mhz-es terveim. Sajnos akkor vettem pont tavaly, amikor épp alig lehetett ramot kapni és az ára is felment. Eredeileg GEIL-t akartam, de az nem volt sehol. Ezutóm már bármilyen normális 800-as ram érdekelt volna, de miután felhívtam kb. 12db boltot és mégcsak 800-as modult sem találtam. Úgyhogy a végén örültem az Adatának.
Ja és az akkori áron bizony olcsó se volt...
Az egyedüli probléma az volt, hogy nekem pont akkor kellett megvennem.
Nos ezért nem esett jól az írás.... meg azért sem, mert én nem is szidtam a ramot, tényleg inkább as többiektől jött a sok post, hogy ''ménem' húzom már meg 950-re, ez Adata!''
De ettől függetlenül én is azt mondom, hogy egy 900-at illene neki menni, sima desktop, borda nélküli ramként is. Ahogy olvasgattam neten, ezek is mennek annyit általában.
Persze nem 950-1000-et, mint a drágább Adaták...és persze a 900 sem garantált....
Ez már csak szerencse kérdése volt. Jó lett volna, de a lényeg akkor az volt, hogy legyen valamilyen ramom.
-
sb
veterán
válasz
Quentin Ruby
üzenetére
Te se haragudj, de olvasd vissza a hozzászólásokat.
A többiek értetlenkedtek, hogy ilyen rossz nem lehet a ram. Én csak közöltem, hogy mennyit megy. Az Adatát meg végképp nem szapultam... sőt azt írtam, hogy sztem elég jó márka.
Azért az én véleményem is az, hogy mehetne többet, hisz ha elolvasod a hozzászólásokat mindenféle gagyi ram is elfutkos legalább ennyin, ha nem többön, de én ennek ellenére sem hisztiztem, hogy ménemmengymáezren!
A pénztárcafeltöltős részt meg egyenesen kár volt leírni mert csak magadat minősítetted vele. Nem tudod mennyiért vettem, mikor, miért, hogyan...ellenben én akkor is és most is tökéletes tudatában voltam a pénztárcám tartalmának és annak, hogy mennyiért és miért ezt a ramot vettem. Azt is tudtam mit remélhetek és mi az amit elvárhatok ezért. Reméltem, hogy jobban megy, mert sokaknál ez a helyzet, de tudtam, hogy el nem várhatom a tuningot.
Most meg csak szimplán leírtam a helyzetet, mert vmi téma kapcsán feljött a topicban.
Innentől fogva értelmetlen erről beszélni...
Ez a
! -
sb
veterán
válasz
üzenetére
Írtam már, hogy az FSB term. feszt megemeltem és nem segített. Ram auto beállítással ennyit se megy (ezt is írtam). 1.9V fölött szintén instabilkodni kezd (ééééés ezt is írtam már
).
MCH fesz állítás nincs, hisz - ahogy írtam - ez sima P5B lap.
Biosból végig a legújabb volt fent, mikor kijött vmi.
1db ramot még nem próbáltam, de az igazat megvallva már nem is érdekel. Rossz darabot fogtam ki és ezzel vége... az hogy egyet vagy kettőt, már mind1.
Majd egyszer kicserélem... de akkor meg úgyis párban... -
sb
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Én pl ezzel is mahináltam.
Az említett 860-as, brutális tuningot 12-12-12-12-őn értem el. Az alap értékekkel nem ment.
-
sb
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Mi az, hogy teszteljem le rendesen? Le van! Ennyit megy!
Nem Vitesta, csak sima Adata 800-as 1gb-os.
5-5-5-18-as az SPD szerint. (ezt a múltkor elírtam: 5-5-5-15-nek)
Ilyen órajeleken 820 körül már behal. 6-5-5-12-őn pedig 860-on 1.9V-on megy. Jelenleg is, ahogy írtam már korábban.
Nagyobb órajelen ennél magasabb időzítéseken sem indul el. Ha 2V-ot adok neki, akkor 10-ből 2x el sem indul a gép. 2.1V-nál pedig kb. 10-ből 7x nem bootol be. Tehát ennyit a feszről is...
Borda nincs rajta, de abszolút nem meleg.
A lap sima P5B. Nem tudom meddig bírja az FSB, de mivel alapfeszen megy most 430-at és megemelt fesszel sem ment többet, gyanítom, hogy nem ez a hibás.
A procim pedig tuti, hogy nem FSB korlátos, mert ki lett próbálva másnál és 480-490x7-en is közlekedik. (E6300)
Lehet, hogy lesz majd egy ramcsere egyszer, de olcsóbbaknál nem vagyok benne biztos, hogy jobban járnék.
Zeppelin, TakeMS-ről jöhet info.
Amúgy nem egyedi az esetem: azért én olvastam már hasonlóan teljesítő Adatákról.
[Szerkesztve] -
sb
veterán
válasz
masterful87
üzenetére
Nekem sima Adatám van, de még ehhez képest is gázul teljesít.
1gb, 800 5-5-5-15-ös 1.8V-on.
Tuningban pedig 860 a max 6-5-5-12-őn. CL5-ben már ennyit se megy.
Ja és ez 1.9V, ha többet adok szintén nem megy.
Én a Zeppelinről nem hallottam még, de az ár szvsz korrekt, mert máshol is ilyen árfekvésben láttam.
Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Acer Predator 21 X: szürreális
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Horgász topik
- Zyxel NAS326
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (FOGLALVA)
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

!