- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- N€T0X|N: Stellar Blade után
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
Mint általában az av-k. Comodo-nál időnként elő szokott fordulni, hogy a helyi adatbázis nem frissül, de gyakorlatilag nincs biztonsági kockázata, mivel amit nem ismer, azt sandbox-ban futtatja, a felhőben (amivel amúgy is kapcsolatban van), meg mindig a legfrissebb az adatbázis. Ha meg a hips is be van kapcsolva, akkor az is szólni és/vagy blokkolni fog egy ismeretlen fájl tevékenysége miatt.
-
fcc
aktív tag
Mennyire megbízható a vírusirtója? Mert azt látom, hogy 2 napja nem frissítet.
-
R3nts
senior tag
válasz
Polgesz #10893 üzenetére
Köszi,igen!Hozzáadtam az elérési útjához az új szabálykészletet, a "minden engedélyezése" helyett,ami eddig volt...ujraindítottam a klienst,letette magát a tálcára,de se ki-se be,meg sem nyikkant,meg sem lehetett nyitni...semmi reakció...A CIS szerint semmi netaktivitás se ki,se be...
Újraindítottam a Win-t,kivettem a qBT alól az egyéni szabálykészletet,és hozzáadtam a "mindent engedélyez"-t...most ugyanúgy jó ahogy eddig... Asszem békén hagyom...
-
Polgesz
tag
Rákattintasz a Tűzfal -> Alkalmazás szabályokra, és az alkalmazásoknál megkeresed a qBittorrent-et. Ha ott van, akkor rákattintasz a Szerkesztésre, itt pedig a Szabálykészlet használatánál, kiválasztod az általad létrehozott szabálykészletet! Ha nincs a listában a qBittorrent, akkor a Hozzáadással tudod a qBittorrent-tel összekapcsolni a szabálykészletet!
-
R3nts
senior tag
válasz
Semplar #10891 üzenetére
Köszönöm szépen!Csak itt a 2. képemen lévő kis "másolás" fülön tévelyedtem el,és nem értettem,hogy ok,hogy létrehoztunk egy ki-bejövő tűzfal-szabályrendszert,csak azt nem értettem,hogy ezt hogy köti a P2P klienshez,mert semmilyen rámutató/a kliens konkrét elérési útjára vonatkozó beállítást nem adtam meg neki...
Szóval,hogy MIT csináljon a CIS...de hogy MIVEL,az hol van ?
Vagy ezt úgy kell érteni hogy egy általános tűzfal-protokollt kapott,függetlenül a többi már telepített,és így-úgy engedélyezett programok mellett,csak éppen ez a szabálykészlet a P2P-kliensre vonatkozik...? Bocs,ha értetlenkedek,csak tanulni szeretnék...
-
R3nts
senior tag
válasz
Semplar #10889 üzenetére
Szia!Köszönjük szépen,ez nagyon hasznos másnak is szerintem!
Megcsináltam én is, de a qBittorrent újraindításánál nem ugrott fel semmi ablak a CIS-től,a qBittorrent-re vonatkozólag, hogy engedélyezzen/tiltson,és a jövőben hogy kezeljen dolgokat.Ez azért lehet,mert elrontottam valamit,vagy mert korábban,még ez előtt a szabálykészlet-beállitás előtt a torrentkliens telepítésekor engedélyeztem neki mindent...?
-
Semplar
őstag
A "BitTorrent / Utorrent" előre definiált tűzfalszabályok létrehozása
1. Kattintson a "Beállítások" gombra a CIS kezdőképernyőjének tetején.
2. Kattintson a "Szabályok"
elemre a bal oldalon lévő "Tűzfal" alatt. 3. Kattintson a "Hozzáadás" elemre a tetején található lehetőségek közül.
Megnyílik a "Firewall Ruleset" felület:
4. Írja be az új szabályzatok nevét a "Leírás" szövegmezőbe. Például: "A BitTorrent / Utorrent engedélyezésének engedélyezése".
5. Most hat szabályt kell létrehoznia az újonnan létrehozott szabályok számára.
Ehhez,
Kattintson a "Hozzáadás" gombra a "Tűzfal szabály" felület megnyitásához
Válasszon ki minden beállítást az alábbi "1. szabály" részben leírtak szerint
A szabály létrehozása után kattintson az "OK" gombra a szabály hozzáadásához
Ismételje meg mindaddig, amíg mind a 6 szabályt hozzáadta
1. szabályMűvelet: Engedélyezés
Protokoll: TCP vagy UDP
Irány: In
Leírás: A bejövő TCP és UDP kapcsolatok szabálya
Forrás címe: bármely cím
Célcím: Bármelyik cím
Forrás port: Port tartomány: (Start port = 1024 / End port = 65535)
Rendeltetési hely: Egyetlen port (Port: A BitTorrent / Utorrent portja)
2. szabályMűvelet: Engedélyezés
Protokoll: TCP
Irány: Out
Leírás: A kimenő TCP kapcsolatok szabálya
Cél port: A port tartománya: (Start port = 1024 / End port = 65535)
3. szabályMűvelet: Engedélyezés
Protokoll: UDP
Leírás: A kimenő UDP-kapcsolatok szabálya
Forrás port: Egy port: Port: az utorrent portja
Cél port: A port tartománya: (Start port = 1024 / End port = 65535)
4. szabályMűvelet: Kérje (Jelölje be a "Naplózás tűzfallal kapcsolatos eseményként jelölőnégyzetet is, ha ezt a szabályt elindítja")
Protokoll: TCP
Leírás: A HTTP-kérelmek szabálya
Célkikötő ; Egyetlen port (Port = 80)
5. szabályMűvelet: Blokk (Jelölje be a "Naplózás tűzfallal kapcsolatos eseményként jelölőnégyzetet is, ha ez a szabály ki van kapcsolva")
Protokoll: IP
Irány: Be / Ki
Leírás: Blokkolja és naplózza az összes felszabadítási kérelmet
IP Részletek: IP Protokoll: Bármely
6. Kattintson a "Firewall Ruleset" felületen az "OK" gombra.7. Kattintson az "OK" gombra a "Haladó beállítások" felületen a szabályok mentéséhez.
Az új szabályok létrehozása és hozzáadása. Indítsa el a BitTorrent vagy az Utorrent alkalmazást. Amikor a CIS figyelmezteti a következőket:
Válassza a "Kezelje ezt az alkalmazást ..."
Válassza ki a beállított szabályokat (pl. "BitTorrent / Utorrent")
Válassza a "Emlékezz a válaszomra" elemre. -
buhera73
csendes tag
Szia!
Torrenthez kell? Tűzfal > Globális szabályoknál hozd létre:
Művelet: Mehet
Protokoll: TCP vagy UDP
Irány: Bejövő
Forrás címe: Bármely cím
Cél címe: Bármely cím
Forrás port: Porttartomány 1025-65535
Cél port: Port (torrent kliens portja)fcc
Nálam a konfiguráció proaktív, a vírusirtó valós idejű, az Auto-elszigetelőben a virtuális futtatásnál a korlátozási szint limitált, a tűzfal egyéni szabálykészleten.
-
fcc
aktív tag
Helló!
Feltettem a tűzfal mellé a vírusirtóját is a comodonak.
Van valami beállítás amit ki/be ajánlott kapcsolni?
Jelenleg fut minden (hips, elszigetelő, virusscope, honlapszűrés), állapottartó a vírus irtó és biztonságos a tűzfal beállítása. Amíg csak a tűzfalat használtam minden ki volt kapcsolva. Az adat bázist frissíti automatikusan? -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Port nyitáshoz mit és hol kell beállítani az CIS-ben?
-
blattida
nagyúr
válasz
tomi5577 #10881 üzenetére
Szia!
Bocs a kései válaszért: ugyan normális dolog az ip adatcsomagok kisebb egységekre történő töredezése, viszont ilyen technikával lehet netes támadásokat is végrehajtani, valamint exploitok is használják álcázásra, hips-ek kikerülésére, ezért némi biztonsági kockázatot jelent, ezért lehet opcionálisan blokkolni.
+buhera73
Ismét szerver oldali bug van, ami miatt nem kap választ a program a felhőből az ismeretlen fájlokra vonatkozólag. Majd megint orvosolni fogják. -
tomi5577
csendes tag
Sziasztok!
A töredezett IP forgalom tiltása mire jó? Ha be van kapcsolva és megy a torrent kliens akkor rengeteg hálózati behatolási kísérletet ír a főoldalon.
Más. Az ismeretlen fájloknál jelenleg is 202 db-ot ír. Ez miért van?
-
buhera73
csendes tag
Sziasztok! Nálam a Vivaldi valamiért lassan indul el, pedig SSD-n van a rendszer. Ha hozzáadom a CIS-ben a vivaldi.exe-t a shellkód injektálás érzékelések kivételéhez, akkor egyből normálisan indul. Maradhat így? Nem csökkent a böngészés biztonságán?
-
Fandango
veterán
Másnál is errort ír a website database downloadnál update közben?
Legújabb 11-es Firewall, de az előző 10-esnél is ez volt pár napja.
-
Cs1csó
titán
A CIS-t hogy lehet TELJESEN kikapcsolni (időlegesen) ? Tehát bármit el tudja indítani mellette anélkül, hogy jelezne.
-
blattida
nagyúr
válasz
Cs1csó #10867 üzenetére
Ugyan én jelenleg nem használok, de a visszajelzések alapján azt gondolom, hogy még nem egészen, értsd: Gépfüggő. Sok hibát javítottak ezzel a buildel és fel is készültek a következő nagyobb win frissítésre, de biztos, hogy maradtak még bugok (az ms is segít felderíteni őket
).
-
Cs1csó
titán
Aki használja a legfrissebb 11-eset meg tudja mondani hogy megoldották e biztonsági központos hibát - a túl sok ideig gondolkodik gép hogy jó e a védelem?
-
ƵøŁĭ
veterán
v.11 megjelent.
-
Cs1csó
titán
válasz
blattida #10861 üzenetére
Nem csak hibát ír a tálca ikon hanem a defender központ megnyitásánál látszik, hogy a VÍRUSOK ÉS VESZÉLYFORRÁSOK ELLENI VÉDELEMNÉL és a TŰZFAL HÁLÓZATVÉDELEMNÉL malmozott a gép gondolom visszajelzésre várt a comodo vírusírtó és a comodo tűzfaltól. Tehát nem csak esztétikáról van szó. Amúgy hosszabb tesztbe nem mentem bele annyi érdekes volt hogy tiszta telepítéssel próbáltam és amikor fent volt a CIS telepítési hibával futott le a LibreOffice telepítője.
Emlékszem a Kasperskynél fakadtak ki hogy nem lehet rendes védelmet írni a windows 10-re ahogy látom ezzel más is szenved akár az Avast is.
Nem tudom véletlenül mikor lesz következő "stabil" build a CIS-ből? A legutóbbi is egy HOTFIX volt 4 hónapja.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #10862 üzenetére
Win 8.1 + CIS 10=OK..kb másfél év után visszatértem,kiábrándultam a Win10 6 hónapos frissítéseiből stb...Linuxokon is gondok adódtak,Win 8.1 még 5 évig kapja frissítéseket,és nem kell tartanom hogy új funkciók bolygatják meg a harmóniát mert ezen már nem változtatnak, stabil a CIS.
-
blattida
nagyúr
válasz
Cs1csó #10857 üzenetére
Az, hogy a win biztonsági központjának a tálcaikonja mit vagy mit nem csinál, az huszadrangú dolog, nem is probléma, maximum zavaró, az viszont, hogy az 1803-as frissítés miatt nem megy több funkció és szolgáltatás a gépen, az gond, nem is annyira kicsi.
A win 10 minden egyes frissítéssel egyre rosszabb lesz, csak így tovább microsoft! -
Cs1csó
titán
válasz
Dumi86 #10858 üzenetére
Az Avast Free-nél nincs ilyen. A Panda Free még érdekes: van hogy meg sem jelenik a biztonsági központ ikonja. Ha javítják - CIS - akkor megint kipróbálom.
A Comodo és az Avast is tanulhatna egymástól:
- Comodo-nak pikpakk egy kattintásra azonnal megnyílik hiba nélkül GUI-ja
- Az Avast-al röccenés nélkül jelenik meg a biztonsági központ tálcaikonjra biztonságos állapotot mutatva -
Cs1csó
titán
Tisztán telepítettem a 1803-as Windows 10 Home 64 bites verzióját és feltettem rá a CIS, csak az alap dolgokat tehát a tűzfalat és az antivírust, a comodo böngésző, és a többi dolog elől VPN DNS stb. kivettem a pipát tehát csak ezek települtek. Az lenne a kérdése, hogy újraindítás, vagy bekapcsolás után a windows defender biztonság központ tálcaikonja egy jó ideig - percekig - azt jelzi hogy valami hiba van (piros alapon x ) és csak egy idő után vált át a (zöld alapon pipa) minden rendben állapotra.
Amikor megnyitom a defender központot akkor a víruskeresés és a tűzfal résznél folyamatosan keres.
Ez általános vagy nálam lehet valami?Mint írtam tiszta telepítés semmilyen egyéb mahinálás nem volt, korábban Avast le majd CIS fel már belakott rendszernél is ugyanezt csinálta.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Semplar #10852 üzenetére
Mindhárom gépen indítottam Sandboxie-ban és simán is. A másik 2 gépen egyáltalán nincs HIPS figyelmeztetés (naplóban sem). Ugyanúgy Win7 rendszerek, ugyanolyan beállításokkal, egyiken ua a CIS verzió, másikon egyel újabb.
Lenne egy másik kérdésem is, de úgy látom eléggé kihalt ez a topik.
Egy program futtatásnál, amikor rákérdez valamire a CIS és engedélyezem azt a folyamatot, de nem pipálom be, hogy Válasz megjegyzése, akkor azt csak egyszer engedélyezi. Következő futtatásnál újra rákérdez. Viszont ilyen kulcsmódosításnál véglegesen átírja az adott folyamatot akkor is, ha nem pipálom be? -
Krystal_s
addikt
Visszaállítottam a rendszert....és megnéztem újra. Nálam továbbra is jelez, a másik két gépen pedig Paranoidban sem.
Nem értem ez most mi. Ennyire megbízhatatlanul működik a CIS? Ugyanarra a programra egyformán kellene, hogy jelezzen.
Amikor a kicsomagolás helyét kell kiválasztani portable módban, akkor ugrik rá a HIPS, mindhárom gépen ugyanúgy csináltam. A fejlesztő szerint egyáltalán nem nyúl a registryhez... :\ -
Krystal_s
addikt
A Defense+ adhat olyan false jelzést egy programra, hogy az reg. kulcsot módosít (előző hsz) miközben ez nem igaz?
Megnéztem másik 2 gépen a MemInfo-t és egyiken sem jelzett a CIS, pedig paranoidra állítottam a HIPS-et. Ez elég érdekes...
Megtudná nézni valaki? (nem kell telepíteni semmit, csak portable módot választani) -
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
használok egy kis portable programot. MemInfo, a weboldaláról töltöttem le. Először Sandboxie-ban futtattam, hogy megnézzem hova és mit ír. Mivel rendben volt, ezért elindítottam élesben is (Setup.exe - Portable módot kiválasztva). Ekkor már a D+ jelzett, hogy a program 3 Win registry kulcsot akar módosítani.
Átnéztem a reget, de nem találtam meg...
Írtam a fejlesztőnek, aki azt válaszolta a portable egyáltalán nem módosít semmit.Kérte a .reg fájlokat, de azóta nem válaszolt.
"Hi,
That must be the setup application setting something on the registry. It's a
third party application (NSIS Setup) used to install our applications. Can
you give me the complete registry key to investigate?
MemInfo portable does not write or read from the registry, but if you are in
doubt, and since it's a free application, I would advise you not to use it.Thank you,
André Santos
Carthago Software"Lehetséges, hogy ez valami olyan folyamat volt, ami nem végleges és a registryben nem lett elmentve?
-
Még mindig semmi... Alapnézetben frissíti(letölti/keresi/telepíti, ha úgy vagyon beállítva) a PROGRAM modult, szakértőiben meg nem (nem is keresi (ugyanazon beállítás mellett))
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy adott egy program, 6 fájllal, és ebből 2 automatikusan törlődik letöltés után. Ezt gondolom a Comodo míveli. Tudok ez ellen valamit tenni?
-
blattida
nagyúr
válasz
buhera73 #10834 üzenetére
Meglepő lenne, ha proaktív módban riasztana ilyenekre, mivel a proaktív mód esetében is a hips és a tűzfal biztonságod módban fut, azaz a comodo fehér és fekete listája alapján dolgozik.
Eversman
Ilyet csak akkor tesz, ha a hips-et paranoidra állítod vagy egy nagyon szétbuherált gépre kerül. Alapbeállítás mellett csöndben van és nem akadékoskodik. -
buhera73
csendes tag
válasz
Eversmann #10832 üzenetére
Én kedden raktam újra a rendszert a Redstone 4 megjelenése miatt. Nálam nem riaszt sem a Firefoxra, sem az NVIDIA illesztőre, pedig proaktív konfigurációra állítottam a CIS-t (Offline telepítő). Viszont bekapcsolás után (SSD) kb. 2 perc múlva jelzi a Defender biztonsági központ, hogy minden oké. Addig nem érzékeli a vírusirtót és a tűzfalat.
-
válasz
Eversmann #10832 üzenetére
Nem tudom. Csak annyit látok, hogy a Comodo által kiszúrt veszélyek döntő többsége a VirusTotal szerint gyakorlatilag csak a Comodo szerint kártékony, a kevés maradékra volt még 1-2 pályázó.
Használom, mert bízom abban, hogy ha valami valódi probléma ütne be, akkor azt is megfogja, de tény, hogy eddig az általam ismert minden riasztása kivétel nélkül vaklárma volt, márpedig újabban szinte minden napra jut valami.
MaCS
-
Fandango
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #10829 üzenetére
Érdekes, hogy csak alap nézetben van programrissítés.
Gyanítom, hogy ez csak hiba, és szakértő nézetben is keres, csak nem írja ki. -
válasz
Fandango #10828 üzenetére
Szakértő Nézet Frissítés vs. Alap Nézet Frissítés
Szóval egyértelmű a különbség...
Ezenfelül vannak olyan egyéb frissítések, amik csak az alap nézetben jönnek, avagy épp fordítva... -
Fandango
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #10827 üzenetére
Nálam csak CFW van fent, de annál nincs különbség a kettő között.
Website database, recognizer, program updates, ezeket ellenőrzi frissítéskor. -
Szakértői- és alap nézetben másképp frissít a CIS... (Bizonyos dolgokat csak alap nézetben, más dolgokat meg Szakértői nézetben (vica-versa) frissíti...
Pl a programfrissítéseket csak egyik nézetben kezeli (most hirtelen nem tudom melyikben, de lényegtelen is), csak abban a nézetben keresi, egyébként nem... (értsd: nem is keresi a frissítésre kattintva, csak a másik nézetben ) -
válasz
blattida #10821 üzenetére
Azért akad probléma rendesen, alapvetően a Comodo túlbuzgóságából és cezaromániájából.
Egyrészt régi, garantáltan biztonságos fájlokra riasztás, amiket ráadásul hosszú évekig nem szúrt ki magának, aztán egyszer csak karanténba dobálja őket. Ez mondjuk rohadtul idegesítő, de menedzselhető.
De van rosszabb is:
Meglehetősen sok oldalt blokkol teljesen indokolatlanul. Most pl. a geoportal.budapest.hu oldalra nem enged belépni. Sehogyan sem, mert miután közli, hogy a unsafe website blocked, nem is ajánlja fel, hogy felülbíráljam.
Maga a tiltás persze a DNS szerverüktől jön, úgyhogy szépen ki is irtottam a beállítások közül, mert annyi, a munkámhoz szükséges oldalra adott teljesen indokolatlanul tiltást, hogy az már ellehetetlenítette a munkámat.
MaCS
-
C. s.
addikt
Üdv!
A CIS előző verziója melyik is volt? A 10.0.2.6420-as?
A legutóbbi frissítéssel érkezett valami létfontosságú javítás? -
RpPRO
őstag
válasz
Fandango #10822 üzenetére
Hibarin, blattida, Fandango:
Csak azon tűnődtem, hogy mennyire legyek MA üldözési mániás és paranoiás. Igen, a felhasználó (pl én) sokszor úgy gondolja, hogy lehet még reszelni az alap beállításokat, millió videót megnéz itt-ott és végül nem lesz jobb az eredmény.
Pár éve nagyon zavart a rendszeres merevlemez használata, szembejött a Tinywall, azóta azzal elvagyok. Végül is egyre elővigyázatosabb vagyok, így eddig biztonsági problémám nem akadt ezzel sem.
-
Fandango
veterán
Abból, hogy itt a fórumon előkerülnek problémák a programmal (lévén ez a célja a fórumoknak elsősorban), nem jelenti azt, hogy ez általános dolog lenne.
Én is évek óta használom a Comodo-t, de eddig egy nagyobb problémám volt vele, de azt is megoldottam házon belül (CIS helyett CCAV+CFW).
Minden programnál előjönnek hibák, olvass csak bele bármelyik másik topikba. -
blattida
nagyúr
Probléma az nem igazán van. Te mire gondolsz?
Görcsölni sem kell, a beállítása egyszerű, egyáltalán nem érzékeny, ellentétben a felhasználóval, aki aktiválja a hips-t és kap kérdéseket, de erről sem a comodo, hanem a hips tehet, úgy általában, mivel a hips- ek már csak ilyenek.
Alapbeállítás mellett csöndes, biztonságos és problémamentes, mivel az auto-sandbox és a fehér lista használata is aktív.
Agyon szemetelt rendszeren lehetnek vele gondok, de ez minden olyan védelemre igaz, ami nagyon bele eszi magát a rendszerbe. -
Hibarin
tag
Bőven lehet ezt úgy is használni, ha nem állítgat rajta az ember dolgokat. Én csak azért használom a CIS-t az ingyenesek közül, mert jobban bízom ennek a hipsében s a sandboxában. Amúgy feltelepítettem, beállítottam egy 10 perc alatt egy pár dolgot és azóta úgy van hagyva két éve. Érdekes módon semmi gondom nem volt sose. Persze van egy csomó dolog benne, amit lehet állítgatni, de ha valaki átlagfelhasználásra telepíti fel, akkor nem hiszem, hogy bármi gondja lesz vele.
-
RpPRO
őstag
Néha beolvasok ebbe a fórumba még, sok éven át Comodóztam magam is. Van itt probléma bőven. Azon filózom, minek görcsölni ennyit egy ilyen nehezen beállítható, érzékeny progival? Itt mindenki a perfekt Leak test eredményre megy vagy olyan oldalakon mászkál és mindenre okét nyom? Win10 + Tinywall és minden sima.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ezúttal más bajom van. Ha jól emlékszem, legalább 2, de kevesebb, mint 3 hete kapott frissítést a CIS. Ha így van, azóta ez volt a 2. teljes vizsgálat a gépen. Egy hete és ma is a legvége előtt néhány perccel a Windows megkért, hogy aktiváljam. Furcsállottam a dolgot, mert ezen már rég túl vagyok, nem is panaszkodott eddig. Másra gyanakodtam, de az, hogy ma megismétlődött, már nem lehet véletlen. Tapasztalt valaki hasonlót? A Windows eredeti, rendes, megbízható boltban vettem évekkel ezelőtt. Egyáltalán nincs tört vagy egyéb "sumák" szoftver a gépen.
A múlt héten visszautasítottam, de másnap megint kérte, hát aktiváltam, ma azonnal megpróbáltam, de azt írja, hogy nem lehet aktiválni, próbáljam meg később. 64 bites 8.1, a CIS 10.2.0.6526-os verziójú. Mit tegyek? Rakjam vissza az előző verziót? Hányas is volt az?
Az előző gondommal nem sok időm volt foglalkozni, de megtudtam, hogy más néven fejlesztik tovább a programot, fölraktam a legfrissebbet, ez már látja a lejátszót, csak a lejátszóban nem találom a megosztott könyvtárat. Nem is tudom, hogy hol kellene megjelennie.
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10816 üzenetére
Meg fogom próbálni így, de csak a hét második felében lesz rá lehetőségem. Majd megírom az eredményt. Köszi szépen!
A modemes témában azt kérdezik, kipróbáltam-e kikapcsolt CIS-sel. Ehhez nem vagyok eléggé bátor!
Ha csak a tűzfalát kapcsolom ki, a Windows-é még megmarad, ugye? Illetve a kettő gyakorlatilag ugyanaz, a CIS csak a felületet adja, ha jól tudom. Ha az általad javasolt módszer nem hoz kedvező eredményt, érdemes megpróbálni kikapcsolni a CIS tűzfalát? (Nem az egész védelmet!) Hol tudom ellenőrizni, hogy biztosan megy-e a Win tűzfala?
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10814 üzenetére
Azon a gépen is otthoni. Akkor ezek szerint mennie kellene. Az számít, hogy amikor a hálózat engedélyezve lett, még nem üzemelt a lejátszó? Bár ezt nem tartom valószínűnek, a CIS csak a PC és a modem közötti kapcsolatra figyel. Akkor a modemen kell állítani, nem? Fogalmam sincs, merre induljak, ez tűnik pillanatnyilag a legesélyesebbnek. PC-modem rendben, modem-lejátszó rendben, de a PC-lejátszó nincs rendben.
Csak a modem áll köztük. Benézek a modem témájába is. Köszönöm szépen a segítséget!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ma szerettem volna egy gépen beállítani, hogy a PS3 Media Serverrel tudjanak róla streamelni egy WD TV Play-re wifin keresztül. Mivel az adott két masina már korábban sikerrel együttműködött, arra gondolok, hogy a CIS a bűnös, mert akkoriban más víruskereső volt az említett gépen. Más tudtommal nem változott.
A WD TV Play látja a netet, mert az időjárást mutatja.
Átengedtem a tűzfalon, a fájllistában megbízhatóként tartja számon a CIS, nem látom nyomát virtuális futtatásnak. (Bár oka sem volna rá, mert megbízható.) Mit tehetnék, hogy sikerüljön? Vagy máshol kell keresni az okot?
-
válasz
olivera88 #10804 üzenetére
Erre már én is panaszkodtam, hogy teljesen privát, belső használatú oldalakra is visít, és nem is ad lehetőséget az átjutásra -- ami azért elég érdekes viselkedés egy programtól. Az, hogy túlbuzgó, még nem feltétlenül baj -- de az, hogy ő bírálja felül a felhasználót, már elég dühítő.
MaCS
-
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #10803 üzenetére
Igen.
A belső programfrissítőn keresztül még nem, ha szeretnéd frissíteni, akkor mentsd le a jelenlegi konfigod, távolítsd el a mostani cis-t a gépedről, majd a legfrissebb változatot telepítsd, végül importáld be a lementett konfigod.
A secure dns szolgáltatásuk részéről ez nem bug, hanem fícsör. Amennyiben nem szeretnéd használni, állítsd vissza a windows dns kiszolgáló beállításait az alapértelmezett automatikusra.
-
olivera88
veterán
A Comodo Secure DNS is bugos. Tegnap tettem fel a Comodo-t egy ismerősnek azt mondja a DNS tiltja a Ncoret, és hiába próbál tovább menni az oldalra mégse engedi
A másik baj meg h egyes oldalak használhatatlanok lesznek, azt irja ki Chrome h nem biztonságos kapcsolat és nem enged az oldalra. -
olivera88
veterán
A CIS használja ugye a a Valkyret mint a Comodo Cloud AV?
Még mindig nem érkezett meg frissítés? Mert nálam még 10.1 es verzió van.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest