- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fcc
aktív tag
Új verziót jelez a frissítő. Valakinek van vele tapasztalata, valami hiba?
-
mpierre
veterán
Üdv!
Van arra lehetőség, hogy kiderítsem, hogy a cis esetleg akadályozza-e - jelen esetben - forza horizon 3 kommunikációját a szerverrel?
Tiltólistán nincs, auto elszigetelőben nem látom az exe-jét. Hol kereshetném ennek nyomait? -
blattida
nagyúr
Amint elérhetővé teszik a frissített nyelvi fájlokat, le lesznek azok is fordítva.
C0lumbo
Az állapottartó azt jelenti, hogy azokat ellenőrzi, amik a legutolsó vizsgálat óta megváltoztak. Természetesen, egy adatbázis frissítés után mindent leellenőriz ismét.
Ha az auto sanbox aktív, akkor nem fontos a bekapcsolt hips.Semplar
Igen, a shellkód injektálás érzékelés tud lassítani, mindig is tudott, nekem is eszembe juthatott volna, de a lényeg, hogy megoldódott. -
törölt tag
Sziasztok!
CIS-ben antivírus beállításánál az állapottartó jelző mit jelent? Illetve esetleg valamit kell-e átállítanom az alap beállításokról? a HIPS nem volt bekapcsolva, azt bekapcsoltam utólag. -
lck
senior tag
1.13-ban itt-ott angol a felület.
Blattida-t kérdezem fordítással mi a helyzet ? -
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Comodo termékből a Cloud Antivirust vagy a sima AV-t érdemes-e feltelepíteni? -
aclandiae
senior tag
Kell valamit a CIS-n beállítanom, hogy működjön?
-
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10581 üzenetére
Köszönöm. ( A gyors választ is. )
Pedig jó lenne... ( Mondjuk érdekes, hogy ahhoz hogy legyen tűzfalam, a netre kell mennem tűzfal nélkül ... )
A 8.2-nél még volt, az megvan. Majd kipróbálom azt feltelepíteni és frissíteni az aktuális verzióra, és meglátom mi lesz, és esetleg beszámolok. -
esattila
csendes tag
Sziasztok.
Megadná valaki, hogy honnan tudom letölteni a COMODO firewall offline telepítőjét?
Köszönöm.
-
daimonion
senior tag
válasz
Fandango #10572 üzenetére
hülyét kaptam, hogy a win fw nem kérdez kb semmit, és hiányzott a HIPS is)
Windows Firewall Controll
TinyWall
Windows 10 Firewall Controll
Ha azt szeretnéd, hogy a Win beépített tűzfala kérdezzen és ne kapj hülyét
Ha meg Win 10-ed van akkor pl be tudod állítani azt is , hogy kérdezzen ha nem az Áruházból telepítesz egy programot,/ Ez is egy védelmi réteg / plusz ott az UAC ami egy elég kezdetleges HIPS de mégis az.Úgyhogy egy kis utánajárással és akarattal tudnál TE a Comodo nélkül élni, de mivel szerelmes vagy ezért tértél vissza.Valld be.Nem kell a kifogás, minden hibája ellenére a Comodo nevezetű menyasszony kívánatos Nálad. -
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #10566 üzenetére
Nem is az, hogy fejlettebb, hanem a cis-ben full virtualizáció is van, kiterjedtebb szabályokat lehet alkalmazni a sandboxra vonatkozólag, de lényegét tekintve, a ccav sandboxa is teljesen biztonságos.
A cfw-ben is kikapcsolhatod a tárolót, az nem nyaggat figyelmeztetésekkel.CCAV-ból melyik buildet használod, az 537-est?
Ha nem, itt egy link hozzá. -
Fandango
veterán
Mennyire problémás, ha a CIS és a CCAV sandbox egyszerre aktív?
-
Semplar
őstag
válasz
#41133696 #10561 üzenetére
Azért ártani nem árt, ha lefuttatjuk és jól beállított Comodo tűzfal mellett megadja a maximális pontszámot.
Már szorgalmazták náluk, hogy jó lenne egy ráncfelvarrás a CLT -tesztnek, de eddig még nem reagáltak rá. -
törölt tag
válasz
Semplar #10554 üzenetére
CLT tesztet nem érdemes használni, aminek több oka van:
1. A Windows Vista SP1 idején nyúltak utoljára hozzá...Azóta Windowból megjelent: Windows Vista SP2 (ezt már nem ismeri fel), Windows 7, W7 SP1, Windows 8.0, Windows 8.1, Windows 10, W7 SP2
Meg öregedtük 9+ évet.
2. Jól bekonfigurált Windows tűzfalnál, ahol csak az általam megadott programok mehettek ki ugyanannyit adott anno, mint az alapbeállításokkal rendelkező Windows tűzfalnál.
Sajnálom, hogy nem fejlesztették tovább ezt a programot, mert ha szinten tartották volna, akkor ajánlott is lehetne, de így... 9+ év alatt rengeteg minden változott.
-
blattida
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10559 üzenetére
Igen, angélusul.
-
blattida
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10555 üzenetére
Szia!
Gondolom, hogy a net megy rendesen azon a gépen.
Érdemes lenne írni nekik a live chaten, ott van a geekbuddy felületén, gyorsan jön válasz és segítség is. -
Fandango
veterán
válasz
Pécsi gyerek #10555 üzenetére
Milyen oka volt rá, hogy megvegye? Tudom ez nem kapcsolódik a kérdéshez, de érdekelne, hogy miért vette meg?
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Egy barátomnak kellene egy kis segítség.Comodot megvásárolta,aszem 3 gépre is felrakhatná a fizetős változatot,kapott is egy liszensz kódot,de amikor azt beütjük az aktíváláshoz,és rányomunk az aktíválás gombra akkor 1-2 mp után kiírja,hogy nem tudott csatlakozni az internetre
Na most akkor hogy tudja aktíválni a comodoját?Nem szeretné ha csak úgy kifizetett volna x ezer forintot a semmire.Válaszokat köszönöm !
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10544 üzenetére
Köszi szépen!
Épp egy pillanattal azelőtt, hogy írtál, rákattintottam a Nyilvánosra, erreföl rögtön előjött egy másik egy újabb IP-vel (nem is hasonlított az előzőre), azzal is ezt tettem, aztán mindkettőt töröltem a beállításoknál. A VPN már rég ki van kapcsolva. Mi lehetett ez a másik IP? A Feladatkezelőben a 2. helyi kapcsolat a VPN, ott az elsőhöz hasonló IP-t ír az IPv4-nél, csak az utolsó szakasza más, míg a második kérdésnél a teljes IP más volt az első számjegytől fogva. (Az én IP-mre sem hasonlított.) Ez nem gyanús?Szóval legközelebb nyugodtan válasszam az otthonit? Miben különböznek a gyakorlatban ezek a lehetőségek?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az előbb elindítottam a Cyberghost VPN programot. A CIS észlelt egy új hálózatot, és kérdezett. Ebben az esetben melyik lehetőséget kell választanom? Az ablak magától eltűnt. Ilyenkor automatikusan beállít valamit a CIS vagy legközelebb majd nekem kell?
-
RpPRO
őstag
Win 7-en sem megy Comodo (semmilyen menüt nem érek el, a program leáll...). Ez kezd kínos lenni.
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: cis.exe
Alkalmazásverzió: 10.0.1.6223
Alkalmazás időbélyegzője: 58fbd1c8
Hiba – modul neve: atidxx64.dll
Hiba – modul verziója: 22.19.171.257
Hiba – modul időbélyegzője: 593ef8ee
Kivételkód: c000041d
Kivétel – eltolás: 000000000069c7c2
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: a86d
További információk 2: a86d628d1bd17344be34f2a6482510b5
További információk 3: e7dd
További információk 4: e7dd05eea5054500641aa88326859e4b -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fandango #10522 üzenetére
Úgy látom 2 év alatt nincs változás.
Nálam jól bekonfigurált Windows Defender + Windows tűzfal + MBAM Premium + AdGuard Premium van.
Probléma pedig nincs -
blattida
nagyúr
Akkor a helyes CIS offline telepítő letöltési link.
-
Fandango
veterán
válasz
< CyberBob > #10528 üzenetére
Ez a baj, hogy nem tudtam leszedni csökkentett módban.
Sima uninstall hibát dobott, a removal tool meg olyan mintha semmit nem talált volna. -
Fandango
veterán
Meglehet, hogy a windows a ludas a dologban.
De ez a probléma csak az utóbbi időben jött elő nálam, 2x is.
Mióta megjelent hivatalosan a 10-es win azóta használom, és vele együtt jó szokásként a CIS-t, és eddig nem okozott ilyet, csak most. -
blattida
nagyúr
válasz
Ebben vastagon benne van az ms is a win 10 frissítéseivel. Nálam a mostani ms patch megszűntette a gép hangját, mivel a külső dac driverét sikerült valahogy megakasztania, bár Ő mindenre azt mondta, hogy megy rendesen.
Nekem nem a comoval van tele a zöldségem, hanem a microsoft-al. A tízes win frissítései menetrendszerűen okoznak valamilyen gebaszt.Lil
Itt nem ők a ludasok. A comodo mélyen beépül a rendszerbe, az ms meg sűrűn változtat, amit csak utólag lehet lekövetni és a hibákat orvosolni. A comodo qa-ja sosem volt a legjobb, de az ms is sokat tesz hozzá az előre nem ismertetett patch-eivel... -
Krystal_s
addikt
válasz
Most, hogy ezt olvastam az AV topikban,
nem lehet, hogy most fordítva történt és a Win10 update cseszte el a rendszert? Állandóan újítanak és az biztos nem tetszik sok külső programnak pl a CIS-nek.
Nekem furcsa volt, amikor korábban kíváncsiságból Win7-et frissítettem Win10-re. Azon a rendszeren akkor CIS 8.x volt és a Win10 azonnal letiltotta arra hivatkozva, hogy elavult és telepítsem fel a legújabbat, egyáltalán nem engedte régebbi CIS használatát. LOL majd biztos az mondja meg nekem mit használjak... -
Krystal_s
addikt
válasz
Nahát, ahogy látom már nem csak én "hisztizek" a CIS miatt...
Pedig múltkor nekem is az egész rendszert újra kellett raknom a pár napos gépemen és még külső vinyón több ezer fájlba írt bele...(ami engem nagyon is zavart). Rengeteg időt elvett mire rájöttem, hogy a CIS okozta, aztán a sok tisztogatás stb és még nem is írtam le utána az újabb tiszta rendszeren mennyi bosszúságot okozott még a CIS 10, amit még korainak tartottam feltenni. Viszont kénytelen voltam, mivel abban javították ki, hogy ne írja át titokban az összes fájlt...
Nem tudom mi lesz, ha így folytatják, mert a többi termékben még ennyire sem bízom, mint a Comodoban. :\ -
Fandango
veterán
Ez a drágalátos CIS már megint telibefosta a legújabb Windows Updatet, ismételten olyan hibát produkált mint előzőleg. Login után csak egy fekete képernyő fogadott.
Természetesen a legfrisebb verzió volt fent.
És az a legszebb a dologban, hogy most a restore pont se volt megoldás, mert hiába állítottam vissza, boot közbe a monitor lekapcsolt és ennyi.
Szóval faccán nyomhattam egy windows resetet, és mindent telepíthettem újra, állíthattam be.
Ezt a rohadék CIS-t meg egy ideig nem is akarom látni.
Jelenleg maradok a Defender+MBAM párosnál. -
blattida
nagyúr
Megjelent a Comodo Internet Security v10.0.1.6258.
Hibajavítások:
Stability fixes with respect to HTTPS browsing in Edge browser
Even though you had latest v6254, you still had seen updates for iseupdate, it should not happen now.
Reported cmdagent crash is fixedVáltozás:
Geek Buddy product is not selected by default for installation in Components section. Geek Buddy will be removed completely from CIS package in next release.Letöltés: CIS, CAV, CFW, CIS offline telepítő
A belső programfrissítés minden comodo felhasználó számára elérhető.
-
C. s.
addikt
Már tárgytalan!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ránézne valaki erre?
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10516 üzenetére
Igen, én is nagyon sokáig használtam, de már voltak vele gondok asszony gépén. Valamiért akárhogy is állítgattam, mókoltam, haldoklott vele a VPN - sikeresen bejelentkezett, aztán nem látta a hálózaton lévő adatokat, sőt, kb. egy perc múlva lehalt a wifi. Ilyenkor VPN kilő, wifi kijelentkezés, újra bejelentkezés, majd VPN bejelentkezés, megint nem látta az adatokat, wifi lehal, ésígytovább, ésígytovább, asszony meg kitépte a haját (én kopasz vagyok, az enyémet nem, de a szakállam veszélyben volt
). Az új verzióval viszont nincs ilyen gond (kopp-kopp).
-
mpierre
veterán
Csak infó szinten:
W10, nem alkotói kiadás, legfrissebb + legfrissebb cis. Rendszer felállás után 3-5 perccel folyamat megfagyott, semmi kékhalál, csak megállt, miután a sürgős pecs települt. A körülményeket súlyosbítja egy imon (antec fusion remote) driver / szoftver + egy rapoo driver. (ezeket w10 nem kultiválja...)A system alkalmazás (hogy melyik része / dll, exe, vagy mi, tudja a fene, nem kerestem meg) kiakasztotta a rendszert 100% terhelés mellett. Gondoltam csökkentett módban próbálok valamit tenni. Nem nyertem meg a meccset. Leszedtem volna a cis-t hátha. Sajnos a pucoló nem elérhető az első hsz-ből. A comodo fórumon meg regisztrálni kell a linkért. Kócos idegekkel nem álltam neki.
Majd próbáltam normálon leszedni a cis-t. Nem volt annyi ideig stabil a rendszer, hogy lefusson az uninstall.
Elkeseredés, balta vizionálása mellett fura ötletem támadt. amit két fagyás - kikapcs - indítás után sikerült is megvalósítanom. A w10 frissítő segéd - amolyan hátha alapon - elrakta aludni a system folyamatot és befrissítette a gépet alkotóira. Azóta oké a rendszer. Nincs 100% prociterhelés, stb.
-
Beren
aktív tag
Khm... Asszony gépén nem a v8 utolsó darabja volt. Asszony gépén v5.12 volt - még jó, hogy nem XP-vel...
-
blattida
nagyúr
válasz
Johnny Cage #10506 üzenetére
Maximum percekig, ebben az esetben biztos, hogy nem a valkűr miatt vannak függőben, hanem az emberi ellenőrzés vagy egy szerver oldali az oka.
-
Johnny Cage
addikt
CCAV-ban a valkűr általában meddig szokott ülni egy-egy fájl elemzésén? Csak mert nálam most 3 fájl van napok óta "függőben" és nem úgy tűnik, mint ha történne bármi is..
-
blattida
nagyúr
Na, hivatalosan is kijött a Comodo Internet Security v10.0.1.6254.
Hibajavítások:
Incompatibility with Microsoft Update KB4022716(OS Build 15063.447)
Multiple entries related to cmdagent in error section of Windows Events as posted here
Invalid entry in "Blocked by" column in Unblock application window as posted here.Újdonságok:
Additional http fallback entry in update URL for Windows 7. In addition to https, you will see 2nd http entry for download.comodo.com.
We have also released recognizer v1.6.2.27 as tested here in production in alert mode.Letöltések: CIS, CAV, CFW, CIS offline telepítő
Néhány fontos infó:
Updates have been released to all users with older version of CIS. Please use "Update" button present on CIS interface to check for updates although within next 24 hrs, CIS should alert for program updates.All flavors include fixed Secure Shopping module as well. In case you have uninstalled Comodo Internet Security and have just Secure Shopping, it will update itself else will be updated via CIS update.
As we had incompatibility with Internet Security Essentials also, CIS will try to update Internet Security Essentials(ISE) in case it is installed in system. So, please don't get surprised if you see update available even if you have latest CIS v6254 installed. This is to ensure in case user doesn't update ISE, we have a fall back to update it via CIS as it's critical to update ISE as well to fix incompatibiliy.
Tessék frissíteni.
-
blattida
nagyúr
Szia!
Nincs gubanc.
Ennek az az oka, hogy a 6246-os build frissítésként még nem elérhető, ellenben a telepítőjét minden további nélkül le lehet tölteni, a 6250-es build meg még béta fázisban van, ezért azt csak akkor tudod letölteni, ha a comodoban beállítod a béta szerver elérhetőségét is.
A searchindexer.exe a win legitim része, rendben van, hogy a kivételek között van. -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10492 üzenetére
Szia!
Nekem is a CIS 10.0.1.6223-as verziója van telepítve, de amikor frissebbet kerestetek vele, azt írja, hogy ez a legújabb. Akkor ez most hogy van? Miért nem látja azt a 2 frissebbet?
Meg azt is írja, hogy a szabadalom függőben, utána áll egy link: "VirusScope részletek". Ha rákattintok, ez jelenik meg:Látsz valami gubancot?
Szerk.:
Ez hogyan kerülhetett a kihagyott alkalmazások közé? (Mi ez?) Mi a franc folyik a gépemen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- BestBuy ruhás topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- OpenWRT topic
- Ford topik
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest