Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz
bucihost #55498 üzenetére
Én már nem akartam facelift előttit venni, meg 6 hengerest sem, (felesleges) vagy 10-et ,12-t megnéztem másfél év alatt, de csak ez fogott meg igazán Nyíregyháza környékén.
Nekem nem volt eddig vele semmi bajom, 1-szer volt olajcsere, hátsó teleszkópokat cseréltem, 1-2 éven belül az elsőket is fog kelleni szinte biztos. Amit nagyon elbírnék az egy hosszabb difi, vagy egy 6-os váltó, vicc, hogy 100-nál, 3ezret pörög.
Kipuffról meg mindjárt hozok egy fényképet -
Gézengúz
addikt
válasz
Chris0321 #55495 üzenetére
Nyilván a touring kasztnira nem tudok mit mondani, Nekem is az van.
Bicikliket nagyon jó vele szállítani.
Kicsit több mint 1 éve van meg, nagyon szeretem. Nyilván ez csak egy N46B20, de elég, nem akarok erősebbet, előtte 12 évig volt egy M50B20. Az is elég volt, bőven.Ha hajtják minden autó jobban eszik, nyilván. Ha én hajtani akartam volna biztos nem ilyet veszek, de én már igen nyugisra vettem a közlekedést, a régi kupé az valahogy más volt, az valahogy jobban kívánta, hogy nyomjam neki. Ebben a touringban igen nagypapás lettem.
Ja és a fogyi. 5.9-6.3 közt szokta mutatni. Kicsit csal, de rátankolással visszaszámolva is mindig bőven 6.5 alatt maradok. Sima 95-sel.
Ja, nagyon be van lassulva az oldal.
-
Chris0321
veterán
válasz
bucihost #55494 üzenetére
Én ragaszkodnék minimum az automata légkondihoz és az ülésfűtéshez is. Mindkettő nagyon hasznos tud lenni, pl. a fűtéssel télen csak annyi a dolgom, hogy beállítom a hőfokot és kész és néha kikapcsolom indítás után a hátsó ablak fűtését ha feleslegesen megy, nyáron pedig csak be kell kapcsolni a klímát és beállítani a hőfokot és én automatára vettem a venti sebességét is így csak be és kikapcsolnom kell a manuálissal klímával ellentétben. Az ülésfűtést pedig csak bekapcsolom miután beindítottam az autót és mielőtt még a fűtés bekapcsolna már melegít is.
Másnál is be van lassulva az oldal? Máshol nem tapasztalok ilyet csak itt. -
Chris0321
veterán
válasz
bucihost #55489 üzenetére
+ Gézengúz: Nekem sincs szükségem a 320i-re, még a Touring-ra sem sokszor mégis inkább azt vettem mert csak egy kocsira telik és azt kell használnom mindenre. Pl. ha kellett elhoztam vele a frissen vásárolt mosogatógépet a helyett, hogy fuvarost kerestünk volna és lestük volna mikor jön végre. A legtöbb alkalommal 1-2 fő + max. nagybevásárlást fuvarozom. A 2.2 motort sem használom ki sokszor de megnyugtató tudni, hogy az van a kocsi orrában mert egyrészt megbízhatóbb mint a 4 henger mivel max. az olajfogyasztással lehet gond azt pedig az előző tulaj orvosolta és ha előzni kell akár több személy + csomagok esetében is menni fog simán. Beszéltem vásárlás előtt egy 4 hengeres Touring tulajjal és így már, hogy használta egy ideje az autót ő is inkább 6 hengert vett volna mert erősebb és még az sem biztos, hogy kevesebbet fogyaszt a 4 henger főleg ha hajtják. Plusz a 6 henger kellemesebben duruzsol.
Általános felhasználás esetében még egy 316i-t sem fogsz kihasználni, így ezt nem tartom komoly érvnek. -
bucihost
senior tag
válasz
Chris0321 #55486 üzenetére
Ahogy alattam is írták, felesleges a 170 ló. Meg az nem is ugyan az az ársáv.
(#55488) ittakary. Hmmm, furi. Én wiki + autodata alapján néztem. ott ezeket írja:
Amit kinéztem 318ti, 2002-es, rendszám alapján is lekértem. Motorszám/kód: N43B20ASzerk: 200LE minimum?
Ha kirándulni megyek akkor viszem a CDI mergát, ha meg játszadozni akarok akkor elkérem havertől a subarut. Igaz az sem 200LE, csak 380
Am nekem simán egy 1.6 102-105 paci is elég lesz szaladgálósnak. Most egy 2.5 szívó D 94 paci tölti be ezt a szerepet..
-
válasz
bucihost #55471 üzenetére
enyém is 4henger, és M-es: E46 318(c)i M43TU
118LE és teljesen jól elvagyok vele
Lehet felesleges neki a minimum 170LE. (Ahogy Nekem is)
JÉZUSOM ILYET ITT NE ÍRJ... kitérnek a hitükből itt páran.... ha nem tudnád itt 250LE alatti autókat csak guruló gokartnak tartják
minimum 200 KELL egy autóba!
-
Gézengúz
addikt
Csak elírás lehet vagy ez a kis 15-ös felni tényleg csak 5.5kg?
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Megkérdezlek titeket is, hátha tudtok valamit szólni a témához.
Adott a már párszor emlegetett 2001-es facelift-es E39 520i autóm.
A nyári felnije: BMW wheel style 32
Áprilisban kerültek fel a nyári papucsok, akkor még Kumho ECSTA LE Sport gumik voltak mind a 4 nyári felnin. 235/45R17 méretben.
Akkor a gumisoknál a szerelők javaslatára az abroncsok állapota miatt került a hátsó kerekekre 2db új Falken ZIEX ZE310 Ecorun. Viszont rájuk hagyatkozva sikeresen 225/45R17 kerültek fel... én meg akkor nem néztem mit kontárkodtak... a szerelőm szólt az előző héten, hogy helló.
Viszont ami a lényeg:
Az autó rendben volt 3 héttel ezelőttig amikor is elkezdte azt csinálni, hogy gyorsításkor, menet közben tempót tartva és lassításkor remegett menet közben az autó. Fékezéskor ez még jobban érződött.
A remegést utasként is lehetett érezni. Én meg főleg a kormányon és a váltón keresztül. Alacsonyabb tempónál városi menetelés közben kevésbé vagy egyáltalán nem érződött, de 90-100 felett és 170-ig bezárólag érezhető volt.
A gumik nem sérültek. A felnicsavarok nem lazák. Látható nyom nem volt mi okozza.
A szerelőm aki szervizeli az autót mióta idehaza szeli az utakat és itthon ment bele ~170.000 km az állapotukra való tekintettel és hogy hátha köze van a remegéshez, cserélte a még gyári 4 lengőkart (és még korábban januárban-februárban egy kutyacsontot). A szervizelés után ment vele ő is 70 km/h-ig bezárólag, de nem tapasztalt semmi rendellenességet.
De sajnos nem oldotta meg a helyzetet a 4 lengőkar a cseréje.
A gumisnál tegnapról mára foglaltam időpontot, hogy futóműállítás.
Ma a gumisnál jeleztem, hogy remeg az autó ilyen-olyan helyzetekben, valamint hogy rossz gumikat raktak fel még áprilisban....
... de miért csak most szólok... de miért mondtam rossz méretet...
A kérdéseikre válaszolva mondtam azt, hogy most szólt a szerelőm a gumik miatt, és én csak a 3 felkínált raktáron lévő gumiból választottam márkát és típust. Amúgy a cégre hagyatkoztam, hogy tudja mit csinál az ügyintéző.
Megoldás a gumis témára: ingyen csere 225-ről 235-re gyártón és típuson belül, 4 új gumi amiből ugye kettőt kellett fizetnem, 4 felni centírozva amiből szintén csak kettőt kellett kifizetnem.
Az autóval ma mentem XI. kerület - Solymár madaras tecso - XII. ker és XII. ker - Vác - XII. ker távot.
Az autó alacsony tempónál nagyon finoman gurul. Érezhetően jobb és kisimultabb. A remegést sokkal szűkebb tempónál kezdi el sokkal szolidabban és a fékezésnél is mérséklődött a remegés, de még mindig jelen van.
Szerintetek mi lehet a remegés forrása?
-
bucihost
senior tag
válasz
CharlieDrop #55472 üzenetére
Értem. Kis compactokat / cupékat nézegetem. De úgy látom akkor maradni kell E36 fronton, mert E46 már N.es motor. Hát nem egsezrű normálisat találni... Második autónak lesz, kis szaladgálós. De a hirdetők 90%-a Tesó....
-
bucihost
senior tag
Üdv Urak!
N-es motorok valóban kerülendőek? (E46 318i N42B20) -
-
Ļantos
aktív tag
válasz
- = Zk = - #55459 üzenetére
Nem véletlen tanácsolta itt nekem pár hónapja, hogy M-est vegyek
Más... Kellemes meglepetések érnek a kis egyessel. Melynyomók az ülések alatt, sportfutómű
Mi az az “Advantage” csomag, vágja valaki? -
freaghill
őstag
válasz
CharlieDrop #55467 üzenetére
Kissé szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.
Ezredes, megerősítenéd ezt, kérlek? -
freaghill
őstag
válasz
CharlieDrop #55465 üzenetére
-
szimi57
őstag
-
freaghill
őstag
válasz
CharlieDrop #55461 üzenetére
Szívósort kitakarítottuk amennyire tudtuk (Brigéciol), viszont a szívócsatornába nem szívesen öntöttem volna azért bele
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
- = Zk = - #55449 üzenetére
INPA: "body / instrument cluster / read status / analog values 1/2" alatt keresném.
Ha nincs INPA vagy nem írja, akkor egy multiméterrel a hátsó üléslapot kivéve szintén vissza lehet számolni a tényleges szintet a két szintjeladó aktuális ellenállása alapján.
-
freaghill
őstag
válasz
H.Ezredes #55458 üzenetére
Mi mikor a pillangószelepeket dugóztuk akkor nagyon kormos volt a kis E46 320d, az elkövetkezendő 1-2 hónapban mindenképp akarom diózasra vinni, mert füstöl is feketén ha odalépek neki, feltételezem nem kap elegendő levegőt.
Ha ez nem oldja meg akkor meg marad az élő adat kiolvasása, és az alapján orvosolni a hibát.
(#55455) - = Zk = - :
-
H.Ezredes
őstag
válasz
- = Zk = - #55457 üzenetére
Tapasztalatok alapján nem kokszolódnak ekkora mértékben mint az újabb motorok illetve nem lehet odalátni a szelepekhez sem és ez a másik ok,hogy nem csinálom "vakon" pedig nem dolgozok....
-
H.Ezredes
őstag
Ezt mindig csak akkor tudom megmondani ha pontosan tudom milyen autóról van szó. Alvázszám utolsó 7 karakteréből meg tudom mondani. De pl egy 4 henger N47-nél ahol ugye a szívósort is ki kell takarítani úgy kb ~120K + tömítések Ebben ugye benne van a hengerfej szívócsatorna koksztalanítása meg a szívósor teljes takarítása. 6 henger drágább benzines 4 henger meg olcsóbb ( szívósort nem kell takarítani ) 6 henger kb mint egy 4 hengeres dízel szívósorral. Csak N motorkódos autótól felfelé csinálunk M-et nem.
-
freaghill
őstag
válasz
- = Zk = - #55453 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Hobby elektronika
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest