- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10794 üzenetére
Üdv!
Az új verzió (10.2.0.6514) mikor válik elérhetővé a programfrissítés gombra tenyerelve? Vagy kapjam le az install fájlt és telepítsem a mostani (10.1.0.6476) nyakába? Csak a tűzfal fut a gépemen.
Emlékszem, egy időben nem volt az igazi a frissítés, helyette a teljes uninstall, aztán újratelepítés volt a bevált módszer, ez így van még, vagy már megbízhatóbb a dolog? Emlékeim szerint a 10-es sorozat óta nem volt ilyen gondom, de érdekel, hogy mások tapasztalatai alapján most mi a helyzet.
Beren
-
mrszitya
senior tag
Comodo Cloud AV új kiadását ne nagyon telepítsétek fel egyelőre. Win7 x86 frissen telepített rendszeren, elhasal vele a rendszerbetöltődés. Explorer.exe nem, illetve nagyon lassan indul el és az egyéb rendszerkomponensek sem töltődnek be.
Azt hittem, egyik driver miatt volt a dolog. Így másodjára is újratettem a rendszert a driver nélkül, gondoltam nem játszogatok vele. Szintén zenész lett a CCAV telepítésekor.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Semplar #10793 üzenetére
Az már RC, aza kiadásra jelölt és be is vált, mert tegnap óta már hivatalosan is elérhető, azaz megjelent a Comodo Internet Security 10.2.0.6514!
A legfontosabb javítások:
CIS application window crash.
Regression bug where Wireshark lost packets.
HIPS entry for blocked application re-appears even if application is not blocked any more.
Failing to update AV database in case previous download was corrupted.
Unable to access C:\VTRootx\ in the Containment.
Duplicate BFE entries.
Internet connection issue.
BSODVáltozások:
Support for Japanese language.
New interpreter "regasm" support has been added in command line analysis for file-less malware feature.Letöltések: CIS, CAV, CFW, CIS Offline telepítő
-
DIEGO15
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy hol tudok a honlap szűréshez kivételeket hozzádni? Időnként eszébe jut teljesen biztonságos oldalakat tiltani, de nem tudom feloldani sehogy.Problem solved
-
A megváltó
tag
válasz
A megváltó #10788 üzenetére
Megoldódott a probléma, Kasperskit felraktam , meg engedélyeztem , még általam régebben letiltott szolgáltatást, és gondoltam kísérletet teszek és jó lett.
-
A megváltó
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék , mert Comodot használtam, csak a firewall részét.Frissítés után, amit a böngészőből kellett letöltenem, mert a program nem tudta letölteni, feltelepítettem és utána meg nem jó a tűzfal, már mindent próbáltam, újra telepítettem, már vagy 5 ször, használtam a clean toolt is de ígysem jó. -
olivera88
veterán
Haszná ittl valaki Comodo AV t Androidon?
Tegnap töltöttem le. Vannak ezek kiegészitők vagy mik, alkalmazás zárolás, lopásgátló, adatmentés, akármelyiket választom mint a Play re visz ahol azt irja az elem nem található.
Ez valami bug lenne vagy mi? -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ma megjött a CIS-hez a Meltdown és Spectre miatti javítás, utána a 8.1-re is települt. Le kellett kérdezni a Windows frissítését, mert magától a CIS telepítésének véglegesítése előtt nem mutatja. Még működik a gép!
-
Semplar
őstag
válasz
esattila #10781 üzenetére
Akkoriban volt egy-két kiadás, amiben nem lehetett pár összetevőt külön választani, de javították.
(#10782) vibra
Igen valószínű, hogy az ssd sebessége miatt nem láttad a felugrót. -
blattida
nagyúr
válasz
esattila #10780 üzenetére
1: Mindkét említett szolgáltatás a hips része, a viruscope is már évek óta. A hips mindig is monitorozott, (mindegyik hips ezt teszi, nem csak a comodoé), mivel a működéséhez szükséges a gépen futó folyamatok állandó ellenőrzése. A viruscope miatt került be a monitorozott adatok tárolása, mivel a viruscope egyik funkciója, hogy ha szükséges, vissza tudja vonni egy alkalmazás minden tevékenységét. Alapesetben csak a sandbox-ban lévő fájlok, alkalmazások tevékenységével teszi ezt, ám úgy is beállítható, hogy mindennel ezt tegye.
2: Mi az, amivel most jutottak el oda? Nincs ilyen jellegű újdonságuk, adatgyűjtést meg sok éve végeznek, csakúgy, mint a többi it-s cég, köztük az av-k, élükön meg a windows, google és társaik.
3: Erre mit írjak? Keresd meg őket.
Nincs suttyomban monitorozás, csak ezt eddig Te nem vetted észre. Sosem volt titok.Az offline telepítőhöz: Mióta sebes telepítőket használnak, azóta offline csak a cis telepítője érhető el, ellenben azt mindig is a felhasználó dönthette el, hogy a tűzfal és az av közül melyiket telepíti, így van ez most is, azaz nem kötelező a teljes csomag használata.
-
daimonion
senior tag
válasz
esattila #10780 üzenetére
NE HASZNÁLD !!!!!!
Azt akkor nincs gondod. Miért olyan baromira nehéz megérteni, hogy a Comodo a tűzfalát ilyen összetevőkkel adja ki és kész. Ennyi
Mit kell pörögnöd hülyeségeken. Ma már örülhetnél annak, hogy egyáltalán van cég aki foglalkozik tűzfalakkal.
Miért ?
olvad el ezt Emsisoft and Windows Firewall: Your questions, answered.
Ez 2017 szeptemberi bejegyzés na kb ennyit a különálló tűzfal alkalmazásokról. Aztán ha ez sem elég akkor pörögj a témán még egy darabig mint a ringlispil. -
vibra
tag
válasz
Semplar #10779 üzenetére
Most már működik normálisan.
Megnéztem mit is telepítettem a CFW 10.-ből:Az alsó,kijelöltel teljesen rendben minden ( reggel felraktam),a felső volt az amivel gondjaim voltak.
Este eszembe jutott,hogy amikor régebben a Win7+CFW6+Avast-ot használtam HDD-ről a gép leállításánál a
a HIPS mindig dobott egy felugró ablakot miszerint a Steam hozzáférést vagy új könyvárat akart létrehozni a merevlemezen.Nagy nehezen sikerült engedélyezésre kattintani.
Lehet most is bekavarhatott csak a jóval gyorsabb SSD+Win 8.1+CFW8 miatt ez a kérés nem került előtérbe és lefogta a gépet ? -
esattila
csendes tag
válasz
Semplar #10770 üzenetére
"Amúgy van Comodo Offline Installer a fórumukon.
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)"
Javaslom figyelmedbe azt, hogy a fórumukon 2017 április 15 óta nincs válasz erre a hozzászólásra. -
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10769 üzenetére
1. "Elsiklottál a fölött is, hogy már írtam, hogy a neked nem kellő részek nem különálló modulok"
Nem siklottam el, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy felesleges a marketinges mellébeszélés. Például az olyan, hogy én a homokozóról, meg a viruscope-ról írok, te meg a hips-ről. ( Amúgy a hips sem monitorozott. )
2. "Így meg semmi értelme annak, hogy a comodo tűzfalának összetételén rágódj,"
Hogy mit rak fel a COMODO, és hogy az mennyire monitoroz, azt a 3.9.76xxx óta figyelem, és most jutottak el oda, hogy olyat akarnak letolni a torkomon, amiből nem kérek.
3. "ok, ez csak arra vonatkozik, hogy nem kell letöltenie a telemetria konfigot, mert az helyben már megtalálható a gépen."
Nem hiszem, hogy ennyire amatőr programozók lennének a COMODO-nál... Ha a gépen megvan, akkor a már a letöltési kísérlet előtt "not needed"-del kerül bejegyzés a saját naplóba, és nem a hibaként, "Fail"-lel írják a windows naplójába ( is )."Mint most írtam, hagyd a comodot és válassz mást"
Valószínűleg ez lesz. Csak szóltam, hogy aki nem szereti, ha suttyomban monitorozzák a felhasználói szokásait és olvassa ezt a fórumot, az is választhasson mást. -
vibra
tag
válasz
Semplar #10776 üzenetére
Szia !
Próbáltam a 10. is,azzal viszont pont fordított volt a helyzet-nem vagy csak nagyon nehezen állt fel a rendszer.
A comodo megnyitásakor pl. beállítások eléréséhez néha teljes lefagyás lett az eredmény.Arra gondoltam még,hogy szerencsés párosítás-e a CFW+Avast free kombó?
Az avastnál ugyan próba képpen kikapcsoltam pl. a fájlrendszer védelmet,vagy épp letiltottam az egész vírus keresőt,de a hiba megmaradt.pittu1986
Teljes rendszer telepítés után is ez van.
-
vibra
tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék.
Comodo Firewall-t használok abból is 8.2xxx fájl verziót.
Amennyiben a HIPS beállításnál a Biztonságos vagy a Tiszta PC módot választom a gépet nem tudom újra indítani ill. leállítani,csak kék kép a monitoron.Tanuló módban nincs ilyen jelenség,gyorsan leáll vagy újra indul.
Évek óta használom ezt a tűzfalat régebben a 6.valamelyiket,de sosem volt gondom vele.
A közelmúltban váltottam win8.1-re és most találkoztam ilyen hibával először.
Valamiféle beállítási hibára gyanakszom csak nem jövök rá mi lehet az.Válaszokat előre is köszönöm !
-
mpierre
veterán
Ha már nagy a para a spectre, meg a meltdown miatt, gondoltam hátha jól jön. [link]
Még olvasom, de egy jobb angol tudású nem ártana...
Szerk.: Ha jól értem melóznak az ms-sel együtt a dolgon. A héten meg pecs.
-
blattida
nagyúr
válasz
esattila #10768 üzenetére
1: Elsiklottál a fölött is, hogy már írtam, hogy a neked nem kellő részek nem különálló modulok, hanem a program részei, így nem tudsz, soha nem is tudtál volna belőle olyan telepítőt szerezni, ami csak tűzfal, minden nélkül, mivel a comodonak olyan sosem volt. Amikre vonatkozott a választási megjegyzésem, az a geekbuddy meg a dragon.
2: A lényeg ugyanaz, a win tűzfal, mint szolgáltatás, fut, csak nem a saját saját felületén keresztül vezérled a szabályokkal (ha kikapcsolod), hanem a külső tűzfalnak nevezett programon keresztül, azaz, mint írtam is, neked csak egy nem win felület kell a win tűzfalához. Így meg semmi értelme annak, hogy a comodo tűzfalának összetételén rágódj, használd valamelyik win tűzfal gui programot, azokban tényleg nincs semmi, például a magyar tinywall-t.
3: ok, ez csak arra vonatkozik, hogy nem kell letöltenie a telemetria konfigot, mert az helyben már megtalálható a gépen.
Mint most írtam, hagyd a comodot és válassz mást. -
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10767 üzenetére
1"az online telepítőnek több értelme van, mivel a felhasználó állíthatja be, hogy mire van szüksége, mit húzzon le a telepítő."
Oké - tekintsünk el attól, hogy már baromi régóta nem célszerű a netre engedni a gépet tűzfal nélkül, még online tűzfal telepítőért sem, - bizonyára elsiklottam afelett, hogy hogyan lehet kiválasztani, hogy nem kérem a homokozót meg a viruscope-t meg a cse-t. Megmutatnád pár képpel?"a hetes windows óta meg az összes tűzfal csak a win api-n keresztül fér hozzá a hálózathoz, így, gyakorlatilag, csak egy felületet adnak a windows tűzfalához."
Szerintem meg az összes tűzfal, - beleértve a windowsét is - csak felület a win hálózatot kezelő részének api-jához, különben a windows nem írná ki, hogy a windows tűzfal kikapcsolva/nem aktív.3"Ezt annyira nem értem."
A Windows logban ott a bejegyzés, hogy:- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="cmdagent" />
<EventID Qualifiers="49152">1</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>10</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2018-01-03T15:29:46.603322100Z" />
<EventRecordID>183</EventRecordID>
<Channel>COMODO Internet Security Trace</Channel>
<Computer>esattila-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>Fail download telemetry config (hr=0x80070002)</Data>
</EventData>
</Event>Nekem a tűzfal kell - de lehet, hogy ilyen pupokkal már nem sokáig -. Nem kell sem a viruscope, sem a homokozó sem a cse, sem az internet security. És nem is akarom, hogy ezek bármekkora helyet foglaljanak a gépemen.
-
blattida
nagyúr
válasz
esattila #10766 üzenetére
1. Valószínűleg azért, mert az online telepítőnek több értelme van, mivel a felhasználó állíthatja be, hogy mire van szüksége, mit húzzon le a telepítő.
2. A hips mindig a része volt a comodo tűzfalának (ergo, nincs belőle szűz tűzfal), a nélkül semmivel sem több, mint a win saját fala, a hetes windows óta meg az összes tűzfal csak a win api-n keresztül fér hozzá a hálózathoz, így, gyakorlatilag, csak egy felületet adnak a windows tűzfalához.
3. Ezt annyira nem értem. A comodo security essentials (cse) megjelenése óta, ami a tűzfalnak is a részét képezi, az is frissülni szokott, ezért töltöget a tűzfal is pluszban.Mindenkinek Boldogabb Új Évet Kívánok!
-
esattila
csendes tag
Kérdések, kérdések, kérdések...
1, Miért nincs a tűzfalnak - ami nélkül normális esetben nem mégy a netre - offline telepítője?
2, A tűzfal telepítőjébe miért van beletéve a Viruscope meg az az Auto-elszigetelő, amikor a tűzfal feladatokhoz egyiknek sincs köze?
3, A tűzfal frissítésekor miért akarja letölteni a telemetrika konfigurációt?Bár a 2 és háromra ott lehet a válasz a Viruscope leírásában: Ez az "alrendszer dinamikusan elemzi a futó folyamatok viselkedését és azok aktivitásáról feljegyzést készít, amelyet meg is tart.", azaz monitorozza a gép - és ezáltal a felhasználó - tevékenységét.
Amúgy meg: Boldog új évet mindenkinek!
-
Bondi
tag
válasz
blattida #10699 üzenetére
Köszi, köszi, köszi!
Hozzám hasonló vén lámáknak:
jobb klikk a start gombra -> Network Connections -> Wi-Fi (balra) -> és itt jobbra a "Related settings" listában nekem kidobta, hogy "Change adapter options", és ott a régi szép windows felületén az adott wi-fi hálózatra jobb katt / Properties -> a listában az Internet Protocol v4 tulajdonságaiban ott az Obtain DNS server address automatically.
-
C. s.
addikt
válasz
Fandango #10759 üzenetére
Én a Sandboxie nevű programról beszéltem, nem a CIS virtuális környezetéről. Vadászom a programpromókat, de szeretem az ilyesmit biztonságos környezetbe telepíteni, mert az ember sosem tudhatja. Sok egyéb programom is van, és minden holmi külön-külön van telepítve, mert ami nem tetszik, attól így egyszerűbb megszabadulni. Ezért írtam homokozót.
blattida:
Köszönöm a segítséget!
A jelek szerint jól csináltam. Akkor miért rakja a Steames (egyúttal Sandboxie-s) játékokat reflexből virtuálisba? De legalább, ha kattintok a fölugró ablakban, hogy ne tegye, a következő indításkor már engedi. Vagy ez az alkönyvtárakra nem vonatkozik? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy alapból engedje? -
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10756 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy ne virtuálisan fusson egyetlen program sem, amit a Sandboxie-ban használok. Rengeteg (közel 400) homokozóm van, ezért kilátástalan egyenként a problémás programokkal vacakolni, magát a homokozókat tartalmazó könyvtárat szeretném engedélyezni, hiszen bármi is van bennük, már eleve virtuálisan fut, nem kell, hogy a CIS is "besegítsen".
Erre gondolok.
Mi a különbség a mellőz és tilt között? -
ƵøŁĭ
veterán
-
-
C. s.
addikt
válasz
daimonion #10753 üzenetére
Rengeteg törlendő mappát adtam már hozzá, ezért nagy meló volna belakni egy új programot, és azt sem tudom, hogy abban egyáltalán föl lehet-e venni saját útvonalakat.
Fandango:
Nem a telepítőre ugrott, hanem a programra. Ma már nem csinálta egyiknél sem, nagy baj nem lehet. Az IAStorIconLaunch.exe az Intel könyvtárában van, a SensorDetector.exe a Gigabyte-hoz tartozik.
Köszönöm mindkettőtöknek!
Valaki az 1. kérdésemre tudna válaszolni?
-
daimonion
senior tag
CCleaner helyett miért nem használod pl Wise registry cleaner, Wise disk cleaner ?
ugyanolyan jók és még sosem volt ilyen jellegű probléma velük és van portable verziójuk is.
-
C. s.
addikt
Üdv!
Pár bökkenő:
1. Valaki meg tudná mondani, hogy az auto-elszigetelőben mit kell beállítani ahhoz, hogy békén hagyja az adott programot vagy mappát? Mellőz vagy tilt? Mi a különbség?
2. Az IAStorIconLaunch.exe futhat szabadon?
3. A SensorDetector.exe valami védett regisztrációs kulcsot szeretne módosítani. Engedjem?
4. Egy ilyet is kaptam, pedig ez nem az a zűrös CCleaner verzió, a CIS frissítése is megvolt már a botrány óta. Ennek is vaj van a füle mögött? Mihez kezdjek vele?
Semplar:
Köszi a fordítást, ne haragudj, nem Neked szólt!
Ezeken a gépi fordításokon néha nagyon jókat lehet szórakozni! Egyszer azt sikerült kihoznia, hogy Bryan Adams megeszi vacsorára a barátait, pedig csak meghívni szokta őket vacsorára, amit igaz, hogy ő főz, de nem a barátaiból, ugyanis vegán!
Bocs a nagyon erős offért. -
Semplar
őstag
Csak az újdonságok miatt fordíttattam le, de ott az eredeti link is.
-
Semplar
őstag
Comodo Cloud Antivirus - v1.15.435958.619
Megjelent: Tegnap a 12:16:18.Hi All,
Örömmel jelentjük be a Comodo Cloud Antivirus - v1.15.435958.619 elérhetőségét.Köszönjük a visszajelzést a tesztelés során .
https://download.comodo.com/ccav/installers/ccav_installer.exe
Méret: 9,42 MB (9,886,464 bytes)
MD5: 291BA090B251C1296159BD5424C69436
SHA-1: 674251E05C93049540905D11A41F5A7CC6370083Jelenleg ezt a weboldalon csak új telepítések esetén tettük elérhetővé.
A régebbi verziókról frissítéseket adunk ezen a héten.Ha régebbi verziót szeretné frissíteni, akkor a következő (c: / windows / system32 / drivers / etc / hosts) host-bejegyzéseket teheti, majd futtathatja a frissítőt a fő felületről:
Kód: [Kiválaszt]
91.209.196.83 download.comodo.com
91.209.196.83 www.download.comodo.comA kiadás lényege a használhatóság javítása, és itt vannak a változások:
1)
Javított használhatóság a vágólap alapú védelemmel:
Korábban nem sikerült másolni és beilleszteni a Sandboxed alkalmazásokba. Két változtatást hajtottunk végre ebben a vonatkozásban:
a - A homokszórásos alkalmazásból származó szöveget másolhatjuk a Sandboxba. Ez alapértelmezés szerint.
b- Ha szöveget szeretne beilleszteni a homokszórás melletti alkalmazásból futó alkalmazásba, a Sandbox beállításoknál új jelölőnégyzetet adtunk be: "Letiltva a vágólapról hozzáférést Sandboxed alkalmazásokhoz", alapértelmezés szerint de-selected, mivel nem szeretné, hogy a Sandbox-alkalmazások kívülről hozzáférjenek a jelszavakhoz. Tehát, ha szöveget szeretne beilleszteni egy homokszórásos alkalmazásba, jelölje be a jelölőnégyzetet, és be tudja illeszteni.2)
Gyorsított üzenet a fájlok nélküli rosszindulatú ügyek esetén:
A v594- ben a fájloktól mentes rosszindulatú programokat támogattuk , hasonlóan a CIS-hez. De mint az egyik CIS felhasználók rámutattak itt , nem rendelkezik elegendő információval cselekedni éber.
Tehát javult az üzenet, és a felhasználó pontosan tudja, mi volt az alkalmazás, amely más alkalmazást hajtott végre, és átvette a parancssori paramétereket. Kérjük, olvassa el a csatolt figyelmeztető pattanásokat. Ezen a területen tovább dolgozunk, hogy automatikusan analizáljuk és blokkoljuk a fájlhiányos malware valós ügyeit.3)
A homokozóba helyezett PDF esetek javított kezelése:
Két problémánk volt ott:
a. Ha a Sandbox-ban, például az e-mail klienstől elindított PDF-t, a felhasználónak fogalmam sincs arról, hogy miért a Sandbox lesz a PDF.
b. Ha a Sandbox-ban futó PDF-fájlok mentése megtörtént, akkor a mentés befejeződött, ahogy a Sandbox is, így a felhasználó nem találta meg. És ez nagyon zavaros lehet.Ebben a kiadásban rögtön improvizáltuk az üzenetfelhasználót, amikor a pdf-t sandboxozták, és PDF mentés esetén a Sandboxon kívül mindig mentésre kerül. Ennek oka az, hogy ha bízol a PDF-ben, a természetes válasz az lenne, hogy mentse, ami azt jelenti, hogy a felhasználó megbízik a PDF-ben.
4)
Az alkalmazások kivételes listája a CCAV-val való ütközés esetén:
Ez a verzió kiszolgáló alapú konfigurációs fájlt használ, amely lehetővé teszi az alkalmazások listájának definiálását, amely a CCAV-tól kizárható gyors konfliktus esetén; míg a csapat a következő kiadásokban megoldhatja a konfliktusokat. Ez lesz belső lista, és frissül, ha a programfrissítések ellenőrzésre kerülnek.A következő kiadásunkon dolgozunk, ahol a fájlok nélküli rosszindulatú programokat és a parancsfájlok homokozó riasztási eseteit csak a valósidejű fenyegetés és a fájlok láthatóságának javítása jelenti a Sandboxban, így szükség esetén könnyedén áthelyezheti a fájlokat.
Köszönjük az összes támogatást.
Kérjük, ossza meg véleményét.
Hála
-umesh -
-
looser
addikt
Csak egy kis érdekesség, bár talán mindenki ismeri: a "cispremium_only_installer.exe" -t futtatva, az kicsomizza magát a (W7-en néztem) "c:\Users\%usernév%\AppData\Local\Temp" mappába, ahol megtalálod a 32 ill. 64 bites telepítőt is .msi csomagként (cis_setup_x86.msi ill. cis_setup_x64.msi). Indításkor Comodo Antivirusként indul (kép alább). Az msi paraméterezhető és valóban az Antivirus kerül fel, egyebek nélkül :-)
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10732 üzenetére
Köszi, meg fogom próbálni.
Arra az esetre, ha úgy járnék, mint John_Doe: Mivel nem szeretném naponta újratelepíteni, mennyire gáz a korábbit visszarakni? Javítottak ezzel vagy az előzővel bármi életbevágót, ami komoly biztonsági kockázatot jelent? Mert ha nem, lehet, hogy érdemes volna kivárni, amíg ezt a hibát kijavítják.Remélem, nem járok a CIS-sel is úgy, mint az Avasttal.
John_Doe:
"a hiba náluk van"
Sovány vigasz, de legalább tudják és dolgoznak rajta. Reménykedhetünk.
-
toto0569
addikt
válasz
blattida #10732 üzenetére
Elindításkor semmi a blokkoláson kívűl,a médiajátszómban (Egreat R6S) nehezen jelenik meg a műsortár,hogy kibírjam választani a nézendő filmet.
Sokáig nem volt ilyen gondom vele.Mostanában jött elő.
Hiába cseréltem más-más firmware verziót a lejátszón.Mindig ugyan az a hiba. -
C. s.
addikt
válasz
looser #10730 üzenetére
Köszi szépen, megtaláltam. Esetleg meg tudnád mondani, hogy a CIS-en belül mit kell betallózni? Ott nem jelenik meg a hibanapló. Egyszerűbb volna.
Hajszál pontosan 2 óránként összeomlik ma. Mi a fene lelte? A mai 7 és fél órás üzemidő alatt 21 bejegyzést csinált azonos tartalommal. Úgy néz ki, örülhetek, hogy "csak" 2 óránként omlik össze.
Már a gépet is újraindítottam, hátha segít, de semmi sem változott.
Ezt írja:
- System
- Provider
[ Name] cmdagent
- EventID 1
[ Qualifiers] 49152
Level 2
Task 10
Keywords 0x80000000000000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2017-12-17T09:47:56.000000000Z
EventRecordID 737
Channel COMODO Internet Security Trace
Computer Brrrrr
Security
- EventData
Fail download telemetry config (hr=0x80070002) -
C. s.
addikt
Sziasztok!
A legfrissebb CIS nálatok is gyakran összeomlik? Mióta fönn van, már 4-5 alkalommal eljátszotta, ebből 2 ma volt, kb. 2 óra leforgása alatt. Rakjam vissza a korábbi verziót vagy mit tehetek?
Kerestem a log fájlt, de nem találom. Alapértelmezetten hol kell lennie?
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10726 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már teljesen föltompultam. Jártam is ott hajnalban, csak nem görgettem le a lista aljára. Az utolsó sor volt.
Tetete1:
A Chip telepítője az Avastnak is gyanús volt, amikor még azt használtam. Arra tippelek, hogy nem tetszik az egyetlen normális biztonsági programnak sem.
Csak az Avastot meg tudtam nyugtatni, a CIS meg mintha egy kicsit hiperaktív volna néha. Na, inkább buzgómócsing legyen, mint mafla!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Szép öngólt lőttem. A Chip magazin mai adventi promóját akartam telepíteni, ami egy online telepítő. Sandboxie-t használok, így biztonságosnak gondoltam a dolgot. A CIS rámozdult, ezért az "Egyszer mellőz" opciót alkalmaztam, viszont ez kevés volt a telepítéshez, úgyhogy végül hozzáadtam a kivételekhez. Telepíteni még mindig nem engedi, ezért arra gondoltam, hogy nem ér ennyit az egész, megszabadulok tőle. Most viszont már nem jelez rá, így töröltetni sem tudom vele. Nem találom, hol van a kivételek listája, hogy onnan levenném, és akkor újra ráugrana. Gondolom.
Van valakinek ötlete? Bármi.
Köszi! -
Cs1csó
titán
válasz
Tetete1 #10716 üzenetére
Már régen foglalkoztam a két termékkel, de egy marginális különbség van: a CCAV nem tartalmaz tűzfal modult míg a CIS igen.
A CCAV ahogy nevében is benne van egy cloud av azaz a vizsgálatokat internet kapcsolat esetén a felhőben végzi tehát a comodo szerverein. Ha jól tudom ez alapvetően a CIS-nél is így van már hiszen ha valamit nem ismer akkor szerintem a CIS is a szervereknek küldi ellenőrzésre.A CCAV-t ajánlanám.
-
Tetete1
senior tag
A Comodo Could víruskereső mennyiben különbözik a CIS Pre víruskeresőjétől?
-
Semplar
őstag
válasz
looser #10711 üzenetére
Itt a fórumukon lehet megtalálni a legfrissebbet csak regisztrálni kell.
Comodo Internet Security v10.0.2.6420 (Hotfix) Released
2017-11-24, 08:09:31
Comodo Offline Installer
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)
http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe
Size: 67M (69,534,888 bytes)
MD5: 8df53e5e3831b51d12a63752867efea3
SHA1: 1c60231b6813574037729164c01e0ac7b0bfcc17 -
Tetete1
senior tag
Nektek megy a Comodo Is Windows 10 alatt?
-
looser
addikt
válasz
Semplar #10710 üzenetére
Köszönöm! Ez még az aktuális installer, vagy változik a letöltési hely az új verziókkal? Szóval ha aktuális kell, az mindig itt lesz? :-)
-
looser
addikt
Sziasztok, CAV offline installer van külön, vagy csak a CIS és kipipa ami nem kell?
-
A Comodo mobile security mennyire ajánlott androidos telefonra?
Évek óta használom több pc-n is a CIS-t, ezért gondoltam rá, hogy ezt tenném a telefonra is. -
válasz
Al Capone #10702 üzenetére
Konkrétumokra nem igazán emlékszem. Volt egy időszak, amikor egy csomó személyiségi jogokat sértő tartalmat kellett megnéznem, és ott aztán ment a pattogás a mindenféle warez és pornólapok között, és potyogtak a riasztások. Viszont ha akartam, tovább tudtam lépni (virtuális gépen nem kellett félnem), nem volt olyan, mint most, hogy egyszerűen nem ad továbblépési lehetőséget.
MaCS
-
válasz
blattida #10699 üzenetére
Hát, sajnos pont ez az...
Én most azt játszom, hogy a hálózati beállításokban írogatom oda-vissza a DNS-értékeket -- hiszen a SecDNS azért baromi hasznos szolgáltatás, annak ellenére, hogy nem keresem a bajt, nem egyszer adott már értékes riasztást. Kár, hogy nem lehet a többihez hasonlóan felfüggeszteni vagy fehérlistázni.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest